Beste gaming bril

Laatste update: 18.05.24

 

Gaming brillen test van 2024

 

Met een degelijke gaming bril kun je de game ervaring nog net iets realistischer maken. Goed nieuws dus voor iedereen die dol is op het spelen van games en er ook vaak mee bezig is. Toch zul je versteld staan van het ruime aanbod dat er tegenwoordig op de markt wordt aangeboden. Daarom hebben wij een koopgids opgesteld met tal van richtlijnen en adviezen. Zo wordt de zoektocht naar de voor jou ideale gaming bril misschien een pak eenvoudiger. Je kunt ook gewoon verder scrollen naar de top 3. Dan stellen we jou gelijk even de 3 beste beoordeelde gaming brillen voor. Zo blijkt de Trust Urban Exos alvast een schot in de roos te zijn. Het is een handige gaming bril die je makkelijk kunt gebruiken in combinatie met een smartphone van minimaal 3,5 inch tot maximaal 6 inch. Ook wanneer je kiest voor de Blue Block Bril mag je zeker zijn van een uitstekend toestel. Met deze bril kun je vooral je ogen gaan beschermen tegen de gevaren van het blauwe gaming licht.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Gaming bril reviews – top 5

 

 

Een gaming bril of virtual reality bril maakt het mogelijk om van je favoriete spellen te genieten in een 3D wereld. Je maakt zelf deel uit van deze wereld zodat je zintuigen veel meer prikkels ervaren tijdens het gamen. Wij hebben vijf topproducten uitgekozen waar je zelf nog de beste gaming bril uit kunt kiezen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Trust Urban Exos

 

We beginnen meteen met een product die behoort tot de goedkope gaming brillen. Deze VR-bril is geschikt voor smartphones van 3.5 tot 6 inch. Je klikt je smartphone vast in de bril en door een 3D app op je smartphone te installeren kun je gebruik maken van dit product.

De bril blijft goed vastzitten dankzij de hoofdband en beschikt over een knop aan de bovenkant op de pupilafstand aan te passen. Door aan beide knoppen aan de zijkant te draaien kun je de bril scherpstellen. Het apparaat wordt geleverd met een reinigingsdoekje en is voorzien van verbindingen voor USB, audio en opladen.

De meeste reviews bevatten positieve commentaren van de kopers. De bril zit comfortabel op je hoofd en je kunt de scherpte makkelijk verstellen. De bril is geschikt voor beginners maar heeft ook enkele minpunten. De beeldkwaliteit is niet altijd even top en het product wordt geleverd zonder opberghoesje.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Blue Block Bril

 

Deze bril is speciaal ontworpen om je ogen te beschermen tegen een overdaad aan blauw licht. Dit licht wordt uitgestraald door het scherm van een computer, tablet of smartphone en zorgt voor vermoeide ogen, stress, slapeloosheid, enzovoort. Het is dus beter om dit zoveel mogelijk te vermijden.

Deze bril biedt een oplossing door een groot deel aan blauw licht te blokkeren. De lenzen verminderen ook schitteringen van licht en verhogen het contrast dus ze helpen om je zicht optimaal te houden.

De enige koper die dit product momenteel heeft beoordeeld is heel tevreden. De koper geeft goed advies over de kwaliteit en vindt het de prijs meer dan waard. Na enkele weken was het al makkelijker om naar het scherm te kijken. Het enige minpunt is het dragen van een bril, als je het niet gewoon bent dan kan dit voor ongemak zorgen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Trust GXT 720 Exos

 

Deze 3D bril van Trust is geschikt voor gebruik op smartphones tot 6 inch. Je hoeft gewoon een app te downloaden waarmee je VR-games kunt spelen. Je ontvangt een bluetooth controller bij de bril zodat het eenvoudiger is om games te spelen. Houd er wel rekening mee dat niet elk spel deze controller ondersteunt.

Je kunt genieten van een aanbod van meer dan 100 Virtual Reality games en zelfs 3D video’s bekijken op YouTube. De hoofdband is verstelbaar en je kunt ook de pupil- en de scherpstelafstand zelf instellen.

Deze gaming bril aanbieding heeft een gunstige prijs/kwaliteitverhouding en heeft een mooi design. Meerdere kopers zijn niet tevreden want de bril is niet compatibel met iOS. Het product beschikt over weinig extra’s en de kwaliteit is ondermaats. Het product is ook niet stevig genoeg.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Sony PlayStation VR Worlds Pakket

 

Met dit pakket kun je je meteen onderdompelen in de wereld van VR met je Playstation 4. Het pakket bevat de VR bril en een camera die de bewegingen van de bril volgt.

De camera zet de bewegingen van de headset over naar het spel, je kunt de camera bewegen door je hoofd te bewegen. Je ontvangt ook meteen het VR Worlds game zodat je meteen kunt beginnen met spelen. Dit pakket is enkel geschikt voor gebruik met de Playstation 4 spelconsole.

Dit artikel heeft nog geen beoordelingen ontvangen van andere kopers. De hoge prijs van dit product is een mogelijke reden. Wegens een gebrek aan reviews is het voor ons niet mogelijk om je een advies te geven over dit product.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. VR Real Feel Racing Gaming System

 

Dit pakket bevat een VR bril en een stuur zodat je op een realistische manier je racespellen kunt spelen. Het stuurt gebruikt trillingen wanneer je tegen andere spelers of tegen een muur botst. Deze set is geschikt om zowel op Android of iOS smartphones aan te sluiten.

Je kunt een gratis app downloaden en meteen beginnen met spelen. Deze set werkt echter ook met honderden andere spellen die je kunt downloaden.

Bij deze gaming bril aanbieding is momenteel nog geen review geplaatst door een koper. Je kunt als eerste een beoordelingen schrijven over dit product zodat je andere kopers kunt helpen met hun keuze.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Gaming brillen koopgids

 

Fervente gamers willen natuurlijk de VR wereld ontdekken via een goede gaming bril aanbieding. Er zijn echter ook andere soorten gaming brillen die je kunt aankopen die je ogen beschermen tegen teveel blauw licht. Er zijn heel veel factoren die de kwaliteit van de beste gaming brillen beïnvloeden zoals het display, het geluid, de apps en games, enzovoort. Gebruik de informatie in onze koopgids om interessante aanbiedingen te vinden.

Soorten gaming brillen

Er zijn twee soorten gaming brillen die we kunnen onderscheiden. De goedkope gaming brillen die gewoon bedoeld zijn voor personen die lange uren na elkaar gamen. Deze brillen bevatten speciale brillenglazen die het blauwe licht filteren zodat je minder last hebt van vermoeide of rode ogen door te lang naar een scherm te kijken. Deze brillen hebben verder geen enkel nut en je kunt er ook niets speciaals mee doen.

De tweede soort is al iets uitgebreider. Dit zijn namelijk de Virtual Reality brillen, zoals bijvoorbeeld een Oculus Rift, die je kunt gebruiken om een game als het ware te beleven. Je verandert in het personage van het spel waardoor de ervaring een stuk realistischer wordt.

De beste van deze brillen gebruik je met een computer maar er zijn echter ook al modellen die je kunt kopen om aan te sluiten op je smartphone. De kwaliteit van deze producten zal iets minder goed zijn maar je zult toch nog altijd kunnen genieten van een intense spelervaring.

Momenteel is de keuze nogal beperkt hoewel er altijd maar meer en meer merken zijn die een VR gaming bril op de markt bringen. Binnenkort zul je dus een enorme keuze hebben aan interessant geprijsde gaming brillen.

 

Het display

De kleuren, de helderheid en het contrast van het beeld is natuurlijk belangrijk bij een goede gaming bril. De meeste VR brillen gebruiken ofwel een LCD scherm, ofwel een super AMOLED scherm. De Oculus Rift heeft bijvoorbeeld een super AMOLED scherm die energiezuinig is en zorgt voor een goede kleurweergave. De helderheid is wel beter bij een LCD scherm.

De resolutie heeft een invloed op de scherpte van het beeld en wordt in een VR bril meestal uitgedrukt per oog. Een goede bril heeft een resolutie van 960 x 1080 p per oog, als je hoger gaat dan zul je natuurlijk nog betere beelden waarnemen.

Ook de Frames per Seconde of FPS heeft een invloed op het beeld. Deze waarde bepaalt hoeveel beelden je per seconde kunt waarnemen. Hoe hoger deze waarde hoe beter de ervaring. Als de FPS waarde te laag is dan kan het gebeuren dat de beelden zullen haperen.

The Field of View is het zichtveld die je voor ogen hebt en hier geldt net zoals bij vele andere factoren, hoe hoger hoe beter. De beste aanbeveling is om altijd een zo hoog mogelijke waarde te kiezen.

 

Responstijd en refreshrate

De responstijd is de tijd die het apparaat nodig heeft om jouw bewegingen om te zetten naar het beeld die je te zien krijgt op het display. Hier geldt een omgekeerde regel vergeleken met de andere factoren. Het is namelijk beter om een lage responstijd te hebben voor een betere game-ervaring.

De refreshrate wordt uitgedrukt in een hoeveelheid Hz en is de mate waarin de pixels op het beeld worden ververst. Het is aanbevolen om een minimale refreshrate te hebben van 120 Hz zodat je hersenen de beelden goed kunnen verwerken. Als deze waarde te laag ligt dan is het mogelijk dat je verschijnselen van wagenziekte zult waarnemen. Dit is ook één van de belangrijkste redenen waarom de game industrie zich nog niet volledig heeft toegelegd op VR. Momenteel ligt deze waarde bij vele brillen nog te laag waardoor het beter is om te wachten en op een later tijdstip een beter model te kopen.

Geluid en games

Het geluid is ook belangrijk om je een zo goed mogelijke ervaring aan te kunnen bieden. Een mobiele gaming bril maakt bijvoorbeeld enkel gebruik van de luidspreker van je smartphone. De kwaliteit van dit geluid is natuurlijk een stuk minder dus het is zeker aan te raden om te kiezen voor een bril met een ingebouwde hoofdtelefoon.

Voor bepaalde brillen, zoals de Oculus, is er al een groot aanbod van spellen op de markt. Als we dat vergelijken met andere gamemakers dan zien we dat de rest een veel kleiner aanbod heeft. Dit zal binnenkort echter zeker veranderen waardoor de competitie een stuk groter zal zijn.

Vergeet tenslotte ook niet te letten op de prijs. Je betaalt al snel enkele honderden euro voor een VR gaming bril. De prijs hangt ook af van de kwaliteit. Meestal is een VR bril voor een smartphone goedkoper dan een bril die je op de computer moet aansluiten.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES