6 beste bluetooth headsets Test van 2022

Laatste update: 04.07.22

 

Beste bluetooth headsets – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Nokia BH-215 Bluetooth Headset kies je alvast voor een unieke combinatie tussen kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Zo wordt dit compacte lichtgewicht apparaat gekenmerkt door een geïntegreerd trilalarm. Daartegenover staat de Link Dream Zakelijke 5.0 Bluetooth headset die – zoals de titel reeds doet vermoeden – voorzien is van een praktische 5.0 bluetooth versie waarmee je probleemloos een verbinding met externe apparaten kunt aangaan. In de onderstaande tabel hebben we voor de volledigheid nog een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van de voor- én nadelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste bluetooth headsets (Reviews) van 2022

 

Ben je op zoek naar een degelijke PS4 bluetooth headset of een bluetooth stereo headset of wil je toch liever een degelijke bluetooth headset voor in de auto of op de motor spotten? Geef je daarbij de voorkeur aan een basis set of mag het een duurzame bluetooth headset met microfoon zijn? Bedenk daarnaast dat er ook heel wat keuze is op het gebied van merken gaande van de bluetooth headsets van JBL tot de bekende sport bluetooth headset van Sony of de Plantronics bluetooth headsets. Bekijk de 7 toppers hieronder rekening houdend met de online reviews en het bijbehorende klantenadvies alvorens je op zoek gaat naar de beste bluetooth headset.

 

1. Nokia BH-215 Bluetooth Headset – Ingebouwd trilalarm – Geïntegreerde microfoon

 

Ben je op zoek naar een goedkope bluetooth headset dan wel een leuke aanbieding, dan lijkt dit exemplaar van Nokia alvast een stap in de goede richting. Zo wordt de Nokia BH-215 gekenmerkt door een krachtige ingebouwde batterij die een capaciteit van wel 110 mAh garandeert en op die manier in staat is een stand-by tijd van 200 uren én een gesprekstijd van 10 uren te leveren. Dit wordt aangevuld met een handige bluetooth 2.1 functie waarmee feilloos connectie kan gemaakt worden met externe apparaten zoals je smartphone.

Het compacte lichtgewicht apparaatje – dat overigens werd afgewerkt in een zwart design – is eenvoudig te bevestigen en voorzien van een geïntegreerde microfoon. Dankzij het – eveneens aanwezige – ingebouwde trilalarm wordt het overigens mogelijk om oproepen waar te nemen zelfs wanneer je smartphone op stil staat.

Een blik op de online reacties toont aan dat klanten duidelijk tevreden zijn van hun aankoop wat meteen resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren. Kortom, niet alleen voorzien van de – misschien wel – laagste prijs maar tevens ook één van de populairste opties binnen deze reeks.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: je zult alvast aangenaam verrast zijn bij het zien verschijnen van het voordelige prijskaartje.

Microfoon: de headset wordt gekenmerkt door een ingebouwde microfoon waarmee je eenvoudig inkomende oproepen kunt beantwoorden.

Handig in gebruik: verder ben je verzekerd van een krachtige batterij, een aanwezige 4.2 bluetooth functie en een betrouwbaar geïntegreerd trilalarm.

Clip: de bluetooth headset is uitgerust met een veelzijdige clip waarmee je de hoofdtelefoon kunt bevestigen aan je kledij.

 

Nadelen:

Geen JBL: ben je op zoek naar een degelijke bluetooth headset van JBL dan is dit toppertje uiteraard niet de best mogelijke aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Link Dream Zakelijke 5.0 Bluetooth headset Link Dream – Office – Auto – Werk

 

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor deze unieke bluetooth headset die jou wordt aangeboden en geleverd door Link Dream. Zo wordt de het apparaatje alvast gekenmerkt door een compact design inclusief dito gewicht gaande van 1,6 x 1 x 5,85 cm tot 12,5 gram wat uiteraard bijdraagt aan het draagcomfort én het uiteindelijke gebruiksgemak. Dit wordt aangevuld met een krachtige oplaadbare batterij die 24 uur gesprekstijd levert alsook 60 dagen stand-by tijd.

Maar natuurlijk is er veel meer dan dat. Zo is de headset uitgerust met de meest recente bluetooth 5.0 versie en wordt hij aangevuld met het Siri besturingssysteem, een zogenaamde last call functie, een ingebouwde microfoon inclusief volumeregelaar en een handige muziekregelaar.

Een blik op de online reviews toont een mooie score van 4,8 sterren aan waarbij heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Slechts één koper ondervond problemen met de levertijd.

 

Voordelen:

Voeding: de bluetooth headset is uitgerust met een krachtige oplaadbare batterij die zonder problemen een stand-by tijd van 60 dagen levert alsook een gesprekstijd van 24 uren en tot wel 22 uren muziek.

Connectie: de headset maakt gebruik van een 5.0 bluetooth functie en maakt het mogelijk om een verbinding aan te gaan met 2 apparaten tegelijkertijd.

Display: gebruik je de bluetooth headset met je iPhone dan is er de optie tot een display vermogen in iOS.

Handig in gebruik: de headset is uitgerust met tal van kenmerken en functies gaande van een ingebouwde microfoon tot een volume- én muziekregelaar en de mogelijkheid om handsfree te bellen.

 

Nadelen:

Prijzig: hoewel de meeste klanten overtuigd blijken, zou de prijs door anderen als een struikelblok kunnen worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Plantronics Bluetooth Headset – Voyager Legend + Case – Plantronics

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en is budget niet meteen een allesbepalend probleem dan loont het eventueel de moeite om deze in ear bluetooth headset van het bekende merk Plantronics even onder de loep te nemen. Zo blijkt het apparaatje bijzonder compact en licht van gewicht wat alvast bijdraagt aan het uiteindelijke draagcomfort.

Verder is de Plantronics bluetooth headset voorzien van een krachtige batterij die een maximale gesprekstijd oplevert van wel 7 uren aangevuld met een totale stand-by tijd van ongeveer 264 uren. Dit wordt moeiteloos gecombineerd met een uiterste gevoeligheid van 118 dB, een betrouwbare en scherpe beugelmicrofoon, een volumeregelaar en een 3.0 bluetooth functie met een ruim bereik van wel 40 meter.

Nemen we even een kijkje tussen de vele online reviews dan stellen we vast dat de meeste klanten duidelijk tevreden zijn over de aangeboden kwaliteit. Slechts een enkele koper vindt de gebruiksvriendelijkheid te wensen overlaten en de headset allesbehalve comfortabel.

 

Voordelen:

Voeding: de bluetooth headset is uitgerust met een krachtige oplaadbare batterij die een vermogen garandeert gaande van 7 uren tot maximaal 11 dagen.

Handig in gebruik: de ingebouwde beugelmicrofoon wordt aangevuld met de aanwezigheid van ruisonderdrukking, multipoint, aankondiging van inkomende oproepen, een volumeregelaar en een handige antwoordknop.

Etui: bij aankoop van deze unieke 3.0 bluetooth headset wordt eveneens een duurzaam opbergetui aangeboden.

 

Nadelen:

Trilalarm: in tegenstelling tot heel wat andere bluetooth headset blijkt dit apparaat niet voorzien van een ingebouwd trilalarm.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Draadloze Oordopjes – Airpods Pro Alternatief – Bluetooth Headset – Handsfree – Earbuds

 

In vergelijking met het vorige product lijkt deze bluetooth headset van By Nintynine wel een echte aanbieding. Zo ligt het prijskaartje van deze draadloze oordopjes alvast een pak lager waardoor ze meteen toegankelijker worden voor een breed publiek. Klanten reageren dan ook uitermate positief en belonen dit setje met een mooie eindscore van 4,6 sterren.

Deze unieke draadloze oordopjes zijn dan ook bijzonder eenvoudig in gebruik en worden geleverd in een bijbehorende oplaadcase. Ze maken gebruik van een recente 5.0 bluetooth versie en maken – zodra je ze uit de oplaadcase haalt en ze vervolgens inbrengt – automatisch verbinding met andere bluetooth apparaten zoals je smartphone, tablet of laptop. Kortom, een uitstekend – en vooral goedkoper – alternatief voor de bekende Airpods Pro.

De oortjes zijn bovendien in amper 1 tot 1,5 uur helemaal opgeladen en bieden een maximale werkafstand van zo’n 10 meter. Met hun lichte gewicht van 5 à 6 gram zijn ze overigens bijzonder comfortabel en aangenaam in gebruik.

 

Voordelen:

Airpods Pro: deze draadloze oordopjes kunnen beschouwd worden als het perfecte én budgetvriendelijke alternatief voor de bekende Airpods Pro earbuds.

Bluetooth: de oordopjes maken gebruik van een handige 5-0 bluetooth functie en bieden een relatief ruim bereik van 10 meter.

Configuratie: de configuratie van de oordopjes gebeurt door middel van een eenvoudige tik op de oplaadcase.

Handig in gebruik: zodra de oortjes uit de oplaadcase verwijderd worden en worden ingebracht, zullen ze automatisch inschakelen en verbinden met het desbetreffende bluetooth apparaat.

 

Nadelen:

Geen Apple: hoewel hun werking gelijk loopt aan die van de bekende Airpods Pro, worden deze oordopjes niet aangeboden door Apple wat door velen alsnog als het beste merk beschouwd wordt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Jabra Talk 25 Bluetooth Headset – 100-92310900-60, Jabra Talk

 

Met de Jabra Talk 25 bluetooth headset kies je voor een eenvoudige compacte én lichtgewicht headset die comfortabel aanvoelt bij langdurig gebruik. Bovendien is de headset uitgerust met een krachtige makkelijk oplaadbare batterij die – indien helemaal volgeladen – een stand-by tijd van wel 10 dagen garandeert alsook een gesprekstijd van ongeveer 8 uren.

Dit alles wordt aangevuld met een recente versie van de bluetooth 4.0 functie, een ingebouwde microfoon, een handige volumeregelaar, een push to talk functie en de mogelijkheid om de volumegevoeligheid eigenhandig te regelen. Houd er wel rekening mee dat de headset niet voorzien is van een zogenaamde noise cancelling functie.

Hoewel de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid, is één koper van mening dat de duurzaamheid van het apparaat stukken beter had gekund.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: met de Jabra Talk bluetooth headset wordt het niet alleen mogelijk om kristalheldere (HD) gesprekken te houden maar ook GPS-instructies te raadplegen en mediabestanden af te spelen.

Bluetooth: de headset maakt gebruik van een recente 4.0 bluetooth versie.

Draagcomfort: het uiteindelijke draagcomfort wordt mede bereikt door zijn lichte gewicht en compacte omvang.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: volgens één enkele gebruiker zouden bepaalde onderdelen aan deze bluetooth headset alvast geen lang leven beschoren zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Xelar Type One – Draadloze Headset – Bluetooth 5.0 – Handsfree bellen – 24 uur bellen

 

We sluiten het rijtje af met deze unieke – en overigens budgetvriendelijke – draadloze headset jou aangeboden en geleverd door Xelar. Net zoals de voorgaande exemplaren, blijkt ook dit setje gekenmerkt door een relatief compact formaat en licht gewicht wat alvast bijdraagt aan het uiteindelijke draagcomfort. Dit wordt aangevuld met een regen- én zweetbestendige coating waardoor het gebruiksgemak wordt geoptimaliseerd.

De headset – die gebruik maakt van een recente 5.0 bluetooth versie – is eveneens uitgerust met een krachtige oplaadbare batterij die een maximale gesprekstijd van wel 24 uur garandeert. Dit alles wordt aangevuld met een ingebouwde microfoon, een ruim bereik van 15 meter, de mogelijkheid om gebruik te maken van Siri en de aanwezigheid van een noise cancelling functie.

Uit de online reviews kunnen we alvast opmaken dat heel wat klanten overtuigd blijken van hun aankoop. Slechts een kleine minderheid had iets meer kwaliteit verwacht en vindt dat de batterij snel opraakt.

 

Voordelen:

Voeding: de bluetooth headset maakt gebruik van een krachtige oplaadbare Lithium Ion batterij die een gesprekstijd van wel 24 uur garandeert.

Formaat: het apparaatje kent een totale afmeting van 5 x 1,2 x 0,9 cm aangevuld met een licht gewicht waardoor de headset comfortabel om dragen is.

Handig in gebruik: er is uiteraards sprake van diverse bijkomende functies en kenmerken die een meerwaarde betekenen zoals noise cancelling, een regen- én zweetbestendige coating en de mogelijkheid om hem met eender welk type smartphone te verbinden.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een kleine minderheid van de kopers blijkt jammer genoeg niet helemaal overtuigd van de aangeboden batterijkwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bluetooth headsets Koopgids

 

Wat is een bluetooth headset en welke mogelijkheden biedt een dergelijk exemplaar? Hoe kun je een bluetooth headset met andere externe apparaten verbinden en met welk prijskaartje dien je ongeveer rekening te houden? Wij zoeken het graag even voor jou uit zodanig dat de uiteindelijke zoektocht een pak eenvoudiger wordt. Juist daarom lijkt het ons alvast een meer dan goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even rustig door te nemen alvorens je de verschillende bluetooth headsets en/ of eventueel aanbiedingen en promoties met elkaar gaat vergelijken. 

Wat is een bluetooth headset en hoe zit het met zijn gebruiksgemak?

Een bluetooth headset is – hoe kan het ook anders – een headset waarvan de werking staat of valt door middel van een bluetooth functie. Dat betekent dus dat een dergelijk type headset op andere apparaten dient te worden aangesloten door middel van de ingebouwde bluetooth functie, wat impliceert dat het desbetreffende externe apparaat eveneens in het bezit moet zijn van een bluetooth functie. 

Echter bevinden we ons momenteel in een sterk veranderende maatschappij waarin technologie en informatica een bijzonder grote rol speelt waardoor de meest recente technologische apparatuur standaard is uitgerust met een bluetooth functie. Kortom, de aanschaf van een bluetooth headset is vandaag de dag niet langer een verloren kost en biedt meer voordelen dan je op het eerste gezicht zou denken.

Zo is een bluetooth headset alvast een belangrijke meerwaarde gebleken voor eenieder die graag zijn of haar handen wil vrijhouden tijdens het bellen. Dat kan bijvoorbeeld aangewezen zijn wanneer je in de auto zit, in de trein of op de fiets. Maar evengoed wanneer je aan het typen of schrijven bent, je kinderen aan het verzorgen bent of aan het koken geslagen bent. Afhankelijk van het type bluetooth headset zullen bepaalde modellen net iets meer mogelijkheden en functies aanbieden ten opzichte van anderen, wat uiteraard ook een invloed zal hebben op het uiteindelijke prijskaartje.

 

De mogelijkheden van een degelijke bluetooth headset

Dat een bluetooth headset vandaag de dag niet langer een verloren kost is, is onderhand wel al duidelijk. Ideaal voor mensen die graag meerdere activiteiten met elkaar willen combineren. Toch willen we er even op wijzen dat het niet de bedoeling is om zomaar de eerste de beste bluetooth headset in het winkelmandje te plaatsen. Zo zullen bepaalde bluetooth headsets over net iets meer opties en functies beschikken in vergelijking met andere sets en misschien vormen bepaalde mogelijkheden uiteindelijk wel een meerwaarde?

Zo kun je tegenwoordig kiezen voor een bluetooth headset die is uitgerust met een bijkomende noise cancelling functie. Op die manier kun je storende geluiden zoals omgevingsgeluid, probleemloos wegfilteren waardoor je je 100% op je werk/ taak kunt richten. Daarnaast is het ook mooi meegenomen indien de bluetooth headset waterbestendig is. Nu telewerken steeds meer de norm wordt – met dank aan de corona pandemie – is een ongelukje waarbij koffie of water wordt gemorst, sneller gebeurd dan je zou denken.

 

Hoe kun je een bluetooth headset met andere apparaten verbinden?

Uiteraard is het eveneens handig om te weten hoe je een bluetooth headset met andere externe apparaten kunt verbinden. In eerste instantie is het natuurlijk belangrijk om te weten of het desbetreffende externe apparaat over een ingebouwde bluetooth functie beschikt. Indien er geen bluetooth aanwezig is dan kun je er – logischerwijze – geen bluetooth headset op aansluiten. Echter, zoals we eerder al vermeld hadden, worden de meeste recente apparaten standaard uitgerust met een krachtige bluetooth functie.

Vervolgens dien je de bluetooth functie van je bluetooth headset in te schakelen alsook de bluetooth functie van de externe apparaten waarmee je de headset wilt verbinden. Stel dat je bijvoorbeeld de bluetooth headset met je laptop wilt verbinden, dan dienen de bluetooth functies van de beide apparaten ingeschakeld te worden. Zodra deze staan ingeschakeld, zul je zien dat de naam van de headset op je laptop verschijnt. Indien enkel en alleen de headset met je laptop verbonden wordt, dan is er uiteraard geen enkel probleem. In het geval er meerdere apparaten met de laptop verbonden worden dan zul je eventueel de desbetreffende headset nog eens extra moeten aanvinken.

Hoe zit het dan met de prijs?

Tot slot willen we het nog even kort hebben over het mogelijke prijskaartje aangezien dit voor sommige klanten een behoorlijk belangrijke – zoniet bepalende – factor kan zijn. Zo kan de prijs van een degelijke bluetooth headset makkelijk variëren van enkele tientjes tot maar liefst 300 euro of meer. Afhankelijk van het type, de merknaam, de uitvoering en de mogelijkheden zal een bluetooth headset dus meer of minder kosten.

 

 

 

Veelgestelde vragen 

 

Q1: Hoe sluit je een bluetooth headset aan op je pc?

Heb je net een nieuwe bluetooth headset aangekocht en wil je deze graag op je laptop aansluiten dan is het in eerste instantie uiteraard belangrijk om ervoor te zorgen dat beide apparaten over een bluetooth functie beschikken. Vervolgens dien je jezelf ervan te gewissen of de desbetreffende functie ingeschakeld staat om al dan niet een connectie te kunnen aangaan. 

Schakel dus zowel de bluetooth functie van de headset alsook de bijbehorende pc in door middel van – in de meeste gevallen weliswaar – een groen schuifbalkje en/ of vinkje. Staat de bluetooth functie op de beide apparaten correct aangevinkt, dan zal de desbetreffende bluetooth headset op het scherm van je laptop verschijnen. Indien er meerdere apparaten worden aangeduid, is het zaaks om de specifieke headset te selecteren en klaar is Kees!

Q2: Hoe werkt een bluetooth headset?

Een bluetooth headset werkt – zoals de naam reeds doet vermoeden – door middel van een ingebouwde bluetooth functie. Uiteraard is het belangrijk om de bluetooth functie in te schakelen zodanig dat een connectie kan worden gemaakt met een extern apparaat zoals je laptop, tablet, smartwatch en/ of smartphone. 

Een ingeschakelde bluetooth connectie wordt – weliswaar afhankelijk van het apparaat – in de meeste gevallen aangeduid door middel van een groen schuifbalkje en/ of een vinkje. Door het groene schuifbalkje te verschuiven kun je de connectie na gebruik weer uitschakelen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES