5 beste All-in-one printers Test van 2024

Laatste update: 04.03.24

 

Beste All-in-one printers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Hoewel het papierverbruik in deze digitale tijden sterk verminderd lijkt, is het nog altijd niet geheel verleden tijd. Zo gebeurt het nog vrij regelmatig dat een ticket, een factuur of eender welk ander document moet worden afgedrukt, gescand of gekopieerd. Ben je daarom op zoek naar een geschikte all-in-one printer? Dan helpen wij jou graag op weg door enkele toppertjes kort aan je voor te stellen. Daarbij zou je kunnen kiezen voor de HP Envy Inspire 7020e All-in-One Printer die meteen in het oog springt vanwege de mogelijkheid tot randloos en/ of automatisch dubbelzijdig printen. Daartegenover staat de Brother MFC-L2710DW die dan weer gebruik maakt van de krachtige Flatbed scanner met bijbehorende automatische documentinvoer.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste all-in-one printers (Reviews) van 2024

 

Hoewel we niet zo vaak meer iets afdrukken, is het toch wel nuttig om een printer te hebben die ook nog kan scannen en kopiëren. Kies je voor een draadloze all-in-one printer die werkt met wifi? Of gaat je voorkeur uit naar een all-in-one printer die A3-paper kan printen? Met de hulp en het advies van enkele tevreden klanten hebben we een lijst met 5 topproducten samengesteld. Neem de tijd om alles eens te bekijken alvorens je de beste all-in-one printer uitkiest die het meest aan jouw noden voldoet.

 

1. HP Envy Inspire 7020e All-in-One Printer // Printsnelheid kleur: tot 25 pagina’s per minuut

 

Ben je op zoek naar een kwalitatieve en uiterst functionele all-in-one printer? Dan is dit exemplaar van het bekende – en misschien wel populairste en beste – merk HP Envy de moeite waard om even onder de loep te nemen. Zo wordt deze HP all in one printer bijzonder goed onthaald door verschillende klanten wat leidt tot positieve reviews en een mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren.

Maar wat maakt deze printer dan juist zo uniek? Wij zoeken het graag samen met jou uit. Zo zul je zien dat de HP Envy Inspire 7920e printer in eerste instantie gekenmerkt wordt door een vrij compacte en relatief lichtgewicht uitvoering waardoor hij makkelijk ergens kan worden geïnstalleerd. Doordat het een all-in-one HP printer betreft, kun je documenten niet alleen printen maar ook kopiëren, scannen en/ of mailen wat zijn gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

Deze unieke inkjetprinter garandeert daarbij de mogelijkheid tot automatisch dubbelzijdig en/ of randloos printen aan een ruime resolutie van 4800 bij 1200 pixels. Dit wordt aangevuld met een ruime papierlade tot wel 100 vellen, een behoorlijk hoge printsnelheid, een geïntegreerde wifi functie en diverse aansluitingsmogelijkheden. Kortom, wil je een printer kopen dan is deze all in one printer van HP een goede aanbeveling.

 

Voordelen:

Verbinding: net zoals bijvoorbeeld de bekende Epson printers, kent ook dit exemplaar een ingebouwde wifi functie en Apple AirPrint waardoor draadloos verbinden tot de mogelijkheden behoort.

Veelzijdig: doordat het een all-in-one printer betreft, kun je documenten printen, scannen, kopiëren en zelfs mailen.

USB: met behulp van de USB 2.0 aansluiting is het tevens ook mogelijk om je pc bedraad met de printer te verbinden.

 

Nadelen:

Prijzig: hoewel klanten overtuigd zijn van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding, zou het voor anderen misschien een struikelblok kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Brother MFC-L2710DW – All-in-One Laserprinter met ADF functies 

 

Of je met de Brother MFC-L2710DW ook meteen voor een goedkope printer kiest, dat betwijfelen we ten zeerste. Toch lijkt dit model tot de populairste all-in-one-printers te behoren gezien de vele positieve reviews en de mooie gemiddelde eindscore van 4,7 sterren. De moeite waard dus om de kenmerkende eigenschappen ervan toch maar even op een rijtje te zetten.

Zo wordt deze Brother printer beschouwd als een volwaardige all-in-one laserprinter waarmee je niet alleen kunt printen maar tevens ook kunt scannen en/ of kopiëren. Daarbij geniet je de mogelijkheid tot heel wat printformaten gaande van A4 en A5 tot A6, B5 en C6 wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt. Dit alles wordt aangevuld met de optie tot automatisch dubbelzijdig afdrukken aan een hoge printresolutie van 2400 bij 600 pixels.

Kies je voor de optie tot scannen dan maak je automatisch gebruik van de zogenaamde Flatbed-scanner waarbij een automatische documentinvoer eveneens tot de opties behoort. Dit alles wordt verder aangesterkt met diverse draadloze verbindingsmogelijkheden waaronder wifi en Apple AirPrint en een verschillende aansluitingsmogelijkheden.

 

Voordelen:

Connectie: de printer is uitgerust met onder meer een wifi, wifi-direct, Apple AirPrint en Cloud Printing functie waardoor een draadloze verbinding tot de mogelijkheden behoort.

Scanner: met behulp van de Flatbed scanner is het mogelijk om documenten te scannen en tevens te genieten van een automatische documentinvoer.

Printsnelheid: de Brother printer geniet een vrij hoge printsnelheid wat betreft zwart/wit documenten waarbij makkelijk 25 tot 39 pagina’s per minuut kunnen worden geprint.

 

Nadelen: 

Prijzig: de hoge prijs zou wel eens een domper op de feestvreugde kunnen betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Canon Pixma MG3650 – All-in-One Printer – Wit // Draadloze Wifi Printer

 

Je zou natuurlijk altijd nog kunnen opteren voor de Canon Pixma MG3650 all-in-one printer die – in vergelijking tot de voorgaande 2 toppertjes – misschien wel eens als een printer aanbieding zou kunnen beschouwd worden. De printer kent daarbij een behoorlijk compacte uitvoering aangevuld met een licht gewicht waardoor hij makkelijk ergens in de ruimte te installeren is.

Maar er is natuurlijk nog veel meer om over naar huis te schrijven. Zo betreft het een functionele all-in-one Canon printer die steunt op het principe van de inkjetprinter technologie en in staat is om documenten niet alleen te printen maar tevens ook te scannen en/ of kopiëren. Bij het printen ben je verzekerd van de mogelijkheid tot automatisch dubbelzijdig afdrukken alsook randloos printen aan een ruime resolutie van 4800 bij 1200 pixels. Let wel; de papierinvoer gebeurt volledig handmatig.

Wil je documenten scannen, dan maak je gebruik van de geïntegreerde Flatbed scanner aan een resolutie van 1200 bij 2400 pixels. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met diverse aansluitingsmogelijkheden alsook verbindingsopties gaande van wifi en wifi-direct tot Cloud Printing en Apple AirPrint.

 

Voordelen:

Verbinding: je kunt een draadloze verbinding tot stand brengen met behulp van de geïntegreerde wifi, wifi-direct, Cloud Printing of Apple AirPrint functie.

Verpakkingsinhoud: de printer wordt jou aangeboden inclusief enkele bijbehorende FINE cartridges, een netsnoer, een installatie cd-rom en een instructieve handleiding.

Dubbelzijdig printen: naast de optie tot randloos printen is deze all-in-one printer eveneens in staat om automatisch dubbelzijdig te printen.

 

Nadelen: 

Matige kwaliteit: een kleine minderheid van de klanten is niet geheel tevreden over de aangeboden kwaliteit.

Handmatig: in tegenstelling tot heel wat andere printers, dien je hier rekening te houden met een handmatige papierinvoer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Epson EcoTank ET-3750 All-In-One Printer met draadloze verbinding

 

Hoewel de Epson all-in-one printer momenteel een aanbieding is, valt hij toch in het duurdere prijssegment waardoor we hem minder aanraden voor particulier gebruik. In de reviews zien we dan ook dat de klanten wel tevreden zijn over de kwaliteit van het apparaat maar minder over het prijskaartje. Toch kreeg hij 4,4 van de 5 sterren.

Dankzij de Epson iPrint5 app kun je met dit toestel van op elke locatie draadloos printen. Dit apparaat laat je toe om automatisch dubbelzijdig te printen en kopiëren waardoor je papier uitspaart. Daarnaast heeft de papierlade een capaciteit van 150 bladen papier met automatische documentinvoer voor 30 vellen. Hij print hij zowel in kleur als in zwart/wit zodat al je documenten er steeds professioneel uitzien.

Bovendien kan het printformaat in verschillende standen worden ingesteld waardoor je ook enveloppen kunt gebruiken. Hij drukt standaard 25 pagina’s per minuut af met een resolutie van 4800 x 1200 DPI. Hij is trouwens compatibel met de systemen Mac OS X 10.6.8 of latere versies, Windows 10, Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows Vista, Windows XP en XP Professional x64 Edition. Het is ook mogelijk om rechtstreeks vanuit de Cloud iets af te printen.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: deze zakelijke all-in-one printer kan worden gebruikt om met een standaard snelheid van 25 pagina’s per minuut te printen, scannen en kopiëren.

Draadloze verbinding: door gebruik te maken van Epson iPrint5 app kan het toestel vanop afstand worden bediend.

Papierlade: de papierlade heeft een capaciteit van 150 vellen. Daarnaast kun je hem instellen voor verschillende papierformaten waardoor je ook enveloppen kunt gebruiken. De automatische documentinvoer is 30 vellen.

Printresolutie: hij heeft een resolutie van 4800 x 1200 DPI waarbij hij automatisch dubbelzijdig print en kopieert.

 

Nadelen: 

De prijs: ook bij dit toestel heeft men bemerkingen over het dure prijskaartje waardoor hij minder toegankelijk is voor particulier gebruik.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. HP DeskJet 2710 All-in-One Printer

 

Deze all-in-one printer van HP valt in de laagste prijsklasse van onze selectie waardoor hij heel geschikt is voor thuisgebruik. Het toestel heeft een bijzonder eenvoudig bedieningssysteem en is voorzien van de basisfuncties om te printen, scannen en kopiëren.

Bovendien kun je hem gemakkelijk installeren met de HP Smart app zodat je hem ook draadloos via wifi van op elk apparaat kunt bedienen. Hij kan trouwens ook via een USB-kabel aan je pc worden geschakeld. De thermische HP inkjettechnologie heeft een printresolutie van 1200 x 4800 DPI waardoor hij ideaal is voor dagelijks gebruik om in kleur en zwart/wit te printen. 

Daarnaast heeft de papierlade een capaciteit voor 60 vellen A4-papier zonder automatische papiertoevoer. Hij meet slechts 42,5 x 15,4 x 30,4 cm en heeft een licht gewicht van 3 kg waardoor je hem gemakkelijk op je bureau kunt plaatsen. In de reviews zien we dat de meningen over dit toestel verdeeld zijn.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: dit is een apparaat dat heel eenvoudig kan worden ingesteld met de basisfuncties printen, scannen en kopiëren.

Connectie: hij kan draadloos via wifi worden geconnecteerd of met een USB-kabel die je apart moet aankopen.

Capaciteit: in de papierlade kunnen 60 bladen A4-papier worden geplaatst die worden geprint met een standaard snelheid tot 25 pagina’s per minuut.

Printkwaliteit: hij heeft een printresolutie van 1200 x 4800 DPI waarmee hij in kleur en zwart/wit print.

 

Nadelen:

Installatie: heel wat klanten lijken problemen te hebben om de printer draadloos met hun pc te connecteren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

All-in-one printers Koopgids

 

Doordat we meer en meer thuis gaan werken is een degelijke all-in-one printer een goede aanbeveling om al je documenten netjes te kunnen afleveren. De verschillende types  van dit apparaat, de nodige cartridges en de afdrukkwaliteit bespreken we graag in onze koopgids. Je neemt trouwens beter even wat tijd om de verschillende apparaten te vergelijken alvorens je een beslissing neemt. Laat ook de interessante aanbiedingen niet aan je voorbijgaan, want misschien staat jouw ideale toestel er wel tussen.

Wat is een all-in-one printer en wat zijn de functies

Een all-in-one printer is een compact ruimtebesparend toestel dat verschillende mogelijkheden aanbiedt. Een dergelijk apparaat drukt je documenten af, scant foto’s en teksten in, maakt kopieën van je rapporten. Er zijn zelfs toestellen die nog veel meer mogelijkheden bieden zoals bijvoorbeeld rechtstreeks vanuit de Cloud documenten afdrukken. De meeste toestellen werken met een netwerkkabel of met wifi. Hierdoor heb je geen last van een kluwen aan kabels die op de vloer alleen maar in de weg liggen. Een all-in-one printer kan zowel professioneel als particulier worden gebruikt naargelang het type apparaat dat je uitkiest.

Dit multifunctionele toestel kan standaard printen, scannen en kopiëren. Wanneer je kiest voor een iets duurder apparaat is het soms zelf mogelijk om vanaf externe bronnen zoals je smartphone, tablet, USB-stick en/of de Cloud te printen. De Cloud is trouwens een virtuele opslagruimte waarin je foto’s en documenten kunt bewaren. Een all-in-one printer is bovendien economisch gezien een goede aankoop omdat je maar één toestel moet aankopen in plaats van verschillende apparaten.

 

De verschillende soorten printers

Er zijn diverse types all-in-one printers te koop die verschillende mogelijkheden aanbieden. Zo zijn er toestellen die enkel kunnen worden gebruikt met A4-papier en andere die je kunt instellen voor papier met een variatie aan afmetingen tot A3-formaat. Daarnaast heb je ook de keuze uit een toestel met een draadloze verbinding, eentje met een USB-kabel of een apparaat die beide combineert. Vervolgens heb je ook nog een inkjetprinter of een laserprinter. Een inkjetprinter gebruikt vloeibare inkt die als het ware op het papier wordt gesproeid met een bepaalde kracht en dichtheid.

Dit wordt de printresolutie genoemd die wordt uitgedrukt in DPI, dots per inch. Een inkjetprinter is de beste keuze voor thuisgebruik omdat hij kwalitatief goede foto’s kan afdrukken. Een laserprinter geniet dan weer de voorkeur voor zakelijk gebruik in een kantoorruimte met verschillende medewerkers. Hij drukt tekst en foto’s af door toner, die een soort poeder is, aan het papier te hechten. Hij print sneller en voordeliger dan de meeste printers met inkt. 

 

De papierlade en de documentinvoer (ADF)

Het gros van de printers is voorzien van één papierlade. Er zijn ook toestellen waarvoor je extra lades kunt aankopen zodat je bijvoorbeeld briefpapier kunt scheiden van andere papiersoorten. Deze printers zijn vaak de iets duurdere exemplaren die veelal voor professioneel gebruik zijn. Je kunt deze extra lades trouwens ook gebruiken om voorraad in te plaatsen zodat je medewerkers gedurende de dag niet moeten bijvullen. De meeste printers voor thuisgebruik hebben een lade met een capaciteit tot 60 vellen papier.

De meer geavanceerde apparaten voor zakelijk gebruik zijn vaak uitgerust met lades vanaf 150 tot 250 bladen papier. Daarnaast zijn er printers met ADF (automatic document feeder). Zeker wanneer het toestel moet dienen in een kantoorruimte is dit het overwegen waard. Je plaatst gewoon een bundeltje documenten die moeten worden gescand op de invoerlade waarna de all-in-one printer ze één voor één gaat scannen. 

De cartridges en de afdruksnelheid

Het is belangrijk om je eerst af te vragen waarvoor de printer voornamelijk zal worden gebruikt. Wanneer je van plan bent om regelmatig foto’s af te drukken kun je beter kiezen voor een apparaat waarin meerdere kleurencartridges kunnen worden geplaatst. Hoe meer kleuren je kunt gebruiken, hoe beter de afdrukkwaliteit van de afbeeldingen zal zijn. De meeste printers hebben standaard vier kleuren waarmee je eigenlijk prima foto’s kunt printen. Kies je voor een toestel waaraan je extra kleuren kunt toevoegen, dan zal de afdrukkwaliteit excellent zijn.

We kunnen niet ontkennen dat de duurdere exemplaren sneller printen dan de goedkopere. De printsnelheid wordt meestal onderverdeeld voor het kleurprinten en zwart/wit in het aantal pagina’s per minuut. Bij het printen in kleur zal de snelheid iets lager zijn dan wanneer je gewoon zwart/wit documenten gaat afdrukken. We kunnen stellen dat 10 pagina’s per minuut eerder als traag mag worden beschouwd. Wanneer de afdruksnelheid meer is dan 25 bladzijden per minuut heb je al een snel toestel.

 

De afdrukkwaliteit

De afdrukkwaliteit wordt uitgedrukt in DPI of dots per inch. De meeste all-in-one printers geven aan wat de DPI is of de resolutie van het toestel. DPI heeft aan hoeveel puntjes er per 2,54 cm (1 inch) worden gesproeid. Deze stipjes vormen samen een geheel waardoor de tekst en de afbeeldingen een hogere of lagere resolutie krijgen. Hoe meer druppels een printer afgeeft, hoe beter de afdrukkwaliteit zal zijn. 

Een printer met een hoge printresolutie verbruikt daarom niet persé veel meer inkt dan een toestel met een lagere afdrukkwaliteit. De druppels die per inch worden gesproeid zijn gewoon kleiner en ze worden dichter bij elkaar gesproeid. Er is een slechts een miniem verschil in het inktverbruik waardoor een toestel met een hoge printresolutie toch nog steeds de beste keuze is.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES