6 beste barcode scanners Test van 2024

Laatste update: 22.07.24

 

Beste barcode scanners – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je bewust op zoek naar een draadloze barcode scanner dan loont het de moeite om de draadloze Bluetooth – Barcodescanner BW03 even van naderbij te bekijken. Dankzij een ingebouwde bluetooth functie – die overigens een bereik van maar liefst 30 meter aanreikt – wordt het mogelijk om een draadloze verbinding tot stand te brengen. De barcodescanner MP6200 – Desktop QR moet alvast niet onder doen en typeert zich door een eenvoudig plug & play systeem. In de onderstaande tabel hebben we voor de volledigheid nog een derde toppertje toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- én nadelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste barcode scanners (Reviews) van 2024

 

Gaat je voorkeur uit naar een bedrade barcode scanner of toch liever een draadloos barcode scanner apparaat? Kies je daarbij voor een 2D barcode scanner of toch eerder een USB barcode scanner, een bluetooth barcode scanner of een barcode scanner van Zebra? Wij selecteerden alvast 5 toppertjes rekening houdend met de online reviews en het bijbehorende advies van klanten en experts. Neem de tijd om de opties te bekijken en bepaal of je naar huis gaat met het beste merk, de populairste en beste barcode scanner dan wel het apparaat met de laagste prijs of een heuse aanbieding.

 

Barcode scanner draadloos

 

1. Draadloze Bluetooth – Barcodescanner BW03 / DTRONIC  – 30 meter

 

Net zoals de Honeywell barcode scanners en de barcode scanners van Motorola, behoort ook dit exemplaar van DTRONIC alvast tot de populaire en – mogelijks beste – barcode scanners uit het rijtje. Zo springt de BW03 barcode scanner van DTRONIC alvast in het oog vanwege zijn ingebouwde bluetooth functie waardoor een draadloos gebruik tot de mogelijkheden behoort. 

Daarnaast kun je – indien gewenst – de barcode scanner uiteraard ook bedraad gebruiken door middel van de aanwezige USB-aansluiting. Het opladen van de handscanner gebeurt eveneens bedraad met behulp van de meegeleverde oplaadkabel waarna – eenmaal volledig opgeladen – een gebruiksduur van maar liefst 12 uren kan worden geleverd.

Hoewel deze scanner niet meteen geschikt is om QR codes te lezen, lijken de meeste klanten wel degelijk overtuigd van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid wat een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren oplevert.

 

Voordelen:

Oplaadkabel: bij aankoop van deze handscanner wordt een oplaadkabel meegeleverd die je met de USB-aansluiting dient te verbinden.

Accuduur: eenmaal de batterij volledig werd opgeladen, kan een ruime autonome accuduur worden gegarandeerd van maar liefst 12 uren.

Handig in gebruik: hoewel de handscanner ook bedraad gebruikt kan worden, kun je hem – met behulp van de ingebouwde bluetooth functie – eveneens draadloos bedienen. Daarbij geldt een bereik van wel 30 meter.

 

Nadelen:

Geen QR codes: ben je op zoek naar een barcode scanner waarmee je ook QR codes kunt uitlezen? Dan is dit exemplaar niet meteen de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2D barcode scanner

 

2. Barcodescanner MP6200 – Desktop QR / DTRONIC – 2D toonbank 

 

Met de MP6200 barcode scanner – die eveneens door het bekende en populaire merk DTRONIC wordt aangeboden – kies je gelijk voor een kwalitatieve en duurzame handscanner die werkt op het principe van een zogenaamde stand-alone basis. Dat betekent dat de scanner eenvoudig op de toonbank kan worden geplaatst terwijl alleen de bovenkant de beweging uitvoert. Daarbij kan een kantelpositie van maximaal 30º worden aangehouden.

Hoewel het geen draadloos exemplaar betreft, is de handscanner wel eenvoudig via een plug & play systeem te installeren en bijgevolg in enkele seconden gebruiksklaar. Zo kan hij makkelijk goederen scannen alsook QR codes én gewone standaard streepjescodes. Let wel dat het vaak optillen en weer neerzitten van de scanner nefast is voor zijn duurzaamheid.

Een blik op de online reviews laat dan ook gelijk een mooie gemiddelde eindscore zien van 5 sterren waarbij klanten overtuigd zijn van de mooi verhouding tussen de prijs enerzijds en de kwaliteit anderzijds.

 

Voordelen:

Installatie: het betreft een eenvoudig plug & play systeem waarna de handscanner in een mum van tijd gebruiksklaar blijkt.

Aansluitkabel: bij aankoop van de scanner wordt een 100 cm lange aansluitkabel probleemloos meegeleverd.

Handig in gebruik: de handscanner is niet alleen geschikt om goederen te scannen maar levert ook puik werk bij het inlezen van QR codes en/ of gewone streepjescodes.

Besturingssysteem: de handscanner van DTRONIC blijkt compatibel met verschillende platformen zoals Android, Mac, Windows en Linux.

 

Nadelen:

Prijskaartje: hoewel klanten overtuigd zijn van de prijs-kwaliteitverhouding zou de prijs op het eerste gezicht wel eens kunnen afschrikken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Zebra barcode scanner 

 

3. Zebra barcode scanners LS2208 // Type beeldsensor: Laser 

 

Min of meer binnen hetzelfde prijskaartje, zou je eveneens kunnen kiezen voor de LS2208 barcode scanner van het befaamde merk Zebra. Het betreft hier eveneens een handscanner die gekenmerkt wordt door een praktisch en 100% gebruiksvriendelijk ergonomisch design en daarbij gebruik maakt van de bekende laser beeldsensor.

Dit gaat gepaard met een Tilt én Pitch leeshoek van respectievelijk – 30 tot 30º én -65 tot 65º. Het geheel wordt verder aangevuld met een ruim stroomverbruik van 130 mA, een handige USB-aansluiting en een eenvoudig plug & play systeem waardoor de handscanner vrij snel gebruiksklaar is. 

Uit de online reviews kunnen we dan ook alleen maar vaststellen dat heel wat klanten overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en het prijskaartje ruim correct vinden. Kortom, de moeite waard om deze laser handscanner eens even van naderbij te bekijken.

 

Voordelen:

Beeldsensor: de Zebra LS2208 handscanner maakt gebruik van een handige laser beeldsensor.

Leeshoek: hij garandeert een Tilt leeshoek van -30 tot 30º alsook een Pitch leeshoek van -65 tot 65 graden.

Aansluiting: net zoals de vorige exemplaren, wordt ook deze handscanner gekenmerkt door een USB-aansluiting.

Gebruiksgemak: zijn lichte gewicht van 146 gram in combinatie met zijn relatief compacte formaat en ergonomische vormgeving, dragen alvast bij aan het uiteindelijke gebruiksgemak.

 

Nadelen:

Niet draadloos: ben je op zoek naar een wireless barcode scanner dan is dit exemplaar van Zebra niet de allerbeste aanbeveling uit het rijtje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Barcode scanner USB

 

4. A&K Draadloze USB Barcode Scanner V2.0 / Draadloos / Universeel / Handscanner / 1D Lezer

 

Tussen de goedkope en toegankelijke barcode scanners zul je vast en zeker dit exemplaar van A&K mogen verwachten. Het betreft een universele draadloze handscanner die voor het eerst op de markt kwam in 2020 en gekenmerkt wordt door een eenvoudig plug & play systeem dat overigens compatibel blijkt met de moderne Windows besturingssystemen.

Verder blijkt de USB V2.0 barcode scanner eveneens geschikt voor gebruik in ruimtes met minder lichtinval, wat een duidelijke meerwaarde is ten opzichte van vele andere barcode scanners die deze mogelijkheid niet aanbieden. Het geheel wordt bij aankoop geleverd inclusief een draadloze USB-ontvanger, een USB-kabel en een handleiding.

Nemen we even een kijkje naar de online reviews dan zien we gelijk een mooie gemiddelde eindscore verschijnen van maar liefst 4,9 sterren. Heel wat klanten zijn duidelijk overtuigd van hun aankoop en belonen niet alleen de kwaliteit maar ook duurzaamheid én gebruiksvriendelijkheid van het product.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de scanner wordt jou aangeboden inclusief een bijbehorende USB-kabel, een draadloze USB-ontvanger en een informatieve handleiding.

Platform: de scanner kan met eender welk modern Windows besturingssysteem worden gebruikt en bijgevolg probleemloos verbinding maken met je pc.

Plug & play: het betreft een plug & play installatie waarna de barcode scanner in een mum van tijd helemaal gebruiksklaar staat.

Budgetvriendelijk: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien verschijnen van het lagere prijskaartje.

 

Nadelen:

Handleiding: volgens één koper werd er geen handleiding meegeleverd bij aankoop van het product.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bluetooth barcode scanner

 

5. ForDig – Handscanner – Draadloze bluetooth barcode scanner

 

We sluiten het rijtje af met de ForDig handscanner die – hoewel voorzien van een aansluitkabel – evengoed draadloos kan worden gebruikt met behulp van de ingebouwde bluetooth functie. Dankzij het bekende plug & play systeem hoef je overigens weinig energie te verspillen aan de installatie en blijkt de handscanner in slechts enkele minuutjes helemaal gebruiksklaar.

Daarnaast blijkt de handscanner van ForDig compatibel met verschillende platformen gaande van iOS tot Android en Windows waardoor zijn toepassingsveld aanzienlijk toeneemt. En met behulp van de bluetooth functie kun je hem zelfs verbinden met je smartphone en/ of tablet. Bij aankoop wordt, naast een handleiding en de nodige aansluitkabels, ook een CSR 4.0 software pakket meegeleverd.

Hoewel de gemiddelde eindscore anders doet vermoeden, blijken de meeste klanten duidelijk overtuigd van hun aankoop. Slechts één koper maakt melding van een ietwat ingewikkelde installatie maar beloont de correcte prijs-kwaliteitverhouding eveneens met 4 sterren.

 

Voordelen:

Bluetooth: de handscanner blijkt uitgerust met een krachtige ingebouwde bluetooth functie waardoor een draadloze verbinding mogelijk is.

Bedraad: daarnaast is het uiteraard ook mogelijk om – indien gewenst – de barcode scanner bedraad te bedienen.

Platform: naast Windows is deze barcode scanner eveneens compatibel met Android en iOS.

 

Nadelen:

Installatie: hoewel de beschrijving anders doet vermoeden, heeft één klant toch wel wat problemen ondervonden met de installatie van de handscanner.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Barcodescanner DTRONIC 910 | basis handheld streepjescode productscanner

 

Met deze merkloze barcode scanner kun je makkelijk de streepjescodes op producten scannen. Je kunt dit apparaat gewoon in de hand gebruiken om te weten hoeveel het product kost of om andere informatie te verkrijgen.

Het toestel heeft een zwarte kleur en werkt via een USB aansluiting. Dit product is perfect voor mensen die weinig geld willen uitgeven want het maakt deel uit van de goedkope barcode scanners.

De kopers geven goed advies over dit product. De verhouding tussen prijs en kwaliteit is optimaal en het toestel is handig in gebruik. Enkele kopers gebruiken het zelfs op een bazaar en kunnen nu veel vlugger afrekenen. Het apparaat is makkelijk om aan te sluiten en scant goed.

Met een degelijke barcode scanner is het mogelijk om de barcode op diverse producten zonder problemen te scannen. Met dit apparaat haal je bovendien het toestel met de laagste prijs in huis. Dat zal heel wat kopers vast en zeker aanspreken waardoor het misschien ook wel eens het populairste apparaat zou kunnen zijn.

 

Voordelen:

Werkwijze: het is een handig apparaat dat eenvoudigweg via een USB aansluiting zal functioneren.

Formaat: het toestel is vrij compact van formaat en ligt bijzonder goed en comfortabel in de hand. En dat is altijd wel een pluspunt als je er vaak mee moet werken.

Kostprijs: je zult werkelijk staan kijken van het mooie en vooral economische prijskaartje waarover deze barcode scanner beschikt.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een enkele koper laat weten toch niet helemaal overtuigd te zijn van de kwaliteit van deze barcode scanner.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Barcode scanner Koopgids

 

Het ruime assortiment barcode scanners maakt het niet altijd even makkelijk om een geschikte keuze te maken. Het kan daarom helpen om te focussen op bepaalde kenmerkende eigenschappen zoals bijvoorbeeld het type, de vorm van het toestel, de eventuele verbindingsmogelijkheden en het uiteindelijke prijskaartje. Het lijkt ons daarom een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids alvast even door te nemen alvorens de verschillende barcode scanners met elkaar te vergelijken. Ga eventuele aanbiedingen en/ of leuke promoties alvast niet uit de weg.

Het gebruiksgemak van een degelijke barcode scanner

Een barcode scanner is een handig apparaatje dat bedoeld is om – zoals de naam reeds doet vermoeden – allerhande barcodes te kunnen scannen. Denk onder meer maar aan de apparaten die te vinden zijn in tal van supermarktketens en bedoeld zijn om eigenhandig het prijskaartje van een bepaald product op te vragen. Of de scanners die gebruikt worden aan de kassa op het moment dat je ook daadwerkelijk gaat afrekenen. Of de toestellen die bedoeld zijn om QR codes op festivals en evenementen te scannen. 

Kortom, diverse toepassingsmogelijkheden en bijgevolg ook heel wat opties op het gebied van barcode scanners. Zo bestaan er vandaag de dag barcode scanners in allerhande vormen, soorten, prijscategorieën en met diverse verbindingsmogelijkheden.

 

Het type barcode scanner

Zoals hiervoor reeds min of meer vermeld, bestaan er vandaag de dag heel wat soorten barcode scanners, wat de zoektocht naar het voor jou geschikte exemplaar er alleen maar moeilijker/ ingewikkelder op maakt. Gaat je voorkeur bijvoorbeeld uit naar een compacte lichtgewicht barcode scanner die eenvoudig overal mee naartoe te nemen is? Dan is de keuze voor een zogenaamde “wand” sneller gemaakt dan je denkt. “Wands” lijken qua vorm een beetje op een doodgewone balpen en zijn bijgevolg ook één van de meest goedkope alternatieven op het gebied van barcode scanners.

Mag het toch allemaal net dat tikkeltje meer zijn dan kun je uiteraard ook altijd kiezen voor een barcode scanner die functioneert op basis van een rode diode laser. Besef wel dat dergelijke scanners een tikkeltje duurder zullen zijn én bovendien enkel en alleen geschikt om de zogenaamde 1D barcodes te scannen. Positief aan dit type scanners is hun gebruiksvriendelijkheid en doeltreffendheid. Zo kunnen ze makkelijk doorheen glas en/ of ongelijke oppervlaktes scannen alsook vanop relatief grote afstand.

Daarnaast bestaat eveneens de optie tot het gebruik van een CCD (Charge Coupled Device) scanner die werkt in combinatie met lichtgevoelige sensoren en bijgevolg de intensiteit van het omgevingslicht gaat meten. Dergelijk type scanner is vrij goedkoop, vraagt weinig onderhoud, ondervindt minder last van slijtage maar is minder geschikt voor gebruik in ruimtes met weinig lichtinval.

Tot slot kun je altijd nog kiezen voor de zogenaamde “linear imager” die steunt op het principe van de CCD techniek in combinatie met een optisch systeem. Met een dergelijk type scanner wordt het zelfs mogelijk om beschadigde codes en/ of 2D codes te scannen vanaf een aanzienlijke afstand.

 

Vorm in relatie tot de bewegingsvrijheid

Barcode scanners kunnen echter ook op een andere manier worden ingedeeld rekening houdend met de vorm van het toestel in relatie tot de uiteindelijke bewegingsvrijheid. Zo kun je onder meer opteren voor een vaste barcode scanner die – zoals de naam doet vermoeden – permanent op een bepaalde plaats bevestigd staat. Het beste voorbeeld in deze categorie zijn de scanners aan de kassa van een supermarkt. Dergelijke types zijn vrij eenvoudig te gebruiken, makkelijk te installeren maar dus niet verplaatsbaar.

Daartegenover staat bijvoorbeeld de handheld barcode scanner die je eenvoudig in de hand kunt houden en vervolgens eigenhandig op de betreffende barcode kunt richten. Hun bewegingsvrijheid is bijgevolg een pak groter en je kunt ze ook makkelijk overal mee naartoe nemen. 

Tot slot zijn er ook nog de mobiele barcode scanners zoals bijvoorbeeld de PDA of één of andere computer die voorzien is van een ingebouwd barcode scanner apparaat. 

Verbindingsmogelijkheden en de prijs

Tot slot willen we het nog even kort hebben over de eventuele verbindingsmogelijkheden en het uiteindelijke prijskaartje. Zo kun je tegenwoordig niet alleen opteren voor een bedrade barcode scanner maar bestaan er tevens ook draadloze apparaten. De laatste zijn vaak voorzien van een ingebouwde bluetooth functie waarmee een draadloze verbinding tot stand kan komen. Het spreekt voor zich dat dergelijke apparaten duurder zullen zijn dan de bedrade barcode scanners maar anderzijds geniet je ook een grotere bewegingsvrijheid.

Algemeen kunnen we stellen dat de prijs van een functionele en kwalitatieve barcode scanner varieert van zo’n 30 tot 100 euro. Barcode scanners die bedoeld zijn voor uiterst professionele doeleinden zoals een supermarktketen kunnen in sommige gevallen nog net iets meer kosten. 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES