5 beste 2 in 1 Laptops Test van 2024

Laatste update: 22.07.24

 

Beste 2 in 1 laptops – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je op zoek naar een eerder compacte 2 in 1 laptop dan lijkt de Microsoft Surface Pro 6 (2019) alvast een goede optie te zijn. Hij wordt namelijk gekenmerkt door een compact beeldscherm van 12,3 inches groot. Geef je toch eerder de voorkeur aan een beeldscherm met een standaard grootte van 15,6 inches, dan blijkt de Asus Zenbook Flip UX563FD-EX050T een betere aanbeveling te zijn. Ter volledigheid hebben we de tabel hieronder aangevuld met een derde topper binnen het segment van de 2 in 1 laptops. We hebben er eveneens de voor- en nadelen aan toegevoegd en hopen de zoektocht voor jou op die manier een tikkeltje aangenamer en eenvoudiger te maken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste 2 in 1 laptops (Reviews) van 2024

 

Het ruime aanbod 2 in 1 laptops maakt het soms wel moeilijk om een keuze te maken. Misschien verkies jij wel die leuke Acer 2 in 1 laptop of de 2 in 1 laptop tablet van HP? Hecht je vooral belang aan het beeldscherm en twijfel je nog tussen die compacte 2 in 1 laptop van 13 inch of de standaard 2 in 1 laptop van 15 inch? Kortom, de mogelijkheden lijken wel eindeloos. Bekijk daarom de 5 topproducten hieronder alvast even inclusief de online reviews en bijbehorende klantenadvies. Ga daarbij eventuele promoties en/ of aanbiedingen niet uit de weg want het is altijd leuk om met een laagste prijskaartje huiswaarts te keren.

 

1. Microsoft Surface Pro 6 12.3 inch Core i5 128GB

 

Met de Microsoft Surface Pro 6 kies je meteen voor een kwalitatieve en stijlvolle 2 in 1 laptop tablet. Houd er echter wel rekening mee dat het niet meteen één van de goedkope opties uit het lijstje betreft en dat het fysieke toetsenbord niet wordt meegeleverd. Echter kunnen we op basis van de online reacties en de mooie eindscore van 4,6 sterren wel besluiten dat het één van de populairste en beste 2 in 1 laptops uit het rijtje is.

Het apparaat wordt gekenmerkt door een licht en ultradun design van amper 770 gram die voorzien is van een bijzonder krachtige accu. Zo kan de accu bij intensief gebruik makkelijk een hele dag meegaan en tot wel 13,5 uren bij het afspelen van video’s en filmmateriaal. Hij blijkt uitgerust met de 8e generatie van de Intel Core i5 processor die een maximale kloksnelheid kent van 1,6 GHz. Verder blijkt hij uitgerust met een DDR3L intern geheugen van 8 GB dat uitbreidbaar blijkt tot 16 GB en wordt aangevuld met een totale opslagcapaciteit van 128 GB op de SSD schijf.

De 2 in 1 laptop tablet kent hierbij een helder en duidelijk leesbaar IPS beeldscherm van 12,3 inch met een totale resolutie van 2736 x 1824 pixels. Bovendien werd het touchscreen beeldscherm voorzien van een glanzende afwerking en een verversingssnelheid van 60 Hz. Aangevuld met diverse netwerkverbindingen en aansluitingen, is dit alvast een top exemplaar!

 

Voordelen:

Netwerkverbinding: de 2 in 1 laptop tablet wordt gekenmerkt door een bluetooth 4.1 én wifi functie.

Aansluitingen: naast de aanwezige USB poorten, kun je eveneens gebruik maken van de Mini DisplayPort uitgang en is het mogelijk om een koptelefoon op het apparaat aan te sluiten.

Voeding: de 2 in 1 laptop tablet maakt gebruik van een bijzonder krachtige batterij met een capaciteit van 45 Wh. Op die manier kan het apparaat makkelijk 13,5 uren meegaan.

Handig in gebruik: je bent verzekerd van een recente versie van de Intel Core i5 processor aangevuld met een ruim werkgeheugen en opslagcapaciteit. Verder geniet je een stel krachtige luidsprekers en een numerieke keypad.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: indien je op zoek bent naar de 2 in 1 laptop tablet met de laagste prijs, dan is dit apparaat jammer genoeg niet de beste aanbeveling.

Geen toetsenbord: houd er rekening mee dat het apparaat geleverd worden zonder fysiek toetsenbord en dat dit apart bij te kopen is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Asus Zenbook Flip UX563FD-EX050T 2-in-1 Laptop 15.6 Inch

 

Ben je toch op zoek naar een iets groter beeldscherm dan is de Asus 2 in 1 laptop misschien wel wat voor jou. Zo zul je zien dat dit exemplaar gekenmerkt wordt door een degelijk TN beeldscherm van 15,6 inches met een totale resolutie van 1920 x 1080 pixels en een glanzende afwerking.

De 2 in 1 laptop blijkt verder uitgerust met een recente versie van de Intel Core i7 processor die makkelijk een kloksnelheid van 1,8 GHz en maximaal 4,9 GHz garandeert. Dit wordt aangevuld met het bekende DDR3 werkgeheugen met een capaciteit van maar liefst 16 GB, én een totale opslagcapaciteit van 512 GB verdeeld over een HDD en SSD schijf. De laptop is daarnaast ook voorzien van een NVIDIA GeForce GTX 1050 MAX Q videokaart met een geheugen van maximaal 4096 MB.

Tot slot kun je gebruik maken van een wifi en bluetooth functie, is er sprake van het Windows 10 besturingssysteem en geniet je tal van handige aansluitingen. Ondanks het feit dat hij kantelbaar is, blijkt deze 2 in 1 laptop niet loskoppelbaar. Toch reageren klanten overwegend positief wat tot uiting komt in een mooie score van 4,7 sterren.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: de laptop maakt gebruik van een bijzonder krachtige batterij met een capaciteit van 71 Wh en een gemiddelde accuduur van 8 uur. Dit wordt aangevuld met een QWERTY toetsenbord inclusief een numerieke keypad én toetsenbordverlichting.

Aansluitingen: de 2 in 1 laptop is niet alleen uitgerust met enkele USB poorten maar beschikt ook over een HDMI aansluiting.

Netwerkverbinding: je bent verzekerd van een bluetooth 5.0 versie én een wifi functie.

Handig in gebruik: dankzij het unieke Full HD IPS beeldscherm geniet je levensechte kleurschakeringen en details. Bovendien is deze laptop in een handomdraai ook als handige tablet te gebruiken.

 

Nadelen:

Geen dvd-brander: ben je van plan om deze laptop aan te kopen, houd er dan rekening mee dat hij niet voorzien is van een dvd-brander noch speler.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Lenovo Yoga 720 2-in-1 laptop 13.3 inch Full HD scherm Touchscreen

 

Jammer genoeg blijkt de Lenovo 2 in 1 laptop niet meteen een aanbieding te zijn. Toch wordt hij beschouwd als één van de bekende en beste merken op het gebied van computertechnologie. Wat hem meteen de moeite waard maakt om even van naderbij te bekijken.

De laptop blijkt uitgerust met een Intel Core i5 processor die zonder problemen een kloksnelheid van 1,6 en maximaal 3,4 GHz behaalt. Dit wordt aangevuld met de bekende Intel UHD Graphics 620 videokaart en het Windows 10 besturingssysteem.

Verder blijkt de Lenovo laptop voorzien van een 360 graden kantelbaar IPS beeldscherm met een maximale resolutie van 1920 x 1080 pixels en een schermgrootte van 13,3 inch. Bovendien werd het touchscreen display met een glanzende coating afgewerkt. Ook qua werkgeheugen en totale opslagcapaciteit zit je met deze 2 in 1 laptop van Lenovo helemaal goed. Zo geniet je een DDR4 werkgeheugen van 8 GB dat wordt aangevuld met een maximale opslagcapaciteit van 256 GB op de SSD schijf.

Tot slot maakt de laptop gebruik van een bluetooth 4.1 én wifi functie alsook tal van handige aansluitingsmogelijkheden. Jammer genoeg blijken er tot op heden nog geen reacties te zijn geplaatst waarbij het hoge prijskaartje mogelijks een verklaring zou kunnen zijn.

 

Voordelen:

Toetsenbord: de 2 in 1 laptop maakt gebruik van een handig QWERTY touchpad inclusief toetsenbord verlichting.

Voeding: de laptop is uitgerust met een bijzonder krachtige batterij die een vermogen kent van 45 Watt en een batterijcapaciteit van maar liefst 48 Wh. Op die manier kan een gemiddelde accuduur van 7 uur worden gegarandeerd.

Handig in gebruik: deze unieke laptop met aluminium behuizing wordt geleverd inclusief een handleiding en AC adapter en wordt aangevuld met een ingebouwde microfoon en webcam functie.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: jammer genoeg zul je toch net iets meer budget hoeven te voorzien indien je deze laptop wilt aankopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. HP Elite x2 1012 G2 2.50GHz i5-7200U 12.3” Touchscreen (2-in-1)

 

In vergelijking met het vorige product, blijkt de HP 2 in 1 laptop toch iets goedkoper, alhoewel je nog steeds een ruim budget zult moeten voorzien. De laptop-tablet is uitgerust met een krachtige Intel Core i5 processor die zonder problemen een kloksnelheid levert van minstens 2,5 en maximaal 3,1 GHz. Hij wordt hierbij aangevuld met een DDR3L intern geheugen van 8 GB dat uitbreidbaar is tot maximaal 16 GB én een totale opslagcapaciteit van 256 GB op de SSD schijf.

Het glanzende IPS beeldscherm mag met zijn 12,3 inch dan wel behoorlijk compact zijn, toch geniet je een heldere en duidelijke beeldkwaliteit dankzij de hoge resolutie van 2736 x 1824 pixels. Verder blijkt deze 2 in 1 laptop uitgerust met een Intel HD Graphics 620 videokaart, het Windows 10 Pro besturingssysteem, bluetooth, wifi en tal van handige aansluitingsmogelijkheden.

Ondanks al deze mogelijkheden en pluspunten moeten we jammer genoeg vaststellen dat er nog geen reacties werden geplaatst. Het is mogelijk dat het hoge prijskaartje alsnog roet in het eten strooit bij het grote publiek.

 

Voordelen:

Netwerkverbinding: de 2 in 1 laptop is niet alleen voorzien van een wifi functie maar biedt ook een bedrade optie aan met een ethernet snelheid tot maximaal 1000 Mbps. Dit wordt aangevuld met een 4.2 bluetooth functie.

Aansluiting: naast de verschillende USB poorten blijkt dit apparaat eveneens voorzien van een HDMI aansluiting.

Batterij: de laptop maakt gebruik van een bijzonder krachtige accu die zonder problemen een totaal vermogen van wel 65 Watt kan leveren alsook een maximale batterijcapaciteit van 47 Wh. Op die manier kan een geschatte accuduur van ongeveer 8 uren worden gegarandeerd.

 

Nadelen:

Prijzig: de hoge prijs maakt deze 2 in 1 laptop alsnog minder toegankelijk voor personen met een beperkter budget.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Spin 1 SP111-34N-P765 11.6i FHD Multi-Touch IPS Pentium N5000 4GB 128GBeMMC

 

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te opteren voor deze 2 in 1 laptop van het bekende merk Acer, die overigens tegen een mooi prijskaartje wordt aangeboden. We zien dan ook meteen dat deze laptop een mooie eindscore van maar liefst 5 sterren heeft gekregen en dat klanten duidelijk overtuigd zijn van hun aankoop.

In tegenstelling tot de voorgaande 2 in 1 laptops, is dit apparaat van Acer behoorlijk compact. Zo wordt hij gekenmerkt door een glanzend touchscreen IPS beeldscherm van 11,6 inch met een totale resolutie van 1920 x 1080 pixels. Hij wordt hierbij aangevuld met een Intel UHD Graphics 605 videokaart en een Intel Pentium processor die zonder problemen een maximale kloksnelheid van 1,1 GHz behaalt.

Hij maakt overigens gebruik van een DDR4 intern geheugen van 8 GB alsook een totale opslagcapaciteit van maar liefst 128 GB als zijnde flash geheugen. Je geniet verder het bekende Windows 10 besturingssysteem, een wifi functie en tal van handige aansluitingsmogelijkheden. Kortom, een degelijke 2 in 1 laptop voor normaal dagelijks gebruik.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: indien je op zoek bent naar een budgetvriendelijke 2 in 1 laptop dan is dit exemplaar van Acer alvast een goede tip.

Aansluitingen: de laptop is voorzien van verschillende USB poorten waaronder USB 2.0 en USB 3.0 poorten alsook een HDMI aansluiting.

Handig in gebruik: je geniet een handig QWERTY toetsenbord dat overigens voorzien is van een toetsenbordverlichting. Daarnaast zijn er ook luidsprekers en is de batterij in staat om, bij normaal gebruik, gemiddeld 12 uur lang mee te gaan.

 

Nadelen:

Geen lezer: indien je interesse mocht hebben om deze laptop aan te kopen, dan is het wel handig om te beseffen dat er geen lezer noch brander aanwezig is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2 in 1 laptops Koopgids

 

Steeds meer mensen kiezen voor een 2 in 1 laptop maar wat is dat nu precies? En wat mag je dan verwachten op het gebied van processors, videokaarten en besturingssystemen? In de koopgids hieronder zoeken we het graag even voor jou uit en hopen hiermee jouw zoektocht iets aangenamer te maken. Houd bij het vergelijken van de verschillende 2 in 1 laptops en eventuele aanbiedingen eveneens rekening met het advies en de aanbevelingen van experten. Op die manier zul je vast en zeker met de best mogelijke 2 in 1 laptop huiswaarts keren.

Wat is een 2 in 1 laptop en het gebruiksgemak

Een 2 in 1 laptop is één van de nieuwste aanwinsten in computerland. Hij combineert moeiteloos de voordelen van een volwaardige laptop met die van een kwaliteitsvolle tablet. Dergelijke laptops blijken dan ook 360 graden kantelbaar en zijn uitgerust met de meerwaarde van een touchscreen beeldscherm en bedieningspaneel.

Toch kunnen 2 in 1 laptops onderling nog op heel wat vlakken van elkaar verschillen. Denk bijvoorbeeld maar aan de totale opslagcapaciteit, het RAM geheugen, het type processor en de eventuele aansluitingsmogelijkheden. Bedenk daarom waarvoor je de laptop voornamelijk wilt gebruiken. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk om veel games te kunnen spelen? Dan is een 2 in 1 laptop met een krachtige processor en videokaart een noodzaak.

 

Processor en videokaart in verhouding tot het gebruik

Men zegt wel eens dat de processor het hart van de laptop is, en in vele opzichten is dat ook waar. Een processor bepaalt in belangrijke mate de reactiesnelheid van de laptop. Wil je dat de 2 in 1 laptop in een mum van tijd is opgestart en hij je de mogelijkheid biedt om meerdere tabbladen en/ of applicaties tegelijkertijd te openen? Dan is een krachtige processor geen mis te verstane aanbeveling.

Zo kun je tegenwoordig kiezen voor de bekende Intel Core processoren die worden aangeduid met een nummer. Hoe hoger het nummer, hoe recenter en bijgevolg krachtiger de processor zal zijn. Zo zal een Intel Core i5 krachtiger zijn dan een Intel Core i3 en een Intel Core i7 of i9 dan weer krachtiger dan de Intel Core i5. Voor dagelijks gebruik en het sporadisch bekijken van films en series volstaat een Intel Core i5.

Gebruik je de 2 in 1 laptop daarnaast ook om aan foto- en/ of videobewerking te doen, dan is het belangrijk om evenzeer rekening te houden met de gebruikte videokaart en de bijbehorende capaciteit. Met een NVIDIA GeForce type videokaart zit je doorgaans wel goed.

 

Het RAM geheugen en de totale opslagcapaciteit

2 in 1 laptops kunnen verder ook verschillen op basis van hun RAM geheugen en totale opslagcapaciteit. Met het RAM geheugen wordt het interne werkgeheugen bedoeld, weergegeven in GB. In heel wat recente laptops wordt voor het RAM geheugen een DDR3 of DDR4 schijf gebruikt met een start geheugen van 8 of 16 GB, al dan niet uitbreidbaar tot 32 GB.

Dit interne werkgeheugen wordt verder aangevuld met de totale opslagcapaciteit, al dan niet verdeeld over de HDD en SSD schijf. In heel wat recente 2 in 1 laptops zal er enkel sprake zijn van een volwaardige opslagcapaciteit op de SSD schijf. Dit kan variëren van 128 GB tot 256 of zelfs 512 GB. Wil je graag een laptop met een extra grote opslagcapaciteit om al je films en games in op te slaan? Kies dan voor een 2 in 1 laptop met een opslagcapaciteit van minstens 1 TB.

 

Schermgrootte, beeldkwaliteit en eventuele aansluitingen

Verder willen wij jou aanraden om toch ook even stil te staan bij de schermgrootte en de beeldkwaliteit van de 2 in 1 laptop. Zo kan de schermgrootte variëren van 13 inches, wat behoorlijk klein is, tot maar liefst 17 inches wat dan weer als een extra groot scherm wordt beschouwd. Hiertussen kun je natuurlijk ook opteren voor een standaard scherm van 15 inches of een compact beeldscherm van 14 inches.

De grootte zal echter niet meteen de beeldkwaliteit bepalen. Daarvoor moet je dan weer op zoek gaan naar de maximale resolutie die per laptop wordt gegarandeerd. Hoe hoger de maximale resolutie, uitgedrukt in pixels, hoe scherper het beeld uiteindelijk zal zijn. De meeste 2 in 1 laptops zijn voorzien van een uitstekende Full HD beeldkwaliteit. Mag het toch allemaal wat meer zijn dan raden wij jou een 2K en hoger beeldkwaliteit aan. De meest budgetvriendelijke oplossing is echter een standaard HD beeldkwaliteit, maar deze levert dan niet de scherpte en details van de vorige 2 opties.

Daarnaast zijn ook de eventuele aansluitingen niet onbelangrijk om even bij stil te staan. Zo zijn de meeste 2 in 1 laptops voorzien van meerdere USB aansluitingen en een HDMI aansluiting. Sommigen worden echter aangevuld met een Thunderbolt aansluiting, zoals de Mac toestellen, of een DisplayPort aansluiting.

Batterijduur, besturingssysteem en andere kenmerken

De meeste 2 in 1 laptops werken met behulp van het Windows 10 besturingssysteem. Mag het ook hier net dat tikkeltje meer zijn dan kun je altijd opteren voor een laptop met het Windows 10 Pro of Windows 10 S besturingssysteem. Naast Windows is ook Chrome OS een vrij bekend computersysteem.

Daarnaast raden wij jou aan om ook even stil te staan bij bepaalde extra’s. Zo is een krachtige batterij die een lange batterijduur garandeert altijd een meerwaarde. Net zoals een numerieke keypad, toetsenbordverlichting, vingerafdruklezer en gezichtsherkenning evengoed een aanbeveling kunnen zijn.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES