5 beste HP Printers Test van 2021

Laatste update: 13.06.21

 

Beste HP printers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het is niet altijd makkelijk om een keuze te maken tussen de verschillende soorten HP printers. Het assortiment is zodanig uitgebreid dat dit wel eens tot heel wat keuzestress kan leiden. Om jou te helpen in je zoektocht naar beste HP printer, zijn we alvast op zoek gegaan naar 3 hedendaagse topproducten. Zo zou je onder andere kunnen kiezen voor de HP Envy 5030 printer waarmee je makkelijk documenten van A4, A5 of B5 formaat kunt behandelen. Daarnaast blijkt ook de HP DeskJet 2620 een schot in de roos te zijn. Een krachtig en duurzaam apparaat dat je makkelijk kunt verplaatsen en installeren.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

HP printers Koopgids

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een degelijke HP printer maar kun je maar geen beslissing nemen? Dan kan het een goede aanbeveling zijn om onderstaande koopgids even grondig te bekijken. We trachten enkele prangende vragen van een antwoord te voorzien. Zoals; wat zijn de mogelijke printertypes en welke verbindingen zijn hierbij mogelijk? Welke printformaten behoren tot de mogelijkheden en beschikken sommige HP printers over meer of minder mogelijkheden?

De printerfuncties in verhouding tot de doelstelling

Alvorens je de verschillende HP printers gaat vergelijken, is het een goed idee om voor jezelf uit te maken wat je doelstellingen zijn. Is de printer louter voor zakelijk gebruik bedoeld of ben je op zoek naar een exemplaar voor thuis gebruik? Misschien wil je wel een HP printer aankopen die gericht is op grootzakelijk of mobiel gebruik?

Wat wil je vervolgens met de printer bereiken? Met andere woorden, over welke printerfuncties moet de HP printer beschikken om aan jouw wensen te kunnen voldoen? Ben je op zoek naar een HP printer om documenten te printen? En wil je hierbij enkel zwart/wit printen of toch liever een combinatie met gekleurd printen? Misschien wil je wel een all-in-one HP printer aanschaffen die naast printen ook documenten kan scannen en kopiëren. Om nog maar te zwijgen van de exemplaren waarmee je kunt faxen en mailen.

 

Het type printer en de gebruikte printtechnologie

Eenmaal je beslist hebt waarvoor je de printer wenst te gebruiken, is het dus belangrijk om na te gaan welk type je wilt aankopen. Zo kun je kiezen voor een zogenaamde “Single function printer” waarmee je documenten alleen maar kunt afdrukken. Wil je naast printen ook de mogelijkheid hebben om documenten te kopiëren en scannen, kies dan voor een “all-in-one” printer.

Ben je toch nog iemand die regelmatig een fax ontvangt of uitstuurt? Dan is er een mogelijkheid om te kiezen voor een “all-in-one met fax” printer. Daarnaast bestaan er ook nog de zogenaamde mobiele printers, de fotoprinters en de specifieke A3-printers.

Wat de uiteindelijke printtechnologie betreft, kunnen we een onderscheid maken tussen 4 categorieën. Zo heb je keuze tussen de inkjetprinter, laserprinter, thermo-printer en de thermisch transfer printtechnologie.

 

De mogelijke printerverbindingen

Zodra je beslist hebt welk type printer je wilt aankopen, raden wij jou aan om even stil te staan bij de mogelijke printerverbindingen. Zo zijn heel wat HP printers uitgerust met een ingebouwde wifi functie en/ of wifi direct functie. Echter bestaat er ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de Apple AirPrint printerverbinding evenals de Google Cloud Print en de E-mail printing.

Sommige HP printers beschikken zelfs over een betrouwbare netwerkaansluiting, de zogenaamde LAN verbinding, en de Wireless Protected Setup, WPS, verbinding. En indien de HP printer evenals beschikt over een bluetooth functie, dan heb je pas echt een topproduct in handen!

 

De verschillende printformaten

De meeste HP printers zijn in staat om meerdere printformaten te hanteren. Zo blijken de meeste apparaten zonder problemen A4, A5 en B5 documenten te printen, scannen of kopiëren. Een A6 formaat is bijvoorbeeld iets zeldzamer, alhoewel dergelijke HP printers wel degelijk bestaan. Je zult er alleen iets meer budget voor moeten voorzien. Ook het printen van enveloppen, het bedrukken van cd’s en dvd’s behoort vaak tot de mogelijkheden.

Extra kenmerken en optiemogelijkheden in verhouding tot de prijs

Tot slot zul je merken dat bepaalde HP printers over net iets meer mogelijkheden beschikken ten opzichte van andere. Bepaalde functies kunnen echt wel een meerwaarde vormen, alhoewel ze ook zullen zorgen voor een prijsstijging. Het komt er dus op aan om eventuele aanbiedingen zoveel mogelijk in de gaten te houden.

Indien je bijvoorbeeld mocht twijfelen tussen 2 of meerdere HP printers, dan kan het alvast een goed idee zijn om de bijbehorende online reviews even te bekijken. Daarin geven klanten hun ongezouten mening, positief en/ of negatief, over een bepaalde specifieke HP printer. Dit kan de keuze enigszins makkelijker maken. Echter willen we je wel wijzen op het feit dat het een meerwaarde is om uit te kijken naar bepaalde functies. Uiteraard beslis je helemaal zelf hoeveel budget je maximaal wilt spenderen aan een degelijke HP printer.

Zo is het handig indien de printer voorzien is van een helder en duidelijk leesbaar LCD display. Verder heb je bij sommige HP printers de mogelijkheid om de “automatisch dubbelzijdig afdrukken” en “randloos printen” functies te selecteren. Ook het randloos scannen kan tot de mogelijkheden van sommige HP printers behoren. Bedenk of je de inkttanks en inkttoners gescheiden wilt of niet. Kortom, heel wat mogelijkheden en bijgevolg ook heel wat knopen om door te hakken.

 

5 beste HP printers (Reviews) van 2021

 

Kies je voor de HP 2620 printer of toch liever de HP Deskjet 3632? En geef je hierbij de voorkeur aan een all-in-one printer of toch liever een inkjet exemplaar? Moet de HP printer voorzien zijn van ingebouwde wifi, Photosmart of nog tal van andere functies? Je hoort het al, het is niet zo makkelijk om op zoek te gaan naar de beste HP printer. Bekijk de 5 hedendaagse topproducten hieronder alvast even en houd hierbij rekening met de online reviews en het bijbehorende advies van klanten.

 

1. HP Envy 5030 All-in-One Printer A5/ B5/ A4

 

Wil je bij voorkeur niet zoveel geld spenderen aan een degelijke HP printer? Dan lijkt dit apparaat van HP Envy alvast een schot in de roos te zijn. De lage prijs zorgt ervoor dat je deze printer vast en zeker tussen de goedkope apparaten zult kunnen spotten. Het betreft hier bovendien een multifunctionele all-in-one printer waarmee je niet alleen kunt printen maar ook kunt scannen en kopiëren.

De printer is in staat om documenten van A4, A5 en B5 formaat probleem in zwart/ wit of kleur te printen met een hoge resolutie van maar liefst 4800 x 1200 pixels. Bovendien heb je hierbij ook de optie tot automatisch dubbelzijdig printen alsook randloos printen. Het bedrukken van cd’s en/ of dvd’s is echter niet mogelijk. De hoge printsnelheid biedt de optie om tot wel 25 vellen per minuut af te drukken.

De papierlade is bijzonder stevig en biedt een capaciteit van ruim 100 vellen papier aan. Ook de Flatbed-scanner biedt een hoge resolutie van 1200 x 1200 pixels aan. Verder geniet je de mogelijkheid tot wifi, Apple AirPrint, Cloud printing en e-mail printing. Klanten reageren dan ook voornamelijk positief en raden deze printer aan.

 

Voordelen:

Kostenplaatje: in vergelijking met de andere apparaten uit dit lijstje, zou deze HP printer wel eens over de laagste prijs kunnen beschikken en hierdoor tot de populairste printers kunnen behoren.

Printformaat: het is voor deze HP printer helemaal geen enkel probleem om te werken met A4, A5 en B5 printformaten.

Printsnelheid: wat betreft de printsnelheid, ongeacht of je hierbij in kleur of zwart/wit print, mag je zeker zijn van een 25-tal pagina’s per minuut.

Handig in gebruik: de printer biedt je ook de mogelijkheid om documenten te scannen en zelfs te kopiëren, doordat het hier een all-in-one printer betreft. Verder is er ook een ingebouwde wifi functie aanwezig.

 

Nadelen:

Design: het is mogelijk dat het design niet meteen in de smaak valt bij iedereen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. HP DeskJet 2620 – All-in-One Printer – printen/ kopiëren / scannen

 

Net zoals het vorige product, is ook deze HP printer een multifunctioneel all-in-one apparaat waarmee je documenten dus kunt printen, scannen en zelfs kopiëren. Het betreft hier bovendien verschillende papierformaten van A4, A5 en A6. Het compacte formaat van de printer inclusief beperkte gewicht, maakt het handig om deze ergens een plekje te bezorgen.

Deze unieke pocket printer wordt gekenmerkt door een vrij hoge printresolutie van 1200 x 1200 DPI. Houd er wel rekening mee dat het niet mogelijk is om randloos of dubbelzijdig te printen. De printsnelheid bedraagt ook hier 25 vellen per minuut en dit zowel in kleur als zwart/ wit. Het compacte formaat zorgt ook voor een compacte papierlade met een capaciteit van 60 vellen papier.

De scanner maakt het ook mogelijk om gebruik te maken van E-mail printing, Cloud printing, Apple AirPrint en wifi. Dit alles wordt jou aangeboden tegen een mooi en betaalbaar prijskaartje. De lage prijs doet meteen vermoeden dat het hier wel eens om een aanbieding zou kunnen gaan.

 

Voordelen:

All-in-one printer: deze printer wordt beschouwd als een duurzame all-in-one printer en kan documenten dus kopiëren, afdrukken en scannen.

Printsnelheid: net zoals het vorige apparaat, mag je ook hier een maximale printsnelheid van ruim 25 pagina’s per minuut verwachten.

Formaat: de printer is behoorlijk compact en wordt aangevuld met een lichter gewicht. Kortom, makkelijk te verplaatsen en eventueel mee te nemen.

 

Nadelen:

Niet dubbelzijdig printen: indien het je bedoeling is om documenten automatisch dubbelzijdig af te drukken dan is deze printer geen goede aanbeveling.

Koop bij bol.com (€99.99)

 

 

 

 

3. HP OfficeJet Pro 7740 All-in-One A3-Printer Thermo printer

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en is budget niet meteen een groot probleem? Dan raden wij jou aan om de HP OfficeJet Pro 7740 all-in-one printer alvast even grondig te bekijken. Het prijskaartje mag misschien wat hoger liggen, je krijgt duidelijk waar voor je geld aangeboden. Zo kun je met deze printer niet alleen printen maar ook documenten scannen, kopiëren, faxen en zelfs mailen.

Je geniet tijdens het printen van een vrij hoge printresolutie van maar liefst 4800 x 1200 DPI en hierbij heb je de mogelijkheid tot automatisch dubbelzijdig printen. A4 en A3 formaten vormen geen enkel probleem evenals de envelopformaten en “Legal Letter” documenten. De papierlade is bijzonder groot en biedt een capaciteit van maar liefst 500 vellen papier aan. Verder bedraagt de printsnelheid minimaal 25 pagina’s en maximaal 39 pagina’s per minuut, afhankelijk van kleur of zwart/wit.

De printer maakt het mogelijk om gebruik te maken van wifi en wifi direct, evenals Apple AirPrint, Cloud printing en e-mail printing. Houd er wel rekening mee dat het niet mogelijk is om documenten randloos te printen. Ondanks de hoge prijs zien we voornamelijk positieve reacties van klanten verschijnen.

 

Voordelen:

Printresolutie: de printresolutie van deze printer ligt behoorlijk hoog en bedraagt 4800 x 1200 DPI.

Handig in gebruik: de printer hanteert probleemloos A3 en A4 printformaten en je hebt hierbij zelfs de optie om je documenten dubbelzijdig af te drukken.

Papierlade: in tegenstelling tot het vorige apparaat, beschik je hier over een grote papierlade waar je makkelijk 500 vellen papier per keer in kunt plaatsen.

 

Nadelen:

Prijzig: het zal je meteen opvallen dat de prijs van dit apparaat toch wel wat boven het gemiddelde uit ligt. Dit zou voor sommige klanten wel eens een mogelijk minpuntje kunnen zijn.

Koop bij bol.com (€250.02)

 

 

 

 

4. HP LaserJet Pro M102w Laserprinter / Single-function printer

 

Ben je bewust op zoek naar een unieke laserprinter dan loont het de moeite om de HP LaserJet Pro M102w even grondig onder de loep te nemen. Het betreft hier een Single-function printer waarmee bedoeld wordt dat de printer enkel in staat is om zwart/ wit documenten af te drukken.

De printresolutie van A4 documenten is bijzonder hoog en wordt gekenmerkt door een totale resolutie van maar liefst 1200 x 1200 DPI. Houd er rekening mee dat het niet mogelijk is om de documenten automatisch dubbelzijdig af te drukken noch randloos te printen. De papierlade biedt een ruime capaciteit van maar liefst 150 vellen papier en de printsnelheid bedraagt ruim 25 pagina’s papier per minuut.

De printer is voorzien van tal van draadloze verbindingen zoals Apple AirPrint, Cloud printing en uiteraard ook wifi. Een blik op de online reviews toont aan dat klanten positief reageren op de kwaliteit, prijs en de duurzaamheid. Slechts één koper vindt het jammer dat er geen handleiding wordt meegeleverd.

 

Voordelen:

Printresolutie: deze laserprinter van HP, door velen als veruit het beste merk beschouwd, wordt gekenmerkt door een hoge printresolutie van ruim 1200 x 1200 DPI.

Papierlade: per keer kun je de papierlade vullen met zo’n 150 vellen papier.

Draadloze verbindingen: wat de draadloze verbindingen betreft, kun je gebruik maken van Apple AirPrint, Cloud printing en zelfs de ingebouwde wifi functie.

 

Nadelen:

Geen handleiding: volgens één enkele gebruiker zou de printer geleverd worden zonder bijkomende handleiding. En dat wordt dan ook als een klein struikelblok beschouwd. Houd hier dan ook zoveel mogelijk rekening mee!

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. HP Envy Photo 6234 All-in-one printer A4 printformaat

 

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor de degelijke all-in-one printer HP Envy Photo 6234. Met dit apparaat ben je dus niet alleen in staat om A4 documenten te printen maar evengoed te scannen of zelfs gewoon te kopiëren. Een handig en compact apparaat dat je makkelijk kunt verplaatsen en installeren.

De printresolutie van 1200 x 1200 DPI is behoorlijk hoog en garandeert een uitstekende kwaliteit. Hierbij heb je zelfs de mogelijkheid om te kiezen voor automatisch dubbelzijdig printen en/ of randloos printen. Je print hierbij aan een maximale snelheid van zo’n 25 pagina’s per minuut. De papierlade is behoorlijk groot en biedt een capaciteit van ruim 125 pagina’s per keer aan.

Verder geniet je tal van draadloze verbindingen zoals wifi, wifi direct, Apple AirPrint, Cloud printing en e-mail printing. Er is zelfs de mogelijkheid tot een automatische documentinvoer. We stellen vast dat de klant duidelijk tevreden is met de aankoop van dit apparaat en het meteen iedereen aanraadt. Houd er rekening mee dat de printer niet over een extern geheugenslot beschikt.

 

Voordelen:

All-in-one: ook hier betreft het een krachtige all-in-one printer waardoor je documenten niet alleen kunt kopiëren en printen maar eventueel ook kunt scannen.

Printsnelheid: je geniet een vrij hoge printsnelheid die tot wel 25 documenten per minuut garandeert.

Draadloze verbindingen: de printer is voorzien van een ingebouwde wifi functie. Verder geniet je ook wifi direct, Cloud printing, Apple AirPrint en zelfs e-mail printing.

Automatische documentinvoer: deze HP printer biedt je de optie aan om, indien gewenst, gebruik te maken van de automatische documentinvoer functie.

 

Nadelen:

Geen extern geheugenslot: een mogelijk minpuntje van dit apparaat zou te maken kunnen hebben met het gebrek aan een extern geheugenslot.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Voor welke printer is de HP cartridge 364 geschikt?

De zogenaamde HP cartridges 364 kun je gebruiken in combinatie met heel wat verschillende HP printers. Daartoe behoren tal van inkjet HP printers zoals de HP OfficeJet 4620 of de HP OfficeJet 4622.

Echter kun je ook heel wat multifunctionele kleurenprinters gebruiken in combinatie met de HP cartridges 364. Denk bijvoorbeeld maar aan de zogenaamde HP Photosmart 5510 of de HP Photosmart 5515. Maar verder behoren ook de HP Photosmart 5520, de HP Photosmart 5525, de HP Photosmart 6510, de HP Photosmart 7510 en de HP Photosmart 7520 tot de vele mogelijkheden!

Q2: Voor welke printer is de cartridge HP 301 geschikt?

Beschik je over de HP cartridge 301? Dan niet langer getreurd want er zijn wel degelijk heel wat HP printers die je hier kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld maar aan standaard HP printers zoals bijvoorbeeld de HP Deskjet 1000, 2000 en 3000 maar ook de HP Deskjet 1010.

Tevens behoren tal van all-in-one HP printers tot de mogelijkheden. Indien je dus in het bezit bent van een HP Deskjet-1510 All-in-one of een HP Deskjet-2547 All-in-one, dan kun je de HP cartridge 301 zonder problemen gebruiken. Ook tal van HP Envy apparaten evenals HP OfficeJet toestellen kunnen worden bijgeschreven aan het lijstje.

Kortom, met één of meerdere HP cartridges 301 in huis zit je vrijwel altijd goed! En laat dat alvast een geruststelling zijn.

 

Q3: Hoe kan ik een HP printer die offline staat, online zetten?

Wanneer je HP printer offline staat, dan kun je die op een eenvoudige manier terug online schakelen. Klik eerst en vooral op “Start” om vervolgens het bestand “Apparaten en Printers” aan te klikken. In de rechterkolom kun je dan nu vervolgens je printer aanduiden, die gekenmerkt wordt door HP in het begin van het woord.

Zodra je de printer hebt geselecteerd is het mogelijk om via het printermenu de offline optie uit te schakelen en je printer bijgevolg online in te schakelen.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments