5 beste Canon Printers Test van 2022

Laatste update: 04.07.22

 

Beste Canon printers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Tegenwoordig is er een uitgebreid assortiment aan Canon printers op de markt waardoor het niet altijd even makkelijk is om een weldoordachte keuze te maken. Wil je documenten enkel printen of ben je op zoek naar een multifunctioneel apparaat waarmee je eveneens kunt scannen en/ of kopiëren? Om het voor jou allemaal net iets makkelijker te maken, zijn we zo vrij geweest om enkele toppertjes te selecteren. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Canon PIXMA MG3650S printer; een krachtig en gebruiksvriendelijk apparaat dat overigens te verkrijgen is in maar liefst 3 verschillende kleuren en designs. Daartegenover staat de T Canon PIXMA TS5352 USB WiFi Bluetooth die – vanwege zijn all-in-one karakter – naast het printen van documenten eveneens in staat is om te scannen en kopiëren.  

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste Canon printers (Reviews) van 2022

 

Tegenwoordig is het assortiment aan Canon printers bijzonder uitgebreid waardoor het niet altijd makkelijk is om de beste Canon printer eruit te kiezen. Ben je op zoek naar een all-in-one exemplaar, eentje dat geleverd wordt met software of is een standaard Canon printer al ruim voldoende? Kies je voor de MG5750, de MG4250 of toch liever de TS3150? Wij selecteerden alvast 5 topproducten rekening houdend met de online reviews en het advies van klanten. Bedenk of het installeren en resetten makkelijk verloopt en of het apparaat voorzien is van wifi, een driver en meegeleverde inkt.

 

 

1. Canon Pixma MG3650S All-in-One Printer Draadloze WiFi Printer

 

Ben je niet alleen op zoek naar een Canon Pixma printer maar tegelijk naar een echte aanbieding? Dan loont het de moeite om dit all-in-one exemplaar even grondig onder de loep te nemen. De lage betaalbare prijs zorgt ervoor dat je dit type printer vast en zeker tussen de goedkope Canon Pixma printers mag verwachten. Bovendien heb je de keuze tussen 3 mogelijke designs.

Deze unieke inkjetprinter is niet alleen in staat om documenten en/ of afbeeldingen te printen maar biedt je ook de mogelijkheid tot scannen en zelfs kopiëren. Dit bovendien gebaseerd op verschillende printformaten zoals A4, A5 en B5. De printresolutie bedraagt hierbij ruim 4800 x 1200 pixels en je hebt de mogelijkheid om automatisch dubbelzijdig en/ of randloos te printen.

De printer beschikt over slechts 1 papierlade met een capaciteit van ruim 100 vellen papier. Verder beschik je over 2 inktkleuren. De maximale printsnelheid bedraagt makkelijk 25 pagina’s per minuut en dit zowel in zwart/ wit alsook in kleur. We stellen vast dat de meeste klanten duidelijk bijzonder positief reageren alhoewel de printer volgens één koper net iets te kwetsbaar blijkt.

Door te kiezen voor de MG3650S PIXMA Canon printer kies je duidelijk niet alleen voor kwaliteit maar ook voor een opvallend design. Deze printer kun je namelijk aankopen in maar liefst 3 verschillende kleurtjes. Ben je benieuwd? Lees dan zeker verder en bekijk de populairste eigenschappen.

 

Voordelen

All-in-one toestel: doordat het om een all-in-one printer gaat, is het mogelijk document af te drukken, te kopiëren en/ of te scannen.

Printresolutie: de maximale printresolutie bedraagt maar liefst 4800 x 1200 pixels en is daarmee zeer hoog.

Printformaat: de printer is in staat om zonder problemen A4, A5 en B5 formaten af te printen. Zelfs randloos en/ of dubbelzijdig printen behoren tot de vele mogelijkheden.

Kostenplaatje: het is misschien niet de printer met de laagste prijs maar toch zul je dit toestel vast en zeker in de rayon van de goedkope Canon printers mogen verwachten.

 

Nadelen

Kwetsbaar: slechts één klant is van mening dat deze printer niet echt duurzaam maar behoorlijk kwetsbaar is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. T Canon PIXMA TS5352 USB WiFi Bluetooth // All-in-One printer

 

Ben je op zoek naar een kwalitatieve all-in-one printer? Dan lijkt dit model van Canon – afkomstig uit de bekende Canon Pixma serie – vast en zeker een schot in de roos. Zo wordt deze Canon all-in-one printer, die meteen in het oog spring vanwege zijn unieke roze design, gekenmerkt door een relatief compacte uitvoering van 40,3 x 14,8 x 31,5 cm. Best wel handig om de printer in de ruimte te plaatsen of eventueel mee te nemen naar een vakantiehuisje.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want de Canon Pixma TS5352 blijkt – vanwege zijn “all-in-one” design – naast printen ook in staat om documenten te scannen en zelfs te kopiëren. Daarbij geniet je een maximale printresolutie (DPI) van 4800 x 1200 pixels aangevuld met een optische scanresolutie van 1200 x 2400 DPI. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangedikt met een ingebouwde bluetooth en wifi functie alsook de optie tot direct printen.

Een blik op de online reacties toont aan dat klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid wat gelijk resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen

Printtechnologie: de printer van Canon Pixma steunt op het principe van de inkjetprinter printtechnologie.

Printer: je kiest voor een multifunctionele all-in-one printer die niet alleen in staat is om documenten te printen maar ze daarnaast ook te scannen en/ of kopiëren indien nodig.

Resolutie: de maximale printresolutie bedraagt daarbij 4800 x 1200 DPI terwijl de optische scanresolutie geschat wordt op 1200 x 2400 DPI.

 

Nadelen

Prijzig: het hogere prijskaartje zou misschien voor sommigen wel eens een struikelblok kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Canon PIXMA IX6850 – A3-Printer / Draadloze WiFi Printer, zonder scanner

 

De Canon Pixma IX6850 – net zoals het voorgaande product eveneens afkomstig uit de bekende Canon Pixma serie – wordt beschouwd als een volwaardige A3 fotoprinter die gebruikt maakt van 5 inktpatronen. De Canon fotoprinter – die overigens steunt op het principe van de inkjetprinter printtechnologie – is daarbij in staat om A3 documenten te printen met een bijbehorende printresolutie (DPI) van maar liefst 9600 x 2400. 

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want zijn gebruiksgemak wordt verder aangesterkt dankzij de mogelijkheid tot randloos printen, het bijbehorende externe geheugenslot en de aanzienlijk printsnelheid van zo’n 25 pagina’s per minuut ongeacht of je in zwart/ wit dan wel in kleur print. Verder geniet je een geïntegreerde wifi functie, Cloud Printing, NFC en Apple AirPrint waardoor hij bijzonder goed toegankelijk wordt voor een brede reeks van toepassingen.

Hoewel deze fotoprinter niet in staat is om documenten ook te scannen en zijn prijskaartje hoger ligt dan het gemiddelde, lijkt de overgrote meerderheid van de kopers duidelijk overtuigd wat alsnog een mooie eindscore van 4,5 op 5 sterren oplevert.

 

Voordelen

Printformaat: de fotoprinter is gericht op het printen van A3 formaat met een bijbehorende DPI resolutie van 9600 x 2400.

Randloos: daarbij bestaat de mogelijkheid om – indien gewenst – de optie tot randloos printen aan te vinken.

Printsnelheid: zowel het printen in zwart/wit als in kleur gaan gepaard met een aanzienlijke printsnelheid van 25 pagina’s per minuut.

 

Nadelen

Prijzig: zijn hogere prijskaartje zou misschien wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Canon PIXMA TS5150 – All-in-One Printer // Draadloos printen, scannen en kopiëren

 

De Canon Pixma TS5150 wordt – net zoals één van de voorgaande exemplaren – beschouwd als een volwaardige all-in-one printer die niet alleen in staat is om documenten (draadloos) te printen maar ze tevens ook te scannen en/ of kopiëren indien gewenst, wat zijn gebruiksgemak alleen maar ten goede komt. Bovendien kun je met de Canon printer TS5150 printen vanaf je computer, tablet of smartphone; kortom een toppertje tegen een betaalbaar prijskaartje.

Verder blijkt deze all-in-one printer eveneens uitgerust met een inkjetprinter printtechnologie waarbij een uitstekende printresolutie (DPI) van 4800 x 1200 kan worden gegarandeerd. Daarbij is het mogelijk om zowel A4 formaat als legal letters te printen en – indien je dat wenst – kun je zelfs automatisch dubbelzijdig afdrukken. Het plaatje wordt verder aangevuld met de optie tot randloos printen, een papierlade met een capaciteit van 120 vellen, een printsnelheid van 25 pagina’s/minuut, wifi, wifi-direct, Apple AirPrint en Cloud Printing.

Hoewel de overgrote meerderheid van de klanten duidelijk overtuigd is van de aangeboden kwaliteit, lijkt een kleine minderheid dat jammer genoeg niet. Zo vindt een enkele koper de kwaliteit eerder matig en de printer vrij lastig in gebruik.

 

Voordelen

Multifunctioneel: met de Canon Pixma TS5150 kies je voor een multifunctionele all-in-one printer waarmee je niet alleen kunt printen maar ook documenten kunt scannen en/ of kopiëren.

Printsnelheid: of je nu in zwart/wit dan wel in kleur print, je geniet een aanzienlijke printsnelheid van 25 pagina’s per minuut.

Gebruiksvriendelijk: naast de geïntegreerde wifi functie, is er ook sprake van een bluetooth functie waardoor draadloos printen tot de mogelijkheden behoort. Hij ondersteunt overigens zowel het Android alsook iOS besturingssysteem.

Budgetvriendelijk: zijn vriendelijke prijskaartje maakt hem alvast een pak toegankelijker bij een brede laag van de bevolking.

 

Nadelen

Geen USB-kabel: bij aankoop van deze printer wordt jammer genoeg geen USB-printerkabel meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Canon PIXMA MG2555S – All-in-one Printer // met ingebouwde energiebesparing

 

We sluiten het rijtje af met de veelzijdige all-in-one Canon Pixma MG2555S printer die meteen in het oog springt door zijn geïntegreerde energiebesparing, gebruiksvriendelijke karakter en uiterst betaalbare prijskaartje. De moeite waard om de kenmerkende eigenschappen van de Canon MG2555S printer alvast even op een rijtje te plaatsen.

Doordat het een all-in-one model betreft – steunend op het principe van de inkjetprinter printtechnologie – bestaat niet alleen de mogelijkheid tot printen maar ook tot scannen en/ of kopiëren wat zijn gebruiksgemak aanzienlijk verruimt. Je geniet daarbij een ruime printresolutie (DPI) van 4800 x 600 aangevuld met de mogelijkheid tot randloos printen. De printsnelheid varieert van 25 tot 39 pagina’s per minuut afhankelijk van de optie kleur dan wel zwart/wit printen.

Het plaatje wordt verder aangedikt met een scanresolutie van 1200 x 600 en een handige USB 2.0-ingang. Let wel; doordat er geen wifi voorhanden is, kun je enkel printen mits behulp van een USB-printkabel. Sommige klanten vinden dat duidelijk een struikelblok.

 

Voordelen

Scanner: het apparaat is uitgerust met een flatbed-scanner die zonder problemen een scanresolutie van 1200 x 600 pixels weet te halen.

Printsnelheid: zwart/wit printen levert een ruime printsnelheid van 25 tot 39 pagina’s per minuut terwijl kleurenprinten een snelheid van 25 pagina’s/minuut leveren.

Printerfuncties: doordat het een all-in-one printer betreft, is hij niet alleen in staat om A4 documenten te printen maar tevens ook te scannen en kopiëren.

 

Nadelen

Geen wifi: het gebrek aan wifi zorgt ervoor dat je altijd opnieuw via een USB-kabel moet printen, scannen of kopiëren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Canon printers Koopgids

 

Heb je besloten om een Canon printer aan te kopen? Houd dan zeker rekening met eventuele printformaten, verbindingen en extra kenmerken. En met welk prijskaartje zul je zoal rekening moeten houden? Het kan een goede aanbeveling zijn om zoveel mogelijk Canon printers met elkaar te vergelijken alvorens je overgaat tot een aankoop van één van de toestellen. Verder kan het handig zijn om promoties en eventuele aanbiedingen alvast niet links te laten liggen.

Het type printer naargelang het gebruik

Wanneer je op zoek gaat naar een degelijke Canon printer dan zul je vaststellen dat er wel degelijk verschillende soorten bestaan. Om het type printer te kunnen bepalen, is het belangrijk om minstens evenzeer rekening te houden met het gebruik. Wil je bijvoorbeeld alleen maar afbeeldingen en foto’s kunnen printen? Kies dan voor één van de betere Canon fotoprinters. Ben je echt op zoek naar een exemplaar waarmee je ook kunt scannen en kopiëren? Dan zijn de all-in-one printers een betere aanbeveling.

Verder bestaan er ook nog heel wat A3-printers waarmee je dus uitsluitend documenten en/ of afbeeldingen op A3 formaat kunt printen. Je kunt ook kiezen voor een mobiele printer of een all-in-one exemplaar met bijbehorende fax apparaat. Is de printer bedoeld voor thuisgebruik of zakelijk gebruik? Kortom, er zijn heel wat mogelijkheden en bijgevolg ook heel wat knopen om door te hakken.

 

Wat zijn de mogelijke printerfuncties

Bij de aanschaf van een printer is het ook handig om even stil te staan bij de mogelijke printerfuncties. We hebben deze al min of meer kort vermeld, maar het blijf wel bijzonder belangrijk. Is de printer bijvoorbeeld enkel in staat om te printen? Bedenk dan of het hier gaat om kleur printen, zwart/ wit printen of misschien wel beide mogelijkheden?

Is het mogelijk om te scannen, kopiëren en eventueel faxen? Zo zijn er maar heel weinig Canon printers die ook de mogelijkheid om te faxen aanbieden. Het zal dan ook niet verwonderen dat deze toestellen een tikkeltje duurder zijn in de aankoop. Houd daar dus zeker rekening mee.

 

Printer verbindingen

Daarnaast raden wij jou aan om ook even aandachtig te zijn voor de mogelijke printer verbindingen. Gaat het om een bedrade verbinding? Dan komt deze meestal tot stand door middel van een USB kabeltje. Je kunt echter ook kiezen voor een draadloze verbinding. Zorg er dan voor dat de printer is voorzien van een ingebouwde wifi functie.

Verder behoort ook Google Cloud print tot de mogelijkheden net zoals het gebruik van Apple AirPrint, Wi-Fi direct of de bekende LAN netwerkaansluiting. Sommige Canon printers zijn zelfs voorzien van een bluetooth functie waarmee je de verbinding tot stand kunt brengen. Ook dat kan een meerwaarde zijn.

 

Wat zijn de mogelijke printformaten

Wanneer je meerdere Canon printers op het oog hebt, lijkt het handig om even aandachtig te zijn voor de mogelijke printformaten. Zo zijn er bepaalde Canon printers die speciaal ontworpen zijn om A3 formaten te printen. Niet zo handig als je op zoek bent naar het printen van A4 of A5 formaten. Verder zijn er ook heel wat Canon printers die zelfs B5 en B6 formaten aanbieden. En indien het allemaal net dat tikkeltje meer mag en kan zijn, kies dan voor een apparaat dat envelopformaten kan printen evenals de mogelijkheid biedt om dvd’s en cd’s te beprinten.

Extra kenmerken, optiemogelijkheden en functies

Tijdens de zoektocht naar de voor jou best mogelijke Canon printer, zul je vaststellen dat bepaalde apparaten net iets meer mogelijkheden aanbieden. Sommige van deze kenmerken en/ of functies kunnen alvast een meerwaarde bieden. Denk maar aan het gebruik van een helder en duidelijk leesbaar LCD display en de mogelijkheid tot dubbelzijdig printen en/ of randloos printen.

Sommige Canon printers bieden een automatische documentinvoer aan of de mogelijkheid om automatisch dubbelzijdig te scannen. Verder is het ook altijd handig indien het mogelijk is om de inkstand met behulp van de bijbehorende app, na te kijken en te controleren. Houd er wel rekening mee dat dergelijke kenmerken een invloed kunnen hebben op het prijskaartje.

 

Met welk budget hoef je rekening te houden

Tot slot willen we jou nog even wijzen op het mogelijke prijskaartje. De gemiddelde prijs wordt geschat op ongeveer 100 euro, en dat is toch wel het bedrag dat je minstens moet voorzien, wil je een degelijke Canon printer aanschaffen. Uiteraard zul je in de meeste gevallen misschien net een tikkeltje meer moeten betalen.

Bedenk daarom wat zoal je verwachtingen zijn en waar je naar op zoek bent. Welk budget wil en kun je maximaal spenderen aan de aankoop van een Canon printer? Indien je mocht twijfelen tussen meerdere apparaten dan kan het misschien een goed idee zijn om de bijbehorende online reviews van kopers even grondig te bekijken.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is een wps knop bij de Canon printer?

Ben je van plan een Canon printer aan te kopen dan zul je kunnen gebruik maken van de “WPS” knop. WPS is de afkorting van “Wi-Fi Protected Setup en wordt gekenmerkt door een opvallend logo van 2 pijltjes die worden afgebeeld in een rondje.

Om documenten en/ of afbeeldingen te kunnen printen, is het belangrijk dat de printer toegang krijgt tot de bijbehorende router of modem. En de WPS knop zal daarbij helpen. De functie is ontwikkeld om de verbindingsprocedure met een beveiligd draadloos netwerk makkelijker te maken.

Het is de bedoeling dat de WPS knop gedurende enkele seconden heel zachtjes wordt ingedrukt. Op het moment dat het lampje brandt, dan weet je dat de WPS knop ingeschakeld staat.

Q2: Hoe leg je fotopapier in de Canon printer?

De meeste Canon printers zijn voorzien van 2 papierbronnen die kunnen worden gebruikt om papier in te voeren. Zo beschik je enerzijds over de achterste lade en anderzijds over de cassette. Afhankelijk van het type papier maar uiteraard ook van het papierformaat, maak je gebruik van 1 van deze twee papierbronnen.

Wanneer het om fotopapier gaat dan moet je gebruik maken van de achterste lade. Bedenk dat de glanzende kant, de zogenaamde bedrukte kant, van het fotopapier steed naar onderen toe moet liggen. Op die manier verschijnt de foto of de afbeelding op het glanzende gedeelte van het papier. Vergeet daarbij de printer op voorhand niet in te stellen op “glans papier” indien mogelijk.

 

Q3: Hoe kun je een document scannen met een Canon printer?

Als je kiest voor een all-in-one Canon printer dan is het ook mogelijk om documenten te scannen. Daarvoor is het uiteraard belangrijk om je Canon printer met de laptop of computer te verbinden. Tegenwoordig heb je daar geen USB kabeltje meer voor nodig maar kun je via wifi een draadloze verbinding tot stand brengen. Vergeet alvast niet om de printer zelf in te schakelen.

Bij de meeste Canon printers zul je vervolgens het deksel van de scanner moeten optillen tot het mogelijk is om de glazen onderkant van het scangedeelte te zien. Vervolgens leg je het te scannen document op de glazen onderkant. Zorg ervoor dat de kant die je wilt scannen, naar het glazen gedeelte wordt gericht.

Q4: Hoe installeer ik een Canon printer?

Bij de installatie van een Canon printer is het in eerste instantie belangrijk om de printer hierop voor te bereiden. Zorg dat de printer verbonden is met het stopcontact, zorg voor voldoende papier in de printerlade en schakel de printer vervolgens aan. Daarna is het belangrijk om de cartridges te plaatsen en de taalinstellingen van de printer te bevestigen of te wijzigen.

Vervolgens is het belangrijk om de printer een testprint te laten uitvoeren zodanig dat het apparaat de zogenaamde rasters kan bepalen. Indien je bijvoorbeeld niet tevreden bent met de testprint dan heb je nu nog de mogelijkheid om de rasters of printlijnen aan te passen. Vervolgens is het ook belangrijk om de software te installeren en vervolgens te openen. Maak uiteindelijk verbinding door gebruik te maken van wifi of door middel van een printerkabel.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES