5 Beste Draadloze Printers Test van 2024

Laatste update: 18.05.24

 

Draadloze Printers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een draadloze printer is altijd handig want je hoeft je laptop of andere externe apparaten niet meteen aan de printer te koppelen. Doordat er veel diverse draadloze printers bestaan, is het niet altijd makkelijk een degelijk toestel uit te zoeken. Zo zijn wij voor jou op zoek gegaan naar de 3 beste hedendaagse draadloze printers. Wanneer je de keuze maakt om voor de Brother DCP-L3550CDW draadloze printer te kiezen dan zul je merken dat het apparaat voor heel wat kopers een topproduct is. Hij is bijzonder krachtig en werkt aan een vrij hoge printsnelheid. Daartegenover staat de Epson EcoTank ET-4856 – All-In-One Printer die in het oog springt vanwege zijn veelzijdige en breed inzetbare karakter daar hij niet alleen documenten kan printen maar ook kan scannen, kopiëren én zelfs faxen. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Draadloze Printers (Reviews) van 2024

 

Een draadloze printer in huis hebben is altijd handig voor wanneer je enkele belangrijke documenten moet afdrukken. Ga nog een stapje verder en koop een all-in-one printer, zo kun je ook documenten kopiëren of scannen. Wij hebben een lijstje samengesteld met vijf goede printers. Lees verder om de beste draadloze printer te ontdekken.

 

1. Brother DCP-L3550CDW Draadloze All-In-One Kleurenledprinter

 

Met deze draadloze printer van het bekende merk Brother haal je niet meteen één van de goedkope apparaten in huis. Desondanks kunnen we wel meteen vaststellen dat de overgrote meerderheid van de klanten positief gereageerd hebben op het product.

Het is een degelijke all-in-one printer kleurenledprinter die volledig draadloos werkt. Het is een handig apparaat om bijvoorbeeld op kantoor te plaatsen maar ook gewoon bij jou thuis. Verder beschikt het toestel over een bijzonder hoge printsnelheid van maar liefst 25 pagina’s per minuut. Dit zowel in kleur alsook in zwart/wit.

Je zult merken dat het zelfs mogelijk is om de printer in te stellen zodat er automatisch dubbelzijdig wordt geprint. Ondanks de kracht waarmee het apparaat beschikt, werkt het toestel zo goed als geluidloos. Deze voordelen zorgen ervoor dat de meeste kopers duidelijk positief reageren. Houd er wel rekening mee dat je zelf nog een USB kabel zult moeten aankopen.

Indien je op zoek bent naar een degelijke draadloze printer dan kun je alvast even dit apparaat bekijken. Het is afkomstig van één van de bekende en populairste merken namelijk Brother. Het is een krachtig toestel dat ondanks alles toch zo goed als geluidloos werkt.

 

Voordelen:

Type: het is een degelijke all-in-one kleurenledprinter. Uiteraard is het ook mogelijk om gewoon in zwart/wit te gaan printen.

Dubbelzijdig printen: het apparaat beschikt over de mogelijkheid om dubbelzijdig te printen. Bovendien kun je het toestel zodanig gaan instellen zodat de draadloze printer er automatisch voor zorgt dat er steeds dubbelzijdig wordt afgeprint.

Handig in gebruik: het is mogelijk om zowel in kleur alsook in gewoon zwart/wit af te printen. Het is een krachtige printer die vrijwel geluidloos functioneert.

Printsnelheid: deze draadloze printer beschikt over een totale printsnelheid van maar liefst 25 pagina’s per minuut.

 

Nadelen:

Geen USB kabel: houd er wel rekening mee dat de USB kabel niet wordt meegeleverd met het toestel.

Prijskaartje: het is mogelijk dat sommige klanten de prijs misschien wel te hoog zullen vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Epson EcoTank ET-4856 – All-In-One Printer // Epson draadloze printer

 

Of je met de Epson EcoTank ET-4856 ook meteen voor één van de goedkope draadloze printers uit het rijtje kiest, betwijfelen we ten zeerste. Toch behoort hij – afgaande op het positieve advies uit de talrijke online reviews én de combinatie met de mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren – tot de populairste toppertjes binnen het segment van de draadloze printers met wifi. Kortom, de moeite waard om dit apparaat eens even onder de loep te nemen.

Zo wordt de Epson draadloze printer gekenmerkt door een totale afmeting van 37,5 x 23,1 x 34,7 cm wat resulteert in een aanzienlijke papierlade aan de voorkant waarin maar liefst 250 vellen kunnen worden geïntegreerd. Maar er is natuurlijk nog heel wat meer om over naar huis te schrijven want verder springt ook zijn multifunctionele karakter meteen in het oog. Zo is dit apparaat van Epson niet alleen in staat om documenten te printen maar tevens ook te scannen, kopiëren en zelfs faxen.

Deze unieke all-in-one printer garandeert daarbij de mogelijkheid tot randloos printen en automatisch dubbelzijdig afdrukken waarbij een printresolutie van 4800 x 1200 pixels wordt beoogd. Dit wordt aangevuld met een aanzienlijke printsnelheid van 25 tot maximaal 39 pagina’s per minuut – afhankelijk van de kleur waarin wordt geprint. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangedikt dankzij de ingebouwde wifi functie, de hoge scanresolutie van 1200 x 2400 pixels, Apple AirPrint en Cloud Printing.

 

Voordelen:

Multifunctioneel: je kiest voor een veelzijdige all-in-one printer waarmee je documenten niet alleen kunt printen maar tevens ook kunt scannen, kopiëren en faxen. Kortom, voor velen veruit de beste draadloze printer.

Wifi: hij is voorzien van een geïntegreerde wifi functie die wordt aangevuld met wifi direct, Apple AirPrint en Cloud Printing.

Scan: de geïntegreerde Flatbed scanner is gezegend met een unieke scanresolutie van 1200 x 2400 pixels.

Printsnelheid: de printsnelheid bedraagt 25 tot maximaal 39 pagina’s per minuut afhankelijk van een zwart/ wit dan wel kleurenprint.

 

Nadelen:

Prijskaartje: het hogere prijskaartje zou misschien wel eens een struikelblok kunnen zijn voor sommige klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. HP Envy Inspire 7220e All-in-One Printer – draadloze HP printer

 

Deze draadloze printer van HP wordt – net zoals het vorige toppertje – eveneens geprezen vanwege zijn veelzijdige karakter waarbij printen, kopiëren, mailen en/ of scannen tot de voornaamste functies behoren. Bovendien – en in tegenstelling met de vorige printer van Epson – is het prijskaartje van dit apparaat een pak gunstiger waardoor deze all-in-one printer ook meteen heel wat toegankelijker wordt bij een brede laag van de bevolking.

Bij correct gebruik, kan de HP Envy Inspire 7220e printer een ruime printresolutie beogen van 4800 x 1200 pixels waarbij eveneens de mogelijkheid tot dubbelzijdig afdrukken dan wel randloos printen bestaat. Hij steunt daarbij op 3 inktkleuren en kent een papierlade met een capaciteit tot 100 vellen. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een geïntegreerde wifi en Apple AirPrint functie die toegang geven tot een geheel draadloze verbinding.

Dat deze draadloze all-in-one printer heel wat positieve kenmerken naar voren weet te schuiven, mag onderhand wel al duidelijk zijn én wordt ook geapprecieerd door heel wat klanten. Houd er wel rekening mee dat zijn printsnelheid lager ligt dan bijvoorbeeld het voorgaande toppertje van Epson.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: zijn budgetvriendelijke prijskaartje maakt deze draadloze printer alvast een pak toegankelijker.

Wifi: de geïntegreerde wifi functie wordt aangevuld met een Apple AirPrint en biedt de mogelijkheid tot een geheel draadloze verbinding.

Toepassingsveld: de all-in-one printer is gezegend met een bijzonder multifunctioneel karakter en weet documenten niet alleen te printen maar tevens ook te kopiëren en/ of scannen. Het geheel wordt afgewerkt met een mailfunctie.

 

Nadelen:

Lage printsnelheid: wil je graag meer dan 10 vellen per minuut printen dan is het aangewezen om op zoek te gaan naar een andere draadloze printer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Canon Selphy CP1300 – Mobiele fotoprinter – Roze // Canon draadloze printer

 

Ben je op zoek naar een mobiele fotoprinter dan raden wij jou aan om deze draadloze printer van Canon eens even van naderbij te bekijken. Het compacte – overigens geheel draadloze apparaat – springt daarbij meteen in het oog vanwege zijn roze design maar blijkt daarnaast nog in tal van andere uitvoeringen voorhanden. Kortom, er is wel degelijk voor elk wat wils te vinden.

De Canon Selphy CP1300 mobiele fotoprinter is in staat om foto’s en/ of afbeeldingen van je smartphone, tablet of laptop probleemloos af te drukken waarbij hij zowel het iOS alsook Android besturingssysteem ondersteunt. Maar er is natuurlijk nog heel wat meer want zo is hij voorzien van een krachtige – tevens geheel oplaadbare accu – waarmee je tot wel 54 foto’s per keer kunt afdrukken. Bij aankoop wordt hij dan ook geleverd inclusief een AC adapter en een papiercassette voor kaartformaat.

Een blik op de online reviews laat meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,6 sterren zien waarbij klanten duidelijk enthousiast zijn over de geleverde kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Slechts één koper is van mening dat de Canon Selphy CP1300 net iets te duur is.

 

Voordelen:

Besturingssysteem: de Canon Selphy CP1300 kan perfect functioneren met diverse besturingssystemen zoals iOS en Android.

Wifi: dankzij de geïntegreerde wifi functie kan hij eigenhandig een draadloze verbinding tot stand brengen.

Gebruiksvriendelijk: zijn compacte uitvoering maakt het mogelijk om de printer overal mee naartoe te nemen en onderweg documenten uit te printen, steunend op het gebruik van de krachtige accu.

Verpakkingsinhoud: de Canon Selphy CP1300 wordt geleverd inclusief een AC adapter, een papiercassette voor kaartformaat en een instructieve handleiding.

 

Nadelen:

Prijzig: volgens één koper is het prijskaartje in verhouding tot de kwaliteit net iets te duur.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Canon Pixma MG3650 All-in-One Printer

 

De Canon PIXMA MG3650 All-in-One is een draadloze printer aanbieding met Wi-Fi die eenvoudig verbinding maakt met smartapparaten en de cloud. Je kunt het gebruiken om te printen, scannen of kopiëren met hoge kwaliteit. Dubbelzijdig printen is ook mogelijk en met de PRINT-app van Canon kun je printen en scannen via je smartphone of tablet.

Met de optionele XL-inktcartridges kun je meer pagina’s printen, je kunt tot 50% besparen. Dankzij de lage prijs behoort dit apparaat tot de categorie van goedkope draadloze printers.

De vele online reviews geven een positief beeld weer over dit toestel. Je krijgt kwaliteit voor een goedkope prijs en de printer is eenvoudig in gebruik. Het apparaat is eenvoudig te installeren en de kwaliteit van het printen is goed. Het enige minpunt voor enkele gebruikers is dat de printer te kwetsbaar is.

Net zoals één van de voorgaande toestellen uit onze lijst, is ook dit model afkomstig van het bekende en gewaardeerde merk Canon. Deze All-in-One printer zul je bovendien eerder bij de goedkope apparaten mogen zoeken omwille van de voordelige prijs. Het loont zeker de moeite om de eigenschappen van de printer eens te bekijken.

 

Voordelen:

Design: deze draadloze printer is beschikbaar in 3 verschillende kleuren namelijk rood, wit en zwart. Zo kies jij het model dat het beste in je interieur past.

Printsnelheid: dit apparaat print documenten in kleur af tegen een snelheid van 5,7 ppm en documenten in zwart/wit tegen een snelheid van 9,9 ppm.

Handig in gebruik: naast printen kun je met dit apparaat ook scannen en kopiëren. Verder is het ook mogelijk om dubbelzijdig te printen en kun je via de PRINT-app vanaf je smartphone of tablet een printopdracht versturen.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: een aantal kopers vinden dat de draadloze printer bijzonder kwetsbaar is en snel stuk gaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Draadloze printers koopgids

 

Vele personen vinden het kopen van een printer overbodig maar moeten dan wel meerdere keren per week naar een kopiecenter om documenten af te drukken. Een printer biedt vele voordelen als je af en toe een document wilt afdrukken en je kunt zelfs opteren voor een all-in-one printer die ook over een scanner, kopieermachine en fax beschikt. Zo heb je meteen alle nuttige apparaten. Kies welke soort printer je wilt, de snelheid en de resolutie, de functies en de prijs.

 

 

Soorten printers

De eerste keuze die je moet maken is of je een kleurenprinter wilt kopen of een zwart wit printer. Als je enkel van plan bent om documenten en teksten af te drukken dan heb je met een zwart wit printer al genoeg. Als je ook van plan bent om afbeeldingen af te drukken of zelfs posters of flyers te maken dan koop je beter een kleurenprinter.

Er zijn twee soorten printers die we onderscheiden via de de manier waarop ze de tekst of afbeeldingen op het papier overbrengen. Een inkjet printer gebruikt vloeibare inkt die ze op papier spuit om de afbeelding of de tekst te vormen. Deze printer is ideaal voor foto’s en afbeeldingen omdat kleuren en details beter weergegeven worden. Deze printer wordt vooral door particulieren en kleine kantoren gebruikt omdat ze goedkoop is om te kopen. De inktpatronen of cartridges moeten wel regelmatig vervangen worden dus de extra kost ligt wel wat hoger bij dit type printer.

De tweede optie, de laserprinter, gebruikt toners met droog poeder en maken dit poeder vast op papier met een laserstraal. Deze printers zijn uitermate geschikt om grote stukken tekst in een snel tempo af te drukken. De kosten liggen ook lager als je veel tekst afdrukt en daarom is dit type printer populair bij bedrijven.

Als je nog geen andere apparaten hebt zoals een kopieerapparaat of een scanner dan kun je kiezen om een all-in-one printer te kopen. Deze apparaten beschikken over de mogelijkheid om te kopiëren, scannen en faxen.

 

Snelheid en resolutie van de printer

Op de verpakking van de printer kun je meestal de afdruksnelheid aflezen. Dit wordt weergegeven in pagina’s per minuut en je zult een verschil merken tussen zwart wit en kleur. Een zwart wit afdruk is veel vlugger klaar dan een kleurenafdruk en het type printer kan hier ook een rol bij spelen. Een laserprinter kan vlugger een document in zwart wit printen maar een inkjetprinter is vlugger met een kleurafdruk.

De resolutie van een printer heeft te maken met de beeldkwaliteit van afgedrukte documenten. De resolutie wordt uitgedrukt in DPI (Dots Per Inch) en is in grote mate te vergelijken met de resolutie van een beeldscherm. Hoe hoger de resolutie, hoe beter de beeldkwaliteit. Dit hangt echter ook af van de grootte waarop je wilt afdrukken. Een pasfoto met een te hoge resolutie zal geen goede beeldkwaliteit hebben. Pas de resolutie aan op de grootte van de afdruk die je wilt maken.

 

Functies van de printer

Een draadloze printer is heel handig en biedt enkele extra functies. Zo bieden de meeste fabrikanten je de mogelijkheid om een gratis app te downloaden waarmee je de printer kunt bedienen. Zo kun je zelfs vanop afstand foto’s of documenten afdrukken en moet je zelfs niet in de buurt van de printer zijn om het toestel te bedienen.  Je kunt een draadloze printer met je computer verbinden via Wifi of Bluetooth.

Let er ook op als jouw apparaat de mogelijkheid heeft om dubbelzijdig te printen. Het grote voordeel hieraan is dat je veel papier zult besparen. Zo hoef je niet altijd nieuw papier te kopen en bespaar je uiteindelijk ook geld. De meeste apparaten beschikken over een scherm met een touchscreen bediening zodat je het toestel eenvoudig kunt bedienen. Nog een andere nuttige functie is een automatisch papiertoevoer. Zo hoef je het papier gewoon in de lade te leggen en wordt het automatisch in te printer getrokken. Hoewel deze functie bij de meeste printers standaard is zijn er toch modellen die deze functie niet hebben.

 

 

Prijs van een draadloze printer

De prijs zal vooral grote verschillen tonen wanneer je wilt kiezen tussen een gewone printer en een all-in-one printer. Wees er zeker van dat het apparaat die je wilt kopen voldoet aan al jouw eisen zodat je later niet naar een ander toestel moet gaan zoeken. Je kunt verschillende modellen vergelijken op basis van prijs, kwaliteit en functies om de beste printer te vinden.

Online kun je makkelijk goedkopere producten en aanbiedingen vinden maar een goede aanbeveling is om te letten op eventuele verzendkosten. Denk er ook aan dat je regelmatig papier en cartridges zult moeten kopen om te kunnen printen dus dit is ook nog een bijkomende kost.

 

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

HP Envy 5540

 

De HP ENVY 5540 draadloze printer is een all-in-one printer waarmee je ook vanaf je smartphone of tablet documenten kunt printen. De uitvoerlade schuift automatisch uit zodat je afgedrukte documenten niet op de grond belanden. Gebruik dit apparaat om te printen, scannen en kopiëren. Je kunt het simpel gebruiken via het grafische touchscreen.

De vele online reviews geven een positief advies over deze draadloze printer aanbieding. Door de lage prijs behoort het toestel tot de categorie van goedkope draadloze printers en het is ook van goede kwaliteit. Het apparaat is eenvoudig in gebruik en het is duurzaam. De afdrukkwaliteit is top en het scannen gaat ook makkelijk.

Sommige kopers zijn niet tevreden over het feit dat het toestel enkel in het zwart te verkrijgen is. Ook gaat de installatie nogal moeizaam en past de printer niet overal door de grootte.

Een draadloze printer kan heel erg handig zijn omdat je dan vanop afstand bepaalde documenten kunt printen. Dit model is afkomstig van het bekende en misschien ook wel het beste merk HP en wordt door heel wat kopers duidelijk gewaardeerd. Bovendien zou het ook wel eens de printer met de laagste prijs kunnen zijn in vergelijking met de andere 4 toestellen uit onze selectie.

[proscons id=”1502″]

 

 

Canon Pixma MG7750

 

De Canon Pixma MG7750 is een all-in-one draadloze printer die gemakkelijk verbinding maakt en een uitstekende printkwaliteit heeft. Het maakt gebruik van een 6-kleuren inktsysteem voor prachtige foto’s. Via de touchscreen kun je verbinding maken met je smartphone of tablet om direct vanaf deze apparaten te kunnen printen of scannen.

Het apparaat wordt geleverd met installatie-cartridges die voor 20% gevuld zijn met inkt. Je krijgt er ook een netsnoer en installatie CD-rom bij die enkel maar werkt voor Windows. Als je deze printer voor Mac wilt gebruiken dan kun je de stuurprogramma’s online vinden. Een USB printerkabel is wel niet inbegrepen.

De online reviews geven een overwegend positief advies over deze draadloze printer. De prijs ligt al een stuk hoger maar toch zijn de kopers tevreden en vinden ze de printer van topkwaliteit. Het toestel is eenvoudig in gebruik en makkelijk te installeren. Volgens sommige gebruikers trekt hij veel stof aan en is er weinig papierruimte.

Deze draadloze printer is afkomstig van het bekende merk Canon en kan op heel wat positieve reacties van klanten rekenen. Het is daarom zeker en vast de moeite om het apparaat eens van dichterbij te bekijken. Hieronder geven we dan ook de positieve en minder positieve eigenschappen van de printer weer.

[proscons id=”1503″]

 

 

HP Envy 4526

 

Deze draadloze printer van HP maakt het mogelijk om vanaf je smartphone of tablet te printen. Het toestel is makkelijk te installeren en maakt snel verbinding. Je kunt twee keer zoveel pagina’s afdrukken met de originele HP high-capacity inktcartridges. Het apparaat is simpel te bedienen via het display met touch bediening.

Je kunt automatisch dubbelzijdig printen, zo verbruik je tot 50% minder papier. Dankzij de automatisch uitschuivende lade belanden de afgedrukte documenten niet op de grond. Het is een compacte printer die overal past, zo bespaar je ruimte. Het toestel beschikt verder nog over een stille modus om anderen niet te storen tijdens het printen.

De kopers van dit apparaat zijn heel tevreden over de goede kwaliteit van de printer en vinden het ook duurzaam. Het toestel is makkelijk te installeren en heeft mooie printresultaten. Sommigen vinden het apparaat te kwetsbaar.

Net zoals het eerste toestel is ook deze draadloze printer afkomstig van het bekende merk HP. Dit doet vermoeden dat HP wel eens één van de populairste merken zou kunnen zijn op het gebied van printers. De reacties bij dit artikel zijn overwegend positief ondanks de iets hogere prijs ervan.

[proscons id=”1504″]

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES