6 beste Brother printers Test van 2024

Laatste update: 04.03.24

 

Beste Brother printers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Brother MFC-L2710DW draadloze printer kies je alvast voor een multifunctionele all-in-one printer die – naast het afdrukken van documenten – eveneens in staat is om documenten te scannen en/ of te kopiëren. Daartegenover staat de Brother DCP-L3550CDW printer die bekend staat als één van de betere draadloze all-in-one kleurenledprinters. Hij garandeert een bijzonder hoge printresolutie van maar liefst 600 x 2400 pixels aangevuld met diverse verbindingsmogelijkheden. In de onderstaande tabel hebben we nog een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- én nadelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste Brother printers (Reviews) van 2024

 

De beste Brother printer is degene die 100% aan de verwachtingen kan voldoen. Of je daarbij kiest voor een Brother laserprinter dan wel een Brother all-in-one printer, een Brother labelprinter of een Brother inkjetprinter is vooral een persoonlijke keuze. Wij maakten alvast een selectie van 6 toppers, rekening houdend met de online reviews en het advies van klanten en experts. Neem rustig de tijd om de mogelijkheden te bekijken en maak voor jezelf de keuze tussen de populairste Brother printer, een leuke aanbieding of het toestel met de laagste prijs.

 

1. Brother MFC-L2710DW – Draadloze All-in-One Laserprinter met ADF functies

 

Tussen de relatief goedkope all-in-one laserprinters zul je dit draadloos functionerende exemplaar van Brother – door velen overigens beschouwd als veruit het beste merk – vast en zeker kunnen spotten. We stellen vast dat het lage prijskaartje hem meteen een pak toegankelijker maakt bij het grote publiek en op die manier makkelijk een gemiddelde score van 4,7 sterren oplevert. De moeite waard dus om deze draadloze all-in-one printer even onder de loep te nemen.

Zo wordt de MFC-L2710DÇW printer gekenmerkt door een klein doch makkelijk leesbaar LCD display waarop je alle gegevens kunt volgen en eventuele instellingen kunt aanpassen. Doordat het een all-in-one printer betreft, kan hij dit exemplaar niet alleen printen maar ook scannen én kopiëren en dit overigens in diverse formaten gaande van A4 en A5 tot A6, B5 en C6.

Je geniet hierbij een printresolutie van wel 2400 x 600 pixels alsook de mogelijkheid om automatisch dubbelzijdig te gaan afdrukken. Dit alles wordt aangevuld met een printsnelheid van 25 tot 39 pagina’s per minuut en een stevige papierlade met een capaciteit van ongeveer 250 vellen.

 

Voordelen:

Papierlade: de Brother all-in-one printer is voorzien van een vrij grote papierlade die zonder problemen een capaciteit van 250 vellen garandeert.

Scanner: hij biedt je eveneens de mogelijkheid om documenten te scannen aan een resolutie van maar liefst 1920 x 1920 pixels en in combinatie met een automatische documentinvoer (ADF).

Verbindingsmogelijkheden: deze Brother printer biedt naast wifi ook wifi-direct, Apple AirPrint en Cloud Printing aan.

Handig in gebruik: het is een makkelijk hanteerbare all-in-one printer die volkomen draadloos functioneert en bijgevolg probleemloos verbonden kan worden met je smartphone, tablet of laptop. Hij biedt overigens een processorsnelheid van wel 600 Mhz aan.

 

Nadelen:

Geen USB-printerkabel: houd er wel rekening mee dat er standaard geen USB-printerkabel wordt meegeleverd.

Geen kleur: ben je van plan om deze Brother printer aan te kopen dan is het wel handig om te weten dat hij enkel zwart/wit kan printen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Brother DCP-L3550CDW – Draadloze All-In-One Kleurenledprinter

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn dan zou je eventueel ook kunnen kiezen voor deze unieke draadloze all-in-one kleurenledprinter van Brother. Deze printer, die overigens steunt op het principe van de led-printer technologie, biedt de mogelijkheid aan om documenten te in kleur te printen, te scannen en/ of te kopiëren.

Qua printresolutie ben je verzekerd van 600 x 2400 pixels aangevuld met de mogelijkheid om te kiezen uit diverse printformaten en de optie om automatisch dubbelzijdig af te drukken. Dit alles wordt gecombineerd met een stevige papierlade van 250 vellen, maar liefst 4 verschillende inktkleuren én een printsnelheid van wel 25 pagina’s per minuut in het zwart en/ of in kleur.

Wat het scannen betreft, geniet je ook hier een vrij hoge resolutie alsook de mogelijkheid om te genieten van een automatische documentinvoer. Dit alles wordt nog maar eens naar een hoger niveau getild dankzij de verschillende aansluitingsmogelijkheden en verbindingen.

 

Voordelen:

Verbindingsmogelijkheden: naast de wifi verbinding is er eveneens sprake van wifi-direct, Apple AirPrint en Cloud Printing.

Printformaat: deze all-in-one printer beheerst moeiteloos diverse printformaten gaande van A4, A5, A6 tot legal letter en executive.

Printsnelheid: je bent verzekerd van een bijzonder hoge printsnelheid van wel 25 pagina’s per minuut ongeacht of dit in kleur dan wel zwart/ wit is.

 

Nadelen:

Prijzig: hoewel deze Brother printer met 4 inktpatronen geleverd wordt, blijft het prijskaartje er toch wel bovenuit steken.

Matige kwaliteit: slechts één koper is van mening dat de kwaliteit van deze Brother printer toch wel wat beter had mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Brother MFC-J5330DW – All-in-One Printer – Inkjetprinter – Tot A3 formaat

 

Er zijn maar weinig printers in staat om A3 formaat te printen maar toch mag deze MFC-J5330DW all-in-one printer van Brother dit lijstje gaan vervoegen. Zo zul je zien dat deze Brother A3 printer heel wat meer in zijn mars heeft. Naast printen in zwart/ wit en kleur is hij eveneens in staat om documenten te scannen, kopiëren én faxen en dit overigens ook in tal van andere printformaten gaande van A4, A5 en A6 tot C5, DL, Legal Letters en executive.

Tijdens het printen ben je verzekerd van een hoge resolutie van 4800 x 1200 pixels aangevuld met de mogelijkheid om automatisch dubbelzijdig af te drukken, gebruik te maken van een stevige 250 vellen grote papierlade, 4 inktpatronen en een printsnelheid tot wel 25 pagina’s per minuut. 

Uiteraard ben je ook verzekerd van diverse verbindingsmogelijkheden en verschillende aanvullende functies wat van deze printer een echt toppertje maakt. Toch lijkt één koper niet helemaal overtuigd van de aangeboden kwaliteit.

 

Voordelen:

Inktpatronen: bij aankoop van deze Brother MFC-J5330DW all-in-one printer worden eveneens 4 verschillende inktkleuren meegeleverd.

Verbinding: de standaard draadloze wifi verbinding wordt aangevuld met de mogelijkheid om gebruik te maken van Cloud Printing en Apple AirPrint.

Scanner: je bent eveneens voorzien van de mogelijkheid om documenten te scannen aan een behoorlijk hoge resolutie en met de optie om gebruik te maken van een automatische documentinvoer.

Budgetvriendelijk: je zult alvast aangenaam verrast zijn bij het zien van het relatief goedkope prijskaartje.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: hoewel de printer volgens velen kwalitatief in orde is en bovenal ook eenvoudig te reinigen, lijkt één koper niet overtuigd van de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Brother DCP-1610W – Draadloze All-in-One Laserprinter – Compact

 

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor de draadloze all-in-one DCP-1610W laserprinter van Brother. Hij valt meteen op vanwege zijn behoorlijk compacte formaat waardoor je hem makkelijk kunt verplaatsen en installeren, wat altijd mooi meegenomen is en hem uiterst geschikt maakt voor eender welk (actief) thuiskantoor.

Het betreft hier overigens opnieuw een draadloze all-in-one laserprinter die naast printen ook documenten kan scannen, faxen en/ of kopiëren. Wil je echter ook in kleur kunnen printen, dan lijkt dit exemplaar van Brother niet meteen de allerbeste aanbeveling te zijn. Qua printformaat ben je in de mogelijkheid om te schakelen tussen A4, A5 en A6 zonder dat daarbij de resolutie van 2400 x 600 pixels aangetast wordt.

Dit alles wordt verder uitgebreid met een stevige papierlade, een heuse printsnelheid, diverse handige scanopties en meerdere verbindingsmogelijkheden. Hoewel de meeste klanten overtuigd zijn van hun aankoop, blijkt een kleine minderheid van mening dat de printer vrij kwetsbaar is.

 

Voordelen:

Multifunctioneel: naast printen is dit apparaat eveneens in staat om documenten te scannen, te kopiëren en/ of te faxen.

ADF: deze unieke draadloze all-in-one laserprinter garandeert eveneens een automatische documenteninvoer (ADF) tussen de vele andere scanspecificaties.

Printsnelheid: je kunt zonder problemen tot wel 25 pagina’s per minuut afdrukken.

 

Nadelen:

Geen kleur: houd er wel rekening mee dat deze all-in-one laserprinter enkel en alleen in staat is om zwart/ wit te printen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Brother MFC-J6930DW – All-in-One A3-Printer – LCD kleuren touchscreen

 

Ben je bewust op zoek naar een all-in-one A3 printer dan lijk je met de  MFC-J6930DW van Brother meteen in de juiste richting te kijken. De printer – die overigens voorzien is van een duidelijk leesbaar LCD kleuren touchscreen display – is daarnaast eveneens in staat om documenten te scannen en/ of te kopiëren.

Wil je documenten printen dan kun je daarvoor kiezen uit verschillende printformaten zonder dat daarbij de resolutie van 1200 x 4800 pixels wordt aangetast. Dit wordt aangevuld met de mogelijkheid om automatisch dubbelzijdig af te drukken, gebruik te maken van 2 papierlades en 4 inktkleuren en te genieten van een printsnelheid waarbij tot wel 25 pagina’s per minuut worden afgedrukt.

Daarnaast ben je eveneens verzekerd van diverse verbindingsmogelijkheden en scanspecificaties die van deze Brother printer een echt plaatje maken. Desondanks blijkt een kleine minderheid niet geheel overtuigd te zijn van de aangeboden kwaliteit.

 

Voordelen:

Verbindingen: de wifi verbinding wordt aangevuld met wifi-direct, Apple AirPrint, Cloud Printing, NFC, PictBridge en e-mail printing.

Scannen: deze printer biedt eveneens de mogelijkheid om documenten te scannen en daarbij gebruik te maken van een automatische documentinvoer en/ of automatisch dubbelzijdig scannen. Dit alles aan een scanresolutie van 1200 x 2400 pixels.

Printsnelheid: zowel in kleur als in zwart/ wit wordt een maximale printsnelheid van 25 pagina’s per minuut gegarandeerd.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: we stellen vast dat enkele klanten van mening zijn dat de printer behoorlijk kwetsbaar is en niet helemaal aan de verwachtingen heeft kunnen voldoen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Brother MFC-J1300DW – All-In-One Box Inkjet Printer

 

We sluiten het rijtje af met deze unieke all-in-one box inkjetprinter die, net zoals de vorige exemplaren, eveneens aangeboden en geleverd wordt door Brother. Zo blijkt de Brother MFC-J1300DW printer alvast gekenmerkt door een helder en duidelijk leesbaar LCD kleuren touchscreen scherm waarop alle instellingen en gegevens worden aangeduid.

Qua printen ben je verzekerd van een duidelijke printresolutie van 1200 x 6000 pixels aangevuld met de mogelijkheid om te kiezen tussen diverse printformaten én de optie om automatisch dubbelzijdig af te drukken en/ of randloos te printen. Dit alles wordt aangevuld met een 150 vellen grote papierlade, 4 inktkleuren en een printsnelheid van 25 tot 39 pagina’s per minuut.

Daarnaast biedt de printer tevens tal van scanopties en verbindingsmogelijkheden aan wat door heel wat klanten duidelijk gewaardeerd wordt. Slechts een kleine minderheid blijkt minder overtuigd.

 

Voordelen:

Printsnelheid: zowel in kleur als in zwart/ wit ben je verzekerd van een hoge printsnelheid van 25 tot maximaal 39 pagina’s per minuut.

Verbindingen: de draadloze wifi verbinding wordt aangevuld met wifi-direct, Cloud Printing, Apple AirPrint, NFC en e-mail printing.

Systeemeisen: de printer blijkt niet alleen compatibel met Windows 10 en Windows 8 maar eveneens met Windows 7, Windows Server, MacOS 10. 11.x of recenter.

 

Nadelen:

Geen USB-printerkabel: heb je interesse in deze unieke Brother printer besef dan wel dat er op het moment van aankoop geen USB-printerkabel wordt meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Brother printers Koopgids

 

Tegenwoordig zijn er heel wat verschillende soorten printers op de markt waardoor het niet altijd vanzelfsprekend is om een keuze te maken. Het lijkt ons daarom een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even rustig door te nemen alvorens de verschillende Brother printers met elkaar te vergelijken. Wij zullen het onder meer hebben over de types in verhouding tot het gebruiksgemak, de printtechnologie en de eventuele extra kenmerken. Aangezien sommige printers best wel hoog geprijsd kunnen staan, is het tevens altijd aangewezen om rekening te houden met aanbiedingen en/ of leuke promoties.

Het type printer in verhouding tot de printtechnologie en het gebruiksgemak

Wanneer je op zoek gaat naar de geschikte Brother printer dien je in eerste instantie rekening te houden met de verschillende mogelijke types, de gebruikte printtechnologie en natuurlijk het gebruiksgemak dat je er wilt aan geven. Is de printer bedoeld om op kantoor te plaatsen en bijgevolg hoofdzakelijk voor zakelijk gebruik? Of ben je op zoek naar een geschikte printer voor thuis- en/ of mobiel gebruik? Wil je er enkel documenten mee printen of verwacht je eveneens kopieer- , fax- én/ of scanopties? Kortom, mogelijkheden zat en bijgevolg ook heel wat knopen die je zult moeten doorhakken. 

Zo kun je onder meer opteren voor een geschikte all-in-one printer waarmee je – naast printen – documenten ook kunt scannen én kopiëren. In het verlengde van dit type printer ligt eveneens de zogenaamde all-in-one printer mét bijbehorende fax waarbij je documenten zelfs kunt faxen. Indien je enkel documenten wilt printen dan hoef je uiteraard niet zoveel geld te spenderen en ben je beter af met een single-function printer. Dit lijstje wordt verder aangevuld met fotoprinters, labelprinters en mobiele printers. Vooral deze laatste zijn – vanwege hun compacte formaat – eenvoudig te verplaatsen en bijgevolg overal mee naartoe te nemen.

 

Printerfuncties en printerverbindingen

Bovendien kan een printer ook nog eens over diverse functies en verbindingen beschikken waar je dus eveneens aandachtig voor dient te zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld printers die enkel en alleen in staat zijn om documenten en/ of afbeeldingen te printen al dan niet ook in kleur. Wil je bepaalde belangrijke documenten daarnaast ook kunnen scannen, kopiëren, faxen en/ of mailen dan dien je uit te kijken naar een meer gesofisticeerde printer. 

Naast de verschillende printerfuncties is het ook handig om op de hoogte te zijn van de printerverbindingen. Afhankelijk van het type Brother printer, zijn prijskaartje en de verwachtingen die je ervan hebt; kan een printer over 1 of meerdere verbindingsmogelijkheden beschikken. De meest voor de hand liggende printerverbinding is uiteraard deze op basis van een Wi-Fi netwerk. Op die manier kun je verschillende toestellen gaande van je laptop tot je tablet en/ of smartphone draadloos met de printer verbinden.

Het lijstje wordt verder aangevuld met onder andere een draadloze printerverbinding op basis van USB, Apple AirPrint, Google Cloud Print, Wi-Fi direct, bluetooth en de bekende netwerkaansluiting LAN. Kortom, mogelijkheden zat en bijgevolg voor elk wat wils!

Extra kenmerken, opties en verdere aandachtspunten

Tot slot willen we het nog even kort hebben over eventuele extra kenmerken en optiemogelijkheden die misschien wel een meerwaarde kunnen betekenen. Zo kan het printformaat voor sommigen doorslaggevend zijn. Hoewel de meeste printers standaard A4 formaat afdrukken, bestaan er ook apparaten die geschikt zijn om A3 documenten en zelfs A6 of A2 te printen.

Daarnaast kan het handig zijn indien de printer voorzien is van een automatische documentinvoer (ADF), de mogelijkheid tot automatisch dubbelzijdig afdrukken/ scannen en/ of randloos printen aanbiedt. Dit lijstje kan verder worden aangevuld met het printen van foto’s, afzonderlijke inkttanks en de mogelijkheid om cd’s en/ of dvd’s te printen.

 

 

 

Veelgestelde vragen 

 

Q1: Hoe kun je scannen met een Brother printer?

Afhankelijk van het type Brother printer bestaat eveneens de mogelijkheid om documenten te scannen. Dit doe je door de document op de aanwezige glasplaat of daarvoor voorziene automatische documentinvoer – ADF – te plaatsen. Vervolgens duw je op de aanwezige knop “Scan” die op het Brother apparaat vermeld staat waarna gevraagd wordt om het “Scan nr pc” te selecteren. Op die manier kom je in het volgende tabblad terecht waar gevraagd wordt naar het “Bestand of Scan nr bestand”.

Q2: Hoe zet ik mijn Brother printer online?

De printerstatus bij een Brother printer kan variëren van online of offline tot zelfs  onderbroken. Wil je graag de status van je Brother printer aanpassen dan dien je hiervoor op het bijbehorende pictogram te dubbel klikken. Vervolgens worden de afdruktaken weergegeven waarna je het icoontje “Printer” verder kunt aanklikken.

Vervolgens kun je bekijken of de printer offline, onderbroken of online gebruikt wordt. Indien de printer offline staat, volstaat het om het aanwezige vinkje weg te klikken waardoor de printerstatus wordt aangepast naar een online versie.

 

Q3: Hoe kun je de Brother printer reinigen?

Indien je de Brother printer frequent gebruikt, is het aangewezen om de printkop regelmatig even te reinigen. Ga daarvoor in eerste instantie naar het tabblad met de instellingen waarna je eenvoudig kunt doorklikken naar “Onderhoud”. Eenmaal in het tabblad “Onderhoud” selecteer je vervolgens “Printkop reinigen”.

Daarna moet je aangeven welke printkop je wilt reinigen waarbij je de mogelijkheid krijgt tussen alleen zwart, alleen kleur of allemaal. Eenmaal de printkop werd geselecteerd, dien je de intensiteit van de reiniging te bepalen gaande van normaal tot sterk en zeer sterk. Tot slot druk je op de aanwezige startknop waarna de machine de printkop automatisch zal reinigen.

 

Q4: Hoe kun je de inkt vervangen van een Brother printer?

Zo nu en dan is het nodig om de inktcartridges van je Brother printer te vervangen. Om dit op een efficiënte en overigens 100% veilige manier te kunnen verwezenlijken, is het belangrijk dat de printer ingeschakeld staat en volledig werd opgestart. 

Open vervolgens de aanwezige cartridgeklep die zich – overigens bij de meeste Brother printers – aan de rechter voorkant van het apparaat bevindt. Maak de betreffende Brother cartridges los door bovenin op de gekleurde lipjes te drukken. Eenmaal het patroon is losgeklikt, kun je het makkelijker uit het apparaat schuiven om vervolgens het nieuwe patroon erin te plaatsen. Zorg ervoor dat je het nieuwe inktpatroon vrij goed aandrukt totdat je een klikgeluid hoort. Op die manier ben je er zeker van dat de cartridge goed in het apparaat zit vastgeklikt.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES