7 beste 65 inch tv’s Test Van 2024

Laatste update: 21.07.24

 

Beste 65 inch tv’s – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Sony KD-65AG9- 65 inch, kies je gelijk voor een stevig staaltje kwaliteit, design en gebruiksvriendelijkheid. Als extra paradepaardje wordt hij gekenmerkt door een ingebouwde chromecast. Daartegenover staat de Philips 65PUS8545/12 – 65 inch tv die voor het eerst het levenslicht zag in 2020 en is uitgerust met een degelijk led-LCD display inclusief 4K UHD resolutie. Voor de volledigheid hebben we in de onderstaande tabel nog een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- én nadelen. Neem zeker even een kijkje alvorens een finale beslissing te maken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste 65 inch tv’s (Reviews) van 2024

 

Tegenwoordig is er een ruim aanbod aan 65 inch tv’s voorhanden waarbij verschillende merknamen, uitvoeringen en optiemogelijkheden centraal staan. Of je daarbij de voorkeur geeft aan een Samsung 65 inch tv, een LG 65 inch tv dan wel een Sony 65 inch tv of een 65 inch tv van Medion blijft eerder persoonlijk. Net zoals je keuze voor een 65 inch Smart tv met 4K beeldkwaliteit, een QLED 65 inch tv dan wel een platte 65 inch tv die gebruik maakt van Android. Bekijk de 7 toppertjes hieronder even alvorens er de voor jou beste 65 inch tv uit te kiezen. Let eveneens op het advies uit de online reviews en wie weet ga je straks wel met de populairste en/ of goedkoopste 65 inch tv naar huis.

 

1. Sony KD-65AG9- 65 inch – 4K OLED – 2019 // Ingebouwde Chromecast

 

Of je met deze 65 inch OLED tv meteen voor één van de goedkope toestellen in het rijtje kiest, valt nog even af te wachten. Toch lijkt de overgrote meerderheid van de klanten zich niet echt druk te maken over de hogere prijs getuige de vele positieve reacties en de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren. Kortom, de moeite waard om de KD-65AG9 smart tv van Sony eens even onder de loep te nemen.

Zo wordt de Sony 65 inch tv – die in cm een beeldschermdiagonaal aanbiedt van maar liefst 165 cm én een breedte kent van 145 cm – gekenmerkt door een degelijk OLED beeldscherm met bijbehorende 4K UHD schermresolutie. Dit wordt moeiteloos aangevuld met een Android smart tv platform, een verversingssnelheid van 100 Hz, Dolby Vision en een Motionflow XR beeldkwaliteit standaard.

Daarnaast blijkt de Sony smart tv gekenmerkt door meerdere aansluitingsmogelijkheden, wifi, bluetooth, teletekst, spraakbesturing en een elektronische gids waardoor zijn prijskaartje best wel gerechtvaardigd wordt.

 

Voordelen:

Beeldscherm: de Sony KD-65AG9 wordt gekenmerkt door een OLED beeldscherm van 65 inches groot met bijbehorende 4K UHD resolutie en een beeldverversing van maar liefst 100Hz.

Aansluitingen: de 4 HDMI aansluitingen worden aangevuld met 3 USB-poorten, een hoofdtelefoonaansluiting, een netwerkaansluiting, een optische Y uitgang en een analoge audio uitgang.

Handig in gebruik: wifi en bluetooth worden moeiteloos gecombineerd met diverse extra’s zoals spraakbesturing, teletekst, een universeel talenmenu, een ingebouwde Chromecast én bijbehorende Airplay.

 

Nadelen:

Prijskaartje: hoewel hij voor velen beschouwd wordt als veruit het beste merk, betreft het niet meteen een aanbieding nog een laagste prijs product.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Philips 65PUS8545/12 – 65 inch – 4K LED – 2020 // tv 65 inch afmetingen

 

De 65 inch tv van Philips – afkomstig uit de gelijknamige Philips Performance serie – maakt gebruik van een led-LCD display met bijbehorende 4K UHD resolutie, smart tv én beeldverversing van 50Hz. Dit wordt aangevuld met het bekende Android platform, Dolby Vision en de mogelijkheid tot local dimming. Houd er wel rekening mee dat dit toestel – in tegenstelling tot het vorige – niet langer over een apart ingebouwde game mode beschikt.

Verder blijkt de Philips smart tv uitgerust met meerdere aansluitingsmogelijkheden gaande van HDMI tot USB, hoofdtelefoon, netwerkaansluiting en een analoge aansluiting. Dit wordt moeiteloos gecombineerd met wifi, bluetooth, spraakbesturing, teletekst en een elektronische gids.

Hoewel de kijkhoek volgens één koper toch wel wat beter had mogen zijn, lijkt de overgrote meerderheid duidelijk tevreden met hun aankoop. Zo wordt deze 65 inches grote tv van Philips – die overigens voor het eerst het levenslicht zag in 2020 – alsnog beloond met het maximaal aantal sterren.

 

Voordelen:

Energiebesparingsfunctie: in tegenstelling tot heel wat andere smart televisietoestellen, blijkt dit exemplaar uitgerust met een energiebesparingsfunctie waardoor het jaarlijkse energieverbruik van 168 kWh kan worden ingeperkt.

Handig in gebruik: de wifi, bluetooth en ingebouwde spraakbesturing worden moeiteloos aangevuld met een sleeptimer en een lichtsensor.

Aansluitingsmogelijkheden: je bent onder meer verzekerd van een netwerkaansluiting, een USB-poort, 4 HDMI-aansluitingen, een hoofdtelefoonaansluiting en een Cl+ v1.4 aansluiting.

 

Nadelen:

Slechte kijkhoek: één koper is van mening dat de kijkhoek best wel wat groter had mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Tesla 65S906Bus 65”inch Direct Led Smart TV ingebouwde Sound-Bar

 

De Tesla 65S906Bus maakt gebruik van een led-LCD display van 65 inches en garandeert daarbij een maximale resolutie van 4K UHD inclusief smart tv, beeldverversing van 100Hz en een krachtig Android tv platform. Dit wordt overigens moeiteloos aangevuld met HDR waaronder Dolby Vision, HDR10 én HDR10+ wat hem toch echt wel de moeite waard maakt.

Hij beschikt eveneens over meerdere aansluitingsmogelijkheden gaande van 3 HDMI-poorten tot 2 USB-aansluitingen, een hoofdtelefoonaansluiting, Scart, een netwerkaansluiting, een analoge audio uitgang en Cl aansluiting. Of dit alles nog niet genoeg is, ben je eveneens voorzien van een ingebouwde wifi en bluetooth functie, teletekst, spraakbesturing en de mogelijkheid om de tv via een aparte app te bedienen.

Een blik op de online reviews toont aan dat klanten duidelijk positief reageren op de uitstekende geluidskwaliteit, de mooie meegeleverde afstandsbediening en de prachtige scherpe beeldkwaliteit.

 

Voordelen:

Afstandsbediening: hoewel bij aankoop een aparte afstandsbediening wordt meegeleverd, kan de bediening eveneens verlopen via een bijbehorende app.

Geluidskwaliteit: de Tesla smart tv blijkt uitgerust met 2 krachtige ingebouwde speakers waarbij een uitgangsvermogen van 2 x 15 WAtt kan worden geregistreerd.

Handig in gebruik: wifi en bluetooth worden moeiteloos gecombineerd met meerdere aansluitingsmogelijkheden, spraakbesturing, teletekst, een sleeptimer en een elektronische gids.

 

Nadelen:

Prijskaartje: ook hier durven we stellen dat het hogere prijskaartje een struikelblok zou kunnen zijn voor sommige klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Panasonic TX-65JZ1000E – 65 inch – 4K OLED – 2024 // Panasonic

 

De Panasonic TX-65JZ1000E smart tv wordt gekenmerkt door een degelijk OLED beeldscherm waarbij een 4K UHD beeldresolutie én verversingssnelheid van 100Hz wordt gegarandeerd. Daarnaast is de Panasonic eveneens uitgerust met HDR onder de vorm van Dolby Vision, HDR10 en HDR10+.

Daarnaast  geniet je uiteraard meerdere aansluitingsmogelijkheden waaronder 4 HDMI-poorten, 2 USB-aansluitingen, een hoofdtelefoonaansluiting en een netwerkaansluiting. Het pakketje en uiteindelijke gebruiksgemak worden nog verder aangedikt met een ingebouwde wifi en bluetooth functie, een universeel talenmenu en teletekst. Let wel, spraakbesturing is hier jammer genoeg niet voorhanden.

Hoewel deze Panasonic 65 inch smart tv pas in 2024 werd geïntroduceerd, lijkt hij alvast heel wat kopers te hebben betoverd wat de mooie score van 5 sterren zou kunnen verklaren. Houd er wel rekening mee dat je misschien iets dieper in de buidel zult moeten tasten.

 

Voordelen:

Beeldscherm: de Panasonic wordt gekenmerkt door een 65 inches groot OLED beeldscherm met bijbehorende 4K UHD resolutie en verversingssnelheid van 100Hz.

Aansluitingen: de 4 HDMI-aansluitingen worden onder meer aangevuld met 2 USB-poorten, een netwerkaansluiting en een koptelefoonaansluiting.

HDR: er is uiteraard ook sprake van HDR onder het mom van Dolby Vision, HDR10 of HDR10+.

 

Nadelen:

Geen spraakbesturing: ben je van plan om deze smart tv van Panasonic aan te kopen, besef dan wel dat hij niet is uitgerust met spraakbesturing.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Samsung QE65Q74A – 65 inch – 4K QLED – 2024 – Europees model

 

Net iets goedkoper dan het voorgaande toestel, zou je eventueel kunnen opteren voor de Samsung QE65Q74A  die voor het eerst in 2024 werd geïntroduceerd en beschouwd wordt als een gegeerd Europees model. De Samsung kent daarbij een QLED display van 65 inches groot inclusief 4K UHD resolutie en 100Hz beeldverversing. Net zoals de vorige toppertjes, kent ook dit exemplaar HDR onder het mom van HDR10, HDR10+ én HLG.

Verder ben je verzekerd van 4 HDMI-aansluitingen, 2 USB-poorten, een netwerkaansluiting, een analoge audio uitgang, wifi, bluetooth en een Cl+ v1.4 aansluiting. Het pakketje wordt overigens aangedikt met een meertalig menu, een elektronische gids, teletekst, spraakbesturing en de mogelijkheid om de smart tv eveneens via een aparte app te bedienen.

Hoewel één koper van mening is dat de geluidskwaliteit toch wel wat beter had gekund, werd alsnog een mooie gemiddelde eindscore van maar liefst 5 sterren behaald. Prijs-kwaliteit is dit voor velen duidelijk een echte topper gebleken.

 

Voordelen:

Beeldscherm: de Samsung smart tv maakt gebruik van een QLED beeldscherm met bijbehorende 4K UHD resolutie en een verversingssnelheid van maar liefst 100Hz.

Europees model: doordat het een Europees model betreft dat recentelijk in 2021 op de markt is gekomen, kun je dit type smart tv eender waar binnen Europa aankopen en gebruiken.

Handig in gebruik: de elektronische gids wordt aangevuld met teletekst, een meertalig menu, spraakbesturing, wifi, bluetooth en de mogelijkheid om de bediening via een desbetreffende app te laten verlopen.

 

Nadelen:

Geluidskwaliteit: hoewel iedereen tevreden lijkt met de aankoop, meldt één koper dat hij toch wel wat meer had verwacht van de geluidskwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. CHiQ U65H7S – 65 inch – 4K Android TV – 2020 // Beeldverversing: 50 Hz

 

Binnen het segment van de 65 inches grote televisietoestellen, blijkt de CHiQ U65H7S alvast gekenmerkt door het laagste prijskaartje. Dit maakt hem niet alleen bijzonder aantrekkelijk maar vooral heel toegankelijk bij een brede laag van de bevolking, wat eveneens de vele positieve reacties alsook mooie eindscore zou kunnen verklaren.

Daarbij wordt de CHiQ 65 inch tv gekenmerkt door een LED-LCD beeldscherm met bijbehorende 4K UHD resolutie en beeldverversing van maximaal 50Hz. Dit wordt gecombineerd met het Android smart tv platform alsook de aanwezigheid van HDR onder het motto van Dolby Vision. Qua aansluitingen ben je verzekerd van meerdere HDMI en USB-poorten, een netwerkaansluiting, een analoge audio uitgang, een Cl+ v1.3 aansluiting, wifi en bluetooth wat hem nog net iets gebruiksvriendelijker maakt.

Bovendien wordt het geheel naar een hoger niveau getild dankzij de meegeleverde afstandsbediening, de elektronische gids, teletekst, spraakbesturing en de mogelijkheid om de bediening eveneens via een app te laten verlopen.

 

Voordelen:

Afstandsbediening: op het moment van aankoop wordt meteen een afstandsbediening aangeboden. Daarnaast kan de bediening ook via een specifieke applicatie tot stand komen.

Speakers: de smart tv van CHiQ is voorzien van 2 krachtige ingebouwde speakers die een totaal uitgangsvermogen van 2 x 10 Watt garanderen.

Energiebesparingsfunctie: het geschatte jaarlijkse energieverbruik van 135 kWh kan met behulp van de energiebesparingsfunctie, sleeptimer en lichtsensor aan banden worden gelegd.

Budgetvriendelijk: zijn voordelige prijskaartje maakt hem alvast een pak toegankelijker.

 

Nadelen:

Geen koptelefoonaansluiting: in tegenstelling tot heel wat andere smart tv’s, blijkt dit apparaat niet uitgerust met een koptelefoonaansluiting.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. LG 65NANO866NA – 65 inch – 4K NanoCell – 2020 // LG NanoCell

 

We sluiten het rijtje af met de 65NANO866NA van LG, afkomstig uit de bekende LG NanoCell serie en voor het eerst geïntroduceerd in 2020. De LG smart tv maakt daarbij gebruik van een LED-LCD display van 65 inches groot inclusief bijbehorende 4K UHD resolutie en beeldverversingssnelheid van maximaal 100Hz. Dit wordt aangevuld met het webOS platform en de mogelijkheid tot HDR onder het mom van Dolby Vision, HDR10 of HLG.

Qua aansluitingen ben je dan weer verzekerd van meerdere HDMI-poorten, een USB-aansluiting, een Cl+ v1.3 aansluiting, wifi en bluetooth wat zijn gebruiksgemak aanzienlijk aandikt. Daarnaast geniet je eveneens een universeel talenmenu, een elektronische gids, teletekst en de mogelijkheid om gebruik te maken van spraakbesturing.

Een blik op de online reviews toont aan dat heel wat kopers duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Een kleine minderheid is van mening dat het toestel wankel staat op de meegeleverde voet en bijgevolg niet echt handig is in gebruik.

 

Voordelen:

Energieverbruik: de smart tv van LG is uitgerust met een aparte energiebesparingsfunctie, een lichtsensor en bijbehorende sleeptimer.

Handig in gebruik: de elektronische gids en teletekst worden aangevuld met wifi, bluetooth, spraakbesturing en diverse aansluitingsmogelijkheden.

Verversingssnelheid: deze LG smart tv van 65 inches groot biedt een ruime verversingssnelheid aan van maar liefst 100Hz.

 

Nadelen:

Slechte handleiding: sommige klanten vinden de informatie in de handleiding misleidend terwijl andere kopers zelfs geen handleiding hebben mogen ontvangen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

65 inch tv’s Koopgids

 

Het ruime aanbod 65 inch tv’s kan best voor heel wat keuzestress zorgen. Om de zoektocht voor jou enigszins makkelijker te maken, hebben we de onderstaande koopgids samengesteld. Daarin behandelen we enkele specifieke kenmerken gaande van het beeldscherm tot de beeldkwaliteit, de verversingssnelheid en de bijkomende opties en/ of kenmerken. Het lijkt ons alvast een goede aanbeveling om de gids even rustig door te nemen alvorens de verschillende 65 inch tv’s met elkaar te vergelijken. Daar sommige apparaten best wel prijzig kunnen zijn, is het eveneens aangewezen om aanbiedingen en promoties niet links te laten liggen.

Het type beeldscherm en de resolutie in functie van de beeldkwaliteit

Heb je besloten om te investeren in een nieuwe 65 inch tv, dan is het uiteraard verstandig om rekening te houden met de uiteindelijke beeldkwaliteit. Deze draagt bij aan de detail- én kleurweergave en wordt in grote lijnen bepaald door de combinatie van het type beeldscherm met de uiteindelijke beeldresolutie.

Hoewel diverse studies en onderzoeken hebben aangetoond dat QLED en OLED beeldschermen voor de beste beeldkwaliteit lijken te zorgen, kun je vandaag de dag eveneens opteren voor een 65 inch tv met led, LCD of led-LCD beeldscherm. Indien dit wordt gecombineerd met een 4K Ultra HD beeldresolutie, dan ben je wel degelijk verzekerd van een uitstekende beeldkwaliteit.

Een beeldresolutie van 4K Ultra HD geeft de beelden tot wel 4 keer scherper weer dan de – tot op heden bekende – standaard Full HD resolutie. Uiteraard zul je dit ook wel merken in het uiteindelijke prijskaartje.

 

Beeldverversing

Daarnaast is het minstens even belangrijk om op de hoogte te zijn van de beeldverversings – ook wel omschreven als verversingssnelheid en steevast uitgedrukt in “Hz”. De beeldverversing bepaalt namelijk de mate én bijgevolg de snelheid waarmee de beelden op elkaar volgen en in elkaar zullen overvloeien.

Het beeldsignaal dat in Nederland over het algemeen gehanteerd wordt, is 50Hz wat resulteert in maar liefst 50 losse beelden die per seconde op het scherm worden afgevuurd. Echter, zijn sommige toestellen in staat om een verversingssnelheid van maar liefst 100Hz aan te bieden of bijgevolg dubbel zoveel. Een dergelijk hoge verversingssnelheid maakt dat de beelden nog sneller op elkaar volgen en in elkaar zullen overvloeien wat best wel aangenaam is indien je bijvoorbeeld naar een actiefilm kijkt.

In Amerika kunnen de binnenkomende signalen tot wel 120Hz of meer bedragen.

 

Aansluitingen, opties en bijkomende kenmerken

Let bij de aankoop verder ook op de verschillende aansluitingsmogelijkheden en eventuele bijkomende kenmerken en/ of opties. Zo zullen de meeste 65 inch tv’s wel degelijk over 1 of meerdere HDMI-aansluitingen beschikken – al dan niet in combinatie met een USB-poort – maar zullen slechts weinigen ook een hoofdtelefoonaansluiting of Cl+ aansluiting garanderen.

Verder kan de aanwezigheid van een ingebouwde wifi functie – eventueel in combinatie met bluetooth – eveneens een pluspunt blijken. Dit lijstje kan verder worden aangevuld met tal van extra’s gaande van stembediening tot ambilight, HDR en een ingebouwde dvd-speler.

Met welk prijskaartje hoef je rekening te houden?

Tot slot willen we het nog even kort hebben over het mogelijke prijskaartje. Zo kan de prijs van een duurzame 65 inch tv makkelijk variëren van zo’n 550 euro tot maar liefst 4800 euro of meer. Daarbij kan de prijs in meer of mindere mate beïnvloed worden door het schermtype, de beeldresolutie, de verversingssnelheid, de aansluitingsmogelijkheden en de eventuele bijkomstigheden zoals HDR, ambilight en bluetooth.

Bedenk daarom op voorhand waar je precies naar op zoek bent en wat zoal je verwachtingen/ eisen zijn alsook het budget dat je hier maximaal aan wilt maar vooral ook kunt aan spenderen. Bovendien is het altijd mogelijk om te investeren in een kwalitatieve tweedehands/ refurbished 65 inch tv. Op die manier geniet je eveneens de mogelijkheid om met een tv van uitstekende kwaliteit huiswaarts te keren weliswaar tegen een comfortabel en vriendelijk prijskaartje.

 

 

 

Veelgestelde vragen 

 

Q1: Hoe hoog moet je een 65 inch tv ophangen?

De ideale ophanghoogte van een 65 inch tv is niet alleen afhankelijk van de grootte van je beeldscherm maar tevens ook van de kijkafstand én de  ooghoogte op het moment dat je tv kijkt. Het advies van menig expert luidt vervolgens dat het midden van je 65 inch televisietoestel op de eerder bepaalde ooghoogte dient te worden opgehangen.

Wens je het televisietoestel toch wat hoger te hangen – wat bijvoorbeeld het geval kan zijn bij gebruik in de keuken of slaapkamer – dan wordt de voorkeur gegeven aan een stevige muurbeugel met geïntegreerde kantelfunctie (TILT). Op die manier kun je het televisietoestel probleemloos kantelen tot de gewenste kijkhoek bereikt is.

Q2: Hoe breed is een 65 inch tv?

De grootte van je televisietoestel wordt steeds bepaald op basis van de beschikbare beeldschermdiagonaal. Kies je voor een 65 inch televisietoestel dan wordt de beeldschermdiagonaal van het apparaat geschat op zo’n 165 cm wat een gemiddelde breedte van maar liefst 145 cm met zich meebrengt.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES