5 beste Desktop PC’s Test van 2024

Laatste update: 21.04.24

 

Beste desktop pc’s – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Pcman Budget PC – AMD 3000G kies je voor een compacte desktop pc die voorzien is van een 4GB DDR4 intern geheugen dat – indien gewenst – verder kan worden uitgebreid. Ben je toch eerder op zoek naar een desktop pc die geschikt is om te gamen? Dan lijkt de Rebelplay Game PC – Core i9 voorzien van een Intel Core i9 processor en NVIDIA GeForce RTX 3060 videokaart misschien wel een betere aanbeveling. In de onderstaande tabel hebben we voor de volledigheid nog een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- én nadelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste desktop pc’s (Reviews) van 2024

 

Een desktop computer kan door de grootte enkel thuis gebruikt worden en is niet handig om mee te nemen op verplaatsing zoals een laptop. Een desktop is natuurlijk veel krachtiger en je beschikt over veel meer mogelijkheden op professioneel gebied. We hebben enkele computer met elkaar vergelijken op vlak van prijs en kwaliteit zodat je eenvoudig de beste desktop computer kunt kopen.

 

1. Pcman Budget PC – AMD 3000G – AMD Vega 3 video – 4 GB geheugen – 120 GB SSD

 

Ben je van plan om een (nieuwe) desktop pc te kopen en ben je daarbij op zoek naar een goede combinatie tussen kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid én betaalbaarheid? Dan raden wij jou aan om deze budget pc van het bekende en populaire merk Pcman eens even onder de loep te nemen. Hoewel hij misschien niet voorzien is van de laagste prijs, kan hij wel degelijk als desktop pc aanbieding worden beschouwd.

Zo steunt de desktop pc van Pcman op het gebruik van een krachtige AMD Athlon processor die verdeeld wordt over 2 kernen en een kloksignaal-frequentie garandeert van maximaal 3,5 GHz. Dit wordt aangevuld met een AMD A320 moederbordchipset, een krachtige batterij én een intern DDR4 geheugen van 4GB dat – indien gewenst verder kan worden uitgebreid tot 64GB. Daardoor kan een relatief korte opstarttijd alsook aanzienlijke reactiesnelheid worden beoogd.

Maar er is natuurlijk nog heel wat meer om over naar huis te schrijven. Zo geniet je een ruime SSD opslagcapaciteit van 120GB, een ruim vermogen tot 450W, diverse aansluitingsmogelijkheden en een AMD Radeon Graphics videokaart met gedeeld geheugen. Kortom, een toppertje dat tegen een correcte en toegankelijke prijs wordt aangeboden wat gelijk resulteert in een gemiddelde eindscore van 4,9 sterren.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de desktop pc wordt geleverd inclusief een bijbehorend netsnoer een informatieve handleiding.

Uitvoering: de desktop pc kent een breedte van 17,5 cm en wordt verder aangevuld met een hoogte van 35 cm ,een lengte van 35 cm en een gewicht van 6 kg.

Besturingssysteem: bij aankoop wordt de desktop pc voorzien van het vooraf geïnstalleerde Windows 11 Pro besturingssysteem.

 

Nadelen:

Geen bluetooth: houd er rekening mee dat de desktop pc niet voorzien is van een geïntegreerde bluetooth functie.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Rebelplay Game PC – Core i9 – RTX 3060 – 16GB RAM – 500GB M-2 SSD – RGB

 

Denk je erover na een (nieuwe) desktop pc te kopen en is budget daarbij van minder groot belang? Dan kunnen wij jou alvast dit model van het bekende – en misschien ook wel meteen beste – merk Rebelplay warm aanbevelen. Of je ook meteen voor één van de desktop pc aanbiedingen kiest, valt sterk te betwijfelen. Toch lijken heel wat klanten overtuigd van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding, getuige de vele positieve reviews en de mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren. Kortom, de moeite waard om deze desktop pc eens even onder de loep te nemen.

Zo zul je zien dat de Rebelplay game pc is uitgerust met een krachtige Intel Core i9 processor verdeeld over 8 processorkernen en aangevuld met een krachtige luchtkoeling. De desktop pc wordt daarbij geleverd inclusief een degelijk intern geheugen van 16GB dat – indien gewenst – verder kan worden uitgebreid tot 32GB. Dit alles wordt aangevuld met een ruime SSD opslagcapaciteit van maar liefst 500GB.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles om over naar huis te schrijven want daarnaast geniet je eveneens een NVIDIA GeForce RTX 3060 videokaart met een bijbehorend geheugen van 12GB, verschillende aansluitingsmogelijkheden, een Windows 11 besturingssysteem, bluetooth 4.2 én wifi. Bij aankoop worden een wifi met bluetooth adapter alsook een voedingskabel standaard meegeleverd.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de computer wordt geleverd inclusief een wifi met bluetooth adapter en een bijbehorende voedingskabel.

Opslagcapaciteit: de Rebelplay game pc kent een ruime SSD opslagcapaciteit van maar liefst 500GB.

Gebruiksgemak: de desktop pc is niet alleen geschikt voor dagelijks gebruik maar is daarnaast ook ideaal om films/series te bekijken, foto- én videobewerking te voltooien en games te spelen.

Aansluitingen: de HDMI-aansluiting wordt moeiteloos aangevuld met een DisplayPort en maar liefst 7 USB-poorten.

 

Nadelen:

Prijzig: het hogere prijskaartje zou wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Linux computer desktop pc/ AMD Ryzen 5 5600 / 16 Gb ram / 512 Gb SSD

 

Of je met de Linux desktop pc ook meteen voor één van de goedkope toestellen uit de selectie kiest, valt sterk te betwijfelen. Toch lijken heel wat klanten duidelijk overtuigd van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding en de gebruiksvriendelijkheid wat resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren. Kortom, meer dan de moeite waard om deze desktop pc even van naderbij onder de loep te nemen.

Zo blijkt de desktop pc voorzien van een krachtige ingebouwde AMD Ryzen 5 processor van de 5e generatie die maar liefst 6 processorkernen telt en daarbij een maximale kloksnelheid én turbofrequentie van respectievelijk 3,6 en 4,1 GHz weet te behalen. Dit wordt aangevuld met een actieve/ passieve luchtkoeling en een zogenaamd Socket AM4 moederbord.

Net zoals de vorige toppertjes, is ook dit exemplaar uitgerust met een DDR4 intern geheugen die een standaard capaciteit van 16GB aanbiedt maar verder kan worden uitgebreid naar 64GB. Dit wordt verder aangevuld met een ruime SSD opslagcapaciteit van 512GB en een krachtige NVIDIA GeForce GT 710 videokaart met 2G aan geheugen. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangedikt met verschillende netwerkverbindings- én aansluitingsmogelijkheden alsook het bekende Linux besturingssysteem.

 

Voordelen:

Opslagcapaciteit: je bent verzekerd van een bijzonder ruime SSD opslagcapaciteit van maar liefst 512GB waardoor hij met rede tot de beste desktop pc’s uit het rijtje behoort-

Aansluitingen: de 8 USB-poorten worden aangevuld met een VGA-ingang, een HDMI-aansluiting, een DVI-I poort, een Line in Input Port en een hoofdtelefoonuitgang.

Processor: de desktop is uitgerust met een AMD Ryzen 5 processor van de 5e generatie die maar liefst 6 processorkernen telt.

 

Nadelen:

Prijzig: dat je met de Linux niet meteen voor een desktop pc aanbieding lijkt te kiezen, mag uiteraard vrij duidelijk zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Compugear Premium PA9600-8SH – Desktop PC // AMD A8 / 8GB – 1120 GB

 

In tegenstelling tot het vorige toppertje, lijk je met de Compugear Premium PA9600-8SH desktop pc wel meteen voor een aanbieding te kiezen. Het apparaat is daarbij voorzien van een krachtige AMD A8 processor die maar liefst 2 kernen telt en daarbij een standaard kloksnelheid genereert van 3,1 GHz dat makkelijk kan worden opgedreven tot 3,4 GHz.

Aangevuld met het 8GB DDR4 RAM geheugen en de totale HDD én SSD opslagcapaciteit van maar liefst 1120 GB, kies je dan ook voor een degelijke en uiterst krachtige desktop pc. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een harde schijf snelheid van 7200 RPM, een geïntegreerde AMD Radeon R7 videokaart, diverse aansluitingsmogelijkheden, ethernet en het voorgeprogrammeerde Windows 11 besturingssysteem.

Nemen we gelijk een kijkje naar de online reviews dan zien we dat heel wat klanten tevreden zijn over de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Slechts één koper lijkt problemen te ondervinden met de USB-aansluiting aan de voorzijde van het apparaat.

 

Voordelen:

Opslagcapaciteit: de Compugear Premium desktop pc wordt gekenmerkt door een ruime HDD opslagcapaciteit van 1000GB (of 1TB) die wordt aangevuld met een SSD opslagcapaciteit van 120GB.

Harde schijf: de harde schijf kent daarbij een aanzienlijk hoge snelheid van maar liefst 7200 RPM.

Geheugen: het geheel wordt aangevuld met een DDR4 intern geheugen van 8GB en een krachtige AMD A8 processor.

Handig in gebruik: naast ethernet geniet je ook wifi, diverse aansluitingsmogelijkheden en een dvd/cd brander/ speler.

 

Nadelen:

Niet gebruiksvriendelijk: volgens één koper zou de USB-poort aan de voorzijde van het apparaat niet naar behoren functioneren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Intel Desktop PC / Computer – i7 10700 8-core – 500GB SSD (M.2) – 3TB HDD

 

We sluiten het rijtje af met de bekende Intel desktop pc die – in tegenstelling tot de voorgaande toppertjes – gekenmerkt wordt door een bijzonder krachtige Intel Core i7 processor van de 11e generatie en daarbij maar liefst 6 processorkernen telt. Daardoor weet hij een standaard kloksnelheid van 3 GHz te genereren die kan oplopen tot een turbofrequentie van wel 4,7 GHz.

Maar er zijn natuurlijk nog heel wat meer pluspunten te noteren. Zo is kent het apparaat een DDR4 RAM geheugen van 16GB dat – indien gewenst – verder kan worden uitgebreid tot 64GB. Dit wordt aangevuld met een ruime HDD opslagcapaciteit van 3000GB en een SSD opslagcapaciteit van 512GB wat het totale plaatje op maar liefst 3512GB brengt. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangedikt dankzij de verschillende aansluitingsmogelijkheden, de degelijke Intel UHD Graphics videokaart, het Windows 10 Pro besturingssysteem, bluetooth en de ethernet / wifi functie.

Hoewel heel wat klanten duidelijk tevreden zijn over de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid, lijkt een enkele koper dat toch niet helemaal. Zo zou er een m2 schroefje op het moederbord ontbreken.

 

Voordelen:

Toepassing: ben je op zoek naar een multifunctionele desktop pc die niet alleen geschikt is voor dagdagelijks gebruik maar daarnaast ook in staat is tot foto/ videobewerking, het bekijken van films en gaming materiaal, dan is dit apparaat een goede aanbeveling.

Verbindingen: naast de ethernet en wifi functie geniet je tevens ook van een geïntegreerde bluetooth 5.1 functiemogelijkheid.

Aansluitingen: de verschillende USB-poorten worden aangevuld met een hoofdtelefoonuitgang, een HDMI-aansluiting, een VGA en PS2 poort.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: volgens één koper zou de kwaliteit van het geleverde moederbord niet geheel naar behoren zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Desktop pc’s Koopgids

 

Een desktop computer heeft veel meer vermogen dan een laptop en is geschikt voor veel verschillende toepassingen. Je kunt een desktop computer aanbieding gebruiken voor tekstverwerking of om presentaties te maken maar je kunt er ook op internetten en zelfs leren programmeren. Sommige zijn krachtig genoeg om te gebruiken als gaming computer maar de meeste worden gebruikt voor andere doeleinden. Als je de beste desktop computers wilt kopen dan moet je de volgende factoren vergelijken: de processor, de harde schijf, het beeldscherm, de grafische kaart, het geluid en de prijs.

De processor van de computer

De processor van een computer kun je vergelijken met het brein van een mens. Dit toestel voert de verschillende opdrachten van een computer uit. Hoe krachtiger de processor, hoe meer taken je kunt uitvoeren. Een krachtige processor zorgt ook voor een snelle uitvoering van de taken.

Momenteel zijn er twee belangrijke fabrikanten op het vlak van processors namelijk Intel en AMD. Beide maken geregeld nieuwe en betere processors dus de keuze hangt volledig van de koper af. Meestal koop je een computer met een processor van hetzelfde merk als je vorige computer, zeker als je tevreden was over de werking.

Er zijn verschillende soorten processors afhankelijk van het aantal kernen die ze bevatten. Een dual core processor heeft twee kernen en de meeste computer beschikken tegenwoordig over zo’n model. Toch zijn er ook al computers met een quad core processor die vier kernen heeft. Dit laatste model kan veel meer taken uitvoeren op een snelle manier. Als je dus vele bewerkingen tegelijk wilt uitvoeren is een quad core processor de beste aanbeveling.

Als je van plan bent om te gamen kies dan voor een krachtige processor. Vooral ook voor VR gaming heb nood aan een krachtige computer met een goede HDMI verbinding.

 

Welke harde schijf?

Er zijn twee soorten waaruit je kunt kiezen namelijk een HDD en een SSD. De HDD of Hard Disk Drive gebruikt een schijf om gegevens op te schrijven. Omdat de schijf op gang moet komen duurt het langer eer de informatie kan gelezen worden. Deze harde schijven kunnen echter een enorme hoeveelheid aan gegevens opslaan, er zijn al modellen die wel 3 TB of meer opslagruimte hebben.

Een SSD of Solid State Drive gebruikt microchips om de gegevens op te bewaren en werkt daardoor veel sneller. Een SSD is een goede optie voor gaming computers want het spel zal sneller starten en werken. Deze modellen beschikken meestal over minder opslagruimte dan een HDD en zijn ook duurder om aan te schaffen.

Sommige computers gebruiken beide soorten om de werking te optimaliseren. Je kunt dan bestanden die je weinig gebruikt zoals foto’s en video’s bewaren op de HDD terwijl je de SSD volledig kunt gebruiken om tijdelijke bestanden van programma’s op te plaatsen.

Let vooral ook op de opslagruimte van de harde schijf. Het is beter om aanbiedingen te zoeken met een hoge opslagruimte zodat je vele bestanden kunt bewaren.

 

Computerscherm

Het scherm van een desktop computer kun je apart bijkopen. Dit heeft het grote voordeel dat je zelf de grootte en de resolutie van het beeldscherm kunt kiezen. Op die manier kun je zelf een scherm kopen die voldoet aan het gebruik van je computer.

Als je de computer gebruikt om films en series te kijken dan zul je natuurlijk een zo groot mogelijk scherm willen om te kunnen genieten van het beeld. De resolutie is ook belangrijk want dit bepaalt de kwaliteit van het beeld. Een hogere resolutie zorgt voor een scherper beeld en een betere kleurweergave.

Je moet echter rekening houden met de grafische kaart die in je desktop computer zit. Het beeldscherm moet de resolutie van je grafische kaart aankunnen dus het is aanbevolen om de aankoop van het scherm op dit gegeven te baseren.

Grafische kaart en geluid

De grafische kaart zorgt, in combinatie met het beeldscherm, voor een goede weergave van het beeld. Vooral als je van plan bent om de computer te gebruiken voor gaming of om films of series te kijken is dit belangrijk. Personen die de computer nodig hebben voor tekstverwerking of presentaties hoeven hier niet te veel aandacht aan te besteden.

Het geluid is ook belangrijk maar meestal zijn de standaard luidsprekers van een computer niet echt van goede kwaliteit. Het kan daarom interessant zijn om apart een set luidsprekers te kopen die zorgen voor een betere geluidservaring.

Let tenslotte nog op de prijs, sommige kopers willen enkel maar goedkope desktop computers kopen. Je kunt zeker mooie promoties vinden als je online enkele producten opzoekt.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES