5 beste Dell laptops Test van 2022

Laatste update: 04.07.22

 

Beste Dell laptops – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je op zoek naar een kwalitatieve laptop dan zijn er heel wat merken die er met kop en schouders bovenuit steken. Zo staat het Amerikaanse merk Dell voor kwaliteitsvolle laptops die zowel geschikt zijn voor intensief dagelijks gebruik alsook gamen en het uitvoeren van zakelijke opdrachten. Echter, durft het uitgebreide assortiment wel eens voor wat keuzestress zorgen. Daarom zijn wij alvast op zoek gegaan naar 3 hedendaagse toppertjes die de moeite waard zijn om even van naderbij te bekijken. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Dell Latitude 3301 LPDDR3-SDRAM; een notebook met een schermgrootte van 13,3 inches. Daartegenover staat de Dell Vostro 3510 Notebook 39,6 cm die steunt op het gebruik van een krachtige Intel Core i5 processor.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste Dell laptops (Reviews) van 2022

 

Het ruime assortiment Dell laptops biedt voor elk wat wils. Zo kun je opteren voor de Dell laptop Latitude of de Dell Inspiron laptop net zoals je de mogelijkheid hebt om te kiezen tussen een Dell xps laptop, een Dell gaming laptop of een Dell laptop met touchscreen. Om het iets makkelijker te maken, selecteerden wij alvast 6 topproducten rekening houdend met de online reviews en het advies van klanten en experts. Bekijk ze even alvorens er voor jou de beste Dell laptop uit te kiezen en misschien is het wel meteen het populairste exemplaar of datgene met de laagste prijs.

 

1. Dell Latitude 3301 LPDDR3-SDRAM Notebook 33,8 cm (13.3”) 1920 x 1080 Pixels

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een functionele en relatief betaalbare nieuwe Dell laptop? Dan loont het alvast de moeite om de Dell Latitude 3301 Notebook eens even onder de loep te nemen. Heel wat klanten lijken alvast overtuigd van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van deze i5 Dell laptop wat resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren. Kortom, de moeite waard om de kenmerkende eigenschappen ervan even op een rijtje te zetten.

Zo wordt de Dell Latitude laptop alvast gekenmerkt door een 13,3 inches groot TN paneel met matte schermafwerking en een bijbehorende schermresolutie van 1920 x 1080 pixels en verversingssnelheid van 60Hz. Hij steunt daarbij op het principe van een Intel Core i5 processor van de 8e generatie waarbij een kloksnelheid van 1,6 tot 3,9 GHz kan worden bereikt.

Maar dat is uiteraard nog lang niet alles want in combinatie met het ruime interne geheugen van 8GB en de krachtige batterij, levert dit eveneens een vrij aannemelijke reactiesnelheid en opstarttijd op. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een SSD opslagcapaciteit van 256GB, een gedeelde Intel UHD Graphics videokaart, het Windows 10 Pro besturingssysteem, een ingebouwde wifi functie en diverse aansluitingsmogelijkheden.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de Dell Latitude 3301 wordt geleverd inclusief een AC adapter en een informatieve gebruikershandleiding.

Opslagcapaciteit: het toestel wordt geleverd met een ruime SSD opslagcapaciteit van maar liefst 256GB.

RAM geheugen: het RAM – of interne – geheugen van de Dell Latitude notebook bedraagt maar liefst 8GB.

 

Nadelen:

Prijzig: hoewel klanten overtuigd zijn van de kwaliteit, vindt één koper het prijskaartje net iets te duur.

Koop bij bol.com (€829)

 

 

 

 

2. Dell Vostro 3510 Notebook 39,6 cm (15.6”) Full HD Intel Core i5 8 GB

 

Hoef je niet meteen een compacte notebook maar heb je het meer voor een grote 17 inch Dell laptop of een standaard Dell laptop van 15 inch, dan raden wij jou aan om de Dell Vostro 3510 eens even onder de loep te nemen. Zo wordt deze laptop gekenmerkt door een UWVA paneel van 15,6 inches groot met een standaard beeldverhouding van 16:09 en een dito schermresolutie van 1920 x 1080 pixels in combinatie met een verversingssnelheid van 60Hz.

Net zoals het vorige toppertje, wordt ook deze Dell Vostro geleverd met een krachtige Intel Core i5 processor, ditmaal van de 11e generatie én voorzien van een ruime kloksnelheid tot maximaal 4,2 GHz. Aangevuld met een krachtige batterij en een degelijk 8GB RAM geheugen, betekent dit een relatief korte opstarttijd en snelle reactiesnelheid. Hij wordt daarbij aangevuld met een ruime SSD opslagcapaciteit van 256GB, een gedeelde Intel Iris Xe Graphics videokaart en het bekende Windows 10 Pro besturingssysteem.

De Dell Vostro 3510 notebook is daarnaast eveneens voorzien van een handige wifi functie, een bluetooth 5.0 functie en diverse aansluitingsmogelijkheden gaande van HDMI tot meerdere USB-poorten. En dit alles tegen een gerespecteerd prijskaartje. Heel wat klanten zijn alvast overtuigd en belonen dit product met het maximale aantal sterren.

 

Voordelen:

Aansluitingen: de 4 USB-poorten worden moeiteloos aangevuld met een HDMI-aansluiting.

Verbinding: naast de ingebouwde wifi functie is er tevens ook sprake van een bluetooth 5.0 functie.

Handig in gebruik: het QWERTY toetsenbord is voorzien van een numerieke keypad die bijdraagt aan het gebruiksgemak. Dit alles wordt aangevuld met een ingebouwde webcam en dito microfoon.

 

Nadelen:

Geen toetsenbordverlichting: houd er rekening mee dat de Dell Vostro 3510 niet is uitgerust met een toetsenbordverlichting.

Koop bij bol.com (€764.41)

 

 

 

 

3. Dell Precision 3560 HYFRK – Laptop – 15.6 inch – Geschikt voor videobewerking

 

Mag het allemaal nog net dat tikkeltje meer zijn en is budget daarbij van minder groot belang? Dan lijkt de Dell Precision 3560 misschien wel wat voor jou. Zo wordt dit pareltje alvast gekenmerkt door een 15,6 inches groot LCD beeldscherm met bijbehorende glanzende antireflecterende schermafwerking. Je geniet daarbij een standaard beeldverhouding van 16:09 in combinatie met een hoge schermresolutie van 1920 x 1080 pixels en een verversingssnelheid van 60Hz.

In tegenstelling tot de vorige 2 toppertjes, blijkt de Dell Precision 3560 uitgerust met een krachtige Intel Core i7 processor van de 11e generatie waarbij kloksnelheden van 2,8 tot maar liefst 4,7GHz kunnen worden genoteerd. Dit maakt hem bijzonder krachtig en bijgevolg geschikt voor het uitvoeren van zware taken zoals onder meer videobewerking. Maar dat is nog lang niet alles want hij wordt daarbij verder aangevuld met een ruim intern geheugen van 16GB dat – indien gewenst – verder kan worden uitgebreid tot 64GB.

Zijn gebruiksgemak wordt verder aangesterkt dankzij de ruime SSD opslagcapaciteit van 512GB, de gedeelde Intel Iris Xe Graphics videokaart, het Windows 10 Pro besturingssysteem, de ingebouwde wifi en bluetooth 5.1 functie, de diverse aansluitingsmogelijkheden en tal van extra’s. Ondanks de hoge prijs lijken klanten overtuigd van de aangeboden kwaliteit en mogelijkheden.

 

Voordelen:

Batterij: de Dell Precision 3560 laptop wordt gekenmerkt door een bijzonder krachtige batterij met een bijbehorende capaciteit van 63Wh en een ruime accuduur van maar liefst 10 uren lang.

Aansluitingen: de 2 USB-poorten worden aangevuld met een USB-C poort met bijbehorende Displayport functie, een HDMI-aansluiting en een mini DisplayPort.

Verbinding: de ingebouwde wifi functie wordt moeiteloos gecombineerd met een krachtige bluetooth 5.1 versie.

Opslagcapaciteit: de laptop wordt geleverd met een ruime SSD opslagcapaciteit van 512GB die – indien gewenst – verder uitbreidbaar is.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: we vermoeden dat het hogere prijskaartje wel eens een domper op de feestvreugde zou kunnen betekenen.

Koop bij bol.com (€1550)

 

 

 

 

4. Lati 7420/ Core i7-1165G7/ 16GB/ 256GB SSD/ 14.0i FHD/ Intel Iris Xe

 

Net zoals het vorige toppertje kies je ook met de Dell Lati 7420 voor een krachtige laptop die steunt op het principe van de Intel Core i7 processor van de 11e generatie en waarbij kloksnelheden tot maar liefst 4,7GHz tot de mogelijkheden behoren. Daarbij wordt de i7 Dell laptop aangevuld met een ruim intern geheugen van 16GB in combinatie met een degelijke SSD opslagcapaciteit van wel 256GB.

Qua beeldscherm ben je verzekerd van een 14 inches groot IPS display aangevuld met een degelijke schermresolutie van 1920 x 1080 pixels. Zijn gebruiksgemak wordt daarbij verder aangesterkt met het Windows 10 Pro besturingssysteem, de gedeelde Intel Iris Xe Graphics videokaart, de diverse aansluitingsmogelijkheden en de ingebouwde wifi functie.

Hoewel de laptop heel wat te bieden heeft, werden er tot op heden nog geen reacties geplaatst. Dat maakt het voor ons uiteraard een pak moeilijker om jou verder advies te verschaffen omtrent de verschillende klantervaringen.

 

Voordelen:

Aansluitingen: de USB-poort wordt moeiteloos gecombineerd met een bijbehorende USB 3.2 Gen C-aansluiting en een HDMI-poort.

Opslagcapaciteit: de laptop wordt geleverd met een ruime SSD opslagcapaciteit van maar liefst 256GB.

Intern geheugen: het interne geheugen – ook wel RAM geheugen – bedraagt ruim 16GB.

 

Nadelen:

Prijzig: jammer genoeg moeten we ook hier melding maken van een hoger prijskaartje dat misschien niet voor iedereen even toegankelijk is.

Koop bij bol.com (€1199)

 

 

 

 

5. Dell Latitude 3520 – Zakelijke Laptop – 15.6 FHD – i5-1145G7 – 8gb – 512GB

 

We sluiten het rijtje af met de bekende Dell Latitude 3520 laptop die – niet geheel onterecht – beschouwd wordt als een degelijke zakelijke laptop. De laptop wordt daarbij gekenmerkt door een 15,6 inches groot IPS beeldscherm met bijbehorende glanzende antireflecterende schermafwerking, een standaard beeldverhouding van 16:09 en een uitstekende schermresolutie van 1920 x 1080 pixels.

Hij steunt daarbij op het principe van de Intel Core i5 processor van de 11e generatie die wordt aangevuld met een ruim – uitbreidbaar –  intern geheugen van 8GB en een krachtige batterij. Daardoor kan een relatief korte opstarttijd en een hoge reactiesnelheid worden beoogd. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een SSD opslagcapaciteit van 512GB, een gedeelde Intel UHD Graphics videokaart, het bekende Windows 10 Pro besturingssysteem, wifi, bluetooth 5.1 en diverse aansluitingsmogelijkheden.

Hoewel de Dell Latitude 3520 heel wat positieve eigenschappen naar voren weet te duwen, werden ook hier tot op heden nog geen reacties geplaatst. Dit maakt het voor ons best wel moeilijk om jou verder advies te verschaffen omtrent eventuele klantervaringen.

 

Voordelen:

Aansluitingen: de verschillende USB-poorten worden aangevuld met een HDMI-aansluiting.

Verbinding: de ingebouwde wifi functie wordt moeiteloos gecombineerd met een bluetooth 5.1 versie.

RAM geheugen: de laptop wordt geleverd met een standaard RAM geheugen van 8GB dat – indien gewenst – makkelijk kan worden uitgebreid tot wel 32GB.

 

Nadelen:

Geen touchscreen: hoewel het beeldscherm heel wat positieve eigenschappen kent, is er geen sprake van touchscreen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Dell laptops Koopgids

 

De combinatie prijs-kwaliteit, innovatie en gebruiksgemak hebben ervoor gezorgd dat Dell laptops als één van de beste laptops wereldwijd worden beschouwd. Uiteraard betekent dat niet dat je zomaar in het wilde weg de eerste de beste Dell laptop moet aankopen. Bedenk dat er verschillende mogelijkheden zijn op het gebied van onder andere de processor, het geheugen, het besturingssysteem, het beeldscherm en de videokaart. Neem deze koopgids hieronder alvast even door alvorens de diverse Dell laptops en eventuele aanbiedingen met elkaar te vergelijken.

Waarom kiezen voor een Dell laptop?

De Dell laptops hebben hun naam te danken aan het gelijknamige Amerikaanse bedrijf “Dell” dat gevestigd blijkt in Round Rock, Texas en vernoemd werd naar de CEO en oprichter Michael Dell. Daar worden overigens niet alleen computers en laptops geproduceerd maar ook servers, hardware, software, televisietoestellen, monitoren, printers en werkstations. Kortom, het uitgebreide assortiment in combinatie met hun jarenlange bestaan en expertise toont duidelijk aan dat het bedrijf weet waar het mee bezig is.

Bovendien staat Dell eveneens bekend omwille van zijn uitstekende klantenservice én constante innovatie wat resulteert in een topkwaliteit én duurzaamheid. Echter zorgt het uitgebreide assortiment vaak ook voor heel wat keuzestress. Bedenk daarom wat je verwachtingen en eisen zijn en welke functies je belangrijk vindt en welke eerder een meerwaarde zijn.

 

Het type Dell laptop in functie van het gebruik

Bij de aanschaf van een Dell laptop dien je dus in eerste instantie het gebruik ervan in kaart te brengen. Waarvoor wil je de laptop gebruiken en met welke intensiteit. Wil je de laptop zo nu en dan sporadisch eens een keertje gebruiken om een mail te checken en te beantwoorden? Of is hij eerder bedoeld voor intensief dagelijks gebruik? We denken in het laatste geval dan aan een laptop om te gamen of eentje die voor het werk gebruikt wordt.

Op die manier kunnen we bijgevolg een onderscheid maken tussen de zogenaamde laptops en tablets enerzijds en de desktops anderzijds. Zo zijn desktops bedoeld om op een vaste plaats te werken zoals bijvoorbeeld een kantoor- of bureauruimte. Laptops kunnen worden verplaatst en zijn eerder geschikt voor thuisgebruikers. Tegenwoordig kun je zelfs kiezen voor de 2-in-1 laptop/tablet die het beste van beide “werelden” combineert.

 

Processor, besturingssysteem en videokaart

Uiteraard dien je ook rekening te houden met de processor, de videokaart en het besturingssysteem waarmee de Dell laptop is uitgerust. Op het gebied van processors stellen we dan ook vast dat de meeste Dell laptops gebruik maken van een Intel Core waarbij een onderscheid wordt gemaakt tussen de i3, i5, i7 en i9. Bovendien zijn de Intel Core processors tegenwoordig beschikbaar in diverse versies en generaties die zelfs oplopen tot de 10e en 11e generatie.

Kies je voor een gaming Dell laptop dan zal eerder gekozen worden voor een krachtige AMD processor. Zo bestaat onder andere de mogelijkheid voor een AMD Ryzen 3, 5 of 7 processor waarvan de Ryzen 7 de meest krachtige blijkt te zijn. Dit wordt vaak aangevuld met een Intel Graphics videokaart met een, al dan niet gedeeld, videokaartgeheugen en een Windows 10 Home of Windows 10 Pro besturingssysteem.

Grootte van het beeldscherm en totale gewicht van de laptop

Minstens even belangrijk als de gebruikte processor en videokaart, blijkt voor sommigen het beeldscherm te zijn. Welk type beeldscherm wordt gebruikt? En hoe zit het met de grootte, de afwerking en de resolutie? Zo blijkt de beeldschermgrootte van een Dell laptop te variëren van 11,6 inches tot maar liefst 17,3 inches wat overeenkomt met een schermdiagonaal van respectievelijk 29,5 cm en 43,9 cm. De meest frequente schermgrootte blijkt 14 of 15,6 inches te zijn.

Daarnaast gaat het in de meeste gevallen om een IPS of TN beeldscherm met een matte dan wel glanzende, eventueel anti-reflecterende, coating. Houd daarnaast ook rekening met de resolutie aangezien die de beeldkwaliteit van de laptop bepaalt. Hoe hoger de resolutie, hoe beter de uiteindelijke beeldkwaliteit zal zijn. 

Naast het formaat willen we nog even kort wijzen op het gewicht van de laptop. Hoe groter de laptop, hoe meer deze uiteraard zal wegen. Wil je de laptop het liefst overal mee naartoe kunnen nemen dan is een compact en lichtgewicht formaat misschien wel een betere aanbeveling.

 

Batterij en de optie tot een ExpressCharge functie

Tot slot willen we het nog even hebben over de batterijkeuze van de laptop en de mogelijkheid tot een zogenaamde ExpressCharge functie. Zo heeft het Amerikaanse bedrijf Dell heel wat aandacht besteed aan het verbeteren van de batterijcapaciteit én kwaliteit. Dit leidt tot een hedendaagse batterij die makkelijke enkele uren zonder stroom door kan.

Bovendien blijkt de voeding in de meeste Dell laptops tegenwoordig aangevuld te worden met een “ExpressCharge” functie, een soort van snelladen functie. Deze zorgt ervoor dat de batterij in slechts 60 minuten tot ongeveer 80% wordt opgeladen.

Uiteraard zal dit alles een invloed hebben op het uiteindelijke prijskaartje. Zo kan de prijs variëren van enkele honderden euro’s tot maar liefst 1000 euro of meer. Uiteraard zal de prijs beïnvloed worden door het type processor, de totale opslagcapaciteit en de eventuele extra functies en mogelijkheden.

 

 

 

Veelgestelde vragen 

 

Q1: Welke Dell laptop heb ik en hoe oud is hij?

Om te weten te komen welk type Dell laptop je in handen hebt, dien je het productnummer te achterhalen. Indien je de laptop nog niet zo lang in je bezit hebt, dan kun je er eenvoudigweg het kasticket even bijnemen of kijken op de doos van de laptop waar vast en zeker het productnummer vermeld staat. Vind je de doos noch de aankoopbon terug, dan kun je het productnummer achterhalen door een eenvoudig commando op de computer. 

Schakeld daarbij de Dell laptop in en wacht enkele seconden af tot het typische Dell logo verschijnt. Vervolgens dien je de F2-toets in te schakelen zodanig toegang te krijgen tot het “BIOS” van je laptop. Eenmaal de BIOS geopend, kun je daar het productnummer achterhalen alsook de leeftijd van de computer en alle bijbehorende onderdelen.

Q2: Waar kan ik een Dell laptop kopen en hoe duur is deze?

De zoektocht naar een degelijke Dell laptop hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Zo zijn er heel wat fysieke winkelketens, zoals bijvoorbeeld Mediamarkt waar je een kwalitatieve Dell laptop, tablet of desktop kunt aanschaffen. Echter is het tegenwoordig ook mogelijk om, net zoals vele andere producten, je Dell laptop online aan te schaffen. We denken hierbij aan webpagina’s zoals bol.com; kieskeurig.nl; paradigit.nl en de officiële Dell pagina met verkooppunt in Nederland.

Wat het prijskaartje betreft zien we dat er heel uiteindelijke mogelijkheden zijn. Zo kun je al een degelijke Dell laptop aankopen voor amper 200 tot 350 euro. Echter, betreft het hier dan ook vaak een refurbished exemplaar en geen 100% nieuwe Dell laptop. Wil je graag een volledige nieuwe Dell laptop inclusief krachtige processor en ruime opslagcapaciteit, dan kan het prijskaartje snel oplopen tot 700 à 850 euro. En voor de Dell gaming laptops kan de prijs zelfs tot 1200 euro of meer gaan.

 

Q3: Hoe kun je een Dell laptop resetten?

Je kunt een Dell laptop heel eenvoudig resetten of naar de fabriekinstellingen herleiden door middel van menu “Instellingen” in Windows 10 of via het geavanceerde opstartmenu in het oudere besturingssysteem Windows 7. Aangezien de meeste Dell laptops tegenwoordig zijn uitgerust met een Windows 10 besturingssysteem zullen we onze uitleg hier verder op baseren.

Zo dien je eerst en vooral het Start-menu aan te klikken. Eenmaal dit geopend is, kun je verder doorklikken naar “Open Instellingen” waarop een kader verschijnt met “Update & Beveiliging”. Dubbelklik op de knop “Update en Beveiliging” zodat het volgende tabblad “Herstel” kan verschijnen. Dit tabblad bevindt zich aan de linkerkant van het geopende venster. Klik op de knop “Aan de slag” om vervolgens verder door te klikken op “Alles verwijderen”. Bevestig nogmaals via de knop “Bestanden verwijderen en het station opschonen” zodat het tabblad “Opnieuw instellen” opduikt.

Zodra je op de knop “Opnieuw instellen” geklikt hebt, zal de laptop starten met het wissen van de harde schijf. Het is daarom een aanbeveling om op voorhand, indien je dat wenst, een back-up te nemen van de harde schijf.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES