Beste Nikon lens

Laatste update: 21.07.24

 

Nikon lenzen test van 2024

 

Ben je op zoek naar een degelijke Nikon lens maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kunnen wij jou misschien alvast een handje helpen. Zo zijn we op zoek gegaan naar de 3 beste Nikon lenzen. Dat zijn de apparaten geworden die tot op heden het best beoordeeld zijn geweest. Zo blijkt de Tamron AF 70-300mm F4-5.6 Di LD Nikon lens alvast een schot in de roos te zijn. Indien je een Nikon spiegelreflexcamera in je bezit hebt, dan is deze lens van Tamron alvast een bijzonder goede aanbeveling. Je kunt natuurlijk ook nog altijd opteren voor de Tamron SP AF 70-300mm F4-5.6 Di VC USD Nikon lens. Je zou het kunnen vergelijken met de voorgaande lens, maar dan met een nog hogere beeldkwaliteit.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Nikon lens reviews – top 5

 

 

Nikon is een bekend merk wanneer je aan fotografie denkt. Voor professionele of amateurfotografen die een Nikon fototoestel in hun bezit hebben kan het handig zijn om een tweede lens te kopen zodat ze verschillende soorten foto’s kunnen maken. Als je op zoek bent naar een nieuwe lens van topkwaliteit dan moet je zeker verder lezen want we hebben vijf goede lenzen samengevat. Vergelijk ze met elkaar en kies er zelf de beste Nikon lens uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Tamron AF 70-300mm F4-5.6 Di LD

 

Deze allround zoomlens van Tamron is geschikt voor Nikon spiegelreflexcamera’s en is licht van gewicht. Het product heeft ook nog een compacte vorm zodat je het makkelijk kunt meenemen. Je kunt de lens gebruiken voor APS-C camera’s maar let dan wel op de cropfactor.

Je beschikt over een macrofunctie om objecten van dichtbij te fotograferen maar de lense heeft wel geen beeldstabilisatie. Als je trillingen wilt voorkomen dan gebruik je beter een statief. De brandpuntsafstand van de lens is 70-300 mm en je kunt zowel automatisch als handmatig scherpstellen. De optische zoom bedraagt 4.3x.

Als je goedkope Nikon lenzen wilt kopen dan kun je beter kiezen voor deze Tamron want de kopers geven goed advies over de gunstige verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van het product. Het automatisch scherpstellen werkt niet altijd perfect maar het is een goede lens voor de beginnende fotograaf.

Ben je op zoek naar een degelijke en betaalbare Nikon lens? Dan hoef je alvast dit product van het bekende merk Tamron even grondig te bekijken. Ideaal om te gebruiken in combinatie met de degelijke Nikon spiegelreflexcamera’s. Hieronder alvast een overzicht van de voor- en nadelen.

 

Voordelen:

Budget: in vergelijking met de andere 4 producten uit deze lijst, beschikt deze Nikon lens wel degelijk over de laagste prijs.

Formaat en gewicht: het product is vrij compact en weegt weinig waardoor het makkelijk overal mee naartoe te nemen is.

Macrofunctie: de aanwezigheid van de macrofunctie laat toe objecten of voorwerpen van behoorlijk dichtbij te gaan fotograferen.

Brandpuntsafstand: de Nikon lens is voorzien van een minimale brandpuntsafstand van 70 mm en een maximale afstand van 300 mm.

 

Nadelen:

Geen beelfstabilisatie: het is belangrijk om te beseffen dat de Nikon lens niet voorzien is van beeldstabilisatie.

APS-C camera’s: het is mogelijk om deze Nikon lens te gebruiken in combinatie met de APS-C camera maar dan hoef je wel rekening te houden met de cropfactor.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tamron SP AF 70-300mm F4-5.6 Di VC USD

 

Deze lens van Tamron heeft alle kwaliteiten van de Tamron AF 70-300mm – F4-5.6 Di LD maar gaat nog een stapje verder want het produceert hoge beeldkwaliteit en zorgt voor erg fijne details en al jouw foto’s.

Dit model beschikt over beeldstabilisatie en een ultrasonische scherpstelmotor die zorgt voor een snelle automatische scherpstelling van je beelden. Je kunt natuurlijk ook handmatig scherpstellen. De macrofunctie heeft een factor van 1:4 en de brandpuntsafstand ligt tussen 70 en 300 mm.

In de reviews kunnen we lezen dat deze veelzijdige lens foto’s van topkwaliteit kan maken en dat de beeldstabilisatie perfect werkt. De lens is nogal zwaar maar is nuttig voor zowel beginnende als gevorderde fotografen.

Net zoals de vorige Nikon lens is ook dit product afkomstig van het bekende en misschien ook wel meteen het beste merk, Tamron. We merken alvast heel wat positieve reacties van klanten op waardoor het misschien ook wel eens één van de populairste Nikon lenzen uit de reeks zou kunnen zijn.

 

Voordelen:

Scherpstelling: dankzij de ultrasonische scherpstelmotor is het mogelijk om in een mum van tijd en geheel automatisch te gaan scherpstellen.

Beeldstabilisatie: je hoeft je geen zorgen te maken aangezien deze Nikon lens gewoon van beeldstabilisatie is voorzien.

Gebruiksgemak: je kunt genieten van een handige 1:4 macrofactor en een minimale en maximale brandpuntsafstand van 70 en 300 mm.

 

Nadelen:

Gewicht: indien er toch een bijzonder klein minpuntje moet worden vermeld dan heeft dit volgens sommige kopers met het gewicht van de lens te maken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tamron 16-300mm F3,5-6,3 Di II VC PZD

 

Met deze allround lens kun je verschillende soorten foto’s maken. Je kunt gebruik maken van groothoek en zelfs telezoom. De lens heeft een korte scherpstelafstand van 39 cm en beschikt over beeldstabilisatie om trillingen te verminderen. De lens is geschikt voor APS-C camera’s en voor Nikon spiegelreflexcamera’s.

De brandpuntsafstand van deze lens ligt tussen 16 en 300 mm en het toestel beschikt over een optische zoom van 18,8x. Dankzij de Piezo Drive kun je snel en stil de autofocus gebruiken.

De lens is licht van gewicht en is handig in gebruik. Je beschikt over een groot bereik en kunt snel scherpstellen. Je beschikt over vele mogelijkheden en het product is perfect om mee te nemen op vakantie. Zowel hobby- als professionele fotografen zijn er tevreden over.

Opnieuw hebben we te maken met een Nikon lens die wordt uitgegeven door het ondertussen bekende merk Tamron. Het gaat hier om een allround camera lens waarmee je makkelijk heel wat diverse soorten beelden en foto’s kunt maken. Kortom, het loont alvast de moeite even op zoek te gaan naar de voor- en nadelen ervan.

 

Voordelen:

Beeldstabilisatie: dankzij de aanwezigheid van beeldstabilisatie is het mogelijk om eventuele vervelende trillingen te doen verminderen of zelfs vermijden.

Gebruiksgemak: het product is niet alleen voorzien van een handige telezoom functie maar ook van een groothoek functie.

Piezo Drive: als je de autofocus functies snel en vooral bijzonder stil wenst te gebruiken dan is dit mogelijk door middel van de Piezo Drive.

 

Nadelen:

Budget: wanneer je interesse hebt in deze Nikon lens dan zul je wel net iets meer budget hoeven te voorzien daar het niet meteen één van de goedkope producten is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Nikon AF-S DX Nikkor 55-300mm – f/4.5-5.6G ED VR

 

Deze zoomlens van Nikon is geschikt voor allround fotografie en je kunt er tot 5,5x mee inzoomen. De brandpuntsafstand van de lens is variabel van 18-200 mm en het beschikt over beeldstabilisatie om trillingen te verminderen.

Deze lens is ideaal voor portret- en productfotografie maar is minder geschikt voor natuurfotografie want je kunt niet de ganse omgeving in beeld krijgen door de lange brandpuntsafstand. De lens is enkel geschikt voor spiegelreflexcamera’s van Nikon.

De kopers raden deze lens aan voor de hobbyfotograaf en geven goed advies over de grote afstand die je kunt bereiken met de zoomfunctie. De lens maakt haarscherpe foto’s maar het is beter om zelf handmatig scherp te stellen want de automatische scherpstelfunctie werkt niet optimaal.

Door te kiezen voor deze handige zoomlens van het bekende en degelijke merk Nikon is het mogelijk om verschillende soorten foto’s en beelden te maken. Bovendien heb je de optie om voorwerpen en objecten tot wel 5,5 keer groter te maken. Kortom, het lijkt ons de moeite waard om de eigenschappen van dit apparaat even onder de loep te nemen.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: het apparaat is niet alleen voorzien van de handige beeldstabilisatie functie maar beschikt ook over een verstelbare brandpuntsafstand van 18 tot en met 200 mm.

Prijs-kwaliteitverhouding: heel wat kopers geven aan dat de verhouding tussen de prijs van het product en de kwaliteit ervan best wel goed is.

 

Nadelen:

Geen natuurfotografie: deze Nikon lens is vanwege de lange brandpuntsafstand, volgens sommige kopers niet echt ideaal om natuurfoto’s mee te maken.

Beperkte mogelijkheden: houd er wel rekening mee dat je deze Nikon lens alleen maar zult kunnen gebruiken in combinatie met spiegelreflexcamera’s van het bekende merk Nikon.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Nikon AF-S DX 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR

 

Deze zoomlens is geschikt voor allroundfotografie maar ook voor portretfotografie. Je kunt tot 5,8x inzoomen met de lens en de brandpuntsafstand ligt tussen 18 en 105 mm. Dankzij de beeldstabilisatie heb je veel minder last van trillingen.

De lens is enkel geschikt voor spiegelreflexcamera’s van Nikon en niet voor systeemcamera’s. De lens weegt 763 gram en is dus redelijk zwaar.

De kopers zijn vooral tevreden over de goede prijs/kwaliteitverhouding van deze Nikon lens aanbieding en je kunt dit merken aan de reviews. Verder geven ze nog goed advies over scherpte van de foto’s en het gebruiksgemak. Je beschikt over voldoende zoom en het product is ideaal voor beginnende fotografen.

We sluiten deze top 5 af met een uitstekende Nikon zoomlens die je perfect kunt gebruiken wanneer je dol bent op allroundfotografie. Ook wanneer je graag portretten maakt dan blijkt deze Nikon lens alvast een bijzonder goede optie te zijn.

 

Voordelen:

Brandpuntsafstand: je kunt gebruik maken van een handige brandpuntsafstand tussen 18 en maximaal 105 mm.

Inzoomen: het is mogelijk om voorwerpen en objecten maar liefst met 5,8 keer groter te maken.

Beeldstabilisatie: de beeldstabilisatie zorgt ervoor dat je weinig tot geen hinder zult ondervinden van eventuele trillingen. En dat is een duidelijke pluspunt voor heel wat kopers.

 

Nadelen:

Kostenplaatje: tot hiertoe kunnen we alleen maar positieve reacties waarnemen, toch is het mogelijk dat het prijskaartje voor sommige klanten misschien wel te hoog ligt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

Nikon lenzen koopgids

 

Als je een Nikon camera in je bezit hebt en je wilt een nieuwe lens of objectief kopen dan ga je best op zoek naar een goede Nikon lens. Als je de beste Nikon lenzen wilt kopen dan moeten ze aan bepaalde voorwaarden voldoen. Om dit te controleren kun je letten op het lenstype, het diafragma, de beeldstabilisatie, het brandpuntsafstand en de prijs. Lees gerust verder om meer informatie te vinden over deze kenmerken zodat je daarna op zoek kunt gaan naar de Nikon lens aanbieding met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

 

 

Welk lenstype wil je?

 

Je kunt verschillende soorten lenzen kopen. Zo is een telelens bijvoorbeeld niet hetzelfde als een groothoeklens. We vergelijken even de belangrijkste soorten zodat je een beter idee hebt over het type lens waarnaar je op zoek bent. We beginnen met de lenzen die variabele brandpunten kunnen hebben. De standaardzoom is een lens die zowel analoog als digitaal kan zijn en die je kunt verkrijgen als standaard, groothoek of telelens.

Dit type lens is vooral geschikt voor algemene fotografie en dus ook voor beginners. Een groothoekzoom beschikt over verschillende brandpunten en is vergelijkbaar met een telelens want je kunt het gebruiken om objecten vanop een grote afstand te fotograferen. Deze lens is perfect als je graag landschappen of gebouwen fotografeert.

Een telezoom is dan eerder geschikt voor sport- of natuurfotografie. Deze lens kun je net als de groothoekzoom gebruiken om objecten vanop afstand te fotograferen. Het verschil is dat je ook bewegende objecten kunt fotograferen en niet enkel vaste objecten. Andere lenzen hebben een vast brandpunt en kun je niet gebruiken om in of uit te zoomen.

Deze lenzen beschikken wel over een hogere lichtsterkte zodat de beeldkwaliteit van de foto’s veel mooier is. Een telelens is bijvoorbeeld perfect om te fotograferen vanop een grote afstand zoals bij natuur- of sportfotografie. Het tegenovergestelde is de groothoeklens die je kunt gebruiken om grote objecten van dichtbij te fotograferen. Er zijn ook nog andere soorten zoals een tilt and shift lens of een macrolens om hele kleine voorwerpen te fotografen.

 

 

Diafragma en beeldstabilisatie

 

Het diafragma van een lens bepaalt de lichtsterkte van het beeld. Het heeft bovendien ook nog een invloed op de scherptediepte van de foto’s. De lichtsterkte wordt uitgedrukt in f. Hoe lager dit getal, hoe hoger de lichtsterkte van een lens. Zo heeft een lens met 5.6 f een lagere lichtsterkte dan een lens met 2.8 f. Het omgekeerde geldt voor de scherptediepte.

Hier staat een hogere f-waarde gelijk aan een betere scherptediepte. Gelukkig wordt de f-waarde altijd aangeduid op de verpakking van een lens. Je kunt daar dus zeker op letten tijdens de aankoop. Beeldstabilisatie is enorm belangrijk voor de meeste fotografen. Deze functie zorgt ervoor dat trillingen en bewegingen zodanig geminimaliseerd worden zodat ze geen invloed hebben op de kwaliteit van de foto’s. 

Hoewel beeldstabilisatie meestal op dezelfde wijze werkt kun je toch drie verschillende benamingen terugvinden namelijk Image Stabilizing, Optical Stabilizing en Vibration Reduction. Beeldstabilisatie is perfect voor fotografen die bewegende beelden willen vastleggen, denk maar aan sportfotografen.

Deze functie is ook handig om betere resultaten te boeken bij foto’s met een langere sluitertijd. Het grootste nadeel is natuurlijk de hoge prijs, een lens met een beeldstabilisator is een goede aanbeveling maar je zult veel dieper in de buidel moeten tasten.

 

Brandpuntsafstand en prijs

 

Een vast brandpunt heeft als voorbeeld dat de lens een hogere lichtsterkte heeft en dat de beeldkwaliteit van de foto’s over het algemeen een stuk beter zal zijn. Natuurlijk zorgt het ook voor ongemak want je kunt niet inzoomen en daardoor zul je je in sommige situaties beperkt voelen.

Bij lenzen met een variabel brandpunt kun je wel inzoomen maar dit gaat ten nadele van de kwaliteit van de foto’s. De lichtsterkte ligt ook een stuk lager maar aan de andere kant beschik je over meer mogelijkheden.

Tenslotte moet je nog beslissen hoeveel geld je wilt uitgeven aan een nieuwe Nikon lens. Als je resoluut kiest voor goedkope Nikon lenzen dan kun je vlug leuke aanbiedingen vinden. Je loopt wel een risico om een product te kopen van mindere kwaliteit. Dit kan een invloed hebben op de kwaliteit van de foto’s en de duurzaamheid van de lens.

De meeste mensen stellen een budget op voordat ze op zoek gaan naar een nieuwe lens zodat ze binnen de perken kunnen blijven. Er zijn natuurlijk ook andere kopers die op voorhand al weten welke lens ze willen en sparen totdat ze het gewenste bedrag bereikt hebben.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES