5 Beste Mini Laptops Test van 2023

Laatste update: 09.12.23

 

Mini Laptops – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je op zoek naar een nieuwe mini laptop maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kunnen wij jou met de desbetreffende koopgids best wel verder op weg helpen. Ben je echter dringend op zoek naar een nieuw exemplaar? Klik dan gelijk verder naar onze top 3. Daarin bespreken we de 3 best beoordeelde hedendaagse mini laptops. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de Acer Chromebook R11 CB5-132T-C7D2 Chromebook 11.6 Inch. Zoals de naam doet vermoeden, beschikt deze mini laptop over een schermgrootte van ongeveer 11,6 inch. Ook met de Asus VivoBook Flip TP202NA-EH001T 2-in-1 Laptop 11.6 kies je voor een uitstekende mini laptop die voorzien is van een handig touchscreen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Mini Laptops (Reviews) van 2023

 

Zodra je besluit om op zoek te gaan naar een mini laptop dan zul je merken dat verschillende merken een degelijk apparaat aanbieden. Zo kun je kiezen voor een mini laptop van het bekende merk HP, maar er zijn ook apparaten beschikbaar Acer, Asus of Samsung. Welke de beste mini laptop is, is uiteindelijk een persoonlijke keuze. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar 5 topproducten. We hebben hierbij enerzijds rekening proberen te houden met de verschillende online reviews. Anderzijds hebben we ook proberen letten op het advies van de klanten.

 

 

1. Acer Chromebook R11 CB5-132T-C7D2 Chromebook 11.6 Inch

 

Indien je op zoek bent naar een degelijke mini laptop dan zul je vaak het merk Acer zien verschijnen. Deze chromebook R11 is dan ook een goede aanbeveling volgens heel wat kopers. Het toestel is voorzien van een duidelijk afleesbaar scherm met een grootte van maar liefst 11,6 inch.

Het HD scherm werkt op basis van touchscreen en zorgt voor een mooie en heldere beeldkwaliteit.Het apparaat heeft een totale opslagcapaciteit van maar liefst 64 GB en een werkgeheugen van ruim 4 GB.Het is een vrij compact apparaat dat gemakkelijk te bedienen is en zeer comfortabel is in gebruik. Zo zul je merken dat het mogelijk is om het scherm maar liefst 360 graden te kantelen.

We merken dat de meeste kopers duidelijk tevreden zijn over het fraaie design en de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Toch is een enkele gebruiker van mening dat de touchpad vrij kwetsbaar is en dus sneller stuk gaat.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Asus VivoBook Flip TP202NA-EH001T 2-in-1 Laptop 11.6 Inch

 

Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor de mini laptop van het bekende merk Asus. Toch zul je dan moeten rekening houden met de hoge prijs en zul je dit toestel dus niet meteen tussen de goedkope mini laptops hoeven te verwachten.

Het apparaat is voorzien van een HD scherm met een grootte van ruim 11,6 inch en het werkt door middel van touchscreen. Verder beschikt het toestel over een totaal werkgeheugen van ruim 4 GB en een totale opslagcapaciteit van maar liefst 32 GB.

Ondanks de hoge prijs stellen we vast dat de kopers toch overwegend positief zijn in hun advies naar andere gebruikers toe. Zo zijn heel veel klanten overtuigd van de uitstekende kwaliteit en de duurzaamheid. Toch vinden sommige klanten dat het toestel iets te kwetsbaar is en behoorlijk traag in werking treedt.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Lenovo C330 81HY0005MH Chromebook 11.6 inch

 

Ook met deze mini laptop haal je volgens verschillende kopers echt wel een meer dan degelijk apparaat in huis. Het toestel is een chromebook met een schermgrootte van maar liefst 11,6 inch. Het is een krachtig en degelijk toestel maar het is wel belangrijk om te beseffen dat de mini laptop gebruik maakt van Google Chrome OS.

Het HD scherm functioneert door middel van touchscreen en heeft een totale opslagcapaciteit van maar liefst 32 GB. Het werkgeheugen heeft een capaciteit van ruim 4 GB. Verder is het mogelijk om je scherm ook te draaien. Het feit dat de mini laptop ook nog eens licht weegt, maakt het allemaal comfortabeler om ermee te werken.

Het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat de basis processor die gebruikt wordt toch niet zo ideaal is om zware opdrachten uit te voeren. Dit zou eventueel een minpuntje kunnen zijn voor sommige klanten. Toch zijn de meeste kopers bijzonder tevreden over de positieve eigenschappen van dit product.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. HP Chromebook 11-v001nd 11.6 Inch

 

Met de HP chromebook haal je meteen een mini laptop aanbieding in huis. In vergelijking van de vorige toestellen die we hierboven besproken hebben dan lijkt dit toestel wel een koopje te zijn. Bovendien is het ook een bijzonder krachtig en degelijk toestel.

Het apparaat is voorzien van een HD scherm met een schermgrootte van ongeveer 11,6 inch. Dit is vrij compact maar maakt het dan ook weer makkelijk om het toestel onderweg mee te nemen. De mini laptop beschikt over een totale opslagcapaciteit van maar liefst 16 GB en een werkgeheugen van ruim 4 GB.

Wanneer we een kijkje nemen naar de verschillende online beoordelingen dan stellen we vast dat niet alle kopers bijzonder tevreden zijn. Sommige personen vinden het een topproduct terwijl andere kopers er toch wel hun twijfels over hebben.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Samsung XE303C12-A01NL Chromebook

 

Tenslotte kun je ook nog kiezen voor deze handige mini laptop van het alombekende merk Samsung. Het is een degelijk apparaat dat gebruik maakt van Google Chrome OS. Dus het is niet mogelijk om er Windows op te plaatsen en dat is wel belangrijk om te weten.

Het toestel is voorzien van een HD scherm met een schermgrootte van ruim 11,6 inch. Verder heeft deze mini laptop een werkgeheugen van ongeveer 2 GB en een totale opslagcapaciteit van maar liefst 16 GB. Je kunt het scherm zonder problemen kantelen maar het werkt niet op basis van touchscreen.

Ook hier merken we op dat er heel wat online beoordelingen zijn geplaatst en dat de meningen wat verdeeld zijn. Toch is dit niet meteen slecht want zo ontstaat er gewoon iets meer ruimte tot verbetering. Kortom laat je hier zeker niet door afschrikken.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Mini laptops koopgids

 

Je zult vrijwel meteen versteld staan van de enorme keuzemogelijkheden die er zijn op het gebied van mini laptops. Maar wat zijn nu de beste mini laptops? Dat is vaak een persoonlijke keuze. Sommigen zullen kiezen voor een exemplaar van HP terwijl anderen toch liever Samsung of Acer verkiezen. Het kan helpen om meerdere apparaten met elkaar te vergelijken alvorens je een uiteindelijke beslissing neemt. Wat is het gebruiksgemak van een mini laptop en de voordelen? Zijn er alleen maar goedkope mini laptops of moet je soms ook iets meer budget voorzien? Houd in dergelijke gevallen ook zeker rekening met eventuele aanbiedingen.

Het gebruiksgemak van een mini laptop

Sommige gebruikers zullen een mini laptop ook wel kennen onder de naam “netbook”. Eén en hetzelfde product waar meerdere namen voor beschikbaar staan. Zodra je besluit om op zoek te gaan naar de voor jou beste mini laptop, zul je vrijwel meteen in contact komen met het ruime keuze assortiment. Enerzijds is dat wel leuk maar anderzijds kan het ook voor heel wat keuzestress zorgen. De aanschaf van een degelijke mini laptop brengt vooral heel wat voordelen met zich mee. Toch is het ook belangrijk om te letten op de toebehoren en accessoires die eventueel meegeleverd worden.

Indien je mocht twijfelen tussen meerdere mini laptops of netbooks dan kan het misschien wel nuttig zijn om even een kijkje te nemen tussen de verschillende online reviews. Daarin geven kopers vaak hun ongezouten mening over een bepaalde mini laptop waardoor jij er dan weer een beter beeld over kunt krijgen. Bekijk ook de schermgrootte, de beeldkwaliteit en natuurlijk de snelheid waarmee bestanden en dergelijke kunnen worden geopend en verwerkt. Daardoor zal de ene mini laptop vaak iets duurder zijn dan de andere. Door rekening te houden met koopjes kun je altijd nog een mini laptop aanbieding spotten.

 

De voordelen van een degelijke mini laptop

Zoals reeds min of meer vermeld, biedt een mini laptop vooral heel wat voordelen. Eén van de meest voor de hand liggende voordelen heeft uiteraard te maken met het compacte formaat ervan. De compactheid in combinatie met het vrijwel lage gewicht, zorgen ervoor dat de mini laptop makkelijk te verplaatsen en overal mee naartoe te nemen is. En dus bijgevolg bijzonder comfortabel is om mee te werken.

Bovendien zul je merken dat heel veel mini laptops vandaag de dag gebruik maken van een handig touchscreen. Net zoals bijvoorbeeld een smartphone. Bovendien is een toetsenbord bij de meeste mini laptops ook nog eens optioneel. Je kunt dus zelf beslissen of je wilt beschikken over een toetsenbord en muis. In sommige gevallen kan dat echter best wel een goede aanbeveling zijn. Dat wil dus zeggen dat de meeste mini laptops dan ook over heel wat verschillende aansluitingsmogelijkheden beschikken. Kortom, vooral heel wat pluspunten dus!

 

Welk budget moet je voorzien

Juist doordat er zoveel verschillende mini laptops op de markt gebracht zijn, zul je merken dat het prijskaartje ook sterk kan variëren. Je beslist uiteraard helemaal zelf hoeveel geld je wilt maar vooral ook kunt spenderen aan een degelijke mini laptop. Houd bij de zoektocht eventueel ook rekening met je eigen wensen en verwachtingen. Ben je bijvoorbeeld van plan om de mini laptop dagelijks te gebruiken of eerder sporadisch een keertje.

Verder kan het prijskaartje in meer of mindere mate bepaald worden door bepaalde factoren. Een mini laptop met meerdere opties zal vaak iets duurder zijn. Verder zal ook het formaat een lichte invloed uitoefenen op de prijs. Bij twijfel kan het handig zijn de online reviews van klanten even kort te raadplegen. Neem in elk geval rustig de tijd om de verschillende mogelijkheden te bekijken en maak vervolgens een keuze.

Eventuele kenmerken, opties en toebehoren

Zoals vermeld zullen sommige mini laptops over iets meer mogelijkheden beschikken in vergelijking met andere. Het is bijvoorbeeld altijd handig indien je toch wel over heel wat aansluitingsmogelijkheden beschikt. Zo kun je achteraf nog beslissen of je er een externe muis of toetsenbord wilt op aansluiten.

Verder kun je ook opteren voor de zogenaamde 2-in-1 mini laptop. Het gaat hier om een multifunctioneel apparaat dat niet alleen als laptop maar ook als tablet kan fungeren. Een topproduct voor velen! Kijk ook zeker uit naar een degelijke beschermhoes die je mini laptop zoveel mogelijk tegen krassen en stoten beschermd, of eventueel een praktische opbergtas.

Houd er wel rekening mee dat een mini laptop met meerdere mogelijkheden en opties vaak ook iets duurder zal zijn in de prijsbepaling. Uiteraard is de kwaliteit en degelijkheid nog altijd het belangrijkste.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES