5 beste Dell laptops Test van 2022

Laatste update: 02.12.22

 

Beste Dell laptops – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je op zoek naar een kwalitatieve laptop dan zijn er heel wat merken die er met kop en schouders bovenuit steken. Zo staat het Amerikaanse merk Dell voor kwaliteitsvolle laptops die zowel geschikt zijn voor intensief dagelijks gebruik alsook gamen en het uitvoeren van zakelijke opdrachten. Echter, durft het uitgebreide assortiment wel eens voor wat keuzestress zorgen. Daarom zijn wij alvast op zoek gegaan naar 3 hedendaagse toppertjes die de moeite waard zijn om even van naderbij te bekijken. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Dell Latitude 3301 LPDDR3-SDRAM; een notebook met een schermgrootte van 13,3 inches. Daartegenover staat de Dell Latitude 5530 i5-1235U Notebook die dan weer in het oog springt vanwege zijn 5.2 bluetooth functie. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste Dell laptops (Reviews) van 2022

 

Het ruime assortiment Dell laptops biedt voor elk wat wils. Zo kun je opteren voor de Dell laptop Latitude of de Dell Inspiron laptop net zoals je de mogelijkheid hebt om te kiezen tussen een Dell xps laptop, een Dell gaming laptop of een Dell laptop met touchscreen. Om het iets makkelijker te maken, selecteerden wij alvast 6 topproducten rekening houdend met de online reviews en het advies van klanten en experts. Bekijk ze even alvorens er voor jou de beste Dell laptop uit te kiezen en misschien is het wel meteen het populairste exemplaar of datgene met de laagste prijs.

 

1. Dell Latitude 3301 LPDDR3-SDRAM Notebook 33,8 cm (13.3”) 1920 x 1080 Pixels

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een functionele en relatief betaalbare nieuwe Dell laptop? Dan loont het alvast de moeite om de Dell Latitude 3301 Notebook eens even onder de loep te nemen. Heel wat klanten lijken alvast overtuigd van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van deze i5 Dell laptop wat resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren. Kortom, de moeite waard om de kenmerkende eigenschappen ervan even op een rijtje te zetten.

Zo wordt de Dell Latitude laptop alvast gekenmerkt door een 13,3 inches groot TN paneel met matte schermafwerking en een bijbehorende schermresolutie van 1920 x 1080 pixels en verversingssnelheid van 60Hz. Hij steunt daarbij op het principe van een Intel Core i5 processor van de 8e generatie waarbij een kloksnelheid van 1,6 tot 3,9 GHz kan worden bereikt.

Maar dat is uiteraard nog lang niet alles want in combinatie met het ruime interne geheugen van 8GB en de krachtige batterij, levert dit eveneens een vrij aannemelijke reactiesnelheid en opstarttijd op. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een SSD opslagcapaciteit van 256GB, een gedeelde Intel UHD Graphics videokaart, het Windows 10 Pro besturingssysteem, een ingebouwde wifi functie en diverse aansluitingsmogelijkheden.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de Dell Latitude 3301 wordt geleverd inclusief een AC adapter en een informatieve gebruikershandleiding.

Opslagcapaciteit: het toestel wordt geleverd met een ruime SSD opslagcapaciteit van maar liefst 256GB.

RAM geheugen: het RAM – of interne – geheugen van de Dell Latitude notebook bedraagt maar liefst 8GB.

 

Nadelen:

Prijzig: hoewel klanten overtuigd zijn van de kwaliteit, vindt één koper het prijskaartje net iets te duur.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Dell Latitude 5530 i5-1235U Notebook 39,6 cm (15.6) Full HD Intel Core i5 8 GB

 

Dringend een laptop kopen of is je oude toestel aan vervanging toe? Dan kan deze Dell Latitude 5530 misschien wel aan de verwachtingen voldoen. Of je met deze Dell Laptop ook meteen voor een duurzame laptop aanbieding kiest, valt nog even af te wachten. Toch zorgen zijn hoge kwaliteit en veelzijdige inzetbaarheid ervoor dat hij het bekijken meer dan waard is. 

Zo wordt deze Laptop van Dell gekenmerkt IPS beeldscherm van 15,6 inches groot met een bijbehorende resolutie van 1920 x 1080 pixels, een verversingssnelheid van 60Hz en een standaard beeldverhouding van 16:09. De laptop steunt daarbij op het gebruik van een AMD 3015Ce processor van de 12e generatie, een intern 4GB geheugen en een totale opslagcapaciteit van maar liefst 1256GB waarvan 1000 op HDD en 256 op SSD.

Maar dat is nog lang niet alles want daarnaast ben je ook verzekerd van een AMD FirePro 2270 videokaart met een bijbehorend geheugen van 1GB, kun je gebruik maken van het voorgeprogrammeerde Windows 11 Pro besturingssysteem, is er wifi, bluetooth 5.2 en tal van aansluitingsmogelijkheden. Jammer genoeg werden er nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Beeldscherm: de laptop steunt op het gebruik van een IPS beeldscherm met een bijbehorende resolutie an 1920 x 1080 pixels en een beeldverhouding van 16:09.

Aansluitingen: de 2 USB-poorten worden onder meer gecombineerd met een aparte HDMI aansluiting.

Netwerkverbinding: de geïntegreerde wifi functie wordt moeiteloos aangevuld met een bluetooth 5.2 functie.

 

Nadelen:

Prijskaartje: het hogere prijskaartje zou wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Dell XPS 13 9360 Notebook – 33,8 cm (13.3”) Touchscreen Quad HD+ – Intel

 

De Dell XPS maakt gebruik van een touchscreen IPS beeldscherm van 13,3 inches groot en met een bijbehorende beeldschermresolutie van maar liefst 3200 x 1800 pixels. Hij steunt daarbij op het principe van een krachtige Intel Core i7 processor die moeiteloos wordt aangevuld met een RAM geheugen van 16GB en een totale SSD opslagcapaciteit van 512GB.

De laptop wordt standaard geleverd met het voorgeprogrammeerde Windows 10 Pro besturingssysteem en de gedeelde Intel HD Graphics 620 videokaart. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een geïntegreerde wifi functie, diverse aansluitingsmogelijkheden, een set krachtige luidsprekers en een ingebouwde webcam én microfoon. Deze Dell laptop kopen betekent echter wel dat je akkoord gaat met het feit dat het een tweedehands exemplaar betreft. 

Hoewel deze Dell refurbished laptop heel wat positieve kenmerken weet te garanderen, werden ook hier tot op heden nog geen reacties geplaatst. Dit maakt het voor ons best wel moeilijk om jou verder advies te geven omtrent eventuele klantervaringen.

 

Voordelen:

Opslagcapaciteit: je geniet een ruime SSD opslagcapaciteit van maar liefst 512GB.

Videokaart: de laptop steunt op het gebruik van een Intel HD Graphics 630 videokaart met een gedeeld videokaartgeheugen.

Verpakkingsinhoud: de laptop – hoewel tweedehands – wordt geleverd inclusief een bijbehorende AC adapter en gebruikershandleiding.

Opties: de laptop is uitgerust met diverse bijkomende opties zoals de ingebouwde webcam en microfoon.

 

Nadelen:

Geen gaming: ben je specifiek op zoek naar een geschikte gaming laptop van Dell, dan is dit model misschien net niet krachtig genoeg.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Dell Vostro 3510 i5-1135G7 Notebook 39,6 cm (15.6) Full HD Intel Core i5 8GB

 

Min of meer binnen dezelfde prijscategorie zou je kunnen opteren voor deze Dell Vostro 3510 laptop die steunt op het principe van een VA beeldscherm van 15,6 inches groot en een bijbehorende resolutie van 1920 x 1080 pixels en standaard beeldverhouding van 16:09 kent. Dit alles wordt aangevuld met een traditionele verversingssnelheid van 60Hz.

Verder is de laptop uitgerust met een Intel Core i5 processor van de 11e generatie die – in combinatie met de krachtige oplaadbare batterij en het uitbreidbare 4 tot 16GB RAM geheugen – een korte opstarttijd en hoge reactiesnelheid weet te beogen. Maar dat is nog lang niet alles want het geheel wordt verder aangevuld met een ruime HDD opslagcapaciteit van 1000GB; een SSD opslagcapaciteit van 256GB, een AMD FirePro 2270 videokaart, het Windows 11 Pro besturingssysteem, diverse aansluitingen, wifi én bluetooth 5.0.

Een blik op de online reviews toont echter meteen aan dat er tot op heden nog geen reacties werden geplaatst waardoor het voor ons best wel moeilijk is om jou verder advies te verschaffen.

 

Voordelen:

Netwerkverbinding: naast de geïntegreerde wifi functie ben je eveneens gezegend met een bluetooth 5.0 verbinding.

Aansluitingen: de verschillende types USB-aansluitingen worden moeiteloos gecombineerd met een aparte HDMI-poort.

Videokaart: de laptop is uitgerust met een AMD FirePro 2270 videokaart met een gedeeld videokaartegeheugen.

 

Nadelen:

Geen gaming: ben je op zoek naar een gaming laptop dan is deze Dell Vostro 3510 misschien net niet krachtig genoeg.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Dell Latitude 5420 – Laptop – 14 inch // Intel Core i5 – 1000 GB geheugen

 

We sluiten het rijtje af met de Dell Latitude 5420 laptop die gekenmerkt wordt door een glanzend antireflecterend IPS beeldscherm van 15,6 inches en een bijbehorende beeldschermresolutie van 1920 x 1080 pixels alsook standaard beeldverhouding van 16:09. Hij steunt daarbij op het gebruik van een krachtige Intel Core i5 processor van de 11e generatie die wordt aangevuld met een standaard 4GB RAM geheugen dat – indien gewenst – verder kan worden uitgebreid tot 64GB.

Wat de totale opslagcapaciteit betreft, wordt gebruik gemaakt van de HDD én SSD schijf met een capaciteit van respectievelijk 1000 én 256GB. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een AMD FirePro 2270 videokaart, het Windows 10 Pro besturingssysteem, diverse aansluitingsmogelijkheden, wifi en een bluetooth 5.1 functie.

Ook deze Dell Latitude biedt dus heel wat mogelijkheden gaande van dagelijks standaard gebruik tot het spelen van games. Let wel; het hogere prijskaartje zul je er moeten bijnemen wat het gebrek aan online reviews zou kunnen verklaren.

 

Voordelen:

RAM: je geniet een standaard RAM geheugen van 4GB met de mogelijkheid om dit verder uit te breiden tot 64GB.

Toetsenbord: de Dell Latitude 5420 maakt gebruik van een QWERTY toetsenbord met een geïntegreerde witte verlichting.

Netwerkverbinding: de geïntegreerde wifi functie wordt moeiteloos aangevuld met een bluetooth 5.1 functie.

 

Nadelen:

Prijzig: het hogere prijskaartje zou wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Dell laptops Koopgids

 

De combinatie prijs-kwaliteit, innovatie en gebruiksgemak hebben ervoor gezorgd dat Dell laptops als één van de beste laptops wereldwijd worden beschouwd. Uiteraard betekent dat niet dat je zomaar in het wilde weg de eerste de beste Dell laptop moet aankopen. Bedenk dat er verschillende mogelijkheden zijn op het gebied van onder andere de processor, het geheugen, het besturingssysteem, het beeldscherm en de videokaart. Neem deze koopgids hieronder alvast even door alvorens de diverse Dell laptops en eventuele aanbiedingen met elkaar te vergelijken.

Waarom kiezen voor een Dell laptop?

De Dell laptops hebben hun naam te danken aan het gelijknamige Amerikaanse bedrijf “Dell” dat gevestigd blijkt in Round Rock, Texas en vernoemd werd naar de CEO en oprichter Michael Dell. Daar worden overigens niet alleen computers en laptops geproduceerd maar ook servers, hardware, software, televisietoestellen, monitoren, printers en werkstations. Kortom, het uitgebreide assortiment in combinatie met hun jarenlange bestaan en expertise toont duidelijk aan dat het bedrijf weet waar het mee bezig is.

Bovendien staat Dell eveneens bekend omwille van zijn uitstekende klantenservice én constante innovatie wat resulteert in een topkwaliteit én duurzaamheid. Echter zorgt het uitgebreide assortiment vaak ook voor heel wat keuzestress. Bedenk daarom wat je verwachtingen en eisen zijn en welke functies je belangrijk vindt en welke eerder een meerwaarde zijn.

 

Het type Dell laptop in functie van het gebruik

Bij de aanschaf van een Dell laptop dien je dus in eerste instantie het gebruik ervan in kaart te brengen. Waarvoor wil je de laptop gebruiken en met welke intensiteit. Wil je de laptop zo nu en dan sporadisch eens een keertje gebruiken om een mail te checken en te beantwoorden? Of is hij eerder bedoeld voor intensief dagelijks gebruik? We denken in het laatste geval dan aan een laptop om te gamen of eentje die voor het werk gebruikt wordt.

Op die manier kunnen we bijgevolg een onderscheid maken tussen de zogenaamde laptops en tablets enerzijds en de desktops anderzijds. Zo zijn desktops bedoeld om op een vaste plaats te werken zoals bijvoorbeeld een kantoor- of bureauruimte. Laptops kunnen worden verplaatst en zijn eerder geschikt voor thuisgebruikers. Tegenwoordig kun je zelfs kiezen voor de 2-in-1 laptop/tablet die het beste van beide “werelden” combineert.

 

Processor, besturingssysteem en videokaart

Uiteraard dien je ook rekening te houden met de processor, de videokaart en het besturingssysteem waarmee de Dell laptop is uitgerust. Op het gebied van processors stellen we dan ook vast dat de meeste Dell laptops gebruik maken van een Intel Core waarbij een onderscheid wordt gemaakt tussen de i3, i5, i7 en i9. Bovendien zijn de Intel Core processors tegenwoordig beschikbaar in diverse versies en generaties die zelfs oplopen tot de 10e en 11e generatie.

Kies je voor een gaming Dell laptop dan zal eerder gekozen worden voor een krachtige AMD processor. Zo bestaat onder andere de mogelijkheid voor een AMD Ryzen 3, 5 of 7 processor waarvan de Ryzen 7 de meest krachtige blijkt te zijn. Dit wordt vaak aangevuld met een Intel Graphics videokaart met een, al dan niet gedeeld, videokaartgeheugen en een Windows 10 Home of Windows 10 Pro besturingssysteem.

Grootte van het beeldscherm en totale gewicht van de laptop

Minstens even belangrijk als de gebruikte processor en videokaart, blijkt voor sommigen het beeldscherm te zijn. Welk type beeldscherm wordt gebruikt? En hoe zit het met de grootte, de afwerking en de resolutie? Zo blijkt de beeldschermgrootte van een Dell laptop te variëren van 11,6 inches tot maar liefst 17,3 inches wat overeenkomt met een schermdiagonaal van respectievelijk 29,5 cm en 43,9 cm. De meest frequente schermgrootte blijkt 14 of 15,6 inches te zijn.

Daarnaast gaat het in de meeste gevallen om een IPS of TN beeldscherm met een matte dan wel glanzende, eventueel anti-reflecterende, coating. Houd daarnaast ook rekening met de resolutie aangezien die de beeldkwaliteit van de laptop bepaalt. Hoe hoger de resolutie, hoe beter de uiteindelijke beeldkwaliteit zal zijn. 

Naast het formaat willen we nog even kort wijzen op het gewicht van de laptop. Hoe groter de laptop, hoe meer deze uiteraard zal wegen. Wil je de laptop het liefst overal mee naartoe kunnen nemen dan is een compact en lichtgewicht formaat misschien wel een betere aanbeveling.

 

Batterij en de optie tot een ExpressCharge functie

Tot slot willen we het nog even hebben over de batterijkeuze van de laptop en de mogelijkheid tot een zogenaamde ExpressCharge functie. Zo heeft het Amerikaanse bedrijf Dell heel wat aandacht besteed aan het verbeteren van de batterijcapaciteit én kwaliteit. Dit leidt tot een hedendaagse batterij die makkelijke enkele uren zonder stroom door kan.

Bovendien blijkt de voeding in de meeste Dell laptops tegenwoordig aangevuld te worden met een “ExpressCharge” functie, een soort van snelladen functie. Deze zorgt ervoor dat de batterij in slechts 60 minuten tot ongeveer 80% wordt opgeladen.

Uiteraard zal dit alles een invloed hebben op het uiteindelijke prijskaartje. Zo kan de prijs variëren van enkele honderden euro’s tot maar liefst 1000 euro of meer. Uiteraard zal de prijs beïnvloed worden door het type processor, de totale opslagcapaciteit en de eventuele extra functies en mogelijkheden.

 

 

 

Veelgestelde vragen 

 

Q1: Welke Dell laptop heb ik en hoe oud is hij?

Om te weten te komen welk type Dell laptop je in handen hebt, dien je het productnummer te achterhalen. Indien je de laptop nog niet zo lang in je bezit hebt, dan kun je er eenvoudigweg het kasticket even bijnemen of kijken op de doos van de laptop waar vast en zeker het productnummer vermeld staat. Vind je de doos noch de aankoopbon terug, dan kun je het productnummer achterhalen door een eenvoudig commando op de computer. 

Schakeld daarbij de Dell laptop in en wacht enkele seconden af tot het typische Dell logo verschijnt. Vervolgens dien je de F2-toets in te schakelen zodanig toegang te krijgen tot het “BIOS” van je laptop. Eenmaal de BIOS geopend, kun je daar het productnummer achterhalen alsook de leeftijd van de computer en alle bijbehorende onderdelen.

Q2: Waar kan ik een Dell laptop kopen en hoe duur is deze?

De zoektocht naar een degelijke Dell laptop hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Zo zijn er heel wat fysieke winkelketens, zoals bijvoorbeeld Mediamarkt waar je een kwalitatieve Dell laptop, tablet of desktop kunt aanschaffen. Echter is het tegenwoordig ook mogelijk om, net zoals vele andere producten, je Dell laptop online aan te schaffen. We denken hierbij aan webpagina’s zoals bol.com; kieskeurig.nl; paradigit.nl en de officiële Dell pagina met verkooppunt in Nederland.

Wat het prijskaartje betreft zien we dat er heel uiteindelijke mogelijkheden zijn. Zo kun je al een degelijke Dell laptop aankopen voor amper 200 tot 350 euro. Echter, betreft het hier dan ook vaak een refurbished exemplaar en geen 100% nieuwe Dell laptop. Wil je graag een volledige nieuwe Dell laptop inclusief krachtige processor en ruime opslagcapaciteit, dan kan het prijskaartje snel oplopen tot 700 à 850 euro. En voor de Dell gaming laptops kan de prijs zelfs tot 1200 euro of meer gaan.

 

Q3: Hoe kun je een Dell laptop resetten?

Je kunt een Dell laptop heel eenvoudig resetten of naar de fabriekinstellingen herleiden door middel van menu “Instellingen” in Windows 10 of via het geavanceerde opstartmenu in het oudere besturingssysteem Windows 7. Aangezien de meeste Dell laptops tegenwoordig zijn uitgerust met een Windows 10 besturingssysteem zullen we onze uitleg hier verder op baseren.

Zo dien je eerst en vooral het Start-menu aan te klikken. Eenmaal dit geopend is, kun je verder doorklikken naar “Open Instellingen” waarop een kader verschijnt met “Update & Beveiliging”. Dubbelklik op de knop “Update en Beveiliging” zodat het volgende tabblad “Herstel” kan verschijnen. Dit tabblad bevindt zich aan de linkerkant van het geopende venster. Klik op de knop “Aan de slag” om vervolgens verder door te klikken op “Alles verwijderen”. Bevestig nogmaals via de knop “Bestanden verwijderen en het station opschonen” zodat het tabblad “Opnieuw instellen” opduikt.

Zodra je op de knop “Opnieuw instellen” geklikt hebt, zal de laptop starten met het wissen van de harde schijf. Het is daarom een aanbeveling om op voorhand, indien je dat wenst, een back-up te nemen van de harde schijf.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES