5 beste Asus laptops Test van 2022

Laatste update: 04.07.22

 

Beste Asus laptops – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je op zoek naar een compacte chromebook met een beeldschermgrootte van amper 14 inch? Dan lijkt de Asus Chromebook Flip een schot in de roos te zijn. Heb je liever een groter scherm tijdens het uitvoeren van bepaalde taken, dan zou je eventueel kunnen opteren voor de Asus VivoBook. Kortom, er zijn heel wat mogelijkheden indien je besluit op zoek te gaan naar een degelijke Asus laptop. Om het voor jou allemaal wat eenvoudiger te maken, hebben we hieronder een overzicht samengesteld van de 3 best beoordeelde hedendaagse topproducten. Bekijk deze even alvorens een uiteindelijke beslissing te maken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste Asus laptops (Reviews) van 2022

 

De beste Asus laptop hoeft niet noodzakelijkerwijs ook het duurste exemplaar uit de reeks te zijn. Zo zijn er heel wat leuke aanbiedingen te spotten die best wel geschikt kunnen zijn bij het uitvoeren van dagelijkse taken en/ of gaming. Of je nu kiest voor een Asus zenbook of eentje met een groot of klein scherm, blijft vooral een persoonlijke keuze. Bekijk de 5 topproducten hieronder en hun mogelijkheden. Het kan hierbij handig zijn om het advies van klanten, vermeld in de reviews, ook even te bekijken.

 

 

1. Asus Chromebook Flip C434TA-AI0029 Chromebook 14 Inch

 

Wil je niet gelijk heel wat budget spenderen aan een degelijke Asus laptop en ben je bijgevolg op zoek naar één van de goedkope apparaten? Bekijk dan deze Asus chromebook Flip alvast even. De chromebook wordt gekenmerkt door een touchscreen Full HD scherm van 14 inch groot in combinatie met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Het glanzende scherm blijkt bovendien 360 graden kantelbaar en kan zelfs als tablet worden gebruikt.

In tegenstelling van wat je zou verwachten, maakt dit apparaat gebruik van het bekende Google Chrome OS besturingssysteem. De Asus chromebook is uitgerust met een degelijke Intel Core M processor, een intern geheugen van 4 GB en een maximale opslagcapaciteit van ruim 64 GB. Er is ook bluetooth evenals wifi aanwezig.

De chromebook is daarnaast voorzien van meerdere aansluitingsmogelijkheden waaronder 3 USB poorten. Een blik op de online reviews toont aan dat de meeste klanten tevreden zijn. Alhoewel de mogelijkheden, volgens één koper, vrij beperkt blijven.

 

Voordelen:

Prijskaartje: ben je op zoek naar de Asus laptop met de laagste prijs, dan zou dit wel eens het apparaat uit de lijst kunnen zijn.

Beeldscherm: het compacte beeldscherm van 14 inch wordt gecombineerd met een hoge resolutie van wel 1920 x 1080 pixels.

Multifunctioneel: doordat je het scherm tot wel 360 graden kunt kantelen en het bovendien ook een touchscreen scherm betreft, kun je deze laptop makkelijk naar een tablet omvormen.

Handig in gebruik: de laptop wordt gekenmerkt door een Intel Core M processor en verder aangevuld met het Google Chrome OS besturingssysteem. Je geniet een vrij snelle opstart- en reactietijd.

 

Nadelen:

Beperkte mogelijkheden: volgens één enkele gebruiker had de laptop toch nog wel wat meer mogelijkheden mogen aanbieden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Asus VivoBook 17 F712FB AU154T Laptop 17.3 Inch

 

In tegenstelling tot de vorige Asus laptop, kies je met dit exemplaar voor een groter beeldscherm van ruim 17 inch. Het kantelbare IPS beeldscherm met matte afwerking blijkt voorzien van een totale resolutie van 1920 x 1080 pixels en een beeldverhouding van ruim 16:09.

Dankzij de krachtige Intel Core i5 processor geniet je een snelle opstart- en uitstekende reactietijd. De laptop wordt verder aangevuld door een DDR4 geheugen van 8 GB dat je kunt uitbreiden naar maximaal 16 GB. De maximale opslagcapaciteit bedraagt maar liefst 1256 GB. Daarvan gaat 1000 GB naar het HDD geheugen en 256 naar het SSD/ Flash geheugen. Met een harde schijf snelheid van ruim 5400 RPM is dit een uitstekende Asus laptop.

De laptop wordt gekenmerkt door het Windows 10 besturingssysteem en beschikt verder over bluetooth en wifi. Je geniet tot wel 4 USB poorten en 1 degelijke HDMI poort. Klanten reageren overwegend positief en vinden dat zelfs het prijskaartje goed meevalt. Enkel de geluidskwaliteit had, volgens sommigen, beter gekund.

 

Voordelen:

Beeldscherm: dit Asus laptop, voor velen het beste merk, is voorzien van een 17 inch groot beeldscherm met een maximale resolutie van wel 1920 x 1080 pixels.

Processor: de laptop is uitgerust met één van de populairste processors; de Intel Core i5 die een snelle opstarttijd en reactietijd garandeert.

Handig in gebruik: je kunt gebruik maken van de 4 USB poorten en de HDMI poort evenals ook het recente Windows 10 besturingssysteem.

 

Nadelen:

Matige geluidskwaliteit: slechts enkele klanten zijn een beetje teleurgesteld omtrent de geluidskwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Asus ROG Strix GL731GT-H7193T Gaming Laptop 17.3 Inch (120 Hz)

 

Ben je een fervent gamer en op zoek naar een efficiënte gaming laptop van Asus? Dan lijkt de Asus ROG Strix GL731GT-H7193T wel een goede aanbeveling te zijn. De laptop wordt gekenmerkt door de bijzonder krachtige Intel Core i7 processor die een snelle opstart- en reactietijd garandeert. Dit wordt aangevuld door één van de betere videokaarten, de NVIDIA GeForce GTX 1650 met een geheugen van ruim 4096 MB.

Je geniet een mat IPS beeldscherm met een grootte van 17,3 inch en een resolutie van ruim 1920 x 1080 pixels. Dankzij de hoge verversingssnelheid van 120 Hz, zul je merken dat de beelden mooi op elkaar volgen. Het interne geheugen van 16 GB kan makkelijk worden uitgebreid naar 32 GB. De maximale opslagcapaciteit bedraagt dan weer 1000 GB.

Naast de 3 beschikbare USB poorten is er ook een HDMI poort aanwezig, evenals wifi en een ingebouwde 3G-modem. Wat betreft het besturingssysteem geniet je het bekende Windows 10. De hoge prijs zou mogelijks als een struikelblok kunnen worden beschouwd.

 

Voordelen:

Beeldscherm: met een beeldscherm van 17,3 inch groot en een resolutie van maximaal 1920 x 1080 pixels, heb je een degelijke gaming laptop in handen. Bovendien betreft het een IPS beeldscherm met een behoorlijke kijkhoek.

Verversingssnelheid: de verversingssnelheid met betrekking tot het beeld bedraagt 120 Hz en is bijzonder hoog. Daardoor vloeien beelden mooi in elkaar over.

Processor: in slechts enkele seconden is deze Asus laptop volledig opgestart met dank aan de krachtige Intel Core i7 processor.

 

Nadelen:

Budget: het zal dan ook niet verwonderen dat deze Asus laptop gekenmerkt wordt door een iets hoger prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Asus ZenBook Flip 14 UX462dA-AI022T 2-in-1 Laptop 14 Inch

 

In vergelijking met de vorige Asus laptop, blijkt deze zenbook meteen een koopje te zijn. De zenbook wordt beschouwd als een handige 2-in-1 laptop daar je makkelijk hem makkelijk kunt omvormen naar een tablet. Dit mede dankzij het kantelbare touchscreen scherm van 14 inch groot. Het scherm wordt verder aangevuld met een 1920 x 1080 pixels resolutie en een 16:09 beeldverhouding.

Wat betreft het interne DDR4 geheugen geniet je een totale capaciteit van 8 GB. De maximale opslagcapaciteit bij deze Asus zenbook bedraagt dan weer 256 GB. De combinatie van de AMD Ryzen 5 processor en de AMD Radeon RX Vega 8 videokaart, zorgen voor een krachtige computer die geschikt is bij het uitvoeren van meerdere taken.

Verder is er bluetooth aanwezig, evenals wifi en het Windows 10 besturingssysteem. Je hebt ook 3 USB poorten en 1 HDMI poort ter beschikking. Over het algemeen merken we tevredenheid op bij de vele klanten alhoewel sommigen het prijskaartje toch wel wat te duur vinden.

 

Voordelen:

Kostenplaatje: ben je niet bereid om heel wat budget te spenderen aan een degelijke Asus laptop? Dan zul je aangenaam verrast zijn bij het zien van de lage prijs.

Geheugen: de Asus laptop wordt gekenmerkt door een krachtig DDR4 intern werkgeheugen dat je makkelijk van 8 tot 16 GB kunt uitbreiden.

Opslagcapaciteit: de maximale opslagcapaciteit waarover deze Asus laptop beschikt, bedraagt dan weer 256 GB.

 

Nadelen:

Prijzig: ook hier zul je jammer genoeg wel rekening moeten houden met een prijskaartje dat mogelijks hoger ligt dan het gemiddelde.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. S532FL Ci7 15.6IN 4/256GB W10 Asus

 

Tot slot is er dan altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze prachtige Asus laptop. Alhoewel je rekening zult moeten houden met het hoge prijskaartje ervan. Dit kan meteen een verklaring zijn voor het feit dat er tot op heden nog geen reacties van kopers zijn geplaatst.

De laptop is uitgerust met de krachtige Intel Core i7 processor die niet alleen een snelle reactietijd maar ook opstarttijd garandeert. Dit wordt aangevuld met een intern geheugen van ruim 4 GB en een maximale SSD opslagcapaciteit van maar liefst 256 GB. Het beeldscherm wordt gekenmerkt door een standaard formaat van 15.6 inch in combinatie met een 1920 x 1080 pixels resolutie. Doordat het hier een TN beeldscherm betreft, zal de kijkhoek kleiner zijn dan bij de bekende IPS schermen.

Toch kan de Asus laptop ook handig zijn om mee te gamen. Zo geniet je een krachtige NVIDIA GeForce MX250 videokaart met een geheugen van 2048 MB. Je beschikt over het Windows 10 besturingssysteem, wifi en meerdere USB en HDMI poorten. Kortom, een topproduct maar met een prijskaartje.

 

Voordelen:

Processor: de Asus laptop is uitgerust met één van de meest krachtige en populaire hedendaagse processors; de zogenaamde Intel Core i7. Deze garandeert een snelle opstart- én reactietijd.

Beeldscherm: het beeldscherm biedt een standaard grootte van ongeveer 15,6 inch aan in combinatie met een resolutie van ruim 1920 x 1080 pixels.

Videokaart: je geniet evenwel een NVIDIA GeForce MX250 videokaart met een maximaal geheugen van maar liefst 2048 GB.

 

Nadelen:

Budget: indien we toch op zoek moeten gaan naar een mogelijk minpuntje dan zou dit misschien wel eens betrekking kunnen hebben op het hogere prijskaartje. Laat je hier niet gelijk door afschrikken!

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Asus laptops Koopgids

 

Hoe zit het met de processor en de videokaart die waarmee de Asus laptops zijn uitgerust? En wat dan met de schermgrootte en de beeldkwaliteit? Hecht je belang aan extra functies en optiemogelijkheden? Of is een basis Asus laptop al ruim voldoende? Het lijkt ons een goede aanbeveling om zoveel mogelijk Asus laptops met elkaar te vergelijken alvorens een beslissing te nemen. Aangezien sommige apparaten best wel duur zijn, lijkt het verstandig om rekening te houden met aanbiedingen en promoties.

Processor en videokaart in functie van het doel

Elke Asus laptop is uitgerust met een krachtige processor en betrouwbare videokaart. De processor zorgt ervoor dat de opstarttijd van de laptop beperkt blijft en de reactietijd optimaal verloopt. Ben je dus op zoek naar een Asus laptop die in slechts enkele seconden opstart? Kies dan voor één van de meest krachtige hedendaagse processortypes. Denk bijvoorbeeld aan de Intel Core i7 of de Intel Core i5 processor. Ook wanneer je verschillende programma’s tegelijk wilt openen, zijn dergelijke processortypes een goede keuze.

Ben je een fervent gamer en spendeer je dagelijks toch wel enkele uurtjes achter je laptop? Dan lijkt eender welke NVIDIA GeForce videokaart een goede optie te zijn. Kortom, om het type processor en videokaart te kunnen bepalen, is het een goed idee om rekening te houden met de doelstellingen. Waarvoor wil je de laptop gebruiken en wat verwacht je van het apparaat. Is de laptop bedoeld voor thuisgebruik en/ of zakelijk gebruik? Of misschien verwacht je wel een combinatie van beide?

 

Het type scherm, de schermgrootte en de beeldkwaliteit

Wat betreft de schermtypes, heb je twee mogelijkheden. Zo bestaan er heel wat Asus laptops die voorzien zijn van een TN beeldscherm, echter zijn de meeste uitgerust met een IPS beeldscherm. Een IPS beeldscherm zorgt bovendien voor een veel grotere kijkhoek wat handig kan zijn bij het gamen.

De schermgrootte is dan weer een persoonlijke keuze, en wordt steeds uitgedrukt in “inch”. Sommige kopers geven de voorkeur aan een compact beeldscherm terwijl anderen kiezen voor een groter beeldscherm dan normaal. De meeste Asus laptops zijn voorzien van een 17 inch beeldscherm maar in werkelijkheid kan dat variëren van minimaal 10 tot maximaal 17,3 inch.

Bedenk daarnaast ook hoe het zit met de beeldkwaliteit. Zo zal een HD beeldscherm een goede beeldkwaliteit garanderen. Echter zijn de meeste Asus laptops voorzien van een Full HD beeldscherm, wat een nog betere beeldkwaliteit oplevert. En mag het echt wel over the top zijn, dan kun je kiezen voor een 2K, of hoger, beeldscherm.

 

RAM geheugen en de totale opslagcapaciteit

Het RAM geheugen, of interne werkgeheugen, van de Asus laptop bepaalt hoeveel programma’s en bestanden je tegelijk kunt openen. Denk maar aan het openen van bepaalde tabbladen in het browser. Hoe groter het RAM geheugen hoe beter. Dit interne geheugen kan variëren van minimaal 2 GB tot maximaal 16 GB, en is in bepaalde gevallen ook uitbreidbaar.

Naast het RAM geheugen bestaat er nog zoiets als de totale opslagcapaciteit. Daarin kunnen we een onderscheid maken tussen verschillende opslag types zoals SSD, Flash geheugen, HDD, de combinatie van HDD en SSD of de combinatie van SSD en Flash. De capaciteit van dergelijk geheugen kan variëren van maximaal 256 GB tot meer dan 1 TB.

Besturingssysteem, accuduur en eventuele aansluitingsmogelijkheden

Het is niet onbelangrijk om ook even stil te staan bij het mogelijke besturingssysteem van de Asus laptop. In de meeste gevallen zal de laptop voorzien zijn van een recent Windows besturingssysteem. Denk hierbij maar aan het Windows 10, Windows 10 Pro of Windows 10 S besturingssyteem maar ook het Chrome OS systeem kan in bepaalde gevallen gebruikt worden.

Naast het besturingssysteem kan ook de accuduur een belangrijke factor zijn voor heel veel klanten. De meeste Asus laptops zijn voorzien van een krachtige accu met een gemiddelde duur van 5 tot 10 uren. Echter is minder of meer ook een mogelijkheid.

Wat de aansluitingsmogelijkheden op de Asus laptop betreft, zul je zien dat er heel wat verschillen te noteren vallen. Zo is het altijd handig indien de laptop voorzien is van één of meerdere USB aansluiting in combinatie met één of meerdere HDMI poorten. Ook bluetooth, ingebouwde wifi en diverse VGA aansluitingen kunnen een meerwaarde betekenen.

 

Opties en andere functies

Tot slot zul je merken dat er heel wat extra functies mogelijk zijn. Zo vinden sommige klanten het best wel handig indien de laptop voorzien is van een numeriek toetsenbord. Ook toetsenbordverlichting behoort bij velen tot de pluspunten. Is de laptop voorzien van een touchscreen scherm, kun je hem omvormen tot een tablet, en is er gezichtsherkenning en/ of een vingerafdruklezer functie aanwezig? Houd er wel rekening mee dat dergelijke extra kenmerken de prijs de hoogte kunnen induwen.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Waar zit de accu van een Asus laptop?

De accu van een Asus laptop zit “verscholen” aan de achterkant van het apparaat. Om de accu bijvoorbeeld te bekijken of vervangen, dien je dus de Asus laptop om te draaien en op zoek te gaan naar één of meerdere schuifjes. Via deze schuifjes kun je een bepaalde gedeelte aan de onderkant van de laptop openen waarna je bij de accu terechtkomt.

Q2: Welke Asus laptop heb ik?

Tegenwoordig bestaan er al heel wat verschillende soorten Asus laptops, elk met specifieke kenmerken. Zo wordt elke Asus laptop aangeduid door middel van een modelnaam in combinatie met een serienummer. Wil je dus weten welk type Asus laptop je aangekocht hebt, dan hoef je alleen maar op zoek te gaan naar het modelnummer en het serienummer.

Ben je nog in het bezit van de aankoopfactuur of de originele verpakking? Dan kun je al gauw even het type laptop hier gaan opzoeken. Indien je de aankoopfactuur en/ of verpakking niet gelijk terugvindt dan kun je ook gewoon de onderkant van je laptop bekijken. Daar hangt meestal een sticker op waarop zowel de modelnaam alsook het serienummer op staan vermeld.

 

Q3: Hoe reset je een Asus laptop?

Wil je graag je Asus laptop resetten en bijgevolg terugbrengen naar de fabrieksinstellingen? Dan kun je dit op een wel heel eenvoudige manier bereiken. Zorg ervoor dat je de Asus laptop eerst en vooral uitschakelt. Wacht vervolgens enkele tellen alvorens je de laptop opnieuw besluit in te schakelen.

Zodra je de Asus laptop terug inschakelt, druk je gelijk op de F9 knop. Op die manier kom je terecht op het volgende scherm waarin je gevraagd wordt om de de Windows Instellingen terug naar de fabrieksinstellingen te plaatsen. Nu dien je enkel nog te bevestigen en klaar is Kees!

 

Q4: Hoe maak ik mijn Asus laptop open?

Je hebt het misschien al meegemaakt of nog niet, maar je wilt je Asus laptop openen? Dat lijkt makkelijk te doen via het lipje aan de onderkant van de laptop, maar niets is wat het lijkt. Om het interne werkgeheugen, DDR4, en het RAM geheugen te kunnen bekijken, moet je op een specifieke manier de Asus laptop kunnen openen.

Het is de bedoeling om het volledige toetsenbord, eventueel keypad, los te schroeven gevolgd door nog een hele resem andere schroeven die zich aan de bovenkant van de laptop bevinden. Eenmaal het toetsenbord eruit, kun je makkelijk aan het RAM en DDR4 geheugen komen.

Q5: Wat kost een nieuwe accu voor Asus laptop?

Heb je gemerkt dat de accu van je Asus laptop begint te haperen en ben je van plan om er een nieuwe aan te schaffen? Dan zul je toch wel rekening moeten houden met een prijskaartje van gemiddeld zo’n 90 euro. In werkelijkheid kan de prijs van een Asus accu zelfs oplopen tot 150 euro. In sommige gevallen is het daarom ook beter om te investeren in een nieuwe Asus laptop.

De prijs van de accu kan bepaald worden door verschillende externe factoren. Denk bijvoorbeeld maar aan het totale vermogen van de accu en de capaciteit ervan. Evenals het type accu dat je besluit aan te kopen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES