5 Beste DVD Spelers Test van 2022

Laatste update: 04.07.22

 

DVD Spelers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Tegenwoordig hoef je niet meer thuis te blijven of naar de cinema te gaan om van een leuke film te kunnen genieten. Dankzij de draagbare DVD speler kun je nu ook onderweg of op het strand naar je favoriete films kijken. Omwille van het ruime gamma is het niet altijd even gemakkelijk om een goede keuze te maken uit de verschillende modellen. Wij kunnen je daarom zeker en vast de Salora DVP-7748 DUO aanraden dat bestaat uit 2 beeldschermen die elk ongeveer 17,9 cm breed zijn en die je zelfs met elkaar kunt verbinden. Ook de Philips DVP2850 is zeker en vast een uitstekende keuze omwille van de lage prijs in vergelijking met de goede kwaliteit die wordt aangeboden.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

DVD spelers koopgids

 

Beschik jij nog over een grote DVD collectie die je af en toe nog graag eens afspeelt? Koop dan een DVD speler zodat je nog van je collectie kunt genieten. Maar welk type DVD speler is ideaal voor jou en hoeveel mag die speler kosten? Over welke aansluitingen beschikt het en zijn het beeld en het geluid van goede kwaliteit? We gaan even dieper in op deze punten.

Soorten DVD spelers

We splitsen de DVD spelers op in twee grote groepen: draagbare DVD spelers en DVD spelers om in de woonkamer op je televisie aan te sluiten.

Het eerste type betreft een DVD speler die zelf over een beeldscherm beschikt zodat je het kunt meenemen op verplaatsing. Dit is heel handig voor in de auto, je kinderen kunnen dan kijken naar hun favoriete tekenfilm terwijl jij rustig op de weg en het verkeer kunt letten.

Dit type beschikt meestal ook over een uitgang voor een hoofdtelefoon zodat ze ongestoord naar de film kunnen kijken en ook geen overlast bezorgen aan andere mensen. Als je meerdere kinderen hebt kun je ook een model kopen met twee schermen die elk apart een film kunnen afspelen.

Het tweede type zet je neer in de woonkamer en verbindt je met je televisie om naar DVD’s te kunnen kijken. Dit type is niet gemaakt om mee te nemen op verplaatsing en beschikt ook niet over een eigen scherm.

Je kunt verder nog kijken of je DVD speler ook geschikt is om gekopieerde DVD’s af te spelen of Blu-rays.

 

Beeld- en geluidskwaliteit

Het kan zijn dat een draagbare DVD speler over twee schermen beschikt. Je hebt dan twee mogelijkheden, of één scherm bevat de DVD speler die dezelfde film over twee schermen kan afspelen, of beide spelers kunnen een aparte film (of allebei dezelfde film) afspelen.

De grootte van het scherm hangt van je eigen voorkeur af maar sowieso zul je een film beter kunnen bekijken op een groot dan op een klein scherm. De meeste formaten van een draagbare DVD speler liggen tussen de 18 en 25 cm diameter. Een speler met een groter scherm zal natuurlijk meer geld kosten.

De kwaliteit van het scherm hangt af van de resolutie. Let er ook op of er vermeld wordt dat het HD kwaliteit is, dan zit je zeker goed.

De kwaliteit van het geluid speelt ook een rol. Als je een DVD speler koopt om te verbinden met je televisie, kun je die meestal ook verbinden met je hifi-installatie of je home cinema systeem. Zo kun je genieten van een uitstekende geluidskwaliteit. Bij een draagbare DVD speler zit de geluidsinstallatie er ingebouwd, let er dus goed op dat je een model koopt met een goede geluidskwaliteit.

 

Aansluitingen van de DVD speler

Je kunt een DVD speler op verschillende manieren aansluiten op je televisie of op een ander systeem. Vroeger was dit vooral de scart kabel maar deze wordt echter nog weinig gebruikt. De meest voorkomende aansluiting is via HDMI die zowel beeld als klank overdraagt. Dit is momenteel de beste aansluiting op de markt en bijna alle televisies beschikken over één of meerdere HDMI aansluitingen.

In het uitzonderlijke geval dat je geen HDMI aansluiting hebt dan kun je meestal via een coaxiale aansluiting werken. Je kunt ook een model kopen die voorzien is van een aansluiting voor een hoofdtelefoon. Hoewel je dit ook op vele TV’s terugvindt dus dit is misschien niet zo belangrijk.

Verder hebben vele moderne apparaten nu ook een USB aansluiting. Met de USB aansluiting, die meestal aan de voorkant zit, kun je een USB stick of een externe harde schijf aansluiten om audio- of videobestanden af te spelen. Je kunt er zelfs foto’s mee tonen op je televisie.

Prijskaartje

DVD spelers kosten tegenwoordig niet zo veel geld meer. Dit heeft te maken met de opkomst van online streaming diensten zoals Netflix. Niet veel mensen gebruiken daardoor nog DVD’s en een speler wordt dus overbodig. Toch zijn er nog veel DVD’s in omloop en is het toch leuk om je favoriete film te kunnen herbekijken wanneer je wilt. Streaming diensten bieden namelijk niet alle films aan.

Je kunt online gemakkelijk een interessante aanbieding vinden en in enkele dagen wordt het al aan huis geleverd. Je moet dus zelfs je huis niet uit, kan het nog makkelijker? Toch is het aanbevolen om verschillende producten te vergelijken voordat je een keuze maakt. Je wilt niet voor een onaangename verrassing komen te staan omdat je niet genoeg informatie opgezocht hebt.

 

5 Beste DVD Spelers (Reviews) van 2022

 

Een DVD speler komt altijd van pas om je favoriete film te kunnen herbekijken of misschien om een leuke Disney film voor de kinderen op te zetten. Tegenwoordig kun je ook draagbare DVD spelers kopen om onderweg mee te nemen. Neem een kijkje in ons lijstje met vijf verschillende apparaten en kies de beste DVD speler uit.

 

1. Salora DVP-7748 DUO Portable DVD-speler

 

De Salora DVP-7748 DUO bestaat uit twee beeldschermen van 17,9 cm die je elk apart kunt gebruiken want beide zijn voorzien van een DVD speler. Je kunt ze ook met elkaar verbinden zodat dezelfde film op beide schermen afgespeeld wordt. Hij wordt geleverd met een CD-rom met meer dan 250 spellen en twee game controllers zodat je kinderen zich urenlang kunnen vermaken.

Beide schermen hebben ook een ingebouwde batterij zodat je ze ook kunt gebruiken wanneer er geen stopcontact of 12V aansluiting aanwezig is. Hij beschikt verder nog over een USB aansluiting en een SD/MMC kaartlezer en wordt geleverd met vele accessoires.

De meeste kopers zijn tevreden over deze DVD speler aanbieding. Het toestel is eenvoudig in gebruik en geeft een haarscherp beeld. De DVD speler is ideaal voor gebruik in de auto en heeft vele aansluitmogelijkheden. Anderen vinden het een slechte aankoop want het apparaat zou niet naar behoren werken en bij de kleinste put in de weg moet je de film al van het begin terug bekijken. Ook zou het toestel de kwetsbaar zijn.

Deze DVD speler van Salora behoort misschien niet meteen tot de goedkoopste exemplaren maar het kan misschien wel één van de populairste DVD spelers zijn. Om dit te weten te kunnen komen, is het belangrijk om even alle voordelen af te wegen ten opzichte van de eventuele nadelen ervan. Dit zal het voor jou ook net iets eenvoudiger maken om een uiteindelijke beslissing te nemen.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: dit model bestaat uit 2 afzonderlijke schermen die je ook met elkaar kunt verbinden. Zo kun je allebei naar dezelfde film kijken, of juist allebei naar een andere film.

Gebruiksgemak: deze DVD speler is uitgerust met een ingebouwde accu die je eenvoudig en snel kunt opladen. Er is ook een USB-poort voorzien.

Toebehoren: bij de aankoop van deze DVD speler krijg je er ook een CD-rom bij waarop meer dan 250 spelletjes staan. Verder krijg je ook 2 game controllers meegeleverd.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: een aantal kopers vinden dat de DVD speler vrij kwetsbaar is en snel kapot gaat.

Prijzig: sommige andere kopers vinden dat de kwaliteit niet echt in verhouding staat met de prijs ervan. De prijs had toch net een tikkeltje lager mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Philips DVP2850 DVD speler zonder HDMI aansluiting 

 

De Philips DVP2850 behoort dankzij de lage prijs tot de goedkope DVD spelers en biedt je een optimale beeldkwaliteit. Je kunt hem eenvoudig gebruiken met de afstandsbediening en dankzij het ProReader station kun je vrijwel alle soorten discs afspelen. Zelfs oudere discs met krasjes worden zonder problemen afgespeeld.

Hij beschikt wel niet over 3D en je kunt er ook geen Blu-ray discs mee afspelen. Hij heeft ook geen display en wordt geleverd zonder Scart of RCA kabel en heeft geen HDMI uitgang.

Toch is het merendeel van de kopers tevreden en geven ze een positief advies over deze DVD speler aanbieding. Het apparaat geeft haarscherp beeld en is gebruiksvriendelijk. Hij beschikt over vele aansluitmogelijkheden en heeft een prachtig geluid. De DVD speler heeft ook een geheugen zodat hij weet waar je gestopt bent met kijken, zo hoef je niet opnieuw gans de film af te spelen vanaf het begin!

Bij het horen van de naam Philips denken heel wat personen meteen aan elektronische toestellen zoals deze DVD speler. Philips wordt vaak beschouwd als veruit het beste merk en dit is hier aan de reacties te zien, niet anders. Het toestel is vrij compact waardoor je het heel gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

 

Voordelen:

Prijskaartje: dankzij de lage prijs durven we stellen dat deze DVD speler van Philips zeker tot de goedkope apparaten behoort.

ProReader station: dankzij het ProReader station is het mogelijk om zo goed als alle soorten discs af te spelen. Ook de oudere modellen.

Handig in gebruik: dit model beschikt over meerdere aansluitmogelijkheden. Verder is de DVD speler uitgerust met een uitstekend geheugen zodat je bijvoorbeeld niet de volledige film hoeft af te spelen maar gewoon kunt verder kijken.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: niet alle kopers zijn helemaal overtuigd. Eén enkele gebruiker vindt dat de afstandsbediening te klein is en het apparaat vrij luidruchtig werkt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Autovision AV 1900IR Duo Deluxe Portable DVD-speler 9 inch

 

De Autovision AV 1900IR Duo Deluxe is een portable DVD speler die ideaal is om in de auto te gebruiken. De set bestaat uit 2 beeldschermen van 9 inch met elk een DVD speler.

Zo kun je twee verschillende films afspelen of 1 film op allebei de schermen. Je kunt ook films bekijken vanaf een USB stick of een SD kaart en met de infraroodzender kun je een draadloze koptelefoon aansluiten. Het apparaat beschikt verder nog over een anti-schok systeem zodat de film niet hapert wanneer je over een put rijdt met de auto.

De online reviews geven een positief advies over deze DVD speler aanbieding. De kopers vinden dat het apparaat een haarscherp beeld geeft en zijn ook tevreden over de vele aansluitmogelijkheden. Het toestel is gebruiksvriendelijk en is perfect om in de auto te gebruiken. Sommigen vinden deze DVD speler te duur en te kwetsbaar.

Als je helemaal gek bent op de DVD speler van Autovision dan zul je toch wel net iets meer budget hoeven te voorzien. Het is niet meteen het product dat beschikt over de laagste prijs. Toch biedt deze DVD speler heel wat mogelijkheden en opties aan die de hoge prijs eventueel wel zouden kunnen verklaren.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: deze set bestaat uit 2 afzonderlijke beeldschermen. Beide beeldschermen hebben ook een afzonderlijke DVD speler. Zo kun je elk een andere film bekijken.

Antischok systeem: het apparaat is uitgerust met een antischok systeem. Op die manier hoef je niet te vrezen dat de film hapert wanneer je bijvoorbeeld over een putje rijdt als je met de wagen onderweg bent.

 

Nadelen:

Prijskaartje: ondanks de vele mogelijkheden en voordelen, vinden een aantal kopers de prijs van het toestel toch wel net iets te duur.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. LG BP250 blu-ray speler/dvd speler

 

Gebruik deze Blu-Ray speler van LG om te genieten van films met een hogere beeldkwaliteit. Bekijk al je favoriete films en series in HD (High Definition) en geniet natuurlijk ook van hoogstaande geluidskwaliteit. Je kunt hem verbinden via de HDMI aansluiting voor een nog betere HD beleving. Door zijn lage prijs behoort hij tot de goedkope DVD spelers.

De gebruikers van deze DVD speler zijn heel tevreden over hun aankoop. Het toestel is gebruiksvriendelijk en geeft een haarscherp beeld. Hij beschikt over vele aansluitmogelijkheden en het geluid is van topkwaliteit.

Niet iedereen is het eens over het design, de meesten vinden het apparaat mooi maar andere vinden het design ronduit lelijk. Enkelen zijn ook niet tevreden over het gebrek aan een display en dat er geen HDMI kabel meegeleverd wordt.

Met deze LG DVD speler haal je volgens de vele kopers echt wel een topproduct in huis en dit bovendien tegen een behoorlijke lage prijs. Het is zelfs mogelijk om er je USB mee te laten afspelen. Het lijkt ons dan ook een goed idee om eens te kijken welke voordelen er verder nog aan dit apparaat verbonden zijn en of er eventueel ook nadelen zijn.

 

Voordelen:

Voordelig tarief: in vergelijking met de andere producten uit onze lijst, beschikt deze DVD speler daadwerkelijk over de laagste prijs.

Beeldkwaliteit: met deze DVD speler is het mogelijk om al je films in High Definition te bekijken en dus een hogere en betere beeldkwaliteit te hebben.

 

Nadelen:

Weinig aansluitmogelijkheden: het apparaat is niet voorzien van een aparte audio uitgang en er is ook geen HDMI kabel voorzien. Voor een aantal klanten hadden er toch net iets meer aansluitmogelijkheden mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Nikkei NPD909 Portable DVD Speler Full HD 9 inch

 

De Nikkei NPD909 DVD speler is een portable toestel met een scherm van 9 inch die je perfect kunt gebruiken onderweg. Hij beschikt ook nog over een USB poort en een afstandsbediening. Je kunt hem gebruiken om films te bekijken maar ook om naar je favoriete muziek te luisteren of foto’s te bekijken.

Je kunt hem aansluiten op het stopcontact of via de sigarettenaansteker van je auto maar hij heeft ook een ingebouwde batterij om hem draadloos te kunnen gebruiken. Hij is ook nog relatief goedkoop vergeleken met vele andere DVD spelers.

De online reviews liegen er niet om. Kopers zijn heel tevreden over dit apparaat en vinden het beeld top. Ook de vele aansluitmogelijkheden en het geluid zijn een pluspunt voor vele gebruikers. Het apparaat heeft een groot scherm maar is wel iets moeilijker te bedienen want je kunt de basisfuncties vooral gebruiken via de afstandsbediening. De batterij is ook snel leeg en de kleuren lijken voor sommigen onnatuurlijk.

Heb je binnenkort een lange rit in de auto voor de boeg en ben je op zoek naar een manier om je kindjes rustig te houden? Dan kan deze DVD speler van Nikkei misschien voor jou wel de ideale oplossing zijn. Bovendien hoef je er niet eens zo een groot budget voor te hebben. Het loont dus zeker de moeite om deze DVD speler eens te bekijken.

 

Voordelen:

Scherm: de DVD speler is voorzien van een scherm van maar liefst 9 inch. Je zult dus zeker een goede beeldkwaliteit hebben.

Handig in gebruik: dit model is voorzien van een ingebouwde accu en er is zelfs een USB-poort voorzien.

 

Nadelen:

Gebruiksaanwijzing: een enkele koper laat weten dat er geen duidelijke Nederlandse handleiding aanwezig is. En dit had toch wel handig geweest aangezien het niet zo eenvoudig is om het apparaat te bedienen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES