7 beste Draadloze Muizen Test van 2024

Laatste update: 05.03.24

 

Beste Draadloze muizen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Of je nu kiest voor de Apple Magic Mouse 2, die tot de betere lasermuizen behoort, of je kiest voor de Wireless Mobile 3500 van Microsoft als optische muis, blijft vooral een persoonlijke keuze. Beide apparaten zullen zo hun voor- en nadelen hebben. Ben jij dringend op zoek naar een duurzame draadloze muis dan kun je het overzicht hieronder alvast bekijken. Daarin vermelden we kort de sterke en zwakke punten van de 3 best beoordeelde hedendaagse draadloze muizen. En wie weet ga je binnenkort wel met één van deze exemplaren naar huis! Veel leesplezier en veel succes!

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste draadloze muizen (Reviews) van 2024

 

Is de beste draadloze muis er eentje van Logitech of kies je liever voor één van HP, Trust, Microsoft of Apple? En wat met het prijskaartje? Mag het allemaal wat meer zijn of heb je toch wel een bepaald budget voor ogen en ga je bij voorkeur op zoek naar een aanbieding? Bekijk de 5 topproducten hieronder en houd hierbij rekening met de online reviews en het advies van klanten. Veel succes!

 

1. Apple Magic Mouse 2 Bluetooth Rechtshandig en Linkshandig

 

Tussen de goedkope draadloze muizen zul je deze Magic Mouse 2 van Apple alvast niet meteen hoeven te verwachten. Toch stellen we vast dat heel wat klanten zich niet lijken te storen aan dit hoge prijskaartje en blij verrast zijn met de uitstekende kwaliteit.

De draadloze muis van Apple wordt beschouwd als een lasermuis en wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 11,35 x 5,71 x 2,16 cm. Het grote pluspunt aan dit apparaat is dat de Magic Mouse 2 voorzien is van een krachtige oplaadbare batterij. Geen gedoe meer met gewone batterijen dus! De muis is uitgerust met een comfortabel ergonomisch design en kan zowel door linkshandige als rechtshandige personen worden gebruikt.

De verpakking telt uiteraard niet alleen de Magic Mouse 2 maar evenzeer de krachtige oplaadbare batterij met een draadloos bereik van ruim 10 meter. Ondanks het hoge prijskaartje, blijken de kopers duidelijk tevreden te zijn met deze aankoop.

 

Voordelen:

Formaat: de Apple draadloze lasermuis meet 11,35 x 5,71 x 2,16 cm en wordt gekenmerkt door een ergonomisch design.

Voeding: de draadloze muis wordt geleverd inclusief een krachtige batterij die je telkens weer kunt opladen. Je geniet hierbij een maximaal bereik van ruim 10 meter.

Gebruiksvriendelijk: in tegenstelling tot heel wat andere draadloze muizen, is het mogelijk om dit apparaat zowel door linkshandige alsook rechtshandige personen te gebruiken.

 

Nadelen:

Prijskaartje: ondanks het feit dat Apple door velen als veruit het beste merk wordt beschouwd, zul je er ook rekening mee moeten houden dat het niet altijd de laagste prijs aanbiedt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Microsoft Wireless Mobile 3500 Draadloze Muis 95,4 x 56,2 x 40,3 mm

 

Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor de draadloze muis van Microsoft die gekenmerkt wordt door een maximaal formaat van maar liefst 95,4 x 56,2 x 40,3 mm. Deze optische muis kan, vanwege z’n optische vormgeving, makkelijk door linkshandige en rechtshandige personen worden gebruikt.

De optische draadloze muis maakt gebruik van een bijzonder krachtige AA batterij die je er bij de levering van het product gewoon bij krijgt. Hierdoor geniet je een draadloos bereik van maar liefst 5 meter. Verder zul je kunnen vaststellen dat de muis niet alleen voorzien is van een scrollwiel maar ook van 3 handige knoppen. Dit alles wordt je bovendien aangeboden tegen een mooi en aanvaardbaar prijskaartje.

De muis wordt gekenmerkt door een opvallend roze design maar kun je ook nog in tal van andere kleuren en designs aanschaffen. We stellen vast dat de meeste klanten duidelijk tevreden zijn en vinden dat het product goed in de hand ligt. Slechts één koper is van mening dat de kwaliteit iets beter had gekund.

 

Voordelen:

Kostenplaatje: het zachte prijskaartje zou er wel eens voor kunnen zorgen dat dit product tot de populairste draadloze muizen gaat behoren.

Handig in gebruik: met deze draadloze muis ben je zeker van een draadloos bereik van ruim 5 meter. Verder geniet je niet alleen de mogelijkheid om gebruik te maken van de 3 knoppen maar is er ook een scrollwiel voorzien.

Design: het unieke en ergonomische design bij deze optische muis valt vrijwel meteen op. Dit maakt hem geschikt voor links- en rechtshandige gebruikers.

Voeding: de draadloze muis werkt op basis van een duurzame AA batterij die met de aankoop van het product wordt meegeleverd.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: volgens één gebruiker had de kwaliteit van deze optische muis toch wel wat beter mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. HP Z3700 Draadloze muis Laser Rechtshandig en linkshandig

 

Wil je niet gelijk heel wat geld spenderen maar toch zeker zijn van een degelijke en unieke kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid? Dan loont het vast en zeker de moeite om de HP Z3700 draadloze muis even grondig onder de loep te nemen. Deze prachtige laser muis kan bovendien, vanwege het normale en ergonomische design, makkelijk door zowel linkshandige als rechtshandige personen worden gebruikt.

De draadloze muis werkt op basis van een duurzame AAA batterij die een maximaal draadloos bereik van 8 meter garandeert. Je hoeft je geen zorgen te maken over de aankoop van deze accu, aangezien je die er bij de levering gewoon bij krijgt. De draadloze muis beschikt verder over 2 knoppen inclusief scrollwiel.

Het is een degelijke en duurzame draadloze muis die je in combinatie met heel wat Windows besturingssystemen kunt gebruiken. Jammer genoeg moeten we vaststellen dat de meningen verdeeld zijn. Voor velen is dit een topproduct terwijl voor anderen de kwaliteit toch wel wat beter had gekund.

 

Voordelen:

Ontwerp: de draadloze HP muis wordt gekenmerkt door een opvallend en comfortabel ergonomisch design waardoor hij geschikt is voor linkshandig en rechtshandig gebruik.

Voeding: in tegenstelling tot andere draadloze muizen, functioneert dit exemplaar met behulp van een meegeleverde AAA batterij.

Kostenplaatje: je zult vrijwel meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van het zachte prijskaartje.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: ook hier moeten we jammer genoeg vaststellen dat de kwaliteit volgens een kleine minderheid van de kopers wel wat beter had kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Logitech MK540 Advanced Draadloze Toetsenbord en Muis QWERTY

 

Door te kiezen voor de bekende MK540 Advanced draadloze muis van Logitech, kies je meteen voor kwaliteit en gebruiksvriendelijk. De muis wordt bovendien geleverd in combinatie met een praktisch toetsenbord van het QWERTY principe.

Deze draadloze muis is voorzien van een handige aan- en uitschakelaar zodanig dat je de batterij, indien mogelijk, kunt sparen. Je kunt de muis, met een bereik van 10 meter, gebruiken in combinatie met tal van verschillende Windows en Chrome OS besturingssystemen. De normale vorm van de muis garandeert een optimaal gebruik door linkshandige en rechtshandige personen. Verder geniet je een praktisch scrollwiel.

Wat betreft het QWERTY toetsenbord kun je beschikken over een numerieke keypad, enkele multimediasneltoetsen en tal van vlakke toetsen. We stellen vast dat klanten vooral tevreden zijn over de aangeboden kwaliteit in combinatie met de prijs. Voor anderen had de kwaliteit dan weer net iets beter mogen zijn.

 

Voordelen:

Verpakking: de verpakking telt niet alleen een draadloze muis maar evenzeer een QWERTY toetsenbord.

Handig in gebruik: de draadloze muis is uitgerust met een praktische aan- en uitschakelaar en biedt een bereik aan van maar liefst 10 meter ver. Verder is het mogelijk om de muis te gebruiken met diverse besturingssystemen.

Gebruiksvriendelijk: zowel linkshandige als rechtshandige gebruikers, zijn gebaat bij de aankoop van dit product.

Toetsenbord: het QWERTY toetsenbord is onderverdeeld in een apart numeriek keypad en beschikt daarnaast over vlakke toetsen en multimediasneltoetsen.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: slechts enkele kopers ervaren de draadloze muis als bijzonder kwetsbaar.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Logitech G602 Proteus Draadloze Gaming Muis

 

Net zoals het vorige product, zul je zien dat ook deze draadloze muis jou wordt aangeboden door Logitech. De muis is een echte aanbeveling voor iedereen die dol is op gamen en regelmatig enkele uurtjes aan het gamen slaat.

Deze unieke optische gaming muis wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 21,1 x 93 mm en een normale ergonomische vormgeving. Houd er wel rekening mee dat de muis enkel geschikt is voor rechtshandige gebruikers. De muis is uitgerust met 2 krachtige AA batterijen die je er bij de aankoop gewoon bij krijgt, en een draadloos bereik van ruim 3 meter garanderen.

Verder is deze draadloze muis voorzien van maar liefst 11 muisknoppen én een praktisch scrollwiel. De muis is uitgerust met een blauwe ledverlichting en kan gebruikt worden met diverse Windows besturingssystemen en het Mac OS systeem. De meeste klanten reageren dan ook bijzonder positief en dat zie je ook terug in de uiteindelijke beoordeling.

 

Voordelen:

Gaming: het speciale en unieke ontwerp maakt deze draadloze muis uitermate geschikt voor fervent gamers.

Voeding: de duurzame AA batterijtjes die de muis nodig heeft, worden meegeleverd met het product.

Handig in gebruik: het is een duurzame en krachtige muis die met tal van besturingssystemen kan werken. Verder is het product afgewerkt met 11 muisknoppen en een handig scrollwiel.

 

Nadelen:

Niet voor linkshandigen: je zult er echter wel rekening mee moeten houden dat dit niet direct een aanbeveling is voor linkshandige gebruikers.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Logitech MX Master Draadloze Muis

 

Net zoals het eerste product, zul je merken dat ook deze bluetooth muis geleverd wordt door het bekende en sterk gewaardeerde merk Logitech. Deze draadloze muis zorgt voor heel wat bewegingsvrijheid en een enorme precisie. Ideaal dus voor de veeleisende gebruiker.

De bluetooth muis werkt, net zoals veel andere producten uit deze lijst, op basis van een degelijke en krachtige bluetooth techniek. De muis heeft een formaat van 13 x 9 x 5 cm en is jammer genoeg enkel en alleen geschikt voor rechtshandige personen. Echter is de muis ergonomisch ontworpen en daardoor ideaal voor mensen die toch heel wat uurtjes achter de computer spenderen.

Het is een handig apparaat dat niet alleen geoptimaliseerd is voor Windows maar ook voor Mac toestellen. Ondanks de lange oplaadduur volgens sommige kopers, merken we toch dat de meerderheid duidelijk tevreden is van de uitstekende kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van het product.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. SAMMIT Draadloze Ergonomische Muis- Verticale Muis- Anti Muisarm

 

In vergelijking met sommige andere apparaten uit deze lijst, lijkt het hier wel om een bluetooth muis aanbieding te gaan zodra je het prijskaartje ervan ziet. De bluetooth muis wordt geleverd door het merk TDM Sales en is ergonomisch ontworpen. Daardoor ligt het aangenaam in de hand wat dan weer ideaal is voor mensen die heel wat tijd achter de computer spenderen.

De muis heeft een totale afmeting van 10 x 6 x 6 cm en functioneert met behulp van een krachtige laser techniek. Als je regelmatig te kampen hebt met een muisarm of muispols dan is dit product werkelijk ideaal voor jou. De verticale bluetooth muis werkt volledig draadloos en zorgt daardoor bovendien voor heel wat bewegingsvrijheid.

Tot op heden zijn er alleen maar positieve online reacties op het product gekomen. De kopers zijn overtuigd van de uitstekende verhouding tussen de kwaliteit en de prijs en raden het product dan ook aan. Houd er wel rekening mee dat deze bluetooth muis alleen maar door rechtshandige personen kan worden gebruikt.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Draadloze muizen Koopgids

 

Wat is een draadloze muis en hoe werkt dergelijk apparaat precies? Bestaan er verschillende soorten draadloze muizen en heeft dit dan te maken met de aansluitmogelijkheden? En met welk prijskaartje hoef je zoal rekening te houden? Het lijkt ons alvast een goede aanbeveling om de daaropvolgende koopgids even grondig te bekijken alvorens je de verschillende draadloze muizen gaat vergelijken. Bedenk waar je naar op zoek bent en houd hierbij ook rekening met de mogelijke aanbiedingen.

Het gebruiksgemak en de werking

Tegenwoordig kiezen steeds meer gebruikers ervoor om een draadloze computermuis aan te kopen. En dat is niet geheel onlogisch daar het heel wat voordelen met zich meebrengt. Het belangrijkste kenmerken van een draadloze muis is het gebrek aan een snoer. Doordat dergelijke apparaten niet langer voorzien zijn van een snoer, ogen ze niet alleen mooier en netter maar bieden ze ook heel wat meer bewegingsvrijheid.

Maar hoe werkt dan dan precies zo een draadloze muis? Eigenlijk is het principe heel eenvoudig en wordt er gebruik gemaakt van een soort adapter, ook wel ontvanger genaamd. Het is de bedoeling dat je de adapter of ontvanger in de USB poort van je laptop of computer gaat plaatsen. De batterijtjes steek je dan weer in de bijbehorende draadloze muis. Zodra je de muis inschakelt, kun je een verbinding aangaan met je laptop en klaar is Kees!

 

Welke type draadloze muis

Je zult het misschien niet meteen verwachten maar toch kunnen we een onderscheid maken tussen maar liefst 4 verschillende draadloze muizen. Zo kun je opteren voor de mechanische draadloze muis die voorzien is van het kenmerkende bolletje aan de onderkant. Dergelijk bolletje moet alle bewegingen van de draadloze muis doorgeven zodanig dat je daarvan een effect kunt zien op het beeldscherm. Houd er wel rekening mee dat je dergelijk type draadloze muis regelmatig moet schoonmaken en niet meer zo frequent voorkomt.

Kies je voor de optische draadloze muis dan kies je voor een muis die gebruik maakt van een laser of van een ledlampje. Zowel de laser als het ledlampje bevinden zich steeds aan de onderkant van de computermuis. Op die manier kan, door middel van lichtweerkaatsing, de beweging van de muis worden doorgestuurd naar je laptop. Tegenwoordig zijn de meeste laptops uitgerust met een optische draadloze muis.

Verder kun je ook kiezen voor de bekende ergonomische draadloze muis die vooral wordt aangeraden aan mensen met RSI. RSI staat voor “Repetitive Strain Injury” en kan het gebruik van een computermuis pijnlijk en lastig maken. Ergonomische muizen zijn bedoeld om de pijn te verlichting en de druk aan de pols en/ of elleboog te verminderen. Als fervent gamer tenslotte kies je dan weer best voor een gaming muis. Dergelijke computermuis is uitgerust met meerdere knoppen die bijdragen aan het speelcomfort.

 

Het scrollwiel in combinatie met de programmeerbare knoppen

De meeste draadloze muizen zijn voorzien van een handig en betrouwbaar scrollwiel. Het gebruik van een scrollwiel is eenvoudig en heeft dan ook helemaal niet zoveel voeten in de aarde. Door eenvoudig naar beneden te scrollen, zul je merken dat je het computerscherm ook naar beneden kunt scrollen. Je hoeft dus nergens op te klikken. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om het scrollwiel ingedrukt te houden, en op die manier wordt het een soort van extra knop. Dit wordt de sidescroll genaamd.

Naast het scrollwiel is de draadloze computermuis voorzien van één of meerdere programmeerbare knoppen. Vooral de gaming computermuis bezit heel wat extra knoppen. Zo bestaan er tal van gaming computermuizen die over maar liefst 11 programmeerbare knoppen beschikken. Doordat het hier om programmeerbare knoppen gaat, is het mogelijk om zelf functies toe te wijzen. Zo kun je ervoor zorgen dat je een programma sluit met de ene knop en een programma opent door gebruik van de andere knop.

Hoe kun je een draadloze muis aansluiten

Het aansluiten van een draadloze computermuis hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. De meeste draadloze muizen zijn voorzien van een, al dan niet meegeleverde, batterij. Sommige computermuizen werken op basis van een oplaadbare accu maar zullen wel een tikkeltje meer kosten. De manier waarop je de muis met de computer verbindt, kan op verschillende manier tot stand komen.

De meest voor de hand liggende manier is door gebruik te maken van een adapter of ontvanger die je in de USB poort van de laptop plaatst. Door het inschakelen van de draadloze muis maak je vrijwel meteen verbinding. Verder kan er ook gebruik gemaakt worden van een infrarood verbinding. En indien je laptop voorzien is van een bluetooth functie, dan is ook dat een mogelijke oplossing.

 

Met welk budget hoef je rekening te houden

Tenslotte willen we het nog even hebben over het mogelijke prijskaartje. Een degelijke draadloze muis hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Zo zijn er heel wat apparaten die je voor amper 10 euro in huis kunt halen. Echter wordt het gemiddelde prijskaartje geschat op ongeveer 40 euro. En dat heeft voornamelijk te maken met het feit dat er ook heel wat draadloze muizen zijn die duurder in de aankoop zijn. In de meeste gevallen gaat het om draadloze muizen die deel uitmaken van een groter geheel. Denk maar aan de gecentreerde computermuis als onderdeel van een toetsenbord.

Bedenk daarom op voorhand waar je naar op zoek bent en welke verwachtingen je van het apparaat hebt. Ben je op zoek naar een speciale computermuis om dagelijks te kunnen gamen? Of spendeer je heel wat uurtjes aan je laptop voor het werk en heb je last van je handen, pols en elleboog? Bedenk of je van plan bent de computermuis regelmatig te gebruiken of zo nu en dan eens een keertje? Hoeveel budget wil en kun je hier maximaal aan spenderen. Indien je mocht twijfelen tussen meerdere apparaten, dan kunnen de online reviews misschien wel soelaas bieden.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe werkt een draadloze muis?

Een draadloze muis zorgt niet alleen voor een nette bureau maar biedt daarnaast ook gewoon heel wat voordelen en comfort. Je kunt een draadloze muis probleemloos van links naar rechts, boven en onder bewegen zonder dat je te maken hebt met een vervelend snoer. De werking van dergelijke apparaten is misschien wel iets ingewikkelder dan het principe bij bedrade muizen.

De meeste draadloze computermuizen zijn voorzien van een minuscuul adaptertje. Het is de bedoeling om dit adaptertje in de USB poort van je laptop of computer te installeren. De draadloze muis heeft vervolgens nood aan 1, soms 2 krachtige batterijtjes. Schakel vervolgens de aan- en uitknop van de draadloze muis in en vervolgens kun je een verbinding maken met je computer of laptop.

Q2: Hoe sluit ik een draadloze muis aan op mijn laptop?

We hebben het al min of meer vermeld; draadloze muizen zijn heel comfortabel in gebruik maar kunnen wel eens lastig zijn om te installeren. Zo is het belangrijk om de draadloze muis eerst en vooral van 1 of 2 batterijen te voorzien. In de meeste gevallen worden die zelfs meegeleverd bij de aankoop van het product. Het bijbehorende adaptertje komt in de USB poort van de laptop terecht.

Schakel vervolgens de aan- en uitschakelaar, meestal onderaan de muis, in en maak verbinding met je laptop of computer. De verbinding tussen de laptop en de draadloze muis komt tot stand met behulp van het adaptertje dat je in de USB poort hebt moeten plaatsen. Je zou het kunnen beschouwen als een soort van ontvanger.

 

Q3: Waarom werkt mijn draadloze muis niet?

Heb je gemerkt dat de draadloze muis niet meer werkt, dan kun je eerst verschillende dingen uitproberen. Schakel de draadloze muis uit, wacht enkele tellen af en schakel de draadloze muis vervolgens weer in. Bekijk of er nu een verbinding tot stand komt.

Indien er geen verbinding tot stand komt dan kun je ook proberen om de draadloze muis met een ander computertoestel of laptop te verbinden. Als er nog altijd geen verbinding tot stand komt, dan ben je 100% zeker dat het te wijten is aan de draadloze muis. In de meeste gevallen zijn de batterijen volledig leeg en dienen deze vervangen te worden.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES