Beste fotopapier

Laatste update: 22.07.24

 

Fotopapieren test van 2024

 

Wil je een aantal afbeeldingen en foto’s printen? Geef dan de voorkeur aan degelijk en duurzaam fotopapier. Je zult meteen begrijpen waarom. De kwaliteit van het beeld en de kleuren is in niets te vergelijken met gewoon papier. Toch is het niet altijd makkelijk om een keuze te maken tussen de verschillende soorten fotopapier. En daarom willen wij jou maar al te graag even op weg helpen. We hebben daarom een selectie gemaakt van 3 topproducten. Zo zou je kunnen kiezen voor het HP Zink Photo Paper Sprocket fotopapier. Dit papier wordt jou geleverd door een bekend merk HP, dat garant staat voor kwaliteit en duurzaamheid. Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor het Canon PP-201 fotopapier. Ben je op zoek naar kwaliteit én betaalbaarheid? Dan is dit product vast en zeker wel iets voor jou.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Fotopapier Reviews – Top 5

 

Met behulp van het beste fotopapier zul je merken dat je foto’s of afbeeldingen veel beter tot hun recht komen. Jammer genoeg zul je merken dat het betere papier niet altijd tot de goedkope fotopapieren behoort. Bovendien zul je al genoeg keuzes hoeven te maken op het vlak van het formaat of het type. Wil je gaan voor Canon fotopapier of toch eerder Polaroid? En ben je beter met een A4 model of een A3 model. Al deze vragen kunnen heel wat keuzestress veroorzaken. Bekijk daarom de 5 topproducten even en houd ook rekening met de reviews en het advies van de klanten.

 

 

1. HP Zink Photo Paper Sprocket

 

Het ruime assortiment aan mogelijkheden maakt het niet altijd eenvoudig om het juiste fotopapier eruit te halen. Dit model is afkomstig van het bekende merk HP en zul je niet meteen tussen de goedkope fotopapieren hoeven te zoeken. Toch is het ook helemaal niet het duurste model.

Dit pak fotopapier telt maar liefst 50 vellen en is afgewerkt met een glanzende coating. De achterkant van het papier is helemaal zelfklevend. Verder zul je merken dat dit fotopapier beschikbaar is in een A8 formaat.

Sommige kopers vinden de vraagprijs van het fotopapier net iets te hoog en het papier iets te kwetsbaar. Toch is de overgrote meerderheid van de klanten duidelijk wel tevreden over de uitstekende kwaliteit en de duurzaamheid van het fotopapier.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Canon PP-201

 

Met dit Canon fotopapier haal je zeker een degelijk product in huis als we een kijkje nemen tussen de vele online reviews. Het papier is bovendien volgens sommige gebruikers ook helemaal niet zo duur.

Het pakketje bestaat uit 20 vellen fotopapier met een normaal standaard formaat. Dit komt dus overeen met een A4 vel. Het fotopapier is bovendien afgewerkt met een mooie glanzende coating waardoor de afbeelding en de foto nog veel beter tot hun recht komen.

Een enkele koper is van mening dat de vraagprijs toch nog net iets te hoog is. Toch is de meerderheid van de klanten wel overtuigd van de uitstekende kwaliteit. Het loont dan ook echt wel de moeite om de voordelen van dit fotopapier eens te bekijken en dan zelf een oordeel hierover te vellen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. HP Fotopapier 10x15cm

 

In vergelijking met de andere producten uit deze top 5, zou dit zomaar eens een fotopapier aanbieding kunnen zijn. De prijs is duidelijk veel lager en kan dan ook sterk gewaardeerd worden door heel wat kopers.

Het fotopapier is afkomstig van het bekende merk HP en heeft een formaat van 10 x 15 cm. Het pakketje telt maar liefst 25 vellen en elk blad afzonderlijk is afgewerkte met een speciale glanzende coating. Op die manier krijg je een zeer professioneel uitzicht en komen je foto’s veel beter tot hun recht.

Het is een prijzig product volgens één enkele koper. Toch kunnen we vooral positieve online reviews waarnemen. Het fotopapier is gemaakt van een uitstekende kwaliteit en is bijzonder duurzaam. Het voldoet volledig aan de verwachtingen van de meeste gebruikers. Kortom het lijkt hier wel om een topproduct te gaan.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Canon MP-101

 

Net zoals één van de voorgaande producten is ook dit fotopapier afkomstig van het bekende en gewaardeerde merk Canon. Het fotopapier heeft een A3 formaat en weegt amper 170 gram.

Het pakketje fotopapier telt maar liefst 40 vellen papier. In tegenstelling tot de voorgaande producten zul je merken dat dit fotopapier is afgewerkt met een matte coating. Daarnaast heeft dit fotopapier de kwaliteit om bijzonder snel op te drogen en daardoor ook veel langer mee te gaan.

Naast het feit dat het hier om bijzonder duurzaam fotopapier gaat, merken we ook dat heel wat kopers positief advies geven over de uitstekende kwaliteit. Het is een degelijk product dat perfect past en over een correcte prijs-kwaliteitverhouding beschikt. Dit verklaart waarom er momenteel nog geen negatieve online reviews zijn geplaatst.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Polaroid Premium Zink Zero

 

Met het Polaroid Premium ZINK Zero fotopapier haal je niet meteen het goedkoopste papier in huis maar ook al zeker niet het duurste. Deze verpakking telt maar liefst 20 vellen maar je kunt ook kiezen om een pakket met 30 of 50 vellen aan te kopen. Houd er dan wel rekening mee dat de prijs lichtjes zal mee veranderen.

Dit fotopapier is vooral geschikt om te gebruiken in combinatie met de Polaroid Digitale Instant camera Z2300. Het papier meet 5 x 7,5 cm en is niet alleen vlekvrij maar bovendien ook waterafstotend en zelfs scheurbestendig. Je krijgt dus echt wel waar voor je geld en dat vinden vele kopers ook.

Toch blijkt een kleine minderheid van de klanten een probleem hebben met de hoge vraagprijs en de kwetsbaarheid van het papier. Het is daarom een goed idee om vooral eens een kijkje te nemen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Fotopapieren koopgids

 

Ben je op zoek naar de beste fotopapieren? Dan is het alvast een goede aanbeveling om de verschillende soorten en formaten even grondig met elkaar te vergelijken. Zo weet je meteen wat de mogelijkheden zijn en kun je het voor jou beste fotopapier aankopen. Verder is het ook een goed idee om even te letten op het gebruiksgemak en de mogelijke kosten die je hierbij kunt hebben. Door eveneens rekening te houden met de verschillende online reviews en de aangename promoties, is het altijd mogelijk om een aantrekkelijke fotopapier aanbieding te spotten.

Wat is fotopapier en het nut ervan

De naam zegt het eigenlijk al zo goed als zelf. Fotopapier is speciaal ontworpen papier wanneer je foto’s of afbeeldingen wilt afdrukken. Uiteraard kun je dat ook zonder problemen op gewoon standaard papier doen, maar de kwaliteit zal niet hetzelfde zijn. Wanneer je een foto of afbeelding afdrukt op gewoon papier dan zul je merken dat de kleuren heel vaag zijn en niet zo helder. Degelijk fotopapier echter, zorgt er meteen voor dat de beeldkwaliteit en de kleuren veel helder zijn.

Uiteraard is het ook belangrijk om hierbij rekening te houden met de kwaliteit van je printer natuurlijk. Maar toch is er alvast een bijzonder groot verschil tussen gewoon papier en degelijk fotopapier. Het loont dan ook de moeite om de verschillende mogelijkheden even rustig te bekijken en te laten bezinken. Bedenk welke foto’s je wilt gebruiken en met welke doelstelling. Dit zal de keuze voor het juiste fotopapier misschien meteen wel iets makkelijker maken. Neem in elk geval rustig je tijd.

 

Het type fotopapier

Zoals we in het voorgaande stukje reeds min of meer hebben aangehaald, zul je merken dat er heel wat verschillende soorten fotopapier bestaan. Het hangt er maar juist vanaf waar je naar op zoek bent. Zo heb je de mogelijkheid om te kiezen voor mat fotopapier of wil je toch liever glanzend fotopapier. Welke papiersoort je uiteindelijk beslist aan te kopen, is veeleer een persoonlijke keuze.

Welk exemplaar zie je liever en welk doel hebben de afgedrukte foto’s of afbeeldingen. Door jezelf deze vragen te stellen, kan de zoektocht alvast makkelijker verlopen. Uiteraard is het een aanrader om niet meteen het eerste het beste fotopapier aan te kopen. Bekijk de verschillende opties alvorens je een uiteindelijke beslissing gaat nemen. We zijn er zeker van dat je vroeg of laat het voor jou beste fotopapier op de kop kunt tikken.

 

Mat of glanzend fotopapier

De verschillende soorten fotopapier duiden op het gebruik van mat fotopapier of glanzend fotopapier. Zoals we hiervoor reeds vermeld hebben, gaat het hier vaak om een persoonlijke keuze. Het is dus afhankelijk van wat je zelf het liefste ziet. Toch willen wij jou alvast even verder helpen door de verschillende voor- en nadelen van elk type fotopapier kort op een rijtje te zetten. Dit zal het misschien wel makkelijker maken om een uiteindelijke beslissing te nemen.

Wanneer je kiest voor mat fotopapier dan zul je merken dat deze papiersoort weinig tot geen stof aantrekt. Verder zul je er helemaal geen vingerafdrukken op kunnen waarnemen. Doordat de inkt bijzonder snel opdroogt, kun je dit type fotopapier bijvoorbeeld ook makkelijk gebruiken in combinatie met agenda’s. Houd er echter wel rekening mee dat mat fotopapier toch wel net iets meer inkt zal absorberen en dus ook verbruiken. Dat kan een minpuntje zijn voor sommige kopers. Ook de kleuren zijn iets minder helder.

Dit is echter niet het geval wanneer je kiest voor glanzend fotopapier. Wanneer je kiest voor glanzend fotopapier dan heb je daarin nog verschillende subcategorieën of gradaties. Zo kun je kiezen voor “semi-gloss”, “gloss” of zelfs “premium-gloss”. De subcategorieën onderscheiden zich op basis van de mate van glans. Glanzend fotopapier is niet alleen kwalitatiever maar heeft ook een betere kleurkwaliteit en maakt de details meer zichtbaar. Nadeel is wel dat je er sneller vingerafdrukken op ziet verschijnen.

Mogelijke kostenplaatje

In vergelijking met gewoon standaard papier om te printen, zul je merken dat fotopapier vaak net iets duurder is in de aankoop. Toch hoeft degelijk en kwalitatief fotopapier helemaal geen grote uitgave te zijn aangezien er ook heel wat aanbiedingen of goedkope fotopapieren op de markt gebracht zijn. Het is belangrijk om vooral met je eigen wensen en behoeften rekening te houden en te letten op wat je wilt en ook kunt spenderen aan fotopapier.

De redenen waarom fotopapier vaak iets duurder is, zijn heel divers. Zo is fotopapier in eerste instantie iets dikker en dus ook veel steviger in vergelijking met gewoon standaard papier. Verder is fotopapier vaak ook afgewerkt met een mooie metallic-achtige glans. Zodanig dat het fotopapier meteen een andere en unieke uitstraling krijgt waardoor je foto’s van perfecte en heldere kleuren zijn voorzien.

Verder kan de kostprijs van degelijk fotopapier uiteraard ook afhankelijk zijn van bedrijf tot bedrijf. Het is mogelijk dat het in de ene winkel misschien net een tikkeltje duurder is dan in de andere winkel. Vaak kun je dergelijke informatie, adviezen en tips ook te weten komen door even te letten op de verschillende online reacties van kopers.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES