6 beste Dect telefoons Test van 2022

Laatste update: 04.07.22

 

Beste Dect telefoons – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Philips D2501B/01 DECT telefoon ben je verzekerd van een kwalitatieve en operationele telefoon waarbij een indoorbereik van maximaal 50 meter gehanteerd wordt inclusief een outdoorbereik van 300 meter. Daarnaast zou je eveneens kunnen opteren voor de Profoon PDX-2808 DUO Big button DECT telefoon die – in tegenstelling tot sommige andere exemplaren – wel degelijk geschikt is voor gebruik door senioren. In de onderstaande tabel hebben we voor de volledigheid nog een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- én nadelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste Dect telefoons (Reviews) van 2022

 

De beste – en misschien ook wel laagste geprijsde en/ of populairste – DECT telefoon is degene die helemaal aan de verwachtingen kan voldoen. Bedenk of je kiest voor een duo DECT telefoon met 2 handsets dan wel een DECT telefoon met 3 handsets of een uitgebreide 4 handsets DECT telefoon dan wel een DECT telefoon met antwoordapparaat. Wij selecteerden alvast 6 toppertjes rekening houdend met de online reviews en het advies van kopers en experts. Bekijk de mogelijkheden even en wie weet ga jij wel met één van de goedkope exemplaren naar huis of kies je wel voor de DECT telefoon afkomstig van het voor jou beste merk.

 

1. Philips D2501B, 01 – Draadloze handset – Maximum indoorbereik: 50 m 

 

Ben je op zoek naar een echte Philips DECT telefoon aanbieding dan lijk je met dit apparaat alvast een stap in de goede richting te zetten. Zo wordt de Philips D250 gekenmerkt door een 1 draadloze handset die een beeldschermdiagonaal van 4,75 cm kent en bijgevolg een helder en duidelijk leesbaar scherm garandeert.

De Philips D250 DECT telefoon is voorzien van een krachtige ingebouwde luidsprekers en biedt een maximum indoorbereik van 50 meter aan, aangevuld met een maximum outdoorbereik van wel 300 meter. Verder is er sprake van nummerherkenning en een telefoonboek waar tot maar liefst 50 contacten in kunnen worden opgeslagen.

De DECT telefoon met zwart design ziet er overigens modern en tijdloos uit, wat alvast een pluspunt is volgens heel wat klanten. Kopers reageren dan ook bijzonder positief en belonen deze handset met een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen:

Voeding: de DECT telefoon van Philips maakt gebruik van een krachtige 500 mAh batterij en garandeert daardoor een gesprekstijd van maar liefst 16 uren.

Handig in gebruik: de Philips DECT telefoon biedt naast het verlichte scherm en de nummerherkenning eveneens een ruim telefoonboek waarin tot maar liefst 50 contacten kunnen worden opgeslagen. Verder kun je ook het volume en de ringtone instellen en is er een mogelijkheid tot handsfree bellen.

Verpakkingsinhoud: de verpakking telt een degelijke DECT telefoon die zowel met een Belgisch dan wel Nederlands netwerk kan functioneren aangevuld met een oplader, houder en informatieve handleiding.

 

Nadelen:

Geen senioren: als DECT telefoon voor senioren is dit exemplaar – vanwege het compacte scherm en de standaard toetsen – misschien net iets minder geschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Profoon PDX-2808 DUO Big button DECT telefoon – Groot verlicht display en grote toetsen – 2-pack

 

Met de Profoon DECT telefoon kies je gelijk voor een kwalitatieve én betaalbare duo handset die meteen opvalt vanwege zijn groot en helder verlicht display én bijbehorende grote toetsen. Aangevuld met een bijzonder luid gespreksvolume van meer dan 8 dB en de mogelijkheid om de handset te gebruiken in combinatie met een hoorapparaat, blijkt dit apparaat van Profoon uitermate geschikt voor senioren.

De Profoon PDX-2808 wordt geleverd inclusief 2 oplaadstations, 4 oplaadbare batterijen, 2 bijbehorende adapters en een informatieve handleiding in het Nederlands én Frans. De duo DECT telefoon biedt bovendien een ruim bereik tot maar liefst 300 meter, garandeert een aanzienlijk telefoonboek geheugen tot 20 contacten en is voorzien van nummerherkenning en automatische nummerherhaling.

Kortom, een echt paradepaardje met alles erop en eraan om het voor senioren net dat tikkeltje eenvoudiger te maken. Klanten belonen dit apparaat dan ook meteen met een mooie score van 4,7 sterren. Houd er wel rekening mee dat de handset enkel geschikt is voor het Nederlandse netwerk.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: de handset is voorzien van nummerherkenning, automatische nummerherhaling, handsfree bellen, klok functionaliteit en biedt eveneens de mogelijkheid om het gespreksvolume aan te passen tot meer dan 8 dB.

Senioren: vanwege het grote verlichte beeldscherm, de grote toetsen en het feit dat het gespreksvolume kan worden aangepast en de handset bruikbaar is met een gehoorapparaat, is deze DECT telefoon uitermate geschikt voor senioren.

Budgetvriendelijk: je zult alvast aangenaam verrast zijn bij het zien verschijnen van dit prijskaartje.

Verpakkingsinhoud: de verpakking telt 2 degelijke DECT telefoons voor senioren, 2 bijbehorende oplaadstations, maar liefst 4 oplaadbare batterijen, 2 adapters en een informatieve meertalige handleiding.

 

Nadelen:

Geen wit design: ben je op zoek naar een DECT telefoon handset in wit design dan is dit exemplaar niet meteen de best mogelijke aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Gigaset A670A – Trio DECT telefoon – Antwoordapparaat – Nederlands en Belgisch

 

Net zoals de KPN DECT telefoons en de Panasonic DECT telefoons behoort ook dit exemplaar van Gigaset alvast tot de populaire opties binnen onze selectie. In tegenstelling tot de eerste 2 producten, betreft het hier een Gigaset DECT telefoon bestaande uit maar liefst 3 afzonderlijke handsets elkeen afgewerkt in een prachtig zilverkleurig design met zwarte accenten. 

De Gigaset A670A – die overigens geschikt blijkt voor gebruik met een Nederlandse én Belgische telefoonaansluiting – telt 3 handsets maar kan makkelijk worden uitgebreid tot 4 handsets. Het geheel is voorzien van een degelijk antwoordapparaat, een ruim binnen- én buiten bereik, een telefoonboek waar tot wel 200 contacten in kunnen worden opgeslagen en diverse bijkomende features en kenmerken die van hem een echt paradepaardje maken.

Werpen we een blik op de online reviews dan zien we meteen dat de meeste klanten duidelijk tevreden zijn over de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding. Slechts één koper is van mening dat de beeldkwaliteit beter had gekund en de laders een eerder matige kwaliteit waarborgen.

 

Voordelen:

Telefoonboek: de DECT telefoon van Gigaset garandeert een uitgebreid telefoonboek waar tot wel 200 contacten in kunnen worden opgeslagen. Dit wordt aangevuld met automatische nummerherhaling, nummerherkenning en de optie om handsfree te bellen.

Batterijcapaciteit: de batterijcapaciteit wordt geschat op maar liefst 400 mAh wat een stand-by tijd garandeert van 320 uren en een maximale gesprekstijd van wel 14 uren.

Antwoordapparaat: het product is voorzien van een antwoordapparaat waarbij een maximale opnametijd van maar liefst 30 minuten wordt gegarandeerd.

 

Nadelen:

Scherm: volgens één koper had de kwaliteit van het display toch wel wat beter mogen zijn. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Fysic FX-9000 DUO Senioren DECT telefoon – Extra luid gespreksvolume voor slechthorenden

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en ben je specifiek op zoek naar een designvolle DECT telefoon voor slechthorenden, dan lijkt dit exemplaar van Fysic alvast de moeite waard om even grondig onder de loep te nemen. In tegenstelling tot de eerder besproken exemplaren, werd deze duo DECT telefoon afgewerkt in een opvallende doch tijdloze witte kleur waardoor hij meteen in het oog springt.

De Fysic FX-9000 duo DECT telefoon wordt gekenmerkt door een helder verlicht display en een bijzonder luid gespreksvolume van meer dan 8 dB waardoor het geheel uitermate geschikt is voor slechthorenden. Dit wordt aangevuld met een krachtige batterij waardoor een lange stand-by tijd van wel 245 uren én een gesprekstijd van 18 uren kan worden gegarandeerd.

Verder biedt de duo handset een uitgebreide telefoonboek tot wel 150 nummers aan, 4 snelkiestoetsen, 8 indirecte geheugens, kamerbewaking, een alarmeringsfunctie, de optie om handsfree te bellen én een bellampje aan. Hoewel heel wat klanten bijzonder tevreden zijn en een mooie score van 4,6 sterren aan het product toekennen, is één koper niet overtuigd van de kwaliteit.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de verpakking telt een duo DECT telefoon aangevuld met de nodige basisstations, een adapter, een telefoon aansluitsnoer, een oplaadstation met vaste adapter, 4 AAA batterijen en een meertalige handleiding.

Telefoonboek: je geniet een uitgebreid telefoonboek waarin tot maar liefst 150 contacten kunnen worden opgeslagen en waarbij een terugbelfunctie geldt voor de laatste 20 nummers.

Senioren: de combinatie van het grote verlichte display, het extra luide gespreksvolume en de optie om het geheel met een gehoorapparaat te gebruiken, maakt deze DECT telefoon uitermate geschikt voor gebruik door senioren.

 

Nadelen:

Prijskaartje: in vergelijking met de voorgaande exemplaren, lijkt de prijs van deze duo DECT telefoon – overigens uitbreidbaar tot 5 handsets – toch wel duurder in de aankoop.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Panasonic KX-TGD312NLG – Duo DECT telefoon – Uitbreidbaar tot 6 handsets

 

De Panasonic KX-TGD312NLG is een duo DECT telefoon bestaande uit 2 meegeleverde handsets maar uitbreidbaar tot maar liefst 6 sets en geschikt voor aansluiting op het Nederlandse netwerk. Het geheel levert een ruim bereik binnen van 10 meter aangevuld met een buitenbereik van wel 100 meter wat alvast bijdraagt aan het uiteindelijke gebruiksgemak.

Verder blijkt de set uitgerust met een aanzienlijk – overigens deelbaar – telefoonboek waarin tot wel 120 contacten kunnen worden opgeslagen en waarbij de laatste 10 oproepen automatisch in het geheugen blijven staan. Dit alles wordt verder uitgediept met diverse kenmerken en features gaande van nummerherkenning tot handsfree bellen, klok functionaliteit, verlicht scherm en een stand-by én gesprekstijd van respectievelijk 200 en 16 uren.

Een blik op de online reviews toont meteen aan dat klanten duidelijk tevreden zijn over de aangeboden kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en design van deze telefoon wat gelijk resulteert in 4,6 van de 5 sterren.

 

Voordelen:

Batterij: bij aankoop van deze duo DECT telefoon worden overigens ook 2 krachtige NiMH oplaadbare accu’s meegeleverd.

Handset: de DECT telefoon wordt geleverd inclusief 2 functionele en kwalitatieve handsets maar kan verder worden uitgebreid tot maar liefst 6 sets.

Batterijcapaciteit: dankzij een aanzienlijke batterijcapaciteit van 550 mAh kan een stand-by tijd van wel 200 uren én een gesprekstijd van 16 uren worden gegarandeerd.

 

Nadelen:

Geen fototoetsen: jammer genoeg is deze DUO dect telefoon niet voorzien van fototoetsen waardoor hij misschien minder geschikt is voor senioren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Gigaset A475A – Quattro DECT telefoon – met antwoordapparaat 

 

We sluiten het rijtje af met de A475A Quattro DECT telefoon die – net zoals één van de vorige exemplaren – eveneens aangeboden en geleverd wordt door Gigaset. De verpakking telt een kwalitatieve DECT telefoon bestaande uit maar liefst 4 afzonderlijke handsets elkeen afgewerkt in een tijdloos zwart design. Wil je dit type huistelefoon graag in een compactere set aankopen, dan is dit uiteraard ook mogelijk.

De Gigaset A475A Quattro is alvast een goede aanbeveling voor zij die op zoek zijn naar een eenvoudige stabiele telefoon. Bovendien kan de set zowel op het Belgische en Nederlandse telefoonnetwerk aangesloten worden wat alvast bijdraagt aan het uiteindelijke gebruiksgemak. Verder blijkt de 4-delige handset gekenmerkt door vrij grote doch lichtgewichte toestellen voorzien van een helder en verlicht display, een ingebouwde telefoonboek tot maar liefst 100 contacten en een ingebouwd antwoordapparaat.

Wanneer we de reacties op deze Quattro handset bekijken, dan stellen we vast dat de meeste kopers overtuigd zijn van hun aankoop. Slechts één klant vindt dat de geluidskwaliteit toch wel beter had gekund.

 

Voordelen:

Handset: de Gigaset A475A DECT telefoon bestaat uit maar liefst 4 afzonderlijke handsets maar kan ook in 1, 2 of 3 handsets worden aangekocht.

Budgetvriendelijk: in vergelijking met heel wat andere 4-delige handsets, valt de prijs van dit product bijzonder goed mee.

Telefoonboek: je bent verzekerd van een ruim telefoonboek waarin tot wel 100 contacten kunnen worden opgeslagen.

 

Nadelen:

Matige geluidskwaliteit: één koper is van mening dat de geleverde geluidskwaliteit toch eerder matig tot slecht te noemen is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Dect telefoons Koopgids 

 

Wat is een DECT telefoon en welke mogelijkheden biedt een dergelijk apparaat zoal? Bestaan er verschillende aansluitingsmogelijkheden en kun je eventueel ook kiezen voor een meerdelige handset? Wij zoeken het graag even voor jou uit en proberen in de onderstaande koopgids dan ook een antwoord te bieden op deze prangende vragen. Het lijkt ons daarom alvast een goede aanbeveling om de gids even rustig door te nemen alvorens de verschillende DECT telefoons, aanbiedingen en/ of aantrekkelijke promoties met elkaar te vergelijken.

Wat is een DECT telefoon en hoe zit het met het gebruiksgemak?

Hoewel we in een maatschappij leven waar de meesten onder ons in het bezit zijn van een degelijke smartphone, zullen de meeste huishouden nog steeds een kwalitatieve vaste huistelefoon prefereren die op een bijbehorende vaste lijn dient te worden aangesloten. Uiteraard is het assortiment aan vaste telefoontoestellen de laatste jaren bijzonder sterk geëvolueerd. Zo hoef je niet altijd “vast te hangen” aan een vaste telefoon met snoer, maar kun je vandaag de dag eveneens opteren voor een draadloos vast telefoontoestel wat dus wordt weergegeven onder de noemer “DECT”.

DECT is de Engelstalige afkorting voor “Digital Enhanced Cordless Telecommunications” en duidt op een telefoontoestel dat aan een vaste lijn dient gekoppeld te worden maar tegelijk wel degelijk volledig draadloos kan functioneren. In tegenstelling tot andere vaste telefoontoestellen, biedt een DECT exemplaar je bijgevolg de mogelijkheid om je eender waar binnenshuis te verplaatsen zonder daarbij verbindingsproblemen te ondervinden.

Kortom, een DECT telefoon biedt echt een brede waaier aan mogelijkheden. Zo kun je ondertussen andere taken uitvoeren terwijl je een inkomende oproep beantwoordt of een belangrijk telefoontje moet plegen.

 

Hoe zit het met het budget?

Alvorens we dieper ingaan op de eventuele aansluitingsmogelijkheden en dergelijke meer, is het misschien wel handig om al eens een tipje van de sluier op te lichten inzake het prijskaartje. Algemeen kan de prijs variëren van zo’n 25 à 35 euro tot maar liefst 500 euro of meer. Het spreekt voor zich dat het in het laatste geval vooral gaat om professioneel aangestuurde apparaten die bedoeld zijn om in grote bedrijven en/ of kantoren te worden geïnstalleerd.

Bovendien is het prijskaartje eveneens onderhevig aan bepaalde features en bijkomende kenmerken. Zo zal een DECT telefoon bestaande uit 4 handsets vaak duurder in de aankoop zijn in vergelijking met een gelijkaardige duo DECT telefoon. Daarnaast zullen sommige apparaten naast nummerherkenning eventueel ook een antwoordapparaat aanbieden, fototoetsen én een verlicht display. Kortom, het komt er vooral op neer om voor jezelf uit te maken waar je naar op zoek bent en welke verwachtingen je zoal hebt.

 

Handsets en aansluitingsmogelijkheden

De aanschaf van een degelijke DECT telefoon gaat gepaard met het beantwoorden van enkele vragen en bijgevolg nemen van bepaalde beslissingen. Zo zul je in eerste instantie het aantal handsets moeten bepalen. Ben je op zoek naar een DECT telefoon met 2 handsets of wil je graag een exemplaar met maar liefst 4 handsets? Binnen het segment van de DECT telefoons stellen we vast dat de meeste sets met 2 afzonderlijke telefoons geleverd worden. Echter, in werkelijkheid kan het aantal handsets variëren van 1 tot maar liefst 6 of misschien wel meer.

Bedenk daarnaast ook even hoe het zit met de eventuele aansluitingsmogelijkheden. Zo kun je een dergelijk type huistelefoon op meerdere wijzen met de vaste telefoonlijn koppelen gaande van een analoge aansluiting tot een VOIP of ADSL aansluiting. Houd er bovendien rekening mee dat niet elk type DECT telefoon op beide – Nederlandse en Belgische – telefoonnetwerken kan worden aangesloten.

Extra kenmerken en bijkomende features

Tot slot willen we het nog even kort hebben over bijkomende kenmerken en optiemogelijkheden. Zo zul je zien dat bepaalde DECT telefoons over net iets meer functies beschikken dan anderen, waarvan sommigen best wel een meerwaarde kunnen vormen. Zo kan een uitgebreid telefoonboek, nummerherkenning én een bijkomend antwoordapparaat alvast een pluspunt betekenen.

Daarnaast zijn sommige DECT telefoons ook bijzonder gericht op specifieke doelgroepen zoals senioren en/ of slechthorenden. Dergelijke sets zijn vaak voorzien van een groot en helder verlicht display, extra grote toetsen al dan niet in samenspraak met fototoetsen, de mogelijkheid om de telefoon te gebruiken in combinatie met een gehoorapparaat én de optie om het gespreksvolume aan te passen tot meer dan 8 dB.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is een DECT telefoon?

Een DECT telefoon – Digital Enhanced Cordless Telecommunication – is een populaire huistelefoon die bestaat uit een praktisch basisstation en 1 of meer losse, lees “draadloze”, handsets. Dat betekent dat je met dit type telefoon van een vaste lijn kunt genieten zonder dat je daarbij fysiek verbonden bent aan een snoer waardoor je dus iets meer bewegingsvrijheid geniet.

Echter, dient daar wel een kleine kanttekening te worden bijgemaakt aangezien de reikwijdte van een DECT telefoon behoorlijk beperkt blijft en geschat wordt op zo’n 30 à 50 meter binnenshuis en 300 meter buitenshuis. Echter kun je deze maximale reikwijdte gaan uitbreiden door de aanschaf van 1 of meerdere repeaters.

Q2: Welke DECT telefoon is geschikt voor ziggo?

Wil je de overstap wagen naar Ziggo en nog steeds gebruik kunnen maken van een kwalitatieve DECT telefoon dan zijn er uiteraard heel wat handige pareltjes die meer dan de moeite waard zijn. Zo zou je – qua prijs kwaliteit – onder meer kunnen kiezen voor de Gigaset C530 of de Gigaset E290. Mag het toch allemaal net dat tikkeltje meer zijn en ben je op zoek naar een geschikte DECT telefoon met iets meer mogelijkheden dan lijkt de Gigaset SL450 alvast een schot in de roos.

 

Q3: Welke batterijen zijn geschikt voor gebruik in een Dect telefoon?

Vanwege het ruime aanbod DECT telefoons is het uiteraard niet vanzelfsprekend om 1 soort batterijen op te noemen die uitermate geschikt zijn. Afhankelijk van het merk en het type DECT huistelefoon, kan gekozen worden voor 550, 650 of 800 mAh oplaadbare AAA batterijen. In een kleine minderheid van de gevallen bestaan er ook DECT huistelefoons die gebruik maken van de krachtige 1300 mAh oplaadbare AA batterijen.

 

Q4: Welke Dect telefoon is geschikt voor de Fritz box?

Ben je in het bezit van een Fritz box én tegelijk op zoek naar de geschikte DECT telefoon om daarop aan te sluiten, dan zijn er gelukkig heel wat mogelijkheden. Zo kun je op de Fritz Box alvast meerdere DECT-apparaten op hetzelfde moment gaan aanmelden. Denk bijvoorbeeld maar aan 6 draadloze telefoons, 6 Fritz!DECT repeaters 100 en tot maar liefst 10 schakelbare stopcontacten zoals de Fritz!DECT 200.

 

Q5: Hoe sluit je een DECT telefoon aan?

Heb je de overstap naar een DECT telefoon gezet, dan komt het er nu op neer om het hele boeltje correct te installeren. En gelukkig lijkt dit hartstikke goed mee te vallen. 

Zo dien je in eerste instantie het uiteinde van de telefoonkabel met de groene stekker, in de bijbehorende groene poort van het desbetreffende modem te pluggen. Het andere uiteinde van de telefoonkabel is uiteraard bedoeld ter verbinding met het basisstation. Vervolgens kun je controleren of de telefoon wel degelijk verbonden is met de modem door een willekeurig 10-cijferig nummer te bellen. Indien je de kiestoon hoort, dan weet je dat de verbinding tot stand komt.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES