6 beste Draadloze Oordopjes Test van 2024

Laatste update: 22.07.24

 

Beste bluetooth oordopjes – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met de Apple AirPods 2 kies je misschien niet meteen voor de meeste goedkope bluetooth oordopjes maar wel voor een kwalitatief setje met heel wat mogelijkheden. Sporten, reizen, bellen en/ of werken; het behoort werkelijk allemaal tot het lijstje van vele mogelijkheden. Wil je toch liever wat minder geld spenderen dan lijken de Samsung Galaxy Buds misschien wel wat voor jou. Ze worden gekenmerkt door een flashy geel neon design maar blijken ook nog in heel wat andere, iets neutrale, tinten te verkrijgen. In de tabel hieronder hebben we voor de volledigheid ook nog een derde product toegevoegd en voorzien van de voor- en nadelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste draadloze oordopjes (Reviews) van 2024

 

Tegenwoordig is er een ruim assortiment aan draadloze bluetooth oordopjes, wat de keuze er niet altijd makkelijker op maakt. Wil je de wireless oordopjes gebruiken tijdens het chillen of kies je voor een stel stevige draadloze oordopjes om te hardlopen? In het laatste geval zijn de bekende in ear bluetooth oordopjes misschien wel de beste optie. Houd daarnaast ook rekening met de merknaam en bedenk of je kiest voor draadloze oortjes van Samsung of bluetooth oordopjes van JBL? Of misschien ben je wel op zoek naar draadloze oordopjes voor je iPhone? Bekijk de opties alsook het advies en de online reviews alvorens je er de beste bluetooth oordopjes uithaalt.

 

1. Apple AirPods 2 Niet draadloze oplaadcase Sporten Reizen Bellen Werken

 

Als echte Apple fan, zullen deze draadloze oordopjes je vast en zeker kunnen bekoren. Ze zijn zodanig ontworpen dat ze geschikt zijn om te sporten, reizen, bellen en werken. Kortom, met een gewicht van amper 4 gram, vormen ze de ideale earbuds voor dagelijks gebruik. Bovendien betreft het de tweede generatie AirPods die voorzien werden van een gloednieuwe H1 Chip en bijgevolg heel wat extra optiemogelijkheden aanbieden. Denk hierbij bijvoorbeeld maar aan het gebruik van “Hé Siri”.

De AirPods worden geleverd inclusief een oplaadcase en een USB lightning kabel. Besef dus dat de oplaadcase, in tegenstelling tot sommige andere AirPods modellen, niet draadloos kan worden opgeladen. Eenmaal opgeladen, kunnen ze makkelijk een totale batterijduur van 5 uur garanderen in combinatie met een frequentiebereik van 5 tot 20000 Hz. Verder zijn ze voorzien van een 5.0 bluetooth functie die zonder problemen een bereik van 10 meter ver garandeert.

Dat ze niet meteen tot de goedkope oordopjes behoren, dat mag wel al duidelijk zijn. Toch krijgen ze een mooie eindscore aangeboden van 4,7 sterren waardoor ze wel tot de populairste oordopjes kunnen gerekend worden. Klanten zijn duidelijk tevreden alhoewel een kleine minderheid twijfelt over de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit.

 

Voordelen:

Bluetooth: de oortjes maken gebruik van een 5.0 bluetooth versie die zonder problemen een maximaal bereik van wel 10 meter ver aanbiedt.

Frequentiebereik: ze worden aangevuld met een ruim frequentiebereik van minimaal 5 tot maximaal 20000 Hz.

H1 Chip: dankzij de ingebouwde H1 Chip zijn ze krachtiger en beter dan de eerste generatie Apple AirPods. Zo bieden ze heel wat extra functies aan zoals het gebruik van Hé Siri.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een bijzonder kleine minderheid van de klanten vindt dat de prijs toch wel behoorlijk duur is in verhouding met de kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Samsung Galaxy Buds Neon 6 uur lang muziek luisteren Android + iOS

 

Kies je voor de bluetooth oordopjes van Samsung dan kies je voor een iets goedkoper alternatief, alhoewel het nog steeds niet om een aanbieding gaat. De oortjes wegen met een gewicht van 5,6 gram misschien net iets meer maar zijn nog voldoende comfortabel om dagelijks te gebruiken. Bovendien worden ze geleverd inclusief een draadloos laden case en worden ze gekenmerkt door een fel geel design. Echter kun je ze nog in tal van andere, meer neutrale kleuren bekomen.

De oortjes ondersteunen de verschillende besturingssystemen zoals Android en iOS door middel van de aanwezige 5.0 bluetooth functie. Verder worden ze aangevuld met een ingebouwde MP3 speler alsook een IPX2 certificering die aantoont dat de oortjes stofdicht zijn. Eenmaal je deze bluetooth oordopjes volledig hebt opgeladen, kunnen ze probleemloos een gebruiksduur van 6 uren lang garanderen.

We zien dat heel wat klanten duidelijk tevreden zijn over de uitstekende verhouding tussen de prijs en de kwaliteit alsook de gebruiksvriendelijkheid. Slechts een kleine minderheid van de klanten vindt het product kwetsbaar en allesbehalve comfortabel in gebruik.

 

Voordelen:

Toebehoren: op het moment van aankoop zul je zien dat de verpakking evenzeer een oplaadcase bevat alsook een USB laadkabel, een informatieve handleiding en oor- én vleugelhaken.

Batterijduur: de draadloze bluetooth oordopjes kunnen zonder problemen een maximale batterijduur van 6 uur lang garanderen.

Handig in gebruik: de oordopjes blijken voorzien van een handige en krachtige bluetooth functie alsook een ingebouwde microfoon in de schelp en een IPX2 certificering die aantoont dat ze stofdicht zijn.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: jammer genoeg blijkt één enkele koper van mening dat de bluetooth oordopjes vrij snel stuk gaan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. BeHello Draadloze In-Ear Oordopjes Met microfoon

 

Wil je liever niet zoveel geld spenderen maar wil je tegelijk wel zeker zijn van een topproduct? Dan lijken de draadloze oordopjes van BeHello alvast een meer dan goede aanbeveling. In vergelijking met sommige andere wireless oordopjes, lijken ze zelfs over het laagste prijskaartje te beschikken. En dat kunnen ook heel wat klanten duidelijk waarderen aangezien ze het product beoordelen met een mooie eindscore van 4,9 sterren.

Deze in-ear oordopjes zijn misschien wel de beste bluetooth sport oordopjes alhoewel ze ook tijdens het reizen, werken en bellen kunnen worden gebruik. Kortom, ideaal voor dagelijks gebruik en amper 40 gram, oordopjes inclusief case. Eenmaal de oordopjes correct zijn opgeladen bieden ze een batterijduur van 6 uur lang. Verder ben je verzekerd van een 5.0 bluetooth connectie die maar liefst 10 meter ver reikt, Hi-res audio, volumebegrenzing én een gevoeligheid van 90 dB. Qua frequentiebereik liggen ze tussen de 4 en 18000 Hz.

De oordopjes mogen dan wel geen ingebouwde MP3 speler bevatten, ze zijn dan weer wel voorzien van een afstandsbediening, een ingebouwde microfoon én kunnen draadloos worden opgeladen. Dit maakt ze dan ook zo interessant voor heel wat reizigers.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: de oordopjes zijn voorzien van een bijzonder krachtige accu, een microfoon die ingebouwd zit in de schelp en een afstandsbediening.

Universeel: qua besturingssysteem zit je met deze oortjes, dankzij de bluetooth verbinding, altijd goed. Ze zijn dus geschikt voor iOS, Android en Universele systemen.

Batterij: de batterij blijkt draadloos oplaadbaar en garandeert een batterijduur van maximaal 6 uren lang.

 

Nadelen:

Geen MP3 speler: jammer genoeg blijken de oordopjes niet voorzien van een ingebouwde MP3 speler.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. JBL Free Volledig draadloze in-ear oordopjes Met microfoon Bluetooth 4.2

 

Ben je op zoek naar wireless oordopjes om muziek te luisteren? Bekijk dan even dit setje, jou aangeboden en geleverd door het bekende, en misschien ook wel meteen het beste merk JBL. In tegenstelling tot sommige andere oordopjes, werken deze voor de volle 100% draadloos waardoor je helemaal geen last meer hebt van kabeltjes en bijgevolg heel wat bewegingsvrijheid geniet. Eenmaal volledig opgeladen wordt een batterijduur van 4 uur lang gegarandeerd óf 20 uur extra indien je ze gebruikt met de charging case.

Het geheel weegt amper 99 gram waardoor deze oordopjes geschikt zijn voor dagelijks gebruik om te reizen, te bellen, te werken en muziek te luisteren. Ze worden verder aangevuld met een 4.2 bluetooth versie die een bereik van wel 10 meter aanbiedt, alsook een gevoeligheid van 95 dB en een frequentiebereik variërend van 10 tot 20000 Hz. Houd er wel rekening dat ze, vanwege de IP00 certificering, geen bescherming bieden tegen water en stof.

Desondanks reageren klanten bijzonder positief alhoewel slechts enkele niet 100% overtuigd blijken te zijn over de aangeboden kwaliteit. Laat je hier niet gelijk door afschrikken maar bekijk het even alvorens een oordeel te vellen.

 

Voordelen:

Besturingssysteem: met behulp van de aanwezige bluetooth 4.2 versie, zijn de oordopjes in staat om een Android én iOS besturingssysteem te ondersteunen.

Toebehoren: de oordopjes worden geleverd in combinatie met de oplaadcase, 2 setjes gel sleeves, 3 setjes siliconen oordopjes, een micro USB oplaadkabel, een snelstartgids, een veiligheidsblad, een waarschuwingskaart én natuurlijk ook een garantieblad.

Microfoon: de oordopjes zijn voorzien van een krachtige microfoon die in de oorschelpen zit ingebouwd.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: één enkele koper maakt in de reviews melding van een matige tot slechte kwaliteit wat bijzonder jammer is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Samsung wireless headset Level U Geschikt voor: Dagelijks gebruik Met microfoon

 

Net zoals één van de vorige producten, zul je zien dat ook deze draadloze headset jou wordt aangeboden door Samsung. In tegenstelling tot de vorige oordopjes gaat het hier niet meteen om ear-buds maar wel om een degelijke makkelijk in te schakelen headset.

Zo is de headset niet alleen voorzien van een ingebouwde microfoon functie maar garandeert deze ook een bluetooth 4.1 versie met een ruim bereik. Verder zijn de oordopjes evenzeer uitgerust met een afstandsbediening en beschikken ze over een IP44 certificering. Kortom, ze bieden niet alleen bescherming tegen spitse voorwerpen maar zijn daarnaast ook plensdicht.  De oordopjes zijn makkelijk oplaadbaar waarna een ruime batterijduur kan worden gegarandeerd. Kortom, de geschikte headset voor dagelijks gebruik.

Wanneer we de reacties van kopers op het product even bekijken dan zien we voornamelijk tevreden klanten. Zo wordt er niet alleen een positief advies gegeven over de duurzaamheid maar ook over de uitstekende kwaliteit van de oordopjes. Slechts één klant vindt ze minder comfortabel om te dragen.

 

Voordelen:

Headset: dat het hier om een echte headset gaat, is een duidelijk verschil met de voorgaande besproken oordopjes.

Bluetooth: je bent verzekerd van een krachtige bluetooth 4.1 versie die instaat voor een ruim bereik.

IP44 certificering: de IP44 certificering garandeert enerzijds dat de oordopjes plensdicht zijn en anderzijds dat ze bescherming bieden tegen spitse voorwerpen.

 

Nadelen:

Niet comfortabel: jammer genoeg is één koper niet overtuigd van het draagcomfort die deze oordopjes zouden bieden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Huawei Freebuds 3 met Actieve Noise Cancelling Met microfoon + Bluetooth 5.0

 

Tot slot zijn er nog de bekende Huawei Freebus 3 waarvoor je altijd nog kunt kiezen. Ze zijn beschikbaar in meerdere kleuren en ideaal voor dagelijks gebruik. Zo zijn de earbuds voorzien van een noise cancelling functie waardoor alle mogelijke vormen van omgevingsgeluid kunnen worden gereduceerd. Daarnaast is er ook een ingebouwde DAC functie aanwezig alsook een frequentiebereik variërend van 20 tot 20000 Hz.

Ondanks de 5.0 bluetooth functie, die overigens een bereik van 5 meter garandeert, zijn ze enkel geschikt om het Android besturingssysteem te ondersteunen. Daarnaast zijn ze voorzien van een IPX4 certificering die aantoont dat ze niet alleen stofdicht maar ook plenswaterdicht zijn. Ze worden verder aangevuld met een ingebouwde microfoonfunctie én een krachtige draadloos oplaadbare batterij die een batterijduur van 20 uren aanbiedt.

Klanten reageren dan ook bijzonder positief over de geluidskwaliteit, de prachtige oplaadcase en de gebruiksvriendelijkheid van de oordopjes. Echter vinden sommigen het hogere prijskaartje toch wel wat overdreven.

 

Voordelen:

Frequentiebereik: het frequentiebereik van deze oordopjes variëren van minimaal 20 tot maximaal 20000 Hz.

IPX4 certificering: dankzij de kenmerkende IPX4 certificering weet je dat de oortjes plenswaterdicht én stofdicht zijn.

Besturingssysteem: de wireless oordopjes ondersteunen moeiteloos het bekende Android besturingssysteem.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: ben je op zoek naar een bluetooth oordopjes aanbieding? Dan blijkt dit product niet meteen een goede aanbeveling te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Draadloze oordopjes Koopgids

 

Wil je graag een set nieuwe draadloze oordopjes, ook wel oortjes of earbuds genaamd, aankopen? Dan zul je zien dat er wel degelijk heel wat mogelijkheden zijn. Zo zul je in eerste instantie een keuze moeten maken uit de verschillende types. Daarnaast kun je ook letten op de draagwijze, het draagcomfort, de bediening en het de oplaadtijd en de batterijduur. Kortom, het lijkt ons dan ook een goede aanbeveling om de koopgids hieronder even door te nemen alvorens je de verschillende oordopjes en/ of aanbiedingen met elkaar gaat vergelijken.

Het nut van draadloze oordopjes aan de hand van voor- en nadelen

Steeds meer mensen kiezen voor draadloze oordopjes die, zoals de naam doet vermoeden geheel of gedeeltelijk draadloos functioneren. Ze bieden dan ook heel wat pluspunten aan die we maar wat graag voor jou op een rijtje zetten. Zo garanderen ze in eerste instantie heel wat bewegingsvrijheid wat best wel handig is als je ondertussen iets anders wilt doen.

Daarnaast bieden de meeste draadloze oordopjes een ruim bereik van ongeveer 10 meter aan, vanwege de bluetooth functie, waardoor je dus je smartphone niet continu in de hand hoeft te houden. Dat kan een meerwaarde zijn tijdens het sporten. Alhoewel je er ook moet op letten dat je de oortjes niet verliest als ze even uit je oren dreigen te vallen.

Draadloze oordopjes worden vaak geleverd in een, al dan niet oplaadbare, case waarin ze steeds weer veilig kunnen worden opgeborgen. Anderzijds moet je echter wel rekening houden met hun hogere prijskaartje en het feit dat de accu sneller leeg raakt. Alhoewel we bij dit laatste een kleine kanttekening moeten maken, aangezien er steeds meer accu’s ontworpen worden met een langere gebruiksduur.

 

Volledig of gedeeltelijk draadloos

Belangrijk om weten is dat draadloze oordopjes niet volledig draadloos hoeven te zijn. We kunnen dus wel degelijk een onderscheid maken tussen de volledig draadloze oordopjes of de zogenaamde gedeeltelijk draadloze oordopjes. Bij de volledig draadloze bluetooth oordopjes zit er dus helemaal geen draad of kabel in de weg waardoor je een optimale bewegingsvrijheid kunt genieten.

Het gebrek aan een draad maakt het ook iets makkelijker om ze in je oren te plaatsen en vraagt helemaal geen gedoe om de draad uit de knoop te halen. In de meeste gevallen worden de volledig draadloze oordopjes geleverd inclusief een oplaaddoosje, ook wel charging case genaamd, die voorzien is van een interne batterij waardoor de oortjes kunnen worden opgeladen.

Bij de gedeeltelijk draadloze oordopjes zul je zien dat beide oordopjes wel degelijk met elkaar verbonden zijn door middel van een draad. Besef wel dat de draad enkel de oordopjes zal verbinden en dus niet de oordopjes met het apparaat en bij voorkeur achter je nek wordt gedragen. Dergelijk type gedeeltelijk draadloze oortjes bieden dan ook heel wat mogelijkheden. Zo zijn ze makkelijk te plaatsen, zullen ze iets beter blijven zitten én bieden ze vaak iets meer mogelijkheden en functies aan ten opzichte van de 100% draadloze oordopjes.

 

De draagwijze en het draagcomfort

Net zoals het geval is voor de bedrade oordopjes, heb je ook bij de draadloze oordopjes de mogelijkheid om te kiezen uit 3 verschillende uitvoeren. Zo bestaan er de zogenaamde “on-ear” oordopjes, die door sommigen ook wel als earbuds omschreven worden, en die op de oorschelp én tegen de gehoorgang moeten worden geplaatst. Hun lichte gewicht en compacte formaat zorgen voor een ultiem draagcomfort. Besef wel dat bij de on-ear oordopjes niet al het omgevingsgeluid kan worden weggefilterd.

De “in-ear” oordopjes daarentegen zijn voorzien van een siliconen dopje en daardoor bijgevolg makkelijk in de gehoorgang kunnen worden geplaatst. Een dergelijke uitvoering biedt een betrouwbaarder draagcomfort aan doordat de oortjes zich iets meer zullen vastklemmen en bijgevolg beter vast blijven zitten en minder omgevingsgeluid zullen doorlaten. Echter worden ze door velen als minder comfortabel omschreven, zeker wanneer je ze enkele uurtjes na elkaar gebruik.

Tot slot zijn er nog de “bone-conduction” oordopjes die hun naam bekomen hebben doordat ze geluidstrillingen zullen overbrengen op een stukje bot in het oor. Dergelijke oordopjes zorgen er dus voor dat de gehoorgang volledig vrij blijft waardoor je jammer genoeg wel hinder kunt ondervinden van omgevingsgeluiden.

De bediening, de batterijduur en de oplaadtijd

Tot slot willen we nog even stilstaan bij de bediening, de batterijduur en de oplaadtijd van draadloze oordopjes. Qua bediening zul je zien dat de meeste oordopjes voorzien zijn van drukknoppen die makkelijk en eenvoudig in te schakelen zijn. Echter is een touch-bediening bij draadloze oordopjes nog altijd de beste optie. Een lichte aanraking op het oordopje, is in de meeste gevallen voldoende om een bewerking uit te voeren. En daarnaast zijn er ook nog de oordopjes die voorzien zijn van voice assistant en met de stem kunnen worden gestuurd.

Wat betreft de batterijduur en de oplaadtijd is er nog heel wat werk aan de winkel, alhoewel steeds meer bedrijven hier extra aandacht aan besteden. Momenteel kunnen we stellen dat de gemiddelde batterijduur van een setje volledig draadloze oordopjes varieert van 3 tot 4 uurtjes in tegenstelling tot de gedeeltelijk draadloze oordopjes waarbij de accuduur makkelijk kan variëren richting 6 tot 8 uurtjes. In het eerste geval kun je de accuduur makkelijk gaan bijsturen indien een oplaadbare case wordt meegeleverd.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES