5 beste Android TV Boxen van 2022

Laatste update: 17.01.22

 

Beste Android tv boxen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de X96 Android TV Media Box Full HD kies je meteen voor een duurzaam apparaat met een grote geheugencapaciteit. Zo ben je verzekerd van 2 GB aan RAM geheugen en maar liefst 16 GB totale opslagcapaciteit. Daarnaast blijkt ook de X96 PRO Android TV Box een goede optie te zijn. Dergelijk exemplaar wordt gekenmerkt door een recente versie van het 6.0 Android besturingssysteem en is makkelijk op je televisietoestel aan te sluiten. Om te keuze iets groter te maken, hebben we nog een derde product aan de tabel toegevoegd waarbij we evenzeer melding maken van de voor- en nadelen alsook een uiteindelijke conclusie.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Android tv boxen Koopgids

 

Wat is een Android tv box en welke mogelijkheden brengt een dergelijke mediaspeler met zich mee? Hoe kun je een Android tv box eenvoudig aansluiten en hoe zit het met de maximale opslagcapaciteit en eventuele andere kenmerken? Wij zoeken het in de koopgids hieronder, graag voor jou uit. Op die manier wordt het vergelijken van tv boxen en eventuele aanbiedingen en promoties een pak eenvoudiger. Het is dan ook een aanbeveling om de gids even rustig door te nemen zodat je weet waarop je kunt letten bij de zoektocht.


Wat is een Android tv box en het gebruiksgemak

Een Android tv box wordt beschouwd als één van de populaire hedendaagse mediaspelers en is bedoeld om op je televisietoestel aan te sluiten. De aansluiting gebeurt vaak door middel van een, al dan niet meegeleverde HDMI kabel, en zorgt ervoor dat er een directe toegang tot het internet komt. Op die manier kun je onder andere series en/ of films op Netflix en Youtube bekijken, kun je gebruik maken van Google Play Store om je favoriete applicaties te downloaden en kun je heel wat games spelen. Denk bijvoorbeeld maar aan Minecraft en Angry Birds.

Daarnaast biedt een kwalitatieve Android tv box je ook toegang tot heel wat andere toepassingen zoals Facebook, email, Internet en Facebook. Echter willen wij jou wel aanraden om niet zomaar de eerste de beste Android tv box aan te kopen. Bekijk de verschillende mogelijkheden waarbij je rekening houdt met het RAM geheugen, de totale opslagcapaciteit, de processor en natuurlijk ook de eventuele extra kenmerken.

 

De voordelen van een Android tv box

Het loont in elk geval de moeite om de aanschaf van een Android tv box tenminste in overweging te nemen. Zo helpt een dergelijke mediaspeler niet alleen de prestaties van je televisietoestel te verbeteren maar het maakt je tv tegelijk ook een pak veelzijdiger. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om heel wat applicaties te downloaden via de Google Play Store en kun je, afhankelijk van het type Android tv box je besluit aan te kopen, gebruik maken van videoconsoles. Kortom, heel wat mogelijkheden en dus ook heel wat om over na te denken.

 

Het processor type

Bij de aankoop van een Android tv box is het minstens even belangrijk om rekening te houden met het type processor, de snelheid en de kracht ervan. Een processor zorgt namelijk niet alleen voor het uitvoeren en verwerken van logische berekeningen maar ook wiskundige. Het is dus belangrijk dat de processor geschikt is voor het gebruik dat jij aan de Android tv box wilt geven.

Zo zul je zien dat de meeste Android tv boxen met een RAM geheugen van maximaal 2 GB, voorzien zijn van een dual-core processor type. Is het RAM geheugen net iets groter met name tussen 3 en 4 GB, dan zul je zien dat er gebruik gemaakt wordt van een 4 core processor. Enkele de meest krachtige Android tv boxen zoals bijvoorbeeld het bekende Nvidia Shield-model, maakt gebruik van de meest krachtige 8 core processor.

 

Het RAM geheugen en de totale opslagcapaciteit

Misschien nog net een stapje belangrijker dan de processor, blijkt het RAM of werkgeheugen van de processor te zijn. Het werkgeheugen draagt niet alleen bij aan de opslagcapaciteit maar zal ook de reactiesnelheid waarmee je bijvoorbeeld applicaties en bestanden kunt openen, bepalen. Zo is een Android tv box met een ruimer RAM geheugen altijd een betere optie indien je de box regelmatig wilt gebruiken om te gamen en/ of films en andere bestanden frequent wilt kunnen openen en afspelen.

Het RAM geheugen wordt uitgedrukt in GB en kan variëren van 2 GB tot maar liefst 4 GB RAM of meer. Dit werkgeheugen wordt overigens aangevuld met de totale opslagcapaciteit die evenzeer in GB wordt weergegeven en kan verschillen van 8 tot 16 of zelfs 32 en meer GB. Ook hier geldt; hoe hoger de opslagcapaciteit blijkt, hoe meer mogelijkheden er zijn om bestanden te downloaden en op te slaan. En wil je toch een nog ruimer geheugen creëren, dan bieden heel wat recente Android tv boxen de mogelijkheid om er een SD-geheugenkaartje aan toe te voegen.

Internetverbinding, aansluitingsmogelijkheden en andere extra functies

Tot slot willen we het nog even kort hebben over de verbindingsmogelijkheden, de aansluitingen en eventuele andere extra kenmerken. Wat betreft de verbindingsmogelijkheden kun je kiezen tussen 2 opties; de bedrade en de draadloze optie. Zo kun je een bedrade internetverbinding tot stand brengen via ethernet maar je kunt ook kiezen voor een draadloze verbinding via een ingebouwde wifi functie.

In het laatste geval zul je zien dat de meeste Android tv boxen 2 soorten wifi verbindingen aanbieden. Zo heb je enerzijds de bekende 2,4 GHz verbinding en anderzijds de nieuwere 5 GHz, ook wel 5 G verbinding genaamd. De laatste wifi verbinding werkt sneller en biedt meer beschikbare kanalen aan.

Wat betreft de aansluitingen zul je zien dat de meeste boxen voorzien van een HDMI poort zodanig dat je ze eenvoudig met je televisietoestel kunt verbinden. Let er wel op dat het HDMI kabeltje bij aankoop wordt meegeleverd zodat het geheel meteen gebruiksklaar is. Verder is het handig indien er nog enkele extra functiemogelijkheden worden aangeboden. Denk maar aan verschillende USB poorten en/ of een bluetooth functie.

 

5 beste Android tv boxen (Reviews) van 2022

 

De beste Android tv box hoeft niet meteen het duurste exemplaar uit het rijtje te zijn. Zo zijn er ook heel wat aanbiedingen en/ of goedkope boxen te vinden die de moeite waard zijn. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Android 6.0 tv box, een mxq Android tv box of een Android tv box met 4K. Om het voor jou makkelijker te maken, hebben we 5 topproducten geselecteerd. We hebben hierbij niet alleen rekening gehouden met de meningen van klanten vermeld in de online reviews, maar ook met het advies van experts. Neem de tijd om deze even rustig te bekijken alvorens je een keuze maakt.

 

1. X96 Android TV Media Box Full HD 2GB 16GB + Gratis Draadloze i8 remote

 

Het is ondertussen duidelijk geworden dat de Android tv boxen bezig zijn aan een opmars. Door een dergelijk krachtige mediaspeler met je televisietoestel te verbinden, kun je makkelijk een toegang tot het internet creëren. Zo kun je met deze X96 Android tv box op een eenvoudige manier applicaties uit de Google Play Store gaan downloaden.

De X96 Android tv box wordt gekenmerkt door een ruime opslagcapaciteit van wel 16 GB en de mogelijkheid om gebruik te maken van diverse aansluitingen. Denk hierbij maar aan 2 USB 2.0 poorten, 1 USB 3.0 poort en een HDMI uitgang. Verder kan hij geheel automatisch een verbinding met het internet tot stand brengen dankzij de ingebouwde wifi functie en ondersteunt hij 4K beeldkwaliteit. Met behulp van de ledlichtjes blauw en rood kun je te weten komen of hij ingeschakeld dan wel op stand-by staat.

Deze Android tv box maakt daarnaast gebruik van het 6.0 OS besturingssysteem en blijkt daarnaast ook in staat om een muis en toetsenbord via USB en/ of draadloos via 2,4 GHz te ondersteunen. Hij wordt geleverd inclusief een afstandsbediening, een HDMI kabel, een Rii i8 draadloos toetsenbord en een gebruikershandleiding. Ondanks het feit dat hij niet over de laagste prijs beschikt, behoort hij toch tot de populairste boxen uit dit lijstje.

 

Voordelen:

Opslagcapaciteit: dankzij de ruime opslagcapaciteit van 16 GB kun je heel wat series en applicaties in het geheugen opslaan.

Aansluitingsmogelijkheden: naast een HDMI poort, beschik je ook over diverse USB poorten waaronder 2 USB 2.0 poorten en 1 Usb 3.0 poort.

Verbinding: je kunt een bedrade internetverbinding tot standen brengen door middel van ethernet of gebruik maken van de ingebouwde wifi functie en zo beroep doen op een draadloze verbinding.

Toebehoren: op het moment van aankoop worden er eveneens een HDMI kabel, een afstandsbediening, een handleiding en een Rii i8 draadloos toetsenbord meegeleverd.

 

Nadelen:

Prijskaartje: jammer genoeg zul je dit product niet meteen tussen de goedkope Android tv boxen moeten zoeken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. X96 PRO, 2GB/16GB Android TV Box. Kodi, Android 6.0 en 4 K. Quad Core S905X chip

 

Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor de X96 Pro Android tv box die jou wordt aangeboden door MXQ. Laat zijn compacte formaat en beperkte gewicht je niet misleiden want het is wel degelijk één van de krachtige Android tv boxen uit het lijstje. Zo zul je zien dat hij is uitgerust met de degelijke Quad Core S905X processor. Hij wordt aangevuld door het Android 6.0 en Kodi 16.1 besturingssysteem.

Verder kun je gebruik maken van een ruim werkgeheugen van 2 GB dat wordt aangevuld met een uitstekende opslagcapaciteit van maar liefst 16 GB. Met deze Android tv box kun je bovendien een bedrade LAN ethernet verbinding creëren alsook gebruik maken van de ingebouwde wifi functie. In het laatste geval betreft het dan een draadloze verbinding. In tegenstelling tot sommige andere boxen, is dit apparaat overigens wel voorzien van een krachtige 4.0 bluetooth functie.

Een blik op de online reviews toont aan dat klanten duidelijk tevreden zijn over de duurzaamheid, het gebruiksgemak en de kwaliteit van het product. Slechts een kleine minderheid is van mening dat het apparaat kwetsbaar is en het prijskaartje te duur. Ondanks deze struikelblokken wordt echter toch nog steeds de maximumscore van 5 sterren toegekend.

 

Voordelen:

Geheugen: de Android tv box wordt gekenmerkt door een werkgeheugen van 2 GB enerzijds en een totale opslagcapaciteit van wel 16 GB anderzijds.

Verbinding: ook hier heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen een bedrade ethernet verbinding of een draadloze wifi verbinding.

Besturingssysteem: de Android tv box maakt gebruik van het krachtige Android 6.0 en 16.1 Kodi besturingssysteem.

Bluetooth: in tegenstelling tot sommige andere Android tv boxen, is dit product wel degelijk uitgerust met een 4.0 bluetooth functie.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: slechts enkele kopers vinden dat bepaalde onderdelen als behoorlijk kwetsbaar kunnen worden ervaren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. H96 Pro Plus Octa Core S912 mediaspeler Android TV Box met 3GB DDR3

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en is budget geen enkel probleem dan kan de H96 Pro Plus Android tv box misschien wel aan jouw wensen voldoen. Dit exemplaar behoort namelijk tot de High End tv boxen, wat meteen het hogere prijskaartje zou kunnen verklaren. Hij maakt gebruik van het Android 7 besturingssysteem en biedt daarbij een werkgeheugen van maximaal 3 GB aan in combinatie met een opslagcapaciteit van 32 GB.

Het grotere werkgeheugen creëert niet alleen een snelle reactietijd en een snelle opstart van applicaties, maar garandeert ook meer mogelijkheden om allerlei programma’s en films probleemloos op te slaan en te bekijken. Beschik je over een 4K tv dan kun je met deze box overigens alle 4K media afspelen alsook games, streamen en Full HD. Je geniet overigens ook 2 USB 2.0 poorten, 1 HDMI uitgang, een bluetooth functie, een micro USB ingang en een SD kaart ingang. Kortom, alles wat je nodig hebt om te genieten van je favoriete films en series.

Jammer genoeg moeten we vaststellen dat niet alle kopers overtuigd zijn van hun aankoop. Zo maakt een kleine minderheid melding van een matige kwaliteit in combinatie met een duur prijskaartje. Toch zien we dat heel wat klanten tevreden zijn en het product overigens meteen aanbevelen.

 

Voordelen:

Geheugen: dankzij het ruime werkgeheugen van maar liefst 3 GB kan een snelle reactietijd worden gegarandeerd. Verder bedraagt het totale geheugen een capaciteit van 32 GB.

Besturingssysteem: hij maakt gebruik van een recente versie van Android 7 besturingssysteem.

Handig in gebruik: de Android tv box ondersteunt niet alleen Full HD en 4K beeldkwaliteit maar biedt ook de mogelijkheid om games te spelen en bestanden te streamen.

Gebruiksgemak: verder beschik je over een bluetooth functie, een SD kaart ingang, een micro USB ingang, 1 HDMI uitgang en 2 verschillende USB 2.0 poorten.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: jammer genoeg is het niet meteen de Android tv box met het laagste prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Lipa M8S Pro L mediaplayer Android 8.1 tv box 32 GB Voice control en nieuwste Kodi

 

Deze M8S Android tv box, jou aangeboden en thuis geleverd door het bekende en misschien wel het beste merk LIPA, mocht alvast niet in het rijtje ontbreken. Zo zul je zien dat je met deze Android tv box meteen voor één van de betere en snellere mediaspelers kiest, wat meteen het prijskaartje kan verklaren.

De M8S Pro L maakt gebruik van de bekende Amlogic S912 Octa Core ARM Cortex A53 processor met een 2.0 GHz snelheid. In combinatie met een ruim werkgeheugen van maar liefst 3 GB mag je er zeker van zijn dat eender welke applicatie in een mum van tijd is opgestart. De box wordt verder aangevuld met een totale opslagcapaciteit van 32 GB, 2 USB 2.0 poorten, een HDMI uitgang, een bluetooth functie en een SD kaart ingang. Hij kan makkelijk draadloos of bedraad via ethernet, een verbinding tot stand brengen.

Verder wordt hij gekenmerkt door spraakbesturing, een 4K resolutie, 5G wifi en de mogelijkheid om diverse applicaties zoals Netflix, Play Store en Youtube te gebruiken. Bij aankoop wordt hij geleverd inclusief een afstandsbediening, een adapter, een HDMI kabel en informatieve handleiding. En dat wordt door heel wat klanten duidelijk gewaardeerd alhoewel een enkeling de software verouderd vindt.

 

Voordelen:

Reactiesnelheid: de tv box garandeert een bijzonder snelle reactiesnelheid dankzij de krachtige Amlogic S912 Octa Core ARM Cortex A53 processor enerzijds en het 3 GB aan werkgeheugen anderzijds.

Opslagcapaciteit: je geniet een bijzonder ruime opslagcapaciteit van maar liefst 32 GB.

Handig in gebruik: hij maakt gebruik van het 7.1 Android besturingssysteem en wordt verder aangevuld met een bluetooth functie, een SD kaart ingang, een HDMI uitgang en 2 aparte USB 2.0 poorten.

 

Nadelen:

Kostenplaatje: indien je interesse hebt in deze Android tv box dan is het echter wel belangrijk om net iets meer budget te gaan voorzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. H96 Max Android HD TV Box 2022 versie 4GB RAM 64GB ROM Android 9 Smart TV Box

 

Tot slot is er nog altijd deze Android smart tv box van het bekende en sterk gewaardeerde merk H96 Max. Met de H96 Max Android HD tv box haal je meteen de nieuwste versie van 2022 in huis, gekenmerkt door een ruim werkgeheugen en opslagcapaciteit. Zo mag je zeker zijn van een RAM geheugen van wel 4 GB in combinatie met een totale geheugencapaciteit van ruim 64 GB.

Je kunt hem heel eenvoudig aansluiten door gebruik te maken van de aanwezige USB 2.0, USB 3.0 of HDMI poort. Verder kun je kiezen voor een bedrade ethernet dan wel draadloze wifi verbinding. Als je kiest voor de ingebouwde wifi functie dan heb je de mogelijkheid tussen een 2.4 GHz band of 5G wifi. Verder blijkt hij ook te zijn uitgerust met een bluetooth functie en een micro USB ingang.

Je zult zien dat de tv box geleverd wordt inclusief een afstandsbediening, een HDMI kabel, een 5V stroomkabel en een informatieve handleiding. Jammer genoeg blijken er nog geen reacties te zijn geplaatst waardoor het voor ons niet eenvoudig is om jou verder advies te geven omtrent de gebruikerservaringen. Het is mogelijk dat het hogere prijskaartje sommige kopers misschien afschrikt.

 

Voordelen:

Geheugen: het 4 GB RAM geheugen worden aangevuld met een maximale geheugencapaciteit van maar liefst 64 GB.

Aansluitingsmogelijkheden: naast de USB 2.0 en USB 3.0 poorten, beschik je eveneens over een HDMI poort.

Verbinding: je hebt de keuze tussen een bedrade ethernet verbinding enerzijds en een draadloze wifi verbinding anderzijds.

Toebehoren: bij aankoop worden meteen een HDMI kabel, een afstandsbediening, een 5V stroomkabel en een handleiding meegeleverd.

 

Nadelen:

Prijskaartje: ook hier kan het prijskaartje door sommige klanten misschien wel als een minpuntje worden genoteerd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is een Android tv box en welke mogelijkheden biedt het?

Ben je van plan om een Android tv box in huis te halen, dan kies je voor een krachtige en populaire mediaspeler die je, door middel van een HDMI kabeltje, eenvoudig met je televisietoestel kunt verbinden. Op die manier kan een internetverbinding worden gecreëerd die je niet alleen de mogelijkheid biedt om Netflix te kijken maar ook tal van games te spelen en gebruik te maken van de Google Play Store.

Een Android tv box zorgt er dus niet alleen voor dat de prestaties van je traditionele televisietoestel aanzienlijk worden verbeterd, maar biedt daarnaast ook de optie om tal van bijkomende applicaties te downloaden en op te slaan.

Q2: Hoe werkt een Android tv box?

Zoals reeds min of meer vermeld, kun je de meeste Android tv boxen met behulp van een (meegeleverde) HDMI kabel aan je televisietoestel koppelen. Vervolgens kun je opteren om een bedrade of draadloze internetverbinding tot stand te brengen. In het eerste geval maak je gebruik van ethernet en in het tweede geval kies je voor een ingebouwde wifi functie die, bij de meest recente boxen maar liefst 2 afzonderlijke wifi frequenties zal aanbieden.

Eenmaal er internet voorhanden is, kun je diverse applicaties downloaden, opslaan en bekijken. Denk maar aan Facebook, email, Netflix en Google Play Store. Aangezien de Android tv box voorzien is van een RAM geheugen en een totale opslagcapaciteit, kun je heel wat bestanden ook gewoon bewaren en later bekijken bijvoorbeeld.

 

Q3: Waar kun je een Android tv box kopen?

Tegenwoordig kun je op heel veel plaatsen een kwalitatieve Android tv boxen aankopen. Zo kun je naar verschillende speciaalzaken gaan zoals Mediamarkt. Echter kiezen steeds meer kopers voor de optie om online producten aan te kopen.

Wil je dus graag een Android tv box online aankopen dan kan dat via tal van gerenomeerde sites zoals bijvoorbeeld bol.com, Marktplaats en dergelijke meer. Neem in elk geval rustig de tijd om de verschillende mogelijkheden op de diverse sites te bekijken en op die manier krijg je ook een beter overzicht van de eventuele aanbiedingen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES