5 beste draadloze speakers Test van 2024

Laatste update: 09.12.24

 

Beste draadloze speakers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het aanbod draadloze speakers is vandaag de dag op zijn minst uitgebreid te noemen waardoor het niet altijd makkelijk is om een weldoordachte keuze te maken. Gaat je voorkeur uit naar één van de populairste draadloze speakers of ben je toch eerder op zoek naar een aanbieding of het laagst geprijsde apparaat? Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zetten we alvast enkele toppertjes op een rijtje. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Sonos One – De tweede generatie (Gen2) draadloze speaker die gekenmerkt wordt door een compacte lichtgewicht uitvoering. Daartegenover staat de Bose SoundLink Mini II die dan in het oog springt vanwege zijn ruime autonome accuduur van 10 uren.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste draadloze speakers (Reviews) van 2024

 

De beste draadloze speaker is degene die het meest aan de verwachtingen kan voldoen. Of je daarbij opteert voor een draadloze speaker aanbieding dan wel het beste merk of één van de populairste exemplaren, blijft een persoonlijke keuze. Net zoals de keuze voor een Bose draadloze speaker, een draadloze speaker van JBL – eventueel met bluetooth en wifi – een Sony draadloze speaker, een draadloze speaker van Samsung of een Harman Kardon draadloze speaker. Bekijk daarom de 5 toppertjes alvast even rekening houdend met het advies uit de bijbehorende reviews.

 

Draadloze speaker

 

1. Sonos One – De tweede generatie (Gen2) Sonos One – sneller en krachtiger

 

Net zoals de bekende Denon en Yamaha draadloze speakers behoort ook dit exemplaar van Sonos alvast tot de populairste en meest verkochte speakers aller tijden. Dit lijkt te worden bevestigd door de vele positieve reacties van klanten en de mooie gemiddelde eindscore van 4,8 op 5 sterren. De moeite waard dus om de Sonos One even van naderbij te bekijken.

Zo wordt de Sonos One gekenmerkt door een relatief compact formaat van 12 x 12 x 16,1 cm waardoor hij makkelijk overal mee naartoe te nemen is. Doordat de behuizing overigens waterbestendig én spatwaterdicht is, hoef je niet meteen te vrezen indien enkele regendruppels het oppervlak bereiken. Door gebruik te maken van de meegeleverde adapter of het aanwezige stroomnet, kun je de speaker probleemloos van stroom voorzien waarna je toegang hebt tot een brede waaier aan mogelijkheden.

De Sonos One speaker is onder meer uitgerust met een ingebouwde spraakbesturing en Google Assistant functie, ondersteunt verschillende muziekstreamingdiensten zoals iTunes en Spotify en is voorzien van wifi. Jammer genoeg is er geen bluetooth functie aanwezig.

 

Voordelen:

Geluidskwaliteit: de Sonos One is uitgerust met 2 D-klasse versterkers, een midwoofer, een tweeter, een instelbare bas én treble functie en maar liefst 6 afzonderlijke far-field microfoons.

Vochtbestendig: dankzij de vochtbestendige behuizing is deze draadloze speaker eveneens geschikt voor gebruik in de badkamer.

Bediening: naast de touchscreen bediening kun je dit apparaat ook via stembediening in/ uitschakelen. Maak gebruik van spraakbesturing en/ of Google Assistant.

Wifi: er mag dan wel geen bluetooth zijn, je bent gelukkig wel voorzien van een praktische wifi functie.

 

Nadelen:

Geen bluetooth: jammer genoeg is de Sonos One niet uitgerust met bluetooth.

Geen surround speaker: het betreft hier jammer genoeg geen draadloze surround speaker.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bose draadloze speaker

 

2. Bose SoundLink Mini II – Bluetooth Speaker // Accuduur: tot 10 uur

 

De Bose SoundLink mini speaker wordt gekenmerkt door een relatief compact formaat en dito licht gewicht van respectievelijk 4,8 cm breed en amper 450 gram. Dit maakt hem bijzonder makkelijk overal mee naartoe te nemen. Ondanks zijn compacte formaat, is deze bluetooth speaker tot heel wat in staat. Zo is het apparaatje alvast voorzien van een bijzonder krachtige oplaadbare batterij die – indien helemaal opgeladen – een ruime accuduur van maar liefst 10 uren garandeert.

Dit wordt aangevuld met een unieke stereo geluidsweergave over een aanzienlijk bereik van 775 Hz tot maar liefst 45.000 Hz. In tegenstelling tot het vorige apparaat, blijkt de Bose SoundLink Mini II wel degelijk uitgerust met een bluetooth 4.2 functie waardoor draadloos streamen alvast tot de mogelijkheden behoort. 

Hoewel de speaker van heel wat klanten een overtuigende beoordeling kreeg alsook een mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren; blijkt een enkele koper niet helemaal tevreden over de aangeboden kwaliteit.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de Bose SoundLink Mini bluetooth speaker II wordt geleverd inclusief een laadstation, een wandoplader en een bijbehorende kabel.

Voeding: de compacte bluetooth speaker is uitgerust met een bijzonder krachtige batterij die in staat is om een autonome accuduur van maar liefst 10 uren te garanderen.

Bluetooth: het apparaat is voorzien van een ingebouwde bluetooth 4.2 versie.

Budgetvriendelijk: in vergelijking met de andere draadloze speakers binnen deze selectie, behoort dit exemplaar alvast tot de goedkope speakers.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: één koper is niet helemaal tevreden met de aangeboden kwaliteit en vindt dat de speaker behoorlijk kwetsbaar is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

JBL draadloze speaker

 

3. JBL Xtreme 3 Camouflage – Draagbare Bluetooth Speaker

 

Ben je op zoek naar een duurzame draadloze speaker met een aanzienlijke autonome accuduur? Dan lijkt de JBL Xtreme 3 Camouflage alvast in het rijtje te passen. Dankzij de krachtige oplaadbare batterij kan een unieke autonome gebruiksduur worden gegenereerd van maar liefst 15 uren waarmee hij andere speakers volledig overtreft.

De JBL Xtreme 3 creëert daarbij in een mum van tijd een unieke stereo geluidsweergave over een frequentiebereik van 53,5Hz – 20.000Hz in combinatie met een maximaal vermogen van 100 watt. Dit maakt dat zelfs de meest diepe en intense bastonen probleemloos aan bod komen. Maak tevens gebruik van de bluetooth 5.1 functie om draadloos muziek te streamen of kies voor de 3,5 mm aansluiting indien het te koppelen apparaat geen bluetooth functie kent.

Dit alles wordt gecombineerd met een stevig en waterdicht design en de mogelijkheid om gebruik te maken van de JBL Connect Plus functie. Slechts één koper vindt het jammer dat er geen bijbehorende applicatie voor de bas wordt aangeboden.

 

Voordelen:

Accu: de speaker maakt gebruik van een bijzonder krachtige oplaadbare batterij waarmee een autonome accuduur van wel 15 uren kan worden gerealiseerd.

Waterdicht: zijn behuizing wordt gelabeld met een IP67 rating die aantoont dat hij 100% waterdicht is.

JBL Connect Plus: dankzij de JBL Connect Plus functie is het mogelijk om deze draadloze speaker met andere JBL Connect Plus speakers te verbinden.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een enkele klant is niet te spreken over de aangeboden kwaliteit van deze speaker en hekelt de afwezigheid van een bijbehorende app.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Harman Kardon draadloze speaker

 

4. Harman Kardon Go+Play – Draadloze Bluetooth Speaker // Harman Kardon

 

De Harman Kardon Go+Play speaker maakt gebruik van een bijzonder krachtige batterij die – zodra helemaal opgeladen – zonder problemen een autonome accuduur levert van maar liefst 8 uren. Let wel; deze accuduur werd bereikt in combinatie met een gemiddeld volumeniveau. Hij levert daarbij een unieke stereo geluidsweergave over een ruim frequentiebereik van 50 tot 20.000Hz en in combinatie met een totaal vermogen van 100 watt.

Het gebruiksgemak wordt nog net dat tikkeltje versterkt door de aanwezigheid van een krachtige bluetooth 4.1 functie waarmee draadloos streamen tot de opties behoort. Indien het te koppelen apparaat geen bluetooth kent, kun je uiteraard ook kiezen voor de aanwezige 3,5 mm aansluiting.

Een blik op de online reviews toont aan dat heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit. Houd er wel rekening mee dat het formaat van deze speaker evenwel een nadeel zou kunnen zijn indien je op zoek bent naar een apparaat om makkelijk overal mee naartoe te nemen.

 

Voordelen:

Draagrand: de speaker is voorzien van een stevige draagrand waardoor je het apparaat makkelijker kunt verplaatsen.

Voeding: eenmaal de batterij helemaal is opgeladen, kan een autonome gebruiksduur tot wel 8 uren worden geleverd.

Bluetooth: je kunt je favoriete muziek en/ of afspeellijsten streamen met behulp van de 3,5 mm aansluiting of de ingebouwde bluetooth 4.2 functie.

Prijskaartje: klanten vinden de prijs duidelijk ok in verhouding tot de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Kortom, je zult hem vast en zeker tussen de goedkope en/ of laagst geprijsde artikelen mogen verwachten.

 

Nadelen:

Formaat: één koper hekelt het grote formaat van deze draadloze speaker en vindt hem daardoor minder geschikt om bijvoorbeeld mee te nemen naar het strand.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Sony draadloze speaker

 

5. Sony GTK-XB60 – Draagbare Party Speaker – Draadloze High Power Audio

 

We sluiten het rijtje af met de Sony GTK-XB60 draagbare speaker die – naast zijn compacte en relatief lichtgewicht uitvoering – meteen opvalt vanwege zijn kenmerkende rode behuizing. Maar er is uiteraard meer. Zo blijkt de Sony draadloze speaker alvast uitgerust met een bijzonder krachtige oplaadbare batterij die in de beste omstandigheden een autonome gebruiksduur tot wel 14 uren weet te garanderen.

Dit wordt aangevuld met tal van extra’s zoals een ingebouwde bluetooth functie, NFC, een extra bass-knop, speakerverlichting én de mogelijkheid om de speaker met maar liefst 10 andere speakers te verbinden. Let wel; de behuizing van deze speaker is jammer genoeg niet waterdicht.

Een blik op de online reviews laat meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,7 sterren zien waarbij klanten een positief advies geven over de speakerverlichting, de uitstekende geluidskwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid. Kortom, een topproduct tegen een betaalbaar en budgetvriendelijk prijskaartje.

 

Voordelen:

Voeding: de speaker is zowel op netstroom als op accu te gebruiken en levert – indien helemaal opgeladen – een ruime gebruiksduur tot wel 14 uren. 

Aansluitingen: je bent verzekerd van verschillende aansluitingsmogelijkheden waaronder bluetooth, USB, microfoon en Tulp.

Handig in gebruik: je kunt de speaker eenvoudig met maar liefst 10 andere speakers verbinden en daarbij genieten van een optimale stereo geluidsweergave en unieke speakerverlichting.

Draagbaar: in tegenstelling tot heel wat andere draadloze speakers, blijkt dit apparaat 100% draagbaar en bijgevolg ideaal om mee te nemen naar het park, strand of festival.

 

Nadelen:

Niet waterbestendig: houd er rekening mee dat deze speaker niet waterbestendig is.

Geen tv: ben je op zoek naar een draadloze speakerset om in de woonkamer met je televisietoestel te verbinden, dan is dit product niet de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Draadloze speakers Koopgids

 

Wil je je home cinema set aanvullen met enkele draadloze speakers? Of ben je op zoek naar een compact en draagbaar model dat eenvoudig overal mee naartoe te nemen is? Draadloze speakers bestaan vandaag de dag dan ook in allerlei vormen, formaten, functiemogelijkheden en prijscategorieën waardoor het niet altijd evident is om een weldoordachte en gegronde keuze te maken. Het lijkt ons daarom een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even rustig door te nemen alvorens de verschillende draadloze speakers met elkaar te vergelijken. Wees daarbij aandachtig voor aanbiedingen en/ of leuke promoties!

Het type speaker in functie van het gebruiksgemak

Ben je voor het idee gewonnen en besluit je op zoek te gaan naar een geschikte speaker dan komt het er in eerste instantie om neer om een onderscheid te maken tussen de verschillende mogelijke soorten speakers die vandaag de dag voorhanden zijn. Afhankelijk van het gebruiksgemak dat je er zelf aan wilt toekennen, kan een eenvoudig onderscheid gemaakt worden tussen de draadloze speakers, de hifi modellen en de zogenaamde subwoofers.

Wil je graag je bestaande home cinema set verder uitbreiden en voornamelijk toespitsen op het tot uiting komen van de lage bassen? Dan lijkt de aanschaf van een subwoofer of eventueel hifi speaker de best mogelijke aanbeveling te zijn – eventueel indien mogelijk – in combinatie met bijkomende receivers en/ of versterkers. Is het echter je bedoeling om de speaker vaak buitenshuis mee te nemen naar een leuke picknick in het park of een dagje strand met vrienden? Dan is de keuze voor een draadloze speaker sneller gemaakt dan je misschien in eerste instantie zou denken. Wij gaan ons in deze koopgids voornamelijk toespitsen op de draadloze speakers.

 

Wat is een draadloze speaker?

Een draadloze speaker is – zoals de naam reeds doet vermoeden – een speaker die geheel draadloos functioneert en dus niet aan de netstroom moet worden gekoppeld om van stroom te worden voorzien. Dergelijke apparaten werken op basis van een krachtige oplaadbare batterij die in staat is om aan – indien volledig opgeladen – een bepaalde autonome batterijduur te voldoen.

Echter wordt het begrip van “draadloze speaker” door sommige fabrikanten nog verder uitgebreid. Zo verstaan sommigen onder draadloze speakers eveneens de apparaten die op het lichtnet moeten worden aangesloten om van stroom te worden voorzien maar verder – aan de hand van een bluetooth functie – in staat zijn om geheel draadloos muziek en andere audiobestanden vanaf andere apparaten te streamen.

 

Hoe werkt een draadloze speaker?

Zoals hierboven reeds min of meer duidelijk werd, is de wereld van de draadloze speakers op zijn minst heel uitgebreid te noemen. Hoewel het in eerste instantie voornamelijk gaat om die apparaten die – zowel qua stroom als streaming – geheel draadloos functioneren, mogen we ook de modellen die enkel draadloos functioneren op het gebied van streamen niet uit het oog verliezen.

In elk geval functioneert een draadloze speaker met behulp van een ingebouwde bluetooth functie – bij voorkeur een versie gaande van 4,1 of jonger. Op die manier kan een draadloze verbinding tot stand gebracht worden met andere devices die eveneens over een bluetooth functie beschikken. Dit maakt het onder meer mogelijk om muziek en/ of andere audiobestanden te streamen.

Aansluitingsmogelijkheden, bijkomende kenmerken en de prijs

Tot slot willen we nog even kort wijzen op de mogelijke aansluitingen en eventuele bijkomende kenmerken die – al dan niet – een meerwaarde kunnen betekenen. Zo is het altijd handig indien de speaker over meerdere aansluitingsmogelijkheden beschikt. Denk hierbij aan USB-aansluitingen, HDMI en/ of koptelefoonaansluiting. Indien dit wordt aangevuld met bepaalde extra’s zoals een lange autonome accuduur, een hoge batterijcapaciteit, spraakbediening, een bijkomende afstandsbediening en/ of bediening via een specifieke app, dan ben je pas echt verzekerd van een topproduct!

Let wel; dergelijke extra’s zullen een invloed hebben op het uiteindelijke prijskaartje. Zo kan de prijs van een degelijke draadloze speaker makkelijk variëren van ongeveer 10 à 15 euro tot maar liefst 4400 à 4500 euro voor een heuse draadloze speakerset met alles erop en eraan.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe werken draadloze speakers?

Het domein van draadloze speakers is op zijn minst behoorlijk uitgebreid en interessant te noemen. Zo betreft het in eerste instantie alle speakers/ luidsprekers die 100% draadloos functioneren en bijgevolg voorzien zijn van een ingebouwde oplaadbare accu of batterij(en). Dergelijke draadloze speakers zijn dus niet verbonden met een stroomkabel om een vermogen te kunnen genereren.

Daarnaast spreken sommige fabrikanten eveneens van draadloze speakers wanneer het gaat over luidsprekers die met een voedingskabel aan het lichtnet verbonden zijn maar geheel draadloos in staat zijn om muziek of andere audiobestanden weer te geven (streamen).

Hoewel de meeste draadloze speakers functioneren op basis van een ingebouwde krachtige bluetooth functie kan in sommige gevallen ook Apple’s AirPlay voor een draadloze werking/ verbinding instaan.

Q2: Wat doe je met een JBL draadloze speaker?

Ben je in het bezit van een JBL draadloze speaker of speakerset dan dien je gebruik te maken van de ingebouwde bluetooth functie om een draadloze verbinding tot stand te brengen met andere devices zoals je smartphone, tablet of laptop. Let wel dat een verbinding met externe apparaten enkel mogelijk is wanneer ook deze voorzien zijn van een eigen bluetooth functie.

Om de apparaten met elkaar te verbinden, dient de bluetooth functie op elk afzonderlijk apparaat te worden ingeschakeld. Selecteer vervolgens de desbetreffende JBL speakerset teneinde de verbinding tot stand te brengen.

 

Q3: Hoe kun je blu-ray met een draadloze speaker verbinden?

Wil je graag je blu-rayspeler met je draadloze speaker(set) verbinden dan dien je uiteraard gebruik te maken van de gemeenschappelijke bluetooth functie. Schakel bluetooth op beide apparaten in en selecteer vervolgens de desbetreffende blu-rayspeler waarmee je verbinding wenst te maken.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES