5 beste All-in-one printers Test van 2022

Laatste update: 04.07.22

 

Beste All-in-one printers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

In het digitale tijdperk waarin we nu leven maken we steeds minder vaak gebruik van papier. Toch komt het nog wel eens voor dat je een ticket moet afprinten, een document wilt scannen of een fotokopie wilt maken. Een compacte all-in one printer is dan een goede investering. We hebben voor jou 3 apparaten geselecteerd om eens van dichtbij te bekijken. Zo kun je zien dat de Canon PIXMA MG2555S all-in-one printer zowel in zwart/wit als in kleur print. Daarnaast merk je dat de HP ENVY 6020 all-in-one printer waarmee je automatisch dubbelzijdig kunt printen en kopiëren.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste all-in-one printers (Reviews) van 2022

 

Hoewel we niet zo vaak meer iets afdrukken, is het toch wel nuttig om een printer te hebben die ook nog kan scannen en kopiëren. Kies je voor een draadloze all-in-one printer die werkt met wifi? Of gaat je voorkeur uit naar een all-in-one printer die A3-paper kan printen? Met de hulp en het advies van enkele tevreden klanten hebben we een lijst met 5 topproducten samengesteld. Neem de tijd om alles eens te bekijken alvorens je de beste all-in-one printer uitkiest die het meest aan jouw noden voldoet.

 

1. Canon PIXMA MG2555S All-in-one Printer voor printen scannen en kopiëren

 

Deze Canon all-in-one printer is een goedkope en betaalbare investering om je thuiskantoor van een compact printsysteem te voorzien. Met dit toestel kun je al je documenten en foto’s printen, scannen en kopiëren met een hoge weergavekwaliteit. In de reviews merken we dat de klanten tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van dit toestel.

De compacte printer heeft een formaat van 30,6 x 14,5 x 42,6 cm zodat je hem makkelijk op je bureau kunt plaatsen. Bovendien print hij op A4-formaat met een resolutie van 4800 x 600 DPI (Dots Per Inch) waardoor je een goede afdrukkwaliteit hebt. Hij kan trouwens zowel in zwart/wit als in kleur printen. De papierlade heeft een capaciteit van 60 bladen en hij heeft een standaard printsnelheid van 25 pagina’s per minuut wat een redelijk goed tempo is.

Daarnaast wordt hij geleverd met cartridges die voor 20% zijn gevuld zodat je meteen kunt beginnen printen. De gemakkelijk te installeren software en de stroomkabel zijn in het pakket inbegrepen. Echter, de USB-kabel om het toestel met je pc te verbinden moet apart worden aangekocht.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: met dit toestel kun je zowel in zwart/wit als in kleur probleemloos foto’s en documenten printen en kopiëren.

Afmetingen: hij heeft een compact formaat van 30,6 x 14,5 x 42,6 cm waardoor hij weinig plaats inneemt in je bureelruimte. Hij weegt trouwens maar 3,5 kg.

Printsnelheid: hij print standaard 25 pagina’s per minuut in kleur en zwart/wit. Zijn printresolutie is 4800 x 600 DPI waardoor je een mooie afdrukkwaliteit krijgt.

Papierformaat: dit is een standaardprinter die afdrukt op papier met A4-formaat waardoor hij ideaal is voor dagelijks gebruik.

 

Nadelen:

Geen USB-kabel: de meeste klanten zijn niet tevreden over het feit dat de USB-kabel apart moet worden aangekocht waardoor je hem niet onmiddellijk kunt gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. HP ENVY 6020 All-in-One Printer print automatisch dubbelzijdig 

 

Deze HP all-in-one printer met zijn gestroomlijnde vorm en witte kleur is één van de populairste toestellen in onze lijst met topproducten. Hij heeft de mogelijkheid om via wifi  je documenten en foto’s te ontvangen waarna ze met de inkjettechnologie kunnen worden geprint en/of gekopieerd. 

Door de HP Smart-app kun je niet enkel van op afstand je documenten doorsturen, je kunt ook het inktniveau van de printer controleren. Bovendien kun je zowel in zwart/wit als in kleur automatisch dubbelzijdig de documenten uitprinten op A4-formaat. Hij heeft trouwens een printresolutie van 1200 x 4800 DPI waardoor hij heel geschikt is voor documenten, maar hij laat het afweten op het gebied van de printkwaliteit voor foto’s.

Daarnaast wordt hij geleverd met een stroomkabel en de bijhorende setup-cartridges zodat je meteen van start kunt. Met zijn afmeting van 43,25 x 13,1 x 51,15 cm neemt hij niet te veel ruimte in beslag. De capaciteit van de papierlade is trouwens 100 vellen. Door zijn standaard printsnelheid van 25 pagina’s per minuut heeft hij een vlot tempo. In de reviews zien we dat de klanten heel tevreden zijn over hun aankoop. 

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: dit apparaat is geschikt om in kleur en zwart/wit jouw documenten en foto’s te printen, scannen en kopiëren.

Draadloos: de Apple Airprint en de HP Smart app maken het mogelijk om draadloos vanuit een andere ruimte je documenten af te printen en het inktniveau te controleren.

Kwaliteit: dit toestel print automatisch dubbelzijdig op A4 papier met een printresolutie van 1200 x 4800 DPI.

Verpakking: hij wordt geleverd met een stroomkabel en setup cartridges van HP zodat je meteen kunt beginnen werken.

 

Nadelen: 

Installatie: enkele klanten hadden wat problemen tijdens de installatie. De geprinte foto’s zijn van mindere kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Brother MFC-J5330DW All-in-One Printer professioneel gebruik

 

Brother staat al jarenlang bekend als de trouwe partner van vele kantoormedewerkers. Het wordt dan ook als het beste merk beschouwd voor ruimtebesparende apparatuur met een hoog gebruiksgemak en met uitstekende kwaliteit.

Deze all-in-one printer van Brother is geschikt om te gebruiken in een kleine tot middelgrote kantoorruimte met verschillende medewerkers. Hij print, scant en kopieert zonder probleem alle documenten op een professionele manier dankzij de 4800 x 1200 DPI printresolutie. Hij heeft bovendien een ruime papierlade met een capaciteit van 250 vellen papier en de mogelijkheid om hem in te stellen tot A3-formaat. Hij print trouwens automatisch dubbelzijdig in zwart/wit en kleur.

Daarnaast kan hij zowel via een netwerkkabel als draadloos worden gebruikt. Hij meet 53 x 30,4 x 39,8 cm waardoor hij iets groter is dan de doorsnee thuisprinter, maar toch gemakkelijk op een bureau kan worden geplaatst. Hij heeft trouwens een afdruksnelheid van 25 pagina’s per minuut. In de reviews merken we dat de klanten heel tevreden zijn over deze professionele printer.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: hij print, scant en kopieert automatisch dubbelzijdig. Daarnaast kan hij voor verschillende papierformaten tot A3 worden ingesteld.

Draadloos: met dit apparaat is het mogelijk om zowel via een netwerkkabel als draadloos documenten door te sturen om af te printen. Je kunt ook onmiddellijk doorsturen vanuit de Cloud.

Volume papierlade: in de papierlade kunnen tot 250 vellen papier worden geplaatst waardoor je toch voor een tijdje bent voorzien.

Systeemeisen: hij kan vlot worden geconnecteerd met iOS, Linux, Android, Windows, Mac OS X, Chrome OS en Windows Phone.

 

Nadelen: 

Formaat: enkele klanten vinden het formaat van de printer iets te groot voor thuisgebruik.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Epson EcoTank ET-3750 All-In-One Printer met draadloze verbinding

 

Hoewel de Epson all-in-one printer momenteel een aanbieding is, valt hij toch in het duurdere prijssegment waardoor we hem minder aanraden voor particulier gebruik. In de reviews zien we dan ook dat de klanten wel tevreden zijn over de kwaliteit van het apparaat maar minder over het prijskaartje. Toch kreeg hij 4,4 van de 5 sterren.

Dankzij de Epson iPrint5 app kun je met dit toestel van op elke locatie draadloos printen. Dit apparaat laat je toe om automatisch dubbelzijdig te printen en kopiëren waardoor je papier uitspaart. Daarnaast heeft de papierlade een capaciteit van 150 bladen papier met automatische documentinvoer voor 30 vellen. Hij print hij zowel in kleur als in zwart/wit zodat al je documenten er steeds professioneel uitzien.

Bovendien kan het printformaat in verschillende standen worden ingesteld waardoor je ook enveloppen kunt gebruiken. Hij drukt standaard 25 pagina’s per minuut af met een resolutie van 4800 x 1200 DPI. Hij is trouwens compatibel met de systemen Mac OS X 10.6.8 of latere versies, Windows 10, Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows Vista, Windows XP en XP Professional x64 Edition. Het is ook mogelijk om rechtstreeks vanuit de Cloud iets af te printen.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: deze zakelijke all-in-one printer kan worden gebruikt om met een standaard snelheid van 25 pagina’s per minuut te printen, scannen en kopiëren.

Draadloze verbinding: door gebruik te maken van Epson iPrint5 app kan het toestel vanop afstand worden bediend.

Papierlade: de papierlade heeft een capaciteit van 150 vellen. Daarnaast kun je hem instellen voor verschillende papierformaten waardoor je ook enveloppen kunt gebruiken. De automatische documentinvoer is 30 vellen.

Printresolutie: hij heeft een resolutie van 4800 x 1200 DPI waarbij hij automatisch dubbelzijdig print en kopieert.

 

Nadelen: 

De prijs: ook bij dit toestel heeft men bemerkingen over het dure prijskaartje waardoor hij minder toegankelijk is voor particulier gebruik.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. HP DeskJet 2710 All-in-One Printer

 

Deze all-in-one printer van HP valt in de laagste prijsklasse van onze selectie waardoor hij heel geschikt is voor thuisgebruik. Het toestel heeft een bijzonder eenvoudig bedieningssysteem en is voorzien van de basisfuncties om te printen, scannen en kopiëren.

Bovendien kun je hem gemakkelijk installeren met de HP Smart app zodat je hem ook draadloos via wifi van op elk apparaat kunt bedienen. Hij kan trouwens ook via een USB-kabel aan je pc worden geschakeld. De thermische HP inkjettechnologie heeft een printresolutie van 1200 x 4800 DPI waardoor hij ideaal is voor dagelijks gebruik om in kleur en zwart/wit te printen. 

Daarnaast heeft de papierlade een capaciteit voor 60 vellen A4-papier zonder automatische papiertoevoer. Hij meet slechts 42,5 x 15,4 x 30,4 cm en heeft een licht gewicht van 3 kg waardoor je hem gemakkelijk op je bureau kunt plaatsen. In de reviews zien we dat de meningen over dit toestel verdeeld zijn.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: dit is een apparaat dat heel eenvoudig kan worden ingesteld met de basisfuncties printen, scannen en kopiëren.

Connectie: hij kan draadloos via wifi worden geconnecteerd of met een USB-kabel die je apart moet aankopen.

Capaciteit: in de papierlade kunnen 60 bladen A4-papier worden geplaatst die worden geprint met een standaard snelheid tot 25 pagina’s per minuut.

Printkwaliteit: hij heeft een printresolutie van 1200 x 4800 DPI waarmee hij in kleur en zwart/wit print.

 

Nadelen:

Installatie: heel wat klanten lijken problemen te hebben om de printer draadloos met hun pc te connecteren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

All-in-one printers Koopgids

 

Doordat we meer en meer thuis gaan werken is een degelijke all-in-one printer een goede aanbeveling om al je documenten netjes te kunnen afleveren. De verschillende types  van dit apparaat, de nodige cartridges en de afdrukkwaliteit bespreken we graag in onze koopgids. Je neemt trouwens beter even wat tijd om de verschillende apparaten te vergelijken alvorens je een beslissing neemt. Laat ook de interessante aanbiedingen niet aan je voorbijgaan, want misschien staat jouw ideale toestel er wel tussen.

Wat is een all-in-one printer en wat zijn de functies

Een all-in-one printer is een compact ruimtebesparend toestel dat verschillende mogelijkheden aanbiedt. Een dergelijk apparaat drukt je documenten af, scant foto’s en teksten in, maakt kopieën van je rapporten. Er zijn zelfs toestellen die nog veel meer mogelijkheden bieden zoals bijvoorbeeld rechtstreeks vanuit de Cloud documenten afdrukken. De meeste toestellen werken met een netwerkkabel of met wifi. Hierdoor heb je geen last van een kluwen aan kabels die op de vloer alleen maar in de weg liggen. Een all-in-one printer kan zowel professioneel als particulier worden gebruikt naargelang het type apparaat dat je uitkiest.

Dit multifunctionele toestel kan standaard printen, scannen en kopiëren. Wanneer je kiest voor een iets duurder apparaat is het soms zelf mogelijk om vanaf externe bronnen zoals je smartphone, tablet, USB-stick en/of de Cloud te printen. De Cloud is trouwens een virtuele opslagruimte waarin je foto’s en documenten kunt bewaren. Een all-in-one printer is bovendien economisch gezien een goede aankoop omdat je maar één toestel moet aankopen in plaats van verschillende apparaten.

 

De verschillende soorten printers

Er zijn diverse types all-in-one printers te koop die verschillende mogelijkheden aanbieden. Zo zijn er toestellen die enkel kunnen worden gebruikt met A4-papier en andere die je kunt instellen voor papier met een variatie aan afmetingen tot A3-formaat. Daarnaast heb je ook de keuze uit een toestel met een draadloze verbinding, eentje met een USB-kabel of een apparaat die beide combineert. Vervolgens heb je ook nog een inkjetprinter of een laserprinter. Een inkjetprinter gebruikt vloeibare inkt die als het ware op het papier wordt gesproeid met een bepaalde kracht en dichtheid.

Dit wordt de printresolutie genoemd die wordt uitgedrukt in DPI, dots per inch. Een inkjetprinter is de beste keuze voor thuisgebruik omdat hij kwalitatief goede foto’s kan afdrukken. Een laserprinter geniet dan weer de voorkeur voor zakelijk gebruik in een kantoorruimte met verschillende medewerkers. Hij drukt tekst en foto’s af door toner, die een soort poeder is, aan het papier te hechten. Hij print sneller en voordeliger dan de meeste printers met inkt. 

 

De papierlade en de documentinvoer (ADF)

Het gros van de printers is voorzien van één papierlade. Er zijn ook toestellen waarvoor je extra lades kunt aankopen zodat je bijvoorbeeld briefpapier kunt scheiden van andere papiersoorten. Deze printers zijn vaak de iets duurdere exemplaren die veelal voor professioneel gebruik zijn. Je kunt deze extra lades trouwens ook gebruiken om voorraad in te plaatsen zodat je medewerkers gedurende de dag niet moeten bijvullen. De meeste printers voor thuisgebruik hebben een lade met een capaciteit tot 60 vellen papier.

De meer geavanceerde apparaten voor zakelijk gebruik zijn vaak uitgerust met lades vanaf 150 tot 250 bladen papier. Daarnaast zijn er printers met ADF (automatic document feeder). Zeker wanneer het toestel moet dienen in een kantoorruimte is dit het overwegen waard. Je plaatst gewoon een bundeltje documenten die moeten worden gescand op de invoerlade waarna de all-in-one printer ze één voor één gaat scannen. 

De cartridges en de afdruksnelheid

Het is belangrijk om je eerst af te vragen waarvoor de printer voornamelijk zal worden gebruikt. Wanneer je van plan bent om regelmatig foto’s af te drukken kun je beter kiezen voor een apparaat waarin meerdere kleurencartridges kunnen worden geplaatst. Hoe meer kleuren je kunt gebruiken, hoe beter de afdrukkwaliteit van de afbeeldingen zal zijn. De meeste printers hebben standaard vier kleuren waarmee je eigenlijk prima foto’s kunt printen. Kies je voor een toestel waaraan je extra kleuren kunt toevoegen, dan zal de afdrukkwaliteit excellent zijn.

We kunnen niet ontkennen dat de duurdere exemplaren sneller printen dan de goedkopere. De printsnelheid wordt meestal onderverdeeld voor het kleurprinten en zwart/wit in het aantal pagina’s per minuut. Bij het printen in kleur zal de snelheid iets lager zijn dan wanneer je gewoon zwart/wit documenten gaat afdrukken. We kunnen stellen dat 10 pagina’s per minuut eerder als traag mag worden beschouwd. Wanneer de afdruksnelheid meer is dan 25 bladzijden per minuut heb je al een snel toestel.

 

De afdrukkwaliteit

De afdrukkwaliteit wordt uitgedrukt in DPI of dots per inch. De meeste all-in-one printers geven aan wat de DPI is of de resolutie van het toestel. DPI heeft aan hoeveel puntjes er per 2,54 cm (1 inch) worden gesproeid. Deze stipjes vormen samen een geheel waardoor de tekst en de afbeeldingen een hogere of lagere resolutie krijgen. Hoe meer druppels een printer afgeeft, hoe beter de afdrukkwaliteit zal zijn. 

Een printer met een hoge printresolutie verbruikt daarom niet persé veel meer inkt dan een toestel met een lagere afdrukkwaliteit. De druppels die per inch worden gesproeid zijn gewoon kleiner en ze worden dichter bij elkaar gesproeid. Er is een slechts een miniem verschil in het inktverbruik waardoor een toestel met een hoge printresolutie toch nog steeds de beste keuze is.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES