7 beste 17 inch laptops Test van 2024

Laatste update: 18.05.24

 

Beste 17 inch laptops – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Naast gamers lijken nu ook steeds meer gewone gebruikers voor een laptop met een groter beeldscherm te kiezen. En ook al is er qua besturingssysteem tegenwoordig niet zoveel keuze, op andere gebieden zijn de verschillen tussen de 17 inch laptops behoorlijk groot. Om het voor jou iets overzichtelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar 3 toppertjes binnen dit segment. Zo blijkt de Medion Akoya S17403 laptop alvast een goede optie te zijn én voorzien van een Intel Core i5 processor met een maximale kloksnelheid van 2,4 GHz. Wil je liever iets minder budget spenderen en gebruik je de computer voornamelijk voor de uitvoer van basistaken, dan lijkt de Acer Aspire 3 A317-32-C3CR eventueel wel een goede aanbeveling. Zo maakt hij gebruik van een Intel Celeron processor met een variërende kloksnelheid tot ongeveer 2,6 GHz.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste 17 inch laptops (Reviews) van 2024

 

Sommige gebruikers verkiezen de voordelen van een laptop met een groter beeldscherm. Momenteel is een 17 inch beeldscherm dan ook de beste mogelijke optie. Of je hierbij kiest voor een 17 inch laptop van Dell, een Toshiba 17 inch laptop of liever eentje van HP, Asus of Acer blijft vooralsnog een persoonlijke keuze. De 7 topproducten hieronder moeten de keuze ietwat eenvoudiger maken. Houd daarbij ook rekening met de opslagcapaciteit en het type processor. Zo bestaan er 17 inch laptops met een i5 processor en/ of 17 inch laptops met een SSD schijf. Let vervolgens ook op het advies van klanten vermeld in de online reviews.

 

1. Medion Akoya S17403 Laptop 17.3 Inch Full HD scherm Intel Core i5

 

Met deze Medion laptop van 17 inch kies je misschien niet meteen voor het laagste prijskaartje, toch zal hij vast en zeker tot de goedkope apparaten kunnen gerekend worden. Zo wordt deze laptop met een Full HD beeldscherm van 17,3 inch gekenmerkt door een krachtige Intel Core i5 processor mét een kloksnelheid van maar liefst 1,6 – 2,4 GHz.

Dit wordt aangevuld met een intern DDR4 geheugen van 8 GB dat je overigens kunt uitbreiden tot maximaal 16 GB. Naast het RAM geheugen beschikt de laptop over een behoorlijk grote (uitbreidbare) opslagcapaciteit van 1512 GB waarbij een HDD en SSD schijf worden gecombineerd. Verder ben je verzekerd van een Intel HD Graphics videokaart, het Windows 10 besturingssysteem, wifi en een ingebouwde 3G-modem functie.

Een blik op de online reviews toont meteen een topscore van maar liefst 5 sterren aan waardoor we deze laptop vast en zeker als één van de populairste uit het rijtje kunnen beschouwen. De moeite waard om hem toch even van naderbij te bestuderen.

 

Voordelen:

Beeldscherm: de laptop maakt gebruik van een IPS beeldscherm van 17,3 inch groot en een maximale resolutie van 1920 x 1080 pixels. Dit wordt aangevuld met een beeldverversingssnelheid van wel 60 Hz.

Netwerkverbinding: naast het feit dat de laptop voorzien is van een wifi en bluetooth 5.1 functie, beschik je ook over een ingebouwde 3G-modem.

Aansluitingen: je zult zien dat deze unieke laptop is uitgerust met maar liefst 4 afzonderlijke USB-poorten én 1 HDMI poort.

 

Nadelen:

Geen toetsenbordverlichting: een mogelijk nadeel voor sommige klanten is dat deze 17 inch laptop niet voorzien is van een toetsenbordverlichting.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Acer Aspire 3 A317-32-C3CR Laptop 17.3 Inch Intel Celeron HD scherm

 

Ben je op zoek naar de aanbieding binnen dit rijtje beste 17 inch laptops? Dan willen wij jou het advies geven om dit exemplaar van Acer even grondig onder de loep te nemen. Zo zul je zien dat hij gebruik maakt van een mat TN beeldscherm met een grootte van 17,3 inch en een maximale resolutie van 1600 x 900 pixels. Dit wordt aangevuld met een degelijke Intel Celeron processor die een kloksnelheid kent variërend van 1,1 tot maximaal 2,6 GHz.

Daarnaast blijkt deze Acer 17 inch laptop voorzien van een intern geheugen van 4 GB dat wordt aangevuld met een totale opslagcapaciteit van maar liefst 1000 GB. In tegenstelling tot de vorige laptop, maakt dit exemplaar echter alleen gebruik van een HDD schijf die een snelheid van 5400 RPM kent. Verder is er ook een Intel UHD Graphics 600 videokaart, een wifi functie, een ingebouwde 3G-modem functie, 3 USB poorten en 1 HDMI ingang aanwezig.

De laptop kent een behoorlijk krachtige batterij met een capaciteit van 36,7 Wh en een gemiddelde accuduur van ongeveer 7 uur. Desondanks vinden sommige klanten de laptop behoorlijk traag functioneren wat hem niet geschikt maakt om te gamen.

 

Voordelen:

Opslagcapaciteit: de laptop kent een totale opslagcapaciteit van ruim 1000 GB volledig gebruik makend van een HDD schijf.

Beeldscherm: je geniet een duidelijk beeldscherm van 17,3 inch met een matte afwerking en een behoorlijk hoge resolutie van 1600 x 900 pixels.

Besturingssysteem: net zoals het vorige product is ook deze 17 inch laptop van Acer uitgerust met een degelijke versie van het Windows 10 besturingssysteem.

 

Nadelen:

Niet gamen: voor het spelen van games is deze laptop net net snel en krachtig genoeg.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. MSI Creator 17M A10SD-207NL Laptop 17.3 inch Bewerken van 3D bestanden

 

Ben je op zoek naar een echte krachtpatser onder de 17 inch laptops en ben je hiervoor bereid iets meer budget vrij te maken? Dan lijkt de laptop van MSI, overigens ook in staat om 3D bestanden te bewerken, misschien wel wat voor jou. Zo maakt de laptop gebruik van een bijzonder krachtige Intel Core i7 processor die een unieke kloksnelheid van 2,6 tot 5 GHz kent. Dit wordt aangevuld met een NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti videokaart met een geheugen van 6144 MB, wat de laptop geschikt maakt om te gamen.

Verder geniet je een IPS beeldscherm van 17,3 inch groot met een totale resolutie van 1920 x 1080 pixels en een DDR4 RAM geheugen van 16 GB dat je makkelijk kunt uitbreiden tot maximaal 64 GB. De laptop is daarnaast uitgerust met een snelle SSD schijf die een totale opslagcapaciteit kent van 512 GB, het Windows 10 Home besturingssysteem, diverse aansluitingen en tal van netwerkverbindingen.

Kortom, ondanks zijn hoge prijskaartje een echte aanrader. Toch moeten we bekennen dat er tot op heden nog geen reacties door klanten zijn geplaatst. De hoge prijs zou hiervoor een mogelijke verklaring kunnen zijn of misschien betreft het een vrij recente laptop.

 

Voordelen:

Netwerkverbinding: naast een ingebouwde wifi functie is deze laptop ook voorzien van een geïntegreerde 3G-model functie en een NFC functie.

Aansluitingen: je bent niet alleen verzekerd van 3 verschillende USB poorten maar beschikt eveneens over een HDMI ingang.

Toetsenbord: de laptop maakt gebruik van een QWERTY klavier met verlichting én afzonderlijke numerieke keypad.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: indien je interesse mocht hebben in deze laptop dan zul je hier jammer genoeg wel wat extra budget voor moeten voorzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Asus VivoBook 17 F712FA-AU1049T Notebook 43,9 cm (17.3) 1920 x 1080 Pixels

 

Met de 17 inch laptop van Asus kies je opnieuw voor een kwalitatief én betaalbaar product. Hij wordt gekenmerkt door een TN beeldscherm van 17,3 inch groot en een totale schermresolutie van 1920 x 1080 pixels. Dit wordt aangevuld met de bekende Intel UHD Graphics 620 videokaart en een krachtige Intel Core i5 processor.

Verder wordt de laptop voorzien van een intern DDR4 geheugen met een capaciteit van 8 GB die wordt aangevuld met een krachtige SSD schijf die een totale opslagcapaciteit van 512 GB kent. Net zoals de vorige toestellen geniet je ook hier van het Windows 10 besturingssysteem, 4 verschillende USB poorten en een HDMI aansluiting. De laptop biedt daarnaast standaard een ingebouwde webcam, gezichtsherkenning én een geïntegreerde microfoon aan.

Ondanks al deze mogelijkheden en pluspunten moeten we vaststellen dat er ook hier nog geen enkele koper gereageerd heeft op het toestel. We durven vermoeden dat het om een vrij recente laptop gaat waarbij nog niet alle kopers de tijd gevonden hebben om een review neer te pennen.

 

Voordelen:

Laptop producties: de laptop wordt geleverd met een externe adapter en is intern voorzien van een webcam, microfoon en gezichtsherkenning functie.

Toetsenbord: ook deze laptop is volledig ontwikkeld volgens de Nederlands-Belgische normen met een QWERTY klavier en een numerieke keypad.

Aansluitingen: naast de 4 afzonderlijke USB poorten, is deze laptop eveneens voorzien van een handige HDMI aansluiting.

 

Nadelen:

Geen toetsenbordverlichting: indien er toch een klein puntje van kritiek mag worden geuit dan kan dit te maken hebben met het gebrek aan toetsenbordverlichting.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. HP 17-by2220nd Notebook 43,9 cm (17.3”) 1600 x 900 Pixels Intel 10de generatie Core i3

 

Deze laptop van HP mocht alvast niet in het rijtje ontbreken. HP staat bekend vanwege zijn hoge kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid en wordt dan ook door velen beschouwd als veruit het beste merk. Bovendien valt ook het prijskaartje van deze HP 17 inch laptop behoorlijk goed mee, wat het toestel nog net iets aantrekkelijker maakt.

De laptop maakt overigens gebruik van een Intel Core i3 versie met een maximale kloksnelheid van 4,1 GHz. Dit wordt aangevuld met een intern DDR4 geheugen van 8 GB én een totale opslagcapaciteit van 256 GB op het SSD Flash geheugen. Wat betreft het beeldscherm geniet je een schermresolutie van 1600 x 900 pixels, een beeldverhouding van 16:09 én een beeldverversing van maar liefst 100 Hz.

Tot slot is de HP laptop voorzien van een Intel HD Graphics 620 videokaart, een wifi functie, bluetooth en ethernet, diverse aansluitingen en het Windows 10 Home besturingssysteem. Het gebrek aan online reviews maakt het voor ons best wel moeilijk om jou verder advies te geven over de gebruikerservaringen.

 

Voordelen:

Aansluitingen: je geniet maar liefst 3 afzonderlijke USB poorten alsook een HDMI ingang.

Netwerkverbinding: naast het feit dat de laptop is uitgerust met een ingebouwde wifi functie beschik je ook over een bluetooth én bedrade ethernet functie.

Beeldscherm: het TN beeldscherm van 17,3 inch kent een matte afwerking en een resolutie van maximaal 1600 x 900 pixels.

 

Nadelen:

Geen VGA: jammer genoeg kent dit type laptop geen VGA aansluiting wat door sommige klanten wel als een minpuntje kan worden genoteerd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Lenovo iDeaPad 3 17IIL05 Laptop 17 inch Full HD scherm

 

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor de 17 inch laptop van Lenovo die gekenmerkt wordt door een IPS beeldscherm met een maximale schermresolutie van 1920 x 1080 pixels en een beeldverversingssnelheid van maar liefst 50 Hz. Dit wordt aangevuld met een intern geheugen van 8 GB én een totale opslagcapaciteit van maar liefst 512 GB op de SSD schijf.

De laptop maakt overigens gebruik van een degelijke Intel Core i5 processor die wordt gecombineerd met een krachtige NVIDIA GeForce MX330 videokaart met een geheugen van 1024 MB. Dit maakt dat deze laptop ook geschikt is voor het spelen van standaard games. Daarnaast is hij uitgerust met het Windows 10 Home besturingssysteem, wifi, ingebouwde luidsprekers, een HDMI aansluiting en 3 USB poorten.

Een degelijke laptop dus die aan alle verwachtingen en voorwaarden lijkt te voldoen om dagelijkse taken en intensief gebruik tot een goed einde te brengen. Jammer genoeg moeten we ook hier weer vaststellen dat er nog geen beoordelingen werden geplaatst.

 

Voordelen:

Toetsenbord: de laptop maakt gebruik van het bekende QWERTY klavier en is voorzien van een numerieke keypad.

Handig in gebruik: naast het feit dat de laptop diverse aansluitingsmogelijkheden aanbiedt, is hij eveneens verzekerd van krachtige interne luidsprekers.

 

Nadelen:

Geen toetsenbordverlichting: jammer genoeg zullen de toetsen niet oplichten zodra het begint te schemeren en/ of donker wordt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. MSI Creator 17 A10SE-209NL Laptop 17.3 inch 3D Videobewerken Gamen

 

We sluiten het rijtje vervolgens af met een krachtige 17 inch laptop die uitermate geschikt is voor de fanatieke gamers. Daarnaast kan hij ook perfect gebruikt worden voor het bewerken van 3D video’s en beelden. Daarvoor is de MSI Creator laptop uitgerust met een bijzonder krachtige Intel Core i7 processor met een maximale snelheid van 5,1 GHz én NVIDIA GeForce RTX 2060 videokaart met een geheugen van 6144 MB.

Je geniet hierbij een intern DDR4 geheugen van 16 GB dat je probleemloos kunt uitbreiden naar 64 GB. Dit wordt aangevuld met een totale opslagcapaciteit van maar liefst 1000 GB uitsluitend opgeslagen op een SSD schijf. Het grote 17,3 inch beeldscherm blijkt daarnaast voorzien van een unieke schermresolutie van wel 3840 x 2160 pixels waardoor zelfs de allerkleinste details duidelijk in beeld zullen komen.

Naast de verschillende netwerkverbindingen zoals wifi en bluetooth geniet je ook het bekende Windows 10 besturingssysteem en diverse aansluitingsmogelijkheden. De laptop kent een bijzonder krachtige batterij met een capaciteit van 82 Wh en is voorzien van een numerieke keypad en toetsenbordverlichting. Kortom, een echt topproduct maar wel eentje met een prijskaartje.

 

Voordelen:

Toetsenbord: ook hier geniet je een duidelijk en praktisch QWERTY klavier dat voorzien is van een numerieke keypad én toetsenbordverlichting.

Aansluitingsmogelijkheden: naast de diverse USB en HDMI aansluitingen is de laptop evenzeer uitgerust met de mogelijkheid om er een hoofdtelefoon op aan te sluiten.

Netwerkverbinding: je geniet niet alleen een ingebouwde wifi functie maar ook een geïntegreerde 3G-modem én een 5.0 bluetooth functie.

Design: de unieke smalle behuizing zorgt voor een luxueuze uitstraling en een elegant ontwerp.

 

Nadelen:

Prijzig: het zal je uiteraard niet verwonderen dat het prijskaartje hier een heel pak hoger ligt dan het gemiddelde.

Geen dvd/cd: houd er rekening mee dat de laptop niet voorzien is van een dvd noch cd-speler.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

17 inch laptops Koopgids

 

17 inch laptops behoren tot de grotere laptops en worden gekenmerkt door een diagonaaldoorsnede van 44 cm. Daarnaast kunnen ze verschillen vertonen op het gebied van opslagcapaciteit, aansluitingsmogelijkheden, processortypes en videokaarten. Het lijkt ons daarom een goede aanbeveling om zoveel mogelijk 17 inch laptops met elkaar te vergelijken, rekening houdend met het doel dat je voor ogen hebt. Zo kan een basis laptop een goed idee zijn bij minder frequent gebruik en een gaming laptop een schot in de roos voor frequente gamers. Aanbiedingen en/of promoties kunnen je vrijwaren van (te) hoge prijskaartjes.

Het type laptop in functie van het gebruik

Bij de zoektocht naar een degelijke 17 inch laptop moet je jezelf eerst de vraag stellen welk doel je voor ogen hebt. Ben je van plan om de laptop intensief te gebruiken of zo nu en dan sporadisch eens een keertje. Ga je hierbij vooral basistaken aanspreken zoals het beantwoorden van inkomende mails, tekstverwerking en internet of ben je iemand die dagelijks heel wat uurtjes aan het gamen slaat?

Het antwoord op deze vragen zal je leiden naar een laptop met meer of minder mogelijkheden. Zo zijn gamers beter af met een 17 inch laptop die voorzien is van een snelle AMD Ryden processor inclusief krachtige videokaart en een hoge opslagcapaciteit. Terwijl je voor tekstverwerking gerust een beroep kunt doen op een meer standaard exemplaar met een Intel Core i5 processor en een minimale opslagcapaciteit.

 

De gebruikte processor

Dat de technologie nooit stil staat is algemeen geweten en blijkt ook voelbaar op het gebied van de bestaande en ontwikkelde processortypes. Daar oudere laptops voorzien zijn van een Intel Core i3 of een Intel Celeron processor, zijn de nieuwe laptops uitgerust met een AMD Ryzen 5 of 7 processor of een Intel Core i5 of Intel Core i7 processor.

Het spreekt voor zich dat een krachtige processor een grote invloed zal hebben op de reactiesnelheid van je laptop. Je kunt niet alleen meerdere tabbladen of bestanden tegelijk openen maar tegelijk ook aan een hogere snelheid. Daarnaast merk je dit ook bij het opstarten van je laptop daar deze er minder lang zal over doen.

 

Opslagtype, totale opslagcapaciteit en het RAM geheugen

Naast de processor is het minstens even belangrijk om aandachtig te zijn voor het type opslag en de maximale opslagcapaciteit. Algemeen kunnen we een onderscheid maken tussen HDD en SSD. De oudere laptops zullen alleen voorzien zijn van een HDD opslag met een capaciteit variërend van 500 GB tot en met 1 TB.

Vandaag de dag wordt bij de meeste laptops een combinatie gemaakt van de HDD en SSD schijf. De HDD schijven zijn geschikt om een aanzienlijke hoeveelheid bestanden op te bewaren terwijl de SSD schijven sneller werken en je in staat stellen om (meerdere) bestanden sneller te openen en te bewerken. Sla daarom bij voorkeur de bestanden die je regelmatig gebruikt, op je SSD schijf op.

Tegenwoordig bestaan er echter ook laptops die alleen zijn uitgerust met de snelle en duurzame SSD schijf waarbij de opslagcapaciteit kan variëren van 65 GB tot meer dan 1 TB. Hoe hoger de opslagcapaciteit, hoe hoger ook het prijskaartje. Naast deze totale opslagcapaciteit, die bepaald wordt door HDD en SSD, is er ook het zogenaamde werkgeheugen. Dit wordt ook wel omschreven als RAM-geheugen en kan variëren van 4 GB tot en met 32 GB. Hoe hoger het RAM geheugen, hoe voordeliger naar de reactiesnelheid van je laptop.

Maximale batterijduur, videokaart en besturingssysteem

Daarnaast is het ook wel mooi meegenomen indien je laptop toch wel enkele uurtjes zonder stroom verder kan. Dit kan vooral een aanbeveling zijn voor gebruikers die hun laptop meenemen naar het werk of naar school. Een standaard laptop is in staat om een maximale batterijduur te garanderen van 5 tot 8 uurtjes. Ben je bereid om iets meer budget te spenderen dan bestaan er ook mogelijkheden die tot wel 8 uur of langer meegaan. Een laptop die al wat ouder is en minder mogelijkheden biedt, levert vaak een duur van 5 uurtjes.

Naast de batterijduur willen we ook even de aandacht vestigen op het gebruik van de videokaart en het besturingssysteem. Als je op zoek gaat naar een 17 inch laptop dan zal het besturingssysteem vaak Windows 10 of Windows 10 Pro zijn daar de Macbooks slechts tot 16 inches gaan. Qua videokaart heb je dan weer de mogelijkheid tussen verschillende vormen alhoewel de meeste laptops voorzien zijn van een krachtige NVIDIA GeForce RTX 2060 kaart.

 

Aansluitingen en andere belangrijke kenmerken

Tot slot willen we nog even de aandacht vestigen op enkele andere belangrijke kenmerken. Afhankelijk van het type 17 inch laptop dat je besluit aan te kopen, ben je verzekerd van 1 of meerdere USB en HDMI aansluitingen, is er een mogelijkheid tot bluetooth alsook een VGA aansluiting aanwezig. Bedenk daarnaast of het RAM geheugen alsook de opslagcapaciteit, indien beperkt, eventueel uitbreidbaar blijken en of er sprake is van extra kenmerken zoals een vingerafdruklezer en/ of gezichtsherkenner. Sommige klanten zweren daarnaast ook bij een numeriek toetsenbord.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES