Beste batterijtester

Laatste update: 25.06.24

 

Batterijtesters test van 2024

 

Met een batterijtester kun je meteen te weten komen of bepaalde batterijen nog werken en dus nog over een bepaalde hoeveelheid energie beschikken. Toch is het niet altijd makkelijk om te weten welk toestel nu de beste batterijtester is. Sommige apparaten zullen namelijk over iets meer mogelijkheden en opties beschikken in vergelijking met andere toestellen. Uit onderzoek hebben we kunnen ontdekken dat je met de HQ Bat-Tester5 een degelijke batterijtester in huis haalt. Het apparaat is voorzien van een duidelijk afleesbaar display zodat je weet welke batterijen nog over energie beschikken. Met de Hama BT27 batterijtester kun je rekenen op een evenwaardig apparaat. Zo zul je het toestel vast en zeker tussen de krachtige apparaten kunnen vinden en werkt het bovendien ook bijzonder snel.

ComputerComputer

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Batterijtester Review – Top 5

 

 

Als je ergens een paar batterijen in een lade terugvindt dan kun je met een batterijtester controleren of ze nog over energie beschikken. Op die manier weet je of ze nog van pas komen of als je ze kunt weggooien. Neem een kijkje naar de volgende vijf producten die we opgezocht en vergeleken hebben en kies er zelf de beste batterijtester uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

HQ Bat-Tester5

 

Deze batterijtester heeft een zwarte kleur en je kunt het toestel gebruiken om verschillende soorten batterijen mee te testen. Het product is geschikt voor AA, AAA, D, C, 9V en knoopcel batterijen. Je kunt meteen op het scherm aflezen hoeveel energie de batterijen nog bevatten.

De meeste kopers geven goed advies over deze batterijtester aanbieding. Toch is er één koper die de kwaliteit van het product maar matig vindt want je kunt niet alle formaten knoopcel batterijen testen.

Alle andere kopers vinden de kwaliteit van het product top en vinden het toestel handig in gebruik. Het apparaat heeft een gunstige prijs-kwaliteitverhouding en je kunt snel de resultaten van de meting aflezen.

Een batterijtester kan best wel een goede aanbeveling zijn als je heel wat batterijen thuis hebt liggen. Zo kun je testen of deze batterijen eventueel nog kunnen functioneren. Dit toestel beschikt misschien niet meteen over de laagste prijs maar toch is het afkomstig van één van de bekende zoniet het beste merk HQ.

 

Voordelen

Batterij: het toestel biedt de mogelijkheid om diverse batterijen zonder problemen te gaan testen. Denk maar aan AA, AAA, C, 9V, knoopcel en zelfs D batterijen.

Display: het apparaat is voorzien van een duidelijk afleesbaar scherm. Zo kun je er onder andere op gaan aflezen hoeveel energie het bepaalde type batterij nog bezit.

 

Nadelen

Kwaliteit: slechts een enkele gebruiker is toch niet helemaal overtuigd van de kwaliteit van het apparaat. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om met dit toestel om het even welk type knoopcel batterij te gaan uittesten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Hama BT27

 

De BT27 batterijtester van Hama kun je gebruiken om de spanning van alle standaard batterijen te meten. Het apparaat werkt snel en toont op het LCD scherm of je een accu moet opladen of over hoeveel capaciteit een batterij nog beschikt. De tester werkt op één AAA batterij die je apart moet kopen want het wordt niet meegeleverd.

De kopers zijn lovend over de voordelige verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van dit product en vinden het een eenvoudig apparaat om te gebruiken. De metingen van het toestel zijn accuraat en je kunt er vele verschillende batterijen in plaatsen.

Andere gebruikers hebben enkele minpunten neergepend. De pinnetjes van het toestel zijn kwetsbaar en voor sommige batterijen is het moeilijk om ze in de tester te plaatsen.

Ook het merk Hama zal bij veel gebruikers wel een belletje doen rinkelen. Het kan dan ook een goede aanbeveling zijn om deze Hama batterijtester even van naderbij te bekijken. Op die manier weet je of het toestel al dan niet iets voor jou is en aan je verwachtingspatroon voldoet.

 

Voordelen

Voeding: deze batterijtester is bijzonder krachtig en nauwkeurig en werkt met behulp van slechts één degelijke AAA batterij.

LCD scherm: het toestel is voorzien van een duidelijk afleesbaar LCD scherm. Zo zal het apparaat bijvoorbeeld gaan aanduiden over hoeveel energie een bepaalde batterij beschikt en of je deze kunt opladen.

Handig in gebruik: je zult merken dat je er meerdere batterijen tegelijk kunt in plaatsen. En dit is altijd wel handig om mee te werken.

 

Nadelen

Geen voeding: het is belangrijk om er rekening mee te houden dat je zelf nog de AAA batterij er apart zullen hoeven bij te kopen. Dat kan een vervelende meerkost betekenen voor sommige klanten.

Kwetsbaar: een kleine minderheid van de kopers is er ook van overtuigd dat het apparaat behoorlijk kwetsbaar is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Professionele Auto & Motor Accu Batterij tester 12V KW600 – Konwei

 

Of de Konnwei KW 600 tot de goedkope batterijtesters behoort, valt nog even af te wachten. Toch lijken heel wat klanten overtuigd van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid getuigde vele positieve klantenreviews en de mooie gemiddelde eindscore van 4,9 sterren. Kortom, de moeite waard om deze batterijtester eens even onder de loep te nemen.

Zo wordt deze professionele auto- én motoraccu tester alvast gekenmerkt door een relatief compacte en lichtgewicht uitvoering van 16,5 x 6 x 2,5 cm en 450 gram wat het makkelijker maakt om hem overal mee naartoe te nemen. Hij is voorzien van een krachtige ingebouwde STM32 CPU-chip, wordt geleverd met V1.01 software versie en kent een helder en duidelijk leesbaar TFT kleurenscherm van 2,4 inches groot. Hij kan gebruikt worden binnen een ruime werktemperatuur gaande van -20ºC tot maar liefst 70ºC.

Maar dat is nog lang niet alles want verder garandeert deze 12V batterijtester een ruim spanningsveld van 9-16V DC en is hij geschikt voor eender welk AGM-accu type. Bij aankoop van deze batterijtester mét klemmen worden eveneens een USB-oplaadkabel, een opberghoes en een instructieve handleiding meegeleverd.

 

Voordelen

Verpakkingsinhoud: de KW 600 auto-batterijtester met bijbehorende klemmen wordt geleverd inclusief een USB-kabel, een handleiding en een stevige opberghoes.

Accutype: je kunt deze batterijtester gebruiken voor de zogenaamde AGM-accu’s waartoe de gel-accu’s, droge accu’s en loodzuur accu’s behoren.

Handig in gebruik: met behulp van deze batterijtester – die overigens niet alleen geschikt is voor wagens maar tevens ook voor bepaalde motorvoertuigen – is het mogelijk om de status van je 12 Volt accu probleemloos te controleren.

 

Nadelen

Prijskaartje: in vergelijking met de andere toppertjes binnen deze reeks, steekt het prijskaartje er toch wel wat boven uit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Velleman Battest

 

Dit product van Velleman kun je gebruiken als een batterijtester maar niet als een oplader. Je kunt er verschillende soorten batterijen mee testen zoals AAA, AA, D, 9V en knoopcel batterijen. Je plaatst de batterij in het apparaat en daarna kun je het resultaat aflezen van het analoge scherm.

Sommige kopers vinden de prijs van het product te hoog en schrijven dat de gebruiksaanwijzing van het apparaat niet genoeg informatie bevat.

Toch zijn de meeste kopers heel tevreden over deze batterijtester aanbieding. Het design valt in de smaak en de prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend. De metingen zijn nauwkeurig en het toestel heeft een compact formaat dus je kunt het makkelijk meenemen en opbergen.

Ook met de Velleman batterijtester zul je kunnen genieten van de voordelen van een degelijke batterijtester. Toch is het altijd een goed idee om op voorhand even op zoek te gaan naar wat nu precies de voordelen en de nadelen zijn van zo een product. Op die manier kun je een beter idee krijgen van de kenmerken van de batterijtester.

 

Voordelen

Kostprijs: je zult versteld staan van het mooie prijskaartje van deze batterijtester.

Soort batterij: het toestel biedt je de mogelijkheid om niet alleen AAA en AA batterijen te gaan testen maar ook D, knoopcel en zelfs 9V batterijen.

Scherm: het toestel is voorzien van een duidelijk afleesbaar analoog scherm waarop je het resultaat van de test vrijwel meteen kunt aflezen.

 

Nadelen

Gebruiksaanwijzing: sommige kopers zijn van mening dat de handleiding niet voldoende informatief is.

Geen oplader: het is belangrijk om er rekening mee te houden dat je dit toestel niet kunt gebruiken om je batterijen ook effectief op te laden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Varta Lcd

 

Deze digitale batterijtester is voorzien van een LCD scherm waarop je de resultaten van de meting kunt op aflezen. Het product is licht van gewicht en werkt op twee LR44 batterijen. Dankzij de lage prijs behoort het tot de categorie van goedkope batterijtesters.

Het toestel is geschikt om verschillende soorten batterijen, zowel wegwerp als oplaadbaar, mee te testen. Zelfs knoopcel batterijen kun je met dit apparaat controleren. Dankzij het compacte formaat neemt het apparaat weinig plaats in en kun je het ook eenvoudig meenemen in je jaszak of rugzak.

De kopers zijn vooral tevreden over de topkwaliteit die ze ontvangen voor de goedkope prijs. Het apparaat werkt naar behoren en is handig in gebruik. Je kunt er vlug mee testen of een batterij nog over voldoende lading beschikt.

Ten slotte is er dan ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze digitale batterijtester. Om te weten of dit toestel precies is waar jij naar op zoek bent dan is het een goed idee om op zoek te gaan naar de kenmerken van het apparaat. Hieronder hebben we even een opsomming gemaakt van de voor- en nadelen.

 

Voordelen

Voeding: het apparaat functioneert met behulp van 2 krachtige LR44 batterijen.

Prijskaartje: dit toestel is ideaal voor personen die liever niet zoveel geld uitgeven aan een degelijke batterijtester.

Formaat: het is een vrij compact toestel dat ook nog eens behoorlijk weinig weegt en daardoor makkelijk is om overal mee naartoe te nemen.

Gebruiksgemak: het is een handig apparaat waarmee je verschillende soorten batterijen kunt gaan testen. Het maakt bovendien niet uit of het om oplaadbare batterijen of wegwerp batterijen gaat.

 

Nadelen

Opnieuw kunnen we alleen maar positieve online beoordelingen waarnemen bij deze batterijtester. Voor de kopers gaat het dan ook om een topproduct.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Batterijtesters koopgids

 

Soms is het niet altijd duidelijk of een bepaald apparaat stuk is of de batterijen gewoon niet helemaal naar behoren werken. Door middel van één van de beste batterijtesters kun jij te weten komen of het probleem aan de batterijen ligt. Besteed zeker aandacht aan het nut van het apparaat wanneer je de aanbiedingen gaat vergelijken. Daarnaast kun je ook letten op de verschillende batterijtesters, het formaat, de mogelijkheden en de kostprijs ervan.

 

 

Het nut van een batterijtester

 

Er zijn nu eenmaal heel veel apparaten die werken op batterijen en niet langer door middel van een snoer functioneren. Denk maar aan heel wat toestellen die je in de keuken gebruikt of op cosmetisch vlak. Batterijen bieden uiteraard heel wat voordelen. Zo heb je bijvoorbeeld veel meer bewegingsvrijheid in vergelijking met een toestel dat voorzien is van een lang snoer. Toch hebben batterijen ook niet het eeuwig leven en komt er ooit een punt waarop ze niet langer werken.

Als het oplaadbare batterijen zijn dan hoef je die gewoon weer op te laden. Wegwerp batterijen hoef je dan volledig te vervangen. Toch is er een handig middeltje om het vermogen van de batterijen te testen en te weten of een batterij leeg is of juist niet. Dit kun je heel gemakkelijk te weten komen door middel van de batterijtester. Stel dat je in één of andere lade een aantal batterijen terugvindt maar je weet niet of deze nog werken. Met de batterijtester hoeft dit helemaal geen probleem te zijn.

Het principe van dit apparaat is heel erg simpel. Het enige dat je hoeft te doen is de batterijen in de batterijtester bevestigen. Vervolgens doet het apparaat voor jou de rest. Binnen de kortste keren kun jij op het display aflezen of de batterijen nog iets of wat van energie bezitten. Indien niet dan kun je ze opnieuw opladen in het geval het oplaadbare batterijen zijn.

 

 

Het type batterijtester

 

Alvorens je besluit een batterijtester aan te kopen is het natuurlijk een goed idee om wat extra informatie ter hand te hebben. Op die manier weet je waaraan je je kunt verwachten en kun je misschien ook iets doelgerichter op zoek gaan. Er zijn namelijk heel wat verschillende soorten batterijen. Zo heb je de typische AA batterijen maar je hebt ook de knoopcel of de D batterijen. Net zoals er verschillende soorten batterijen zijn, zijn er ook meerdere mogelijkheden op het vlak van batterijtesters.

Sommige apparaten zijn enkel en alleen gericht op het testen van de batterijen. Dit houdt in dat ze je enkel en alleen informatie zullen verschaffen over het energieniveau van de batterij. Op die manier weet jij of de batterij leeg is of toch nog een klein beetje functioneert. En zo kun jij ook op een heel eenvoudige manier te weten komen of het probleem aan de batterij ligt of het apparaat stuk is.

Toch is het altijd een goede aanbeveling om een batterijtester te kiezen die meerdere opties heeft. Zo heb je tegenwoordig ook heel wat apparaten die de batterij niet alleen zullen testen maar in geval van nood ze ook meteen zullen opladen. Dit is natuurlijk een enorm voordeel. Houd er wel rekening mee dat dit niet meteen de goedkope batterijtesters zijn. Je kunt altijd de promoties in de gaten houden en misschien zo wel een batterijtester aanbieding spotten.

 

 

Het formaat, de mogelijkheden en het budget

 

Het zal ook meteen opvallen dat er veel compacte batterijtesters op de markt zijn en ook een aantal toestellen die toch iets groter zijn. Dit heeft vaak te maken met de mogelijkheden en de verwachtingen die je hebt van het toestel. Je kunt bijvoorbeeld heel wat batterijtesters opmerken waarmee je werkelijk verschillende soorten batterijen kunt opladen. Zo zijn er apparaten waarmee je AA, AAA, C en D batterijen kunt opladen. Deze zijn uiteraard qua formaat en afmetingen ook iets groter dan de modellen waarbij je maar één soort kunt testen.

Uiteraard heeft dit ook te maken met de verwachtingen en het doel dat je voor ogen hebt. Heb je enkel AA en AAA batterijen te testen dan hoef je niet meteen een apparaat aan te kopen dat zich ook richt op C en D batterijen of knoopcel batterijen. Dit zal meteen ook iets meer schelen in de prijs. Als je bijvoorbeeld enkel en alleen op zoek bent naar een batterijtester die de batterijen van je gehoorapparaat test dan zal dit eerder een compact toestel zijn. Op die manier kun je het ook gemakkelijk overal mee naartoe nemen.

Net zoals er verschillende toestellen zijn, zullen ook de prijzen lichtjes veranderen. Bekijk eventueel de reviews van de kopers eens. Zij kunnen vaak nog meer extra informatie geven over een bepaalde batterijtester. Dit kan het voor jou gemakkelijker maken om tot het apparaat te komen waarnaar jij op zoek bent.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES