5 Beste CD Spelers Test van 2024

Laatste update: 21.07.24

 

CD Spelers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Muziek is voor velen een belangrijke factor en is dan ook sterk aanwezig in al zijn mogelijke facetten. Ondanks de steeds groter wordende aanwezigheid van de smartphone in het huidige straatbeeld, blijken nog heel wat klanten te kiezen voor een degelijke cd-speler. Maar wat is nu de beste cd-speler van het moment? Wij zijn het voor jou gaan uitzoeken en hebben een selectie van 3 topproducten gemaakt. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de Denver MRD-166 cd-speler die, naast het afspelen van cd’s, eveneens de mogelijkheid biedt tot het gebruik van FM én DAB+ radio. Daartegenover staat de  Soundmaster NMCDAB990GOLD die dan weer voorzien is van een ingebouwde bluetooth functie. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste CD Spelers (Reviews) van 2024

 

Tegenwoordig heeft iedereen wel een CD speler in huis maar wat de beste CD speler is dat is dan weer voor iedereen anders. Sommige personen verwachten een model met USB en met Bluetooth terwijl anderen tevreden zijn met een heel eenvoudig standaard model. Het lijkt ons dan ook een positief advies om even de 5 topproducten hieronder rustig te bekijken. Zo kun jij er het voor jou.

 

1. Denver MRD-166 cd-speler Persoonlijke cd-speler – DAB+ radio // FM radio

 

Of je met de Denver MRD-166 gelijk voor één van de goedkope cd-spelers kiest, willen we niet meteen gezegd hebben. Toch durven we stellen dat – mede op basis van de mooie eindscore van 4,5 sterren en de vele positieve klantreacties – hij alvast tot de populaire en beste cd-spelers uit het rijtje behoort. De moeite waard dus om de Denver MRD-166 even van naderbij te bekijken.

Zo wordt het apparaat gekenmerkt door een relatief compact formaat van 31,8 x 28,8 x 29 cm wat hem alvast makkelijk te installeren en/ of te verplaatsen maakt. Maar onderschat hem niet, want ondanks zijn compacte afmeting is deze cd-speler tot heel wat in staat. Zo is eveneens in staat om radio, cassettes, SD-kaarten en/ of USB-bestanden af te spelen waardoor zijn gebruiksgemak aanzienlijk toeneemt.

Richten we ons specifiek op het radio-gebeuren dan kun je zelfs een onderscheid maken tussen de traditionele FM radio en de digitale DAB+ radio met meerdere voorkeurszenders. Kortom, een knap staaltje kwaliteit waarvan de prijs vast en zeker te rechtvaardigen valt.

 

Voordelen:

Radio aansluiting: de Denver MRD-166 is niet alleen in staat om FM radio te garanderen maar ondersteunt daarnaast ook een DAB+ radiofunctie.

Gebruiksgemak: naast radio en cd’s biedt deze cd-speler eveneens de mogelijkheid aan om cassettes, SD-kaarten en USB-bestanden af te spelen.

Aansluiting: hij is voorzien van een handige USB-aansluiting ter hoogte van de achterkant van het apparaat.

 

Nadelen:

Prijskaartje: in vergelijking met andere gelijkaardige modellen, kunnen we niet meteen spreken van een cd-speler aanbieding.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Soundmaster NMCDAB990GOLD – Stereo DAB+/FM-radio, CD-speler, bluetooth en USB

 

Of je met de Soundmaster NMCDAB990GOLD ook gelijk voor een goedkope (draagbare) cd-speler kiest, is nog maar de vraag. Toch weet hij qua kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid duidelijk zijn mannetje te staan in de wereld waar ook de luxueuzere Denon cd-spelers toe behoren. Klanten reageren voornamelijk enthousiast en belonen dit apparaat met een mooie gemiddelde eindscore van 4,7 sterren. Kortom, de moeite waard om de Soundmaster cd-speler toch maar eens aan een grondige inspectie te onderwerpen.

Zo springt deze tafelradio in eerste instantie meteen in het oog vanwege zijn unieke retro-achtige design en typerende bruine kleur, maar er is natuurlijk veel meer. Zo kent hij een relatief compact formaat van 32,3 x 16,5 x 22,5 cm en is hij eenvoudig op het lichtnet aan te sluiten, waardoor hij jammer genoeg niet meteen als portable cd-speler kan worden omschreven.

Eenmaal correct ingeschakeld geniet je naast de traditionele FM-radio eveneens van een praktische DAB+ functie alsook de mogelijkheid om cd’s af te spelen en/ of je eigen muziek te streamen met behulp van de bluetooth 3.0 functie. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangesterkt dankzij de meegeleverde afstandsbediening, het heldere en duidelijk leesbare LCD display, de handige dimfunctie, de 40 voorkeurzenders en de ingebouwde sleeptimer.

 

Voordelen:

Voeding: je kunt deze Soundmaster cd-speler eenvoudig op het lichtnet aansluiten waarna je geniet van FM én DAB+ radio, een geïntegreerde cd-speler en een handige 3.0 bluetooth functie.

Voorkeurzenders: je geniet de aanwezigheid van maar liefst 40 voorkeurzenders waar je probleemloos tussen kunt schakelen.

Gebruiksvriendelijk: hij is voorzien van een helder en duidelijk leesbaar LCD display en wordt verder aangevuld met onder meer een dimfunctie en een sleeptimer.

 

Nadelen:

Geluidskwaliteit: doordat de Soundmaster is uitgerust met een ingebouwde antenne, is het mogelijk dat de geluidskwaliteit varieert en bijgevolg niet altijd naar behoren is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Lenco SCD-650 Radio CD speler Incl. karaokemicrofoon

 

Indien je op zoek bent naar een leuke CD speler voor je kind dan kun je altijd dit model van Lenco eens bekijken. Bovendien zou het ook zomaar eens een CD speler aanbieding kunnen zijn omwille van de voordelige prijs ervan.

Dit model is beschikbaar in het roze en in het blauw. Zo kies je zelf de speler die je het liefste ziet. Dit apparaat is voorzien van een handig LCD scherm waarop je alles nauwkeurig kunt aflezen. Het toestel werkt zowel op batterijen alsook op netstroom en is uitgerust met 2 interne luidsprekers. De CD speler ondersteunt USB, CD en je kunt er ook gewoon mee naar de radio luisteren.

Het is best een heel veelzijdig toestel dat bij de meeste kopers op heel wat positieve reviews kan rekenen. Enkelen vinden de prijs dan toch nog altijd iets te duur. Neem dus zeker een kijkje en oordeel dan vooral zelf.

Ben je op zoek naar een leuk en origineel geschenkje voor de verjaardag van je kind? Dan kun je misschien deze unieke cd-speler van het bekende, en bovendien sterk gewaardeerde merk Lenco even grondig bekijken. Ben je benieuwd? Lees dan vooral even verder.

 

Voordelen:

Kostenplaatje: je zult meteen versteld staan van de betaalbare en aantrekkelijk prijs van dit product.

Display: deze cd-speler is uitgerust met een helder en duidelijk leesbaar LCD display waarop alle belangrijke gegevens worden weergeven.

Voeding: het is mogelijk om de cd-speler te voorzien van een stel krachtige batterijen, maar je kunt het apparaat ook aan de netstroom koppelen.

Handig in gebruik: verder is er ook een USB poort voorzien en heb je de mogelijkheid om naar de radio te luisteren. Het apparaat beschikt bovendien ook nog eens over 2 krachtige ingebouwde speakers.

 

Nadelen:

Budget: ondanks alles vindt een bijzonder kleine minderheid van de klanten het prijskaartje nog steeds te hoog.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Innvision CD speler met radio en Bluetooth – Retro design – Ook voor kinderen 

 

De Innvision cd-speler valt meteen op vanwege zijn bijzonder compacte formaat en lichte gewicht waardoor hij makkelijk overal mee naartoe kan. Hoewel hij geleverd wordt in een stoere doch neutrale zwarte kleur, blijkt hij eveneens voorhanden in het roze, blauw of wit waardoor er vast en zeker voor elk wat wils te vinden is.

Verder blijkt de retro Innvision cd-speler eveneens uitgerust met een handige FM radio, USB, AUX én bluetooth. Vooral dit laatste is bijzonder handig aangezien het daardoor mogelijk wordt om de cd-speler met behulp van je smartphone of tablet te bedienen. Met behulp van het gekleurde ledlampje wordt het overigens meteen duidelijk in welke modus de cd-speler ingeschakeld staat.

Bij aankoop van deze unieke cd-speler wordt tevens ook een praktische afstandsbediening meegeleverd die een ruim bereik van wel 10 meter ver garandeert. Kortom, diverse positieve eigenschappen en dit alles tegen een mooi prijskaartje. En dat weten heel wat klanten duidelijk te waarderen.

 

Voordelen:

Bluetooth: dankzij de ingebouwde bluetooth functie wordt het mogelijk om deze cd-speler met behulp van je smartphone en/ of tablet te bedienen.

Afstandsbediening: bij aankoop wordt tevens ook een afstandsbediening meegeleverd.

Handig in gebruik: deze cd-speler biedt niet alleen de mogelijkheid om je favoriete cd’s af te spelen maar biedt verder ook FM radio, USB en bluetooth aan.

Prijskaartje: zijn lage prijskaartje maakt hem betaalbaar en een pak toegankelijker bij het grote publiek.

 

Nadelen:

Geen ingebouwde versterker: hoewel deze Hi-res audio cd-speler over heel wat extra’s beschikt, werd er geen aandacht besteed aan een stel krachtige ingebouwde versterkers.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Philips AZB798T – Radio/CD-Speler met DAB+ – Hoofdtelefoonuitgang en Bluetooth

 

We sluiten het rijtje af met de bekende Philips AZB798T draagbare radio die eenvoudig op het stroomnet of adapter kan worden aangesloten en vervolgens toegang biedt tot de traditionele FM radio, een DAB+ functie, een geïntegreerde cd-speler en een dito bluetooth 1.0 functie,

Zijn compacte en lichtgewicht uitvoering in combinatie met het bijbehorende handvat, maken van dit model een bijzonder handzame draagbare radio die je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangedikt dankzij de meegeleverde afstandsbediening, het heldere LCD display, de diverse aansluitingsmogelijkheden en de 20 voorkeurzenders.

Hoewel heel wat klanten overtuigd zijn van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding, lijkt een kleine minderheid dat jammer genoeg niet. Zo zou de cd-speler volgens één koper een irritante en vervelende pieptoon maken.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de draagbare radio wordt geleverd inclusief een bijbehorend netsnoer, een afstandsbediening en een instructieve handleiding.

Aansluiting: de AUX-aansluiting wordt aangevuld met een hoofdtelefoonuitgang en de mogelijkheid om muziek af te spelen via USB.

Voorkeurzenders: je geniet de mogelijkheid om te schakelen tussen de 20 voorgeprogrammeerde voorkeurzenders.

 

Nadelen:

Cd-speler: volgens een kleine minderheid van de kopers, zou de geïntegreerde cd-speler een vervelende pieptoon produceren en regelmatig haperen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

CD spelers koopgids

 

Kun jij ook zo genieten van een lekker deuntje muziek? Dan is een degelijke CD speler echt wel iets voor jou. Doordat er tegenwoordig zoveel mogelijkheden zijn, is het toch niet altijd makkelijk om een goede keuze te maken uit de beste CD spelers. Het komt er vooral op aan om zoveel mogelijk toestellen met elkaar te vergelijken en ook te letten op eventuele aanbiedingen. Zo zou je onder andere kunnen rekening houden met het gebruiksgemak, het kostenplaatje en natuurlijk ook de extra mogelijkheden en kenmerken van het apparaat. Door ook te letten op promoties kun je eventueel een aantrekkelijke CD speler aanbieding tegenkomen.

 

 

Het gebruiksgemak

In een tijdperk waarin je muziek ook gewoon kunt streamen of gaan downloaden, zul je je wel afvragen wat het nut is van een degelijke CD speler. Toch kunnen we vaststellen dat er nog altijd een grote groep van mensen duidelijk op zoek is naar een degelijke CD speler. Er zijn nog altijd heel wat personen die over een heleboel toffe CD’s beschikken van hun favoriete artiesten. En die dan ook op zoek gaan naar een handige CD speler. Een CD speler zorgt ook voor een stukje gezelligheid en nostalgie.

Toch zul je merken dat er heel wat onderscheid is tussen de verschillende CD spelers. Zo heb je heel wat apparaten die bijvoorbeeld een combinatie maken tussen een CD speler en een radio. Dit kan altijd wel handig zijn als je bijvoorbeeld ook af en toe eens naar de radio wilt luisteren. Kortom er zijn toch nog heel wat mogelijkheden op de markt. Het is dan ook een goede aanbeveling om zoveel mogelijk verschillende CD spelers te bekijken alvorens je een uiteindelijke beslissing gaat maken.

 

Het mogelijke prijskaartje van het apparaat

Net doordat er verschillende CD spelers bestaan, zul je merken dat er ook verschillende prijskaartjes mogelijk zijn. Hoeveel je bereid bent om aan een CD speler te spenderen, is uiteraard een volledig persoonlijke beslissing. Je kunt op voorhand al even noteren waar je precies naar op zoek bent en aan welke eisen en verwachtingen je CD speler zoal moet voldoen. Vervolgens kun je ook een budget vastleggen en op die manier kun je al iets gerichter op zoek gaan. Het spreekt voor zich dat de uiteindelijke prijsbepaling door verschillende factoren kan beïnvloedt worden.

Zo zal een standaard CD speler vast en zeker tussen de goedkope CD spelers te verwachten zijn. Een apparaat waarmee je ook naar de radio kunt luisteren of waarmee je Bluetooth kunt gebruiken, zul je vaak al iets duurder betalen. Over hoe meer opties en mogelijkheden de CD speler beschikt, hoe duurder het prijskaartje zal worden. Alvorens je besluit om een bepaalde CD speler aan te kopen dan kan het misschien handig zijn om even een kijkje te nemen tussen de verschillende online beoordelingen. Daarin wordt er iets meer informatie gegeven over de gebruikerservaringen.

 

Extra kenmerken en mogelijke functies

De standaard apparaten bieden je enkel de mogelijkheid om verschillende CD’s af te spelen. Toch zul je tegenwoordig kunnen vaststellen dat de meeste CD spelers over iets meer mogelijkheden beschikken. Uiteraard beslis je zelf welke mogelijkheden en opties je wilt hebben en welke voor jou minder belangrijk zijn. Het kan handig zijn om een toestel aan te kopen dat je niet alleen als CD speler kunt gebruiken maar waarmee je ook naar de radio kunt luisteren. Zo kun je afwisselen tussen de radio en je favoriete CD’s.

Verder werken heel wat CD spelers op basis van krachtige batterijen maar je hebt ook toestellen die op netstroom werken. Het is een goed idee om voor een CD speler te kiezen waarbij de beide opties hebt. Op die manier hoef je niet steeds in de buurt van een stopcontact te zijn. Dit kan altijd van pas komen als je de CD speler bijvoorbeeld wilt meenemen naar het strand of het park.

Verder zul je merken dat er tegenwoordig ook heel wat CD spelers zijn die voorzien zijn van een duidelijk afleesbaar LCD scherm. Het is ook handig als er een Auto standby functie aanwezig is net zoals een USB poort. Zo kun je bijvoorbeeld liedjes van je smartphone of je MP3 zonder problemen gaan afspelen. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden en dus ook heel wat keuzes die je zult moeten maken.

 

 

D/A converter

Het lijkt misschien heel banaal maar toch is het ook wel aan te raden om even stil te staan bij de D/A converter van de CD speler. De kwaliteit van deze converter zal namelijk de geluidskwaliteit van je CD speler gaan bepalen. Een D/A converter zal namelijk op een snelle en eenvoudige manier het digitale geluid van je favoriete CD’s gaan transformeren in een analoog geluid. Het analoge geluid is eigenlijk gewoon het geluid dat je uiteindelijke door je luidsprekers van je CD speler zult horen. Hoe sterker en hoe krachtiger de D/A converter is, hoe warmer maar ook hoe beter de geluidskwaliteit van je CD speler zal zijn.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES