5 Beste Digitale Camera’s Test van 2024

Laatste update: 22.07.24

 

Digitale Camera’s – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het is tegenwoordig niet altijd eenvoudig om meteen een degelijke digitale camera aan te kopen. Dit heeft vooral te maken met het ruime assortiment dat er tegenwoordig op de markt gebracht is. Zo zijn sommige apparaten uitgerust met iets meer functies in vergelijking met andere digitale camera’s. Wij hebben daarom even uitgerust wat de 3 beste digitale camera’s van het moment zijn. De Canon EOS 1300D + 18-55mm III is een digitale camera die je op een eenvoudige manier met je smartphone kunt verbinden door middel van HDMI of USB. De Nikon D3300 + 18-55mm AF-P VR hoeft zeker en vast niet onder te doen. De camera is voorzien van heel wat functies en levert foto’s en video’s op van een uitstekende beeldkwaliteit.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Digitale Camera’s (Reviews) van 2024

 

De kwaliteit van digitale camera’s gaan er elk jaar op vooruit. Als je graag reist dan neem je natuurlijk ook graag foto’s van de plaatsen die je bezoekt. Wij hebben vijf verschillende digitale camera’s vergeleken op basis van online reviews. Als je dus op zoek bent om een goede camera te kopen lees dan gerust verder en maak voor jezelf uit welke de beste digitale camera is!

 

1. Canon EOS 1300D 18-55mm III

 

Met deze Canon kun je snel je foto’s delen via Wifi en daarna bekijken op je smartphone of je tablet. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon delen door je camera aan te sluiten via USB of HDMI. Je kunt er prachtige video’s mee maken dankzij de ultrascherpe Full HD-resolutie met een frame rate van 30 beelden per seconde.

Dankzij de 18 megapixelsensor en de DIGIC 4+ en ISO100-6400 maakt het niet meer uit als er te weinig licht is, hij maakt nog altijd prachtige foto’s. Natuurlijk beschikt hij ook over rode ogen reductie. Je kunt verder nog kiezen tussen verschillende filters en met de snelle autofocus blijven bewegende beelden scherp in beeld.

De online reviews geven een positief advies over dit product. Voor een aanvaardbare prijs krijg je goede kwaliteit terug. De foto’s zijn prachtig en haarscherp en hij heeft vele gebruiksmogelijkheden. Het enige minpuntje is dat de batterij niet lang genoeg meegaat.

Deze digitale camera van Canon is het populairste product op dit moment. Je kunt foto’s delen via de ingebouwde wifi en het toestel beschikt ook over verschillende aansluitingen. Je kunt video’s opnemen met Full HD kwaliteit en dankzij de verschillende filters en functies maak je prachtige foto’s.

 

Voordelen:

Video: je kunt video’s maken met een Full HD resolutie en die bovendien een framerate heeft van 30 fps. Zo ben je zeker van vloeiende beelden met een goede kwaliteit.

Bestanden delen: je kunt foto’s of video’s delen via de ingebouwde wifi of met de NFC functie. Zo kun je eenvoudig bestanden overzetten naar je smartphone of tablet.

Foto: je kunt prachtige foto’s maken met een resolutie van 18 megapixels. Bovendien beschikt het toestel over verschillende filters en functies waaruit je kunt kiezen om je foto’s nog beter te maken.

 

Nadelen:

Zoom: de zoom van het apparaat is niet echt sterk. Als je veel wilt inzoomen dan kun je best een betere lens kopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Nikon D3300 18-55mm AF-P VR

 

Met de D3300 maak je foto’s en films met een hoge resolutie. Dankzij de grote beeldsensor worden de kleinste details vastgelegd met uitstekende scherpte. Hij heeft 24,2 megapixels en met de draadloze mobiele adapter kun je al je beelden uploaden via een smartphone of tablet.

Met het ISO-bereik van 100-12800 kun je ook heldere foto’s maken bij weinig licht. Verder kun je ook actiefoto’s maken met vijf beelden per seconde om bewegende beelden beter vast te leggen. Hij beschikt ook nog over dertien verschillende effecten om je foto’s en video’s te bewerken. Door z’n lage prijs behoort hij tot de goedkope digitale camera’s.

Kopers zijn heel tevreden over dit product en geven dus een positief advies. De kwaliteit van de camera is top en dit voor een goedkope prijs. Hij maakt haarscherpe foto’s en heeft vele gebruiksmogelijkheden. Hij is niet te zwaar maar volgens één gebruiker is hij iets te kwetsbaar. Een mooie digitale camera aanbieding!

De digitale camera met de laagste prijs is dit product van Nikon. De hoge beeldkwaliteit zorgt voor uitstekende en heldere foto’s. Het apparaat beschikt over verschillende effecten en je kunt via de adapter eenvoudig foto’s en video’s uploaden. Natuurlijk kun je er ook video’s mee opnemen.

 

Voordelen:

Video: ook dit apparaat maakt video’s met een Full HD beeldkwaliteit. De snelheid van de beelden kan oplopen tot 50p of 60p om te zorgen voor vloeiende beelden zelfs bij hele snelle bewegingen.

Foto: het toestel heeft een resolutie van 24,2 megapixels zodat je verzekerd bent van foto’s met een uitstekende kwaliteit.

Adapter: met de draadloze adapter kun je makkelijk foto’s of video’s overzetten naar een smartphone of een tablet.

Goedkoop: vanwege de lage prijs zullen vooral kopers met een beperkt budget opteren voor dit product.

 

Nadelen:

Gewicht: voor enkele kopers is de camera nogal zwaar waardoor het na langdurig gebruik kan zorgen voor last aan de armen of handen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Sony A58 18-55mm + 55-200 mm II Spiegelreflexcamera

 

Met deze camera met zijn 20,1 megapixels kun je indrukwekkende foto’s maken. Leg elk klein detail vast dankzij de het brede gevoeligheidsbereik, zelfs op plaatsen met weinig licht. Door de sensor en de BIONZ-beeldverwerkingsprocessor ben je altijd verzekerd van scherpe en heldere foto’s.

Je kunt er ook vloeiende en gedetailleerde Full HD-video’s mee maken. Met de OLED Tru-Finder krijg je een nauwkeurige, real-time weergave van de opname die je maakt.

Je kunt opnames maken met een snelheid van maar liefst 8 frames per seconde, zo kun je de actie vastleggen terwijl het bezig is.

Dit top product krijgt alleen maar positieve reviews. Zo is hij gebruiksvriendelijk en maakt hij haarscherpe foto’s. Hij is aanbevolen voor beginnende fotografen die nog maar weinig van reflexcamera’s weten.

Ook dit apparaat van Sony beschikt over Full HD kwaliteit voor video’s en maakt indrukwekkende foto’s dankzij de hoge resolutie. Het toestel is heel geschikt voor beginnende fotografen die nog niet veel ervaring hebben met een reflexcamera.

 

Voordelen:

Foto: de camera heeft een resolutie van 20,1 megapixel. Dit zorgt voor een goede beeldkwaliteit van de foto’s. Alle details worden opgenomen dankzij het brede gevoeligheidsbereik.

Video: je kunt beelden opnemen met een Full HD kwaliteit. Bovendien kun je tijdens het filmen de beelden zien op de OLED Tru-Finder.

Scherm: het display van de camera is draaibaar zodat je foto’s kunt maken vanuit alle mogelijke hoeken.

 

Nadelen:

Momenteel kunnen we enkel maar positieve reviews vinden over dit product. Het is een goede koop voor beginners.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Canon EOS 750D + 18-55mm IS STM

 

Deze camera is ideal voor beginnelingen met creatieve ambities. Hij is perfect om prachtige foto’s en Full HD-filmpjes te maken. Je kunt de kleinste details vastleggen met deze camera, je kunt er op elk onderwerp mee scherpstellen, waar het zich ook bevindt. Via Wifi en NFC kun je dan ook nog makkelijk verbinden en je foto’s en video’s delen.

Leg alle actie vast met 5 beelden per seconde en maak opnamen vanuit verschillende hoeken met het kantelbare LCD-scherm. Dankzij het grote gevoeligheidsbereik is het ook eenvoudiger om opnames te maken bij weinig licht.

Gebruikers van dit product vinden hem echt top! Hij is heel gebruiksvriendelijk, vooral voor mensen met weinig ervaring met een reflexcamera. De prijs ligt iets hoger maar je krijgt er topkwaliteit voor terug. Verder beschikt hij ook over vele gebruiksmogelijkheden.

Canon is één van de beste merken op het vlak van digitale camera’s, net zoals Nikon. Dit product is geschikt voor beginners en je kunt er alle onderwerpen mee scherpstellen. Via de draadloze verbinding kun je vlug je foto’s en video’s delen en dankzij het kantelbare scherm kun je mooie selfies maken.

 

Voordelen:

Bestanden delen: het apparaat is uitgerust met wifi en NFC die je kunt gebruiken om eenvoudig foto’s en video’s over te zetten naar smartphones, tablets of andere compatibele apparaten.

Canon Camera Connect: je kunt deze app gebruiken om je camera vanop afstand te bedienen met je smartphone of tablet. Dit maakt het mogelijk om groepsfoto’s te maken zonder dat je een fotograaf nodig hebt.

Beeldkwaliteit: de camera maakt foto’s met een resolutie van 24,2 megapixels en kan video’s maken met een Full HD kwaliteit. De kwaliteit van de beelden is dus uitstekend.

 

Nadelen:

Wifi: de wifi kun je niet gebruiken om bestanden over te zetten naar een PC. Om dit te kunnen doen heb je een kabel nodig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Nikon D5300 + 18-105mm VR

 

Deze Nikon beschikt over Wifi en GPS om eenvoudig je beelden te delen en je kunt hem ook makkelijk verbinden met een smartphone of tablet. Je kunt de grote monitor kantelen om zo vanuit verschillende punten foto’s en video’s te maken.

Ook bij weinig licht biedt hij scherpe beelden dankzij de hoge ISO prestaties. Hij beschikt ook nog over een HDMI ingang om hem aan je televisie aan te sluiten!

De online reviews liegen er niet om en geven een overwegend positief advies over dit product.

Hij maakt haarscherpe foto’s, is heel gebruiksvriendelijk en ligt makkelijk in de hand. Hij heeft verder ook vele gebruiksmogelijkheden. Een mooie digitale camera aanbieding!

Deze digitale camera van Nikon is voorzien van een draadloze verbinding zodat je makkelijk je foto’s kunt overzetten naar je smartphone. Het display is kantelbaar om vanuit alle hoeken mooie foto’s te kunnen maken. Via de HDMI aansluiting kun je de camera verbinden met je televisie om video’s af te spelen die je gemaakt hebt.

 

Voordelen:

Lens: wanneer je dit toestel koopt kun je kiezen uit zes verschillende lenzen. Zo kun je als gevorderde fotograaf zelf de lens van je keuze kiezen.

Beeldkwaliteit: de foto’s worden gemaakt met een resolutie van 24,2 megapixels. Je kunt ook video’s maken in Full HD resolutie voor de beste kwaliteit.

 

Nadelen:

Batterij: de batterij van het toestel loopt vlug leeg. Het is daarom beter om een tweede batterij te kopen als reserve.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Digitale camera’s koopgids

 

Hoewel je tegenwoordig al goede foto’s kunt maken met de camera van je smartphone, heeft een digitale camera toch nog altijd veel meer te bieden. De kwaliteit is beter en je beschikt over meer instellingen. Als je van plan bent om een nieuwe digitale camera te kopen houd dan rekening met de resolutie, de lens en zoom, het geheugen, de functies en de prijs.

Resolutie

De resolutie van een digitale camera wordt aangeduid door het aantal megapixels. Een megapixel zijn eigenlijk één miljoen pixels en hoe meer megapixels een camera heeft, hoe scherper de foto’s zullen zijn. Als een foto meer megapixels heeft kun je het ook in een groter formaat afdrukken, voor een A4 formaat is het meestal genoeg om een digitale camera met 10 megapixel te kopen maar voor een foto op posterformaat schaf je beter een model met 20 megapixel of meer aan.

Als je kiest voor een model die ook video’s kan opnemen dan moet je ook rekening houden met het aantal beelden per seconde. Het geluid is dan ook belangrijk, sommige camera’s nemen geluid op met twee microfoons om ruis te onderdrukken. De meeste digitale camera’s nemen tegenwoordig beelden op met HD kwaliteit. Het nadeel van video is dat je geheugenkaart veel sneller vol raakt dan wanneer je alleen foto’s neemt.

 

Lens en zoom

De lens is van een digitale camera is heel belangrijk voor de kwaliteit van je foto’s. De waarde wordt meestal weergegeven in mm en hier geldt: hoe kleiner de afstand, hoe meer beeld je kunt opnemen in je foto. Als je kiest voor een lens met een grotere brandpuntsafstand dan kun je voorwerpen vanop een grote afstand fotograferen. Als je voorwerpen van dichtbij wilt fotograferen kies dan voor een kleine afstand onder de 35 mm, als je echter vanop een grote afstand foto’s wilt nemen dan kun je beter een telelens kopen met een afstand van 300 mm.

De zoomfunctie van een digitale camera wordt ingedeeld over digitale en optische zoom. Optische zoom moet hier altijd de voorkeur krijgen want hiermee behoud je de kwaliteit van het voorwerp die je wilt fotograferen. Met digitale zoom verlies je veel beeldkwaliteit en krijg je een korrelig resultaat, je kunt het vergelijken met de zoom van een smartphone camera. De optische zoom is dus veel belangrijker dan de digitale zoom.

 

Geheugen

De meeste digitale camera’s beschikken over weinig standaard geheugen om foto’s te bewaren. Als je gebruik maakt van het intern geheugen dan moet je de camera ook verbinden met de computer om de foto’s eraf te kunnen halen. Nieuwere modellen zijn uitgerust met de NFC (Near Field Communication) functie om je camera draadloos en vlug te verbinden met een ander apparaat.

De meeste camera’s werken echter nog altijd met externe geheugenkaarten die je in het toestel kunt plaatsen. Dit biedt een groot voordeel want je kunt een geheugenkaart makkelijk wisselen als het vol is en ze nemen ook weinig plaats in dus je kunt ze makkelijk meenemen. De meeste computers en laptops beschikken over een gleuf om de geheugenkaart in te steken zodat je meteen je foto’s kunt overzetten. Er bestaan verschillende geheugenkaarten en de opslagruimte kun je zelf kiezen, controleer wel of de kaart compatibel is met je camera.

Functies en prijs

Een belangrijke en nuttige functie van een digitale camera is beeldstabilisatie. Als je een foto neemt houd je je handen nooit voor 100% stil, als je toestel over beeldstabilisatie beschikt worden eventuele bewegingen gestabiliseerd. Dit is ook handig als je bewegende beelden wilt schieten.

De meeste instellingen van een digitale camera gebeuren automatisch, zo heb je meer slaagkans op een gelukte foto en moet je zelf niet veel prutsen vooraleer je foto’s kunt nemen. Zo beschikken vele camera’s over verschillende modes om landschappen, sportfoto’s en zelfs fotos bij kaarslicht of van een zonsondergang te maken.

Bij andere functies is het beter als je deze zelf handmatig kunt aanpassen, denk bijvoorbeeld maar aan de scherpstelling. Bij vele camera’s gebeurt dit automatisch maar kun je dit zelf ook aanpassen om je bijvoorbeeld op een onderwerp te focussen en de rest wazig te laten.

De sluitertijd is handig om foto’s te nemen bij weinig licht. Kies voor een langere sluitertijd als je bij weinig licht mooie foto’s wilt maken. En tenslotte het diafragma die de hoeveelheid licht op de beeldsensor regelt. Dit bepaalt de scherpte van een foto.

Je kunt verschillende toestellen vergelijken online en zelf kiezen welke functies er voor jou belangrijk zijn. Om een mooie aanbieding te vinden van goede kwaliteit kun je je baseren op de reviews van andere gebruikers.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES