Batterijladers – Vergelijkingstest & Koopgids
Met behulp van een batterijlader is het mogelijk om toestellen zoals bijvoorbeeld een tablet of een smartphone op gelijk welk moment en op gelijk welke plaats te gaan opladen. Indien je graag de beste batterijlader aankoopt dan kunnen wij jou alvast aanraden om even onze koopgids grondig door te nemen. Indien je momenteel niet zoveel tijd hebt om de koopgids aandachtig te lezen dan volstaat het zeker en vast om eens een kijkje te nemen naar onze top 3. Uit onderzoek hebben wij kunnen opmaken dat je met de Panasonic Eneloop Smart & Quick batterijlader een meer dan degelijk toestel in huis haalt. Doordat het zo compact is, kun je het bovendien makkelijk overal mee naartoe nemen. Daartegenover staat de Voltcraft IPC-3 Batterijlader die de mogelijkheid biedt om diverse types batterijen op te laden gaande van AA tot AAA en C-cell.
Onze eerste keuze
Het is een bijzonder krachtige batterijlader die over een totale batterijcapaciteit beschikt van wel 2500 mAh. Op die manier zal het je niet verwonderen dat je batterijen in een recordtempo zullen worden opgeladen dankzij dit toestel.
We moeten vaststellen dat de kopers op dit moment alleen maar positieve commentaren hebben geplaatst bij dit toestel. Dit is uiteraard positief maar dit maakt het voor ons moeilijk om jou wat extra advies te geven over mogelijke nadelen die aan het apparaat verbonden zijn.
Het is een uitstekende batterijlader en voor de meeste kopers ook duidelijk een topproduct. Je zult merken dat er meteen ook 4 duurzame AA Eneloop batterijen worden meegeleverd. Zo hoef je deze er niet nog eens apart bij te kopen en kun je dus toch wel wat geld gaan besparen. Dat is altijd een pluspunt.
De tweede keuze
Of je dit exemplaar tussen de Action batterijladers zult spotten, is nog maar de vraag. Het apparaat kent een totale afmeting van 10 x 4,20 x 21 cm wat resulteert in 4 afzonderlijke laadschachten. Je kunt daarmee diverse types accu’s opladen gaande van NiCd tot NiMH en Li-ion.
Een blik op de online reviews toont aan dat de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn van hun koop. Houd er wel rekening mee dat het prijskaartje boven het gemiddelde uitsteekt en een struikelblok zou kunnen zijn voor sommigen.
De Voltcraft lader is eenvoudig in gebruik en is zelfs voorzien van een testfunctie. Op die manier kun je niet alleen de toestand van de oplaadbare batterij raadplegen maar krijg je ook een beeld over het type batterij. Op die manier weet je of de batterij al dan niet oplaadbaar is. Dit wordt aangevuld met een refresh functie.
Overweeg ook
De batterijlader van Varta kent een vrij compact formaat van 7,5 x 3,5 x 11,5 wat het handig maakt om overal mee naartoe te nemen. Bij aankoop wordt hij geleverd inclusief 4 oplaadbare AA batterijen, een oplader en handleiding.
Hoewel de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit, lijkt een kleine minderheid niet helemaal tevreden. Zo zou het apparaatje vrij kwetsbaar zijn en na enkele weken niet meer naar behoren functioneren.
De Varta lader is voorzien van een blauw verlicht LCD scherm waarop het gehele laadproces kan worden gevolgd. Dankzij de ingebouwde timer worden de op te laden batterijen beschermd tegen overlading wat bijdraagt aan de veiligheid.
5 Beste Batterijladers (Reviews) van 2024
Vele toestellen gebruiken nog altijd batterijen, zoals een afstandsbediening maar zelfs ook je smartphone. Gelukkig zijn de meeste batterijen oplaadbaar en kun je er een batterijlader voor kopen. Neem een kijkje tussen de volgende vijf topproducten en beslis zelf welke lader jij het meest nodig hebt. Wil je een lader voor AAA batterijen of een solar lader voor je smartphone? Kies er zelf de beste batterijlader uit.
1. Panasonic Eneloop Smart & Quick Lader BQ-CC55
Het is niet altijd makkelijk om een keuze te maken uit de verschillende batterijladers. Als we de online beoordelingen bekijken dan blijkt dit apparaat van het bekende merk Panasonic echt wel een aanrader te zijn.
Het is een compact toestelletje dat je dan ook makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Ideaal voor mensen die bijvoorbeeld vaak onderweg zijn voor het werk. De batterijlader is verder ook bijzonder krachtig en duurzaam. Zo werkt het toestel op basis van 4 krachtige AA Eneloop batterijen. Deze krijg je er bij de aankoop van het toestel trouwens ook gewoon bij.
Verder beschikt het toestel over een batterijcapaciteit die vrij hoog ligt en zich ongeveer rond de 2500 mAh situeert. Al deze voordelen zorgen er dan ook voor dat de kopers echt volledig overtuigd zijn van het apparaat. Zo geven de meeste klanten niet alleen een positief advies over de correcte prijs-kwaliteitverhouding maar bovendien ook over het gebruiksgemak.
Wanneer je op zoek bent naar een krachtige batterijlader dan is dit toestel vast en zeker iets voor jou. Bovendien is het ook makkelijk om te bedienen en dat is natuurlijk altijd een pluspunt. Alvorens je beslist om het toestel aan te kopen dan kan het misschien een goed idee zijn om eventjes op zoek te gaan naar wat nu precies de eigenschappen ervan zijn.
Voordelen:
Laadtijd: het toestel is niet alleen krachtig maar zorgt er ook voor dat het de batterijen in een mum van tijd terug opgeladen heeft. Verder wordt er ook aangegeven wanneer je de batterijen van de batterijlader moet vervangen.
Voeding: deze batterijlader functioneert met behulp van 4 krachtige AA Eneloop batterijen. Bij de aankoop van dit handige product worden deze batterijen bovendien gewoon meegeleverd.
Batterijcapaciteit: je zult ervan versteld staan maar deze batterijlader beschikt over een maximale batterijcapaciteit van maar liefst 2500 mAh.
Nadelen:
Op dit moment kunnen we alleen maar vaststellen dat er helemaal nog geen negatieve online beoordelingen zijn geplaatst. Daardoor is het voor ons niet makkelijk om jou verder advies te geven over de eventuele minpuntjes van het toestel.
Zie de prijs op bol.com
2. Voltcraft IPC-3 Batterijlader Li-ion, NiCd, NiMH 10440, 14500, 16340, 16650
Ben je al geruime tijd op zoek naar een kwalitatieve én gebruiksvriendelijke batterijlader waarmee je verschillende soorten batterijen makkelijk en snel kunt opladen? Dan raden wij jou aan om dit product van het bekende merk Voltcraft eens even onder de loep te nemen. Afgaande op de online reviews en de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren, lijk je alvast voor een toppertje te kiezen. Let wel; het prijskaartje van deze batterij lader is natuurlijk navenant.
Maar wat maakt de Voltcraft IPC-3 batterijlader dan zo speciaal? Wij zoeken het graag even voor jou uit. Zo wordt het apparaatje in eerste instantie gekenmerkt door een vrij compacte uitvoering van 10 x 4,20 x 21 cm wat resulteert in de mogelijkheid om 4 batterijen per keer op te laden, ongeacht het type gaande van AA tot AAA en C-cell batterijen.
Door het apparaatje aan te sluiten op het stroomnet, zullen de geïntegreerde batterijen automatisch worden opgeladen. Het gebruiksgemak van deze set wordt verder aangevuld met de optie tot het gebruik van een testfunctie, een refresh-functie én een helder en duidelijk leesbaar LCD display met ingebouwde achtergrondverlichting.
Voordelen:
Gebruiksgemak: met deze batterijlader kun je niet alleen de bekende NiCd maar tevens ook NiMH én Li-ion batterijen opladen.
Formaat: de C-cell, AAA én AA batterij lader wordt gekenmerkt door een totale afmeting van 10 x 4,20 x 21 cm waardoor je makkelijk tot 4 verschillende batterijen per keer kunt opladen.
Testfunctie: dankzij de ingebouwde testfunctie kan eenvoudig worden bepaald of het om een oplaadbare dan wel gewone batterij gaat én in welke toestand de oplaadbare batterij zich bevindt.
Nadelen:
Prijskaartje: hoewel de prijs wel degelijk gerechtvaardigd is, zou het voor sommige klanten een domper op de feestvreugde kunnen betekenen.
Zie de prijs op bol.com
3. Varta LCD Charger + 4 x 2600 mAh NiMH batterijen / Varta batterijlader
Ben je op zoek naar een snelle compacte batterijlader die zowel thuis als onderweg perfect dienst kan doen? Dan is de Varta batterijlader vast en zeker het bekijken meer dan waard. Bovendien wordt dit compacte en lichtgewicht apparaatje geleverd inclusief 4 afzonderlijke AA batterijen, een bijbehorende oplader en een instructieve handleiding wat zijn prijskaartje meer dan rechtvaardigt.
Maar dat is nog lang niet alles want batterijlader testen tonen aan dat dit apparaatje in staat is om tot maar liefst 4 batterijen van 2600 mAh tegelijk op te laden waarbij zelfs 2 AA en 2 AAA batterijen met elkaar kunnen worden gecombineerd. Onderweg kun je daarbij gebruik maken van de 12V adapter in je auto terwijl je hem thuis gewoon kunt aansluiten gebruik makend van de USB-poort. Het blauw verlichte LCD display laat je toe om het volledige proces te volgen waarbij de ingebouwde timer de op te laden batterijen zoveel mogelijk beschermt tegen overlading.
Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een power check functie, een behoorlijk snelle laadtijd van 2 à 4 uren en een globaal voltage van 100 tot maximaal 240 Volt. Hoewel heel wat klanten overtuigd lijken van de aangeboden kwaliteit, vindt een kleine minderheid het apparaat vrij kwetsbaar.
Voordelen:
Formaat: de Varta batterijlader kent een vrij compacte uitvoering waarbij een breedte van 7,5 cm wordt aangevuld met een hoogte van 3,5 cm en een lengte van maximaal 11,5 cm.
Gebruiksgemak: het apparaat is geschikt om 4 AA of AAA batterijen van 2600 mAh tegelijk op te laden.
Laadtijd: bij correct gebruik geniet je een vrij snelle laadtijd die varieert van 2 tot maximaal 4 uren.
Voeding: je kunt deze Varta LCD charger makkelijk aansluiten op de 12V adapter in je wagen of via USB bij je thuis.
Nadelen:
Kwetsbaar: volgens een enkele koper was het apparaatje na enkele weken reeds stuk wat de kwaliteit in twijfel trekt.
Zie de prijs op bol.com
4. Duracell Batterijlader – Laadt op in 15 minuten, inclusief 4 AA batterijen CEF15
Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor deze unieke Duracell batterijlader die gekenmerkt wordt door een rechthoekige uitvoering van 10,3 x 23,3 x 10,8 cm wat resulteert in 4 afzonderlijke laadschachten én dus de mogelijkheid om 4 batterijen tegelijkertijd op te laden. Daarbij maakt het niet uit of het batterijen van het type AA dan wel AAA betreft, daar beide opties tot de mogelijkheden behoren.
Verder garandeert het apparaatje – dat overigens geleverd wordt inclusief 4 oplaadbare Duracell batterijen – een relatief korte oplaadtijd van amper 15 minuten. Afhankelijk van het type batterij wordt daarbij een capaciteit van 95 dan wel bijna 100% gewaarborgd wat behoorlijk veel is. Om je een ideetje te geven; in amper 15 minuten kan een Duracell 1300 mAh AA NiHM batterij tot maar liefst 95% worden opgeladen terwijl dat bij een Duracell 750 mAh AAA NiMH batterij wel bijna 100% betreft.
Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een val- én schokbestendige behuizing én diverse geïntegreerde veiligheidsmaatregelen die de oplaadbare batterijen beschermen. Hoewel een enkele koper niet geheel tevreden is over de aangeboden kwaliteit, lijkt de overgrote meerderheid van de gebruikers dit gelukkig wel wat resulteert in een eindscore van 4,5 sterren.
Voordelen:
Budgetvriendelijk: zijn budgetvriendelijke prijskaartje weet heel wat kopers alvast te overtuigen.
Type: deze batterijlader is geschikt om 4 batterijen per keer op te laden ongeacht het AA dan wel AAA batterijen betreft én wordt bovendien geleverd inclusief 4 oplaadbare Duracell batterijen.
Gebruiksvriendelijk: het apparaatje werd uitvoerig getest op vallen, trillingen en schokken wat bijdraagt aan het uiteindelijke gebruiksgemak.
Nadelen:
Matige kwaliteit: hoewel een korte oplaadtijd van amper 15 minuten wordt beloofd, lijkt dit volgens één koper in werkelijkheid niet helemaal aan de verwachtingen te voldoen.
Zie de prijs op bol.com
5. Varta LCD Ultra-Fast-Plus Batterijlader Incl. oplaadbare batterijen NiMH AAA (potlood), AA (penlite)
We sluiten het rijtje af met deze krachtige Varta batterijlader die – in tegenstelling tot heel wat andere opladers – geleverd wordt inclusief 4 oplaadbare AA Penlite batterijtjes, netvoeding, een autoadapter en een praktische gebruiksaanwijzing. Op die manier kun je toch al gelijk van start gaan.
De ultra-fast-plus Varta batterijlader valt meteen op vanwege zijn compacte en lichtgewicht formaat van 9,2 x 4,3 cm waardoor hij makkelijk overal mee naartoe te nemen is. Door de batterijtjes in het apparaat te plaatsen, wordt de spanning bepaald waarna het opladen automatisch wordt ingeschakeld. Verder blijkt de batterijlader eveneens uitgerust met diverse beveiligingsmechanismen en wordt hij gekenmerkt door een eenvoudige bediening met bijbehorende ontlaad- én opfrisfunctie.
Hoewel het apparaat heel wat mogelijkheden lijkt aan te bieden, werden er tot op heden nog geen reacties geplaatst. Dit maakt het voor ons behoorlijk moeilijk om jou alsnog verder advies te geven omtrent eventuele klantervaringen.
Voordelen:
12V adapter: bij aankoop van deze batterijlader worden niet alleen 4 AA Penlite batterijtjes meegeleverd maar ook een krachtige 12V adapter waardoor je hem eveneens in de wagen kunt gebruiken.
Gebruiksgemak: met deze batterijlader wordt het mogelijk om micro- én Penlite batterijtjes op te laden en te onderhouden.
Handig in gebruik: het apparaat blijkt tevens uitgerust met een handige ontlaad- én opfrisfunctie waardoor opgeladen kwakkelende batterijtjes alsnog kunnen worden gereactiveerd.
Nadelen:
Prijskaartje: in vergelijking met sommige andere batterijladers binnen deze selectie, lijkt de prijs hier wat hoger te liggen. Echter krijg je er wel heel wat toebehoren en accessoires bij waardoor de prijs enigszins gerechtvaardigd lijkt.
Zie de prijs op bol.com
Batterijladers koopgids
Voor vele toestellen en apparaten heb je batterijen nodig om ze van stroom te voorzien. Je kunt oplaadbare batterijen kopen zodat je niet altijd terug naar de winkel moet gaan om nieuwe. Om deze op te laden heb je een batterijlader nodig. Bij het kopen van dit product is het belangrijk om rekening te houden met de soorten laders, de veiligheid, het type batterijen, de mogelijkheden en de prijs.
Soorten batterijladers
Dit hangt af van de manier waarop je batterijlader werkt. De meeste laders moet je aansluiten op netstroom om te werken. Deze zijn beschikbaar met of zonder snoer. Je kunt er meerdere batterijen in plaatsen en de netstroom zorgt er voor dat ze opgeladen worden. Dit kan meestal meerdere uren duren maar vele van deze modellen beschikken over een turbo laadtijd om ze in een halfuurtje op te laden. De batterijlader zonder snoer gaat meteen in het stopcontact.
Er zijn ook andere batterijladers die je kunt meenemen op reis. Deze laders beschikken over een stekker die je kunt aansluiten op een 12V aansluiting in de auto, caravan of boot. Dit maakt het makkelijk om onderweg je batterijen op te laden zodat je ze meteen kunt gebruiken bij de aankomst op je bestemming. Sommige batterijladers op netstroom hebben een adapter om het te kunnen gebruiken in de auto.
Tenslotte zijn er nog de zonneladers. Dit apparaat beschikt over een zonnepaneel die je kunt gebruiken om je batterijen op toestellen op te laden. Dit is de meest milieubewuste oplossing en de lader beschikt meestal over een kabel waar je direct je smartphone op kunt aansluiten om de batterij op te laden. Sommige modellen worden geleverd met meerdere stekkers om ook andere apparaten op te laden.
Veiligheid van de batterijlader
Een batterijlader mag enkel gebruikt worden met de oplaadbare batterijen. Als je batterijen in de lader plaatst die enkel geschikt zijn voor eenmalig gebruik dan loop je een risico. Deze batterijen kunnen namelijk beginnen lekken of zelfs ontploffen. Er kunnen dan chemische stoffen vrijkomen die je gezondheid kunnen aantasten en je zelfs verwonden.
Doe er dus nooit iets anders in dan oplaadbare batterijen. Let er ook op dat er niets kapot is aan je batterijlader zodat je niet blootgesteld bent aan kabels. Je zou dan eventueel een risico kunnen lopen om geëlektrocuteerd te raken.
De meeste batterijen in omloop zijn NiMH batterijen. Vroeger werden er vooral NiCd batterijen gebruikt maar deze worden bijna niet meer verkocht. Een NiHM heeft een langere levensduur en is krachtiger. Let er toch op wanneer je een batterijlader koopt dat deze zeker geschikt is voor het type oplaadbare batterijen die je in je bezit hebt.
Mogelijkheden en functies van een batterijlader
Je kunt batterijladers kopen voor slechts twee batterijen maar je kunt ook een model kopen die geschikt is voor vier batterijen. Het voordeel daarvan is dat je meerdere batterijen tegelijk kunt opladen en altijd enkele in reserve hebt wanneer de afstandsbediening van de televisie weer eens niet werkt. Hoewel we het soms niet realiseren gebruiken we nog vele toestellen die batterijen nodig hebben zoals een afstandsbediening, een klok, sommige digitale camera’s, enzovoort.
De meeste laders zijn voorzien van een indicatielampje. Dit lampje geeft aan wanneer de batterijen volledig opgeladen zijn. Dit wordt meestal aangetoond door een verandering van kleur. Het lampje is eerst rood en wordt dan groen. Je kunt één lampje hebben voor alle batterijen of een lampje per batterij.
Een andere optie is een timer die je kunt instellen. Je kunt dan zelf bepalen hoe lang de batterijen mogen opladen. Als je weet dat je apparaat de batterijen in twee uur volledig opgeladen heeft dan kun je de timer zo instellen dat het apparaat na twee uur automatisch stopt met laden. Op die manier kun je energie besparen, dit komt ten goede van je eigen portemonnee maar ook voor het milieu!
Prijs van een batterijlader
Voordat je een batterijlader koopt is het beter om eerst te beslissen waarvoor je het apparaat wilt gebruiken. Een lader op zonne-energie is meestal enkel geschikt om de batterij van je smartphone of tablet op te laden. Als je losse batterijen wilt opladen dan moet je op zoek naar een andere soort batterijlader.
Voor zo’n product hoef je geen groot budget aan de kant te zetten. Het is zelfs mogelijk om goedkope aanbiedingen te vinden als je even online verschillende modellen gaat vergelijken. Vele websites bieden goede batterijladers aan tegen interessante prijzen dus het is een goede aanbeveling om even online wat onderzoek te verrichten.
Laat een reactie achter
0 COMMENTAIRES