6 beste Draadloze Koptelefoons Test van 2024

Laatste update: 22.06.24

 

Beste draadloze koptelefoons – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je op zoek naar een degelijke draadloze koptelefoon maar kun je maar geen keuze maken? Dan willen wij jou graag even verder op weg helpen. In de tabel hieronder bieden we een overzichtje aan van 3 hedendaagse topproducten binnen de rubriek van draadloze koptelefoons. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de Apple AirPods 2 indien je bijvoorbeeld in het bezit bent van eender welk type iPhone. Echter blijkt ook de Sony Wh-1000XM3 draadloze koptelefoon een schot in de roos te zijn. Bovendien betreft het hier een over-ear exemplaar dat makkelijk op- en af te zetten is en bijzonder comfortabel aanvoelt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste draadloze koptelefoons (Reviews) van 2024

 

Of je nu kiest voor een Philips draadloze koptelefoon of toch maar liever een JBL draadloze koptelefoon, blijft voornamelijk een persoonlijke keuze. Bovendien hoeft de beste draadloze koptelefoon helemaal niet de duurste uit het rijtje te zijn. Zo zijn er heel wat leuke aanbiedingen en/ of goedkope exemplaren te vinden die best wel goed advies krijgen van klanten. Om het voor jou wat makkelijker te maken, zetten we alvast 5 topproducten op een rijtje. Neem rustig de tijd om ook de bijbehorende reviews even door te nemen.

 

1. Apple AirPods 2 met draadloze oplaadcase Met microfoon

 

Of het de draadloze koptelefoon met de laagste prijs is, dat zeker niet! Toch behoort deze unieke koptelefoon van Apple vast en zeker tot de populairste producten uit het lijstje. Dat bewijzen de talrijke positieve online reviews van klanten én de mooie uiteindelijke score van maar liefst 4,8 sterren op 5. Kortom, de moeite waard om deze Apple AirPods 2 even grondig te bekijken en al helemaal als je in het bezit bent van één van de laatste iPhone toestellen.

De Apple AirPods werken op basis van een handige bluetooth verbinding met een maximaal bereik van wel 10 meter. Ze worden hierbij gekenmerkt door een minimale frequentie van 5 Hz en een maximale frequentie die makkelijk 20000 Hz bereikt. De Apple AirPods zijn eveneens voorzien van een ingebouwde internetradio en zijn uitgerust met een handige volumebegrenzing. Bovendien worden ze jou toegestuurd inclusief een draadloze oplaadcase.

Het compacte design inclusief lichte gewicht van amper 4 gram, zorgt ervoor dat deze draadloze koptelefoon bijzonder aangenaam om dragen is. De koptelefoon is verder uitgerust met een handige afstandsbediening inclusief microfoon die verwerkt zit in de schelp van de Apple AirPods. Een handige draadloze koptelefoon die niet alleen compatibel is met het iOS besturingssysteem maar ook met Android.

 

Voordelen:

Besturingssysteem: het spreekt voor zich dat je de oortjes met het iOS besturingssysteem kunt gebruiken. Maar daarnaast blijkt ook Android tot de mogelijkheden te behoren.

Frequentie: het frequentiebereik van de Apple AirPods speelt zich af tussen 5 en 20000 Hz. Wat behoorlijk ruim is.

Handig in gebruik: uiteraard geniet je nog tal van andere handige functiemogelijkheden zoals de aanwezigheid van een ingebouwde internetradio en het gebruik van de volumebegrenzing. Er is ook een afstandsbediening alsook microfoontje beschikbaar.

Bereik: door gebruik te maken van de aanwezige bluetooth functie, kun je zonder problemen een bereik van maar liefst 10 meter behalen.

 

Nadelen:

Prijskaartje: indien je interesse mocht hebben in deze oortjes, besef dan wel dat het prijskaartje iets hoger ligt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Sony Wh-1000XM3 Draadloze Bluetooth met Noise Cancelling

 

Met deze Sony draadloze koptelefoon kies je beslist niet meteen voor een aanbieding. Toch lijken de meeste klanten zich niet meteen aan het hoge prijskaartje te storen. Zo geven velen een positief advies over de uitstekende kwaliteit, de gebruiksvriendelijkheid en de duurzaamheid van het product. Kortom, Sony wordt door heel wat klanten beschouwd als veruit het beste merk op het gebied van koptelefoons.

Deze prachtige over-ear draadloze koptelefoon wordt jou aangeboden inclusief een draagetui, een audiokabel, een USB-kabel en een vliegtuigadapter. Bovendien heb je de mogelijkheid om hem in een zwarte of zilveren kleur te bestellen. Je kunt de koptelefoon makkelijk draadloos verbinden door gebruik te maken van bluetooth of NFC. Verder geniet je de aanwezigheid van spraakbesturing en is er sprake van een Noise Cancelling functie. Op die manier kun je vervelende omgevingsgeluiden probleemloos wegfilteren.

Eenmaal je de accu van de koptelefoon helemaal hebt opgeladen, kan deze een afspeeltijd garanderen van maar liefst 30 uur. Daarnaast is er eveneens een snellaadfunctie voorzien die ervoor zorgt dat je tot wel 5 uur muziek kunt luisteren na amper 10 minuutjes opladen. Kortom, een topproduct en vandaar mogelijks z’n prijskaartje.

 

Voordelen:

Afspeeltijd: zodra je de koptelefoon volledig hebt kunnen opladen, mag je zeker zijn van een ruime afspeelduur van wel 30 uur lang.

Snellaadfunctie: door gebruik te maken van de beschikbare snellaadfunctie is het mogelijk om in amper 10 minuutjes een afspeeltijd van 5 uur te garanderen.

Set: de koptelefoon wordt geleverd in een complete set die eveneens een audiokabel, een vliegtuigadapter, een USB kabel en een draagetui omvat.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: ook hier moeten we jammer genoeg wel vaststellen dat de prijs van de koptelefoon ver boven het gemiddelde ligt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Bose QuietComfort 35 serie II Draadloze Noise Cancelling

 

Net zoals het vorige product is ook deze Bose draadloze koptelefoon een over-ear model. De unieke kwaliteit en hoge gebruiksvriendelijkheid worden probleemloos gecombineerd met een modern en gesofisticeerd design. Zo heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een prachtige zilveren koptelefoon of een designvol roze exemplaar.

Het mag duidelijk zijn dat je met de QC 35 serie 2 Bose koptelefoon voor kwaliteit en technologie kiest. Zo kun je de koptelefoon probleemloos draadloos gebruiken dankzij de handige 4.1 bluetooth functie of door middel van NFC. Een lege accu kan makkelijk worden opgeladen waarna je weer verzekerd bent van 20 uurtjes afspeeltijd. En indien gewenst, kun je hem ook gebruiken met de meegeleverde 1,2 meter lange kabel.

De koptelefoon wordt aangevuld met tal van handige functies en extra kenmerken. Zo is er een noise cancelling functie voorzien met diverse standen waarmee je het omgevingsgeluid in meer of mindere mate kunt wegfilteren. Verder kun je gebruik maken van de dubbele microfoon functie en is er een ingebouwde Google Assistant functie aanwezig. Ondanks de extreem hoge  prijs, reageren klanten positief en beoordelen het product met een score van 4,7 sterren.

 

Voordelen:

Design: deze unieke draadloze koptelefoon kun je bekomen in 2 neutrale doch bijzonder stijlvolle design. Zo is er een roze koptelefoon voorzien of kun je kiezen voor een zilveren exemplaar.

Draadloos: de koptelefoon kan draadloos worden verbonden door gebruik te maken van de 4.1 bluetooth functie of de NFC functie.

Afspeeltijd: ook hier ben je zeker van een ruime afspeeltijd van maar liefst 20 uur lang op voorwaarde dat de batterij helemaal is opgeladen.

 

Nadelen:

Prijzig: het zal je waarschijnlijk niet meteen verwonderen maar ook hier blijkt de prijs toch wel wat hoger te liggen dan verwacht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. JBL JR300BT Draadloze Met volumebegrenzing

 

Ben je op zoek naar een degelijke draadloze koptelefoon voor je zoon of dochter? Dan lijkt JBL met de JBL JR serie misschien wel aan jouw wensen tegemoet te komen. De koptelefoon wordt aangeboden in 3 kleurrijke designs en is uitgerust met een volumebegrenzing. Op die manier kan het geluid niet boven 89 dB uitstijgen waardoor eventuele gehoorschade geen kans krijgt. Bovendien wordt dit alles gepresenteerd aan een mooi en vriendelijke prijskaartje.

Deze unieke over-ear koptelefoon wordt gekenmerkt door comfortabele draaibare oorschelpen en blijkt ook inklapbaar te zijn. Dit maakt hem makkelijk op te bergen en/ of mee te nemen op reis. Dankzij de 4.0 bluetooth functie kun je hem probleemloos draadloos gebruiken tot op een afstand van maximaal 10 meter. Zodra je de accu helemaal hebt opgeladen, kun je een afspeeltijd genieten van maar liefst 12 uur.

We stellen vast dat deze draadloze koptelefoon goed beoordeeld wordt door de meeste klanten. Zo geven de meesten niet alleen een positief advies over de gebruiksvriendelijkheid en het design maar ook over de kwaliteit. Slechts één koper is van mening dat het om een kwetsbaar product gaat.

 

Voordelen:

Volumebegrenzing: doordat de koptelefoon is uitgerust met een betrouwbare en efficiënte volumebegrenzing, mag je er zeker van zijn dat het aantal decibels nooit boven 89 zal uitstijgen.

Budget: in tegenstelling tot de vorige apparaten die we hier besproken hebben, zul je merken dat het prijskaartje hier echt wel goed lijkt mee te vallen.

Afspeeltijd: de draadloze koptelefoon garandeert moeiteloos een totale afspeelduur van wel 12 uur lang, op voorwaarde dat de batterij uiteraard wel volledig is opgeladen.

Design: vanwege z’n opvallende kleurtjes en aantrekkelijke design, lijkt dit een uitstekende koptelefoon te zijn voor kinderen.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: we stellen vast dat de koptelefoon behoorlijk snel stuk gaat en bijgevolg kwetsbaar blijkt te zijn. Althans, dat is toch wat één enkele gebruiker beweert.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. SteelSeries Arctis Pro Draadloze Gaming Headset PC + PS4

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en ben je bovendien een (fervent) gamer? Dan lijkt het de moeite waard om deze draadloze koptelefoon van Steelseries, uit de bekende Steelseries Arctis, alvast even grondig te bekijken.

In tegenstelling tot de vorige koptelefoons, wordt dit product gekenmerkt door een dubbel draadloos systeem. Zo kun je gebruik maken van de bekende bluetooth functie of kiezen voor de betrouwbare 2.4 Ghz. Het is zelfs mogelijk om beide draadloze verbindingstypes op hetzelfde moment te gebruiken. Verder wordt de koptelefoon aangevuld met een dubbel accu-systeem waardoor je nooit in paniek op zoek hoeft te gaan naar een stopcontact. Een opgeladen accu levert namelijk tot wel 20 uur afspeeltijd op.

Waar het maximale frequentiebereik bij de meeste draadloze koptelefoons stopt rond 20000 Hz, kun je bij dit product een bereik creëren tot wel 40000 Hz. Je merkt het al, deze unieke opvouwbare koptelefoon met inklapbare microfoon, ruisonderdrukking én verlichting behoort echt wel tot de top. En ondanks de hoge prijs, denken de meeste klanten daar net zo over.

 

Voordelen:

Draadloos: hij werkt met behulp van een dubbel draadloos systeem waarbij je de mogelijkheid hebt tussen bluetooth enerzijds en 2.4 Ghz anderzijds

Voeding: ook wat betreft de voeding mag je rekenen op een dubbel batterijsysteem waardoor je toch wel een totale afspeeltijd van 20 uur kunt genieten.

Frequentiebereik: hij kan een maximaal frequentiebereik aan van maar liefst 40000 Hz.

 

Nadelen:

Budget: als we dan toch een klein puntje van kritiek mogen vermelden dan heeft dit mogelijks met z’n prijskaartje te maken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Sennheiser RS 175 Draadloze over-ear koptelefoon met Zendstation

 

Tot slot is er nog deze unieke Sennheiser draadloze koptelefoon waarvoor je eventueel zou kunnen kiezen. Hij wordt jou aangeboden inclusief een kwalitatief en betrouwbaar zendstation waardoor hij geschikt is om tv te kijken. Net zoals de meeste andere producten uit dit lijstje, blijkt ook deze draadloze koptelefoon voor tv een over-ear exemplaar te zijn.

De koptelefoon wordt gekenmerkt door een maximale frequentie van 16 Hz en een totale gevoeligheid van ongeveer 114 dB. Hij is voorzien van een 2.5 mm jack input/output en biedt een ruim bereik aan dankzij het meegeleverde zendstation. Besef wel dat het product niet is uitgerust met een microfoon noch met een afstandsbediening.

De krachtige accu garandeert, indien deze volledig is opgeladen, een totale afspeeltijd van maar liefst 18 uur. Dit maakt hem bijzonder aangenaam en comfortabel in gebruik. Wanneer we de online reacties bekijken dan zien we een mooie score van 4,7 sterren verschijnen. Klanten zijn duidelijk tevreden en raden de aankoop van dit product alleen maar aan.

 

Voordelen:

Zendstation: doordat je er bij de levering van het product meteen ook een zendstation bij krijgt, blijkt deze koptelefoon uitermate geschikt om te gebruiken in combinatie met je tv.

Afspeeltijd: dankzij de krachtige én bovendien oplaadbare batterij, kan een totale afspeeltijd worden gegarandeerd van wel 18 uur lang.

Handig in gebruik: het is een degelijke en duurzame draadloze koptelefoon met een gevoeligheid die zich rond 114 dB situeert. Verder beschikt hij over een 2.5 mm jack input/output.

 

Nadelen:

Geen microfoon: zoals de microfoon bij sommige koptelefoons in de schelp verwerkt zit, is dit exemplaar helemaal niet voorzien van één of ander microfoontje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Draadloze koptelefoons Koopgids

 

Wat is een draadloze koptelefoon en welke mogelijkheden biedt hij? Hoe zit het dan met het draagcomfort, de eventuele eigenschappen, de voeding en de prijs? En bestaan er wel degelijk verschillende soorten draadloze koptelefoons? Alvorens jij de verschillende producten met elkaar gaat vergelijken, lijkt het ons een goede aanbeveling om de koopgids hieronder even grondig door te nemen. Raadpleeg eveneens het advies van experts en andere klanten om zeker te zijn van je keuze en ga daarbij aanbiedingen alvast niet uit de weg.

Wat is een draadloze koptelefoon en het gebruiksgemak

Een draadloze koptelefoon is, zoals de naam reeds doet vermoeden, een hoofdtelefoon die volledig draadloos functioneert. In de meeste gevallen gebeurt dit door middel van een bluetooth connectie die, afhankelijk van product tot product, een ruim draadloos bereik van minimaal 10 meter kan aanbieden. In sommige andere gevallen kan een draadloze verbinding ook tot stand komen door middel van de NFC functie of een combinatie van beide.

Het spreekt voor zich dat een draadloze koptelefoon best wel wat voordelen met zich meebrengt. Zo ben je in de eerste plaatst verlost van een vervelende kabel en geniet je dus iets meer bewegingsvrijheid. Daarnaast is een draadloze koptelefoon ook gewoon handig om overal mee naartoe te nemen en hoef je bovendien niet continu met je smartphone of tablet in de hand te lopen. Kortom, de moeite waard om de aankoop ervan minstens even te overwegen.

 

De voeding van een draadloze koptelefoon

Een klein nadeel dat mogelijks verbonden is met de draadloze koptelefoon is het gebruik van de accu. Zodra er een accu wordt gebruikt, moet je beseffen dat er een moment zal komen waarop deze leeg is. En een lege accu betekent logischerwijze dat je niet langer naar je muziek zult kunnen luisteren. Het is daarom belangrijk om ook even stil te staan bij dergelijk type voeding die bij draadloze koptelefoons wordt gebruikt.

In de meeste gevallen zijn draadloze koptelefoons voorzien van een bijzonder krachtige batterij die je makkelijk weer kunt opladen en die toch heel wat afspeeltijd voorzien. Zo heb je heel wat draadloze hoofdtelefoons met een gemiddelde afspeeltijd van maar liefst 20 tot 30 uur. Uiteraard zul je hier iets meer voor betalen maar het is dan weer wel de moeite waard. Daarnaast raden wij jou aan om, indien mogelijk, uit te kijken naar een exemplaar met een snellaadfunctie. Zo kan de accu in een beperkte tijd al voor een groot deel opnieuw worden opgeladen.

 

Het type koptelefoon

De zoektocht naar een draadloze koptelefoon zal eveneens aantonen dat er verschillende types bestaan. Zo kunnen we een onderscheid maken tussen 2 groepen: de over-ear koptelefoons en de on-ear exemplaren. Maar wat zijn nu de mogelijkheden van elk exemplaar en waar liggen de verschillen? Wij zoeken het graag even voor jou uit zodanig dat jouw zoektocht makkelijker wordt.

Het eerste verschil situeert zich voornamelijk op de manier van dragen. Zo zal een on-ear koptelefoon een exemplaar zijn dat tegen je oren aanzit terwijl een over-ear koptelefoon over de oren heen wordt geplaatst. Verder zijn de on-ear koptelefoons vaak iets compacter en lichter van gewicht wat ze niet alleen comfortabeler maakt tijdens het dragen maar ook om mee te nemen of op te bergen. Echter blijf je bij dergelijk type koptelefoon wel nog altijd wat van de omgevingsgeluiden horen.

Door te kiezen voor een over-ear koptelefoon beperk je de aanwezigheid van omgevingsgeluiden aanzienlijk. Verder bieden ze een uiterst comfortabel draagcomfort aan en bieden ze je de mogelijkheid om je eventjes volledig van je omgeving af te sluiten. Het grootste nadeel van de over-ear koptelefoons is mogelijks hun hogere prijskaartje.

Draagcomfort, design en andere extra kenmerken

Het werd al min of meer duidelijk in de voorgaande stukjes maar het draagcomfort blijft wel degelijk een belangrijke factor. En dat beamen ook heel wat klanten. Ben je op zoek naar een koptelefoon waarmee je je even volledig kunt afsluiten en eventuele omgevingsgeluiden kunt negeren alsook een comfortabel draagcomfort kunt bereiken? Dan blijkt de over-ear koptelefoon met stip de beste aanbeveling te zijn.

Als je kiest voor een over-ear exemplaar hecht dan zeker heel wat belang aan de hoofdband. Zorg voor een zachte band die voornamelijk uit comfortabelen en dempende materialen bestaat. Bij voorkeur is de hoofdband ook nog eens verstelbaar zodanig dat je deze helemaal aan jouw wensen kunt aanpassen. Zorg er eveneens voor dat de oorschelpen van de koptelefoon goed om je oren aansluiten en dat ze eventueel voorzien zijn van een ingebouwde microfoonfunctie.

Als je graag en vaak gaat sporten dan is een over-ear koptelefoon echter niet de beste aanbeveling. Kies in dergelijke gevallen voor een compact on-ear exemplaar dat ook nog eens weinig weegt waardoor het sporten comfortabel kan verlopen. Kortom, heel wat mogelijkheden en bijgevolg ook heel wat knopen die je zult moeten doorhakken.

 

Met welk prijskaartje hoef je rekening te houden

Tot slot willen wij het nog even kort hebben over het mogelijke prijskaartje. Zo zul je moeten rekening houden met een gemiddelde prijs van ongeveer 68 euro. Toch bestaan er ook heel wat goedkope alternatieven net zoals er ook duurdere draadloze koptelefoons bestaan.

Bedenk alvast waarvoor je de koptelefoon wilt gebruiken en of je van plan bent om deze regelmatig te gebruiken. Welk budget ben je uiteindelijk bereid om maximaal te spenderen aan een kwalitatieve draadloze koptelefoon?

Je zult zien dat het prijskaartje niet alleen bepaald wordt door het design en het draagcomfort maar ook door het type voeding, de krachtig en de capaciteit van de batterij en de extra mogelijkheden die de koptelefoon verder aanbiedt.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe werkt en gebruik je een draadloze koptelefoon?

Zoals de naam doet vermoeden, werkt een draadloze koptelefoon op een geheel draadloze wijze door, in de meeste gevallen, gebruik te maken van bluetooth. Dankzij de bluetooth verbinding is het mogelijk om de koptelefoon met een ander extern apparaat te verbinden zoals je smartphone, tablet of televisietoestel. Besef wel dat het andere externe apparaat evenwel over een bluetooth functie moet beschikken. Indien dat niet het geval is dan moet je namelijk nog op zoek naar een bluetooth transmitter.

Op die manier wordt het bijvoorbeeld om ongestoord van je favoriete muziek te genieten en afspeellijsten die op je tablet of smartphone geprogrammeerd staan. Of je kunt, door hem aan te sluiten aan je televisietoestel, genieten van je favoriete films en docureeksen zonder de andere leden van het gezin te storen.

Q2: Hoe kun je een draadloze koptelefoon aansluiten op je tv?

Jammer genoeg kunnen we geen eenduidig antwoord geven op deze vraag aangezien het afhankelijk blijkt te zijn van het type draadloze koptelefoon. Zo kunnen we een onderscheid maken tussen de draadloze koptelefoons met bluetooth functie en de apparaten die werken met behulp van een zend- en laadstation. En indien je draadloze koptelefoon wél over een bluetooth functie beschikt maar je tv niet, dan moet je weer op zoek naar een bluetooth transmitter.

Indien je televisietoestel is uitgerust met een bluetooth functie dan volstaat het om via het menu naar de instellingen te gaan. Vervolgens klik je op “geluid” waarna de optie “geluid output” en “bluetooth apparaten” verschijnt. In het geval van een bluetooth transmitter zul je beroep moeten doen op het gebruik van een bijkomende audiokabel die je op de tv kunt aansluiten.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES