5 Beste bluetooth receivers Test Van 2024

Laatste update: 22.07.24

 

Bluetooth receivers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het kiezen van de juiste bluetooth ontvanger kan best overweldigend zijn. Erger nog, bij een niet doordachte keuze zit je met een apparaat dat niet geschikt is voor jouw doel. Maar geen nood. Onze top 3 helpt je op weg naar de beste bluetooth receiver voor jou. Als eerste hebben we de Strex Bluetooth Receiver waaraan je tegelijkertijd twee apparaten kunt koppelen. Zo kun je bij lange autoritten muziek afspelen vanaf een apparaat en handsfree bellen via een ander. Of misschien heb je meer aan de MM Brands Bluetooth Receiver en Transmitter — een veelzijdig apparaat waarmee je zonder extra kosten een home theather kunt opzetten.

ComputerComputer

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste bluetooth receivers (Reviews) van 2024

 

Tegenwoordig zijn er steeds meer gebruikers die op zoek gaan naar de beste bluetooth receiver. Een handig apparaatje dat je makkelijk aan een speaker, versterker of eventueel een home cinema set kunt koppelen. Zo wordt het mogelijk om je favoriete muziek vanop je smartphone of zelfs tablet te streamen. Er dan ook heel wat bekende merken zoals Soundlogic, Logitech en Maxxter die diverse bluetooth receivers op de markt gebracht hebben. Neem rustig een kijkje naar de 5 topproducten die wij voor jou geselecteerd hebben en bekijk hierbij eventueel ook de online reviews en het advies van klanten.

 

1. Strex Bluetooth Receiver – BT 5.0 – 3.5MM AUX – Bluetooth Ontvanger – Handsfree Bellen – Bluetooth Audio Receiver – Bluetooth Auto via AUX

 

Deze compacte bluetooth ontvanger is voorzien van bluetooth 5.0, waardoor zelfs de oudste geluidssystemen getransformeerd kunnen worden tot de nieuwste gadgets. Je zet de bluetooth receiver gewoon aan en verbindt hem met je smartphone of tablet zonder ingewikkelde installatieprocedures.

Het apparaat ondersteunt HD-audio, waardoor de strakke kwaliteit van je muziek behouden wordt. Met het bereik van 15 meter kun je je favoriete muziek draadloos streamen in de auto. Ook kan het apparaat gewoon aan de oplader tijdens gebruik en is hij binnen een uur volledig opgeladen.

Met deze ontvanger kun je trouwens handsfree bellen. Daarnaast is het apparaat voorzien van een duale connectie, waardoor je twee apparaten tegelijkertijd kunt koppelen. Je kunt dus muziek afspelen vanaf een apparaat en bellen via een ander—allemaal zonder apparaten constant te verbinden.

 

Voordelen:

Geluidskwaliteit: deze bluetooth ontvanger doet echt wat er wordt beloofd. Het geluid is superhelder en er treedt ook geen kwaliteitsverlies op. 

Gebruiksgemak: zowel het verbinden als het bedienen van het apparaat is een makkie. Met een enkele klik van een knop kun je liedjes pauzeren of verder scrollen door je playlist.

AUX compatibiliteit: met deze ontvanger kun je je oude versterker weer nieuw leven inblazen of gewoon in de auto installeren om draadloos muziek te streamen.

Handsfree bellen: dankzij de ingebouwde microfoon kun je handsfree telefoontjes beantwoorden.

 

Nadelen:

Verbindt niet automatisch: het apparaat blijkt bij sommigen niet automatisch te verbinden. Toch is dat geen probleem, omdat er slechts een enkele klik nodig is om de ontvanger te verbinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. MM Brands Bluetooth Receiver en Transmitter – Versterker Auto – Muziek Ontvanger – Aux

 

Is jouw voertuig niet uitgerust met bluetooth maar moet je voor het werk regelmatig de baan op en wil je dan van je favoriete muziek kunnen genieten? Of lukt het niet altijd om je tv correct aan te sluiten op bluetooth? Dan is de aanschaf van een bluetooth transmitter én receiver in 1 alvast een stap in de goede richting. Het apparaatje – dat overigens gekenmerkt wordt door een compact en stijlvol design – wordt jou aangeboden door MM Brands en kan perfect in de wagen dan wel in de woonkamer worden aangewend.

Maar dat is natuurlijk niet alles want je geniet daarbij een geoptimaliseerde 5.0 bluetooth versie waarmee je niet alleen sneller maar ook aan een hogere capaciteit kunt functioneren. Dat betekent dat je bijvoorbeeld probleemloos meerdere kamers van je favoriete muziek kunt voorzien. Daarnaast geniet je 3 bijbehorende kabels waarmee het mogelijk wordt om diverse externe apparaten gaande van je smartphone tot je laptop of tv met de bluetooth transmitter receiver te verbinden.

Het gebruiksgemak wordt verder aangesterkt met een snelle oplaadtijd, de mogelijkheid tot handsfree bellen én een bijbehorend 3,5 mm AUX kabeltje. Hoewel één koper problemen ondervindt om het apparaat met koptelefoon te verbinden, is de overgrote meerderheid duidelijk tevreden wat resulteert in 4,5 op 5 sterren.

 

Voordelen:

Bluetooth: de bluetooth transmitter receiver is voorzien van een bluetooth 5.0 versie en garandeert daardoor niet alleen een hogere kwaliteit maar blijkt daarnaast ook sneller te werken.

Verpakkingsinhoud: de bluetooth transmitter/ receiver wordt geleverd inclusief een micro USB-stroomkabel, een RCA-kabel, een 3,5 mm AUX kabel en een informatieve gebruiksaanwijzing.

Formaat: de transmitter/ receiver wordt gekenmerkt door een compact formaat met een breedte van 4,4 cm, een hoogte van 1,2 cm en een bijbehorende lengte van 4,4 cm.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: één koper meldt dat hij toch wel wat problemen ondervindt om het apparaat met zijn Sony WH-1000XM2 koptelefoon te verbinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Audio Receiver APTX HD 2in1 Low Latency Bluetooth 5.

 

In tegenstelling tot de vorige bluetooth receiver is dit exemplaar van Lubeez meteen een pak goedkoper. De lage prijs maakt hem dan ook een pak toegankelijker voor het grote publiek. Bovendien kies je met de Lubeez bluetooth receiver gelijk voor een 2-in-1 apparaat aangezien hij ook als een transmitter functioneert.

Hij blijkt uitgerust met een krachtige ingebouwde lithium batterij die een capaciteit van 300 mAh garandeert en probleemloos kan worden opgeladen. Echter kun je hem ook op de stroom aansluiten zodanig dat je de mogelijkheid krijgt om constant te streamen. Hij wordt jou aangeboden inclusief een 3,5 mm kabel die je op eender welke AUX ingang kunt aansluiten, een optische kabel, een oplaadkabel en een RCA kabel.

Dankzij de handige 5.0 bluetooth versie, inclusief ruim bereik, is het mogelijk om hem draadloos te verbinden met eender welke smartphone, tablet of pc die voorzien is van een eigen bluetooth functie. Slechts enkele klanten vinden het jammer dat er geen online ondersteuning wordt aangeboden en beschouwen de kwaliteit als matig.

 

Voordelen:

Voeding: hij maakt gebruik van een krachtige en makkelijk oplaadbare lithium batterij met een capaciteit van 300 mAh. Na 2 uurtjes is hij dan ook volledig opgeladen en kan hij een stand-by tijd garanderen van 200 uren.

Handig in gebruik: deze bluetooth receiver en transmitter blijkt niet alleen een AUX uitgang te ondersteunen maar ook optische audio uitgangen. Verder kan hij ook worden ingezet in combinatie met het audiosysteem van je wagen.

Werktijd: de transmitter en receiver leveren beiden een totale werktijd van maar liefst 15 uur.

Verpakkingsinhoud: hij wordt geleverd inclusief een oplaadkabel, een optische kabel, een 3,5 mm kabel en een RCA kabel.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts een bijzonder kleine minderheid van de klanten is van mening dat de kwaliteit, en bijgevolg het prijskaartje, toch wel beter had gekund.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Bluetooth Receiver Car Aux Audio Adapter Mini Wireless Hands-free Car Music Kit for Home C

 

Net zoals de vorige 2 bluetooth receivers zul je ook dit apparaat vast en zeker tussen de goedkope producten kunnen spotten. De lage prijs doet vermoeden dat we hier wel eens met een bluetooth receiver aanbieding te maken kunnen hebben. Het product wordt jou aangeboden door het merk Tutitronics.

Op voorwaarde dat je wagen is uitgerust met een autoradio met jack 3,5 mm aansluiting, is het mogelijk om deze unieke bluetooth receiver te gebruiken. Sluit het apparaat op de jack 3,5 mm aansluiting aan, maak een connectie met bijvoorbeeld je smartphone en luister vervolgens al je favoriete liedjes. Dankzij deze receiver is het eventueel ook mogelijk om handsfree een inkomende oproep te beantwoorden. Kortom, een multifunctioneel en handig product.

De bluetooth receiver is bijzonder compact en licht van gewicht wat het dan weer comfortabel maakt om te verplaatsen. De klanten reageren dan ook voornamelijk positief op de uitstekende verhouding tussen de prijs en de kwaliteit. Echter zijn er ook enkele gebruikers die toch wel wat twijfels hebben over dit product.

 

Voordelen:

Prijskaartje: net zoals sommige andere bluetooth receivers uit dit lijstje, zul je ook dit product bij de aanbiedingen mogen verwachten.

Gebruiksgemak: de installatie van deze receiver heeft helemaal geen voeten in de aarde en is dan ook snel geklaard. Maak hierbij bij voorkeur gebruik van de 3.5 mm aansluiting die je op bijvoorbeeld heel wat recente autoradio’s kunt terugvinden.

Comfort: de receiver biedt je niet alleen de mogelijkheid om naar je favoriete muziek te luisteren maar zorgt er ook voor dat je eventueel inkomende gesprekken handsfree kunt gaan beantwoorden.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: ook hier moeten we jammer genoeg vaststellen dat een beperkt aantal klanten toch wel wat twijfelt aan de kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Bluetooth Receiver ontvanger voor in de auto FM transmitter met USB

 

De Wadu bluetooth receiver is een handig apparaatje dat speciaal ontwikkeld is voor gebruik in de wagen. Hij is dan ook voorzien van een handige aansluiting waarmee je hem probleemloos op de sigarettenaansteker van je auto kunt installeren, rekening houdend met een aansluitspanning van 12 – 24 Volt.

Dankzij de ingebouwde microfoon is deze bluetooth receiver, eenmaal correct ingeschakeld, ook geschikt om inkomende gesprekken handsfree te beantwoorden. Verder biedt hij een echo- en ruisonderdrukking aan, een bluetooth 5.0 versie met een ruim bereik van 5 meter. 2 USB poorten en de mogelijkheid om het vorige of volgende nummer te selecteren. Hij is tevens voorzien van een compact doch helder en duidelijk leesbaar LCD display en wordt jou aangeboden inclusief een informatieve handleiding.

Ondanks het feit dat heel wat klanten duidelijk tevreden zijn over hun aankoop, zijn er toch ook enkele kopers die niet overtuigd blijken van de kwaliteit. Zo vermeldt één gebruiker dat deze bluetooth receiver jammer genoeg niet in de wagen past.

 

Voordelen:

Formaat: met een breedte van 4 cm in combinatie met een hoogte van 9 cm en een lengte van 4 cm, is deze bluetooth receiver behoorlijk compact.

Bluetooth: hij wordt gekenmerkt door een 5.0 bluetooth versie die zonder problemen een behoorlijk ruim bereik van 5 meter weet aan te bieden.

Voeding: je kunt hem makkelijk aansluiten op de 12 of 24 Volt sigarettenaansteker van je wagen.

Budgetvriendelijk: je zult hem vast en zeker tussen de goedkopere bluetooth receivers uit het rijtje vinden.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts enkele klanten hebben een minder goede beoordeling gegeven omdat deze bluetooth receiver niet in hun wagen kan worden gebruikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bluetooth receivers Koopgids

 

Wat is een bluetooth receiver en waarvoor kun je een dergelijk apparaat zoal gebruiken? Wat zijn de aansluitingsmogelijkheden en hoe zit het dan met het uiteindelijke prijskaartje? Wij zoeken het graag voor jou uit in de koopgids hieronder. Op die manier weet je waarmee je rekening kunt houden en wordt het iets makkelijker om de verschillende bluetooth receivers met elkaar te vergelijken. Daar sommige apparaten best wel prijzig zijn, lijkt het ons een goede aanbeveling om eventuele aanbiedingen alvast niet uit de weg te gaan.

Wat is een bluetooth receiver en het gebruiksgemak

Een bluetooth receiver kan beschouwd worden als een soort van draadloze audio ontvanger die je zonder problemen op een extern apparaat kunt aansluiten. Denk bijvoorbeeld maar aan een home cinema set, een versterker of speaker apparaat. Op die manier ontstaat de mogelijkheid om, door middel van de bluetooth functie, draadloos muziek- én audiobestanden te streamen vanaf je tablet, laptop of smartphone.

Toch willen wij jou aanraden om niet zomaar de eerste de beste bluetooth receiver aan te kopen. Het assortiment is behoorlijk ruim en de keuze wordt er dus niet altijd makkelijker op. Kies echter voor een kwalitatieve bluetooth receiver, ook al bestaat de kans dat je dan vaak iets meer zult betalen. Merken zoals Yamaha, iFi Audio en Focal zijn alvast gekend omwille van hun kwaliteit, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid.

 

De voor- en nadelen van een bluetooth ontvanger

Het grootste pluspunt van een kwalitatieve bluetooth receiver is dat je helemaal geen internet meer nodig zult hebben om een degelijke draadloze verbinding tot stand te brengen. Op die manier kun je dus zonder problemen muziek en andere bestanden vanaf een extern apparaat streamen, enkel en alleen met behulp van de bluetooth verbinding.

Houd er wel rekening mee dat het bereik van een bluetooth verbinding iets beperkter zal zijn dan het bereik dat je met wifi kunt creëren. Maximaal wordt geschat op een bereik van ongeveer 10 meter. Verder blijkt het geluid ook iets onderheviger aan storingen. Ook dat zou eventueel een struikelblok kunnen zijn voor sommige klanten maar laat je hier niet gelijk door afschrikken.

 

De werking en het bereik

Het klinkt uiteraard heel logisch dat de werking van een bluetooth receiver vooral steunt op het principe van bluetooth. Bluetooth is een handige functie waarmee het mogelijk wordt om, op een geheel draadloze wijze, gegevens te gaan uitwisselen tussen verschillende externe apparaten. In de meeste gevallen zal 1 van de apparaten dan als zender genoteerd staan en de andere apparaten geklasseerd worden als zogenaamde ontvanger.

Zoals hierboven reeds min of meer vermeld, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de afstand tussen de apparaten, zender en ontvanger, niet te groot is. Bij voorkeur niet meer dan 10 meter. Echter bestaan er tegenwoordig ook heel wat bluetooth receivers die een bereik van ruim 100 meter ondersteunen. Echter zal het prijskaartje hier jammer genoeg ook wel navenant zijn.

Een verbinding op basis van bluetooth zal bovendien steeds plaatsvinden door middel van een bepaalde radiofrequentie. Zodra je dus de bluetooth functie inschakelt, zal het toestel geheel automatisch de omgeving gaan scannen en op zoek gaan naar andere apparaten waarvan de bluetooth functie staat ingeschakeld. Vervolgens zul je een bericht krijgen indien er al dan niet apparaten worden gedetecteerd.

De snelheid en de versie bluetooth

Bij de aankoop van een bluetooth receiver is het ook handig om rekening te houden met de snelheid ervan. Om de snelheid te kunnen bepalen moet je dan weer aandachtig zijn voor de bluetooth versie. Het spreekt voor zich dat een bluetooth 4.1 versie of 5.0 versie sneller zal reageren dan een bluetooth receiver met een 2.0 of 2.1 versie.

Echter zul je tegenwoordig ook heel wat bluetooth receivers zien verschijnen met een EDR vermelding. Deze afkorting staat voor “Enhanced Data Rate”. Een dergelijke bluetooth receiver is dus in staat om de data veel sneller te gaan versturen in tegenstelling tot een receiver die deze vermelding niet heeft gekregen.

 

Met welk prijskaartje hoef je rekening te houden

Tot slot willen we het nog even kort hebben over het mogelijke prijskaartje. Gemiddeld betaal je voor een degelijke bluetooth receiver ongeveer 150 euro. Uiteraard zijn er heel wat goedkopere varianten op de markt gebracht net zoals je voor sommige receiver ook veel meer budget zult moeten voorzien. Stel jezelf de vraag wat je wensen en verwachtingen zijn en of je van plan bent om de receiver regelmatig te gebruiken. Dit zal de keuze voor een bepaald type aanzienlijk makkelijker maken.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES