5 Beste Draadloze Toetsenborden Test van 2024

Laatste update: 21.04.24

 

Draadloze Toetsenborden – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een draadloos toetsenbord is altijd handig. Zo zit je niet langer verveeld met een heleboel kabels. Toch is het niet altijd makkelijk om nu te weten welk draadloos toetsenbord het beste is. Daarom willen wij jou graag eventjes op weg helpen. Zo zijn we op zoek gegaan naar de 3 beste hedendaagse draadloze toetsenborden. Zo wordt het Logitech K400 Plus draadloos toetsenbord werkelijk aangeraden. Met dit product zou je bijvoorbeeld je computer of je televisietoestel vanaf de bank kunnen bedienen. Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor de Logitech MK235. Dit draadloos toetsenbord werkt op basis van een bijzonder krachtige batterij die over een lange levensduur beschikt.

ComputerComputer
Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Draadloze Toetsenborden (Reviews) van 2024

 

Maak nu komaf met alle kabels op je bureau wanneer je op de computer aan het werken bent en schaf jezelf een draadloos toetsenbord aan. Maar welk toetsenbord past het best bij jou? Wat is de beste aankoop? Om de keuze makkelijker te maken hebben wij vijf verschillende toetsenborden op een rijtje gezet en vergeleken op basis van online reviews. Lees gerust verder en kies er het beste toetsenbord voor jezelf uit.

 

1. Logitech K400 Plus Draadloos Touch Toetsenbord

 

Dit draadloos toetsenbord van Logitech maakt het mogelijk om je computer en zelfs je televisie vanuit je zetel te besturen.

Het is een toetsenbord die ook uitgerust is met een touchpad en het heeft een draadloos bereik tot 10 meter. Sluit gewoon de kleine USB ontvanger aan op je computer of televisie en je kunt meteen je toetsenbord gebruiken.

Het is eenvoudig in gebruik, je kunt met de pijltjestoetsen navigeren door websites en met de mediatoetsen heb je vlug toegang tot media opdrachten. Dit toetsenbord werkt tot 18 maanden lang met de batterijen en zelfs langer als je de aan/uitknop gebruikt.

De vele online reviews geven een positief advies weer over dit product. De kopers zijn tevreden over de goede kwaliteit en vinden het toestel handig in gebruik. Het touchpad werkt prima en de prijs is ook redelijk goedkoop. Sommigen vinden het product te kwetsbaar.

Een draadloos toetsenbord kan best wel handig zijn omdat je dan van al die vervelende kabels af bent. Dit model is afkomstig van het merk Logitech en kan op heel wat positieve online reacties van de klanten rekenen. Daardoor zou het misschien wel eens tot de populairste draadloze toetsenborden kunnen behoren.

 

Voordelen:

Bereik: met dit draadloos toetsenbord heb je een bereik van wel 10 meter. Zo kun je bijvoorbeeld je computer of televisietoestel vanuit de zetel perfect bedienen.

Batterij: het draadloze toetsenbord is voorzien van een krachtige batterij met een levensduur van ongeveer 18 maanden. Door de aan- en uitschakelaar te gebruiken zal de levensduur van de batterijen bovendien nog toenemen.

Gebruiksvriendelijk: je hoeft enkel de kleine USB ontvanger te gaan aansluiten op je laptop of je televisietoestel. Vervolgens is het mogelijk om het toetsenbord te gebruiken.

 

Nadelen:

Buigbaar: een kleine minderheid van de kopers merkt op dat het toetsenbord buigbaar is. Dit maakt het voor hen extra kwetsbaar.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Logitech MK235 Draadloos Toetsenbord en Muis

 

De Logitech MK235 is een draadloos toetsenbord met muis die extra lang meegaan door de lange levensduur van de batterijen. Het is een QWERTY toetsenbord met een normale grootte en staat op stevige pootjes die ook nog eens verstelbaar zijn.

De toetsen werden behandeld met een lak die het vervagen van de letters tegengaat en het toetsenbord is bestand tegen morsen. Plug gewoon de USB ontvangen in je televisie of computer en je kunt het toetsenbord gebruiken. Het heeft een bereik van 10 meter en heeft een sterke verbinding dus je zult geen last hebben van vertragingen.

De meeste kopers zijn heel tevreden over deze draadloos toetsenbord aanbieding. Het apparaat is eenvoudig in gebruik en heeft een goede kwaliteit. Het behoort tot de categorie van goedkope draadloze toetsenborden en is duurzaam. Het is ook nog licht en compact dus je kunt het makkelijk overal mee naartoe nemen.

Net zoals het voorgaande draadloze toetsenbord is ook dit apparaat afkomstig van het bekende en gewaardeerde merk Logitech. We durven vermoeden dat het voor heel wat personen ook veruit het beste merk zal zijn. Bovendien zul je meteen versteld staan van het gunstige tarief van dit draadloze toetsenbord.

 

Voordelen:

Prijskaartje: in vergelijking met de andere 4 draadloze toetsenborden, beschikt dit exemplaar helemaal over de laagste prijs.

Handig in gebruik: dit QWERTY draadloze toetsenbord is voorzien van handige pootjes die je bovendien ook nog eens kunt verstellen. Verder is dit apparaat ook bestand tegen kruimels en morsen.

Toetsen: de toetsen van dit toetsenbord werden bovendien afgwerkt met een speciale coating. Daardoor zullen de letters en symbolen niet vervagen.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: een kleine minderheid van de kopers vindt het draadloze toetsenbord toch wel bijzonder kwetsbaar en vrij matig van kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Apple Magic Keyboard met numeriek toetsenblok – Oplaadbare batterij

 

Ben je reeds in het bezit van één of meerdere Apple toestellen waaronder een Macbook, dan loont het alvast de moeite om even een kijkje te nemen naar dit unieke ergonomisch draadloos toetsenbord. Hoewel het toetsenbord in een prachtig zilver design wordt aangeboden, bestaat eveneens de mogelijkheid om het in een neutrale antraciet grijze  kleur te bestellen. Aan jou de keuze dus!

Het Magic keyboard van Apple inclusief afzonderlijk bijhorend numeriek toetsenblok maakt gebruik van de veelvoorkomende QWERTY toetsencombinatie en is daarnaast voorzien van makkelijk te bedienen vlakke toetsen waaronder enkele handige multimedia sneltoetsen.

Het draadloos toetsenbord werkt op basis van een handige bluetooth functie en garandeert een aanzienlijk bereik van wel 5 meter. Hoewel niet meteen één van de goedkope draadloze toetsenborden, wordt hij door heel wat klanten wel beschouwd als een echt paradepaardje wat 4,8 sterren oplevert.

 

Voordelen:

Voeding: het Magic keyboard van Apple is uitgerust met een krachtige oplaadbare geïntegreerde batterij die – zodra volledig opgeladen – makkelijk voldoende stroom voor een volledige maand kan leveren.

Numeriek keypad: in tegenstelling tot heel wat andere draadloze toetsenborden, blijkt dit exemplaar alvast uitgerust met een afzonderlijk numeriek toetsenblok.

Bluetooth: dankzij de aanwezige bluetooth functie – die overigens een ruim bereik van 5 meter garandeert – kan een makkelijk verbinding tot stand komen met je bijbehorende Macbook.

 

Nadelen:

Prijs: hoewel klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit, vindt één koper zijn prijskaartje toch wel behoorlijk duur.

Geen gaming: ben je als fervent gamer op zoek naar een draadloos gaming toetsenbord, dan is dit exemplaar van Apple misschien niet meteen de allerbeste aanbeveling binnen dit segment.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. RK61 RGB Mechanical Gaming Keyboard – Ergonomisch en Draadloos Toetsenbord 

 

Spendeer je dagelijks toch heel wat uurtjes computergames dan loont het misschien wel de moeite om dit ergonomische en 100% draadloze gaming toetsenbord van Royal Kludge even te bekijken. Zo wordt het RK61 RGB gaming toetsenbord, inclusief veelvoorkomende QWERTY toetsenbord lay-out, gekenmerkt door hoge mechanische toetsen waaronder heel wat multimedia sneltoetsen. Verder is er per afzonderlijke toets ook verlichting voorzien zodanig dat je zelfs bij schemerdonker probleemloos kunt verder gamen.

Maar uiteraard is het Royal Kludge gaming toetsenbord veel meer dan dat. Zo kun je – weliswaar dankzij de aanwezigheid van de ingebouwde bluetooth functie – een draadloze verbinding genereren met een bereik van wel 5 meter. Dit alles wordt aangevuld met een krachtige oplaadbare batterij, programmeerbare toetsen en een keyboard dat 100% morsbestendig blijkt.

Bekijken we de online reviews dan zien we meteen een mooie eindscore van 4,8 sterren passeren. Klanten blijken voornamelijk overtuigd van de aangeboden kwaliteit en de snelle meegeleverde USB-C kabel. Slechts één koper ergert zich aan het dat het keyboard zo nu en dan niet naar behoren zou functioneren hoewel dit ook aan een productiefout zou kunnen te wijten zijn.

 

Voordelen:

Bluetooth: hoewel je het toetsenbord ook bedraad kunt gebruiken, blijkt het mogelijk om een draadloze connectie aan te gaan via de aanwezige bluetooth functie en dit alles binnen een bereik van 5 meter.

Keyboard: het keyboard valt op vanwege zijn grote mechanische toetsen, de aparte verlichting per toets én de frequent voorkomende QWERTY toetsenbord lay-out.

Morsbestendig: in tegenstelling tot heel wat andere draadloze toetsenborden, blijkt dit exemplaar alvast 100% morsbestendig te zijn.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: volgens één koper zou het toetsenbord niet altijd naar behoren werken wat leidt tot een gemiddelde beoordeling door de desbetreffende klant.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Logitech Keys-To-Go Draadloos Toetsenbord voor iPad

 

Het Logitech Keys-To-Go toetsenbord is een heel dun toetsenbord die je gemakkelijk kunt verbinden via Bluetooth. Door de compacte vorm kun je het overal mee naartoe nemen in je tas of rugzak. Het is gemaakt van FabricSkin waardoor het bestand is tegen morsen en zelfs kruimels onder de toetsen.

Het toestel is gemakkelijk schoon te vegen en weegt weinig. De oplaadbare batterijen gaan tot 3 maanden mee. Dit toetsenbord is zowel geschikt voor iPad, iPhone, Apple TV en nog veel meer andere producten.

De meesten zijn heel tevreden over hun aankoop en schrijven positieve reviews. Het toestel is van goede kwaliteit en is eenvoudig in gebruik. Je kunt het eenvoudig meenemen door het lichte gewicht en de compacte vorm en de speciale knoppen werken ook goed. Voor sommigen is de prijs te hoog en is de aan/uitknop net iets te klein.

Net zoals verschillende andere apparaten die we hierboven reeds besproken hebben, behoort ook dit draadloze toetsenbord tot het bekende merk Logitech. Alvorens je het apparaat besluit aan te kopen dan kunnen wij jou aanraden om eerst een kijkje te nemen naar de verschillende voor- en nadelen ervan.

 

Voordelen:

Formaat: dit draadloze toetsenbord is eigenlijk vrij compact en dun qua ontwerp. Dit maakt het dan ook iets eenvoudiger om zomaar overal mee naartoe te nemen.

Materiaal: het toetsenbord is vervaardigd uit stevig en duurzaam FabricSkin en is daardoor zelfs beschermd tegen morsen of kruimels.

Batterijen: het apparaat werkt op basis van een paar krachtige batterijen die wel 3 maanden meegaan. Achteraf kun je deze batterijen steeds opnieuw opladen.

 

Nadelen:

Budget: het prijskaartje had voor een aantal gebruikers toch wel een tikkeltje lager mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Draadloze toetsenborden koopgids

 

Een draadloos toetsenbord biedt een belangrijk voordeel ten opzichte van een toetsenbord met kabel, je beschikt over meer bewegingsvrijheid om te werken of the internetten. Je kunt een traditioneel of een mechanisch toetsenbord kopen, en dan moet je ook nog beslissen waarvoor je het wilt gebruiken want er bestaan speciale modellen om te gamen. Verder kun je nog rekening houden met eventuele extra toetsen en de prijs van het product.

 

 

Traditioneel of mechanisch

Een traditioneel toetsenbord beschikt over toetsen die bevestigd zijn op een stukje rubber. Dankzij de veerkracht van het rubber gaat de toets terug naar boven wanneer je het ingedrukt hebt. Deze zijn meestal niet erg stevig en gaan vlugger kapot, ze zijn wel goedkoper dan andere toetsenborden.

Een mechanisch toetsenbord gebruikt een soort van schakelaar onder de toetsen. Dit type heeft enkele voordelen. Je hoeft bijvoorbeeld de toets niet helemaal in te drukken om de aanslag te registreren. Dit zorgt ervoor dat je sneller complete teksten kunt typen zonder terug te hoeven keren om een bepaalde toets opnieuw in te drukken. Deze toetsenborden zijn meestal gemaakt van stevig materiaal en hebben een lange duurzaamheid.

Er bestaan ook toetsenborden die speciaal gemaakt zijn voor gamers. Deze toetsenborden zijn uitgerust met extra knoppen om profielen op te slaan of andere acties uit te voeren. Verder beschikken deze toetsenborden meestal over een LED verlichting en een design die meteen in het oog springt.

Je kunt ook een toetsenbord in combinatie met een muis kopen, omdat deze apparaten samen gebruikt worden is het meestal voordeliger om ze allebei tegelijk te kopen. Je kunt makkelijk mooie aanbiedingen vinden waarbij je zowel een toetsenbord als een muis krijgt voor een deftige prijs.

 

Ergonomisch of niet?

Personen die dagelijks veel voor de computer zitten en het toetsenbord gebruiken lopen het risico om RSI (Repetitive Strain Injury) op te lopen. Om dit te vermijden kun je best een ergonomisch toetsenbord kopen.

Deze toetsenborden hebben dezelfde lay-out als een gewoon toetsenbord en kunnen zowel qwerty als azerty zijn, maar de toetsen worden schuin geplaatst of het toetsenbord wordt verdeeld in twee blokken.

Op dit manier neem je een natuurlijke houding aan bij het typen zodat je minder kans hebt op RSI. Vele toetsenborden beschikken tegenwoordig ook over een polssteun die de meeste druk van je polsen wegneemt.

 

Extra toetsen op een toetsenbord

Zoals we al eerder gezegd hebben kan een toetsenbord over speciale extra knoppen beschikken. Dit komt vooral voor bij gaming toetsenborden. Deze zijn meestal voorzien van knoppen die je kunt programmeren om bepaalde acties uit te voeren tijdens een game of om je spelersprofielen op te slaan.

Tegenwoordig beschikken gewone toetsenborden echter meestal ook over extra sneltoetsen of multimediatoetsen. Dit kan variëren van knoppen om de muziekspeler van je computer mee te bedienen. Zo hoef je het programma niet te openen maar kun je op het toetsenbord zelf veranderen van liedje of het volume hoger of lager zetten.

Meestal zijn deze extra toetsen instelbaar en kun je ze zelf een bepaalde handeling toewijzen. Op die manier kun je eenvoudiger met je toetsenbord werken en sneller bepaalde handelingen uitvoeren.

Sommige modellen beschikken over een touchpad zoals deze die aanwezig zijn op een laptop. Zo kun je zonder muis de cursor bewegen en klikken op programma’s en bestanden. De handelingen zijn meestal wel beperkt met een touchpad want je beschikt niet over de bewegingsvrijheid die je hebt met een muis.

 

 

Verbinding en prijs

Een draadloos toetsenbord is handig maar het is een goede aanbeveling om te letten op het bereik van de verbinding. Sommige modellen kunnen tot 10 meter ver werken maar andere modellen hebben maar een bereik van 3 meter.

De duur van de batterijen is ook belangrijk want niet elk toetsenbord is even zuinig in het gebruik van energie. Let bij de aankoop op de gebruiksduur van de batterijen en ook hoeveel batterijen je nodig hebt om het toetsenbord van stroom te voorzien. Als je veel batterijen nodig hebt en dit gebeurt regelmatig dan kan dit oplopen tot een hoge extra kost.

Een draadloos toetsenbord kan verbinding maken via infrarood maar er zijn ook andere manieren. Zo werken vele modellen met een kleine USB ontvanger die je gewoon in de computer steekt en je kunt meteen het toetsenbord gebruiken. Andere producten kun je via bluetooth met je computer verbinden.

Je kunt best eerst de verschillende toetsenborden met jouw eisen vergelijken om te kijken welke het beste toetsenbord voor jouw situatie is. Als je wilt besparen dan koop je best online want meestal wordt een product goedkoper aangeboden dan in de winkel.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES