5 beste Android TV Boxen van 2024

Laatste update: 05.03.24

 

Beste Android tv boxen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de YAY Go Pro AndroidTV 4K , kies je gelijk voor een kwalitatieve Android tv box die standaard geleverd wordt met een afstandsbediening, USB-stick en HDMI-kabel. Daartegenover staat de Lipa V10 Tv Box 4/32 GB Android 10 tv box die naast het bekende Android 10 besturingssysteem, eveneens voorzien is van een geïntegreerd Kodi systeem. Om de keuze iets groter te maken, hebben we nog een derde product aan de tabel toegevoegd waarbij we evenzeer melding maken van de voor- en nadelen alsook een uiteindelijke conclusie proberen te formuleren.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste Android tv boxen (Reviews) van 2024

 

De beste Android tv box hoeft niet meteen het duurste exemplaar uit het rijtje te zijn. Zo zijn er ook heel wat aanbiedingen en/ of goedkope boxen te vinden die de moeite waard zijn. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Android 6.0 tv box, een mxq Android tv box of een Android tv box met 4K. Om het voor jou makkelijker te maken, hebben we 5 topproducten geselecteerd. We hebben hierbij niet alleen rekening gehouden met de meningen van klanten vermeld in de online reviews, maar ook met het advies van experts. Neem de tijd om deze even rustig te bekijken alvorens je een keuze maakt.

 

1. YAY Go Pro AndroidTV 4K UHD OTT IPTV Mediaspeler Box – Google en Netflix 4K Gecertificeerd

 

Op zoek naar een kwalitatieve én gebruiksvriendelijke Android tv box? Dan raden wij jou aan om dit toppertje – althans volgens verschillende kopers inclusief de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren – eens even onder de loep te nemen. De Smart tv box wordt jou aangeboden door het bekende merk VU+ YAY en staat momenteel in prijs verlaagd, wat het voor heel wat klanten nog net dat tikkeltje interessanter maakt.

Maar apart van het verlaagde prijskaartje en de positieve reviews, weet deze box voor tv ook op diverse andere gebieden te overtuigen. Zo is de VU+ YAY GO PRO Android tv box officieel gecertificeerd door Google Android tv wat betekent dat hij ook heel wat andere streamingdiensten weet te ondersteunen. We denken daarbij onder meer aan Netflix 4K, Disney+ 4K, HBO 4K en Amazon Prime Video 4K. Dit komt het gebruiksgemak alleen maar ten goede natuurlijk.

Verder wordt deze tv box standaard aangeboden met het Android 10 besturingssysteem – waarbij updates na verloop van tijd uiteraard mogelijk zijn – biedt hij een optimale chromecast én Google Assistant ondersteuning, levert hij een 2GB opslagcapaciteit, geniet je een HDMI 2.1 aansluiting, én is er bluetooth en wifi. Kortom, zijn prijskaartje meer dan waard!

 

Voordelen:

Bluetooth: de tv box is uitgerust met een 2.4 bluetooth functie en biedt daarnaast ook wifi aan op zowel 2,4 alsook 5 GHz.

Opslagcapaciteit: je bent gezegend met een ruime opslagcapaciteit van wel 2GB.

Handig in gebruik: het apparaatje wordt geleverd met het Android 10 besturingssysteem, een unieke chromecast én Google Assistant ondersteuning, een HDMI 2.1 aansluiting en een uitstekende 4K UHD en Dolby Audio ondersteuning.

 

Nadelen:

Prijzig: hoewel zijn prijskaartje meer dan gerechtvaardigd is, zou het voor sommigen dan weer een struikelblok kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Lipa V10 Tv Box 4/32 GB Android 10 – Mediaplayer met Kodi, Netflix en Playstore

 

Met de bekende Lipa V10 tv box wordt elke tv ervaring meteen naar een hoger niveau verheven. Zo wordt hij – ondanks zijn relatief compacte formaat – gekenmerkt door een bijzonder ruim RAM geheugen van maar liefst 4GB dat wordt aangevuld met een totale standaard opslagcapaciteit van wel 32GB. En alsof dat nog niet voldoende is, wordt deze Android 10 tv box geleverd inclusief de befaamde Kodi installatie. En dit alles tegen een mooi en vriendelijk prijskaartje.

Zijn snelle werking – die uiteraard bijdraagt aan het gebruiksgemak – wordt verder aangevuld met het bekende Android 10 besturingssysteem. In tegenstelling tot heel wat andere mediaspelers, is dit apparaat bijgevolg in staat om meerdere apps op hetzelfde moment te gaan gebruiken gaande van streamingdiensten tot Playstore en dergelijke meer. Het geheel wordt versterkt met een krachtige processor en een gegarandeerde 4K beeldresolutie.

Hoewel heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van hun aankoop, lijkt een kleine minderheid toch wel wat twijfels te hebben. Zo zou de tv box behoorlijk ingewikkeld in elkaar steken en bijgevolg lastig om te gebruiken zijn.

 

Voordelen:

4K kwaliteit: net zoals het voorgaande product biedt ook deze tv box een geweldige 4K beeldkwaliteit.

Reactiesnelheid: de Android tv box wordt geleverd met 4GB aan RAM geheugen én een krachtige quadcore processor met bijbehorende 1,9 GHz kloksnelheid die bijdragen aan een snelle reactietijd.

Draadloos internet: de tv box  is eveneens uitgerust met een wifi ontvanger van 2,4 G wifi en is levert dus moeiteloos draadloos internet.

Prijskaartje: in vergelijking met andere mediaspelers, kunnen we besluiten dat de Lipa V10 tot de goedkope Android tv boxen behoort.

 

Nadelen:

Niet gebruiksvriendelijk: slechts een enkele koper is van mening dat het product ingewikkeld in elkaar steekt en bijgevolg niet aangenaam is om te gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Nokia – Streaming Box – 8000 – 4K Ultra HD – Android – TV Box

 

Met de Nokia streaming box 8000 is er altijd wel iets waar je met het hele gezin naar kunt kijken. Hoewel hij er op het eerste gezicht vrij klein en beperkt uitziet, is niets minder waar. Zo tover je met deze Android tv box eender welk televisietoestel om in een uitstekende Smart tv met bijbehorend Android besturingssysteem.

Zo geniet je in eerste instantie van een unieke 4K Ultra HD beeldkwaliteit aan een resolutie van maar liefst 3840 x 2160 pixels; 4 keer scherper dus dan de standaard schermresolutie die we tot hiertoe kenden. Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want verder heb je toegang ruim 7000 verschillende apps die allen gecatalogiseerd staan onder de bijhorende Google Play Store.

Zijn gebruiksgemak kan verder worden aangedikt dankzij de eenvoudige installatie en de mogelijkheid om het apparaat via de wifi functie of de meegeleverde ethernetkabel met het internet te verbinden. Hoewel de meeste klanten overtuigd zijn, had één koper toch wel wat meer intern geheugen verwacht.

 

Voordelen:

Geheugen: het geheugen wordt bepaald door het DDR3 RAM geheugen van 2GB enerzijds en de totale opslagcapaciteit van wel 8GB.

Besturingssysteem: het apparaat maakt gebruik van een recente versie van het Android 10 besturingssysteem.

Schermresolutie: de Nokia Streaming Box 8000 garandeert een unieke 4K Ultra HD schermresolutie die overeenkomt met 3840 x 2160 pixels.

Gebruiksgemak: je kunt deze Android tv box zonder problemen met je stem (via Google), je smartphone of laptop bedienen.

 

Nadelen:

Intern geheugen: volgens één koper had het apparaat wat meer intern geheugen mogen aanreiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Vontar X3 Amlogic IPTV Tv Box / Android 11 / 4Gb – 32GB / Wifi

 

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor de Vontar X3 Amlogic IPTV tv box die geleverd wordt inclusief een gebruiksvriendelijke afstandsbediening met bijbehorende voicecontrol. Verder is de Vontar tv box uitgerust met het Android 11 besturingssysteem en wordt hij geleverd met een ruim intern geheugen van 4GB in combinatie met een aanzienlijke opslagcapaciteit van maar liefst 32GB.

Zijn gebruiksgemak wordt verder aangedikt met de prachtige 4K beeldkwaliteit waardoor elke film of tv-serie automatisch naar een hoger niveau wordt getild. Daarbij heb je de optie om de Android 11 tv box via de wifi functie met het internet te verbinden of door gebruik te maken van een ethernetkabel.

Hoewel deze tv box heel wat positieve eigenschappen weet aan te reiken, werden er tot op heden nog geen reacties geplaatst. Dit maakt het voor ons bijzonder moeilijk om jou verder advies te geven omtrent eventuele klantreacties. Laat je hier echter niet gelijk door afschrikken want misschien is dit wel de tv box waar jij naar op zoek was!

 

Voordelen:

Verbinding: het apparaat is uitgerust met een ingebouwde wifi functie maar biedt daarnaast ook de mogelijkheid van een LAN verbinding.

Toepassing: de tv box is eenvoudig te installeren en kan zowel in combinatie met een laptop alsook tv toestel worden gebruikt.

Handig in gebruik: net zoals de meeste andere tv boxen uit het rijtje, biedt ook dit exemplaar een unieke 4K beeldkwaliteit aan. Dit wordt aangevuld met een 4G RAM geheugen en een – uitbreidbare – 32GB opslagcapaciteit.

 

Nadelen:

Prijskaartje: het hogere prijskaartje zou in eerste instantie voor sommigen misschien wel een struikelblok kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. H96 Max Android HD TV Box 2024 versie 4GB RAM 64GB ROM Android 9 Smart TV Box

 

Tot slot is er nog altijd deze Android smart tv box van het bekende en sterk gewaardeerde merk H96 Max. Met de H96 Max Android HD tv box haal je meteen de nieuwste versie van 2024 in huis, gekenmerkt door een ruim werkgeheugen en opslagcapaciteit. Zo mag je zeker zijn van een RAM geheugen van wel 4 GB in combinatie met een totale geheugencapaciteit van ruim 64 GB.

Je kunt hem heel eenvoudig aansluiten door gebruik te maken van de aanwezige USB 2.0, USB 3.0 of HDMI poort. Verder kun je kiezen voor een bedrade ethernet dan wel draadloze wifi verbinding. Als je kiest voor de ingebouwde wifi functie dan heb je de mogelijkheid tussen een 2.4 GHz band of 5G wifi. Verder blijkt hij ook te zijn uitgerust met een bluetooth functie en een micro USB ingang.

Je zult zien dat de tv box geleverd wordt inclusief een afstandsbediening, een HDMI kabel, een 5V stroomkabel en een informatieve handleiding. Jammer genoeg blijken er nog geen reacties te zijn geplaatst waardoor het voor ons niet eenvoudig is om jou verder advies te geven omtrent de gebruikerservaringen. Het is mogelijk dat het hogere prijskaartje sommige kopers misschien afschrikt.

 

Voordelen:

Geheugen: het 4 GB RAM geheugen worden aangevuld met een maximale geheugencapaciteit van maar liefst 64 GB.

Aansluitingsmogelijkheden: naast de USB 2.0 en USB 3.0 poorten, beschik je eveneens over een HDMI poort.

Verbinding: je hebt de keuze tussen een bedrade ethernet verbinding enerzijds en een draadloze wifi verbinding anderzijds.

Toebehoren: bij aankoop worden meteen een HDMI kabel, een afstandsbediening, een 5V stroomkabel en een handleiding meegeleverd.

 

Nadelen:

Prijskaartje: ook hier kan het prijskaartje door sommige klanten misschien wel als een minpuntje worden genoteerd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Android tv boxen Koopgids

 

Wat is een Android tv box en welke mogelijkheden brengt een dergelijke mediaspeler met zich mee? Hoe kun je een Android tv box eenvoudig aansluiten en hoe zit het met de maximale opslagcapaciteit en eventuele andere kenmerken? Wij zoeken het in de koopgids hieronder, graag voor jou uit. Op die manier wordt het vergelijken van tv boxen en eventuele aanbiedingen en promoties een pak eenvoudiger. Het is dan ook een aanbeveling om de gids even rustig door te nemen zodat je weet waarop je kunt letten bij de zoektocht.


Wat is een Android tv box en het gebruiksgemak

Een Android tv box wordt beschouwd als één van de populaire hedendaagse mediaspelers en is bedoeld om op je televisietoestel aan te sluiten. De aansluiting gebeurt vaak door middel van een, al dan niet meegeleverde HDMI kabel, en zorgt ervoor dat er een directe toegang tot het internet komt. Op die manier kun je onder andere series en/ of films op Netflix en Youtube bekijken, kun je gebruik maken van Google Play Store om je favoriete applicaties te downloaden en kun je heel wat games spelen. Denk bijvoorbeeld maar aan Minecraft en Angry Birds.

Daarnaast biedt een kwalitatieve Android tv box je ook toegang tot heel wat andere toepassingen zoals Facebook, email, Internet en Facebook. Echter willen wij jou wel aanraden om niet zomaar de eerste de beste Android tv box aan te kopen. Bekijk de verschillende mogelijkheden waarbij je rekening houdt met het RAM geheugen, de totale opslagcapaciteit, de processor en natuurlijk ook de eventuele extra kenmerken.

 

De voordelen van een Android tv box

Het loont in elk geval de moeite om de aanschaf van een Android tv box tenminste in overweging te nemen. Zo helpt een dergelijke mediaspeler niet alleen de prestaties van je televisietoestel te verbeteren maar het maakt je tv tegelijk ook een pak veelzijdiger. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om heel wat applicaties te downloaden via de Google Play Store en kun je, afhankelijk van het type Android tv box je besluit aan te kopen, gebruik maken van videoconsoles. Kortom, heel wat mogelijkheden en dus ook heel wat om over na te denken.

 

Het processor type

Bij de aankoop van een Android tv box is het minstens even belangrijk om rekening te houden met het type processor, de snelheid en de kracht ervan. Een processor zorgt namelijk niet alleen voor het uitvoeren en verwerken van logische berekeningen maar ook wiskundige. Het is dus belangrijk dat de processor geschikt is voor het gebruik dat jij aan de Android tv box wilt geven.

Zo zul je zien dat de meeste Android tv boxen met een RAM geheugen van maximaal 2 GB, voorzien zijn van een dual-core processor type. Is het RAM geheugen net iets groter met name tussen 3 en 4 GB, dan zul je zien dat er gebruik gemaakt wordt van een 4 core processor. Enkele de meest krachtige Android tv boxen zoals bijvoorbeeld het bekende Nvidia Shield-model, maakt gebruik van de meest krachtige 8 core processor.

 

Het RAM geheugen en de totale opslagcapaciteit

Misschien nog net een stapje belangrijker dan de processor, blijkt het RAM of werkgeheugen van de processor te zijn. Het werkgeheugen draagt niet alleen bij aan de opslagcapaciteit maar zal ook de reactiesnelheid waarmee je bijvoorbeeld applicaties en bestanden kunt openen, bepalen. Zo is een Android tv box met een ruimer RAM geheugen altijd een betere optie indien je de box regelmatig wilt gebruiken om te gamen en/ of films en andere bestanden frequent wilt kunnen openen en afspelen.

Het RAM geheugen wordt uitgedrukt in GB en kan variëren van 2 GB tot maar liefst 4 GB RAM of meer. Dit werkgeheugen wordt overigens aangevuld met de totale opslagcapaciteit die evenzeer in GB wordt weergegeven en kan verschillen van 8 tot 16 of zelfs 32 en meer GB. Ook hier geldt; hoe hoger de opslagcapaciteit blijkt, hoe meer mogelijkheden er zijn om bestanden te downloaden en op te slaan. En wil je toch een nog ruimer geheugen creëren, dan bieden heel wat recente Android tv boxen de mogelijkheid om er een SD-geheugenkaartje aan toe te voegen.

Internetverbinding, aansluitingsmogelijkheden en andere extra functies

Tot slot willen we het nog even kort hebben over de verbindingsmogelijkheden, de aansluitingen en eventuele andere extra kenmerken. Wat betreft de verbindingsmogelijkheden kun je kiezen tussen 2 opties; de bedrade en de draadloze optie. Zo kun je een bedrade internetverbinding tot stand brengen via ethernet maar je kunt ook kiezen voor een draadloze verbinding via een ingebouwde wifi functie.

In het laatste geval zul je zien dat de meeste Android tv boxen 2 soorten wifi verbindingen aanbieden. Zo heb je enerzijds de bekende 2,4 GHz verbinding en anderzijds de nieuwere 5 GHz, ook wel 5 G verbinding genaamd. De laatste wifi verbinding werkt sneller en biedt meer beschikbare kanalen aan.

Wat betreft de aansluitingen zul je zien dat de meeste boxen voorzien van een HDMI poort zodanig dat je ze eenvoudig met je televisietoestel kunt verbinden. Let er wel op dat het HDMI kabeltje bij aankoop wordt meegeleverd zodat het geheel meteen gebruiksklaar is. Verder is het handig indien er nog enkele extra functiemogelijkheden worden aangeboden. Denk maar aan verschillende USB poorten en/ of een bluetooth functie.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is een Android tv box en welke mogelijkheden biedt het?

Ben je van plan om een Android tv box in huis te halen, dan kies je voor een krachtige en populaire mediaspeler die je, door middel van een HDMI kabeltje, eenvoudig met je televisietoestel kunt verbinden. Op die manier kan een internetverbinding worden gecreëerd die je niet alleen de mogelijkheid biedt om Netflix te kijken maar ook tal van games te spelen en gebruik te maken van de Google Play Store.

Een Android tv box zorgt er dus niet alleen voor dat de prestaties van je traditionele televisietoestel aanzienlijk worden verbeterd, maar biedt daarnaast ook de optie om tal van bijkomende applicaties te downloaden en op te slaan.

Q2: Hoe werkt een Android tv box?

Zoals reeds min of meer vermeld, kun je de meeste Android tv boxen met behulp van een (meegeleverde) HDMI kabel aan je televisietoestel koppelen. Vervolgens kun je opteren om een bedrade of draadloze internetverbinding tot stand te brengen. In het eerste geval maak je gebruik van ethernet en in het tweede geval kies je voor een ingebouwde wifi functie die, bij de meest recente boxen maar liefst 2 afzonderlijke wifi frequenties zal aanbieden.

Eenmaal er internet voorhanden is, kun je diverse applicaties downloaden, opslaan en bekijken. Denk maar aan Facebook, email, Netflix en Google Play Store. Aangezien de Android tv box voorzien is van een RAM geheugen en een totale opslagcapaciteit, kun je heel wat bestanden ook gewoon bewaren en later bekijken bijvoorbeeld.

 

Q3: Waar kun je een Android tv box kopen?

Tegenwoordig kun je op heel veel plaatsen een kwalitatieve Android tv boxen aankopen. Zo kun je naar verschillende speciaalzaken gaan zoals Mediamarkt. Echter kiezen steeds meer kopers voor de optie om online producten aan te kopen.

Wil je dus graag een Android tv box online aankopen dan kan dat via tal van gerenomeerde sites zoals bijvoorbeeld bol.com, Marktplaats en dergelijke meer. Neem in elk geval rustig de tijd om de verschillende mogelijkheden op de diverse sites te bekijken en op die manier krijg je ook een beter overzicht van de eventuele aanbiedingen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES