5 beste Canon Printers Test van 2024

Laatste update: 18.05.24

 

Beste Canon printers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Tegenwoordig is er een uitgebreid assortiment aan Canon printers op de markt waardoor het niet altijd even makkelijk is om een weldoordachte keuze te maken. Wil je documenten enkel printen of ben je op zoek naar een multifunctioneel apparaat waarmee je eveneens kunt scannen en/ of kopiëren? Om het voor jou allemaal net iets makkelijker te maken, zijn we zo vrij geweest om enkele toppertjes te selecteren. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Canon PIXMA MG3650S printer; een krachtig en gebruiksvriendelijk apparaat dat overigens te verkrijgen is in maar liefst 3 verschillende kleuren en designs. Daartegenover staat de Canon PIXMA TS6350A; een degelijke all-in-one printer waarmee je document kunt afdrukken, scannen en kopiëren. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste Canon printers (Reviews) van 2024

 

Tegenwoordig is het assortiment aan Canon printers bijzonder uitgebreid waardoor het niet altijd makkelijk is om de beste Canon printer eruit te kiezen. Ben je op zoek naar een all-in-one exemplaar, eentje dat geleverd wordt met software of is een standaard Canon printer al ruim voldoende? Kies je voor de MG5750, de MG4250 of toch liever de TS3150? Wij selecteerden alvast 5 topproducten rekening houdend met de online reviews en het advies van klanten. Bedenk of het installeren en resetten makkelijk verloopt en of het apparaat voorzien is van wifi, een driver en meegeleverde inkt.

 

 

1. Canon Pixma MG3650S All-in-One Printer Draadloze WiFi Printer

 

Ben je niet alleen op zoek naar een Canon Pixma printer maar tegelijk naar een echte aanbieding? Dan loont het de moeite om dit all-in-one exemplaar even grondig onder de loep te nemen. De lage betaalbare prijs zorgt ervoor dat je dit type printer vast en zeker tussen de goedkope Canon Pixma printers mag verwachten. Bovendien heb je de keuze tussen 3 mogelijke designs.

Deze unieke inkjetprinter is niet alleen in staat om documenten en/ of afbeeldingen te printen maar biedt je ook de mogelijkheid tot scannen en zelfs kopiëren. Dit bovendien gebaseerd op verschillende printformaten zoals A4, A5 en B5. De printresolutie bedraagt hierbij ruim 4800 x 1200 pixels en je hebt de mogelijkheid om automatisch dubbelzijdig en/ of randloos te printen.

De printer beschikt over slechts 1 papierlade met een capaciteit van ruim 100 vellen papier. Verder beschik je over 2 inktkleuren. De maximale printsnelheid bedraagt makkelijk 25 pagina’s per minuut en dit zowel in zwart/ wit alsook in kleur. We stellen vast dat de meeste klanten duidelijk bijzonder positief reageren alhoewel de printer volgens één koper net iets te kwetsbaar blijkt.

Door te kiezen voor de MG3650S PIXMA Canon printer kies je duidelijk niet alleen voor kwaliteit maar ook voor een opvallend design. Deze printer kun je namelijk aankopen in maar liefst 3 verschillende kleurtjes. Ben je benieuwd? Lees dan zeker verder en bekijk de populairste eigenschappen.

 

Voordelen

All-in-one toestel: doordat het om een all-in-one printer gaat, is het mogelijk document af te drukken, te kopiëren en/ of te scannen.

Printresolutie: de maximale printresolutie bedraagt maar liefst 4800 x 1200 pixels en is daarmee zeer hoog.

Printformaat: de printer is in staat om zonder problemen A4, A5 en B5 formaten af te printen. Zelfs randloos en/ of dubbelzijdig printen behoren tot de vele mogelijkheden.

Kostenplaatje: het is misschien niet de printer met de laagste prijs maar toch zul je dit toestel vast en zeker in de rayon van de goedkope Canon printers mogen verwachten.

 

Nadelen

Kwetsbaar: slechts één klant is van mening dat deze printer niet echt duurzaam maar behoorlijk kwetsbaar is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Canon PIXMA TS6350A – All-in-One Printer – Zwart // Canon printer

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een gebruiksvriendelijke en betaalbare Canon printer? Dan raden wij jou aan om de Canon Pixma printer TS6350A eens even onder de loep te nemen. Je kiest met dit apparaat wel degelijk voor een volwaardige all-in-one printer die je eenvoudig via je smartphone kunt bedienen en steunt op het principe van 5 losse inktcartridges.

De all-in-one inkjetprinter is in staat om documenten te kopiëren, printen en scannen in A4 formaat aan een bijbehorende printresolutie van 4800 x 1200 pixels. Daarbij geniet je eveneens de optie tot randloos en/ of dubbelzijdig printen alsook een bijkomende handmatige papierinvoer. Dit alles wordt aangevuld met een printsnelheid van 25 pagina’s per minuut, een scanresolutie van 1200 x 2400 pixels, cloud printing, wifi en wifi direct. 

Hoewel een enkele koper niet helemaal overtuigd lijkt van deze Canon printer met wifi, lijkt de meerderheid dit gelukkig wel wat resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 4,9 sterren en tal van positieve online reviews.

 

Voordelen

Papierlade: de papierlade kent een ruime capaciteit tot wel 100 vellen en wordt aangevuld met 5 afzonderlijke inktkleuren.

Scanresolutie: de flatbed scanner levert een aanzienlijke scanresolutie van 1200 x 2400 pixels op. 

Besturingssysteem: deze printer van Canon blijkt niet alleen compatibel met het Android besturingssysteem maar tevens ook met iOS.

 

Nadelen

Enkel 2,4Ghz wifi: één koper vindt het behoorlijk jammer dat er enkel en alleen 2,4Ghz wifi voorhanden is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Canon PIXMA IX6850 – A3-Printer / Draadloze WiFi Printer, zonder scanner

 

De Canon Pixma IX6850 – net zoals het voorgaande product eveneens afkomstig uit de bekende Canon Pixma serie – wordt beschouwd als een volwaardige A3 fotoprinter die gebruikt maakt van 5 inktpatronen. De Canon fotoprinter – die overigens steunt op het principe van de inkjetprinter printtechnologie – is daarbij in staat om A3 documenten te printen met een bijbehorende printresolutie (DPI) van maar liefst 9600 x 2400. 

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want zijn gebruiksgemak wordt verder aangesterkt dankzij de mogelijkheid tot randloos printen, het bijbehorende externe geheugenslot en de aanzienlijk printsnelheid van zo’n 25 pagina’s per minuut ongeacht of je in zwart/ wit dan wel in kleur print. Verder geniet je een geïntegreerde wifi functie, Cloud Printing, NFC en Apple AirPrint waardoor hij bijzonder goed toegankelijk wordt voor een brede reeks van toepassingen.

Hoewel deze fotoprinter niet in staat is om documenten ook te scannen en zijn prijskaartje hoger ligt dan het gemiddelde, lijkt de overgrote meerderheid van de kopers duidelijk overtuigd wat alsnog een mooie eindscore van 4,5 op 5 sterren oplevert.

 

Voordelen

Printformaat: de fotoprinter is gericht op het printen van A3 formaat met een bijbehorende DPI resolutie van 9600 x 2400.

Randloos: daarbij bestaat de mogelijkheid om – indien gewenst – de optie tot randloos printen aan te vinken.

Printsnelheid: zowel het printen in zwart/wit als in kleur gaan gepaard met een aanzienlijke printsnelheid van 25 pagina’s per minuut.

 

Nadelen

Prijzig: zijn hogere prijskaartje zou misschien wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Canon MAXIFY MB2759 – All-In-One Printer – Zwart // Inclusief 3 jaar garantie

 

Lukt het niet om je oude Canon printer te resetten en ben je aan het overwegen om een nieuw apparaat in huis te halen? Neem dan zeker even een kijkje naar deze Canon MAXIFY MB2759 all-in-one printer die naast kopiëren, eveneens de mogelijkheid aanbiedt om documenten te scannen en printen en dit zowel in A4 alsook A5 formaat.

Na het correct installeren van de Canon printer kan een aanzienlijke printsnelheid worden beoogd van 25 pagina’s per minuut – en dit zowel in kleur alsook in zwart/wit. Dit wordt aangevuld met een printresolutie van 1200 x 1200 pixels en de bijkomende mogelijkheid om – indien gewenst – automatisch dubbelzijdig af te drukken. In tegenstelling tot bijvoorbeeld het tweede toppertje, maakt dit apparaat daarvoor gebruik van 4 inktkleuren en een ruime papierlade tot 500 vellen. Er is eveneens een flatbed scanner voorzien met een automatische documentinvoer (ADF).

Zijn gebruiksgemak wordt verder aangesterkt dankzij de wifi en wifi direct functie alsook de optie tot cloud printing en Apple AirPrint. Klanten zijn duidelijk tevreden over de uitstekende kwaliteit, de mooie kleuren en het gebruiksvriendelijk ontwerp van deze printer.

 

Voordelen

Verbinding: de printer is niet alleen voorzien van een wifi en wifi direct functie maar biedt daarnaast ook een Cloud Printing én Apple AirPrint functie aan.

Inktkleuren: deze all-in-one printer steunt op het principe van 4 afzonderlijke inktkleuren die makkelijk kunnen worden verwijderd/ vervangen.

Printformaten: je kunt zowel A4 als A5 formaten printen aan een printresolutie van 1200 x 1200 pixels.

ADF: de scanfunctie is uitgerust met een optie tot automatische documentinvoer (ADF).

 

Nadelen

Niet randloos: houd er rekening mee dat de printer niet in staat is om randloos te printen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Canon MAXIFY GX6050 MegaTank – All-In-One Printer – Canon printer

 

We sluiten het rijtje meteen af met de bekende Canon MAXIFY GX6050 MegaTank printer die – net zoals de meeste andere toppertjes binnen dit segment – beschouwd wordt als een volwaardige all-in-one printer. De Canon Maxify printer is in staat om documenten te printen, kopiëren, scannen en mailen aan een standaard A4 formaat en met een bijbehorende resolutie van 1200 x 1200 pixels. Daarbij steunt hij op een papierlade van 250 vellen en het gebruik van 4 afzonderlijke inktkleuren aangevuld met de optie tot dubbelzijdig afdrukken.

Net zoals de meeste andere toppertjes maakt ook dit exemplaar gebruik van de flatbed scanner met een scanresolutie van 1200 x 1200 pixels en de bijkomende optie tot het gebruik van een automatische documentinvoer. Het plaatje is pas helemaal compleet dankzij de wifi en wifi direct functie alsook Apple AirPrint, Cloud Printing en e-mail printing.

Nemen we even een kijkje tussen de vele online reviews dan zien we meteen een mooie gemiddelde score van 4,8 sterren opduiken. Let wel; hij behoort jammer genoeg niet tot de goedkope printers uit het rijtje.

 

Voordelen

Verbinding: je geniet tal van mogelijkheden om een draadloze verbinding aan te gaan. Denk onder meer aan wifi en wifi direct, Apple AirPrint en Cloud Printing.

Scanner: hij steunt op het principe van de flatbed scanner waarbij een scanresolutie van 1200 x 1200 pixels wordt gehanteerd alsook de optie tot automatische documentinvoer.

Printsnelheid: zowel in kleur als zwart/wit geniet je een standaard printsnelheid van maar liefst 25 pagina’s per minuut.

 

Nadelen

Prijzig: het hogere prijskaartje zou wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Canon printers Koopgids

 

Heb je besloten om een Canon printer aan te kopen? Houd dan zeker rekening met eventuele printformaten, verbindingen en extra kenmerken. En met welk prijskaartje zul je zoal rekening moeten houden? Het kan een goede aanbeveling zijn om zoveel mogelijk Canon printers met elkaar te vergelijken alvorens je overgaat tot een aankoop van één van de toestellen. Verder kan het handig zijn om promoties en eventuele aanbiedingen alvast niet links te laten liggen.

Het type printer naargelang het gebruik

Wanneer je op zoek gaat naar een degelijke Canon printer dan zul je vaststellen dat er wel degelijk verschillende soorten bestaan. Om het type printer te kunnen bepalen, is het belangrijk om minstens evenzeer rekening te houden met het gebruik. Wil je bijvoorbeeld alleen maar afbeeldingen en foto’s kunnen printen? Kies dan voor één van de betere Canon fotoprinters. Ben je echt op zoek naar een exemplaar waarmee je ook kunt scannen en kopiëren? Dan zijn de all-in-one printers een betere aanbeveling.

Verder bestaan er ook nog heel wat A3-printers waarmee je dus uitsluitend documenten en/ of afbeeldingen op A3 formaat kunt printen. Je kunt ook kiezen voor een mobiele printer of een all-in-one exemplaar met bijbehorende fax apparaat. Is de printer bedoeld voor thuisgebruik of zakelijk gebruik? Kortom, er zijn heel wat mogelijkheden en bijgevolg ook heel wat knopen om door te hakken.

 

Wat zijn de mogelijke printerfuncties

Bij de aanschaf van een printer is het ook handig om even stil te staan bij de mogelijke printerfuncties. We hebben deze al min of meer kort vermeld, maar het blijf wel bijzonder belangrijk. Is de printer bijvoorbeeld enkel in staat om te printen? Bedenk dan of het hier gaat om kleur printen, zwart/ wit printen of misschien wel beide mogelijkheden?

Is het mogelijk om te scannen, kopiëren en eventueel faxen? Zo zijn er maar heel weinig Canon printers die ook de mogelijkheid om te faxen aanbieden. Het zal dan ook niet verwonderen dat deze toestellen een tikkeltje duurder zijn in de aankoop. Houd daar dus zeker rekening mee.

 

Printer verbindingen

Daarnaast raden wij jou aan om ook even aandachtig te zijn voor de mogelijke printer verbindingen. Gaat het om een bedrade verbinding? Dan komt deze meestal tot stand door middel van een USB kabeltje. Je kunt echter ook kiezen voor een draadloze verbinding. Zorg er dan voor dat de printer is voorzien van een ingebouwde wifi functie.

Verder behoort ook Google Cloud print tot de mogelijkheden net zoals het gebruik van Apple AirPrint, Wi-Fi direct of de bekende LAN netwerkaansluiting. Sommige Canon printers zijn zelfs voorzien van een bluetooth functie waarmee je de verbinding tot stand kunt brengen. Ook dat kan een meerwaarde zijn.

 

Wat zijn de mogelijke printformaten

Wanneer je meerdere Canon printers op het oog hebt, lijkt het handig om even aandachtig te zijn voor de mogelijke printformaten. Zo zijn er bepaalde Canon printers die speciaal ontworpen zijn om A3 formaten te printen. Niet zo handig als je op zoek bent naar het printen van A4 of A5 formaten. Verder zijn er ook heel wat Canon printers die zelfs B5 en B6 formaten aanbieden. En indien het allemaal net dat tikkeltje meer mag en kan zijn, kies dan voor een apparaat dat envelopformaten kan printen evenals de mogelijkheid biedt om dvd’s en cd’s te beprinten.

Extra kenmerken, optiemogelijkheden en functies

Tijdens de zoektocht naar de voor jou best mogelijke Canon printer, zul je vaststellen dat bepaalde apparaten net iets meer mogelijkheden aanbieden. Sommige van deze kenmerken en/ of functies kunnen alvast een meerwaarde bieden. Denk maar aan het gebruik van een helder en duidelijk leesbaar LCD display en de mogelijkheid tot dubbelzijdig printen en/ of randloos printen.

Sommige Canon printers bieden een automatische documentinvoer aan of de mogelijkheid om automatisch dubbelzijdig te scannen. Verder is het ook altijd handig indien het mogelijk is om de inkstand met behulp van de bijbehorende app, na te kijken en te controleren. Houd er wel rekening mee dat dergelijke kenmerken een invloed kunnen hebben op het prijskaartje.

 

Met welk budget hoef je rekening te houden

Tot slot willen we jou nog even wijzen op het mogelijke prijskaartje. De gemiddelde prijs wordt geschat op ongeveer 100 euro, en dat is toch wel het bedrag dat je minstens moet voorzien, wil je een degelijke Canon printer aanschaffen. Uiteraard zul je in de meeste gevallen misschien net een tikkeltje meer moeten betalen.

Bedenk daarom wat zoal je verwachtingen zijn en waar je naar op zoek bent. Welk budget wil en kun je maximaal spenderen aan de aankoop van een Canon printer? Indien je mocht twijfelen tussen meerdere apparaten dan kan het misschien een goed idee zijn om de bijbehorende online reviews van kopers even grondig te bekijken.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is een wps knop bij de Canon printer?

Ben je van plan een Canon printer aan te kopen dan zul je kunnen gebruik maken van de “WPS” knop. WPS is de afkorting van “Wi-Fi Protected Setup en wordt gekenmerkt door een opvallend logo van 2 pijltjes die worden afgebeeld in een rondje.

Om documenten en/ of afbeeldingen te kunnen printen, is het belangrijk dat de printer toegang krijgt tot de bijbehorende router of modem. En de WPS knop zal daarbij helpen. De functie is ontwikkeld om de verbindingsprocedure met een beveiligd draadloos netwerk makkelijker te maken.

Het is de bedoeling dat de WPS knop gedurende enkele seconden heel zachtjes wordt ingedrukt. Op het moment dat het lampje brandt, dan weet je dat de WPS knop ingeschakeld staat.

Q2: Hoe leg je fotopapier in de Canon printer?

De meeste Canon printers zijn voorzien van 2 papierbronnen die kunnen worden gebruikt om papier in te voeren. Zo beschik je enerzijds over de achterste lade en anderzijds over de cassette. Afhankelijk van het type papier maar uiteraard ook van het papierformaat, maak je gebruik van 1 van deze twee papierbronnen.

Wanneer het om fotopapier gaat dan moet je gebruik maken van de achterste lade. Bedenk dat de glanzende kant, de zogenaamde bedrukte kant, van het fotopapier steed naar onderen toe moet liggen. Op die manier verschijnt de foto of de afbeelding op het glanzende gedeelte van het papier. Vergeet daarbij de printer op voorhand niet in te stellen op “glans papier” indien mogelijk.

 

Q3: Hoe kun je een document scannen met een Canon printer?

Als je kiest voor een all-in-one Canon printer dan is het ook mogelijk om documenten te scannen. Daarvoor is het uiteraard belangrijk om je Canon printer met de laptop of computer te verbinden. Tegenwoordig heb je daar geen USB kabeltje meer voor nodig maar kun je via wifi een draadloze verbinding tot stand brengen. Vergeet alvast niet om de printer zelf in te schakelen.

Bij de meeste Canon printers zul je vervolgens het deksel van de scanner moeten optillen tot het mogelijk is om de glazen onderkant van het scangedeelte te zien. Vervolgens leg je het te scannen document op de glazen onderkant. Zorg ervoor dat de kant die je wilt scannen, naar het glazen gedeelte wordt gericht.

Q4: Hoe installeer ik een Canon printer?

Bij de installatie van een Canon printer is het in eerste instantie belangrijk om de printer hierop voor te bereiden. Zorg dat de printer verbonden is met het stopcontact, zorg voor voldoende papier in de printerlade en schakel de printer vervolgens aan. Daarna is het belangrijk om de cartridges te plaatsen en de taalinstellingen van de printer te bevestigen of te wijzigen.

Vervolgens is het belangrijk om de printer een testprint te laten uitvoeren zodanig dat het apparaat de zogenaamde rasters kan bepalen. Indien je bijvoorbeeld niet tevreden bent met de testprint dan heb je nu nog de mogelijkheid om de rasters of printlijnen aan te passen. Vervolgens is het ook belangrijk om de software te installeren en vervolgens te openen. Maak uiteindelijk verbinding door gebruik te maken van wifi of door middel van een printerkabel.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES