5 beste Canon Printers Test van 2022

Laatste update: 17.01.22

 

Beste Canon printers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het assortiment aan Canon printers is behoorlijk groot. Zo kun je kiezen voor een degelijke all-in-one printer of je kiest voor een basic exemplaar waarmee je alleen kunt printen. Hecht je evenzeer belang aan het design, dan kun je in bepaalde gevallen zelfs kiezen voor een rode Canon printer. Wij zijn alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde hedendaagse Canon printers. Zo zijn we eerst en vooral uitgekomen bij de Canon PIXMA MG3650S die je kunt bekomen in 3 verschillende kleuren en designs. Echter blijkt ook de Canon PIXMA iP7250 een schot in de roos te zijn. Een degelijke printer waarmee je documenten of afbeeldingen zelfs randloos kunt afdrukken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Canon printers Koopgids

 

Heb je besloten om een Canon printer aan te kopen? Houd dan zeker rekening met eventuele printformaten, verbindingen en extra kenmerken. En met welk prijskaartje zul je zoal rekening moeten houden? Het kan een goede aanbeveling zijn om zoveel mogelijk Canon printers met elkaar te vergelijken alvorens je overgaat tot een aankoop van één van de toestellen. Verder kan het handig zijn om promoties en eventuele aanbiedingen alvast niet links te laten liggen.

Het type printer naargelang het gebruik

Wanneer je op zoek gaat naar een degelijke Canon printer dan zul je vaststellen dat er wel degelijk verschillende soorten bestaan. Om het type printer te kunnen bepalen, is het belangrijk om minstens evenzeer rekening te houden met het gebruik. Wil je bijvoorbeeld alleen maar afbeeldingen en foto’s kunnen printen? Kies dan voor één van de betere Canon fotoprinters. Ben je echt op zoek naar een exemplaar waarmee je ook kunt scannen en kopiëren? Dan zijn de all-in-one printers een betere aanbeveling.

Verder bestaan er ook nog heel wat A3-printers waarmee je dus uitsluitend documenten en/ of afbeeldingen op A3 formaat kunt printen. Je kunt ook kiezen voor een mobiele printer of een all-in-one exemplaar met bijbehorende fax apparaat. Is de printer bedoeld voor thuisgebruik of zakelijk gebruik? Kortom, er zijn heel wat mogelijkheden en bijgevolg ook heel wat knopen om door te hakken.

 

Wat zijn de mogelijke printerfuncties

Bij de aanschaf van een printer is het ook handig om even stil te staan bij de mogelijke printerfuncties. We hebben deze al min of meer kort vermeld, maar het blijf wel bijzonder belangrijk. Is de printer bijvoorbeeld enkel in staat om te printen? Bedenk dan of het hier gaat om kleur printen, zwart/ wit printen of misschien wel beide mogelijkheden?

Is het mogelijk om te scannen, kopiëren en eventueel faxen? Zo zijn er maar heel weinig Canon printers die ook de mogelijkheid om te faxen aanbieden. Het zal dan ook niet verwonderen dat deze toestellen een tikkeltje duurder zijn in de aankoop. Houd daar dus zeker rekening mee.

 

Printer verbindingen

Daarnaast raden wij jou aan om ook even aandachtig te zijn voor de mogelijke printer verbindingen. Gaat het om een bedrade verbinding? Dan komt deze meestal tot stand door middel van een USB kabeltje. Je kunt echter ook kiezen voor een draadloze verbinding. Zorg er dan voor dat de printer is voorzien van een ingebouwde wifi functie.

Verder behoort ook Google Cloud print tot de mogelijkheden net zoals het gebruik van Apple AirPrint, Wi-Fi direct of de bekende LAN netwerkaansluiting. Sommige Canon printers zijn zelfs voorzien van een bluetooth functie waarmee je de verbinding tot stand kunt brengen. Ook dat kan een meerwaarde zijn.

 

Wat zijn de mogelijke printformaten

Wanneer je meerdere Canon printers op het oog hebt, lijkt het handig om even aandachtig te zijn voor de mogelijke printformaten. Zo zijn er bepaalde Canon printers die speciaal ontworpen zijn om A3 formaten te printen. Niet zo handig als je op zoek bent naar het printen van A4 of A5 formaten. Verder zijn er ook heel wat Canon printers die zelfs B5 en B6 formaten aanbieden. En indien het allemaal net dat tikkeltje meer mag en kan zijn, kies dan voor een apparaat dat envelopformaten kan printen evenals de mogelijkheid biedt om dvd’s en cd’s te beprinten.

Extra kenmerken, optiemogelijkheden en functies

Tijdens de zoektocht naar de voor jou best mogelijke Canon printer, zul je vaststellen dat bepaalde apparaten net iets meer mogelijkheden aanbieden. Sommige van deze kenmerken en/ of functies kunnen alvast een meerwaarde bieden. Denk maar aan het gebruik van een helder en duidelijk leesbaar LCD display en de mogelijkheid tot dubbelzijdig printen en/ of randloos printen.

Sommige Canon printers bieden een automatische documentinvoer aan of de mogelijkheid om automatisch dubbelzijdig te scannen. Verder is het ook altijd handig indien het mogelijk is om de inkstand met behulp van de bijbehorende app, na te kijken en te controleren. Houd er wel rekening mee dat dergelijke kenmerken een invloed kunnen hebben op het prijskaartje.

 

Met welk budget hoef je rekening te houden

Tot slot willen we jou nog even wijzen op het mogelijke prijskaartje. De gemiddelde prijs wordt geschat op ongeveer 100 euro, en dat is toch wel het bedrag dat je minstens moet voorzien, wil je een degelijke Canon printer aanschaffen. Uiteraard zul je in de meeste gevallen misschien net een tikkeltje meer moeten betalen.

Bedenk daarom wat zoal je verwachtingen zijn en waar je naar op zoek bent. Welk budget wil en kun je maximaal spenderen aan de aankoop van een Canon printer? Indien je mocht twijfelen tussen meerdere apparaten dan kan het misschien een goed idee zijn om de bijbehorende online reviews van kopers even grondig te bekijken.

 

5 beste Canon printers (Reviews) van 2022

 

Tegenwoordig is het assortiment aan Canon printers bijzonder uitgebreid waardoor het niet altijd makkelijk is om de beste Canon printer eruit te kiezen. Ben je op zoek naar een all-in-one exemplaar, eentje dat geleverd wordt met software of is een standaard Canon printer al ruim voldoende? Kies je voor de MG5750, de MG4250 of toch liever de TS3150? Wij selecteerden alvast 5 topproducten rekening houdend met de online reviews en het advies van klanten. Bedenk of het installeren en resetten makkelijk verloopt en of het apparaat voorzien is van wifi, een driver en meegeleverde inkt.

 

 

1. Canon Pixma MG3650S All-in-One Printer Draadloze WiFi Printer

 

Ben je niet alleen op zoek naar een Canon Pixma printer maar tegelijk naar een echte aanbieding? Dan loont het de moeite om dit all-in-one exemplaar even grondig onder de loep te nemen. De lage betaalbare prijs zorgt ervoor dat je dit type printer vast en zeker tussen de goedkope Canon Pixma printers mag verwachten. Bovendien heb je de keuze tussen 3 mogelijke designs.

Deze unieke inkjetprinter is niet alleen in staat om documenten en/ of afbeeldingen te printen maar biedt je ook de mogelijkheid tot scannen en zelfs kopiëren. Dit bovendien gebaseerd op verschillende printformaten zoals A4, A5 en B5. De printresolutie bedraagt hierbij ruim 4800 x 1200 pixels en je hebt de mogelijkheid om automatisch dubbelzijdig en/ of randloos te printen.

De printer beschikt over slechts 1 papierlade met een capaciteit van ruim 100 vellen papier. Verder beschik je over 2 inktkleuren. De maximale printsnelheid bedraagt makkelijk 25 pagina’s per minuut en dit zowel in zwart/ wit alsook in kleur. We stellen vast dat de meeste klanten duidelijk bijzonder positief reageren alhoewel de printer volgens één koper net iets te kwetsbaar blijkt.

Door te kiezen voor de MG3650S PIXMA Canon printer kies je duidelijk niet alleen voor kwaliteit maar ook voor een opvallend design. Deze printer kun je namelijk aankopen in maar liefst 3 verschillende kleurtjes. Ben je benieuwd? Lees dan zeker verder en bekijk de populairste eigenschappen.

 

Voordelen

All-in-one toestel: doordat het om een all-in-one printer gaat, is het mogelijk document af te drukken, te kopiëren en/ of te scannen.

Printresolutie: de maximale printresolutie bedraagt maar liefst 4800 x 1200 pixels en is daarmee zeer hoog.

Printformaat: de printer is in staat om zonder problemen A4, A5 en B5 formaten af te printen. Zelfs randloos en/ of dubbelzijdig printen behoren tot de vele mogelijkheden.

Kostenplaatje: het is misschien niet de printer met de laagste prijs maar toch zul je dit toestel vast en zeker in de rayon van de goedkope Canon printers mogen verwachten.

 

Nadelen

Kwetsbaar: slechts één klant is van mening dat deze printer niet echt duurzaam maar behoorlijk kwetsbaar is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Canon Pixma iP7250 Fotoprinter Inkjetprinter

 

Ben je alleen maar op zoek naar een apparaat om documenten en/ of afbeeldingen te kunnen printen? Dan lijkt deze unieke Canon Pixma printer vast en zeker een goede aanbeveling te zijn. Het gaat hier om een duurzame fotoprinter die probleemloos A6, A5, A4, B5, B6 en envelop formaten kan printen.

De maximale printresolutie bij dit apparaat bedraagt maar liefst 9600 x 2400 pixels. Bovendien heb je hierbij niet alleen de mogelijkheid om de documenten of afbeeldingen dubbelzijdig te printen maar kun je evengoed cd’s of dvd’s printen. Randloos printen blijkt, in tegenstelling tot het vorige toestel, met deze printer jammer genoeg niet mogelijk.

Ook deze printer beschikt over slechts 1 papierlade maar wel met een capaciteit van ruim 125 vellen. Verder beschik je over maar liefst 5 inktkleuren. De maximale printsnelheid bedraagt tot wel 25 pagina’s per minuut en dit zowel wanneer je zwart/ wit print als in kleur. Je beschikt daarnaast over de Apple AirPrint functie en ingebouwde wifi. Kortom een topproduct volgens heel wat klanten.

Ben je niet specifiek op zoek naar een all-in-one printer maar is een standaard fotoprinter ruimschoots voldoende voor jou? Dan raden wij jou aan om deze unieke fotoprinter van het beste merk Canon even grondig onder de loep te nemen.

 

Voordelen

Printformaat: deze printer kan zonder enige vorm van moeite A4, A5, A6 , B5 en B6 documenten afdrukken. Zelfs een envelop formaat is geen enkel probleem.

Handig in gebruik: wil je graag cd’s en/ of dvd’s beprinten, dan is dit toestel de beste aanbeveling.

Papierlade: je beschikt over een krachtige en duurzame papierlade die zonder problemen een capaciteit van 125 vellen papier kan bereiken.

 

Nadelen

Prijskaartje: ben je van plan om deze printer aan te kopen, dan zul je misschien net iets meer budget hoeven te voorzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Canon Pixma MG5750 All-in-One Printer Draadloze WiFi Printer

 

Met deze unieke draadloze Wifi printer kies je opnieuw voor een degelijke all-in-one printer van het bekende merk Canon. Ook dit exemplaar maakt bovendien deel uit van de gewaardeerde Canon Pixma serie. Doordat het om een all-in-one apparaat gaat, kun je niet alleen printen maar ook scannen en zelfs kopiëren.

Deze printer print probleemloos documenten in B4, A4 of A5 formaat en dit aan een resolutie van maximaal 1200 x 4800 pixels. Bovendien heb je hierbij de mogelijkheid tot randloos en/ of automatisch dubbelzijdig printen. Er is 1 grote papierlade voorzien met een maximale capaciteit van 100 vellen papier, en je beschikt daarnaast over 5 inktkleuren. De maximale printsnelheid, zowel zwart/ wit als kleur, bedraagt tot wel 25 pagina’s per minuut.

Verder geniet je niet alleen Wifi en Wifi-direct maar is er ook een mogelijkheid tot Apple AirPrint en Cloud Printing. Het is dan ook een bijzonder degelijk en duurzaam toestel maar er hangt jammer genoeg wel een bepaald prijskaartje aan vast.

Net zoals het eerste product, wordt ook hier gekozen voor een multifunctionele en krachtige all-in-one printer. Ook dit exemplaar wordt, hoe kan het ook anders, aangeboden door het bekende merk Canon. Wij raden jou alvast aan om de belangrijkste kenmerkende eigenschappen even rustig te bekijken.

 

Voordelen

Printformaat: het is een bijzonder krachtige printer waarbij je probleemloos gebruik kunt maken van A4, A5 en B4 formaten.

Printresolutie: wanneer je documenten of afbeeldingen wilt afdrukken dan kun je dit doen aan een totale resolutie van 1200 x 4800 pixels.

Handig in gebruik: je zult merken dat het een krachtige en duurzame printer betreft met 1 grote papierlade waar makkelijk 100 vellen in passen. De totale snelheid waarmee geprint kan worden, in zwart/wit en in kleur, is makkelijk 25 vellen en dit telkens per minuut.

 

Nadelen

Prijzig: ook hier moeten we jammer genoeg wijzen op het toch wel hogere prijskaartje van de printer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Canon Pixma PRO-100S Fotoprinter

 

Mag het echt allemaal net dat tikkeltje meer zijn en heb je niet direct een bepaald budget voor ogen? Dan kun je ook altijd deze unieke Fotoprinter van Canon Pixma even grondig bekijken. Deze printer is uitermate geschikt om documenten en/ of afbeeldingen van 10 bij 15 cm te printen.

De maximale printresolutie die je hierbij geniet is 1200 x 600 pixels. Verder heb je ook de mogelijkheid tot randloos printen en kun je zelfs cd’s of dvd’s probleemloos gaan beprinten. Er is 1 papierlade voorzien met een enorme capaciteit van maar liefst 151 vellen papier. Verder bedraagt de printsnelheid van zwart/wit documenten maximaal 25 pagina’s per minuut.

Er is jammer genoeg geen wifi aanwezig maar je kunt dan weer wel gebruik maken van Cloud Printing, PictBridge en Apple AirPrint. We stellen vast dat de klanten duidelijk tevreden zijn met het product. Jammer genoeg is het prijskaartje bijzonder hoog waardoor je deze unieke fotoprinter niet meer tussen de goedkope apparaten zult hoeven te verwachten.

Indien je niet echt een budget hebt vastgelegd en je gewoon echt op zoek bent naar een uitstekende fotoprinter, dan raden wij jou de Canon Pixma Pro – 100S fotoprinter aan. Documenten en/ of afbeeldingen met een maximaal formaat van 10 x 15 cm, zijn alvast geen enkel probleem.

 

Voordelen

Printresolutie: je geniet alvast een hoge printresolutie die makkelijk 1200 x 600 pixels bedraagt.

Handig in gebruik: het is mogelijk om, indien gewenst, een document of afbeelding randloos af te printen. Verder kun je ook cd’s en zelfs dvd’s zonder problemen beprinten.

Papierlade: in tegenstelling tot de vorige printers die we besproken hebben, beschikt de papierlade hier over een maximale capaciteit die probleemloos 151 vellen kan bereiken.

 

Nadelen

Geen wifi: houd er wel rekening mee dat de printer niet beschikt over ingebouwde wifi.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Canon Pixma MG4250 All-in-One Printer Draadloze WiFi Printer

 

Tot slot is er nog altijd deze unieke MG4250 all-in-one printer die je wordt aangeboden door het bekende merk Canon en deel uitmaakt van de Canon Pixma serie. Doordat het hier om een duurzame all-in-one printer gaat, is het niet alleen mogelijk om te printen maar ook scannen en kopiëren.

Ben je op zoek naar een Canon Pixma printer die in staat is om A3 formaten te printen, dan is dit apparaat misschien geen goede aanbeveling. Echter blijkt het A4 formaat evenals A5, B5 en envelop formaat geen enkel probleem te zijn. Dit alles aan een maximale printresolutie van maar liefst 4800 x 1200 pixels. Verder blijkt ook automatisch dubbelzijdig printen evenals randloos printen tot de mogelijkheden te behoren.

Het is een bijzonder degelijke printer, voorzien van 1 papierlade en een maximale printsnelheid van 25 pagina’s per minuut. Verder geniet je ook een Wifi functie evenals Cloud Printing functiemogelijkheid. Dit alles wordt jou bovendien aangeboden tegen een mooi en zacht prijskaartje.

Er zijn tegenwoordig heel wat all-in-one printers op de markt gebracht, zo ook deze MG4250 Canon Pixma printer. Geschikt om documenten en/ of afbeeldingen af te drukken, te scannen en zelfs probleemloos te kopiëren. Hieronder alvast een overzichtje.

 

Voordelen

Printformaat: het is mogelijk om met A4, A5 en B5 formaten te werken. Daarnaast behoren ook de envelopjes tot de ruime optiemogelijkheden.

Printresolutie: je geniet een totale printresolutie die geschat wordt op wel 4800 x 1200 pixels en daarmee bijzonder hoog ligt.

Handig in gebruik: je zul vrij snel merken dat het mogelijk is om dubbelzijdig te gaan printen en zelfs randloos printen is een optie.

 

Nadelen

Geen A3 formaat: indien er toch een klein minpuntje mag worden vermeld, dan is het wel het feit dat A3 formaat printen onmogelijk zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is een wps knop bij de Canon printer?

Ben je van plan een Canon printer aan te kopen dan zul je kunnen gebruik maken van de “WPS” knop. WPS is de afkorting van “Wi-Fi Protected Setup en wordt gekenmerkt door een opvallend logo van 2 pijltjes die worden afgebeeld in een rondje.

Om documenten en/ of afbeeldingen te kunnen printen, is het belangrijk dat de printer toegang krijgt tot de bijbehorende router of modem. En de WPS knop zal daarbij helpen. De functie is ontwikkeld om de verbindingsprocedure met een beveiligd draadloos netwerk makkelijker te maken.

Het is de bedoeling dat de WPS knop gedurende enkele seconden heel zachtjes wordt ingedrukt. Op het moment dat het lampje brandt, dan weet je dat de WPS knop ingeschakeld staat.

Q2: Hoe leg je fotopapier in de Canon printer?

De meeste Canon printers zijn voorzien van 2 papierbronnen die kunnen worden gebruikt om papier in te voeren. Zo beschik je enerzijds over de achterste lade en anderzijds over de cassette. Afhankelijk van het type papier maar uiteraard ook van het papierformaat, maak je gebruik van 1 van deze twee papierbronnen.

Wanneer het om fotopapier gaat dan moet je gebruik maken van de achterste lade. Bedenk dat de glanzende kant, de zogenaamde bedrukte kant, van het fotopapier steed naar onderen toe moet liggen. Op die manier verschijnt de foto of de afbeelding op het glanzende gedeelte van het papier. Vergeet daarbij de printer op voorhand niet in te stellen op “glans papier” indien mogelijk.

 

Q3: Hoe kun je een document scannen met een Canon printer?

Als je kiest voor een all-in-one Canon printer dan is het ook mogelijk om documenten te scannen. Daarvoor is het uiteraard belangrijk om je Canon printer met de laptop of computer te verbinden. Tegenwoordig heb je daar geen USB kabeltje meer voor nodig maar kun je via wifi een draadloze verbinding tot stand brengen. Vergeet alvast niet om de printer zelf in te schakelen.

Bij de meeste Canon printers zul je vervolgens het deksel van de scanner moeten optillen tot het mogelijk is om de glazen onderkant van het scangedeelte te zien. Vervolgens leg je het te scannen document op de glazen onderkant. Zorg ervoor dat de kant die je wilt scannen, naar het glazen gedeelte wordt gericht.

Q4: Hoe installeer ik een Canon printer?

Bij de installatie van een Canon printer is het in eerste instantie belangrijk om de printer hierop voor te bereiden. Zorg dat de printer verbonden is met het stopcontact, zorg voor voldoende papier in de printerlade en schakel de printer vervolgens aan. Daarna is het belangrijk om de cartridges te plaatsen en de taalinstellingen van de printer te bevestigen of te wijzigen.

Vervolgens is het belangrijk om de printer een testprint te laten uitvoeren zodanig dat het apparaat de zogenaamde rasters kan bepalen. Indien je bijvoorbeeld niet tevreden bent met de testprint dan heb je nu nog de mogelijkheid om de rasters of printlijnen aan te passen. Vervolgens is het ook belangrijk om de software te installeren en vervolgens te openen. Maak uiteindelijk verbinding door gebruik te maken van wifi of door middel van een printerkabel.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES