5 Beste DVD Spelers Test van 2024

Laatste update: 22.07.24

 

DVD Spelers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Ryer DVD Speler met HDMI, kies je voor een compacte lichtgewicht dvd-speler die makkelijk te installeren valt én geleverd wordt in combinatie met een HDMI-kabel. Daartegenover staat de Nikkei ND75H – DVD speler met Full HD-upscaling die dan weer in het oog springt vanwege de verschillende aansluitingsmogelijkheden waaronder HDMI, USB én SCART. In de onderstaande tabel hebben we voor de volledigheid nog een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- én nadelen.

ComputerComputer
Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

DVD spelers koopgids

 

Beschik jij nog over een grote DVD collectie die je af en toe nog graag eens afspeelt? Koop dan een DVD speler zodat je nog van je collectie kunt genieten. Maar welk type DVD speler is ideaal voor jou en hoeveel mag die speler kosten? Over welke aansluitingen beschikt het en zijn het beeld en het geluid van goede kwaliteit? We gaan even dieper in op deze punten.

Soorten DVD spelers

We splitsen de DVD spelers op in twee grote groepen: draagbare DVD spelers en DVD spelers om in de woonkamer op je televisie aan te sluiten.

Het eerste type betreft een DVD speler die zelf over een beeldscherm beschikt zodat je het kunt meenemen op verplaatsing. Dit is heel handig voor in de auto, je kinderen kunnen dan kijken naar hun favoriete tekenfilm terwijl jij rustig op de weg en het verkeer kunt letten.

Dit type beschikt meestal ook over een uitgang voor een hoofdtelefoon zodat ze ongestoord naar de film kunnen kijken en ook geen overlast bezorgen aan andere mensen. Als je meerdere kinderen hebt kun je ook een model kopen met twee schermen die elk apart een film kunnen afspelen.

Het tweede type zet je neer in de woonkamer en verbindt je met je televisie om naar DVD’s te kunnen kijken. Dit type is niet gemaakt om mee te nemen op verplaatsing en beschikt ook niet over een eigen scherm.

Je kunt verder nog kijken of je DVD speler ook geschikt is om gekopieerde DVD’s af te spelen of Blu-rays.

 

Beeld- en geluidskwaliteit

Het kan zijn dat een draagbare DVD speler over twee schermen beschikt. Je hebt dan twee mogelijkheden, of één scherm bevat de DVD speler die dezelfde film over twee schermen kan afspelen, of beide spelers kunnen een aparte film (of allebei dezelfde film) afspelen.

De grootte van het scherm hangt van je eigen voorkeur af maar sowieso zul je een film beter kunnen bekijken op een groot dan op een klein scherm. De meeste formaten van een draagbare DVD speler liggen tussen de 18 en 25 cm diameter. Een speler met een groter scherm zal natuurlijk meer geld kosten.

De kwaliteit van het scherm hangt af van de resolutie. Let er ook op of er vermeld wordt dat het HD kwaliteit is, dan zit je zeker goed.

De kwaliteit van het geluid speelt ook een rol. Als je een DVD speler koopt om te verbinden met je televisie, kun je die meestal ook verbinden met je hifi-installatie of je home cinema systeem. Zo kun je genieten van een uitstekende geluidskwaliteit. Bij een draagbare DVD speler zit de geluidsinstallatie er ingebouwd, let er dus goed op dat je een model koopt met een goede geluidskwaliteit.

 

Aansluitingen van de DVD speler

Je kunt een DVD speler op verschillende manieren aansluiten op je televisie of op een ander systeem. Vroeger was dit vooral de scart kabel maar deze wordt echter nog weinig gebruikt. De meest voorkomende aansluiting is via HDMI die zowel beeld als klank overdraagt. Dit is momenteel de beste aansluiting op de markt en bijna alle televisies beschikken over één of meerdere HDMI aansluitingen.

In het uitzonderlijke geval dat je geen HDMI aansluiting hebt dan kun je meestal via een coaxiale aansluiting werken. Je kunt ook een model kopen die voorzien is van een aansluiting voor een hoofdtelefoon. Hoewel je dit ook op vele TV’s terugvindt dus dit is misschien niet zo belangrijk.

Verder hebben vele moderne apparaten nu ook een USB aansluiting. Met de USB aansluiting, die meestal aan de voorkant zit, kun je een USB stick of een externe harde schijf aansluiten om audio- of videobestanden af te spelen. Je kunt er zelfs foto’s mee tonen op je televisie.

Prijskaartje

DVD spelers kosten tegenwoordig niet zo veel geld meer. Dit heeft te maken met de opkomst van online streaming diensten zoals Netflix. Niet veel mensen gebruiken daardoor nog DVD’s en een speler wordt dus overbodig. Toch zijn er nog veel DVD’s in omloop en is het toch leuk om je favoriete film te kunnen herbekijken wanneer je wilt. Streaming diensten bieden namelijk niet alle films aan.

Je kunt online gemakkelijk een interessante aanbieding vinden en in enkele dagen wordt het al aan huis geleverd. Je moet dus zelfs je huis niet uit, kan het nog makkelijker? Toch is het aanbevolen om verschillende producten te vergelijken voordat je een keuze maakt. Je wilt niet voor een onaangename verrassing komen te staan omdat je niet genoeg informatie opgezocht hebt.

 

5 Beste DVD Spelers (Reviews) van 2024

 

Een DVD speler komt altijd van pas om je favoriete film te kunnen herbekijken of misschien om een leuke Disney film voor de kinderen op te zetten. Tegenwoordig kun je ook draagbare DVD spelers kopen om onderweg mee te nemen. Neem een kijkje in ons lijstje met vijf verschillende apparaten en kies de beste DVD speler uit.

 

1. Ryer DVD Speler met HDMI – Full HD – USB – met HDMI kabel

 

Wil je een kwalitatieve en gebruiksvriendelijke dvd-speler kopen dan lijkt dit model van Ryer alvast de moeite waard om even onder de loep te nemen. Afgaande op het positieve advies vermeld in de talrijke online reviews en de mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren, durven we stellen dat je met deze dvd-speler misschien wel eens een toppertje in de wacht sleept. Maar wat maakt deze dvd-speler met HDMI dan zo uniek? Wij zoeken het graag voor jou uit.

Zo wordt de Ryer dvd-speler in eerste instantie gekenmerkt door een compacte uitvoering van 22 x 5 x 20 cm waardoor hij makkelijk ter hoogte van het televisietoestel kan worden geïnstalleerd. Maar vergis je niet want ondanks zijn compacte formaat, weet hij een robuuste geluidskwaliteit te leveren aangevuld met een Full HD beeldkwaliteit aan een resolutie van 1920 x 1080 pixels.

Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld door de verschillende aansluitingsmogelijkheden waaronder HDMI en USB alsook de mogelijkheid tot ruisonderdrukking en het creëren van een foutmelding bij mogelijk beschadigde discs. Bij aankoop van deze, relatief goedkope, dvd-speler worden een HDMI én AV-kabel meegeleverd alsook een afstandsbediening en instructieve handleiding.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: of de Ryer dvd-speler ook effectief over de laagste prijs beschikt, valt misschien nog te betwijfelen. Toch is hij tijdelijk in prijs verlaagd waardoor het een volwaardige aanbieding betreft en bijgevolg één van de populairste artikelen binnen dit segment is.

Ruisonderdrukking: je hebt de mogelijkheid om gebruik te maken van de geïntegreerde ruisonderdrukking functie.

Toebehoren: zodra je de dvd-speler aankoopt worden een HDMI en AV-kabel aangeboden alsook een afstandsbediening en informatieve handleiding.

Foutcorrectie: het gebruik van mogelijk beschadigde discs levert een automatische foutmelding op.

 

Nadelen:

Geen auto: ben je op zoek naar een portable dvd-speler of een dvd-speler om in de auto te gebruiken? Dan is dit product van Ryer niet meteen de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Nikkei ND75H – DVD speler met Full HD-upscaling, HDMI, SCART en USB-poort (22,5 cm)

 

Met een breedte van amper 23 cm, is ook deze Nikkei ND75H dvd-speler behoorlijk compact en bijgevolg makkelijk in het geheel te installeren. Dit maakt hem onder meer ideaal voor plaatsing in de kinderkamer of voor gebruik in de kampeerwagen of caravan. Toch hoeft zijn compacte uitvoering geen nadeel te betekenen voor de geleverde kwaliteit. Dankzij de geïntegreerde Progressive Scan technologie ben je verzekerd van een bijzonder helder en haarscherp beeld waardoor het bekijken van films nog net dat tikkeltje interessanter wordt.

Bovendien is deze externe dvd-speler eenvoudig met behulp van HDMI, composiet of SCART op je televisietoestel aan te sluiten, wat het gebruiksgemak helemaal ten goede komt. Maar dat is nog lang niet alles want verder is er ook een handige USB-poort voorzien wat het eveneens mogelijk maakt om USB-bestanden feilloos af te spelen en dit aan een Full HD beeldkwaliteit. Kortom, een toppertje van formaat tegen een betaalbaar prijskaartje.

Een blik op de online reviews toont dan ook meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,4 sterren aan waarbij heel wat klanten overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit. Volgens een kleine minderheid zou het apparaat moeilijk te bedienen zijn.

 

Voordelen:

Formaat: de Nikkei ND75H kent een relatief compacte afmeting van 23 x 4,2 x 20 cm en kan daardoor makkelijk eender waar worden geïnstalleerd.

Verpakkingsinhoud: de dvd-speler wordt jou aangeboden inclusief een afstandsbediening, 2 AAA batterijen en een informatieve handleiding.

Cd’s: naast dvd’s biedt deze speler je eveneens de mogelijkheid om je favoriete cd’s te beluisteren wat het gebruiksgemak ten goede komt.

Aansluitingen: de dvd-speler is uitgerust met verschillende aansluitingsmogelijkheden waaronder HDMI, USB en SCART.

 

Nadelen:

Moeilijk bedienbaar: volgens enkele kopers zou deze dvd-speler niet zo eenvoudig te bedienen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Sony DVP-SR760H – DVD-speler met HDMI-aansluiting

 

Wil je je tv met een dvd-speler aanvullen dan is het misschien wel een idee om dit exemplaar van Sony eens even onder de loep te nemen. Net zoals de voorgaande toppertjes, blijkt ook de Sony DVP-SR760H dvd-speler gekenmerkt door een relatief compacte en lichtgewicht uitvoering waardoor hij makkelijk eender waar kan worden geïnstalleerd.

Met behulp van de HDMI-aansluiting is het mogelijk om de dvd-speler met je televisietoestel te verbinden waarna je van een uitzonderlijke beeldkwaliteit kunt genieten. Daarbij is het niet alleen mogelijk om dvd-beeldmateriaal te bekijken maar kun je ook USB en zelfs bestanden van een vaste schijf op je computer moeiteloos afspelen, wat het gebruiksgemak uiteraard ten goede komt.

Eenmaal correct aangesloten en ingeschakeld, kun je beeldmateriaal vertraagd/ versneld afspelen, diavoorstellingen met muziek bekijken en/ of je favoriete cd’s beluisteren. Hoewel een enkele koper niet geheel tevreden is met de aangeboden kwaliteit, lijkt de overgrote meerderheid dit duidelijk wel getuige de mooie eindscore van 4,4 sterren.

 

Voordelen:

Compatibel: de dvd-speler is in staat om verschillende bestanden af te spelen gaande van dvd en cd tot mp3, SVCD en JPEG.

Afstandsbediening: indien gewenst is het mogelijk om zowel je televisietoestel alsook dvd-speler met slechts 1 afstandsbediening te bedienen.

Geheugen: de dvd-speler is in staat om de laatste 6 afgespeelde dvd’s in het geheugen op te slaan en te onthouden waar je precies was gebleven. Ideaal indien je de film – om wat voor reden dan ook – niet in 1 keertje kunt uitkijken.

 

Nadelen:

Geen HDMI-kabel: houd er rekening mee dat bij aankoop van deze dvd-speler geen HDMI-kabel wordt meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. LG BP250 blu-ray speler/dvd speler

 

Gebruik deze Blu-Ray speler van LG om te genieten van films met een hogere beeldkwaliteit. Bekijk al je favoriete films en series in HD (High Definition) en geniet natuurlijk ook van hoogstaande geluidskwaliteit. Je kunt hem verbinden via de HDMI aansluiting voor een nog betere HD beleving. Door zijn lage prijs behoort hij tot de goedkope DVD spelers.

De gebruikers van deze DVD speler zijn heel tevreden over hun aankoop. Het toestel is gebruiksvriendelijk en geeft een haarscherp beeld. Hij beschikt over vele aansluitmogelijkheden en het geluid is van topkwaliteit.

Niet iedereen is het eens over het design, de meesten vinden het apparaat mooi maar andere vinden het design ronduit lelijk. Enkelen zijn ook niet tevreden over het gebrek aan een display en dat er geen HDMI kabel meegeleverd wordt.

Met deze LG DVD speler haal je volgens de vele kopers echt wel een topproduct in huis en dit bovendien tegen een behoorlijke lage prijs. Het is zelfs mogelijk om er je USB mee te laten afspelen. Het lijkt ons dan ook een goed idee om eens te kijken welke voordelen er verder nog aan dit apparaat verbonden zijn en of er eventueel ook nadelen zijn.

 

Voordelen:

Voordelig tarief: in vergelijking met de andere producten uit onze lijst, beschikt deze DVD speler daadwerkelijk over de laagste prijs.

Beeldkwaliteit: met deze DVD speler is het mogelijk om al je films in High Definition te bekijken en dus een hogere en betere beeldkwaliteit te hebben.

 

Nadelen:

Weinig aansluitmogelijkheden: het apparaat is niet voorzien van een aparte audio uitgang en er is ook geen HDMI kabel voorzien. Voor een aantal klanten hadden er toch net iets meer aansluitmogelijkheden mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Philips TAEP200 DVD Speler met 2 Meter Valueline HDMI Kabel – DVD-speler (2000 series)

 

Tot slot willen we nog even kort de aandacht vestigen op deze unieke dvd-speler van Philips die zich min of meer in dezelfde prijscategorie als de voorgaande toppertjes lijkt te bevinden. In tegenstelling echter tot veel gelijkaardige apparaten, wordt de Philips TAEP200 dvd-speler geleverd inclusief een 2 meter lange Valueline HDMI-kabel wat zijn gebruiksgemak én het prijskaartje alleen maar ten goede komt.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want dankzij de geïntegreerde DivX Ultra ondersteuning kun jij genieten van bijzonder scherpe en uiterst natuurlijke beelden wat de kijkervaring alleen maar leuker maakt. Dit alles wordt verder aangevuld met de optie om – naast dvd’s – ook cd’s, USB en externe harde schijven af te spelen. Houd er wel rekening mee dat er geen SCART aansluiting voorhanden is.

Bekijken we de online reviews dan stellen we vast dat de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn van hun aankoop en dit ook laten blijken. Slechts een kleine minderheid vindt bepaalde onderdelen vrij kwetsbaar en de dvd-speler moeilijk te bedienen.

 

Voordelen:

HDMI-kabel: bij aankoop van deze dvd-speler wordt gelijk een 2 meter lange Valueline HDMI-kabel meegeleverd.

Media Link: met behulp van Media Link kun je op een eenvoudige en snelle manier foto’s én video’s vanaf je USB op je televisietoestel afspelen.

Aansluitingen: de USB-aansluiting wordt aangevuld met een HDMI, HDMI 1.3 én HDMI 1.4 aansluiting.

 

Nadelen:

Geen SCART: in tegenstelling tot sommige andere toppertjes beschikt deze dvd-speler niet meteen over een SCART aansluiting.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES