7 beste Blu-rayspelers Test van 2024

Laatste update: 05.03.24

 

Beste blu-rayspelers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

De blu-rayspeler wordt eigenlijk beschouwd als de opvolger van de dvd-speler én bijgevolg de verbeterde versie. Er zijn namelijk heel wat meer mogelijkheden op het gebied van geluids- en beeldkwaliteit. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, hebben we een selectie gemaakt van de 3 best beoordeelde hedendaagse blu-rayspelers. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Panasonic DP-UB824EGK Blu-ray speler die gekenmerkt wordt door een 4K beeldkwaliteit. Echter blijkt ook de LG BP250 een schot in de roos te zijn daar je dit apparaat ook dvd’s ondersteunt. Kortom, bekijk het even rustig en kies vervolgens voor de, voor jou beste blu-rayspeler. Veel succes!

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste blu-rayspelers (Reviews) van 2024

 

Samsung, LG, Philips, Denon, Sony en Yamaha; allen bekende merken die één of meerdere duurzame blu-rayspelers op de markt hebben gebracht. Maar wat is nu precies de beste blu-rayspeler. Is dat eentje met 4K beeldkwaliteit, 3D ondersteuning of ben je toch specifiek op zoek naar een aanbieding. Wij hebben alvast een selectie gemaakt van 5 topproducten waarbij we ons gebaseerd hebben op de online reviews en het advies van klanten. Bekijk het even alvorens je een keuze maakt.

 

1. Panasonic DP-UB824EGK Blu-ray speler // Panasonic Blu-rayspeler

 

Is je oude dvd-speler stuk en ben je dus al geruime tijd aan het uitkijken of een nieuwe dvd-speler te kopen? Dan kan het misschien een aanbeveling zijn om de dvd-speler met HDMI links te laten liggen en meteen te opteren voor een gebruiksvriendelijke blu ray speler. Blu ray wordt niet voor niets beschouwd als de opvolger – en dus verbeterde versie – van de traditionele dvd-speler. De moeite waard dus om dit exemplaar van Panasonic eens even onder de loep te nemen.

Zo wordt de Panasonic DP-UB824EGK blu-rayspeler in eerste instantie gekenmerkt door een vrij compacte en lichtgewicht uitvoering waardoor hij makkelijker eender waar in de ruimte – zelfs de kinderkamer of camper – kan worden geïnstalleerd. Maar vergis je niet want ondanks zijn compacte formaat, weet hij jou aangenaam te verrassen op het gebied van geluid én beeld.

De Panasonic blu-rayspeler is uitgerust met een 4K Ultra HD beeldkwaliteit die wordt aangevuld door een geïntegreerde HCX processor wat het geheel alleen nog maar beter maakt. Het gebruiksgemak van deze 4K blu ray speler wordt verder aangedikt dankzij de geïntegreerde bluetooth én wifi functie. Let wel, er is jammer genoeg geen NFC functie voorhanden. Toch geven klanten alleen maar positief advies wat resulteert in uitstekende reviews en een mooie eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen:

Beeldkwaliteit: de Panasonic blu-rayspeler wordt gekenmerkt door een uitstekende 4K Ultra HD beeldkwaliteit.

Processor: de geïntegreerde HCX processor draagt niet alleen bij aan de uiteindelijke reactiesnelheid van het apparaat maar tevens ook aan een optimale beeldkwaliteit.

Wifi: naast bluetooth en de mogelijkheid tot het afspelen van USB, is er ook sprake van een wifi functie wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

 

Nadelen:

Geen NFC functie: indien er toch een klein puntje van kritiek mag worden geuit dan zou dit te maken kunnen hebben met het gebrek aan een NFC functie.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. LG BP250 Blu-ray DVD speler DVD’s en Blu-ray dvd’s

 

Ben je op zoek naar een degelijke blu-rayspeler die niet alleen het gebruik van dvd’s maar ook van blu-ray dvd’s ondersteunt. Dan blijkt de LG blu-rayspeler alvast een schot in de roos te zijn. Bovendien wordt het apparaat jou aangeboden tegen een mooi en aanvaardbaar prijskaartje en krijg je meteen het gevoel met een aanbieding te maken te hebben.

De blu-rayspeler wordt bovendien geleverd inclusief een duidelijke handleiding en een praktische afstandsbediening. Zo kun je de speler vanop de bank probleemloos in- en uitschakelen. De speler ondersteunt ook cd formaat en biedt een Full HD resolutie aan. Dit resulteert in prachtige heldere beelden.

Ondanks het feit dat het een degelijke portable blu-rayspeler betreft, moet je wel rekening houden met het feit dat je geen wifi noch bluetooth geniet. Dat resulteert dan ook in verdeeldheid tussen klanten. Voor sommigen blijkt het hier dus om een topproduct te gaan terwijl anderen dan weer vinden dat de kwaliteit een pak beter had gekund.

 

Voordelen:

Prijskaartje: ben je op zoek naar de blu-rayspeler met de laagste prijs? Dan lijkt dit apparaat van LG, overigens door velen als het beste merk beschouwd, alvast een goede aanbeveling te zijn.

Verpakking: ook hier wordt een praktische afstandsbediening inclusief informatieve handleiding met het product meegeleverd.

Handig in gebruik: in tegenstelling tot het vorige apparaat, ondersteunt deze blu-rayspeler wel degelijk dvd’s en zelfs blu-ray dvd’s.

 

Nadelen:

Geen wifi: besef wel dat deze blu-rayspeler niet is uitgerust met een ingebouwde wifi functie.

Geen bluetooth: ook de aanwezigheid van een betrouwbare bluetooth functie ontbreekt bij deze blu-rayspeler.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Panasonic DMP-BDT181EF Blu-ray speler Disc 3D

 

Door te kiezen voor de blu-rayspeler van Panasonic, afkomstig uit de Panasonic Dmp serie, kies je alvast voor één van de goedkope apparaten uit het lijstje. De speler wordt gekenmerkt door een compact en strak design dat je makkelijk kunt installeren en perfect tot uiting komt in eender welk interieur.

Deze prachtige blu-rayspeler maakt het mogelijk om eender welk blu-ray bestand af te spelen, gebruik makend van een Ultra HD/4K resolutie. Je bent dus zeker van een heldere en duidelijke beeldkwaliteit. Verder ondersteunt de blu-rayspeler ook upscaling 4K evenals 3D. Houd er wel rekening mee dat er geen bluetooth functie noch wifi voorhanden is.

Wat betreft de aansluitingsmogelijkheden, kun je gebruik maken van de USB poort die zich aan de voorzijde van het apparaat bevindt. De speler wordt geleverd inclusief een duidelijke handleiding en een praktische afstandsbediening en biedt daarnaast nog eens 2 jaar garantie. Een enkele koper vindt het best wel jammer dat er geen aparte audio uitgang voorzien is. Toch vinden de meeste klanten het topproduct tegen een aanvaardbare prijs.

 

Voordelen:

Kostenplaatje: de lage prijs kan er alvast voor zorgen dat deze blu-rayspeler als één van de populairste apparaten uit dit lijstje wordt beschouwd.

Gebruiksgemak: het is een krachtige en duurzame blu-rayspeler waarmee je zonder problemen diverse blu-ray bestanden kunt afspelen. Hierbij geniet je een totale Ultra HD/4K resolutie.

USB: er is een USB poort voorzien die zich aan de voorkant van de blu-rayspeler bevindt.

Verpakking: op het moment dat je besluit de blu-rayspeler aan te kopen dan worden ook een afstandsbediening en zelfs een informatieve handleiding meegeleverd.

 

Nadelen:

Geen audio uitgang: ondanks de vele tevreden reacties, vindt één klant het vervelend dat de speler niet is uitgerust met een aparte audio uitgang.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Sony UBP-X500 – Blu-Ray-speler – 4K Ultra HD // Dolby Atmos ondersteuning

 

Net zoals de vele andere toppertjes binnen deze reeks, kent ook de Sony UBP-X500 blu-rayspeler een vrij compacte en lichtgewicht uitvoering wat de plaatsing alvast een tikkeltje eenvoudiger maakt. Door het apparaat met behulp van een HDMI-kabel, met je televisietoestel te verbinden, kun je uiteindelijk genieten van een uitstekende 4K Ultra HD beeldkwaliteit wat de filmervaring alleen maar beter maakt. Let wel; de kabels om de aansluiting tot stand te brengen, worden niet standaard meegeleverd.

Maar dat is nog lang niet alles want zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een geïntegreerde wifi functie, Dolby Atmos ondersteuning en diverse aansluitingsmogelijkheden gaande van een HDMI-poort tot een USB-aansluiting én een LAN-poort.

Een blik op de online reviews laat dan ook meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,9 sterren zien waarbij verschillende klanten positief reageren inzake het de beeld- én geluidskwaliteit. Slechts een enkele koper vindt het jammer dat de aansluitingsmogelijkheden eerder beperkt zijn.

 

Voordelen:

Beeldkwaliteit: deze Sony blu-rayspeler is in staat om een uitstekende 4K Ultra HD beeldkwaliteit aan te bieden.

Afstandsbediening: bij aankoop van deze blu-rayspeler wordt standaard ook meteen een afstandsbediening aangeboden.

Gebruiksvriendelijk: het apparaat is niet alleen in staat om blu-ray bestanden af te spelen maar ondersteunt verder ook cd’s, dvd’s, USB, 4K en Ultra HD.

Aansluitingsmogelijkheden: de HDMI-aansluiting wordt aangevuld met een LAN-poort en USB-aansluiting.

 

Nadelen:

Geen HDMI-kabel: houd er rekening mee dat de kabels om het apparaat met je televisietoestel te verbinden, niet standaard worden meegeleverd op het moment van aankoop.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. LG BP450 Blu-ray speler Geschikt voor 3D en Upscaling

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn dan lijkt de LG BP450 blu-rayspeler alvast een goede optie te zijn. De blu-rayspeler wordt jou aangeboden inclusief een praktische handleiding en een afstandsbediening. Op die manier kun je de speler vanop de bank probleemloos in- en uitschakelen. Een bediening via je smartphone is hier echter niet mogelijk.

Deze blu-rayspeler ondersteunt niet alleen blu-ray bestanden maar ook cd en dvd bestanden. Verder is het ook geschikt voor 3D én Upscaling en geniet je hierbij een hoge Full HD resolutie. Er mag dan wel geen bluetooth of wifi aanwezig zijn, toch geniet je het gebruik van een ethernet poort evenals een USB aansluiting, een USB voorzijde en een coaxiale uitgang en HDMI poort.

We stellen vast dat de meeste klanten duidelijk tevreden zijn met hun aankoop en het product positief beoordelen op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid. Slechts één koper is van mening dat de kwaliteit van de afstandsbediening toch wel wat beter had kunnen zijn.

 

Voordelen:

Comfort: de meegeleverd afstandsbediening maakt het mogelijk om deze blu-rayspeler vanuit je bed of zetel te bedienen.

Handig in gebruik: de speler ondersteunt zonder problemen allerlei cd en zelfs dvd bestanden en biedt daarnaast ook heel wat mogelijkheden betreffende 3D Upscaling.

Aansluitingsmogelijkheden: de blu-rayspeler beschikt niet alleen over een USB aansluiting maar evenzeer over een ethernet poort, een HDMI poort en een coaxiale uitgang.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: ondanks de vele positieve reacties, stellen we vast dat één koper toch wel net iets meer kwaliteit had verwacht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Panasonic DMR-BCT76ECK Blu-Ray Recorder

 

Net zoals één van de vorige apparaten zul je merken dat ook deze blu-rayspeler jou wordt aangeboden door Panasonic. Het apparaat wordt gekenmerkt door een slank en strak design en werd afgewerkt in een neutrale zwarte kleur. De levering omvat tevens ook een handleiding inclusief een afstandsbediening zodat je de speler vanop de bank kunt bedienen.

Het afspelen van cd, dvd en blu-ray bestanden is voor deze speler dan ook geen problemen. Eveneens het gebruik van een opneemfunctie en Upscaling. Dit alles aan een Ultra HD/4K resolutie die een optimale beeldkwaliteit garandeert. Verder kun je gebruik maken van de beschikbare wifi functie, is er ook een optische ingang aanwezig eveneens een HDMI uitgang en USB poort.

Jammer genoeg moeten we vaststellen dat er tot op heden nog geen online reacties bij het product beschreven staan. Het is mogelijk dat het hier een vrij recent product betreft. Verder kan het hoge prijskaartje er misschien ook wel wat mee te maken hebben.

 

Voordelen:

Design: soms wil het oog ook wat en dan is deze blu-rayspeler met zijn strakke en slanke ontwerp alvast een schot in de roos.

Beeldkwaliteit: met de Ultra HD/4K resolutie mag je alvast zeker zijn van een meer dan uitstekende en heldere beeldkwaliteit.

Handig in gebruik: de blu-rayspeler ondersteunt zonder problemen het afspelen van verschillende bestanden. Denk bijvoorbeeld maar aan dvd, blu-ray en cd bestanden.

Wifi: in tegenstelling tot sommige andere spelers, is dit apparaat wel degelijk voorzien van een ingebouwde wifi functie.

 

Nadelen:

Prijzig: de hoge prijs laat meteen duidelijk stellen dat het hier niet meteen de blu-rayspeler met de laagste prijs betreft.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Panasonic Bluray DPUB150EGK Wifi optioneel

 

In tegenstelling tot het vorige product, lijkt deze Panasonic blu-rayspeler wel een aanbieding te zijn. De speler wordt geleverd inclusief een informatieve handleiding en een praktische afstandsbediening. Wat betreft de wifi, is deze vooral optioneel en afhankelijk van je persoonlijke wens. Houd er wel rekening mee dat het niet mogelijk is om de blu-rayspeler door middel van je smartphone te bedienen.

Het afspelen van cd, dvd, blu-ray, 4K en Ultra-HD bestanden, is alvast een fluitje van een cent voor deze unieke speler. Het apparaat is zelfs geschikt voor upscaling en garandeert hierbij een Ultra HD/4K beeldkwaliteit.

In tegenstelling tot heel wat andere spelers uit dit lijstje, blijkt deze blu-rayspeler wel degelijk driedimensionaal te zijn. Jammer genoeg kunnen wij jou geen verder advies geven omtrent de gebruikerservaringen daar er momenteel nog geen enkele koper een reactie bij het product heeft geplaatst.

 

Voordelen:

Kostenplaatje: wil je toch niet gelijk een groot budget spenderen aan een duurzame blu-rayspeler dan komt dit apparaat als geroepen.

Handig in gebruik: het is helemaal geen enkel probleem om cd, dvd, 4K, blu-ray en Ultra-HD bestanden af te spelen en te ondersteunen.

Driedimensionaal: het grote pluspunt van dit apparaat is dat de blu-rayspeler driedimensionaal blijkt te zijn.

 

Nadelen:

Geen smartphone bediening: je kunt de blu-rayspeler vanop afstand bedienen door gebruik te maken van de meegeleverde afstandsbediening. Een bediening via smartphone is hier echter niet mogelijk.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Blu-rayspelers Koopgids

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een blu-rayspeler maar kun je maar geen keuze maken? Dan raden wij jou alvast aan om zoveel mogelijk apparaten met elkaar te vergelijken en hierbij eventuele aanbiedingen niet te negeren. Bedenk wat de afspeelmogelijkheden en eventuele extra kenmerken van de speler zijn. En welk prijskaartje staat daar tegenover? Het is een aanbeveling om de koopgids hieronder grondig door te nemen alvorens je op zoek gaat naar de voor jou beste blu-rayspeler.

Wat is een blu-rayspeler

Met een blu-rayspeler kies je voor de opvolger van de alom bekende dvde speler. Echter is er wel een onderscheid tussen beide apparaten. Zo is een blu-rayspeler uitgerust met een veel grotere opslagcapaciteit in tegenstelling tot de dvd speler. Je zou dus kunnen zeggen dat de blu-rayspeler zowat de verbeterde versie van de dvd speler is.

De grote opslagcapaciteit van de blu-rayspeler zorgt ervoor dat films, series en andere bestanden met een HD beeld- en geluidskwaliteit kunnen worden opgeslagen. Dit is bijvoorbeeld niet mogelijk bij de standaard dvd speler. Wil je dus kunnen genieten van hoge resolutiebeelden en hoge resolutie audio? Dan lijkt de aanschaf van een blu-rayspeler veruit de meest logische oplossing.

Uiteraard willen wij jou aanraden om niet gelijk de eerste de beste blu-rayspeler aan te kopen. Bedenk waar jij naar op zoek bent en welke verwachtingen je van het apparaat hebt. De antwoorden op dergelijke vragen kan de zoektocht alvast wat eenvoudiger later verlopen.

 

Wat zijn de afspeelmogelijkheden

Naast de ruime opslagcapaciteit blijkt het afspelen van cd bestanden en dvd bestanden ook tot de belangrijkste kenmerken van een degelijke blu-rayspeler te behoren. Uiteraard zullen de meeste blu-rayspelers nog tal van andere afspeelmogelijkheden aanbieden. Denk maar aan het afspelen van tal van blu-ray bestanden. Mag het echt wel allemaal een tikkeltje meer zijn dan kun je kiezen voor een blu-rayspeler waarbij het mogelijk is om 3D blu-ray bestanden of 4K blu-ray bestanden af te spelen. Houd wel rekening met het hogere prijskaartje!

 

Draadloos streamen in combinatie met diverse aansluitingsmogelijkheden

De meest recente blu-rayspelers zijn uitgerust met een ingebouwde wifi module, de mogelijkheid om een ethernetkabel te gebruiken of de mogelijkheid om gebruik te maken van wifi dongle. Dergelijke opties zorgen ervoor dat je de blu-rayspeler met je thuisnetwerk kunt verbinden en zo gemakkelijk bepaalde bestanden vanop je laptop kunt streamen. Zorg er wel voor dat beide apparaten, je laptop en de blu-rayspeler, voorzien zijn van de bekende DLNA certificaat.

Daarnaast raden we aan om ook even stil te staan bij de diverse aansluitingsmogelijkheden. Zo zijn de meeste blu-rayspelers voorzien van een USB poort, meestal aan de voorzijde van het apparaat. Ook één of meerdere HDMI aansluitingen inclusief meerdere USB ingangen kunnen een meerwaarde zijn. Bedenk of er een AUX-ingang te bespeuren valt en of je kunt gebruik maken van een coax digitaal aansluiting en een ethernet (LAN) netwerkverbinding.

Extra kenmerken en optiemogelijkheden

De zoektocht naar de voor jou beste blu-rayspeler zal aantonen dat bepaalde apparaten over net iets meer mogelijkheden beschikken dan andere. Sommige functies en kenmerken kunnen best wel een meerwaarde zijn. Zo kan het handig zijn om te kijken naar de videoresolutie die ondersteund wordt. In de meeste gevallen betreft het hier een Full HD videoresolutie maar er zijn ook spelers met een Ultra HD/4K resolutie.

Verder zullen de meeste blu-rayspelers geleverd worden inclusief een afstandsbediening. Toch bestaan er tegenwoordig ook heel wat apparaten die je kunt bedienen door middel van een speciale app op je smartphone. En wat dan met de zogenaamde 3D functie? En is er sprake van ingebouwde wifi en/ of bluetooth? En dan is er nog de bekende “upscaling” functie  waarmee het mogelijk is om een lage resolutie te gaan opschalen naar een Full HD resolutie. Ook dat kan best een pluspunt zijn alhoewel je dan iets meer budget zult moeten voorzien.

 

Met welk budget hoef je rekening te houden

Gemiddeld zul je rekening moeten houden met een prijskaartje van ongeveer 150 euro. Uiteraard zijn er heel wat blu-rayspelers op markt te vinden die je voor veel minder kunt aankopen. Zo zijn apparaten met een prijskaartje van minder dan 100 euro zeker geen uitzondering. In de meeste gevallen zul je echter wel wat meer betalen.

Zo zullen bepaalde factoren de prijs, in meer of mindere mate beïnvloeden. Bedenk de verschillende afspeelmogelijkheden, de streamingsmogelijkheden en natuurlijk de extra kenmerken. Bedenk daarom wat je precies van het toestel verwacht en hoeveel geld je maximaal kunt spenderen aan een degelijke blu-rayspeler.

Indien je mocht twijfelen tussen 2 of meerdere blu-rayspelers, dan raden wij jou aan om de bijbehorende online reviews van klanten ook even door te nemen. Veel succes!

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is een blu-rayspeler?

De blu-rayspeler is de opvolger van de bekende dvd-speler, met andere woorden de verbeterde versie van de dvd-speler. Het grootste verschil tussen de beide apparaten heeft voornamelijk te maken met de totale opslagcapaciteit. Een standaard blu-ray disk biedt een opslagcapaciteit aan van maar liefst 50 GB. Dat is ruim 5 keer zoveel in vergelijking met de standaard dvd-speler.

De ruime opslagcapaciteit maakt het dan meteen ook mogelijk om films, series en documentaires met een HD (High Definition) beeldkwaliteit en geluid, op te slaan en te bekijken. Op die manier wordt een soort van bioscoop gevoel gecreëerd.

Q2: Welke blu-rayspeler is regiovrij?

Wanneer je van plan bent om een blu-rayspeler aan te kopen dan zul je de mogelijkheid hebben om te kiezen tussen een regiovrije blu-rayspeler of een niet regiovrij apparaat. Uiteraard is het altijd beter om te kiezen voor een regiovrije blu-rayspeler aangezien de regio beperkingen dan volledig wegvallen. Het zal misschien iets duurder zijn in de aankoop maar je krijgt heel wat waar voor je geld.

Een regiovrije blu-rayspeler wordt aangeduid als een “Multiregio” blu-rayspeler en is bijgevolg in staat om niet alleen dvd’s maar ook alle blu-ray discs af te spelen.

 

Q3: Welke HDMI kabel kun je gebruiken voor je blu-rayspeler?

Je hebt uiteindelijk de knoop doorgehakt en besloten om een blu-rayspeler in huis te halen. Het is uiteraard minstens even belangrijk om een degelijke HDMI kabel aan te kopen. In sommige gevallen wordt er reeds een HDMI kabel met de aankoop van het toestel meegeleverd, maar niet altijd.

Ben je dus op zoek naar een duurzame HDMI kabel die je zonder problemen met je blu-rayspeler kunt gebruiken? Dan hoef je niet per sé op zoek te gaan naar een hele dure kabel. De meeste goedkope HDMI kabels voldoen vaak helemaal aan de eisen. Zorg er alleen voor dat de kabel een lengte van ongeveer 1 tot meter heeft. Op die manier geniet je toch net voldoende bewegingsvrijheid.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES