5 Beste Externe DVD Branders Test van 2024

Laatste update: 22.07.24

 

Externe DVD branders – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Zodra je besluit om op zoek te gaan naar een externe dvd brander dan zul je beseffen dat er heel wat verschillende subtypes bestaan. Het is daarom een goed idee, om alvast even onze koopgids hierover grondig door te nemen. Daarin kun je een aantal tips en richtlijnen terugvinden, die je vast en zeker zullen helpen bij je zoektocht. Verder zijn we ook al op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde externe dvd branders. Zo is onder andere gebleken dat de Lg GP57EB40 alvast een krachtig apparaat is. Bovendien is deze dvd brander te verkrijgen in 3 mooie neutrale kleuren. Met de Lenovo ThinkPad UltraSlim externe dvd brander, kun je zeker zijn van een evenwaardig alternatief. De zwarte kleur oogt niet alleen robuust, maar ook elegant. Daardoor kun je het in eender welk interieur plaatsen.

ComputerComputer
Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Externe DVD Branders (Reviews) van 2024

 

Vele moderne laptops beschikken niet meer over een DVD of CD brander. Als je echter toch nog graag je foto’s of video’s op een DVD brandt om ze zo te bewaren dan kun je een externe DVD brander kopen om aan te sluiten op je laptop. We hebben vijf producten vergeleken op basis van de beoordelingen van gebruikers, kies er nu zelf nog de beste externe DVD brander uit.

 

1. LG GP57EB40 Externe DVD Brander

 

We beginnen meteen met één van de goedkope externe DVD branders. De GP57EB40 van LG is beschikbaar in drie verschillende kleuren en is bedoeld om aan te sluiten op een desktop of een notebook. Het product is voorzien van een USB 2.0 aansluiting en heeft een leessnelheid van 24x. Het ondersteunt de meeste Windows besturingssystemen zoals Windows 7 en Windows Vista.

Met meer dan honderd positieve reviews kunnen we hier wel spreken over een interessante externe DVD brander aanbieding. Vorige kopers geven goed advies over de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van het product. Een groot voordeel is dat je geen extra adapter nodig hebt voor dit apparaat.

Voor enkele gebruikers is de behuizing echter niet stevig genoeg en volgens een andere kopers maakt het teveel geluid.

Met de LG externe dvd brander haal je niet alleen een duurzaam apparaat in huis maar ook eentje dat krachtig en betrouwbaar is. Bovendien zul je versteld staan van het mooie prijskaartje. Het heeft misschien niet de laagste prijs maar toch zul je dit product vast en zeker tussen de goedkope externe dvd branders kunnen spotten.

 

Voordelen

Gebruiksgemak: je kunt deze externe dvd brander makkelijk gebruiken in combinatie met een standaard desktop of een notebook.

Besturingssysteem: het apparaat is compatibel met heel wat besturingssystemen van Windows. Denk maar aan Windows 7 en zelfs Windows Vista behoren tot de mogelijkheden.

Handig in gebruik: deze externe dvd brander is uitgerust met een handige USB 2.0 poort. Verder is het een krachtig apparaat met een hoge leessnelheid van maar liefst 24x.

 

Nadelen

Slechte behuizing: slechts een kleine minderheid van de kopers is niet helemaal tevreden over de behuizing van deze dvd brander.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Lenovo ThinkPad UltraSlim

 

Deze externe DVD brander van Lenovo gebruikt een USB 3.0 aansluiting om vlugger data te schrijven naar een DVD of CD. Het heeft een zwarte kleur en je kunt het apparaat gebruiken op een desktop of een notebook. Het is een hele dunne en compacte DVD brander die je makkelijk kunt meenemen op verplaatsing.

Volgens de kopers is de kwaliteit van dit product top. Het apparaat is makkelijk in gebruik, gewoon via USB aansluiten en je kunt het gebruiken om DVD’s en CD’s te branden of te lezen.

Het toestel werkt zowel op een USB 3.0 als USB 2.0 aansluiting en heeft geen extra adapter nodig om te werken. Het is een duurzaam artikel en compact genoeg om mee te nemen.

Je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor deze krachtige en duurzame dvd brander van het bekende merk Lenovo. Dankzij de USB 3.0 aansluiting zul je merken dat de gegevensoverdracht veel makkelijker en ook veel sneller gebeurt. Je kunt de brander eenvoudigweg aansluiten op je desktop of je notebook.

 

Voordelen

Aansluitingsmogelijkheden: deze externe dvd brander kun je makkelijk gebruiken in combinatie met een USB 2.0 of zelfs een USB 3.0 aansluiting. Je hoeft je dus geen zorgen te maken om al dan niet een extra adapter aan te kopen.

Gebruiksgemak: het is een krachtig apparaat met een hoge leessnelheid zodat de data makkelijker kunnen worden verwerkt. Het is ideaal om zowel cd’s alsook dvd’s te branden of gewoon te gaan lezen.

Formaat: het toestel is vrij compact en bovendien ook heel erg dun. Dit maakt het makkelijker om het overal mee naartoe te nemen en te verplaatsen.

 

Nadelen

Tot op heden kunnen we alleen maar positieve reacties vaststellen. Dit maakt het voor ons niet makkelijk om alsnog op zoek te gaan naar mogelijke nadelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Asus 90DD0112-M20000 – Externe DVD brander // Externe optische drive

 

Of je met de Asus 90DD0112-M20000 ook gelijk voor een externe dvd-brander kiest, valt nog even af te wachten. Toch lijken heel wat kopers overtuigd van de aangeboden kwaliteit, de mogelijkheden en de gebruiksvriendelijkheid van het relatief compacte apparaatje, wat de mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren weet te verklaren. Kortom, de moeite waard om deze externe optische schijf eens even onder de loep te nemen.

Het apparaatje springt meteen in het oog vanwege het zeer verfijnde zen-geïnspireerde ontwerp waarbij een totale afmeting van 14 bij 13,6 cm inclusief dikte van amper 1,3 cm, kan worden genoteerd. Dankzij de dubbele stand kan bovendien een horizontale dan wel verticale plaatsing worden beoogd, wat alvast bijdraagt aan het gebruiksgemak.

Maar dat is uiteraard nog lang niet alles want verder levert dit apparaatje met USB 2.0 systeemeisen een ruime cd, dvd én dvd-ram leessnelheid van respectievelijk 24x ,8x en 5x. Het geheel wordt verder afgewerkt met een set dubbele veiligheidsmaterialen waarbij wachtwoorcontrole én encryptie alvast klare en duidelijke taal spreken.

 

Voordelen

Veiligheid: wat betreft gegevensbescherming, geniet je bijkomende veiligheidsmaatregelen waarbij de gecodeerde bestandsnaamfunctionaliteit gecombineerd wordt met een wachtwoordcontrole en encryptie.

Uitvoering: het apparaatje kent een compacte uitvoering van 14 bij 13,6 cm en wordt aangevuld met een dikte van amper 1,3 cm.

 

Nadelen

Prijzig: in vergelijking met sommige andere externe dvd-branders uit deze lijst, lijkt het prijskaartje misschien toch net iets te duur.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. E’loir Externe CD/DVD Speler en Brander voor laptop en PC – USB 3.0 & USB-C

 

In tegenstelling tot het voorgaande product zul je de E’loir vast en zeker tussen de goedkope externe dvd-branders mogen verwachten wat hem meteen een pak toegankelijker maakt bij een brede laag van de bevolking. Bovendien doet zijn lagere prijskaartje helemaal niets af aan de uiteindelijk aangeboden kwaliteit. Zo blijkt de E’loir externe optische drive niet alleen geschikt voor Windows maar ook Mac toestellen wat zijn gebruiksgemak alvast ten goede komt.

Maar er is natuurlijk nog heel wat meer want naast de dubbele aansluitingspoort – waarbij je zowel een USB 3.0 alsook USB-C aansluiting geniet – ben je tevens ook voorzien van een eenvoudig plug & play installatiesysteem. Dat betekent dat je de schijf niet moet gaan configureren of updaten alvorens van zijn gebruik te genieten. Kortom, een echt toppertje en bovendien tegen een betaalbaar prijskaartje.

Heb je interesse in deze externe dvd brander met USB 3.0 aansluiting? Dan moet je volgens heel wat klanten niet langer twijfelen. Naast de positieve reacties werd het apparaatje eveneens beloond met een mooie gemiddelde eindscore van maar liefst 4,7 op 5 sterren.

 

Voordelen

Uitvoering: de E’loir externe dvd-brander kent een degelijke ABS behuizing en een totale afmeting van 14,8 x 14,8 x 2 cm en werd afgewerkt in een zwarte kleur met opvallende blauwe randen.

Aansluitingen: doordat er sprake is van een USB 3.0 én USB-C aansluiting, is het apparaat niet alleen compatibel met Windows toestellen maar ook met Mac.

Capaciteit: het toestelletje kent een aanzienlijke cache capaciteit van maar liefst 8MB.

Budgetvriendelijk: zijn vriendelijke en betaalbare prijskaartje maken hem alvast een pak toegankelijker bij een brede laag van de bevolking.

 

Nadelen

Niet gebruiksvriendelijk: volgens één enkele koper zou de E’loir niet naar behoren werken indien deze met een USB op de laptop wordt aangesloten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. HP USB DVDRW Drive – Externe DVD brander – HP // Afmeting: 13,8 x 14,4 x 1,4 cm

 

We sluiten het rijtje af met de functionele en uiterst kwalitatieve HP externe USB dvd/rw die in eerste instantie gekenmerkt wordt door een vrij compact formaat van 13,8 x 14,4 x 1,4 cm en dito licht gewicht. Net zoals de voorgaande toestelletjes, kan ook deze externe optische schijf in een handomdraai met je laptop of pc verbonden worden gebruik makend van de beschikbare USB 2.0 of USB 3.0-poort. Kortom, een aparte netadapter is bijgevolg helemaal niet nodig.

Eenmaal correct geïnstalleerd, kun je dit apparaatje niet alleen gebruiken om dvd’s dan wel cd’s te branden maar  tevens ook om je virtuele werkplek – op je laptop/ computer – zoveel mogelijk opgeruimd en overzichtelijk te houden. Verplaats daarom bestanden gelijk naar de externe dvd-brander of gebruik het apparaatje als back-up plan.

Hoewel heel wat klanten overtuigd zijn van hun aankoop en de HP externe dvd-brander met een mooie eindscore van 4,5 sterren weten te belonen, blijkt één koper allesbehalve tevreden over de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid.

 

Voordelen

Formaat: de HP externe dvd-brander kent een relatief compacte afmeting van 13,8 bij 14,4 cm en is amper 1,4 cm dik.

Multifunctioneel: naast het branden van cd’s en/ of dvd’s kan het apparaatje evengoed als back-up plan dienst doen.

Aansluiting: het apparaatje is eenvoudig met de USB 2.0 of USB 3.0 aansluiting van je pc of laptop te verbinden.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: één koper is jammer genoeg niet helemaal overtuigd van de aangeboden kwaliteit en vindt dat het apparaatje snel stuk gaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Externe dvd branders koopgids

 

Met een externe dvd brander kun je zelf films op een dvd bewaren om ze te bekijken in de woonkamer met de familie of met vrienden. Je moet rekening houden met verschillende subtypes, het formaat, de schrijfsnelheid en de prijs. Als je let op deze factoren tijdens de aankoop dan kun je de beste externe dvd branders uit de rest filteren. Zo kun je de beste aanbiedingen vergelijken om uiteindelijk het product met de meest gunstige prijs-kwaliteitverhouding eruit te kiezen.

Subtypes

Voordat we dieper ingaan op de subtypes zullen we eerst even het verschil aantonen tussen een single layer en een dual layer dvd. Een single layer dvd werkt met één laag waarop je bestanden kunt branden. In vergelijking met een dual layer beschik je over minder opslagruimte.

Een dual layer dvd heeft twee lagen die zich bovenop elkaar bevinden. Deze lagen kunnen apart gelezen worden door de laser en je kunt ze dus allebei ook volzetten met bestanden. De opslagcapaciteit van een dual layer is hetzelfde als een gekochte dvd waardoor je deze kunt gebruiken om films te kopiëren. Vergeet wel niet dat de meeste films auteursrechtelijk beschermd zijn en dat het dus illegaal is om ze te kopiëren en te verspreiden.

Er zijn nu nog verschillende branders beschikbaar en deze subtypes kun je ook terugvinden bij de dvd’s zelf. Een dvd-R is een single layer schijf met een opslagruimte van 4,7 GB en die bovendien niet herschrijfbaar is. Hetzelfde geldt voor een dvd+R.

Een dvd-RW en dvd+RW zijn ook single layer maar deze zijn wel herschrijfbaar. Je kunt dus op elk moment de bewaarde bestanden overschrijven met andere bestanden. De dvd-R DL zijn dual layer en hebben een opslagruimte van 8,5 GB. Ze zijn echter, net zoals de dvd+R DL, niet herschrijfbaar. Je kunt ze dus slechts éénmaal gebruiken om bestanden op te branden.

 

Formaat van het product

Omdat je een externe dvd brander niet zult inbouwen in je computer is het belangrijk om te letten op het formaat van het apparaat. Als je over weinig ruimte beschikt rondom je computer dan is het belangrijk om te kiezen voor een klein apparaat. Een klein model is ook een stuk makkelijker om mee te nemen op verplaatsing en neemt minder ruimte in wanneer je het bewaart in de kast.

Je kunt ook kiezen voor een externe dvd brander aanbieding met een groter formaat. Deze apparaten zijn meestal voorzien van meer functies en mogelijkheden maar nemen natuurlijk ook meer plaats in. Het is dan beter om een vaste plaats te voorzien voor dit toestel zodat je het niet constant hoeft te verplaatsen of op te bergen.

Controleer eerst de beschikbare ruimte naast je computer zodat je dit kunt vergelijken met de grootte van het product. Zo ben je er zeker van of het toestel past of niet.

 

Schrijfsnelheid

Over het algemeen duurt het een stuk langer om een dvd vol te schrijven vergeleken met een gewone cd. Dit komt omdat de capaciteit van de dvd groter is. Je kunt echter toch nog rekening houden met de snelheid van het toestel door te letten op de speed.

Dit wordt weergegeven met een cijfer zoals bijvoorbeeld 1x. Een snelheid van 1x betekent dat het toestel 1,31 megabyte aan informatie per seconde op de schijf brandt. Dit staat gelijk aan de snelheid van 9x op een cd-brander.

Als het voor jou belangrijk is dat de dvd’s zo vlug mogelijk gebrand worden dan is het een aanbeveling om een apparaat te kopen met een hoge snelheid. Als je op zoek bent naar goedkope externe dvd branders dan zul je meestal enkel met een lage snelheid kunnen branden.

Prijs van een dvd brander

De prijs van een dvd brander kan variëren van goedkope producten van €30 tot dure producten van €200. De prijs van dit apparaat wordt beïnvloedt door de aanwezige functies maar ook door andere factoren zoals het merk en de schrijfsnelheid.

Het is mogelijk om online interessante aanbiedingen te vinden omdat de meeste webwinkels regelmatig promoties aanbieden om hun stock te verkopen. Je kunt daarvan op de hoogte blijven door je in te schrijven op de nieuwsbrief zodat je regelmatig e-mails ontvangt.

Bovendien zijn er nog extra voordelen verbonden aan online kopen. Je hoeft zelf niet naar de winkel en je kunt het product eenvoudig vanuit je woonkamer bestellen. Daarna wordt het product enkele dagen later aan huis geleverd.

Tijdens de koopjesperiodes is het ook altijd makkelijker om een interessante aanbieding te vinden, je kunt dan van vooraf maandelijks wat geld opzij leggen om een kwalitatief product te kunnen kopen.

 

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

Lg Blu-Ray RW Zilver Optisch Schijfstation

 

Met dit apparaat van LG kun je blu-rays branden. Een blu-ray heeft een betere beeldkwaliteit dan een gewone DVD. Je kunt dit toestel makkelijk op je laptop of je desktop aansluiten via een USB 3.0 poort. De brander is compatibel met Windows 10 en kan lezen en branden op hoge snelheid.

Je kunt er niet alleen blu-rays mee gebruiken maar ook DVD-R en DVD-RAM. Het apparaat is voorzien van een Silent Play functie waardoor het weinig geluid maakt. Je kunt er zelfs 3D blu-ray films mee kijken.

De minpunten van dit apparaat zijn de korte USB kabel en de hoge prijs van het product. Voor de rest zijn de kopers tevreden over de goede kwaliteit. Het toestel maakt ook weinig geluid en werkt perfect. Voor één van de kopers is het apparaat te groot en kun je het dus niet makkelijk naar ergens anders meenemen.

Net zoals het eerste product is ook deze externe dvd brander afkomstig van het bekende en misschien ook wel meteen het beste merk LG. Alvorens je besluit om het toestel aan te kopen dan kan het misschien wel handig zijn vooreerst even op zoek te gaan naar de kenmerkende eigenschappen van het apparaat.

[proscons id=”3122″]

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES