Beste 3D bril

Laatste update: 04.03.24

 

3D brillen test van 2024

 

Tegenwoordig zijn er steeds meer 3D films. Dan kan een degelijke 3D bril ook echt wel nuttig zijn. Zo kun jij optimaal genieten van een heerlijke filmavond met vrienden of familie. Om de beste 3D bril uit te kiezen, willen wij jou natuurlijk graag eventjes helpen. Zo zijn we op zoek gegaan naar de 3 beste 3D brillen. Veel gebruikers raden dan ook meteen de Sony TDG-BT500A 3D bril sterk aan. Deze 3D bril is zodanig ontworpen dat het zelfs voor brildragers werkelijk prettig en comfortabel aanvoelt om te dragen. Ook de Hama EX3D1008 3D bril behoort tot onze top 3. Dit heeft vooral te maken met het gunstige en betaalbare prijskaartje van deze handige en comfortabele 3D bril.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

3D bril reviews – top 5

 

 

Om van 3D films te genieten heb je natuurlijk een 3D bril nodig. Om je keuze tussen de vele verschillende 3D brillen gemakkelijker te maken hebben wij verschillende producten in een lijstje samengevat. We hebben deze producten vergeleken op basis van de meningen van kopers. Lees gerust verder en kies er de beste 3D bril uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Sony TDG-BT500A

 

De Sony TDG-BT500A is een actieve 3D bril waarmee je kunt genieten van full HD 3D beelden dankzij de Active Shutter technologie. Dankzij het comfortabele ontwerp kun je deze bril over je dagelijkse bril dragen en de bril wordt gesynchroniseerd met je TV via een radiosignaal. De brillen zijn licht en verstelbaar voor meer comfort.

Je kunt deze bril ook gebruiken om te gamen. Zelfs voor games voor twee spelers met aparte weergaven op het grote scherm. Zet allebei een 3D bril op en dankzij SimulView verkrijg je onafhankelijke weergaven van dezelfde games.

De kopers geven een positief advies over deze 3D bril aanbieding. Het product is van goede kwaliteit en is eenvoudig in gebruik. Geeft 3D goed door maar je hebt wel last van omgevingslicht. Sommigen vinden deze 3D bril ook te duur.

Met deze Sony 3D bril kun jij vanaf nu nog meer van je favoriete 3D films genieten. Het lijkt erop dat het zomaar eens de populairste 3D bril zou kunnen zijn aan de positieve reacties te zien. Toch is het altijd wel handig als we op voorhand even naar de voor- en nadelen ervan kunnen kijken.

 

Voordelen:

Ontwerp: de 3D bril is zodanig ontworpen dat je dit model zonder problemen over je gewone dagelijkse bril kunt plaatsen.

Comfort: de bril voelt heel licht aan en is bovendien ook helemaal verstelbaar. Zo kun je de bril op jouw maat aanpassen en dit verhoogt het comfort aanzienlijk.

Handig in gebruik: de 3D bril die wordt meteen met het televisietoestel gesynchroniseerd door middel van een radiosignaal.

 

Nadelen:

Prijskaartje: een kleine minderheid van de kopers vindt wel dat de kostprijs van deze 3D bril behoorlijk hoog ligt. Je zult met dit model dus zeker niet de laagste prijs bemachtigen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Hama EX3D1008

 

De Hama EX3D1008 is een passieve 3D bril met gepatenteerde lenzen die speciaal geconfigureerd en gebogen zijn voor uitstekende 3D prestaties. De bril verbetert de beeldkwaliteit en de helderheid van de kleuren. Dankzij de lage prijs behoort dit product tot de categorie van goedkope 3D brillen.

Door de veelzijdigheid van de bril kun je overschakelen naar je eigen passieve 3D laptop, Tv of game systeem zonder van bril te wisselen. Deze brillen zijn verder nog ontworpen met krasbestendige glazen en 100% UV-bescherming voor een langer en duurzamer gebruik.

De twee kopers die een review geschreven hebben vinden deze 3D bril aanbieding echt top. Ze zijn tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding en vinden het product eenvoudig in gebruik. Dankzij het groot formaat heb je geen last van de randen en hij zit ook comfortabel.

Je mag er zeker van zijn dat je met deze 3D bril een degelijk product in huis haalt. Dit model is afkomstig van het merk EX3D. Dit merk doet misschien niet meteen een belletje rinkelen terwijl het voor andere gebruikers dan weer als het beste merk beschouwd wordt. In elk geval loont het de moeite om de eigenschappen van het artikel eens grondig te bekijken.

 

Voordelen:

Draaggemak: de bril voelt heel licht aan en is daardoor comfortabel. Zeker als je toch een film hebt die een uurtje of 2 duurt.

Veiligheid: deze 3D bril biedt je bovendien ook volledige bescherming aan tegen UV licht.

Handig in gebruik: je kunt deze 3D bril gebruiken in combinatie met 3D TV, 3D computer schermen maar ook 3D bioscoop schermen.

 

Nadelen:

We merken dat werkelijk alle kopers helemaal tevreden zijn over deze 3D bril. Dit maakt het natuurlijk voor ons een pak moeilijker om eventuele nadelen tijdig op te merken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Sony TDG-500P

 

De Sony TDG-500P is een passieve 3D bril die je gewoon over je dagelijkse bril kunt dragen, hij blijft gewoon werken. Met deze bril geniet je van heldere en gedetailleerde beelden met levensechte diepte.

Het is een lichtgewicht dus je zult geen last hebben van deze bril wanneer je hem lang moet dragen, bijvoorbeeld tijdens een lange film. Het is een stijlvolle bril die eenvoudig op te bergen is, je kunt hem gewoon opvouwen en veilig bewaren na gebruik. Deze bril heeft ook een lage prijs dus behoort nog tot de goedkope 3D brillen.

Over dit product is nog maar één review geschreven maar de koper geeft een positief advies. Het is een mooie bril dankzij het fraaie design en is ook gebruiksvriendelijk. De beeldkwaliteit is top en de koper verkiest deze passieve 3D bril over de flikkering van een actieve bril.

Net zoals het eerste product is ook deze 3D bril afkomstig van het bekende merk Sony. De online review van de koper is alvast bijzonder positief wat doet verlangen naar meer. Het lijkt ons daarom ook enorm aangewezen om even alle positieve eigenschappen van het toestel te vergelijken met de eventuele negatieve eigenschappen ervan.

 

Voordelen:

Lichtgewicht: de montuur van deze 3D bril voelt en weegt ook bijzonder weinig. Dit zorgt voor extra comfort tijdens bijzonder lange filmsessies.

Design: de bril is niet alleen comfortabel maar ziet er ook bijzonder elegant en stijlvol uit. Dankzij het klassevolle zwarte montuur oogt de 3D bril een beetje zoals een gewone zonnebril.

Praktisch: na gebruik is het zelfs mogelijk om de 3D bril op te vouwen. Zo kun je de bril veel gemakkelijker ergens veilig gaan opbergen.

Handig in gebruik: indien je zelf een bril draagt in het dagelijkse leven dan zul je met deze 3D bril helemaal geen problemen hebben. Je kunt dit model er namelijk gewoon over plaatsen.

 

Nadelen:

Uitzicht: de koper is laaiend enthousiast over deze 3D bril. Toch vermoeden wij dat het design van dit model misschien voor sommige kopers een struikelblok zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Hama EX3D 5000 Crush Sil

 

Deze goedkope 3D bril van Hama beschikt over gepatenteerde MD lenzen voor betere 3D prestaties. Gebruik deze bril om te genieten van een film op je Samsung TV, een game op je PS3 of vele andere mogelijkheden. De EX3D brillen verbeteren de beeldkwaliteit en de helderheid van de kleuren voor meer kijkplezier.

De bril is ontworpen met krasbestendige glazen en beschikt over 100% UV protectie. Je kunt deze bril gebruiken voor passieve 3D toepassingen. Het is een lichtgewicht die comfortabel is om een lange tijd de dragen.

De gebruiker van dit product is heel tevreden over de aankoop. Je krijgt goede kwaliteit voor een goedkope prijs en de bril is eenvoudig in gebruik. Het past perfect en je ogen wennen heel vlug aan het 3D effect zonder enige last te ondervinden.

Met de Hama EX3D 3D bril haal je zeker en vast een degelijk en duurzaam product in huis. Bovendien is het zeker niet meteen één van de meest dure 3D brillen. Dit alleen al maakt dat het de moeite waard is om het product even verder te onderzoeken. Laten we daarom dan ook even kijken naar de voor- en nadelen van deze 3D bril.

 

Voordelen:

Prijskaartje: je zult deze 3D bril omwille van de voordelige prijs, zeker in de categorie van de goedkope 3D brillen kunnen terugvinden.

MD lenzen: de 3D bril is voorzien van duurzame MD lenzen waardoor het beeld nog beter en nog scherper wordt.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: ondanks het feit dat de meeste reacties helemaal positief zijn, merken we toch dat één enkele gebruiker de 3D bril toch best wel kwetsbaar blijkt te vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Panasonic TY-ER3D6ME

 

De Panasonic TY-ER3D6ME is een actieve 3D bril die in een hogere prijsklasse ligt dus is niet geschikt voor mensen met een beperkt budget.

De bril heeft een eenvoudig design en weegt slechts 34 gram dus je kunt hem voor lange tijd dragen zonder last te ondervinden.

Geniet met deze bril van een levensechte 3D ervaring dankzij de nauwkeurige timing voor het openen en sluiten van de sluiters. Zo wordt het ongewenst doorlaten van licht geminimaliseerd om een heldere 3D weergave te bekomen.

De koper is heel tevreden over deze 3D bril aanbieding en vindt de kwaliteit echt top. De bril is eenvoudig in gebruik en past perfect. Hij geeft een goed 3D beeld en hindert niet. De minpunten zijn de hoge prijs en het feit dat hij enkel werkt op niet oplaadbare batterijen.

Deze handige 3D bril is afkomstig van het bekende merk Panasonic en zul je jammer genoeg niet meteen tussen de goedkope 3D brillen hoeven te zoeken. Dit heeft vooral te maken met het feit dat het niet meteen over de laagste prijs beschikt. Toch merken we vooral positieve online reviews op van de klanten.

 

Voordelen:

Levensduur: deze 3D bril is voorzien van een handige lithium batterij die maar liefst 75 uur probleemloos meegaat.

Comfort: doordat de bril amper 34 gram weegt, is het bijzonder comfortabel om het voor een langere tijd te dragen.

 

Nadelen:

Aankoopprijs: de hoge prijs van deze 3D bril blijkt voor sommige kopers wel een klein minpuntje te zijn.

Kwetsbaar: de 3D bril is volgens een kleine minderheid van de gebruikers toch wel kwetsbaar. Het is bovendien jammer dat je de bril niet kunt herladen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3D brillen koopgids

 

Als je al de eigenaar bent van een 3D televisie en je wilt op optimale manier genieten van een 3D ervaring, dan heb je zeker nog een 3D bril nodig. Je kunt deze brillen makkelijk online kopen en eerst verschillende modellen vergelijken voordat je een keuze maakt. Het is belangrijk om een keuze te maken tussen een actieve en een passieve bril en verder kun je nog rekening houden met de werking van de bril, het design en de prijs.

De werking van een 3D bril

Een 3D bril werkt volgens verschillende methodes. De eerste methode is de anaglyph methode. Dit zijn de kartonnen exemplaren die al enkele jaren meegaan. Twee verschillende projectoren zorgen voor een optische illusie waardoor ons brein een driedimensionaal beeld waarneemt. Daarom dat de brilglazen meestal verschillende kleuren hebben. Deze methode wordt veel gebruikt omdat het de goedkoopste methode is. Het nadeel aan deze methode is dat de kleuren minder goed weergegeven worden.

Een andere methode is polarisatie. De kleuren worden beter weergegeven met deze methode en er worden twee verschillende technieken gebruikt. De eerste techniek is lineaire polarisatie die het licht slechts op één manier door het glas laat. Het nadeel hieraan is dat je recht voor het scherm moet zitten om van een goede 3D ervaring te genieten. Circulaire polarisatie laat het beeld door vanuit meerdere hoeken zodat je meer bewegingsvrijheid hebt om van de 3D content te kunnen genieten.

Tenslotte kun je nog kiezen om een bril te kopen met de shutter methode. Bij deze methode openen en sluiten de glazen van de bril heel snel. Deze brillen worden ook wel eens een sluiterbril genoemd.

 

Wat is het verschil tussen een actieve en een passieve 3D bril?

Een passieve 3D bril is een bril die werkt zonder stroom. Deze bril kun je dus meteen gebruiken om 3D content mee te bekijken. Het grote voordeel van een passieve 3D bril is de goedkope prijs. Omdat ze geen stroom nodig hebben en geen elektronica bevatten zijn de kosten om deze brillen te maken heel laag en dat merk je ook aan de verkoopprijs.

De meeste voorkomende vormen van passieve 3D brillen zijn anaglyph en gepolariseerde brillen. Anaglyph is niet echt aan te raden wegens het verlies van kleur en omdat ze meestal van karton gemaakt zijn.

Gepolariseerde brillen zijn interessanter maar je moet je hoofd wel recht houden terwijl je de 3D content bekijkt. Anders kan het gebeuren dat het effect onderbroken wordt omdat de lenzen van de 3D bril niet meer in lijn zijn met de beelden op het scherm. Meestal wordt de circulaire techniek gebruikt omdat je dan vanuit verschillende hoeken de beelden kunt bekijken.

Een actieve bril gebruikt stroom om de lenzen te doen werken. Actieve shutter brillen gebruiken LCD lenzen die elk apart open en dicht gaan zodat elk oog een verschillend beeld waarneemt. Deze brillen werken meestal met een batterij en een zender die werkt met infrarood signalen. Deze brillen zijn beter want elk oog neemt een full HD 3D beeld waar maar het nadeel is dat ze wel een stuk duurder zijn. Je kunt al vlug 100 euro betalen voor zo’n bril.

 

Het design van de bril

Voor sommige mensen zal het design ook belangrijk zijn. Je wilt er natuurlijk niet als een clown uitzien wanneer je naar een film aan het kijken bent. Om deze reden zijn de anaglyph brillen ook niet meer populair. De meeste mensen vinden kartonnen brillen met gekleurde glazen niet echt mooi.

Je kunt verschillende kleuren kiezen voor je 3D bril en je hebt ook keuze uit verschillende monturen. Als je al een gewone bril draagt dan kun je makkelijk op zoek gaan naar een 3D bril met dezelfde vormgeving. Is dit niet het geval dan kun je eerst de verschillende vormen vergelijken om te zien welke montuur het beste bij jou past.

Voor andere mensen heeft dit punt niet zoveel belang want de meesten zullen deze bril enkel thuis dragen om naar 3D content te kijken. Maak voor jezelf uit of je een gewone bril of een design bril wilt kopen, je zult er meer of minder geld voor betalen.

Prijs van een 3D bril

Een actieve 3D bril is duurder maar de 3D kijkervaring zal wel veel beter zijn. Je zult geen last hebben van kleurverlies en beide ogen nemen 3D beelden waar zodat het nog dichter bij de realiteit komt te liggen. Stel een budget op om een bril te kopen en denk er daarbij over na of je het voorwerp veel of weinig zult gebruiken. Je koopt best een duurder model die een betere duurzaamheid heeft.

Op het internet kun je in situaties een product goedkoper vinden dan in de winkel. Dit komt omdat een online winkel meestal minder kosten heeft. Reken daar nog de verzendkosten bij en dan kun je de prijs vergelijken met eventuele aanbiedingen in de winkel om de beste 3D bril te kopen qua prijs en kwaliteit.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES