5 beste Desktop PC’s Test van 2022

Laatste update: 04.07.22

 

Beste desktop pc’s – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het ruime aanbod maakt het soms moeilijk een goede keuze te maken tussen de verschillende desktops pc. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, hebben we in de tabel hieronder alvast een overzicht gemaakt van 3 hedendaagse topproducten. Zo zou je kunnen kiezen voor de Compugear Premium PC8400-16SH desktop die is uitgerust met een krachtige Intel Core i5 processor en hierbij gebruik maakt van 6 afzonderlijke processorkernen. Echter blijkt ook de Lenovo Thinkcentre M71e een schot in de roos te zijn. Hij maakt gebruik van het Windows 10 besturingssysteem en biedt een uitbreidbaar intern geheugen van 4 tot 8 GB aan.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste desktop pc’s (Reviews) van 2022

 

Er is heel wat aanbod op het gebied van desktop pc’s. Dit maakt de keuze niet altijd makkelijk. Moet je dan kiezen voor een mini desktop pc of een groter exemplaar? En hoe zit het dan met het merk? Geef je de voorkeur aan een Asus notebook, een Medion desktop pc of een standaard desktop pc? Er zijn heel wat kwalitatieve desktops te vinden die afkomstig zijn van de populairste en beste merken. Om het jou wat makkelijker te maken, hebben we alvast 5 topproducten geselecteerd. Neem daarbij het advies van experts ter harte alsook de meningen van klanten vermeld in de online reviews.

 

1. Compugear Premium PC8400-16SH Core i5 16GB RAM 240GB SSD 1TB HDD

 

Compugear is een vaste waarde op het gebied van desktop pc’s en behoort misschien wel tot de beste merken. Of hij ook voorzien is van het laagste prijskaartje dat valt nog even te bezien. Toch zien we vooral overtuigende reacties van tevreden klanten verschijnen waardoor we vermoeden dat dit mogelijks een topproduct is.

Hij behoort alvast tot de krachtige en beste desktop pc’s op basis van het type processor en het aantal processorkernen. Zo maakt hij gebruik van de Intel Core i5 processor en biedt hij maar liefst 6 processorkernen aan. Hierbij bedraagt de maximale kloksnelheid ruim 2,8 GHz en de totale turbofrequentie ruim 4 GHz. Het ruime interne geheugen van 16 GB kan makkelijk worden uitgebreid tot een capaciteit van 32 GB. Als we dan kijken naar de maximale opslagcapaciteit dan kunnen we over maar liefst 1240 GB beschikken, verdeeld over een HDD en SSD schijf.

Deze desktop pc i5, met het Windows 10 besturingssysteem, wordt daarnaast gekenmerkt door een hoge harde schijf snelheid van ruim 7200 RPM. Hij beschikt trouwens ook over een Onboard videokaart, 9 USB poorten, een VGA aansluiting én een HDMI en DVI-D aansluiting. Besef wel dat hij niet voorzien is van een bluetooth functie en hij al zeker niet tot de goedkope apparaten uit de lijst behoort.

 

Voordelen:

Processor: deze desktop pc is uitgerust met één van de meest krachtige hedendaagse processors namelijk de Intel Core i5 en biedt hierbij 6 processorkernen aan.

Opslagcapaciteit: hij maakt gebruik van een intern geheugen dat kan worden uitgebreid van 16 naar 32 GB. Dit wordt aangevuld met een totale opslagcapaciteit van maar liefst 1240 GB verdeeld over enerzijds een HDD schijf en anderzijds een SSD schijf.

Aansluitingsmogelijkheden: de desktop beschikt over maar liefst 9 afzonderlijke USB poorten en wordt verder aangevuld met een VGA aansluiting, een DVI-D aansluiting én HDMI.

Handig in gebruik: het is één van de meest krachtige desktops uit deze lijst met een harde schijf snelheid die moeiteloos 7200 RPM haalt. Verder wordt er gebruik gemaakt van het Windows 10 besturingssysteem.

 

Nadelen:

Prijzig: het zal je allicht niet verwonderen dat het prijskaartje hier duidelijk ook een pak hoger ligt dan normaal.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Lenovo Thinkcentre M71e Desktop (Refurbished) Intel Dual Core G620 4GB Windows 10

 

Door te kiezen voor deze Lenovo Thinkcentre desktop pc kies je, in tegenstelling tot het vorige product, duidelijk voor een aanbieding. De lage prijs maakt hem dan ook een pak toegankelijker voor het grote publiek. Echter zul je er wel rekening mee moeten houden dat het om een refurbished exemplaar gaat en dus jammer genoeg geen volledig nieuwe desktop pc betreft. Toch kan hij misschien voor jou wel de beste desktop pc zijn? Laten we even kijken.

Zo is hij uitgerust met de krachtige Intel Pentium processor en biedt hij maar liefst 2 processorkernen aan. Wat betreft het interne geheugen start je met ongeveer 4 GB maar die overigens uitbreidbaar blijkt tot maximaal 8 GB. De totale opslagcapaciteit van het apparaat wordt geschat op 250 GB die volledig geïntegreerd wordt dankzij een HDD kaart. In tegenstelling tot het vorige apparaat is er dus jammer genoeg geen sprake van een SSD schijf. Dit brengt de uiteindelijke harde schijf snelheid op 5400 RPM.

Verder geniet je een degelijke Intel HD Graphics videokaart alsook 6 USB poorten, een VGA en DVI-I aansluiting. Hij is evenals voorzien van het Windows 10 besturingssysteem maar beschikt verder niet over wifi noch over bluetooth. Voor beginners kan hij vast en zeker als een kwalitatieve optie beschouwd worden zolang je maar beseft dat hij niet meteen de beste desktop gaming pc is.

 

Voordelen:

Processor: ook hier mag je zeker zijn van een krachtige en betrouwbare Intel Pentium processor die overigens 2 afzonderlijke kernen aanbiedt.

Intern geheugen: de desktop wordt geleverd met een intern geheugen van zo’n 4 GB dat je, indien gewenst, makkelijk kunt uitbreiden naar maar liefst 8 GB.

Opslagcapaciteit: wat de maximale opslagcapaciteit betreft kun je gebruik maken van maar liefst 250 GB die volledig worden aangewend dankzij een HDD schijf.

Handig in gebruik: verder zul je zien dat het apparaat gekenmerkt wordt door heel wat aansluitingsmogelijkheden. Denk bijvoorbeeld maar aan een VGA én DVI-I aansluiting alsook 6 afzonderlijke USB poorten.

 

Nadelen:

Geen bluetooth: jammer genoeg is deze desktop pc niet voorzien van een bluetooth functie.

Geen gaming: als gaming desktop is dit apparaat jammer genoeg minder geschikt. Als fervent gamer ga je dus maar beter op zoek naar een nog krachtiger exemplaar.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Medion Erazer X67065 Gamin PC Intel Core i5-9400F Windows 10 Home

 

Ben je bewust op zoek naar een desktop gaming pc dan lijkt dit apparaat van Medion wel wat voor jou te zijn. Het betreft dan misschien niet meteen een desktop pc i7, toch is hij met z’n Intel Core i5 processor en maar liefst 6 processorkernen uitermate geschikt voor het spelen van games.

Je geniet een ruim intern geheugen dat minimaal 16 GB bedraagt en makkelijk kan worden uitgebreid naar 32 GB. Als we de totale opslagcapaciteit bekijken dan zien we dat je over een HDD capaciteit van 1000 GB beschikt aangevuld met een SSD capaciteit van maar liefst 256 GB. In tegenstelling tot de vorige apparaten zul je zien dat deze desktop gebruik maakt van de bekende NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti videokaart en over een videokaart geheugen beschikt van maar liefst 6144 MB.

Je kunt daarnaast gebruik maken van maar liefst 8 USB poorten, een HDMI en DVI-D aansluiting. Het aansluiten van een hoofdtelefoon vormt dan ook geen enkel probleem. Ook hier behoort ethernet tot de mogelijkheden en wordt er gebruik gemaakt van het Windows 10 besturingssysteem. Echter is er geen mogelijk tot wifi noch bluetooth.

 

Voordelen:

Gaming: dankzij de combinatie tussen de krachtige processor en videokaart, blijkt deze desktop uitermate geschikt voor de fervente gamers.

Opslagcapaciteit: de maximale opslagcapaciteit van deze desktop wordt geschat op maar liefst 1256 GB, verdeeld over een HDD en SSD schijf. Het interne geheugen van 16 GB kan dan weer worden uitgebreid naar 32 GB.

Videokaart: de desktop maakt gebruik van een NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti videokaart die een ruim geheugen van wel 6144 MB aanbiedt.

Handig in gebruik: je geniet verschillende aansluitingsmogelijkheden zoals 8 USB poorten, de mogelijk om een headset in te pluggen, een HDMI poort en een DVI-D aansluiting.

 

Nadelen:

Prijzig: het is mogelijk dat sommigen het toestel net iets te prijzig vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. HP Compaq 8300 Elite SFF Desktop Refurbished 4GB RAM 500GB HDD

 

Wil je liever niet zoveel geld spenderen maar tegelijk wel zeker zijn van een kwalitatieve en gebruiksvriendelijke desktop pc? Dan lijkt dit apparaat van HP misschien wel wat voor jou te zijn. Houd er wel rekening mee dat de HP Compaq pro desktop pc een refurbished exemplaar is en dus niet 100% nieuw is. Dat zou een mogelijke verklaring kunnen zijn voor het uitblijven van online reacties.

Hij wordt gekenmerkt door een krachtige Intel Core i5 processor en maar liefst 4 processorkernen. Aanvullend geniet je een intern geheugen van ongeveer 4 GB dat je zonder problemen kunt uitbreiden tot maar liefst 32 GB. Wat betreft de maximale opslagcapaciteit kun je rekenen op een totaal van 500 GB allemaal geïntegreerd door middel van de HDD kaart. Verder mag je zeker zijn van een degelijke Intel HD Graphics videokaart met een gedeeld videokaartgeheugen en maar liefst 10 USB poorten inclusief 1 VGA aansluiting.

In tegenstelling tot de vorige desktops die we hier besproken hebben, maakt dit toestel gebruik van het Windows 10 Pro besturingssysteem. Hierbij is ethernet ook een mogelijkheid met een maximale snelheid van 1000 Mbps. Echter is er geen wifi noch bluetooth voorhanden.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: indien je op zoek bent naar een betaalbare desktop pc dan is dit exemplaar vast en zeker een meer dan goede aanbeveling.

Intern geheugen: je beschikt over een handig intern geheugen van maar liefst 4 GB dat je makkelijk en snel kunt uitbreiden tot 32 GB.

Handig in gebruik: de desktop is voorzien van diverse extra mogelijkheden en functies. Denk maar aan de VGA aansluiting, de krachtige Intel HD Graphics videokaart, het Windows Pro besturingssysteem en de 10 afzonderlijke USB poorten.

 

Nadelen:

Refurbished: echter is het wel belangrijk om te vermelden dat het hier om een refurbished exemplaar gaat. Deze desktop is bijgevolg niet 100% nieuw.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Yours Desktop PC i7 16GB 2TB 240GB SSD HDMI/W10

 

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te opteren voor deze unieke desktop pc van het bekende merk Yours. Deze wordt gekenmerkt door de bijzonder krachtige Intel Core i7 processor en biedt maar liefst 6 verschillende processorkernen aan. Het interne geheugen van 16 GB kan vervolgens makkelijk worden uitgebreid tot het dubbele aantal, 32, GB. Wat betreft de totale opslagcapaciteit ben je verzekerd van maar liefst 2000 GB op de HDD schijf aangevuld met 250 GB op de SSD schijf.

Hij blijkt overigens ook voorzien te zijn van een gedeeld videokaartgeheugen waarbij gebruik gemaakt wordt van de Intel UHD Graphics 630 videokaart. Overigens beschik je over 4 USB poorten, een HDMI/VGA aansluiting en een krachtig Windows 10 besturingssysteem. Ook hier moeten we vermelden dat noch wifi noch bluetooth tot de mogelijkheden behoren.

Wanneer we een blik op de online reviews werpen dan moeten we vaststellen dat er tot op heden nog geen reacties werden geplaatst. Het is mogelijk dat sommige klanten het prijskaartje misschien toch iets te duur vinden en daarom twijfelen over een aankoop ervan. Toch willen wij jou aanraden om deze desktop even te bekijken en misschien is het wel wat voor jou.

 

Voordelen:

Aansluitingen: je zult zien dat het apparaat gebruik maakt van 4 verschillende USB poorten en daarnaast wordt aangevuld met een HDMI/VGA aansluiting.

Totale opslagcapaciteit: de desktop beschikt over een SSD schijf met een opslagcapaciteit van 256 GB en een HDD schijf met een capaciteit van ruim 2000 GB. Dit brengt de totale opslagcapaciteit op maar liefst 2256 GB.

Processor: de desktop pc werd voorzien van een Intel Core i7 processor en biedt hierbij tot wel 6 verschillende processorkernen aan.

 

Nadelen:

Kostenplaatje: het hoge prijskaartje zou wel eens het addertje onder het gras kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Desktop pc’s Koopgids

 

Als je besluit een desktop pc aan te kopen dan is het uiteraard een goede aanbeveling om met verschillende factoren rekening te houden. Denk hierbij niet alleen aan het RAM geheugen en de totale opslagcapaciteit, maar eveneens aan de processor inclusief z’n snelheid en de gebruikte videokaart. Alvorens je dus de verschillende desktops met elkaar gaat vergelijken, raden wij jou aan om de koopgids hieronder even grondig te bekijken. Ga daarbij eventuele aanbiedingen en leuke promoties alvast niet uit de weg noch het advies van klanten en experts.

Wat is een desktop pc

Het aanbod aan computers is vandaag de dag bijzonder uitgebreid en het is dan ook niet verwonderlijk dat er verschillende types bestaan. Zo heb je de mogelijkheid om te kiezen voor de zogenaamde desktop pc die gekenmerkt wordt door unieke computerkast die op zijn beurt dan weer is uitgerust met alle mogelijke computercomponenten. Dat wil dus zeggen dat je hierop ook nog eens een apart beeldscherm alsook een computermuis én toetsenbord zult moeten aansluiten.

In sommige gevallen is het mogelijk dat bij de aankoop van een desktop pc meteen ook een toetsenbord alsook muis worden aangeboden. Dat is altijd handig aangezien het geheel dan bijna zo goed als gebruiksklaar is. Toch willen wij jou aanraden om niet meteen de eerste de beste desktop pc aan te kopen. Bekijk z’n mogelijkheden op het gebied van opslag, processor en eventuele aansluitingsmogelijkheden.

 

De processor en zijn bijbehorende snelheid en kernen

De processor zou wel eens één van de meest belangrijke onderdelen van de desktop pc kunnen zijn, zeker wanneer je op zoek bent naar een uiterst snelle computer. Door te kiezen voor een krachtige processor, zoals de hedendaagse Intel Core i5 en i7, kunnen programma’s ook veel sneller geladen en geopend worden. Kortom, de reactietijd versnelt aanzienlijk, wat een groot pluspunt is als je vaak je computer nodig hebt of gebruikt.

De processor wordt overigens ook vaak omschreven met de term “CPU” wat staat voor “Central Processing Unit” of in het Nederlands de zogenaamde “Centrale Verwerkingseenheid”. De snelheid waarmee de processor werkt, wordt omschreven als de kloksnelheid, aangeduid in GHz. Hoe hoger de kloksnelheid, hoe krachtiger de processor en bijgevolg hoe korter de reactietijd zal zijn. Met andere woorden, met een kloksnelheid van 3 GHz zullen programma’s sneller worden geopend dan met een kloksnelheid van 2 GHz.

Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met de processorkernen, ook wel de zogenaamde “cores” genaamd. Ook hier geldt; hoe meer processorkernen hoe beter aangezien dan de verwerkingstaken kunnen worden verdeeld. Zo zal een processor met 8 processorkernen de taken veel beter kunnen verdelen dan een processor die over slechts 2 kernen beschikt.

 

Het gebruik van een videokaart

Naast de processor kan ook de videokaart een belangrijk onderdeel zijn van de desktop pc. Zo kan een videochip ook worden aangewend om bepaalde programmataken, vaak grafisch gericht, te verwerken. Met andere woorden, een videokaart kan een grote rol spelen in het genereren van perfecte en heldere beelden, wat bijzonder handig kan zijn voor gamers. Als je niet van plan bent om bijzonder zware applicaties te gebruiken en niet echt een fervent gamer bent, dan is de aanwezigheid van een videokaart minder van belang.

 

Het RAM of werkgeheugen

Uiteraard blijkt ook het RAM geheugen, ook wel omschreven als werkgeheugen, een belangrijke onderdeel te zijn als je op zoek bent naar een desktop pc. Het RAM geheugen wordt steevast uitgedrukt in GB en kan mee de snelheid van je desktop pc gaan bepalen. Indien je dus op zoek bent naar een desktop pc die snelle reactietijden kan garanderen, dan is het belangrijk om een zo ruim mogelijk RAM geheugen te voorzien. Een desktop pc met een RAM geheugen van 8 GB zal resulteren in een snellere pc dan eentje met slechts 4 GB aan RAM geheugen.

Algemeen kunnen we stellen dat voor normaal dagelijks gebruik een desktop pc met een RAM geheugen van 4 GB ruim voldoende zal zijn. Ben je echter van plan om de pc ook te gebruiken voor zwaardere applicaties, games en videobewerkingssoftware? Dan raden we jou aan om uit te kijken naar een desktop pc met een RAM geheugen van 8 tot zelfs 16 GB.

Interne geheugen in verhouding met SSD en HDD

Naast het RAM geheugen zal ook het interne geheugen en bijgevolg de totale opslagcapaciteit, wat meer vertellen over de mogelijkheden van de desktop pc. Zo kan de totale opslagcapaciteit verdeeld worden over 2 verschillende harde schijven; de zogenaamde HDD schijf en de SSD schijf. HDD staat voor Hard Disk Drive en wordt beschouwd als een langzame doch goedkope harde schijf. SSD is de afkorting van Solid State Drive en wordt beschouwd als een opslagmedium dat sneller werkt dan een HDD en bijgevolg ook duurder is.

In de meeste desktop pc’s wordt tegenwoordig een combinatie aangeboden van beide schijven. Dan kun je bijvoorbeeld vaststellen dat de totale opslagcapaciteit maar liefst 1240 GB bedraagt, waarvan 1000 GB op de HDD staat en 240 GB op de SSD schijf. Op die manier heb je een mooie combinatie van beide die resulteren in een uitstekend functionerende desktop pc. Sommige oudere desktop pc’s zijn echter alleen voorzien van een HDD schijf. Bekijk of het dan mogelijk is om deze uit te breiden met een SSD schijf.

 

Besturingssysteem, aansluitingen en connectiviteit

Op het gebied van besturingssysteem zul je zien dat de meeste desktop pc’s voorzien van een krachtig Microsoft besturingssysteem. In de meest recente gevallen gaat het hier dus om een Windows 10 of Windows 10 Pro besturingssysteem. Met andere woorden, de keuze op dit vlak is vrijwel miniem tot onbestaande.

Wat de aansluitingen en connectiviteit betreft, heb je wel degelijk heel wat meer keuze. zo is het handig om uit te kijken naar een desktop pc die meerdere USB poorten aanbiedt. Daarnaast kunnen ook video aansluitingen zoals HDMI, VGA en DVI een goede aanbeveling zijn. Dergelijke aansluitingen bieden je namelijk de mogelijkheid om een monitor, beamer of tv op de desktop pc aan te sluiten. Wil je graag audio-apparatuur kunnen aansluiten, bekijk dan of er AUX-aansluitingen voorhanden zijn.

Wat betreft de connectiviteit konden we vaststellen dat heel wat desktop pc’s niet voorzien waren van bluetooth of wifi. Vandaag de dag is dat gelukkig al heel wat veranderd. Zo kun je tegenwoordig opteren voor een desktop pc die voorzien is van een ingebouwde wifi kaart zodanig dat een draadloze verbinding met het internet kan worden gemaakt.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES