5 beste Gaming PC’s Test van 2024

Laatste update: 05.03.24

 

Beste gaming pc’s – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je op zoek naar een origineel geschenk voor de verjaardag van je zoon? En is je zoon dol op het spelen van videospellen? Dan kan een duurzame en degelijke gaming PC eventueel wel een goed idee zijn. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar de 3 beste gaming PC toestellen. Deze willen we jou dan ook graag eventjes voorstellen. Zo blijkt de Pcman Game pc force alvast een topproduct te zijn gekenmerkt door het recente Windows 10 Pro besturingssysteem. Daartegenover staat de Intel i9 10900K – RGB Game/Streaming PC die meteen in het oog springt door zijn krachtige Intel Core i9 processor van de 10e generatie. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste gaming pc’s (Reviews) van 2024

 

Omdat games altijd maar meer mogelijkheden en betere graphics hebben, heb je ook een krachtige gaming PC nodig die deze nieuwe spellen aankan. Om te weten welke PC perfect is voor het spel die je wilt kopen kun je kijken naar de systeemvoorwaarden van het spel. Zoek daarna naar een computer met dezelfde of krachtigere voorwaarden en je zit zeker goed. Bekijk de volgende topproducten en kies er de beste gaming PC voor jouw situatie uit.

 

1. Pcman Game pc force Intel i5-9400 Nvidia GTX 1650 16GB Windows 10 Pro

 

Deze gaming pc van Pcman wordt niet meteen gekenmerkt door de laagste prijs maar toch levert hij een uitstekende kwaliteit en duurzaamheid op. Zo is hij uitgerust met een krachtige Intel Core i5 processor die gebruik maakt van maar liefst 6 verschillende processorkernen. Hierbij bedraagt de totale snelheid ruim 2,9 GHz.

Qua intern geheugen start je op een capaciteit van 16 GB die je makkelijk en snel kunt uitbreiden tot maar liefst 32 GB. Hierbij beschik je eveneens over 2 afzonderlijke geheugensloten. De totale opslagcapaciteit wordt dan weer geschat op minstens 240 GB en betreft uitsluitend een SSD schijf. Verder maakt het apparaat gebruik van de bekende NVIDIA GeForce GTX 1650 videokaart met een maximaal geheugen van wel 4096 MB.

Je bent tevens verzekerd van 8 USB poorten en diverse aansluitingen zoals HDMI; DisplayPort en DVI-D. Je kunt dus zonder problemen een monitor of ander beeldscherm op de gaming pc aansluiten. Tot slot is het mogelijk om een bedrade verbinding aan te gaan via ethernet en kun je beschikken over het Windows 10 Pro besturingssysteem. Kortom, een topproduct maar dan wel eentje met een prijskaartje.

 

Voordelen:

Processor: je zult meteen kunnen vaststellen dat de pc voorzien is van een duurzame en krachtige Intel Core i5 processor die de werktaken over 6 processorkernen verdeelt.

Handig in gebruik: de gaming pc beschikt over het bekende Windows 10 Pro besturingssysteem en biedt ook een bedrade ethernet verbinding tot 1000 Mbps aan.

Aansluitingen: naast de 8 verschillende USB poorten beschik je eveneens over een HDMI aansluiting alsook een DisplayPort en DVI-D.

Videokaart: de gaming pc is uitgerust met één van de meeste krachtige videokaarten namelijk de NVIDIA GeForce GTX 1650 om precies te zijn. Deze biedt een geheugen van ruim 4096 MB aan.

 

Nadelen:

Prijzig: indien er toch een klein puntje van kritiek mag worden vermeld, dan kan dit te maken hebben met het prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Intel i9 10900K – RGB Game/Streaming PC – RTX 3060 – 1TB M2.0 SSD – 32GB RAM

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een (nieuwe) gaming pc en is budget daarbij van minder groot belang? Dan lijkt dit exemplaar van LalaShops het bekijken alvast meer dan waard. Ondanks het feit dat het niet meteen één van de goedkope gaming pc’s uit het rijtje is, lijken heel wat klanten overtuigd van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid wat resulteert in een resem positieve reviews en een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

Zo wordt deze pc in eerste instantie gekenmerkt door een bijzonder krachtige Intel Core i9 processor van de 10e generatie die maar liefst 10 verschillende processorkernen telt en daardoor een kloksignaal frequentie genereert van 3,6 GHz tot maximaal 5 GHz. Dit wordt verder aangevuld met een actieve luchtkoeling, een Intel Z590 moederbord chipset én een geïntegreerde NVIDIA GeForce RTX 3060 videokaart met maar liefst 12GB aan geheugen.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want besluit je deze gaming pc te kopen dan ben je eveneens verzekerd van een ruim intern DDR4 geheugen van 32GB – uitbreidbaar tot 128GB – én een SSD opslagcapaciteit van maar liefst 1000GB. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met het Windows 10 Pro besturingssysteem en diverse aansluitingsmogelijkheden waaronder USB, HDMI en DisplayPort.

 

Voordelen:

RAM: het RAM of interne DDR4 geheugen kent een standaard capaciteit van 32GB die – indien gewenst – verder kan worden uitgebreid tot 128GB.

Opslagcapaciteit: het apparaat is gezegend met een bijzonder ruime opslagcapaciteit van 1000GB op de SSD schijf.

Aansluitingen: de gaming pc mag dan wel niet goedkoop zijn, je krijgt er wel degelijk heel wat voor terug zoals de verschillende aansluitingsmogelijkheden waaronder USB, DisplayPort en HDMI.

Videokaart: de pc is uitgerust met een NVIDIA GeForce RTX 3060 videokaart die een ruim geheugen van maar liefst 12GB weet aan te reiken. Net zoals de bekende MSI gaming pc’s behoort ook dit model dus duidelijk tot de absolute top.

 

Nadelen:

Geen bluetooth: houd er rekening mee dat deze prebuilt gaming pc niet voorzien is van een bluetooth functie.

Prijzig: het hogere prijskaartje zou wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Compugear Advantage X34 Core i5 480GB SSD GTX 1650 4GB

 

Als fervent gamer is een degelijke gaming pc geen overbodige luxe. Dergelijke pc’s worden gekenmerkt door een uiterst krachtige processor in combinatie met een krachtige videokaart en ruime opslagcapaciteit. Enige nadeel blijkt vaak het hogere prijskaartje te zijn. Echter, zul je zien dat de prijs van de Compugear Advantage X34 best wel meevalt en hij makkelijk tot de goedkope gaming pc’s kan gerekend worden. Ook klanten blijken het hier duidelijk over eens te zijn en belonen deze pc met een mooie eindscore van 4,7 sterren.

Zo blijkt de pc uitgerust met een krachtige Intel Core i5 processor die maar liefst 6 afzonderlijke processorkernen telt en een kloksnelheid van 2,9 GHz, uitbreidbaar tot een turbofrequentie van 4,1 GHz. Dit wordt aangevuld met een aanzienlijk DDR4 RAM geheugen van 8 GB dat je eveneens kunt uitbreiden naar 32 GB én een totale SSD opslagcapaciteit van maar liefst 480 GB.

De Compugear Advantage pc werd afgewerkt met een NVIDIA GeForce GTX 1650 videokaart met een ruim geheugen van wel 4096 MB. Verder geniet je tot wel 9 USB-poorten waaronder 6 USB 2.0 poorten en 3 USB 3.0 poorten. Hij blijkt eveneens voorzien van een HDMI, DisplayPort, DVI-D en hoofdtelefoonaansluiting.

 

Voordelen:

Netwerkverbindingen: de ethernet verbinding wordt aangevuld met een draadloze wifi verbinding.

Software: deze unieke allround gaming pc wordt standaard geleverd met het Windows 10 besturingssysteem.

Aansluitingen: de 8 USB-poorten worden verder aangevuld met een HDMI aansluiting, een DisplayPort aansluiting en een handige DVI-D poort.

 

Nadelen:

Budget: vanwege het hogere prijskaartje zul je dit exemplaar niet meteen tussen de goedkope gaming pc’s hoeven te verwachten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Allround Game PC – Ryzen 5 3600 – 16 GB – GTX 1660 – 240GB SSD – 1 TB HDD

 

Deze allround gaming pc springt meteen in het oog vanwege de krachtige AMD Ryzen 5 processor van de derde generatie, verdeeld over 6 kernen en met een kloksnelheid van 3,6 GHz die – in de beste gevallen – kan uitlopen tot maar liefst 4,2 GHz. Dit wordt aangevuld met een voeding vermogen tot 500 watt, een actieve luchtkoeling en een AMD A320 moederbord chipset.

Het apparaat wordt standaard aangeboden met een intern geheugen van 16GB dat – indien gewenst – verder kan worden uitgebreid tot 32GB en ondersteund wordt door een bijbehorende HDD én SSD opslagcapaciteit van respectievelijk 1000 én 240GB. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangedikt dankzij de kenmerkende NVIDIA GeForce GTX 1660 videokaart met bijbehorend geheugen van 6GB, de verschillende aansluitingsmogelijkheden en het Windows 10 Pro besturingssysteem. Kortom, een duurzame gaming pc die evengoed dienst doet voor dagelijks en/ of zakelijk gebruik.

Hoewel het apparaat geschonden geleverd werd, blijkt de klant alsnog bijzonder tevreden over de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van het apparaat wat resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen:

Formaat: de gaming pc kent een compacte uitvoering van 19 x 39,5 x 38,1 cm en een bijbehorend gewicht van 8 kg.

Aansluitingen: de 9 USB-aansluitingen worden moeiteloos gecombineerd met een DisplayPort en een HDMI-poort.

Videokaart: de allround gaming pc steunt op het principe van een NVIDIA GeForce GTX 1660 videokaart en kent een bijbehorend videokaartgeheugen van 6GB.

Opslagcapaciteit: je geniet een totale opslagcapaciteit van maar liefst 1240GB die verdeeld wordt over een HDD en SSD schijf met een respectievelijke capaciteit van 1000 en 240GB.

 

Nadelen:

Geen wifi: houd er rekening mee dat er geen draadloze wifi noch bluetooth voorhanden is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Rebelplay Game PC – Ryzen 7 – Vega 8 – 16GB RAM – 500GB M.2 SSD – RGB – WiFi

 

We sluiten het rijtje af met de Rebelplay gaming pc die – vanwege zijn scherpe prijs – meteen in het oog springt. De pc steunt daarbij op het principe van een AMD Ryzen 7 processor verdeeld over 8 kernen en aangevuld met een actieve luchtkoeling. Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles om over naar huis te schrijven want zo wordt het apparaat standaard geleverd met een RAM geheugen van 16GB dat – indien gewenst – verder kan worden uitgebreid tot 64GB.

Dit wordt moeiteloos gecombineerd met een ruime SSD opslagcapaciteit van 500GB, een voeding vermogen tot 600 watt en een gedeelde AMD Radeon RX Vega 8 videokaart. Het gebruiksgemak wordt verder aangedikt dankzij de verschillende aansluitingsmogelijkheden, de ethernet verbinding en het Windows 11 besturingssysteem.

Een blik op de online reviews laat meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren zien waarbij heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding. Slechts één koper is minder tevreden met de kwaliteit van de videokaart.

 

Voordelen:

Bluetooth: in tegenstelling tot sommige andere gaming pc’s binnen deze selectie, is dit apparaat wel degelijk uitgerust met een ingebouwde bluetooth 4.2 functie.

Verpakkingsinhoud: de computer wordt geleverd inclusief een voedingskabel, een instructieve handleiding en een wifi mét bluetooth adapter.

Aansluitingen: de 7 USB-aansluitingen worden zonder problemen gecombineerd met een HDMI én DisplayPort aansluiting.

 

Nadelen:

Videokaart: volgens één koper zou de videokaart allesbehalve krachtig en bijgevolg niet functioneel zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Gaming pc’s Koopgids

 

Ontwikkelaars van videospellen worden altijd maar beter. De beelden van spellen zijn realistischer en je kunt ook veel meer acties uitvoeren. Dit zorgt er wel voor dat de nieuwste games heel belastend zijn voor sommige, vooral oudere computers. Als je dus de nieuwste games wilt spelen dan heb je nood aan een goede gaming PC die is uitgerust met een krachtige videokaart. We zullen je meteen helpen om de beste gaming PC’s te vinden door tijdens de aankoop te letten op de processor, de harde schijf, de grafische kaart en het beeldscherm.

De processor

Dit is het belangrijkste onderdeel van een computer. De processor is het onderdeel dat de verschillende taken van een PC uitvoert. Als je een computer koopt met een uitstekende processor dan zal je computer veel meer taken uitvoeren en veel vlugger kunnen werken.

De bekendste fabrikanten van processors zijn AMD en Intel. De verschillen zijn meestal niet zo groot, de keuze hangt vooral af van de voorkeur van een persoon. Als je altijd al een computer gekocht hebt met een Intel processor en er tevreden over was, dan is de kans groot dat je bij deze fabrikant blijft.

Een processor bevat meerdere kernen. Een dual core processor heeft twee kernen terwijl een quad core processor over vier kernen beschikt. Een processor met meer kernen kan natuurlijk meer taken uitvoeren dus het is een aanbeveling om een computer te kopen met een quad core processor. Als je deze dan nog combineert met een goede videokaart dan kun je zeker genoeg games spelen.

Met de opkomst van Virtual Reality games zul je waarschijnlijk nog hoger moeten mikken. Je hebt minimaal een i5 processor nodig en een HDMI 1.3 ondersteuning. Dit kan echter verschillen van bril tot bril dus je zoekt de systeemvereisten beter op afhankelijk van de VR-bril die je wilt kopen.

 

Harde schijf

Hier kun je een keuze maken tussen een HDD of een SSD. Een HDD is de klassieke harde schijf. Deze soort is goedkoper en beschikt meestal over meer opslagruimte maar werkt wel trager. Dit komt omdat de HDD een schijf gebruikt die op gang moet komen wanneer je bestanden wilt bewaren.

Een SSD gebruikt chips om de informatie op te bewaren. Dit zorgt ervoor dat dit type schijf veel vlugger werkt. Dit is ook belangrijk tijdens het gamen want een bewaard spel zal veel vlugger starten. De nadelen van een SSD zijn de hogere prijs en de minder grote opslagruimte.

Je kunt ook kiezen voor een computer die beide soorten gebruikt. Zo kun je de harde schijf vol zetten met bestanden die je wilt bewaren maar niet veel zult gebruiken. De SSD kun je gebruiken om bestanden op de zetten die je misschien dagelijks zult nodig hebben.

De opslagruimte is natuurlijk ook belangrijk. Nieuwe spellen nemen altijd maar meer plaats in. Kies dus best voor een harde schijf met een grote opslagruimte. Er zijn al schijven die over meer dan 1 TB beschikken.

 

Grafische kaart

De grafische kaart is, in combinatie met de processor, één van de belangrijkste onderdelen van een goede gaming computer. Als je op zoek bent naar goedkope gaming PC’s, let dan zeker op de grafische kaart die je bij het product krijgt. Meestal bevatten deze aanbiedingen een oudere kaart die niet geschikt is voor de nieuwste spellen. Je moet dan zelf een nieuwe kaart kopen en deze zijn meestal niet echt goedkoop.

Een bekende fabrikant van uitstekende grafische kaarten is NVIDIA. De NVIDIA GeForce zal veel gamers bekend in de oren klinken. Deze kaarten maken het mogelijk om spellen op een hoge resolutie te spelen. Let op het aantal frames per seconde en de resolutie van de kaart. Een hoog aantal frames per seconde zorgt ervoor dat je game niet blijft haperen.

Voor VR games is het beter om de sterkste grafische kaart te kopen zodat je kunt genieten van een uitstekende beeldkwaliteit. Het is beter om zoveel mogelijk producten te vergelijken en eventueel een kenner om raad te vragen.

Beeldscherm

De resolutie van het beeldscherm is ook belangrijk. Het scherm moet namelijk de resolutie van de grafische kaart aankunnen. Zorg er dus voor dat je een beeldscherm koopt met een hoge resolutie zodat je kunt genieten van een optimale beeldkwaliteit tijdens het gamen.

De grootte van het beeldscherm speelt voor vele mensen ook een rol. Er zijn personen die op een zo groot mogelijk scherm willen spelen en er zijn anderen die het liever wat kleiner hebben. Als je van plan bent om een VR-bril te gebruiken dan is het scherm minder belangrijk want je ziet de beelden door de bril.

Je kunt zelf je PC samenstellen door het scherm en de doos apart te kopen zodat je ze zelf kunt combineren. Ga online op zoek naar goede onderdelen zodat je de beste gaming PC kunt kopen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES