7 beste curved monitoren Test van 2024

Laatste update: 05.03.24

 

Beste curved monitoren – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de MSI Optix G241VC curved gaming monitor kies je voor een behoorlijk compact exemplaar waarbij het beeldscherm een grootte kent van zo’n 24 inches. Mag het toch allemaal net dat tikkeltje meer zijn, dan lijkt de MSI Optix G32C4 misschien al meer aan de verwachtingen te voldoen. Zo maakt dit exemplaar gebruik van een 32 inches groot beeldscherm aangevuld met een degelijke Full HD beeldresolutie. In de onderstaande tabel hebben we voor de zekerheid nog een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- én nadelen. Neem zeker even een kijkje alvorens een uiteindelijke keuze te maken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste curved monitoren (Reviews) van 2024

 

Het aanbod curved monitoren is tegenwoordig behoorlijk uitgebreid waardoor het niet altijd makkelijk is om een keuze te maken. Zo kun je onder meer kiezen voor een ultrawide curved monitor van 144hz, een 4K curved pc monitor, een compacte curved monitor van 27 inches dan wel een curved monitor van 34 inches of een groter exemplaar zoals de Samsung Odyssey curved monitor van 49 inches groot. Bekijk alvast de volgende 7 toppertjes, rekening houdend met de online reviews en het bijbehorende advies, alvorens er de voor jou beste curved monitor uit te kiezen. En wie weet ga je wel met een aanbieding of één van de populairste en/ of beste merken naar huis.

 

MSI curved monitor

 

1. MSI Optix G241VC – Full HD Curved Gaming Monitor – 24 inch (75hz)

 

Ben je op zoek naar een kwalitatieve én betaalbare curved gaming monitor van 24 inches, dan loont het de moeite om de Optix G241VC van het bekende – en misschien wel meteen beste – merk MSI even onder de loep te nemen. We kunnen zelfs meer zeggen; in vergelijking met de andere toppertjes binnen dit segment is deze curved monitor zelfs voorzien van de laagste prijs. Heel wat klanten weten dit alvast te waarderen en kennen het product een mooie score van 4,8 sterren toe.

Zo wordt de MSI Optix curved gaming monitor gekenmerkt door een 24 inches groot VA paneel met bijbehorende 1920 x 1080 beeldresolutie en standaard 16:09 beeldverhouding. Dit resulteert alvast in een heldere en unieke beeldkwaliteit die tijdens het gamen goed van pas komt. Dit kantelbare beeldscherm wordt verder aangevuld met meerdere aansluitingsmogelijkheden gaande van HDMI tot VGA, AUX en HDMI 1.4. Besef wel dat er geen Thunderbolt aansluiting voorhanden is.

En het gebruiksgemak wordt nog een tikkeltje verder aangedikt met een verversingssnelheid van 75Hz en een reactietijd van amper 1 ms. Kortom een echt paradepaardje die je zonder twijfel in de goedkope rayon mag verwachten. 

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien verschijnen van zijn lage prijskaartje.

Verversingssnelheid: deze curved gaming monitor van MSI garandeert een ruime verversingssnelheid van 75Hz aangevuld met een korte reactietijd van 1 ms. 

Formaat: het beeldscherm kent een breedte van 54,3 cm aangevuld met een hoogte van 40,3 cm en een diepte van 19,2 cm wat resulteert in een 24 inches groot scherm.

Beeldresolutie: je geniet een ruime beeldresolutie van 1920 x 1080 pixels waardoor een unieke beeldkwaliteit kan worden gegarandeerd.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: jammer genoeg blijkt een kleine minderheid niet helemaal overtuigd. Zo zouden bepaalde onderdelen snel kapot gaan en laat de kleur- én beeldkwaliteit te wensen over.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Curved monitor 32 inch

 

2. MSI Optix G32C4 – Full HD Curved Gaming Monitor – 165hz – 32 inch

 

Net zoals het vorige exemplaar, betreft het ook hier een curved monitor van MSI die geschikt is voor gebruik in combinatie met pc én console gamers. De MSI curved monitor – eveneens afkomstig uit de bekende MSI Optix serie – maakt gebruik van een 32 inches groot VA paneel waarbij een resolutie van 1920 x 1080 pixels én een beeldverhouding van 16:09 wordt gegarandeerd. Het beeldscherm blijkt daarnaast 100% kantelbaar wat alvast bijdraagt aan de uiteindelijke game-ervaring.

En ook qua aansluitingsmogelijkheden moet deze 32 inches grote curved monitor niet onder doen. Zo geniet je meerdere HDMI-aansluitingen, 2 DisplayPort, meerdere USB 3.0 poorten en een AUX-aansluiting. Dit alles wordt verder afgewerkt met een verversingssnelheid van maar liefst 165Hz, een reactietijd van 1 ms en de optie tot het gebruik van FreeSync. 

Een blik op de online reviews toont dan ook aan dat klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid wat gelijk resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren. 

 

Voordelen:

Verversingssnelheid: je geniet een bijzonder ruime verversingssnelheid van maar liefst 165Hz die wordt aangevuld met een reactietijd van ruim 1 ms.

Aansluitingen: de 2 HDMI-poorten worden aangevuld met een AUX-aansluiting, 2 DisplayPort aansluitingen én 2 USB 3.0-poorten.

Verpakkingsinhoud: de MSI Optix G32C4 wordt aangeboden inclusief een HDMI-kabel, een stroomkabel en een informatieve handleiding.

 

Nadelen:

Schermresolutie: volgens één enkele koper had de schermresolutie toch wel iets hoger mogen zijn en valt de beeldkwaliteit alsnog tegen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Curved monitor 49 inch

 

3. Samsung Odyssey G9 Neo – Quantum Mini LED Curved Monitor – HDMI 2.1 

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en is budget daarbij van weinig tot geen belang, dan kan deze Samsung curved monitor misschien wel aan de verwachtingen voldoen. Zo wordt de Samsung Odyssey G9 Neo mini led display van maar liefst 49 inches groot aangevuld met een resolutie van 5120 x 1440 pixels én een beeldverhouding van 21:09. Bovendien blijkt het scherm niet alleen kantelbaar maar is het ook draaibaar én in hoogte verstelbaar wat alvast bijdraagt aan het gebruiksgemak.

De monitor wordt jou aangeboden inclusief een DisplayPort USB-kabel, een stroomkabel en een informatieve handleiding en rekent op meerdere aansluitingsmogelijkheden. Denk hierbij onder meer aan HDMI, DisplayPort, AUX en USB wat van hem een echt paradepaardje maakt. Uiteraard wordt dit alles verder afgewerkt met een optimale verversingssnelheid van 240Hz, een reactietijd van 1 ms, een unieke contrastverhouding én een blauw licht filter. 

Hoewel sommigen de prijs wat overdreven vinden, is de overgrote meerderheid duidelijk overtuigd van de aangeboden kwaliteit.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: deze monitor is bedoeld voor de fervente gamers onder ons met dank aan de hoge verversingssnelheid van 240Hz, een reactietijd van 1ms en de opties voor gebruik van onder meer FreeSync en FreeSync Premium.

Aansluitingen: je geniet een HDMI 2.1 aansluiting aangevuld met 2 USB 3.0-poorten, een USB-hub, een AUX-aansluiting, een DisplayPort en standaard HDMI aansluiting.

Verpakkingsinhoud: de monitor van Samsung wordt jou aangeboden inclusief een stroomkabel, een DisplayPort USB-kabel en een instructieve handleiding boordevol informatie.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: we durven vermoeden dat de hoge prijs voor sommigen toch wel een domper op de feestvreugde zal betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Samsung curved monitor

 

4. Samsung C27F390FHU – Full HD Curved Monitor // Samsung – 27 inch

 

Net zoals het vorige exemplaar wordt ook deze curved gaming monitor jou aangeboden door het bekende en ultra populaire merk; Samsung. Zo kent de Samsung C27F390FHU een kantelbaar VA paneel van 27 inches groot voorzien van een sterke 1920 x 1080 beeldresolutie en standaard verhouding van 16:09.

Dit alles wordt moeiteloos aangevuld met meerdere aansluitingsmogelijkheden waaronder HDMI, AUX en VGA. Echter zal de verversingssnelheid van 60Hz, inclusief een reactietijd van 1ms en de aanwezigheid van FreeSync gamers pas echt kunnen overtuigen. Dit lijstje wordt verder aangedikt met een ruime kijkhoek van 178º, een local dimming functie en een unieke helderheid van maar liefst 250 cd/m2.

Hoewel de beschrijving anders doet vermoeden en de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit, vindt één koper deze monitor allesbehalve geschikt om te gamen.

 

Voordelen:

Formaat: de curved monitor kent een maximale breedte van 62,3 cm aangevuld met een hoogte van 46,2 en een diepte van 24,7 cm wat resulteert in een beeldscherm van 27 inches groot.

Kijkhoek: doordat het een kantelbaar scherm betreft, kan een ruime kijkhoek van wel 178 graden worden geleverd.

Beeldresolutie: het VA paneel wordt aangevuld met een HD resolutie van 1920 x 1080 pixels in combinatie met een standaard beeldverhouding van 16:09.

 

Nadelen:

Geen gamen: volgens één gebruiker zou de Samsung C27F390FHU – ondanks de beschrijving – niet geschikt zijn om fervent te gamen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Curved monitor 27 inch

 

5. AOC C27G2ZU – Curved Gaming Monitor – 240hz – 27 inch – AOC

 

In het rijtje betaalbare curved gaming monitoren zul je vast en zeker dit exemplaar van AOC mogen verwachten. De lage prijs weet alvast heel wat klanten te overtuigen wat gelijk resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van maar liefst 4,7 sterren. Kortom, de moeite waard om de AOC C27G2ZU even van naderbij te bekijken.

Zo maakt hij alvast gebruik van een in hoogte verstelbaar én kantelbaar VA paneel van 27 inches groot met een bijbehorende beeldresolutie van 1920 x 1080 pixels én een beeldverhouding van 16:09. In combinatie met een razendsnelle verversingssnelheid van maar liefst 240Hz, een korte responstijd van amper 0,5ms, een stel krachtige ingebouwde speakers, de aanwezigheid van een USB-hub en een 178º kijkhoek is hij dan ook uitermate geschikt om te gamen.

Dit alles wordt overigens moeiteloos gecombineerd met meerdere aansluitingsmogelijkheden die zelfs in de hand worden gewerkt door de levering van meerdere bijbehorende kabeltjes. 

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de AOC C27G2ZU curved monitor wordt jou aangeboden inclusief een HDMI-kabel, een DisplayPort kabel en een instructieve handleiding.

Aansluitingen: de 2 HDMI-aansluitingen worden aangevuld met een DisplayPort, een USB 3.0-poort, 2 HDMI 2.0 aansluitingen en een AUX-aansluiting.

Gamen: de korte reactietijd van amper 0,5 ms én de optimale verversingssnelheid van maar liefst 240Hz, maken deze monitor uitermate geschikt om te gamen.

Prijskaartje: dit alles wordt jou overigens aangeboden tegen een vriendelijk en betaalbaar prijskaartje.

 

Nadelen:

Geen automatische helderheid: houd er wel rekening mee dat deze curved monitor niet voorzien is van een automatische helderheidsfunctie.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

LG curved monitor

 

6. LG 34GN850 Ultragear – QHD Nano IPS Gaming Monitor – 144Hz – 34 inch

 

Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor deze LG curved monitor die gekenmerkt wordt door een Nano IPS beeldscherm van 34 inches groot aangevuld met een QHD beeldresolutie van 3440 x 1440 pixels wat resulteert in een heldere en unieke beeldkwaliteit. Bovendien is het paneel niet alleen kantelbaar maar ook in hoogte verstelbaar wat tevens bijdraagt aan het gebruiksgemak. Houd er echter wel rekening mee dat er geen sprake is van ingebouwde speakers, wat voor dit prijskaartje misschien toch wel gemogen had.

De monitor – die geleverd wordt inclusief een stroomkabel én DisplayPort – kent tevens meerdere aansluitingsmogelijkheden gaande van HDMI tot DisplayPort, AUX en USB. Dit alles wordt nog net iets meer aangedikt met een aanzienlijke verversingssnelheid van 144Hz, een reactietijd van 1ms en de aanwezigheid van onder meer FreeSync en FreeSync Premium.

Hoewel één koper niet helemaal tevreden is met de aankoop, lijkt de overgrote meerderheid wel degelijk overtuigd van deze LG Ultrawide curved monitor. Algemeen wordt dan ook een mooie score van 4,7 sterren toegekend.

 

Voordelen:

Kijkhoek: de LG 34GN850 Ultragear curved monitor garandeert een aanzienlijke kijkhoek van maar liefst 178 graden.

Verversingssnelheid: de monitor is in staat om – naast een reactietijd van 1ms – een verversingssnelheid van wel 144Hz te leveren.

Beeldscherm: je geniet een Nano IPS beeldscherm dat niet alleen in hoogte verstelbaar blijkt maar tevens ook kantelbaar is. Dit wordt aangevuld met een QHD resolutie van 3440 x 1440 pixels.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: jammer genoeg blijkt 1 koper niet helemaal overtuigd van de aangeboden kwaliteit en ergonomie.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Dell curved monitor

 

7. Dell UltraSharp U4021QW – WUHD Curved IPS Monitor – Thunderbolt 3 – RJ45 – USB-C

 

We sluiten het rijtje af met de Dell UltraSharp U4021QW curved monitor die gekenmerkt wordt door een IPS beeldscherm van 40 inches groot met een bijbehorende resolutie van 5120 x 2160 pixels én een beeldverhouding van 21:09. Het scherm – dat overigens voorzien is van een stel krachtige ingebouwde speakers – kan tevens ook in hoogte worden versteld, is draaibaar én 100% kantelbaar. 

Verder garandeert deze Dell curved monitor meerdere aansluitingsmogelijkheden gaande van HDMI tot DisplayPort, USB-C, USB 3.0, USB 2.0 tot Thunderbolt 3. Dit wordt gecombineerd met een reactietijd van 8 ms en een verversingssnelheid van 60Hz, wat hem voornamelijk geschikt maakt voor dagelijks gebruik en/ of grafische vormgeving.

Bekijken we de online reviews dan stellen we vast dat heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van hun aankoop. Slechts enkelen lijken te struikelen over zijn hoge prijskaartje wat meteen een domper op de feestvreugde betekent.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de Dell UltraSharp U4021QW curved monitor wordt geleverd inclusief een informatieve handleiding, een voedingskabel, een DisplayPort-kabel, een USB-C-kabel én een USB 3.0 upstream-kabel.

Comfort: het beeldscherm is niet alleen in hoogte verstelbaar maar overigens ook draaibaar en kantelbaar.

Schermresolutie: het 40 inches grote IPS paneel garandeert een ultieme schermresolutie van 5120 x 2160 pixels aangevuld met een beeldverhouding van 21:09.

 

Nadelen:

Prijskaartje: ben je van plan om deze curved monitor in het winkelmandje te plaatsen, houd dan wel even rekening met zijn prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Curved monitoren Koopgids 

 

Ben je op zoek naar een nieuwe curved monitor maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan willen wij jou uitnodigen om de onderstaande koopgids even rustig door te nemen alvorens de verschillende curved monitoren en eventuele aanbiedingen en/ of promoties met elkaar te vergelijken. Zo zullen wij het onder meer hebben over de kwaliteit van het beeldscherm, de verversingssnelheid, de eventuele aansluitingsmogelijkheden en het uiteindelijke prijskaartje waar je rekening mee moet houden. Het is hierbij een aanbeveling om niet overhaast te werk te gaan maar aandachtig te wezen voor bepaalde specifieke kenmerkende eigenschappen.

Wat is een curved monitor?

Een curved monitor is – zoals de naam reeds doet vermoeden – een monitor die meteen in het oog springt vanwege zijn unieke gebogen schermpaneel. De specifieke gebogen vorm draagt bij aan de beleving en creëert een gevoel van samensmelting met de realiteit. Juist daarom blijken de curved monitoren zo gegeerd bij (fervente) gamers doordat dergelijke schermen je als het ware in de gamewereld lijken te trekken.

Toch is niet elke curved monitor ook dermate geschikt om als gaming monitor te gebruiken. Daarvoor dien je onder meer rekening te houden met de verversingssnelheid en de reactietijd die zullen bepalen of een curved monitor geschikt is om te gamen of toch eerder bedoeld voor (standaard) dagelijks gebruik. Bedenk dat het eveneens aangewezen is om – tijdens het vergelijken – aandachtig te wezen voor de grootte van het beeldscherm in functie van de kwaliteit en de verschillende aansluitingsmogelijkheden.

 

Formaat van het beeldscherm in verhouding tot de beeldscherpte

Wanneer je besluit een (nieuwe) curved monitor aan te kopen, dan is het uiteraard aangewezen om te focussen op bepaalde kenmerkende eigenschappen. Zo is het formaat van het beeldscherm in verhouding tot de geleverde beeldscherpte en beeldkwaliteit voor velen alvast een doorslaggevende factor gebleken.

Het formaat van een curved monitor wordt – net zoals de standaard monitoren – steevast weergegeven in inches en wordt bepaald op basis van de schermdiagonaal. Afhankelijk daarvan kan het beeldscherm variëren van zo’n 24 inches (ongeveer 61 cm) tot maar liefst 49 inches (ruim 124,5 cm). Hoewel de meeste gebruikers lijken te opteren voor een curved monitor met een beeldscherm van 27 of 34 inches; blijft de keuze voor de schermgrootte persoonsgebonden en bijgevolg voor iedereen anders.

In functie van de grootte, is het eveneens belangrijk om stil te staan bij de geleverde beeldkwaliteit en beeldscherpte. Deze worden bepaald door de beeldresolutie en beeldverhouding van de monitor. Hoewel de meeste curved monitoren gekenmerkt worden door een standaard Full HD beeldresolutie van 1920 x 1080 pixels en dito beeldverhouding van 16:09 bestaan er tegenwoordig ook opties met een 4K beeldresolutie of QHD+ resolutie al dan niet in combinatie met een beeldverhouding van 16:09 dan wel 21:09. Het spreekt voor zich dat de beeldscherpte en bijgevolg kwaliteit hoger zullen zijn bij een hogere resolutie. Let wel; ook het prijskaartje evolueert gestadig mee!

 

Verversingssnelheid en reactietijd

Naast de kwaliteit van het beeldscherm, de grootte en de geleverde beeldscherpte is het eveneens aangewezen om aandachtig te zijn voor de beeld verversingssnelheid en de uiteindelijke reactietijd. Zo geeft de verversingssnelheid – steevast uitgedrukt in Hz – de mate waarin de beelden in elkaar overvloeien weer. Hoe hoger de verversingssnelheid is, hoe sneller de beelden elkaar lijken op te volgen en hoe vloeiender het geheel lijkt.

Onderzoek en studies tonen aan dat de meeste curved monitoren voorzien zijn van een aanzienlijke verversingssnelheid van maar liefst 144Hz aangevuld met een relatief korte reactietijd van amper 1ms, wat ze uitermate geschikt maakt om te gamen. Uiteraard bestaan er ook curved monitoren met een behoorlijk lage verversingssnelheid van 60 of 75Hz die – ook al zijn ze uitgerust met een korte reactietijd van 1ms – minder geschikt blijken om te gamen en dus vooral bedoeld zijn voor standaard dagelijks gebruik. 

Ben je echt op zoek naar het neusje van de zalm en is budget hierbij geen enkel probleem; kijk dan uit naar een curved (gaming) monitor met een verversingssnelheid van 200 of 240Hz aangevuld met een korte reactietijd van amper 1 of 0,5ms.

Aansluitingen en bijkomende extra kenmerken

Tot slot willen we het nog even kort hebben over de aanwezige aansluitingen en eventuele extra’s die al dan niet voor een meerwaarde kunnen zorgen. Hoewel de meeste standaard curved monitoren voorzien zijn van een HDMI en USB-aansluiting, zijn er maar weinigen die ook over een VGA, AUX en/ of Thunderbolt poort beschikken. Hoe meer aansluitingen voorhanden, hoe groter het toepassingsveld wordt.

Daarnaast is het minstens even belangrijk om te letten op bepaalde extra kenmerken die eventueel kunnen bijdragen aan het gebruiksgemak en het comfort. Kies daarom bij voorkeur voor een curved monitor met een krachtige batterij. Bedenk of het mogelijk is om het scherm te kantelen, draaien en/ of in hoogte te verstellen. En hoe zit het met de geleverde kijkhoek? En is er sprake van een blauw licht filter? Kortom, heel wat extra elementen en bijgevolg ook heel wat knopen die zullen moeten worden doorgehakt.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES