5  beste GSM’s Test van 2024

Laatste update: 20.11.24

 

Beste gsm’s – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het aanbod gsm vandaag de dag is op z’n minst behoorlijk uitgebreid te noemen. Dat maakt de keuze niet alleen groter en aangenamer maar ook een heel pak lastiger. Hierdoor moet je namelijk rekening houden met 101 dingen. Toch is het belangrijk om hoofdzakelijk naar je eigen wensenpakket te kijken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een gsm die perfect door senioren kan worden gebruikt? Dan willen wij jou alvast aanraden om de Fysic FM-7575 gsm even grondig te bekijken. Daarnaast blijkt ook de Nokia 105 gms een schot in de roos te zijn. Dergelijk toestelletje staat bekend vanwege z’n krachtige en duurzame batterij en ruime stand-by tijd.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5  beste gsm’s (Reviews) van 2024

 

Of je nu kiest voor een Motorola gsm, een Cat gsm, een Nokia of een Samsung; dat is vooral een persoonlijke kwestie. Probeer echter goed rekening te houden met de doelstelling als je een nieuwe gsm in huis haalt. Zo zal een mini gsm bijvoorbeeld niet de beste aanbeveling zijn om als senioren gsm te gebruiken. En ben je vooral dol op vloggen en selfies, kies dan voor een exemplaar met een uitstekende camera. Kortom, heel wat vragen en dus ook heel wat knopen om door te hakken. Bekijk alvast de 5 topproducten hieronder en kies er de voor jou beste gsm uit.

 

1. Fysic FM-7575 Big Button GSM SOS Noodknop

 

Ben je op zoek naar een nieuwe gsm die overigens perfect door senioren kan worden gebruikt? Zoek dan niet langer en bekijk dit exemplaar van Fysic alvast even. Deze Fysic FM-7575 gsm wordt gekenmerkt door een combinatie van grote cijfers en letters en wordt verder aangevuld door slechts 2 snelkiestoesten. Dergelijke basisfuncties zorgen voor een eenvoudige bediening door oudere mensen.

Het betreft hier een simlockvrije gsm die perfect functioneert in combinatie met een micro simkaart. Echter wordt de simkaart niet gelijk meegeleverd op het moment van aankoop. Het toestelletje blijkt uitgerust met een noodknop en een helder en duidelijk leesbaar 1,8 inch display. Dit wordt ondersteund met een maximale resolutie van 124 x 95 pixels. Besef wel dat het hier geen touchscreen bediening betreft, wat voor sommigen misschien een afknapper zou kunnen zijn.

Wanneer we een blik op de online reviews werpen, dan zien we voornamelijk positieve reacties van klanten verschijnen. Zo geven kopers niet alleen een positief advies over de kwaliteit maar ook over het advies. Daarnaast vallen ook de ruime batterijcapaciteit van 900 mAh, de 150 uur stand-by tijd én het goedkope prijskaartje hartstikke goed mee.

 

Voordelen:

Senioren smartphone: de combinatie van de 2 snelkiestoetsen, het heldere display en de grote cijfers en toetsen maken van deze gsm het ideale toestel voor senioren.

Budgetvriendelijk: je zult deze gsm vast en zeker tot de budgetvriendelijke toestellen kunnen rekenen.

Voeding: hij is uitgerust met een bijzonder krachtige batterij die zonder problemen een capaciteit van 900 mAh kan garanderen en bijgevolg ook een 150 uur stand-by tijd.

 

Nadelen:

Geen touchscreen: indien er een klein puntje van kritiek mag worden geplaatst, dan moet je er wel rekening mee houden dat deze gsm geen touchscreen heeft.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Nokia 105 Simlockvrij 720 uur stand-by tijd

 

Misschien heb je wel genoeg van alle nieuwe technologische snufjes en wil je je gsm verkopen en vervangen door een iets traditioneler exemplaar? Dan kan deze Nokia gsm vast en zeker wel iets voor jou zijn. Bovendien valt ook het prijskaartje hartstikke goed mee waardoor we het gevoel krijgen met een aanbieding te maken te hebben.

Deze Nokia 105 gsm wordt gekenmerkt door een beeldschermdiagonaal van maar liefst 4,75 cm wat overeenkomt met een schermgrootte van ongeveer 1,8 inches. Hij wordt aangevuld met een maximale resolutie van 120 x 160 pixels wat perfect is om de belangrijkste gegevens weer te geven. Net zoals het vorige apparaat betreft het hier evenzeer een simlockvrije gsm die kan gebruikt worden in combinatie met een mini simkaart. Bovendien is het mogelijk om er een tweede simkaartje in te stoppen.

Je geniet een ruim opslagcapaciteit van 4 GB aangevuld met een netwerksnelheid van 2 G. Houd er wel rekening mee dat wifi noch bluetooth een optie vormen bij dit mobieltje. Hij is uitgerust met een krachtige oplaadbare batterij die een capaciteit van 800 mAh en een stand-by tijd van 720 uur garandeert. Kortom, een topproduct en daar zijn ook de meeste kopers het over eens.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: met een opslagcapaciteit van wel 4 GB kun je makkelijk enkele belangrijke contacten en berichten opslaan. Verder geniet je een 2 G netwerksnelheid.

Voeding: ook hier geniet je een bijzonder krachtige batterij die je overigens zonder problemen kunt opladen. De batterijcapaciteit bedraagt ongeveer 800 mAh.

Display: hij wordt gekenmerkt door een 1,8 inches display, aangevuld met een 120 x 160 pixels resolutie.

Kostenplaatje: de lage prijs maakt deze gsm vast en zeker een pak toegankelijker voor het grote publiek.

 

Nadelen:

Geen wifi: houd er rekening mee dat de gms niet over een wifi functie beschikt.

Geen bluetooth: jammer genoeg is er ook geen bluetooth functie aanwezig wat door sommigen als een minpuntje zal worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Profoon PM-595 Big Button GSM Met alarmknop en oplaadstation

 

Door te kiezen voor deze gsm van Profoon kies je misschien niet meteen voor het populairste of meest bekende merk maar wel voor eentje met een aanvaardbaar prijskaartje. Misschien is hij binnen z’n categorie wel voorzien van de laagste prijs? We zien alvast dat de meerderheid van de klanten deze gsm weet te waarderen wat z’n uiteindelijke score op maar liefst 4,3 sterren brengt.

De gsm wordt gekenmerkt door een schermgrootte van 1,8 inches en een totale resolutie van 38 x 32 pixels. Deze simlockvrije gsm kan perfect gebruikt worden in combiantie met een mini simkaartje. Verder is hij voorzien van een noodknop en extra grote toetsen, wat hem bijzonder geschikt maakt voor senioren. Hij mag dan wel niet voorzien zijn van een camera of bluetooth functie; je geniet dan weer wel van een degelijke zaklamp en een uitstekende batterijcapaciteit.

De maximale stand-by tijd van deze unieke gsm bedraagt overigens maar liefst 360 uur. Verder is er mobiele data verbinding mogelijk en beschik je over een 2 G netwerksnelheid.  Kortom, de moeite waard om deze gsm/ telefoon toch maar even te bekijken en misschien is hij voor jou wel het veruit beste merk.

 

Voordelen:

Extra kenmerken: de gsm biedt een ruime stand-by tijd van wel 360 uur aan, alsook een zaklamp functie en een krachtige batterij met ruime capaciteit.

Senioren smartphone: net zoals het eerste product zou ook deze gsm perfect door senioren kunnen worden gebruikt. Dit dankzij de aanwezigheid van de extra grote toetsen en het gebruik van de noodknop.

Display: met een schermgrootte van maximaal 1,8 inches, aangevuld met een totale resolutie van maar liefst 38 x 32 pixels, geniet je een behoorlijk duidelijk en helder scherm.

 

Nadelen:

Geen bluetooth: ook hier moeten we jou jammer genoeg teleurstellen op het gebied van bluetooth.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Samsung B 2100 scarlet Simlockvrij 600 uur stand-by tijd

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn dan lijkt deze Samsung gsm misschien wel iets voor jou. Hij valt overigens niet alleen op vanwege z’n hogere prijskaartje maar ook omwille van het felle rode design. Kortom, de ideale gsm voor de durvers onder ons.

De Samsung B2100 kwam voor het eerst op de markt in 2009 en biedt dan ook heel wat meer mogelijkheden ten opzichte van de vorige apparaten uit dit lijstje. Zo wordt hij gekenmerkt door een schermgrootte van 1,77 inch, aangevuld met een maximale resolutie van 160 x 128 pixels. Hij is overigens volledig simlockvrij en kan gebruikt worden in combinatie met een 3-in-1 simkaart.

Hij biedt een ruime opslagcapaciteit aan van wel 8 GB en is daarnaast ook nog eens voorzien van een extern geheugenslot. Verder beschik je met dit apparaat wel degelijk over een camera met flitser alsook een 2.1 bluetooth functie. Dankzij z’n krachtige Li-Ion accu met een capaciteit van wel 1000 mAh kan een stand-by tijd worden gegarandeerd van 600 uur. Klanten zijn, ondanks het prijskaartje, duidelijk tevreden over deze gsm die overigens ook nog eens schokbestendig, stofdicht en waterbestendig blijkt te zijn.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: de gsm kan niet alleen beperkt onder water worden gebruikt maar blijkt verder ook schokbestendig en volledig stofdicht.

Voeding: dankzij de bijzonder krachtige én bovendien oplaadbare batterij met een capaciteit van ruim 1000 mAh, geniet je maar liefst 600 uur aan stand-by tijd.

Simlockvrij: het betreft hier een volledig simlockvrije gsm die je zonder problemen kunt gebruiken met behulp van een 3-in-1 simkaart.

Display: hij is voorzien van een totale schermgrootte van maar liefst 1,77 inches in combinatie met een totale resolutie van wel 160 x 128 pixels.

 

Nadelen:

Prijzig: jammer genoeg zul je wel net iets meer budget hoeven te voorzien indien je deze gms wilt aankopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Denver WAS-18110M mobiele telefoon met dual simcard ingang

 

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke gsm/ telefoon van Denver, deel uitmakend van de Denver Was collectie. In vergelijking met de andere toestellen uit dit top 5 lijstje, kunnen we besluiten dat dit exemplaar wel degelijk voorzien is van de laagste prijs.

De Denver Was-18110M gsm wordt gekenmerkt door een opvallend rood met zwart design en een normale toetsgrootte. Hij kan gebruikt worden in combinatie met één of 2 micro simkaarten alhoewel je er rekening mee moet houden dat hij niet simlockvrij is. Ook hier geniet je een compacte schermgrootte van 1,77 inch, aangevuld met een resolutie van 160 x 128 pixels.

De gsm is voorzien van een ruime opslagcapaciteit, een camera en een krachtige batterij die dankzij z’n 500 mAh capaciteit een stand-by tijd van 120 uur kan garanderen. Er is overigens ook een zaklamp en bluetooth functie aanwezig. Ondanks de beperkte mogelijkheden, zien we dat klanten duidelijk tevreden zijn en het product beoordelen met maar liefst 5 sterren.

 

Voordelen:

Voeding: de gsm is uitgerust met een oplaadbare batterij die over een capaciteit van 500 mAh beschikt. Hij garandeert hierdoor een stand-by tijd van maar liefst 120 uur.

Extra kenmerken: hij beschikt niet alleen over een zaklamp functie maar biedt daarnaast ook bluetooth en een camera aan.

Budgetvriendelijk: wil je liever niet zoveel geld spenderen maar wel zeker zijn van een uitstekende kwaliteit, dan is dit product echt wel iets voor jou.

 

Nadelen:

Design: indien je van plan bent om deze gsm in huis te halen dan zul je zien dat de designmogelijkheden eerder beperkt zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Gsm’s Koopgids

 

Wat is een gsm en welke mogelijkheden worden er zoal op de markt aangeboden? Hoe zit het met de eventuele sim-opties en de connectiviteit? En welk effect heeft dit op het uiteindelijke prijskaartje? In de koopgids hieronder trachten wij een zo duidelijk mogelijk antwoord te bieden op deze, en nog tal van andere vragen. Het is een aanbeveling om de gids hieronder even rustig door te nemen alvorens je de verschillende gsm’s met elkaar gaat vergelijken. Houd daarbij rekening met promoties en leuke aanbiedingen.

Wat is het verschil tussen een gsm en een smartphone en welke mogelijke vormen zijn er

Wanneer je op zoek bent naar een gsm, dan ben je op zoek naar een mobiele telefoon die over het algemeen behoorlijk goedkoop wordt aangeprijsd. Het prijskaartje is dus al meteen het eerste grote verschil tussen enerzijds een gsm en anderzijds de smartphone zoals we die vandaag kennen. Echter verschillen de gsm’s uiteraard ook op het aantal functies en kenmerken die ze aanbieden. Zo zal een gsm veel minder features aanbieden dan de hedendaagse smartphones.

Een gsm is dan ook bijzonder handig om eventueel als tweede telefoon te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld een onderscheid maken tussen je privé telefoon en je zakelijk mobieltje. De gsm wordt voornamelijk gebruikt om te kunnen bellen en eventueel zo nu en dan een berichtje te versturen. Wil je graag op internet kunnen, je mails checken of spelletjes spelen en bepaalde applicaties gebruiken; dan is de standaard gsm uiteraard niet meteen de beste aanbeveling.

De term “gsm” staat voor “Global System for Mobile communications”. Naar het Nederlands vertaald komt dit dus eigenlijk neer op een “wereldwijd systeem voor mobiele communicatie”. In je zoektocht naar de beste gsm zul je zien dat ze in allerlei verschillende vormen bestaan. Zo heb je de klassieke traditionele gsm maar je hebt er ook de schuif- of klap exemplaren tussen zitten.

 

De eventuele sim-opties en het bijbehorende sim formaat

Zodra je besluit een gsm aan te schaffen is het belangrijk om ook even stil te staan bij de mogelijke sim-opties. Zo heb je de keuze om een gsm aan te kopen zonder simkaart. Dat kan handig zijn indien je thuis zelf nog een simkaartje liggen hebt dat je wenst te gebruiken. In dergelijke gevallen kies je meteen ook beter voor een simlockvrije gsm. Op die manier weet je zeker dat de gsm kan gebruikt worden met een simkaartje van eender welke provider.

Indien je graag hebt dat de gsm geleverd wordt inclusief een simkaartje, dan behoort dat vast en zeker ook tot de vele mogelijkheden. Daarnaast bestaat er zelfs de mogelijkheid om een gsm aan te kopen waarbij je tot wel 2 simkaarten kunt toevoegen. Dergelijke gsm’s zijn misschien iets duurder in de aankoop maar wel de moeite waard om ten minste te overwegen.

Bij het bepalen van een simkaart of niet, is het eveneens belangrijk om te letten op het type simkaart dat kan gebruikt worden in combinatie met de desbetreffende gsm. Zo zal er in de meeste gevallen gekozen worden voor gebruik van een micro SIM maar bestaan er evenveel opties waarbij een mini SIM of 3-in-1 simkaart wordt gebruikt. Zelfs de nano SIM en de datasimkaart kunnen aan dit lijstje worden toegevoegd.

 

De mogelijke vormen van connectiviteit

Naast het gebruik van de simkaart en de mogelijke opties, willen wij jou aandacht ook even vestigen op de connectiviteit. Met connectiviteit bedoelen wij eigenlijk de verbindingsmogelijkheden met externe apparaten. Is er bijvoorbeeld een internetverbinding mogelijk of niet? En indien deze er is, met welke netwerksnelheid kan dit dan gebeuren? Heel wat recente gsm’s zijn overigens vaak voorzien van een bluetooth of wifi functie alsook een gps functie. Let wel dat het prijskaartje hier ook een pak duurder zal zijn.

Toetsgrootte, seniorenopties en andere kenmerken

Wanneer je besluit om een gsm aan te kopen dan zul je zien dat bepaalde apparaten over net iets meer of minder mogelijkheden beschikken. Sommige extra’s kunnen alvast een meerwaarde betekenen terwijl andere kenmerken eerder als overbodig zullen worden beschouwd. Is de gsm bedoeld voor senioren dan is het pluspunt indien het apparaat voorzien is van een noodknop, grote toetsen en cijfers én de mogelijkheid om met een gehoorapparaat te worden gebruikt.

In andere gevallen kan het handig zijn indien het apparaatje de mogelijkheid biedt om het geheugen uit te breiden. Een ledindicator alsook de mogelijkheid tot draadloos opladen kunnen tot de leuke extra’s worden geleverd. Hecht je belang aan de aanwezigheid van een flitser frontcamera of niet? Wil je een gsm met een stevige stootvaste behuizing die ook nog eens stofdicht en waterdicht blijkt te zijn of hoeft dat helemaal niet? Bedenk wat jouw verwachtingen zijn en waarvoor je de gsm zoal wenst te gebruiken.

 

Met welk budget hoef je rekening te houden

Tot slot willen we het nog even kort hebben over het mogelijke prijskaartje. Gemiddeld genomen moet je rekening houden met een prijs van ongeveer 80 tot 85 euro indien je op zoek bent naar een kwalitatieve gsm. Echter kan het prijskaartje oplopen naargelang de extra mogelijkheden en functies. Daarnaast kan ook het design een invloed hebben op het uiteindelijke prijskaartje. Kortom, bedenk wat jij nodig hebt en hoeveel budget je er maximaal wilt maar vooral ook kunt aan spenderen.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Waar staat gsm voor?

Oorspronkelijk stond de afkorting “gsm” voor “Groupe Spéciale Mobile”. Die afkorting verwees toen naar een bepaalde studiegroep, opgericht in 1982, met de bedoeling om een Europees netwerk van mobiele telefonie in het leven te roepen. Je zou het dus kunnen beschouwen als de voorloper van het mobiele netwerk dat we vandaag de dag kennen.

Doorheen de jaren is de afkorting van “gsm” dan ook veranderd en staat deze nu voor “Global System for Mobile communications”. Wat naar het Nederlands vertaald een “wereldwijd systeem voor mobiele communicatie” wordt.

 

Q2: Wat wordt bedoeld met gsm straling?

Je hebt misschien wel al eens gehoord van gsm straling, maar wat wordt daar nu precies mee bedoeld? Gsm straling, of de straling van eender welk type telefoon, wordt geklasseerd onder de noemer “elektromagnetische straling”.

Elektromagnetische straling komt tot stand op het moment dat jij iemand een berichtje of whatsappje stuurt of wanneer je iemand gaat bellen. Op die momenten zal je gsm namelijk een onzichtbare connectie maken met een bepaald mobiel netwerk of met de dichtstbijzijnde zendmast. Deze connectie komt tot stand door middel van radiogolven die door de lucht worden verstuurd. Uit tal van onderzoeken en studies is gebleken dat veelvuldige blootstelling aan elektromagnetische straling, gezondheidsklachten met zich kan meebrengen.

Q3: Hoe werkt een gsm netwerk?

We kunnen er niet om heen; het mobiele netwerk is duidelijk aan een opmars bezig. Maar hoe werkt een dergelijk gsm netwerk op het moment dat jij gaat bellen, Whatsappen of berichten gaat versturen? In het vorige antwoord hebben we reeds kort vermeld, dat het signaal wordt overgedragen door middel van onzichtbare radiogolven in de lucht. Echter is het in theorie een heel pak omslachtiger.

Zo zullen deze radiogolven van het gsm-netwerk gebruik gaan maken om vervolgens door de lucht tot bij de dichtstbijzijnde zendmast te komen. Vervolgens wordt het signaal de grond ingestuurd dankzij kabels van het KPN netwerk. Je hoort het dus al, het signaal moet een hele weg afleggen om tot bij de ontvanger te komen, en dit gebeurt dan ook bijzonder snel dankzij de snelheid van de dataconnectie. Naast het gebruik van een zendmast kan er ook gebruik gemaakt worden van een mobiel netwerk zoals 3G, 4G en tegenwoordig zelfs 5G.

 

Q4: Hoe root ik mijn gsm?

Ben je in het bezit van een smartphone met een Android besturingssysteem, dan is het mogelijk om je gsm te rooten, indien je dat wenst. Door je gsm te rooten kun je een grotere systeemtoegang krijgen en bijgevolg nog net iets meer de “baas” zijn over je eigen Android smartphone.

Indien je je Android gsm wilt rooten dan moet je het systeem eerst activeren door gebruik te maken van de app Superuser of SuperSU. Verder heb je ook nood aan een kwalitatieve laptop waarop je het ADB stuurprogramma kunt installeren. Vervolgens kun je dan van start gaan met je gsm te rooten. Het is hierbij belangrijk om je gsm in de “USB-foutopsporingsmodus” te plaatsen alvorens je hem met je laptop gaat verbinden. Op die manier kun je de opdracht in Windows of in Linux openen.

 

Q5: In welk jaar is de eerste gsm ontstaan?

De laatste jaren heeft de gsm een enorme evolutie doorgemaakt. De gsm of smartphone die je vandaag de dag op de markt kunt aankopen, is vaak uitgerust van allerlei technische snufjes en voorzien van alle mogelijke comfort. Als we echter teruggaan in de tijd dan zien we dat de eerste commerciële mobiele telefoon reeds in 1983 gelanceerd werd. Het ging hier om een Motorola DynaTAX 8000X die zowat 4000 dollar of (toendertijd) 6500 euro waard was.

De allereerste echte smartphone kwam pas enkele jaren op de markt, in 1993 om precies te zijn. Het ging hierbij om een IBM Simon die ongeveer zo’n 684 euro kostte.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES