6 beste Dell laptops Test van 2022

Laatste update: 17.01.22

 

Beste Dell laptops – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je op zoek naar een kwalitatieve laptop dan zijn er heel wat merken die er met kop en schouders duidelijk bovenuit steken. Zo staat het Amerikaanse merk Dell voor kwaliteitsvolle laptops die zowel geschikt zijn voor intensief dagelijks gebruik alsook gamen en het uitvoeren van zakelijke opdrachten. Echter, durft het uitgebreide assortiment wel eens voor wat keuzestress zorgen. Daarom zijn wij alvast op zoek gegaan naar 3 hedendaagse toppertjes die de moeite waard zijn om even van naderbij te bekijken. Zo lijkt de Dell XPS 13 7390 Notebook alvast een goede optie en vanwege zijn compacte formaat handig om overal mee naartoe te nemen. Daarnaast zou je ook kunnen opteren voor de Dell Latitude E7250 Ultrabook die gekenmerkt wordt door een krachtige Intel Core i5 processor met een variërende kloksnelheid van 2,3 tot 2,9 GHz.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Dell laptops Koopgids

 

De combinatie prijs-kwaliteit, innovatie en gebruiksgemak hebben ervoor gezorgd dat Dell laptops als één van de beste laptops wereldwijd worden beschouwd. Uiteraard betekent dat niet dat je zomaar in het wilde weg de eerste de beste Dell laptop moet aankopen. Bedenk dat er verschillende mogelijkheden zijn op het gebied van onder andere de processor, het geheugen, het besturingssysteem, het beeldscherm en de videokaart. Neem deze koopgids hieronder alvast even door alvorens de diverse Dell laptops en eventuele aanbiedingen met elkaar te vergelijken.

Waarom kiezen voor een Dell laptop?

De Dell laptops hebben hun naam te danken aan het gelijknamige Amerikaanse bedrijf “Dell” dat gevestigd blijkt in Round Rock, Texas en vernoemd werd naar de CEO en oprichter Michael Dell. Daar worden overigens niet alleen computers en laptops geproduceerd maar ook servers, hardware, software, televisietoestellen, monitoren, printers en werkstations. Kortom, het uitgebreide assortiment in combinatie met hun jarenlange bestaan en expertise toont duidelijk aan dat het bedrijf weet waar het mee bezig is.

Bovendien staat Dell eveneens bekend omwille van zijn uitstekende klantenservice én constante innovatie wat resulteert in een topkwaliteit én duurzaamheid. Echter zorgt het uitgebreide assortiment vaak ook voor heel wat keuzestress. Bedenk daarom wat je verwachtingen en eisen zijn en welke functies je belangrijk vindt en welke eerder een meerwaarde zijn.

 

Het type Dell laptop in functie van het gebruik

Bij de aanschaf van een Dell laptop dien je dus in eerste instantie het gebruik ervan in kaart te brengen. Waarvoor wil je de laptop gebruiken en met welke intensiteit. Wil je de laptop zo nu en dan sporadisch eens een keertje gebruiken om een mail te checken en te beantwoorden? Of is hij eerder bedoeld voor intensief dagelijks gebruik? We denken in het laatste geval dan aan een laptop om te gamen of eentje die voor het werk gebruikt wordt.

Op die manier kunnen we bijgevolg een onderscheid maken tussen de zogenaamde laptops en tablets enerzijds en de desktops anderzijds. Zo zijn desktops bedoeld om op een vaste plaats te werken zoals bijvoorbeeld een kantoor- of bureauruimte. Laptops kunnen worden verplaatst en zijn eerder geschikt voor thuisgebruikers. Tegenwoordig kun je zelfs kiezen voor de 2-in-1 laptop/tablet die het beste van beide “werelden” combineert.

 

Processor, besturingssysteem en videokaart

Uiteraard dien je ook rekening te houden met de processor, de videokaart en het besturingssysteem waarmee de Dell laptop is uitgerust. Op het gebied van processors stellen we dan ook vast dat de meeste Dell laptops gebruik maken van een Intel Core waarbij een onderscheid wordt gemaakt tussen de i3, i5, i7 en i9. Bovendien zijn de Intel Core processors tegenwoordig beschikbaar in diverse versies en generaties die zelfs oplopen tot de 10e en 11e generatie.

Kies je voor een gaming Dell laptop dan zal eerder gekozen worden voor een krachtige AMD processor. Zo bestaat onder andere de mogelijkheid voor een AMD Ryzen 3, 5 of 7 processor waarvan de Ryzen 7 de meest krachtige blijkt te zijn. Dit wordt vaak aangevuld met een Intel Graphics videokaart met een, al dan niet gedeeld, videokaartgeheugen en een Windows 10 Home of Windows 10 Pro besturingssysteem.

Grootte van het beeldscherm en totale gewicht van de laptop

Minstens even belangrijk als de gebruikte processor en videokaart, blijkt voor sommigen het beeldscherm te zijn. Welk type beeldscherm wordt gebruikt? En hoe zit het met de grootte, de afwerking en de resolutie? Zo blijkt de beeldschermgrootte van een Dell laptop te variëren van 11,6 inches tot maar liefst 17,3 inches wat overeenkomt met een schermdiagonaal van respectievelijk 29,5 cm en 43,9 cm. De meest frequente schermgrootte blijkt 14 of 15,6 inches te zijn.

Daarnaast gaat het in de meeste gevallen om een IPS of TN beeldscherm met een matte dan wel glanzende, eventueel anti-reflecterende, coating. Houd daarnaast ook rekening met de resolutie aangezien die de beeldkwaliteit van de laptop bepaalt. Hoe hoger de resolutie, hoe beter de uiteindelijke beeldkwaliteit zal zijn. 

Naast het formaat willen we nog even kort wijzen op het gewicht van de laptop. Hoe groter de laptop, hoe meer deze uiteraard zal wegen. Wil je de laptop het liefst overal mee naartoe kunnen nemen dan is een compact en lichtgewicht formaat misschien wel een betere aanbeveling.

 

Batterij en de optie tot een ExpressCharge functie

Tot slot willen we het nog even hebben over de batterijkeuze van de laptop en de mogelijkheid tot een zogenaamde ExpressCharge functie. Zo heeft het Amerikaanse bedrijf Dell heel wat aandacht besteed aan het verbeteren van de batterijcapaciteit én kwaliteit. Dit leidt tot een hedendaagse batterij die makkelijke enkele uren zonder stroom door kan.

Bovendien blijkt de voeding in de meeste Dell laptops tegenwoordig aangevuld te worden met een “ExpressCharge” functie, een soort van snelladen functie. Deze zorgt ervoor dat de batterij in slechts 60 minuten tot ongeveer 80% wordt opgeladen.

Uiteraard zal dit alles een invloed hebben op het uiteindelijke prijskaartje. Zo kan de prijs variëren van enkele honderden euro’s tot maar liefst 1000 euro of meer. Uiteraard zal de prijs beïnvloed worden door het type processor, de totale opslagcapaciteit en de eventuele extra functies en mogelijkheden.

 

6 beste Dell laptops (Reviews) van 2022

 

Het ruime assortiment Dell laptops biedt voor elk wat wils. Zo kun je opteren voor de Dell laptop Latitude of de Dell Inspiron laptop net zoals je de mogelijkheid hebt om te kiezen tussen een Dell xps laptop, een Dell gaming laptop of een Dell laptop met touchscreen. Om het iets makkelijker te maken, selecteerden wij alvast 6 topproducten rekening houdend met de online reviews en het advies van klanten en experts. Bekijk ze even alvorens er voor jou de beste Dell laptop uit te kiezen en misschien is het wel meteen het populairste exemplaar of datgene met de laagste prijs.

 

1. Dell XPS 13 7390 Notebook 33,8 cm (13.3”) 3840 x 2160 Pixels Touchscreen Intel Core i7

 

Door te kiezen voor de Dell XPS 7390 Notebook kies je voor een compacte maar krachtige laptop die je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Je geniet hierbij een helder touchscreen IPS beeldscherm van 13,3 inches groot met een glanzende afwerking en een totale resolutie van maar liefst 3840 x 2160 pixels. Dit wordt bovendien aangevuld met een vrij grote beeldscherm verversingssnelheid van wel 60 Hz.

Ondanks zijn relatief compacte formaat, behoort deze Dell laptop echter wel tot één van de krachtigste apparaten in zijn klasse. Dit heeft hij vooral te danken aan een degelijke Intel Core i7 processor met een kloksnelheid van 1,8 GHz die kan worden uitgebreid tot 4,9 GHz. Verder is het apparaat uitgerust met een 16 GB intern geheugen én een totale SSD opslagcapaciteit van 512 GB.

Net zoals de meeste andere laptops binnen deze selectie, geniet je ook hier het Windows 10 Pro besturingssysteem aangevuld met een Intel UHD Graphics 600 videokaart en diverse netwerkverbindingsmogelijkheden. Ondanks het feit dat deze i7 Dell laptop geen aanbieding betreft, wordt hij bijzonder goed beoordeeld door klanten.

 

Voordelen:

Netwerkverbinding: deze Dell laptop is niet alleen voorzien van Wifi maar beschikt eveneens over een ingebouwde 3G-modem en een NFC functie.

Aansluitingen: je bent verzekerd van meerdere 3.0 USB-poorten aangevuld met enkele Thunderbolt 3 USB-C-poorten.

Handig in gebruik: in vergelijking met sommige andere laptops, is dit exemplaar van bepaalde extra’s voorzien. Denk bijvoorbeeld maar aan een set krachtige ingebouwde luidsprekers, een vingerafdruklezer en toetsenbordverlichting.

Verpakkingsinhoud: hij wordt geleverd inclusief een AC adapter en een informatieve handleiding.

 

Nadelen:

Geen HDMI: mocht je van plan zijn om deze notebook in huis te halen, besef dan wel dat er geen HDMI poort aanwezig is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Dell Latitude E7250 Ultrabook 12,5 inch HD scherm Intel Core i5

 

Wordt de laptop slechts sporadisch een keertje gebruikt en dan vooral bij het uitvoeren van standaard taken, dan lijkt de Dell Latitude E7250 laptop misschien een betere aanbeveling voor jou. Hij levert een 12,5 inches kantelbaar TN beeldscherm met matte afwerking en een totale resolutie van 1366 x 768 pixels. Dit wordt aangevuld met een krachtige Intel Core i5 processor met een kloksnelheid van 2,3 GHz, uitbreidbaar tot 2,9 GHz, én een Intel HD Graphics 5500 videokaart.

Ondanks het feit dat je start met een relatief compact intern DDR3 geheugen van 4 GB, kun je dit al gauw uitbreiden naar maximaal 16 GB. Dit in samenspraak met een totale SSD opslagcapaciteit van maar liefst 128 GB. Net zoals het vorige apparaat maakt ook deze i5 Dell laptop gebruik van het Windows 10 Pro besturingssysteem aangevuld met diverse netwerkverbindingen en aansluitingsmogelijkheden.

Een blik op de online reviews laat meteen een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren zien waarin kopers niet alleen een positief advies geven over de kwaliteit maar ook over de duurzaamheid en het gebruiksgemak.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: de Dell laptop levert tal van leuke extra’s zoals een ingebouwde webcam én microfoon, een touchpad, toetsenbordverlichting en een set krachtige luidsprekers.

Voeding: hij is uitgerust met een bijzonder krachtige batterij die een vermogen levert van 65 Watt en een capaciteit van 52 Wh kent. Dit levert een geschatte accuduur van ongeveer 4 uren op.

Aansluitingen: je geniet diverse USB-poorten aangevuld met een Mini DisplayPort uitgang, een DisplayPort en een HDMI poort.

Netwerkverbinding: naast ethernet en wifi kun je eveneens gebruik maken van de 4.0 bluetooth functie.

 

Nadelen:

Refurbished: besef wel dat het om een refurbished model gaat en bijgevolg geen 100% nieuwe Dell laptop.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Dell Latitude 5420 Rugged Core i5-835OU 16GB ram 512GB SSD UK layout

 

Net zoals één van de vorige apparaten, betreft het ook hier een model uit de bekende Dell Latitude serie. Echter ligt zijn prijskaartje een heel pak hoger wat meteen een mogelijke verklaring zou kunnen zijn voor het uitblijven van online reacties. Toch loont hij de moeite voor wie op zoek is naar een degelijke laptop voor intensief dagelijks gebruik.

Zo biedt hij een helder en duidelijk leesbaar IPS beeldscherm van 14 inches aan met een maximale resolutie van 1920 x 1080 pixels. Dit wordt aangevuld met een krachtige Intel UHD Graphics 620 videokaart én een Intel Core i5 processor met een kloksnelheid van 1,7 GHz, uitbreidbaar tot wel 3,6 GHz. Verder start je met een DDR4 intern geheugen van 16 GB dat makkelijk uit te breiden is naar 32 GB, én een SSD opslagcapaciteit van maar liefst 512 GB eveneens uitbreidbaar.

Qua besturingssysteem ben je verzekerd van het oerdegelijke Windows 10 Pro aangevuld met een wifi functie en diverse aansluitingsmogelijkheden. Kortom, één van de betere toestellen uit dit rijtje maar jammer genoeg niet meteen een aanbieding.

 

Voordelen:

Aansluitingen: je bent niet alleen verzekerd van verschillende recente USB-poorten maar ook van een HDMI ingang.

Toetsenbord: deze laptop maakt gebruik van het QWERTY toetsenbord en biedt daarnaast ook toetsenbordverlichting aan.

Handig in gebruik: naast de set krachtige luidsprekers biedt hij nog tal van leuke extra’s aan. Denk onder meer maar aan een ingebouwde webcam, een vingerafdruklezer en een ingebouwde microfoon.

 

Nadelen:

Prijzig: jammer genoeg behoort deze Dell Latitude laptop niet meteen tot de goedkope toestellen uit het rijtje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Dell Vostro 3400 DDR4-SDRAM Notebook 35,6 cm (14”) 1920 x 1080 Pixels Intel Core i5 

 

Ben je op zoek naar een degelijke Dell laptop maar ben je hiervoor niet bereid om heel wat budget te spenderen dan zou deze Dell Vostro 3400 misschien wel wat voor jou kunnen zijn. Let op, ook hier kunnen we jou voorlopig geen verder advies geven inzake gebruikerservaringen aangezien er nog geen online reviews werden geplaatst. Toch loont het de moeite om ook dit exemplaar even van naderbij te bekijken.

Zo zul je zien dat hij een 14 inches UWVA beeldscherm levert met een matte afwerking en een totale resolutie van 1920 x 1080 pixels. Dit wordt aangevuld met een degelijke Intel Iris Xe Graphics videokaart én een Intel Core i5 processor die voorzien is van 4 cores. Daarnaast ben je eveneens voorzien van een uitbreidbaar DDR4 intern geheugen van 8 tot 16 GB én een uitbreidbare SSD opslagcapaciteit van 256 GB.

Net zoals bij de vorige apparaten het geval bleek te zijn, geniet je ook hier van het Windows 10 Pro besturingssysteem, diverse netwerkverbindingen én aansluitingsmogelijkheden. Kortom, alles wat je nodig hebt om deze laptop dagelijks te gebruiken.

 

Voordelen:

Beeldverversing: de verversingssnelheid van het beeld bedraagt bij deze laptop maar liefst 60 Hz, wat ervoor zorgt dat de beelden mooi en vlot in elkaar overlopen.

Netwerkverbinding: de laptop biedt niet alleen ethernet en wifi aan maar ook een 3.0 bluetooth functie.

Aansluitingen: naast de verschillende USB-poorten ben je ook verzekerd van een VGA ingang, een HDMI poort en een DisplayPort ingang.

 

Nadelen:

Geen toetsenbordverlichting: houd er wel rekening mee dat deze Dell laptop niet is uitgerust met toetsenbordverlichting.

Geen 17 inch: mocht je op zoek zijn naar een grote Dell laptop van 17 inches dan is dit exemplaar uiteraard niet de best mogelijke aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Dell Latitude E7480 + Touchscreen 14” laptop Refurbished 8GB 128GB SSD i5-7300U A-grade

 

We sluiten het rijtje af met deze unieke Dell Latitude E7480 laptop die gekenmerkt wordt door een compact 14 inch IPS beeldscherm met glanzende/anti-reflecterende afwerking en een resolutie van maximaal 192’ x 1080 pixels. Je geniet hierbij een Intel HD Graphics videokaart met een gedeeld videokaartgeheugen én een Intel Core i5 processor met een variërende kloksnelheid van 2,6 tot 3,5 GHz.

Qua geheugen blijkt deze laptop uitgerust met een degelijke DDR4 intern geheugen uitbreidbaar van 8 tot 16 GB én een uitbreidbare SSD opslagcapaciteit van 128 GB. Opnieuw wordt gebruik gemaakt van het Windows 10 Pro besturingssysteem inclusief diverse netwerverbindingen én aansluitingsmogelijkheden. 

Kortom, een degelijke laptop afkomstig van één van de beste merken en geschikt voor dagelijks gebruik. Jammer genoeg blijken er tot op heden nog geen online beoordelingen te zijn geplaatst waardoor het niet zo eenvoudig is om verder advies te geven inzake de gebruikerservaringen.

 

Voordelen:

Netwerkverbinding: hij is niet alleen voorzien van een wifi functie maar beschikt daarnaast eveneens over bluetooth.

Aansluitingen: de verschillende 3.0 USB-poorten worden aangevuld met een praktische HDMI uitgang.

Handig in gebruik: net zoals zijn voorgangers, is ook dit exemplaar voorzien van een stel krachtige ingebouwde luidsprekers en een degelijke geïntegreerde microfoon.

 

Nadelen:

Refurbished: besef dat het om een refurbished apparaat gaat en dus geen 100% nieuwe laptop.

Geen 15 inch: het betreft evenmin een standaard Dell laptop van 15 inch, maar eerder een compact toestel.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Veelgestelde vragen 

 

Q1: Welke Dell laptop heb ik en hoe oud is hij?

Om te weten te komen welk type Dell laptop je in handen hebt, dien je het productnummer te achterhalen. Indien je de laptop nog niet zo lang in je bezit hebt, dan kun je er eenvoudigweg het kasticket even bijnemen of kijken op de doos van de laptop waar vast en zeker het productnummer vermeld staat. Vind je de doos noch de aankoopbon terug, dan kun je het productnummer achterhalen door een eenvoudig commando op de computer. 

Schakeld daarbij de Dell laptop in en wacht enkele seconden af tot het typische Dell logo verschijnt. Vervolgens dien je de F2-toets in te schakelen zodanig toegang te krijgen tot het “BIOS” van je laptop. Eenmaal de BIOS geopend, kun je daar het productnummer achterhalen alsook de leeftijd van de computer en alle bijbehorende onderdelen.

Q2: Waar kan ik een Dell laptop kopen en hoe duur is deze?

De zoektocht naar een degelijke Dell laptop hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Zo zijn er heel wat fysieke winkelketens, zoals bijvoorbeeld Mediamarkt waar je een kwalitatieve Dell laptop, tablet of desktop kunt aanschaffen. Echter is het tegenwoordig ook mogelijk om, net zoals vele andere producten, je Dell laptop online aan te schaffen. We denken hierbij aan webpagina’s zoals bol.com; kieskeurig.nl; paradigit.nl en de officiële Dell pagina met verkooppunt in Nederland.

Wat het prijskaartje betreft zien we dat er heel uiteindelijke mogelijkheden zijn. Zo kun je al een degelijke Dell laptop aankopen voor amper 200 tot 350 euro. Echter, betreft het hier dan ook vaak een refurbished exemplaar en geen 100% nieuwe Dell laptop. Wil je graag een volledige nieuwe Dell laptop inclusief krachtige processor en ruime opslagcapaciteit, dan kan het prijskaartje snel oplopen tot 700 à 850 euro. En voor de Dell gaming laptops kan de prijs zelfs tot 1200 euro of meer gaan.

 

Q3: Hoe kun je een Dell laptop resetten?

Je kunt een Dell laptop heel eenvoudig resetten of naar de fabriekinstellingen herleiden door middel van menu “Instellingen” in Windows 10 of via het geavanceerde opstartmenu in het oudere besturingssysteem Windows 7. Aangezien de meeste Dell laptops tegenwoordig zijn uitgerust met een Windows 10 besturingssysteem zullen we onze uitleg hier verder op baseren.

Zo dien je eerst en vooral het Start-menu aan te klikken. Eenmaal dit geopend is, kun je verder doorklikken naar “Open Instellingen” waarop een kader verschijnt met “Update & Beveiliging”. Dubbelklik op de knop “Update en Beveiliging” zodat het volgende tabblad “Herstel” kan verschijnen. Dit tabblad bevindt zich aan de linkerkant van het geopende venster. Klik op de knop “Aan de slag” om vervolgens verder door te klikken op “Alles verwijderen”. Bevestig nogmaals via de knop “Bestanden verwijderen en het station opschonen” zodat het tabblad “Opnieuw instellen” opduikt.

Zodra je op de knop “Opnieuw instellen” geklikt hebt, zal de laptop starten met het wissen van de harde schijf. Het is daarom een aanbeveling om op voorhand, indien je dat wenst, een back-up te nemen van de harde schijf.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES