5 Beste Draadloze Hoofdtelefoons voor TV Test van 2024

Laatste update: 22.07.24

 

Draadloze Hoofdtelefoons voor TV – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met een draadloze hoofdtelefoon voor tv kun jij op een ontspannen manier genieten van je favoriete film of tv-serie. Doordat er tegenwoordig zoveel verschillende modellen op de markt gebracht zijn, is het niet altijd eenvoudig om er de beste draadloze hoofdtelefoon uit te kiezen. Daarom zijn we op zoek gegaan naar 3 hedendaagse toppertjes die we graag even aan jou willen voorstellen. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de PowerLocus MoonFly Koptelefoon die meteen in het oog springt vanwege zijn uitgebreide design mogelijkheden en de aanwezigheid van tal van extra’s zoals een noise cancelling functie en een afstandsbediening. Daartegenover staat de Sennheiser RS 175 die gekenmerkt wordt vanwege zijn over-ear design met brede verstelbare hoofdband en zachte oorkussens. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Draadloze Hoofdtelefoons voor TV (Reviews) van 2024

 

Heb je meerdere televisies in huis en hoor je altijd het geluid van die andere televisie terwijl je naar je favoriete serie zit te kijken? Schaf jezelf dan een een draadloze hoofdtelefoon aan speciaal voor je TV. Wij hebben vijf verschillende producten vergeleken, kies er zelf de beste draadloze hoofdtelefoon voor TV uit.

 

1. PowerLocus MoonFly Koptelefoon Over-Ear met Active Noise Cancelling

 

In de top 3 beste draadloze hoofdtelefoons voor tv zul je vast en zeker dit exemplaar van PowerLocus kunnen spotten waarbij kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en draagcomfort moeiteloos met elkaar worden gecombineerd. Kortom, de moeite waard om deze draadloze over-ear MoonFLY hoofdtelefoon even onder de loep te nemen.

Zo wordt deze draadloze hoofdtelefoon gekenmerkt door een bijzonder krachtige ingebouwde accu die – indien helemaal opgeladen – een ruime gebruiksduur van wel 70 uren leveren kan. Indien gewenst kun je hem ook bedraad gebruiken met behulp van de meegeleverde – en overigens makkelijk los te koppelen – 1,2 meter lange kabel. Het geheel wordt verder aangevuld met een ingebouwde microfoon, een handige noise cancelling functie en de zogenaamde ANC-technologie die allen bijdragen aan een optimale geluidskwaliteit.

En uiteraard heeft men ook aan het draagcomfort gedacht. Zo geniet je een stel superzachte oorbeschermers, een brede verstelbare hoofdband en blijkt de koptelefoon na gebruik makkelijk opvouwbaar. Hoewel 1 klant niet overtuigd lijkt van de aangeboden kwaliteit, reageert de overgrote meerderheid duidelijk enthousiast.

 

Voordelen:

Bluetooth: ben je op zoek naar een over-ear draadloze hoofdtelefoon voor tv, dan lijkt dit exemplaar – vanwege de bluetooth 5.0 functie – alvast een schot in de roos. Hij kan overigens ook met andere apparaten – ongeacht het besturingssysteem – worden verbonden.

Voeding: het apparaat is uitgerust met een krachtige ingebouwde batterij die gemakkelijk kan worden opgeladen en vervolgens – draadloos – een gebruiksduur van wel 70 uren garandeert.

USB-C: met behulp van de meegeleverde USB-C kabel is het mogelijk om dit type draadloze hoofdtelefoon in minder dan 2 uur weer volledig op te laden.

Handig in gebruik: de verstelbare hoofdband, de superzachte oorbeschermers en de ingebouwde microfoon dragen alvast bij aan het comfort en gebruiksgemak. Dit wordt versterkt door de aanwezigheid van de ANC functie, het ruime frequentiebereik van 2.4Hz tot 2.48kHz, de draaibare oorschelpen, de ingebouwde microfoon en de aanwezigheid van een afstandsbediening.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: we stellen vast dat één enkele klant niet helemaal tevreden blijkt over de aangeboden kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Sennheiser RS 175 – Draadloze over-ear koptelefoon – Zwart

 

Net zoals de bekende JBL hoofdtelefoon draadloos behoort ook dit toestel van Sennheiser alvast tot de populaire toppertjes binnen deze reeks. Bovendien wordt deze draadloze hoofdtelefoon voor tv – die momenteel ook nog eens tegen een verlaagde prijs wordt aangeboden – geleverd inclusief zendstation, wat het uiteindelijke gebruiksgemak alleen maar ten goede komt. Kortom, de moeite waard om deze draadloze hoofdtelefoon even onder de loep te nemen.

Zo zul je zien dat de Sennheiser RS 175 in eerste instantie gekenmerkt wordt door een degelijk over-ear design met een brede verstelbare hoofdband en zachte extra grote oorkussens die je oren helemaal omgeven. Hoewel de hoofdtelefoon draadloos functioneert – en daarbij zelfs een batterijduur van maar liefst 18 uren alsook bereik tot 100 meter aangeeft – bestaat eveneens de mogelijkheid om hem bedraad aan te sluiten. Zo kun je hem met behulp van de meegeleverde audiokabel onder meer aansluiten op je tv of hifi-geluidsinstallatie.

Verder kun je het volume van deze draadloze hoofdtelefoon makkelijk aanpassen via de geïntegreerde knoppen op de oorschelpen die bijdragen aan het comfort. Houd er wel rekening mee dat dit apparaat niet voorzien is van een noise cancelling functie noch microfoon. Desondanks lijken de meeste klanten overtuigd, getuige de mooie gemiddelde eindscore van 4,6 sterren.

 

Voordelen:

Volume: je kunt het volume van de hoofdtelefoon eenvoudig aanpassen met behulp van de knoppen op de oorschelp.

Design: de hoofdtelefoon wordt gekenmerkt door een comfortabel over-ear design met een extra brede verstelbare hoofdband en grote zachte oorkussens.

Audiokabel: bij aankoop wordt een aparte audiokabel meegeleverd waarmee je de set op je tv of hifi-geluidsinstallatie kunt aansluiten.

 

Nadelen:

Geen noise cancelling: jammer genoeg is deze hoofdtelefoon die draadloos functioneert niet voorzien van een geïntegreerde noise cancelling functie.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Auna Silencium draadloze koptelefoon 2,4GHz TV HiFi

 

Mag het iets meer zijn dan kun je altijd nog kiezen voor de Silencium draadloze koptelefoon van Auna. Het betreft een over-ear hoofdtelefoon die wordt geleverd inclusief een zendstation en kan gebruikt worden in combinatie met tv, MP3, HiFi en cd’s. In combinatie met de 2,4 GHz digitale signaaloverdracht, de gevoerde oorschelpen en de verstelbare beugel zorgt hij dan ook voor een optimaal comfort.

Net zoals de andere draadloze hoofdtelefoons uit dit rijtje, is ook dit exemplaar voorzien van een degelijke bluetooth functie die een ruim bereik van wel 20 meter aanreikt. Bovendien zal de hoofdtelefoon eventuele storingen door externe apparaten zoveel mogelijk proberen vermijden door continu en geheel automatisch van frequentie te veranderen. Kortom, je zult weinig tot geen last ondervinden van omgevingsgeluiden.

Eenmaal de accu van de koptelefoon is opgeladen, ben je verzekerd van een maximale gebruiksduur van maar liefst 8 uren. Hij wordt geleverd inclusief een stroomkabel, een RCA naar 3,5 mm klinkkabel, een 3,5 naar 3,5 mm klinkkabel, een optische kabel en 2 AAA batterijen. Jammer genoeg zijn er nog geen online reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de verpakking omvat een hoofdtelefoon inclusief zendstation en telt verder ook een stroomkabel, 2 AAA batterijen, een informatieve meertalige handleiding en diverse klinkkabels.

Bereik: dankzij de krachtige bluetooth functie kan zonder problemen een ruim bereik van wel 20 meter ver worden gegarandeerd.

Signaaloverdracht: deze unieke over-ear hoofdtelefoon wordt gekenmerkt door een degelijke 2,4 GHz digitale signaaloverdracht.

 

Nadelen:

Prijzig: ben je van plan om deze draadloze hoofdtelefoon aan te kopen dan zul je zien dat het prijskaartje hier toch wel wat hoger ligt dan gemiddeld.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Sony MDR-RF895RK – Draadloze over-ear koptelefoon – Met zendstation voor TV of Receiver

 

Deze unieke MDR-RF895RK draadloze over-ear hoofdtelefoon van Sony wordt jou aangeboden inclusief een bijbehorend zendstation en is speciaal ontwikkeld voor gebruik met je televisietoestel en/ of receiver. Net zoals heel wat andere setjes binnen dit segment, valt ook hier de brede verstelbare hoofdband op in combinatie met de superzachte oorbeschermers die elk op hun beurt bijdragen aan het gebruiksgemak.

De aanwezigheid van het zendstation doet overigens meteen vergeten dat de over-ear hoofdtelefoon niet voorzien is van een bluetooth functie. Dat betekent dus dat de draadloze verbinding tot stand komt op basis van het zendstation dat met je televisietoestel of versterker verbonden moet worden. Dit alles wordt aangevuld met een stemmodus functie, een 3,5 mm Jack aansluiting en een gebruiksduur van ongeveer 20 uren zodra de batterij is opgeladen.

Hoewel de mogelijkheden op het eerste gezicht veelbelovend lijken, moeten we jammer genoeg enige verdeeldheid onder de klanten vaststellen. Voor sommigen is dit duidelijk een topproduct gebleken terwijl anderen niet overtuigd lijken van de kwaliteit.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de Sony MDR-RF895RK draadloze over-ear hoofdtelefoon wordt jou aangeboden inclusief een bijbehorend netsnoer, een aansluitkabel, een oplaadstation en een informatieve handleiding.

Installatie: door het zendstation – met behulp van een aansluitkabel – met je televisietoestel of versterker te verbinden, kun je een draadloze verbinding creëren.

Voeding: de over-ear hoofdtelefoon is voorzien van een krachtige batterij die – indien helemaal opgeladen – een gebruiksduur van wel 20 uren kan leveren.

 

Nadelen:

Geen bluetooth: deze unieke over-ear draadloze hoofdtelefoon is jammer genoeg niet voorzien van een bluetooth functie.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Geemarc Opti Draadloze

 

We kunnen het rijtje afsluiten met de unieke draadloze tv hoofdtelefoon van Geemarc. Geemarc zal misschien niet bij iedereen een belletje doen rinkelen, maar toch loont het de moeite om dit product even wat grondiger onder de loep te nemen. De Geemarc CL7350 is een handige en comfortabele in-ear koptelefoon die je makkelijk kunt optillen en verplaatsen.

De verpakking telt niet alleen de in-ear koptelefoon maar tevens ook het zendstation en zelfs een handige microfoon. Zodra je besluit televisie te kijken, dan kun je de koptelefoon opzetten. Zo hoor je luid en duidelijk wat er allemaal verteld wordt. Dit kan extra handig zijn voor bijvoorbeeld slechthorenden. Het product is voorzien van een krachtige en duurzame lithium batterij die je makkelijk kunt opladen.

Verder is zowel de toonregeling alsook de balansregeling makkelijk te verstellen. Zodra er geen signaal wordt ontvangen dan zal de koptelefoon automatisch uitschakelen. Ondanks deze voordelen blijken er nog geen reacties bij het product te zijn geplaatst. Neem echter rustig de tijd om het product te bekijken en oordeel dan vooral zelf.

Ben je al wat ouder en heb je gemerkt dat het toch wel wat moeite kost om je favoriete tv-programma te volgen? Kies dan voor deze unieke draadloze koptelefoon van Geemarc. Wil je er alles over te weten komen? Lees dan vooral even verder en bekijk de selectie van de belangrijkste kenmerken hieronder.

 

Voordelen:

Compact: je zult merken dat het product, inclusief zendstation vrij compact is en daardoor helemaal niet zoveel ruimte in beslag neemt.

Gebruiksgemak: de in-ear koptelefoon maakt het mogelijk om niet alleen de toon en het volume van het geluid te regelen maar ook de balans.

Verpakking: het product wordt bij jou thuis geleverd inclusief een handig zendstation en bijbehorende degelijke microfoon.

Handig in gebruik: de hoofdtelefoon is makkelijk te installeren en uitgerust met een oplaadbare lithiumbatterij. De zwarte kleur met het witte accent zorgt voor een modern en elegant design.

 

Nadelen:

Prijskaartje: het is mogelijk dat sommige klanten het prijskaartje misschien nog iets te duur zullen vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Draadloze hoofdtelefoons voor TV koopgids

 

Met een draadloze telefoon voor je televisie kun je op je gemak naar je favoriete film of serie kijken zonder anderen daarbij te storen. Het kan gebeuren dat je partner eerder naar bed wil en jij wilt nog verder kijken naar een interessant programma. Om je partner niet te storen kun je een hoofdtelefoon gebruiken zodat je het volume toch luid kunt zetten. Je kunt kiezen uit verschillende soorten hoofdtelefoons en er zijn nog andere belangrijke kenmerken zoals de soort draadloze verbinding, extra functies en de prijs.

Verschillende soorten hoofdtelefoons

We onderscheiden drie verschillende soorten hoofdtelefoons: een over-ear die je over je oorschelpen draagt, een on-ear die je op je oren draagt en de in-ear die je in de gehoorgang steekt.

De over-ear hoofdtelefoon is de meest gebruikte vorm binnenshuis en is ook het meest geschikt. Deze hoofdtelefoon draag je op het hoofd met een beugel en bedekt je oren volledig. Op die manier heb je minder last van omgevingsgeluid en de kwaliteit van de klank is ook beter dan van andere soorten. Ze zijn wel duurder, groter en zwaarder dan de andere types.

Een on-ear hoofdtelefoon draag je ook op je hoofd met een beugel maar het bedekt de oren niet volledig. Deze soort is lichter van gewicht maar behoudt nog altijd een goede geluidskwaliteit. Je kunt ze makkelijk gebruiken buitenshuis maar ze zijn nog altijd geschikt voor binnenshuis. Ze kosten minder geld maar laten wel meer geluid van buitenaf door.

De derde soort, de in-ear hoofdtelefoon, draag je in de gehoorgang zodat er minder geluid ontsnapt. Deze zijn echter niet zo handig om thuis te gebruiken. De kwaliteit van het geluid is minder goed dan van een over-ear hoofdtelefoon en het zit ook minder comfortabel. Een in-ear hoofdtelefoon is vooral geschikt voor gebruik buitenshuis. Bijvoorbeeld voor mensen die naar muziek willen luisteren tijdens het sporten of op weg naar het werk.

 

Soorten draadloze verbinding

Tegenwoordig gebruiken de meeste hoofdtelefoons een draadloze verbinding via bluetooth. Deze verbinding is stabiel en je hebt weinig last van storingen. Het bereik is echter wel beperkt tot ongeveer 10 meter. Deze verbinding is geschikt voor thuis maar wordt ook veel gebruikt door mensen die naar muziek luisteren op hun smartphone. Thuis zul je nooit op een afstand van meer dan 10 meter van de televisie af zitten dus bluetooth is een goede optie voor een draadloze hoofdtelefoon voor TV, let er wel op als je televisie beschikt over bluetooth.

Infrarood was vroeger de meest voorkomende verbinding voor draadloze hoofdtelefoons, het probleem met dit type is dat het bereik heel beperkt is (ongeveer 7 meter) en dat het signaal gevoelig is voor storingen. Deze verbinding gebruikt een zendstation om het signaal te verzenden naar de hoofdtelefoon.

Tenslotte zijn er ook hoofdtelefoons die via een radiosignaal verbinding maken. Dit type verbinding heeft een groot bereik, het kan tot wel 100 meter gaan, en heeft geen last van storingen. Ook deze soort gebruikt een zendstation om het signaal te verzenden. Deze verbinding is een goede optie maar kost natuurlijk wel meer geld.

 

Extra functies

Een handige functie op een hoofdtelefoon is noise cancelling. In dit geval beschikt je hoofdtelefoon over een microfoon die het omgevingsgeluid registreert en bijgevolg een tegengeluid produceert om dit omgevingsgeluid weg te filteren. Zo hoef je het volume van je hoofdtelefoon niet op het maximum te zetten om te genieten van een goede klank. Op die manier vermijd je schade aan je gehoor.

Deze functie is echter niet noodzakelijk bij een draadloze hoofdtelefoon voor een televisie. Omdat je thuis niet veel last hebt van omgevingsgeluid is noise cancelling een overbodige luxe. Dit is niet altijd correct, heb je kinderen thuis dan weet je maar al te goed hoeveel geluid de kinderen kunnen maken. Het kan dus toch van pas komen.

Je kunt deze hoofdtelefoon eventueel ook gebruiken om te gamen als je een spelconsole hebt. Het is dan handig als je toestel over een microfoon beschikt, zo kun je niet alleen luisteren maar ook communiceren met je vrienden terwijl je aan het gamen bent. Je kunt verschillende modellen vergelijken om de beste koop voor jezelf te vinden. Meestal verkopen de fabrikanten van de spelconsole ook een hoofdtelefoon van hetzelfde merk.

Prijs

Het enige die nu nog rest is om op zoek te gaan naar de beste aanbiedingen. Je kunt makkelijk een hoofdtelefoon kopen in een elektronicawinkel of je kunt tegenwoordig ook online je aankopen doen. De prijs is meestal goedkoper maar je mag wel niet vergeten om de verzendkosten er nog bij te rekenen.

Stel een budget op en probeer je eraan te houden, beslis welke draadloze verbinding het beste is voor jou en het is een goede aanbeveling om een duurder model te kopen die je voor een langere periode kunt gebruiken dan een goedkoop model die na een jaar al kapot is.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES