5 Beste DAB Radio’s Test van 2023

Laatste update: 02.10.23

 

DAB Radio’s – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je op zoek naar een nieuwe DAB-radio maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan willen wij jou uiteraard graag bijstaan in de zoektocht. Zo zijn er heel wat verschillende factoren waarmee je rekening kunt houden gaande van de verschillende mogelijkheden en opties tot het design en het prijskaartje. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar enkele toppertjes binnen dit segment. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Sangean WFR-28C – Fusion 280; een degelijke internetradio die naast FM eveneens een DAB+-functie aanbiedt. Daartegenover staat de JBL Tuner 2 – Draagbare DAB+ Radio die voorzien is van een ingebouwde bluetooth 4.2 functie.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste DAB Radio’s (Reviews) van 2023

 

Tegenwoordig heb je heel wat keuze op het gebied van DAB radio’s. Daardoor is het niet altijd makkelijk om er de beste DAB radio uit te kiezen. Je hebt heel wat goedkope DAB radio’s op de markt maar deze zullen misschien over net iets minder opties beschikken dan andere toestellen. Een DAB radio met Bluetooth zal misschien net iets duurder zijn dan een DAB radio met CD speler. Bekijk daarom alvast even de 5 topproducten hieronder. En probeer ook eventjes aandacht te besteden aan de verschillende online reviews en het advies dat klanten gegeven hebben. En misschien zit er ergens wel een leuke DAB radio aanbieding tussen.

 

1. Sangean WFR-28C – Fusion 280 Internet Radio met DAB+ en FM – Wit

 

Net zoals de bekende JBL DAB-radio, ben je ook met de Sangean WFR-28C verzekerd van een toppertje. Zo kent deze populaire Fusion 280 internetradio een vrij compacte afmeting van 23,7 x 14,8 x 6,2 cm en werkt hij geheel draadloos waardoor hij makkelijk overal mee naartoe te nemen is. Eenmaal correct ingeschakeld, kun je genieten van de ingebouwde FM-radio, DAB+-radio en geïntegreerde wifi-functie die je toegang biedt tot maar liefst 15.000 voorgeprogrammeerde internetstations.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want wil je deze DAB+-radio kopen dan zul je zien dat zijn gebruiksgemak verder wordt aangevuld met een USB-aansluiting waarlangs je eveneens mp3-bestanden kunt afspelen. Dit alles wordt aangesterkt met de optie tot het gebruik van Spotify Connect, de ingebouwde sleeptimer en bijbehorende snooze functie. Kortom, een toppertje maar wel eentje binnen een bepaalde prijsklasse.

Een blik op de online reviews bij deze DAB-radio tonen aan dat heel wat klanten overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid wat gelijk resulteert in een mooie eindscore van 4,8 sterren.

 

Voordelen

Gebruiksvriendelijk: verder blijkt deze radio eveneens uitgerust met een ingebouwde sleep timer en bijbehorende snooze functie waardoor hij ook als wekker dienst kan doen.

Internetradio: de wifi functie zorgt ervoor dat je toegang krijgt tot maar liefst 15.000 internetstations wereldwijd.

Ontvangst: de Sangean WFR-28C is niet alleen voorzien van een geïntegreerde FM-radio maar biedt daarnaast ook een DAB+ én wifi functie aan.

 

Nadelen

Geen cd-speler: ben je bewust op zoek naar een DAB-radio met cd-speler dan is dit exemplaar van Sangean niet meteen de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. JBL Tuner 2 – Draagbare DAB+ Radio Met Bluetooth – Draadloze bluetooth speaker

 

Net zoals de Philips DAB radio die we eveneens in onze selectie vermelden, kan ook de JBL Tuner 2 alvast tot de populaire draagbare DAB+ radio’s worden gerekend. En dat lijkt alvast te worden bevestigd door de vele positieve klantreacties die resulteren in een mooie gemiddelde eindscore van 4,7 sterren. Kortom, de moeite waard om deze JBL DAB+ radio eens even onder de loep te nemen.

Zo wordt de JBL Tuner 2 – overigens beschikbaar in 2 neutrale designs – beschouwd als een kwaliteitsvolle draagbare DAB+ radio met een relatief compact formaat van 18 x 7 x 7,2 cm en een IPX7 certificering waardoor hij niet alleen stof- maar ook dompeldicht is. Maar er is natuurlijk nog meer, want naast de FM radio én DAB+ radio ontvangst geniet je eveneens een ingebouwde bluetooth 4.2 functie waardoor handsfree bellen en/ of het streamen van muziek tot de vele mogelijkheden behoren.

Het gebruiksgemak van deze goede DAB+ radio wordt verder aangesterkt met een krachtige ingebouwde accu die – indien volledig opgeladen – een ruime batterijduur van maar liefst 12 uren garandeert. De 5 vooraf ingestelde knoppen en het heldere en duidelijk leesbare scrollende LCD-display maken het geheel helemaal af!

 

Voordelen

Waterproof: dankzij de IPX7 certificering kun je ervan op aan dat de behuizing niet alleen waterdicht maar ook stofdicht is en bijgevolg tegen een stootje kan.

Bluetooth: het apparaatje is voorzien van een handige bluetooth 4.2 functie waardoor streamen en handsfree bellen binnen handbereik liggen.

Afspeeltijd: de krachtige ingebouwde batterij garandeert een ruime afspeelduur van maar liefst 12 uren op voorwaarde dat deze volledig werd opgeladen.

 

Nadelen

Kwetsbaar: hoewel de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn, blijkt één koper van mening dat het apparaat vrij kwetsbaar is. Zo zou de DAB+ ontvangst regelmatig wegvallen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Sony XDR-P1DBP – DAB+ radio – Zwart // FM digitale radiotuner

 

Met de Sony XDR-P1DBP kies je meteen voor een duurzame draagbare radio die naast AM én FM-radio eveneens een ingebouwde DAB+-radio functie aanbiedt. Daardoor krijg je toegang tot een ruimer assortiment DAB-radio zenders, verdeeld over maar liefst 20 voorkeuze stations.

Verder is deze digitale radiotuner uitgerust met een krachtige makkelijk oplaadbare Lithium-Ion batterij waardoor het apparaat geheel draadloos kan fungeren en bijgevolg makkelijk overal mee naartoe te nemen is. Zijn gebruiksgemak wordt aangevuld met een uitgangsvermogen van 1,5 watt, een stereogeluidskwaliteit via de headset, diverse aansluitingen en een compacte en lichtgewicht uitvoering.

Hoewel heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding en het product een unanieme score van 4,6 sterren bezorgen, blijkt een kleine minderheid zich toch wel wat vragen te stellen. Zo zouden bepaalde onderdelen vrij kwetsbaar zijn en bijgevolg geen lang leven beschoren zijn.

 

Voordelen

Verpakkingsinhoud: de radio met DAB-antenne wordt geleverd inclusief AC-kabel, garantiekaart en instructieve handleiding.

Accuduur: de krachtige Lithium-Ion accu weet – indien volledig opgeladen – een ruime accuduur van wel 20 uren te voorzien.

Formaat: de DAB+radio is voorzien van een compacte en lichtgewicht uitvoering en is bijgevolg makkelijk overal mee naartoe te nemen.

Ontvangst: de Sony XDR-P1DBP garandeert een AM en FM-radio ontvangst en wordt verder aangevuld met een DAB+-functie.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: een enkele koper blijkt jammer genoeg niet geheel overtuigd van de aangeboden kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Philips AZB798T/12 Radio CD-Speler met DAB+ Hoofdtelefoonuitgang en Bluetooth

 

Met de Philips DAB radio kies je niet alleen voor kwaliteit en gebruiksgemak maar ook voor een apparaat dat voorzien is van een DAB+ functie, een cd-speler inclusief cassettedeck, een hoofdtelefoonuitgang en een bluetooth functie. Kortom, een echt paradepaardje tegen een betaalbaar prijskaartje.

De goede DAB+ radio van Philips is, vanwege zijn compacte formaat en lichte gewicht makkelijk overal mee naartoe te nemen. Hij wordt gekenmerkt door een totaal uitgangsvermogen van 12 Watt, maar liefst 20 voorkeurzenders en een helder en duidelijk leesbaar LCD display. Dankzij de meegeleverde afstandsbediening kun je deze radio makkelijk vanop de bank of het bed in- en uitschakelen.

Naast de aanwezige hoofdtelefoonuitgang is deze DAB radio eveneens voorzien van een AUX aansluiting en bijgevolg de mogelijkheid om een USB af te spelen. Het mag duidelijk zijn dat je met de DAB radio van Philips voor het complete plaatje kiest. Ook klanten zijn duidelijk tevreden en beoordelen het apparaat met een mooie eindscore van 4,6 sterren.

 

Voordelen

Verpakkingsinhoud: de DAB radio wordt geleverd inclusief een AC-netsnoer, een afstandsbediening, een garantiecertificaat en een informatieve gebruikershandleiding.

Bluetooth: je bent verzekerd van een handige bluetooth functie die een bereik van 10 meter aanbiedt en het streamen van muziek mogelijk maakt.

Aansluitingen: er is niet alleen sprake van een hoofdtelefoonuitgang maar je geniet eveneens een AUX aansluiting en de mogelijkheid om er je USB op aan te sluiten.

 

Nadelen

Slechte ontvangst: volgens een enkele koper zou de DAB radio geen tot weinig ontvangst bieden op zolder.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Denver DAB36 Retro DAB+ Radio Hout Beschikt over alarm functie

 

We kunnen het rijtje afsluiten met deze unieke Denver radio die jou wordt aangeboden tegen een vriendelijk prijskaartje. Net zoals het vorige apparaat zul je zien dat de digitale Denver DAB36 evenzeer is uitgerust met een handige DAB+ radiofunctie. Zijn houten behuizing in combinatie met de zilveren grill zorgen voor een unieke retro-achtige uitstraling. Kortom, je kiest voor een kwalitatief designvol en betaalbaar product!

De radio is voorzien van een helder en duidelijk leesbaar LCD scherm dat overigens gebruik maakt van achtergrondverlichting. Naast de verschillende zenders biedt hij eveneens een uitgangsvermogen van 10 Watt aan alsook een klok- én alarmfunctie. Dankzij de bluetooth functie kun je makkelijk je favoriete muziek streamen en afspelen, wat voor velen een meerwaarde betekent.

Houd er wel rekening mee dat deze DAB radio geen hoofdtelefoonuitgang aanbiedt maar dan weer wel voorzien is van een AUX aansluiting. Desondanks reageren klanten behoorlijk tevreden alhoewel de geluidskwaliteit voor één koper toch wel wat beter had gekund.

 

Voordelen

Batterijduur: deze DAB radio biedt een maximale batterijduur aan van maar liefst 6 uren lang.

LCD display: je geniet een duidelijk leesbaar en bovenal helder LCD display dat voorzien is van achtergrondverlichting en een dimfunctie.

Handig in gebruik: de radio is uitgerust met een DAB+ functie waardoor heel wat meer zenderopties worden aangeboden. Verder geniet je evenzeer een bluetooth functie en een klok- én alarmfunctie.

 

Nadelen

Matige geluidskwaliteit: jammer genoeg voldoet de geluidskwaliteit niet aan de verwachtingen van één koper.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

DAB radio’s koopgids

 

Kun je maar geen keuze maken uit de beste DAB radio’s? Dan willen wij graag even een handje helpen. In de eerste plaats is het belangrijk om zoveel mogelijk apparaten te bekijken en met elkaar te vergelijken vooraleer je een beslissing neemt. Verder is het een goede aanbeveling om ook rekening te houden met een aantal belangrijke elementen. Zo zou je onder andere aandachtig kunnen zijn voor het gebruiksgemak, de voordelen, het prijskaartje en de eventuele beperkingen. Bekijk ook zeker even de aanbiedingen en andere leuke promoties. Het is altijd leuk als je een koopje op de kop kunt tikken.

Wat is een DAB radio en het gebruiksgemak

Als je niet weet wat een DAB radio is, dan is het ook best moeilijk om op zoek te gaan naar een geschikt apparaat. DAB is eigenlijk de afkorting van “Digital Audio Broadcasting” en zorgt ervoor dat je op digitale wijze verschillende radiosignalen probleemloos kunt gaan ontvangen. Het DAB systeem is bovendien een Europees systeem wat dus wilt zeggen dat je het in heel Europa kunt gebruiken. Het is een tijdje terug ontstaan, maar is nu pas geleidelijk aan, aan een opmars begonnen.

 

Het verschil met DAB+ en digitale radio

Zoals hierboven vermeld, biedt een DAB radio je de mogelijkheid om een keuze te maken uit een ruim aanbod van verschillende radiozenders, die je bovendien ook gratis kunt ontvangen. Verder kun je genieten van een uitstekende geluidskwaliteit. Maar wat is nu het verschil met de digitale radio of de DAB+ radio? Is er überhaupt wel een verschil?

Eigenlijk kunnen we stellen dat de DAB radio de voorloper is van de DAB+ radio. Indien je dus echt voor de beste versie wilt gaan met de meeste mogelijkheden dan kies je maar beter voor de DAB+ radio. Zowel de DAB radio alsook de DAB+ radio zijn beide voorbeelden van het digitale radiosysteem.

 

Mogelijke voordelen van een DAB radio

Een degelijke DAB radio brengt vooral heel wat voordelen met zich mee. Zo kun je niet alleen kiezen uit een ruim aanbod aan verschillende zenders, maar zul je merken dat de geluidskwaliteit ook aanzienlijk beter is. De DAB radio is makkelijk in gebruik en dat is natuurlijk ook een groot pluspunt. Kortom, de aanschaf ervan is misschien duur maar je krijgt er wel heel wat voor terug.

 

Met welk budget hoef je rekening te houden

In je zoektocht naar de voor jou beste DAB radio zul je merken dat er heel wat mogelijkheden zijn. Daardoor zal het je niet verwonderen dat er ook heel wat onderscheid kan gemaakt worden op het gebied van prijskaartjes.

Toch moeten we vermelden dat er momenteel maar heel weinig goedkope DAB radio’s op de markt te vinden zijn. Dat heeft vooral te maken met het feit dat het nog om een relatief nieuw product gaat. Het zou misschien kunnen helpen om even een kijkje te nemen tussen de verschillende online reviews. Daarin geven klanten een positief of negatief advies over bepaalde DAB radio’s.

 

Alfabetische lijst

DAB radio’s werken volgens een bijzonder handig systeem, de zogenaamde alfabetische lijst. Dat wil dus zeggen dat het helemaal niet nodig is om alle verschillende FM-radiofrequenties te moeten onthouden. Met behulp van de DAB ontvanger, wordt het hele netwerk vrijwel meteen automatisch gescand en vervolgens kun jij je favoriete FM zender kiezen op basis van een alfabetische lijst.

Mogelijke beperkingen

Een DAB radio brengt heel wat voordelen en mogelijkheden met zich mee. Maar toch is het ook belangrijk om even stil te staan bij de mogelijke beperkingen ervan. Zijn er eigenlijk wel minpuntjes verbonden aan de aanschaf van een DAB radio? Eigenlijk kunnen we vaststellen dat er op dit moment slechts één belangrijk nadeel te ondervinden is. En dat heeft niets te maken met de kwaliteit van de DAB radio maar wel het met prijskaartje ervan.

Doordat de DAB radio nog niet bijzonder bekend is, zul je moeten rekening houden met een iets hoger prijskaartje. Dat kan vast en zeker als een minpuntje ervaren worden door heel wat gebruikers. Daarom is het een goed idee om eventuele promoties in de gaten te houden en op die manier een leuke DAB radio aanbieding te spotten. Tegenover het hoge prijskaartje staan natuurlijk vooral heel wat mogelijkheden en voordelen.

 

Toekomstgericht

Het is nu al heel duidelijk merkbaar dat de digitale radio het steeds vaker wint van de standaard analoge radio. We zouden dus durven stellen dat naar de toekomst toe, digitale radio’s en DAB radio’s alleen maar belangrijker zullen worden. Eigenlijk is het een kwestie van tijd wanneer dit ook effectief zal gebeuren. Maar dat het zal gebeuren daar bestaat geen twijfel over. Als we het geheel bekijken over Europa, dan zien we dat dit bijvoorbeeld al enige jaren het geval is in Noorwegen. Nederland en België zullen deze trend vroeg of laat zeker volgen.

 

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

Ferguson i400s CD DAB Internet FM radio

 

Je kunt natuurlijk altijd nog kiezen voor de Ferguson DAB+ radio. Dit model kun je bekomen in 2 verschillende kleuren en past zowat in om het even welk interieur. Het toestel biedt je niet alleen de mogelijkheid om naar de FM radio te luisteren maar maakt het ook mogelijk om er je favoriete CD mee af te spelen.

Verder zul je merken dat de Ferguson DAB+ radio voorzien is van een duidelijk afleesbaar kleurenscherm. Kortom voor heel wat kopers blijkt dit echt een topproduct te zijn en dat kun je ook heel duidelijk zien in de positieve online reviews. Het toestel kun je ook gebruiken als een handige wekker en beschikt zelfs over de snooze functie.

Het feit dat er ook een AUX-ingang aanwezig is en je bij de aankoop een afstandsbediening erbij krijgt, zijn voor heel wat kopers duidelijk pluspunten. Verder zijn de meeste klanten ook bijzonder positief over de uitstekende Nederlandstalige handleiding en het fraaie design.

Door te kiezen voor deze unieke DAB radio kies je voor een radio die je wordt aangeboden door Ferguson. Bovendien heb je de mogelijkheid om te kiezen uit 2 originele en stijlvolle kleuren. Eender welk kleur je kiest, de DAB radio kun je makkelijk in eender welk interieur een plekje geven.

[proscons id=”3731″]

 

 

Denver DAB-38 DAB FM Radio met Alarmklok Functie

 

Tot slot is er dan ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor de Denver DAB radio. Het is misschien niet meteen het toestel met de laagste prijs maar toch zul je het vast en zeker tussen de goedkope apparaten kunnen spotten.

Het toestel heeft een apart en stijlvol retro design en is daardoor ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een echte blikvanger. Verder biedt dit product je ook de mogelijk om de FM radio te gebruiken en enkele voorkeurzenders in te stellen. Het is ook altijd handig dat het toestel over een krachtige en duurzame alarmklok beschikt.

De reacties leren ons dat de meningen toch wel verdeeld zijn. Zo zijn heel wat kopers echt wel overtuigd van de sterke combinatie tussen de kwaliteit, het design en de prijs. Andere gebruikers vinden dat het product helemaal niet aan de verwachtingen voldoet.

Tenslotte wordt het rijtje afgesloten met deze unieke DAB radio van Denver. Je zult merken dat het toestel voorzien is van apart en uniek design. Kortom, de ideale DAB radio voor mensen die niet alleen op zoek zijn naar kwaliteit maar ook naar een echte blikvanger. Hieronder een selectie van de belangrijkste eigenschappen.

[proscons id=”3732″]

 

 

Sony XDR-S61D DAB Radio

 

Met deze Sony DAB radio haal je volgens verschillende kopers echt wel een degelijk apparaat in huis. Bovendien kun je het toestel in meerdere kleurtjes verkrijgen en zo het product uitkiezen dat je het liefste ziet.

Het is een draagbare DAB+ radio die je dus makkelijk overal mee naartoe kunt nemen en verplaatsen. Verder zul je meteen versteld staan van de heldere en uitstekende DAB+ ontvangst. Bovendien is het mogelijk om het toestel te laten functioneren op basis van batterijen maar je kunt het ook gewoon aan de netstroom koppelen. Het apparaat is ook nog eens voorzien van een handige hoofdtelefoonaansluiting.

Ondanks het feit dat slechts één koper het toestel vrij kwetsbaar vindt, is de meerderheid van de gebruikers echter wel overtuigd van het product. Het toestel produceert werkelijk een hemels geluid en is voorzien van een helder en duidelijk afleesbaar display.

Steeds meer DAB radio’s verschijnen in het straatbeeld. Dit exemplaar wordt u aangeboden door het bekende merk Sony dat door heel wat kopers als veruit het beste merk wordt beschouwd. Om te weten te komen of dit product echt iets voor jou is, kun je hieronder alvast de voor- en nadelen raadplegen.

[proscons id=”3728″]

 

 

Philips AE5220 Draagbare DAB Radio

 

Met de Philips DAB radio haal je volgens verschillende kopers echt wel een degelijk apparaat in huis. Opnieuw heb je de mogelijkheid om te kiezen uit 2 verschillende designs en kleuren. Op die manier kun je de DAB+ radio kiezen die je zelf het liefste ziet.

Bovendien ziet de DAB+ radio er ook wel heel speciaal en apart uit dankzij de houten behuizing. Op die manier wordt eigenlijk een soort van unieke retro look gecreëerd. Ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een echte blikvanger. Het toestel beschikt over de mogelijkheid om tot wel 20 voorkeurzenders te gaan instellen. Verder is het apparaat ook uitgerust met 2 krachtige speakers.

Het kan misschien wel vervelend zijn voor sommige kopers maar het is wel belangrijk om te weten dat het niet mogelijk is om een hoofdtelefoon op het toestel aan te sluiten. Desondanks merken we vooral heel wat positieve online beoordelingen op van mensen die tevreden zijn over de kwaliteit en het design ervan.

Kies je voor de Philips AE5220 DAB radio dan kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook voor degelijkheid. Bovendien wil het oog ook wat en met dit product haal je meteen een echte blikvanger in huis met zowat een retro-achtig design. De moeite waard om alvast even verder te bekijken.

[proscons id=”3730″]

 

 

Radio Reviews 

 

Soundmaster NR850

 

De Soundmaster NR850 is een radio met moderne en retro eigenschappen. Dit product heeft een houten kast die gemaakt is van mahonie hout van een hoge kwaliteit. Ook heeft de NR850 een modern LCD scherm dat samen een futuristisch en ook een nostalgisch contrast vormt met het front van de luidsprekers.

Je kunt met dit product je favoriete cd’s beluisteren of gebruik maken van de digitale radio en FM zenders. Ook kun je gebruik maken van de bluetooth functie van dit product om de muziek van je smartphone via de NR850 te beluisteren.

Deze radio heeft enkele kleine minpunten voor de gebruikers ervan, maar in grote lijnen is dit een heel kwalitatief product. Het beschikt over veel gebruiksmogelijkheden en het geeft helder geluid. Het scherm is ook duidelijk om van af te lezen en naast het leuke ontwerp is het ook gebruiksvriendelijk.

Ben je iemand die graag naar de radio luistert? Of het nu het nieuws is of de nieuwste hit liedjes? Dan kun je misschien alvast even deze Soundmaster NR850 radio bekijken. Het is misschien niet meteen het toestel met de laagste prijs maar het is in elk geval wel een echte blikvanger. En juist daardoor zou het misschien wel eens één van de populairste apparaten kunnen worden.

[proscons id=”2626″]

 

 

Philips AJB3552

 

De Philips AJB3552 is een digitale wekkerradio met DAB+ en het garandeert de juiste tijd dankzij de automatische tijdsynchronisatie.

Dit product heeft een geleidelijke wekfunctie en een sleeptimer. Het heeft een lichtsensor die zorgt voor een goed afleesbaar scherm, doordat de sterkte van het licht van dit product wordt afgestemd op die van de omgeving. Dit is een hele prettige manier om wakker te worden zonder je ogen te forceren. Het heeft ook een Gentle Wake modus om geleidelijk wakker te worden.

Uit de vele personen die een beoordeling hebben geplaatst voor de Philips AJB3552, zijn er een paar die verlangen naar verbetering van dit product. Dit product beschikt niet over een Nederlandse handleiding en het is te prijzig. Het heeft beperkte mogelijkheden en het is onhandig om te bedienen. Voor de meerderheid valt er niets over te klagen en zij geven dus positief advies voor dit product.

Wanneer je op zoek gaat naar een degelijke en kwalitatief hoogstaande radio dan zul je ook heel wat exemplaren van het merk Philips zien opduiken. Een voordeel is deze AJB3552 radio van Philips die eigenlijk als een soort van wekkerradio gebruikt kan worden. Bovendien is het toestel ook nog eens uitgerust met een handige DAB+ functie.

[proscons id=”2627″]

 

 

Lenco SCD-37USB

 

Met de Lenco SCD-37USB kun je het nieuws volgen en zelfs ook de live voetbalwedstrijden. Dit product heeft een digitale tuner en je kunt ook cd’s beluisteren.

Het heeft 3 afspeelmogelijkheden namelijk: herhaling, herhaal 1 en herhaal alle. Deze radio ondersteunt ook MP3 en WMA en het heeft een LED scherm. Je kunt als voeding voor deze radio gebruik maken van 9v batterijen of het in het stopcontact plaatsen.

Voor de Lenco SCD-37USB is er een tevreden meerderheid en een ontevreden minderheid. De eerste groep vindt dat dit product veel gebruiksmogelijkheden heeft, terwijl de tweede groep het daar niet eens mee is. De tevreden groep is de mening toegedaan dat dit product hemels geluid produceert en dat het gemakkelijk is om te gebruiken, maar de rest vindt de kwaliteit in tegenstelling tot de anderen van het geluid matig en dit product onhandig.

Je kunt natuurlijk ook altijd opteren om voor de Lenco SCD-37USB te kiezen. Het is een handig apparaat dat je de mogelijkheid biedt om bijvoorbeeld naar het nieuws te luisteren. Ideaal als je op een rustige manier in bed nog eventjes tijd nodig hebt om wakker te worden. Laten we alvast even op zoek gaan naar de voor- en nadelen van het toestel.

[proscons id=”2628″]

 

 

Medion Life E85040

 

Met de MEDION LIFE E85040 kun je draadloos vele internet- en radiozenders ontvangen. Ook kun je, als je geen internetverbinding hebt, gebruik maken van een DLNA server om toch op de hoogte te blijven van de recentste ontwikkelingen.

Dit product biedt de mogelijkheid om MP3 bestanden te beluisteren via een USB stick en het beschikt over een afstandsbediening. De E85040 biedt ook het alternatief om op de oude wijze de radioprogramma’s te volgen. Met de MEDION Lifestream II Applicatie kun je via je smartphone of tablet deze radio gemakkelijk besturen.

De MEDION LIFE E85040 is een compact toestel dat gemakkelijk is te bedienen voor de meeste gebruikers van dit product. Het geluid is helder en je kunt duidelijk alle informatie aflezen van het scherm. Dit product biedt vele gebruiksmogelijkheden, maar 1 persoon heeft wat moeite met de update procedure.

Uiteraard heb je ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor de handige en degelijke MEDION LIFE E85040 radio. Het is een draadloos apparaat en dit is best wel handig. Want zo kun je het gelijk wanneer verplaatsen en overal mee naartoe nemen. Denk maar aan een leuk dagje naar het strand met vrienden.

[proscons id=”2629″]

 

 

Sony ICF-S80

 

De Sony ICF-S80 is geen wekkerradio, maar een draagbare doucheradio met helder klinkende speakers. Je kunt dit product tijdens het douchen zonder vrees in de badkamer ophangen met de ophanglus om te genieten van jouw favoriete radioprogramma’s.

Dit product heeft een afteltimer die je kunt instellen om de radio gemakkelijk uit te schakelen om de levensduur van de batterijen te verlengen.

Het heeft ook 5 vooraf ingestelde knoppen om snel jouw meest beluisterde radiostations te vinden, terwijl je aan het baden of douchen bent.

Voor de gebruikers van de Sony ICF-S80 is dit product een voordelig koopje vandaar dat het ook een radio aanbieding is. Dit product is gebruiksvriendelijk en alle informatie is duidelijk af te lezen van het scherm. Er is in de reviews helemaal geen misnoegen geuit voor dit topproduct, want de gebruikers vinden het perfect.

Tot slot is er dan ook nog altijd de optie om te gaan kiezen voor de handige Sony ICF-S80 radio. Voor heel veel gebruikers behoort het merk Sony tot de populairste merken en misschien is het voor sommige kopers ook wel veruit het beste merk.

[proscons id=”2630″]

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES