6 beste 144Hz monitors Test van 2024

Laatste update: 22.07.24

 

Beste 144Hz monitors – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Acer Predator UM.KX3EE.P08 144Hz monitor, kies je alvast voor een staaltje van uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Je krijgt daarbij een 24,5 inches groot IPS beeldscherm inclusief Full HD beeldresolutie aangeboden. Heb je toch liever een scherm dat iets groter is, dan kun je altijd nog kiezen voor de Gigabyte M28U – LED Monitor die gekenmerkt wordt door – overigens opnieuw een IPS – beeldscherm van maar liefst 28 inches groot. In de onderstaande tabel hebben we voor de volledigheid nog een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd, uiteraard eveneens voorzien van de nodige voor- én nadelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste 144Hz monitors (Reviews) van 2024

 

De beste 144Hz monitor is degene die helemaal aan jouw verwachtingen kan voldoen. Of je daarbij kiest voor een 144Hz monitor van Benq, een Acer 144Hz monitor, een G SYNC 144Hz monitor of een 144Hz monitor van Asus; blijft alvast een persoonlijke keuze. Wij selecteerden alvast 6 toppertjes, inclusief het nodige advies van klanten en experts vermeld in de online reviews. Neem even een kijkje alvorens een keuze te maken en bepaal op je op zoek bent naar een grote 144Hz gaming monitor van 27 inch of een standaard 144Hz monitor van 24 inch. En wie weet spot je zo nog wel een leuke aanbieding of ga je naar huis met één van de populairste en beste merken op het gebied van 144Hz monitors.

 

1. Acer Predator UM.KX3EE.P08 LED display 62,2 cm (24.5”) 1920 x 1080 Pixels Full HD IPS

 

Ben je op zoek naar een kwalitatieve 144Hz monitor voorzien van het laagste prijskaartje, dan lijkt dit exemplaar van Acer – afkomstig uit de Acer Predator serie – niet meteen in aanmerking te komen. Echter, bij nader inzien en na vergelijken van meerdere 144Hz monitors, behoort hij evenwel tot de goedkope varianten te behoren, wat de alvast een verklaring zou kunnen zijn voor de mooie eindscore van 5 sterren.

Zo blijkt de Acer Predator UM.KX3EE.P08 144Hz monitor uitgerust met een 24,5 inches groot IPS beeldscherm aangevuld met een stel krachtige ingebouwde speakers en een unieke beeldresolutie van 1920 x 1080 pixels. Daarbij blijkt het scherm overigens niet alleen kantelbaar maar ook in hoogte verstelbaar wat alvast bijdraagt aan het gebruiksgemak en comfort.

Verder blijkt de monitor voorzien van diverse aansluitingsmogelijkheden waaronder HDMI, USB-hub en DisplayPort en biedt hij een kijkhoek van maar liefst 178 graden. Hij wordt aangevuld met een ruime verversingssnelheid van minimaal 144Hz en maximaal 280Hz in combinatie met een reactietijd van amper 2 ms. Kortom, een echt toppertje binnen het segment van de gaming monitors.

 

Voordelen:

Beeldscherpte: je geniet een Full HD beeldscherpte die overeenkomt met een standaard beeldresolutie van 1920 x 1080 pixels.

Verversingssnelheid: je geniet een minimale beeldverversingssnelheid van maar liefst 144Hz die makkelijk kan uitlopen tot wel 280Hz.

Beeldscherm: je bent verzekerd van een uniek en degelijk beeldscherm van ongeveer 24,5 inches groot wat overeenkomt met een diagonaallengte van 62,5 cm.

 

Nadelen:

Geen 4K: indien je specifiek op zoek bent naar een 4K 144Hz monitor, dan is dit exemplaar niet de best mogelijke aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Gigabyte M28U – LED-Monitor – 28” IPS – 3840 x 2160 UHD – 144 Hz – 1 ms – 300 cd/m²

 

Door te kiezen voor de Gigabyte M28U monitor – van het gelijknamige merk Gigabyte – kies je volgens heel wat kopers voor kwaliteit, duurzaamheid én gebruiksvriendelijkheid wat meteen de mooie gemiddelde eindscore van 5 van de 5 sterren verklaart. De moeite waard dus om deze monitor even van naderbij te bekijken.

Zo blijkt de Gigabyte M28U gaming monitor alvast gekenmerkt door een 28 inches groot IPS beeldscherm inclusief beeldresolutie van 3840 x 2160 pixels en bijgevolg de mogelijkheid om alles tot in de kleinste details te zien. Het scherm blijkt overigens ook draaibaar en in hoogte verstelbaar wat alvast bijdraagt aan het gebruikscomfort. 

Verder blijkt deze monitor voorzien van diverse aansluitingsmogelijkheden gaande van USB-poorten tot HDMI en DisplayPort. Dit alles wordt aangevuld met een bijzonder korte reactietijd van amper 1 ms, een verversingssnelheid van maar liefst 144Hz én de aanwezigheid van FreeSync (Premium).

 

Voordelen:

Kijkhoek: net zoals het vorige apparaat, biedt ook deze gaming monitor van Gigabyte een ruime kijkhoek van 178 graden.

Beeldscherm: het betreft een IPS beeldscherm van 28 inches groot en een bijbehorende HDR resolutie van 3840 x 2160 pixels. Bovendien blijkt het scherm in hoogte verstelbaar én draaibaar te zijn.

Aansluitingen: naast de verschillende USB-poorten worden ook HDMI-uitgangen en een DisplayPort aansluiting gedetecteerd.

 

Nadelen:

Geen speakers: volgens de beschrijving zou er geen sprake zijn van een setje ingebouwde speakers noch webcam.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. BenQ EX2710 – Full HD Gaming Monitor – 144hz – 27 inch 

 

Je kunt natuurlijk ook altijd nog voor deze unieke BenQ EX2710 gaming monitor kiezen die gekenmerkt wordt door een IPS beeldscherm van 27 inches groot aangevuld met een bijbehorende Full HD resolutie van 1920 x 1080 pixels. Dit alles wordt aangevuld met een ingebouwde lichtsensor inclusief HDRi, een set krachtige Trevolo speakers en de mogelijkheid om het scherm in hoogte te verstellen, te kantelen en/ of te draaien.

De monitor – die overigens geleverd wordt inclusief een HDMI-kabel, stroomkabel en handleiding – telt meerdere aansluitingsmogelijkheden gaande van HDMI tot DisplayPort en AUX. Echter is er geen USB-hub aanwezig wat eventueel een probleem zou kunnen zijn voor sommigen.

Desondanks wordt deze gaming monitor met verversingssnelheid van 144Hz, bijzonder positief ontvangen door de meeste klanten. Dat verklaart meteen de mooie eindscore van 4,9 sterren.

 

Voordelen:

Reactietijd: de monitor levert een degelijke reactietijd van amper 2 ms en behoort daarmee tot de absolute toppertjes binnen dit segment.

Handig in gebruik: naast een hoge verversingssnelheid van 144Hz, ben je eveneens verzekerd van FreeSync en FreeSync Premium.

Gebruiksgemak: je geniet de aanwezigheid van een blauw licht filter, een automatische helderheid, HDR en diverse aansluitingsmogelijkheden.

 

Nadelen:

Niet curved: ben je op zoek naar een monitor met een gebogen beeldscherm dan is dit exemplaar niet de best mogelijke aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Msi Optix G24C4 – Full HD Curved Gaming Monitor – 24 inch – 144hz

 

In tegenstelling tot het vorige apparaat, kies je met de MSI Optix G24C4 wel degelijk voor een gaming monitor met curved beeldscherm van 24 inches groot. Het VA beeldscherm biedt hierbij een standaard Full HD beeldresolutie van 1920 x 1080 pixels aan alsook een beeldverhouding van 16:09. Hoewel het scherm kantelbaar blijkt, kun je het echter niet in hoogte verstellen.

De monitor – die geleverd wordt inclusief een stroomkabel, handleiding en HDMI-kabel – garandeert meerdere aansluitingsmogelijkheden gaande van HDMI tot DisplayPort en AUX. Verder zorgt de combinatie van de 1 ms reactiesnelheid, FreeSync en de 144Hz verversingssnelheid alvast voor de mogelijkheid tot snelle shooters.

Kortom, een echt paradepaardje waar heel wat kopers duidelijk van staan te kijken. Slechts één koper had toch net iets meer beeldkwaliteit verwacht.

 

Voordelen:

Curved: je geniet een 1500r curved VA beeldscherm waardoor je als het ware onderdeel wordt van de game.

OSD-menu: dankzij het uitgebreide OSD-menu kun je de monitor per afzonderlijke game instellen én geheel naar eigen wens instellen.

Handig in gebruik: dankzij de bijzonder snelle reactietijd van 1 ms aangevuld met de optie tot FreeSync en een 144Hz verversingssnelheid; is deze gaming monitor in staat om snelle shooters op te vangen.

 

Nadelen:

Geen USB: houd er wel rekening mee dat deze gaming monitor niet voorzien is van USB-aansluitingen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Asus TUF VG27AQ – QHD IPS Gaming Monitor – 144hz – 27 inch

 

Heb je al heel wat ervaring in het gamen ontwikkelt, dan lijkt deze ASUS TUF VG27AQ gaming monitor alvast de betere optie uit het rijtje te zijn. De monitor maakt daarbij gebruik van een IPS beeldscherm van 27 inches groot aangevuld met een QHD beeldresolutie van 2560 x 1440 pixels en een beeldverhouding van 16:09. Daarbij blijkt het beeldscherm – dat eveneens uitgerust is met ingebouwde speakers – kantelbaar, draaibaar én in hoogte verstelbaar.

Verder zorgen de hoge verversingssnelheid en de aanwezigheid van FreeSync én G-Sync ondersteuning voor net dat tikkeltje meer gebruiksgemak. Hoewel je overigens over meerdere aansluitingsmogelijkheden beschikt, is er geen sprake van USB noch wordt een HDMI-kabeltje meegeleverd. Houd hier dus zeker rekening mee.

Hoewel een enkele klant het best wel jammer vindt dat er geen displaykabel wordt meegeleverd, lijkt de overgrote meerderheid duidelijk 100% tevreden te zijn van hun aankoop.

 

Voordelen:

Blauw licht filter: in tegenstelling tot sommige andere gaming monitors, is dit exemplaar wel degelijk uitgerust met een blauw licht filter.

Handig in gebruik: je bent verzekerd van een snelle reactietijd van 1 ms aangevuld met een verversingssnelheid van 144Hz. Verder ondersteunt het apparaat ook FreeSync, FreeSync Premium en G-Sync Compatible/ Ultimate.

Aansluitingen: de HMDI aansluitingen worden aangevuld met een DisplayPort en AUX uitgang.

 

Nadelen:

Geen USB: houd er rekening mee dat deze gaming monitor niet voorzien is van een USB-aansluiting.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Aoc CQ27G2U – QHD Curved VA Gaming Monitor – 27 Inch (144hz)

 

We sluiten het rijtje af met deze unieke curved gaming monitor van AOC, afkomstig uit de bekende AOC G2 gaming monitoren serie. Daarbij blijkt de AOC CQ27G2U gaming monitor gekenmerkt door een degelijke 27 inches groot VA paneel aangevuld met een QHD resolutie van 2540 x 1440 pixels en een beeldverhouding van 16:09. Dit alles wordt verder afgewerkt met een setje krachtige interne speakers en de mogelijkheid om de monitor te kantelen, draaien en in hoogte te verstellen.

Verder blijkt de gaming monitor verschillende aansluitingsmogelijkheden aan te bieden gaande van HDMI tot DisplayPort, AUX én USB waardoor zijn gebruiksopties aanzienlijk toenemen. Daarbij levert hij nog eens een hoge verversingssnelheid van 144Hz, een ruime reactietijd van amper 1 ms en een FreeSync ondersteuning. Kortom, een echt toppertje.

En daar lijken de meeste klanten het duidelijk over eens. Slechts één koper vindt het echter wel jammer dat de levering geen USB-kabel omvat.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: deze unieke gaming monitor blijkt niet alleen in hoogte verstelbaar maar ook kantelbaar én draaibaar wat alvast bijdraagt aan het uiteindelijke gebruiksgemak.

Verpakkingsinhoud: het geheel wordt geleverd inclusief een HDMI-kabel, een stroomkabel en de nodige instructies vermeld in de bijbehorende handleiding.

Blauw licht filter: ook deze gaming monitor van AOC blijkt uitgerust met een blauw licht filter.

 

Nadelen:

Geen USB-kabel: jammer genoeg wordt er op het moment van aankoop geen USB-kabel aangeboden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

144Hz monitors Koopgids

 

Ben je als (fervent) gamer op zoek naar een kwalitatieve 144Hz monitor, dan zul je merken dat het aanbod vandaag de dag behoorlijk uitgebreid blijkt. Dat kan tevens ook voor heel wat stress zorgen bij het maken van een weldoordachte keuze. Het lijkt ons daarom een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even rustig door te nemen alvorens je de verschillende 144Hz monitors en hun eventuele aanbiedingen en/ of promoties met elkaar gaat vergelijken. Wij hebben het hier onder meer over de verversingssnelheid, de schermgrootte en de bijbehorende beeldkwaliteit.

Wat wordt bedoeld met een 144Hz monitor?

Tegenwoordig zijn er heel wat verschillende monitors op de markt te vinden waardoor het onderscheid tussen de verschillende apparaten behoorlijk groot blijkt. Zo zullen sommige studies en onderzoeken de verschillende monitoren van elkaar onderscheiden op basis van hun schermgrootte en/ of mogelijkheden terwijl anderen de selectie zullen maken op het gebied van de beeldkwaliteit. Een belangrijke factor bij het bepalen van de beeldkwaliteit – apart van de resolutie – is de verversingssnelheid.

De verversingssnelheid van een monitor – overigens steevast uitgedrukt in “Hertz” en weergegeven als “Hz” – bepaalt hoeveel keer het beeld per seconde zal worden ververst. Bij een 144Hz monitor betekent dit dus dat het beeld maar liefst 144 keer per seconde zal worden ververst waardoor de beelden vloeiender en natuurlijker zullen ogen dan bij een verversingssnelheid van ongeveer 60Hz én minder vloeiend zullen zijn dan wanneer je kiest voor een verversingssnelheid van wel 240Hz.

 

Formaat en resolutie van het beeldscherm

Uiteraard zal de beeldkwaliteit niet alleen bepaald worden door de mate van verversingssnelheid maar eveneens door het formaat én de resolutie van het desbetreffende beeldscherm. Afhankelijk van je eigen voorkeuren en verwachtingen kun je – op het gebied van formaat – opteren voor een beeldschermgrootte gaande van 24 tot maar liefst 49 inches wat overeenkomt met een beeldschermdiagonaal van respectievelijk 61 tot 124,5 cm. In sommige gevallen bestaat eveneens de optie om te kiezen voor een gaming monitor waarvan het scherm nog groter blijkt dan de vooropgestelde 49 inches of +- 125 cm.

In samenspraak met de schermgrootte is het belangrijk om eveneens te letten op de aanwezige resolutie – het aantal pixels per inch – dat steeds wordt weergegeven in pixels. Een hogere resolutie betekent daarbij niet alleen meer pixels per inch maar bijgevolg ook een betere beeldkwaliteit. Hoewel de meeste monitors gekenmerkt worden door een standaard Full HD beeldkwaliteit van 1920 x 1080 pixels bestaan er ook exemplaren met een QHD beeldkwaliteit (1920 x 1440 pixels) of een 4K beeldkwaliteit.

Aansluitingen en andere belangrijke kenmerken en opties

Tot slot willen we nog even de tijd nemen om enkele andere factoren onder de aandacht te brengen. Zo hechten heel wat klanten bijzonder veel aandacht aan de aansluitingen die al dan niet voorhanden zijn. Zo zullen de meeste 144Hz monitors wel degelijk voorzien zijn van 1 of meerdere HDMI, DisplayPort en hoofdtelefoonaansluitingen, maar zal niet elke monitor ook de optie tot USB aanbieden. Indien er wel USB wordt aangeboden, wees dan aandachtig voor het type USB-poort.

Daarnaast kan het eveneens een meerwaarde betekenen indien de monitor is uitgerust met een set krachtige ingebouwde speakers én een handige USB-hub. Bedenk eveneens of het mogelijk is om je scherm te kantelen, draaien en/ of in hoogte te verstellen. Indien mogelijk willen we jou ook de raad geven om te kiezen voor een zogenaamde “curved” (gebogen) beeldscherm, aangezien op die manier het gamen net iets realistischer kan worden.

Uiteraard zal dit alles een bepaalde prijskaartje met zich meebrengen. Afhankelijk van het type, de mogelijkheden en de grootte van het scherm en zijn bijbehorende beeldkwaliteit; kan het prijskaartje variëren van zo’n 150 euro tot maar liefst 2300 euro of misschien wel meer.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES