7 beste gaming headsets Test van 2024

Laatste update: 20.04.24

 

Beste gaming headsets – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Turtle Beach Ear Force PX22 gaming headset kies je alvast voor een multifunctioneel product waarbij kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid hand in hand gaan. Zo blijkt deze headset compatibel met diverse platformen gaande van PS3 tot Xbox 360, PC, Mac en Mobile. Daartegenover staat de SteelSeries Arctis Pro gaming headset die, in tegenstelling tot het vorige product, wel degelijk 100% draadloos functioneert en bijgevolg een optimale bewegingsvrijheid garandeert. In de tabel hieronder voegen we voor de volledigheid nog een derde toppertje aan het rijtje toe, eveneens voorzien van de nodige voor- én nadelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste gaming headsets (Reviews) van 2024

 

In de wereld van de beste gaming headsets is er tegenwoordig bijzonder veel keuze gaande van de bedrade of draadloze gaming headsets tot de bekende bluetooth gaming headsets. Sommige gaming headsets zijn enkel geschikt voor pc terwijl andere gaming headsets eveneens op je PS4 kunnen worden aangesloten. Of je daarbij kiest voor een gaming headset van Sennheiser dan wel een Logitech gaming headset, een Razer gaming headset of een JBL gaming headset; blijft een persoonlijke keuze. Wij selecteerden 7 toppertjes inclusief online reviews en bijbehorend advies. Bekijk de opties even en wie weet kies je wel voor de populairste gaming headset of een leuke aanbieding.

 

1. Turtle Beach Ear Force PX22 Shadow Call Of Duty – PS3 + Xbox 360 + PC + Mac + Mobile

 

Tussen de populairste en relatief goedkope gaming headsets zul je vast en zeker dit bedrade exemplaar van Turtle Beach, afkomstig uit de bekende serie “Call of Duty: Ghosts”, kunnen spotten. De “limited edition” gaming headset wordt gekenmerkt door een stevige hoofdband waarvan het frame uit kunststof bestaat en aangevuld wordt met zachte stoffen oorkussens.

Hij is voorzien van een handige USB-aansluiting waardoor je niet op zoek moet naar een stel geschikte batterijen en/ of voedingsadapters maar gewoon continu van stroom bent voorzien. Verder geniet je een stel grote luidsprekers van 50 mm doorsnede die instaan voor een perfecte weergave van de hoge- én lage tonen. Daarbij kun je de tonen zelf gaan regelen of automatisch laten aanpassen naargelang de game.

De gaming headset van Turtle Beach is eveneens voorzien van een dynamic chat boost waarbij het chatvolume automatisch wordt aangepast en blijkt geschikt voor gebruik in combinatie met een Xbox 360, PC, Mac, Mobile of PS3 toestel. Klanten zijn alvast overtuigd en belonen het apparaat met 4,9 sterren.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: je kunt deze “limited edition” gaming headset met microfoon perfect gebruiken in combinatie met een PC, Mac toestel, Mobile, Xbox 360 en/ of PS3 toestel.

Geluidskwaliteit: dankzij de aanwezigheid van krachtige grote 50 mm speakers worden lage én hoge tonen optimaal weergegeven. Bovendien kun je het geluid eigenhandig regelen indien gewenst.

Dynamic Chat Boost: dankzij de Dynamic Chat Boost functie wordt het mogelijk om het chatvolume automatisch aan te passen naargelang de gamesituatie.

Budgetvriendelijk: hij mag dan wel niet voorzien zijn van de laagste prijs, toch behoort hij tot de relatief goedkope gaming headset opties.

 

Nadelen:

Bedraad: indien je op zoek bent naar een wireless gaming headset dan is dit exemplaar van Turtle Beach uiteraard niet de beste oplossing.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. SteelSeries Arctis Pro Wireless – Draadloze Gaming Headset – PC & PS5

 

Indien je toch liever de voorkeur geeft aan een draadloze gaming headset en hiervoor bereid bent om iets meer budget te spenderen, dan kun je altijd even dit exemplaar van Steelseries, afkomstig uit de bekende Steelseries Arctis serie, bekijken. Steelseries is een vaste waarde op het gebied van gaming headsets en wordt dan ook door velen beschouwd als veruit het beste merk.

De draadloze SteelSeries Arctis Pro gaming headset, die overigens geschikt blijkt voor gebruik in combinatie met je PC en/ of PS4 & 5 toestel, maakt gebruik van een dual-draadloze technologie en biedt daarnaast ook een bluetooth functie aan voor mobiele apparaten. Dit wordt aangevuld met een stel krachtige Hi-Res speakers die een ruim frequentiebereik van 10 tot 40.000 Hz garanderen wat resulteert in een unieke geluidskwaliteit van hoge én lage tonen.

Net zoals het vorige apparaat is hij eveneens voorzien van diverse extra functies en een bijbehorende ingebouwde microfoon. Echter werkt deze headset 100% draadloos en wordt hij geleverd van een extra batterij zodat je nooit zonder hoeft te zitten. Ondanks het hoge prijskaartje zijn heel wat kopers overtuigd van zijn kunnen.

 

Voordelen:

Voeding: dankzij het dual-batterij systeem kun je altijd 1 batterij in het bijbehorende basisstation plaatsen zodanig dat je nooit in de buurt van een stopcontact hoeft te spelen.

Bluetooth: naast de bekende dual-draadloze technologie biedt deze gaming headset ook een USB-aansluiting en een handige bluetooth functie aan.

Geluidskwaliteit: de headset is uitgerust met meerdere Hi-Res speakers die een ruim frequentiebereik garanderen en bijgevolg een optimale weergave van de hoge en lage tonen.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: we durven vermoeden dat het hoge prijskaartje wel eens het figuurlijke addertje onder het gras zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Strex Gaming Headset met Microfoon – PC + PS4 + PS5 – Xbox One

 

Met de Strex gaming headset inclusief microfoon kies je alvast voor een gebruiksvriendelijke, kwalitatieve én vooral betaalbare oplossing die je kunt aansluiten op je PC, PS4, PS5 of Xbox One toestel. Deze gaming headset met optimale 7.1 surround sound en een stel krachtige ingebouwde speakers levert een ruim frequentiebereik dat resulteert in een prachtige weergave van lage én hoge tonen.

De over-ear headset met ingebouwde microfoon werkt jammer genoeg niet draadloos waardoor dit misschien ten koste gaat van de bewegingsvrijheid. Echter maakt zijn ergonomische ontwerp, tal van bijkomende functies en zijn vriendelijke prijskaartje veel goed. Zo geniet je onder andere “noise cancelling” waardoor vervelende en storende omgevingsgeluiden probleemloos voor je worden weggefilterd.

Een blik op de online reviews toont aan dat de overgrote meerderheid van de klanten duidelijk tevreden is met deze headset. Slechts enkele kopers stellen zich toch wel wat vragen bij de geleverde geluidskwaliteit.

 

Voordelen:

Platform: het betreft een heel veelzijdige gaming headset die niet alleen met Android en iOS functioneert maar evengoed met Mac, Nintendo 3DS, Nintendo Switch en je PS3-4 of 5 toestel.

Geluidsweergave: de headset is voorzien van een 7.1 surround sound en stereo geluidsweergave.

Handig in gebruik: de headset met ingebouwde én tevens inklapbare microfoon beschikt eveneens over een handige noise cancelling functie, een geïntegreerde geluidskaart en een kabellengte van 2,2 meter.

 

Nadelen:

Niet draadloos: je dient er echter wel rekening mee te houden dat deze gaming headset allesbehalve draadloos functioneert.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Sony Pulse 3D draadloze headset – PS4/PS5 – Draagwijze: Over-ear

 

Qua prijs-kwaliteit zou je eveneens kunnen opteren voor deze unieke draadloze over-ear gaming headset van Sony, afkomstig uit de bekende Sony Playstation 5 serie en bijgevolg geschikt voor gebruik in combinatie met een PS4 en PS5 toestel. De headset, die meteen opvalt vanwege zijn witte met zwarte design, blijkt vervaardigd uit een combinatie van duurzaam kunstleer en stevig plastic. Hij wordt jou aangeboden inclusief een draadloze adapter, een USB-kabel, een audiokabel en de nodige documentatie.

De Pulse 3D draadloze headset blijkt alvast uitgerust met 2 degelijke ingebouwde microfoons die elk op hun beurt voorzien zijn van ruisonderdrukking. Dankzij de oplaadbare batterij kun je bovendien draadloos genieten van je favoriete games wat tevens ook heel wat bewegingsvrijheid oplevert. 

Naast de PS4 en PS5 toestellen blijkt hij eveneens geschikt voor tal van andere platformen gaande van Android tot iOS, Mac, PC en de VR-bril wat van hem alvast een betaalbare én veelzijdige optie maakt. Klanten vinden hem alvast een toppertje en belonen hem met 4,6 van de 5 sterren.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de draadloze Pulse 3D gaming headset wordt geleverd inclusief een draadloze adapter, een USB-kabel, een audiokabel en de nodige documentatie.

Handig in gebruik: de over-ear headset is uitgerust met 2 ingebouwde microfoons die elk op hun beurt over ruisonderdrukking beschikken. Verder geniet je een stel krachtige Hi-Res speakers inclusief ruim frequentiebereik en 5.1 surround sound.

Draadloos: doordat de headset 100% draadloos functioneert geniet je heel wat bewegingsvrijheid.

 

Nadelen:

Geen bluetooth: mocht je interesse hebben in deze headset houd er dan wel rekening mee dat er geen bluetooth functie aanwezig is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Trust GXT 488-B Forze – Gaming Headset – Official Licensed – Geschikt voor PS4 & PS5

 

Met de over-ear gaming headset van Trust geniet je van een stevig staaltje kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid in combinatie met een uniek en betaalbaar design. De bedrade over-ear headset met verstelbare hoofdband is voorzien van een ingebouwde microfoon die, indien gewenst, na gebruik ook makkelijk kan worden dichtgevouwen. Terwijl de zachte comfortabele oorkussens bijdragen aan het comfort doen de krachtige 50 mm luidsprekereenheden hetzelfde op het gebied van geluidskwaliteit. Hoge en lage tonen waren nog nooit zo duidelijk.

Daarnaast ben je verzekerd van een in-line afstandsbediening, een stevige gevlochten 1,2 meter lange nylonkabel en tal van andere leuke extra’s. Kortom, de geschikte headset voor je PS4 en/ of PS5 toestel.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: dankzij zijn lage prijskaartje blijkt deze over-ear headset alvast goed toegankelijk voor een breed publiek.

Comfort: de headset is voorzien van diverse vormen van comfort zoals de verstelbare hoofdband, de ingebouwde opvouwbare microfoon, de in-line afstandsbediening en de zachte oorkussentjes.

Gebruiksgemak: indien je in het bezit bent van een PS4 of een PS5 toestel dan is deze over-ear headset een goede aanwinst.

 

Nadelen:

Bedraad: doordat deze headset bedraad functioneert, is het mogelijk dat je op vlak van bewegingsvrijheid iets of wat zult moeten inleveren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Razer BlackShark V2 X Gaming Headset – PC – 7,1 surround

 

Met de Razer over-ear gaming headset, afkomstig uit de Razer Blackshark serie, kies je voor een professionele headset met 7.1 surround sound die geschikt is voor gebruik met het Windows platform. Dankzij de aanwezige 3,5 mm Jack aansluiting kun je de headset probleemloos aan je PC koppelen en ben je vervolgens continu van stroom voorzien.

De bedrade headset is voorzien van een ingebouwde en tevens inklapbare microfoon voorzien van ruisonderdrukking en wordt verder aangevuld met een stel krachtige 50 mm speakers die voor een optimale geluidsweergave zorgen van de lage- én hoge tonen. De verstelbare hoofdband, waarvan het frame voornamelijk uit aluminium vervaardigd blijkt, én de zachte oorkussentjes uit schuim dragen alvast bij aan het uiteindelijke gebruiksgemak en comfort.

Hoewel de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn van hun aankoop en het product bijgevolg navenant beoordelen, lijkt één koper het toch wel jammer te vinden dat je het besturingssysteem apart moet betalen.

 

Voordelen:

Platform: de Razer BlackShark V2 X over-ear gaming headset is niet alleen geschikt voor gebruik in combinatie met je PC toestel maar kan ook gebruikt worden met een Xbox One, een Nintendo Switch en een PS4 apparaat.

Geluidskwaliteit: dankzij de aanwezigheid van de 50 mm grote Triforce drivers geniet je een optimale geluidskwaliteit met zowel lage als hoge tonen.

Opnamepatroon: de headset maakt gebruik van een hyper clear cardioïde microfoon wat resulteert in minder ruis én een betere spraakregistratie.

 

Nadelen:

Surround sound: houd er wel rekening mee dat je enkel van de surround sound kunt genieten indien de headset verbonden is met je PC.

Besturingsprogramma: volgens één koper dien je het besturingsprogramma apart te betalen en dus nog eens rekening te houden met ongeveer 20 euro aan bijkomende kosten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Logitech G533 – Draadloze Gaming Headset – 7.1 Surround Sound

 

We sluiten het rijtje af met de Logitech G533 draadloze over-ear gaming headset die geschikt is voor gebruik in combinatie met verschillende platformen gaande van je PC tot het PS5, PS4 en/ of Nintendo Switch toestel. De draadloze headset, die overigens is uitgerust met een 3.5 mm Jack én USB-aansluiting, levert probleemloos een 7.1 surround sound en/ of stereo geluidskwaliteit. Houd er rekening mee dat de geluidsweergave afhankelijk is van het gebruikte platform.

De headset blijkt eveneens voorzien van een stel krachtige 40 mm speakers inclusief een buigbare en inklapbare ingebouwde microfoon die gebruik maakt van de bekende “noise cancelling” functie. Doordat hij overigens volledig draadloos werkt, geniet je een optimale bewegingsvrijheid.

Hoewel de meeste klanten tevreden lijken te zijn met hun aankoop, blijkt een kleine minderheid niet helemaal overtuigd van de aangeboden kwaliteit. Zo vermeldt één koper dat de microfoon vrij snel stuk gaat en bijgevolg allesbehalve duurzaam is.

 

Voordelen:

Microfoon: de over-ear gaming headset is uitgerust met een krachtige ingebouwde microfoon die je na gebruik gewoon kunt dichtklappen.

Ruisonderdrukking: de microfoon is tevens ook voorzien van een handige noise cancelling functie waardoor storende omgevingsgeluiden probleemloos kunnen worden weggefilterd.

Geluidsweergave: de headset is in staat om, afhankelijk van het gebruikte platform, een 7.1 surround sound dan wel stereo geluidskwaliteit te leveren. Zo is het enkel op je PC mogelijk om te genieten van de surround sound.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: een kleine minderheid van de klanten is van mening dat de kwaliteit en de duurzaamheid toch wel wat beter hadden gekund.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Gaming headsets Koopgids

 

Een degelijke gaming headset maakt de game nog net dat tikkeltje realistischers en opent de deur naar tal van extra functies gaande van geluidsregelingen tot ruisonderdrukking en dergelijke meer. De moeite waard om als fervent gamer, de aankoop ervan minstens te overwegen. Alvorens je de verschillende opties en eventuele aanbiedingen met elkaar gaat vergelijken, willen we jou de aanbeveling meegeven om de onderstaande koopgids even door te nemen. Zo geven we wat meer uitleg over de gebruikte platformen, de aansluitingen en het type gaming headset.

Het gebruiksgemak in verhouding tot de prijs

Als fervent gamer spendeer je uiteraard heel wat uurtjes achter je computer of spelconsole. Daarbij probeer je steeds op zoek te gaan naar manieren om zo goed mogelijk “in the game” te komen. Door te investeren in een kwalitatieve én gebruiksvriendelijke gaming headset kom je alvast een heel eind. Uiteraard is het daarbij niet de bedoeling om de eerste de beste gaming headset aan te kopen maar rekening te houden met het type, het speelplatform, de mogelijkheden en eventueel het prijskaartje.

Zo zullen bepaalde gaming headsets een stuk duurder in de aankoop zijn vanwege het gesofisticeerde design en de extra bijkomende functies. Kies je voor een headset met een stel krachtige Hi-Res speakers dan zal het prijskaartje iets hoger liggen dan wanneer je een gaming headset aankoopt met een basis luidsprekers. Algemeen kan de prijs dan ook variëren van zo’n 4 à 6 euro voor een basis gaming headset tot maar liefst 350 à 400 euro voor een top apparaat met alles erop en eraan.

 

Bedraad of draadloos

Dat de zoektocht naar een geschikte gaming headset niet altijd van een leien dakje verloopt, lijkt niet meer dan logisch. Het uitgebreide assortiment zorgt voor heel wat verschillende optiemogelijkheden wat dan weer tot keuzestress leidt. Het is daarom dan ook een goede aanbeveling om je tijdens de zoektocht te baseren op bepaalde factoren en karakteristieke kenmerken zoals het speelplatform, de aansluitingen en het type.

In het laatste geval doelen we voornamelijk op het onderscheid tussen een bedrade gaming headset of een 100% draadloos, ook wel wireless, toestel. Wat je ook kiest, je geniet van tal van voor- én nadelen. Zo zal een bedrade gaming headset een pak voordeliger in de aankoop zijn en je bovendien continu van stroom voorzien. Een draadloze gaming headset daarentegen blijkt een duurdere investering maar wel eentje met heel wat meer mogelijkheden. Zo geniet je om te beginnen meer bewegingsvrijheid wat door heel wat fervente gamers hard geapprecieerd wordt.

 

Platform en bijbehorende aansluiting

Niet alleen het type gaming headset maar ook de aansluitingen en het platform spelen een belangrijke rol in de zoektocht. Algemeen kunnen we verschillende speelplatformen waarnemen gaande van je pc en PS4 of PS5 toestel tot bijvoorbeeld je mobiele telefoon, Xbox One, Nintendo en Nintendo Switch. Afhankelijk van het speelplatform moet je dan vervolgens rekening houden met een bepaald type aansluiting. 

Zo wordt gebruik gemaakt van een 3,5 mm jack aansluiting in combinatie met een pc en/ of mobiel platform. Bij de PS3, 4 en/ of 5 toestellen kies je uiteraard beter voor een controller en in nog andere gevallen kan zelfs gekozen worden voor het gebruik van een USB-aansluiting of volledig draadloos gewerkt worden. Kortom, heel wat mogelijkheden die afhankelijk blijken van het gekozen platform.

Materialen en gewicht in verhouding tot het comfort en de gebruiksvriendelijkheid

Of je nu een uurtje per dag speelt of meerdere uren aan je pc of PS4 toestel zit te gamen, het is belangrijk om uit te kijken naar een gebruiksvriendelijke én 100% comfortabele gaming headset. Wees daarom aandachtig voor de gebruikte materialen, het gewicht en de uitvoering en bijkomende mogelijkheden van de headset. Zo zal een headset waarvan de hoofdband uit aluminium of plastic vervaardigd blijkt, een pak lichter wegen en bijgevolg comfortabeler aanvoelen indien je meerdere uren per dag gamet. Anderzijds is aluminium wel een tikkeltje duurder dan bijvoorbeeld verhard plastic of kunststof.

Zorg er tevens ook voor dat de hoofdband steeds verstelbaar is zodanig dat het mogelijk wordt om de headset helemaal op jouw maat af te stellen. Op die manier draag je eveneens bij aan het uiteindelijke gebruiksgemak en bijbehorende comfort. Waaruit zijn de oorschelpen vervaardigd? Hoe groot zijn, hoe zijn ze gevormd en met wat zijn ze bekleed? Zo kunnen oorschelpen met memory foam dan wel duurder zijn, ze bieden echter wel het hoogste aandeel aan comfort.

Bedenk of de gaming headset is uitgerust met een stel degelijke speakers en kies bij voorkeur, en indien mogelijk, voor Hi-Res speakers met een hoog frequentiebereik. Is er sprake van een microfoon en onder welke vorm? Geniet je een geïntegreerde microfoon of gaat het om een bijkomend “aanhangsel” dat je, bij voorkeur, kunt verwijderen en dichtklappen na gebruik. Houd er rekening mee dat de microfoon maar beter voorzien is van een zogenaamde “noise cancelling” functie of ruisonderdrukking zodanig dat je geen hinder ondervindt van eventuele storende/ vervelende omgevingsgeluiden. 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES