Beste DVR recorder

Laatste update: 05.03.24

 

DVR recorders test van 2024

 

Het is niet altijd makkelijk om op zoek te gaan naar de beste DVR recorder. Daarom hebben wij voor jou alvast een handige koopgids opgesteld. Daarin proberen we jou zoveel mogelijk tips en adviezen aan te bieden. Op die manier kun je de zoektocht naar de voor jou ideale DVR recorder alvast een pak aangenamer laten verlopen. Indien je toch best wel wat haast hebt dan kun je ook gewoon doorklikken naar onze top 3. Zo hebben we kunnen vaststellen dat je met de RedStar Beveiligingssysteem DVR recorder alvast een topproduct in huis haalt. Bovendien kun je de beelden ook gewoon via je tablet of zelfs je smartphone gaan opvragen en dus bekijken. Je hebt ook nog altijd de mogelijkheid om te gaan kiezen voor de Blueqon BD7-04AEND DVR recorder. Dit apparaat biedt je de mogelijkheid om diverse afzonderlijke beveiligingscamera’s er op aan te sluiten.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

DVR recorder reviews – top 5

 

 

Met een DVR recorder kun je gemakkelijk de beelden opnemen en bewaren die gemaakt worden door de camera’s die aangesloten zijn op deze recorder. Zo kun je je huis beter beveiligen en zelfs vanop afstand zien als er iets niet pluis is. Uit de honderden verschillende DVR recorders hebben wij vijf goede producten gekozen zodat je er zelf de beste DVR recorder kunt uitkiezen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. RedStar Beveiligingssysteem

 

Deze set is het ideale product om je huis te beveiligen. Je kunt via je smartphone op elk moment de beelden bekijken die opgenomen worden met een resolutie van 720 pixels. De set bevat 1 DVR recorder en 4 camera’s die je dankzij hun metalen behuizing zowel binnens- als buitenshuis kunt gebruiken.

De camera’s zijn uitgerust met infrarood LED lampen waarmee je ook ‘s nachts kunt zien wat er zich binnen of buiten je huis afspeelt, en dit voor een bereik van 40 meter. De set beschikt niet over een harde schijf dus dit moet je zelf nog aanschaffen. Er zijn wel 3 USB poorten aanwezig om eventueel een muis en andere apparaten op aan te sluiten.

De koper van deze set geeft positief advies in de geplaatste review. De set heeft alles wat je nodig hebt om je huis te beveiligen, enkel de harde schijf ontbreekt. De onderdelen van de set zijn makkelijk om te monteren en de gemaakte beelden zijn van hoge kwaliteit.

Ben je nog steeds op zoek naar een degelijke DVR recorder? Dan kun je misschien alvast even dit apparaat bekijken. Het product heeft misschien nog maar één online review gekregen maar daarin heeft de koper een duidelijk positief advies. Daardoor zou het op termijn misschien wel eens één van de populairste DVR recorders kunnen worden. 

 

Voordelen:

Set: je zult merken dat de set niet alleen een DVR recorder bevat maar bovendien ook 4 afzonderlijke camera’s. Op die manier kun je je huis en omgeving voldoende beveiligen.

Materiaal: doordat de camera’s met een metalen behuizing zijn afgewerkt, is het mogelijk om deze toestellen zowel binnenshuis maar ook eventueel buitenshuis te gaan gebruiken indien je dit wenst.

Nachtzicht: je hoeft je geen zorgen te maken want ook ’s nachts kun je duidelijke beelden maken. Dit heeft vooral te maken met de aanwezigheid van infrarood LED lampen. Het bereik bedraagt hierbij ongeveer 40 meter.

 

Nadelen:

Geen harde schijf: het is wel belangrijk dat er bij de aankoop van het toestel helemaal geen harde schijf zal worden meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Blueqon BD7-04AEND

 

De DVR recorder van Blueqon kan gebruikt worden met één of meerdere beveiligingscamera’s om zo je huis of kantoor te beveiligen. De recorder beschikt over H.264-videocompressie en je kunt de beelden ook direct ontvangen op je smartphone. De recorder kun je eenvoudig bedienen met een normale computer muis.

Het apparaat is voorzien van een gebruiksvriendelijke interface en werkt op een NTSC/PAL videosysteem. Het is uitgerust Linux en heeft verschillende opname modussen zoals continu, bewegingsdetectie, sensor, alarmdetectie. Het toestel beschikt over 2 USB aansluitingen.

De Blueqon DVR recorder heeft tot op heden nog geen beoordelingen ontvangen van kopers. Plaats als eerste een review zodat wij ons advies kunnen baseren op de meningen van gebruikers.

Je kunt natuurlijk ook nog altijd kiezen voor de handige DVR recorder van misschien wel het beste merk Blueqon. Alvorens je besluit om het toestel aan te kopen dan kan het misschien toch wel nuttig zijn om even op zoek te gaan naar de kenmerken van het apparaat.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: je zult merken dat je dit product zonder problemen kunt gebruiken in combinatie met verschillende externe beveiligingscamera’s. Daarnaast is het apparaat ook nog eens uitgerust met H-264-videocompressie.

Opname modus: je hebt de mogelijkheid om te gaan kiezen uit meerdere opname modussen. Zo kun je kiezen voor bewegingsdetectie, continu, alarmdetectie of door middel van een sensor.

Gebruiksgemak: je zult merken dat je het toestel zonder problemen kunt besturen door middel van een standaard computer muis. Verder is deze DVR recorder ook voorzien van meerdere USB aansluitingen wat natuurlijk altijd goed van pas kan komen.

 

Nadelen:

Geen online reviews: jammer genoeg kunnen we alleen maar vaststellen dat er momenteel nog helemaal geen online beoordelingen zijn geplaatst. Dit maakt het voor ons natuurlijk een pak moeilijker om op zoek te gaan naar eventuele nadelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. DVR Recorder 4 Kanaals

 

Deze DVR recorder is het ideale product voor mensen die over een beperkt budget beschikken en liever goedkope DVR recorders kopen.

Op dit apparaat kun je maximaal 4 beveiligingscamera’s aansluiten. Deze camera’s mogen van een hoge resolutie zijn.

De beelden van de recorder kun je via het internet bekijken of via de App zelfs op je smartphone zien. Het apparaat heeft een zwarte kleur en weegt slechts 400 gram. De camera’s worden niet meegeleverd dus deze moet je zelf nog kopen.

Desondanks de lage prijs is deze DVR recorder nog niet beoordeeld geweest door online kopers. Wij kunnen je dus jammer genoeg ook geen advies geven over dit topproduct.

Wil je toch liever niet teveel geld uitgeven maar toch zeker zijn van een degelijke DVR recorder? Dan is het misschien wel een goed idee om even dit apparaat te bekijken. Het toestel beschikt over een bijzonder hoge resolutie en het is dan ook de moeite waard om even op zoek te gaan naar de kenmerken van het apparaat.

 

Voordelen:

Budget: in vergelijking met sommige andere apparaten uit deze top 5, zou deze DVR recorder wel eens over de laagste prijs kunnen beschikken.

Aansluitingen: het is mogelijk om tot wel 4 afzonderlijke beveiligingscamera’s aan deze DVR recorder te gaan koppelen.

Gebruiksgemak: je hoeft je geen zorgen te maken want je kunt de beelden die worden gemaakt ook gewoon via je tablet of je smartphone gaan opvragen en bekijken. Ideaal dus wanneer je bijvoorbeeld op vakantie bent en niet thuis bent gedurende een bepaalde periode.

 

Nadelen:

Design: de koper heeft een duidelijk en volledig positief advies over dit toestel. Toch is het altijd mogelijk dat het design andere potentiële klanten minder zal aanspreken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. DVR Recorder 8 Kanaals

 

Deze DVR Recorder is geschikt voor wel 8 hoge resolutie camera’s. De prijs is nog altijd aanvaardbaar dus je kunt wel zeggen dat het toestel behoort tot de categorie van goedkope DVR recorders. Je kunt camera’s aansluiten die zowel voor binnen als buiten geschikt zijn.

De recorder wordt geleverd met adapter en voor iedere camera krijg je er een kabel bij van 20 meter.

Het apparaat ondersteunt een harde schijf met een capaciteit van maximaal 2 TB. De beelden van alle camera’s kunnen tegelijk opgenomen worden maar je kunt het toestel ook zo instellen dat het enkel de beelden opneemt als er beweging wordt gedetecteerd.

Schrijf als eerste een beoordeling over dit product want tot nu toe is er nog geen enkele review gegeven. Daardoor kunnen we je ook geen advies geven over dit apparaat.

In vergelijking met het vorige toestel blijkt deze DVR recorder misschien nog net een tikkeltje krachtiger te zijn. Je kunt namelijk maar liefst 8 verschillende beveiligingscamera’s met een hoge resolutie aan het apparaat gaan koppelen. Hieronder zetten we dan ook even de voor- en nadelen voor jou op een rijtje.

 

Voordelen:

Budget: het is niet meteen het toestel met de laagste prijs maar toch zul je het zonder twijfel nog steeds tussen de goedkope DVR recorders kunnen spotten.

Handig in gebruik: met deze DVR recorder is het mogelijk om camera’s aan te sluiten die zowel binnenshuis alsook buitenshuis kunnen worden geplaatst.

Accessoires: op het moment dat je besluit om de recorder aan te kopen dan krijg je er een handige adapter bij net zoals een 20 meter lange kabel voor elke afzonderlijke beveiligingscamera.

 

Nadelen:

Geen gebruikerservaring: doordat er nog geen online reviews zijn geplaatst, is het niet zo eenvoudig om jou verder advies te geven over de gebruikerservaringen van het toestel.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Valueline 4-Kanaals CCTV Recorder

 

Deze DVR recorder van Valueline is voorzien van een ingebouwde harde schijf met een opslagcapaciteit van 500 GB. Zo kun je meteen alle gemaakte beelden opslaan om ze later opnieuw te bekijken. Deze recorder beschikt over de nieuwste H.264 technologie voor videocompressie.

Met deze technologie kun je de beelden vanop afstand bekijken via je smartphone of via het internet. Wanneer er beweging gedetecteerd wordt ontvang je dan ook een e-mail om je te waarschuwen. Verder heeft deze recorder een gebruiksvriendelijke interface die werkt met pictogrammen en visuele indicatoren om de DVR makkelijk te kunnen bedienen.

De koper van dit product is niet tevreden over de aankoop en geeft negatief advies. Volgens deze koper kan er slechts één camera aangesloten worden op dit toestel, en dit tot groot ongenoegen van deze persoon.

Tot slot is er dan ook nog de optie om te gaan kiezen voor de DVR recorder van het bekende en gewaardeerde merk Valueline. Het toestel is voorzien van een handige en krachtige ingebouwde harde schijf en beschikt nog over heel wat andere mogelijkheden.

 

Voordelen:

Opslagcapaciteit: je zult merken dat het apparaat over een totale opslagcapaciteit beschikt van maar liefst 500 GB.

H.264 technologie: dankzij de H.264 technologie is het mogelijk om de gemaakte beelden van op een bepaalde afstand en zonder problemen te gaan opvragen en deze ook te bekijken. Dat kan via je tablet, je smartphone of je laptop.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: jammer genoeg blijkt de gebruiker helemaal niet zo overtuigd te zijn van de kwaliteit van het apparaat. Zo is de klant best wel ontevreden over het feit dat je maar 1 camera op de recorder kunt gaan aansluiten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

DVR recorders koopgids

 

Als je bewakingscamera’s geïnstalleerd hebt om je huis te beveiligen dan kun je deze aansluiten op een DVR recorder om alle beelden automatisch op te nemen. Zo kun je deze beelden overmaken aan de politie in geval van inbraak. Bij het kopen van een DVR recorder aanbieding zijn er enkele factoren waar je kunt op letten om een goede aankoop te maken. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een NVR recorder, maar je moet bij beide opties rekening houden met de opslagcapaciteit, de hoeveelheid camera’s, de resolutie en de prijs.

DVR of NVR recorder

Een DVR recorder, of digital video recorder wordt gebruikt om analoge beelden om te zetten naar digitale beelden. Deze beelden worden opgeslagen op de harde schijf van het apparaat. De camera’s worden meteen op de recorder aangesloten met kabels, het is dus heel makkelijk om dit apparaat te installeren.

Je kunt verschillende soorten DVR recorders kopen afhankelijk van het camerasysteem die je gebruikt. Er zijn bijvoorbeeld ook modellen die IP ondersteunen.

Het tweede type is de NVR recorder of Network Video Recorder. Dit toestel maakt verbinding met de camera’s via het netwerk van je woning. Je moet dus de camera’s niet direct op de recorder aansluiten. Deze recorders zijn ook een goede aanbeveling voor personen die gebruik maken van IP camera’s.

 

Opslagcapaciteit

De opslagcapaciteit is afhankelijk van vele verschillende factoren. Als je meerdere camera’s op je recorder hebt aangesloten dan zul je ook meer ruimte nodig hebben om al deze beelden te bewaren. Bij recorders waar maar één camera op aangesloten is kun je kiezen voor een model met minder opslagruimte.

We kunnen natuurlijk ook niet exact uitrekenen hoeveel ruimte een beeld zal innemen. Dit hangt af van de kwaliteit van de beelden. Als de recorder beelden opslaat in Ultra HD kwaliteit dan zul je een grotere opslagruimte nodig hebben dan wanneer je beelden opslaat met gewone HD kwaliteit. Dit zul je kunnen afleiden door je te baseren op de resolutie van de camera’s.

Let op de specificaties van een DVR recorder om te weten hoeveel de maximale opslagruimte is die je in dit product kunt plaatsen. De beste DVR recorders zul je natuurlijk ruimer kunnen uitbreiden dan de goedkope DVR recorders. Het kan enkel maar voordelig zijn om een apparaat te kopen met een zo groot mogelijke opslagruimte.

 

Hoeveel camera’s kun je aansluiten

Omdat je een DVR recorder zult gebruiken om bewakingscamera’s aan te sluiten is het ook belangrijk om te letten op het maximale aantal camera’s die je kunt verbinden met het toestel. Dit kun je controleren door te letten op het aantal kanalen die op de recorder zitten. Je kunt kiezen tussen recorders met 4, 8, 16, 24 en zelfs 32 kanalen!

Je kunt op elk kanaal een bewakingscamera aansluiten. Dus op een model met 32 kanalen kun je wel 32 camera’s aansluiten. Het nadeel is dat de opslagruimte van je recorder dan wel heel vlug zal vol zitten.

Als je je woning goed wilt beveiligen kun je kiezen voor een model met veel kanalen. Zelfs al sluit je in het begin maar 4 camera’s aan dan kun je dit in de toekomst nog altijd uitbreiden.

 

Resolutie is ook van belang

Zowel de camera’s als de DVR recorder beschikken over een bepaalde resolutie. Wanneer je aanbiedingen aan het vergelijken bent moet je er op letten dat deze resolutie voor beide apparaten hetzelfde is. Als je camera’s hebt gekocht met een resolutie van 1080p dan moet je ook een DVR recorder kopen met dezelfde resolutie.

Als je kiest voor apparaten met een hogere resolutie dan zullen de opgenomen beelden ook veel duidelijker zijn. Kies dus voor een minimum resolutie van 720p. Als je meteen kiest voor een model met een hogere resolutie dan is het ook mogelijk om camera’s met een lagere resolutie erop aan te sluiten.

Kostprijs van een DVR recorder

Meestal is er voor elk wat wils, we willen daarmee zeggen dat niet alle DVR recorders duur zijn. Je kunt dus ook goedkope modellen vinden als je weinig geld wilt uitgeven. Houd er in dit geval wel rekening mee dat dit een negatieve invloed op de beeldkwaliteit zal hebben en dat het apparaat ook over een lagere opslagcapaciteit zal beschikken.

Als je liever kiest voor kwaliteit, ga dan op zoek naar een apparaat van een gerenommeerd merk en verhoog je budget zodat je in de nabije toekomst geen nieuw toestel nodig hebt. Je kunt online gemakkelijk verschillende recorders vergelijken op prijs, functies en kwaliteit. Natuurlijk kun je de recorder ook meteen bestellen en aan huis laten leveren. Houd wel rekening met de verzendkosten die redelijk hoog kunnen oplopen afhankelijk van het gewicht van een product.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES