7 beste Gaming PC’s Test van 2022

Laatste update: 04.07.22

 

Beste gaming pc’s – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Fractal & MSI Extreme game Desktop PC kies je voor een degelijke gaming pc die eveneens geschikt is voor dagelijks gebruik én om foto’s en video’s te bewerken. Echter lijkt ook de ScreenON AMD Ryzen RGB een meer dan goede aanbeveling en bovendien uitgerust met een krachtig DDR4 werkgeheugen van ongeveer 4 GB dat moeiteloos uit te breiden is naar 32 GB. In de tabel hieronder hebben we trouwens nog een derde topproduct aan de selectie toegevoegd, eveneens voorzien van voor- en nadelen. Bekijk de mogelijkheden even en wie weet zit jouw ideale gaming pc er wel tussen?

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste gaming pc’s (Reviews) van 2022

 

Gaming computers zijn vaak krachtiger en sneller dan de gewone standaard laptop. Zo kun je op het gebied van processors maar beter kiezen voor een AMD game pc of een game pc met een i7 processor. Daarbij kan het prijskaartje variëren gaande van een 500 euro game pc tot duurste game pc met een prijskaartje van 2000 euro of meer. Bedenk eveneens op je kiest voor een Asus game pc dan voor een exemplaar van MSI, compugear of misschien wel HP? Wij selecteerden alvast 7 topproducten rekening houdend met het online advies van klanten vermeld in de online reviews en de aanbevelingen van experts. Bekijk ze even alvorens er de voor jou beste gaming pc uit te kiezen en wie weet zit er wel een leuke aanbieding tussen.

 

1. Fractal & MSI Extreme game Desktop PC voor o.a. game en fotobewerking grote bestanden 32Gb

 

Indien je op zoek bent naar de game pc met de laagste prijs dan zit je bij MSI niet meteen aan het juiste adres. Het hoge prijskaartje maakt deze MSI gaming pc jammer genoeg minder toegankelijk bij het grote publiek. Echter, lijkt de koper zich daar niet meteen aan te storen wat resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

Zo blijkt de Fractal & MSI Extreme game Desktop pc uitgerust met een krachtige Intel Core i9 processor die maar liefst 8 verschillende processorkernen telt en moeiteloos een kloksnelheid van 3,6 GHz levert. De maximale turbofrequentie bedraagt hierbij zelfs 5 GHz, wat gelijk aantoont dat MSI een krachtige en snelle game computer levert. Hij wordt aangevuld met een DDR4 intern geheugen van 32 GB, eventueel uitbreidbaar tot 65 GB, én een totale SSD opslagcapaciteit van maar liefst 3000 GB.

Verder blijkt deze game computer voorzien van een krachtige NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti videokaart met een maximaal geheugen van 8192 MB. Je geniet overigens tal van aansluitingen waaronder 11 USB-poorten, 1 HDMI en 3 DisplayPort aansluitingen. Hij maakt overigens gebruik van het Windows 10 Pro besturingssysteem en biedt een wifi, ethernet én 4.2 bluetooth functie aan.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: de combinatie van de krachtige processor, de ruime opslagcapaciteit en de degelijke videokaart maken deze gaming pc niet alleen geschikt om de zwaarste games te spelen maar ook om films/ series te bekijken en om foto’s en video’s te bewerken.

Netwerkverbinding: de gaming pc is voorzien van een handige 4.2 bluetooth functie alsook een wifi functie en de mogelijkheid tot ethernet.

Aansluitingen: je bent verzekerd van verschillende USB 2.0 poorten en USB 3.0 poorten aangevuld met een HDMI aansluiting en 3 DisplayPort aansluitingen.

Opslag: je zult zien dat de game pc gebruik maakt van een SSD schijf met een Solid State snelheid en maar liefst 6 harde schijf sloten. Hij biedt hierbij een maximale opslagcapaciteit van 3000 GB aan.

 

Nadelen:

Prijzig: zijn hoge prijskaartje verhindert dat je hem tussen de goedkope gaming computers zult spotten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. ScreenON AMD Ryzen RGB Start-Game Pc 240GB SSD 4GB Werkgeheugen

 

Is het de eerste keer dat je op zoek gaat naar een degelijke game pc en wil je bij voorkeur niet teveel budget spenderen? Dan lijkt deze budget game pc van ScreenON misschien wel wat voor jou. Zijn betaalbare prijskaartje inclusief degelijke kwaliteit kan alvast heel wat klanten bekoren en leidt dan ook tot een mooi resultaat van gemiddeld 5 sterren.

Zo zul je zien dat deze krachtige game pc voorzien is van een AMD Ryzen 5 processor die maar liefst 4 processorkernen telt en een kloksnelheid van maximaal 3,6 GHz aanbiedt. Deze kloksnelheid kan uitgebreid worden tot een turbofrequentie van maximaal 4 GHz. Dit wordt aangevuld met een aanzienlijk DDR4 werkgeheugen van 4GB, uitbreidbaar tot 32 GB, en een totale SSD opslagcapaciteit van 240 GB. Je geniet hierbij eveneens een krachtige AMD Radeon RX Vega 10 videokaart met een gedeeld videokaart geheugen.

Qua aansluitingen ben je verzekerd van 4 USB 2.0 poorten, 5 USB 3.0 poorten, een VGA aansluiting, 1 HDMI en 1 DVI-D poort. Net zoals het voorgaande toestel maakt ook dit exemplaar gebruik van het Windows 10 Pro besturingssysteem aangevuld met wifi en ethernet.

 

Voordelen:

Netwerkverbinding: je hebt de mogelijkheid tot ethernet met een snelheid tot 1000 Mbps of Wifi.

Opslag: ook deze gaming pc is voorzien van een SSD opslag met een capaciteit van 240 GB en maar liefst 4 harde schijf sloten.

Processor: de AMD Ryzen 5 processor blijkt maar liefst 4 aparte processorkernen te tellen en biedt een kloksnelheid van 3,6 GHz inclusief turbofrequentie van 4 GHz aan.

Budgetvriendelijk: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien verschijnen van het betaalbare prijskaartje.

 

Nadelen:

Geen bluetooth: houd er rekening mee dat deze mini game pc niet is uitgerust met een bluetooth functie.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Compugear Advantage X34 Core i5 480GB SSD GTX 1650 4GB Game PC

 

Op basis van de online reviews kunnen we stellen dat ook dit apparaat best wel tot de populairste gaming pc’s kan gerekend worden. Klanten zijn duidelijk tevreden over de snelheid, de verschillende aansluitingsmogelijkheden en de krachtige processor. Slechts één koper vindt het dan weer jammer dat deze gaming pc van Compugear geen kaartlezer aanbiedt. Toch loont het de moeite om deze veelzijdige game pc even van naderbij te bekijken.

Zo valt meteen het gebruik van de Intel Core i5 processor op die maar liefst 6 processorkernen telt en een kloksnelheid van 2,9 GHz aanbiedt, uitbreidbaar tot een turbofrequentie van 4,1 GHz. Dit wordt aangevuld met een aanzienlijk DDR4 RAM geheugen van 8 GB, eveneens uitbreidbaar tot 32 GB, en een totale SSD opslagcapaciteit van 480 GB. Verder ben je verzekerd van een NVIDIA GeForce GTX 1650 videokaart met een maximaal geheugen van 4096 MB en diverse aansluitingsmogelijkheden.

Tot slot is de Compugear game pc voorzien van het Windows 10 besturingssysteem en een krachtige ethernetverbinding met een snelheid tot 1000 Mbps. Kortom, de ideale pc voor dagelijks gebruik, om te gamen, series/ films te bekijken en om foto’s en video’s te bewerken.

 

Voordelen:

Aansluitingen: de gaming pc biedt 6 USB 2.0 poorten aan, aangevuld met 3 USB 3.0 poorten, een DVI-D uitgang, een HDMI poort, een DisplayPort uitgang en de mogelijkheid om een hoofdtelefoon aan te sluiten.

Formaat: deze gaming pc wordt gekenmerkt door een breedte van 18 cm, een hoogte van 36 cm en een diepte van 39 cm. Dit maakt hem behoorlijk compact en bijgevolg makkelijk en handig om te plaatsen.

Videokaart: je zult zien dat deze game pc van Compugear gebruik maakt van een NVIDIA GeForce GTX 1650 videokaart die overigens een geheugen van 4096 MB aanbiedt.

 

Nadelen:

Geen bluetooth: jammer genoeg blijkt deze gaming pc evenmin voorzien van een handige bluetooth functie.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. GMR Supreme i7 8700 16GB 240GB SSD 1TB GTX 1660 6GB Game PC

 

Met de GMR Supreme kies je voor een gaming pc die is uitgerust met een Intel Core i7 processor en maar liefst 8 processorkernen. Bovendien functioneert de processor met een kloksnelheid van maximaal 3 GHz, uitbreidbaar tot een turbofrequentie van 4,7 GHz. Dit wordt aangevuld met een DDR4 werkgeheugen van 16 GB, eveneens uitbreidbaar tot 32 GB, én een totale opslagcapaciteit van 1240 GB verdeeld over de HDD en SSD schijf.

Dit totaalpakket blijkt overigens eveneens voorzien van een krachtige NVIDIA GeForce GTX 1660 videokaart met een geheugen van 6144 MB en diverse aansluitingsmogelijkheden. Zo geniet je verschillende USB 3.0 én USB 2.0 poorten, is er een DisplayPort uitgang aanwezig en kun je gebruik maken van de HDMI en DVI-D aansluiting. Net zoals het vorige exemplaar is deze game computer uitgerust met het Windows 10 besturingssysteem en ben je verzekerd van wifi en ethernet.

Kortom, een degelijke gaming pc die niet alleen geschikt is om te gamen maar eveneens om films/ series te bekijken en foto’s en video’s te bewerken. Klanten reageren over het algemeen positief en belonen deze pc met een mooie gemiddelde eindscore van 4,5 sterren.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: deze gaming pc wordt geleverd inclusief een wifi ontvanger, een voedingskabel en maar liefst 2 jaar garantie.

Netwerkverbinding: naast de wifi functie is er eveneens de mogelijkheid tot een ethernetverbinding met een maximale snelheid van 1000 Mbps.

Opslag: deze game computer is voorzien van een HDD én SSD schijf met een ruime opslagcapaciteit van respectievelijk 1000 GB en 240 GB. Dit brengt de totale opslagcapaciteit op 1240 GB.

 

Nadelen:

Geen bluetooth: besef dat deze gaming pc geen bluetooth functie aanbiedt.

Matige kwaliteit: slechts één koper blijkt niet helemaal overtuigd van de aangeboden kwaliteit en vindt dat de ventilators niet voldoende krachtig functioneren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Pcman Game pc force Intel i5-9400 Nvidia GTX 1650 16GB Windows 10 Pro

 

Door te kiezen voor de Pcman Game pc kies je alvast voor een betaalbare game computer die niet alleen geschikt is om te gamen maar ook om films of series te bekijken en foto’s en video’s te bewerken. Dit resulteert gelijk in een mooie score van 4,5 sterren waarbij klanten de pc prijzen omwille van zijn kwaliteit, snelle reactietijden en uitstekende service en garantievoorwaarden.

Zo blijkt de gaming computer voorzien van een Intel Core i5 processor die maar liefst 6 kernen telt en een kloksnelheid van wel 2,9 GHz kan aanbieden, uitbreidbaar tot een turbofrequentie van 4,1 GHz. Hierbij ben je verzekerd van een DDR4 werkgeheugen van 16 GB, met de mogelijkheid om deze capaciteit te verdubbelen tot 32 GB, én een totale SSD opslagcapaciteit van 240 GB.

Daarnaast blijkt de game pc voorzien van een NVIDIA GeForce GTX 1650 videokaart met een geheugen van 4096 MB en verschillende mogelijke aansluitingen. Denk hierbij maar aan meerdere USB-poorten, een HDMI en DisplayPort uitgang en een DVI-D aansluiting. Net zoals vele andere game pc’s blijkt ook dit exemplaar te werken op basis van het Windows 10 Pro besturingssysteem in combinatie met een ethernetverbinding.

 

Voordelen:

Aansluitingen: naast de 8 USB-poorten is deze gaming pc eveneens voorzien van een HDMI aansluiting, een DisplayPort ingang en een DVI-D poort.

Opslag: de game pc is uitgerust met een SSD opslagsysteem dat een Solid State snelheid aanbiedt inclusief 4 harde schijf sloten en een capaciteit van 240 GB.

Kloksnelheid: de processor bestaande uit 6 kernen levert moeiteloos een kloksnelheid van 2,9 GHz op.

 

Nadelen:

Geen bluetooth: we moeten jammer genoeg opnieuw vaststellen dat deze gaming pc niet voorzien is van een bluetooth functie.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Budget Gaming PC Hotel Ryzen 3 2200G 8GB 256GB SSD

 

Met deze budget gaming pc van ComputerPilot kies je gelijk voor een betaalbaar alternatief in de zoektocht naar een degelijke game pc. Zijn compacte formaat inclusief lichte gewicht maken hem overigens praktisch en eenvoudig om ergens uit het zicht te installeren. Bovendien hoeft het vriendelijke prijskaartje niet meteen gelijk te staan aan een mindere kwaliteit. Zo blijkt deze game computer voorzien van een krachtige AMD Ryzen 5 processor die maar liefst 4 kernen telt en moeiteloos een kloksnelheid van 3,5 GHz kan behalen. Hierbij geniet je een turbofrequentie van 3,7 GHz.

Verder levert hij een degelijk DDR4 werkgeheugen van 8 GB, uitbreidbaar tot 32 GB, én een totale SSD opslagcapaciteit van 256 GB. Hij is eveneens uitgerust met een degelijke AMD Radeon RX Vega 8 videokaart inclusief een geheugen van 2048 MB en meerdere aansluitingsmogelijkheden. Zo geniet je 9 USB-poorten, een HDMI en een 1 VGA ingang.

Ondanks de vele mogelijkheden en pluspunten blijken er tot op heden nog geen reacties te zijn geplaatst. We moeten er wel bij vermelden dat het om een vrij recente uitvoering gaat die het levenslicht zag in januari 2022.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: deze betaalbare gaming pc is voorzien van een Socket AM4 moederbord met een AMD A320 chipset. Dit wordt aangevuld met een krachtige voeding die een vermogen van 550 Watt levert en een degelijk luchtkoelingssysteem.

Verpakkingsinhoud: bij levering ontvang je een gebruiksklare game computer alsook een voedingskabel en verschillende boekjes van componenten.

Netwerkverbinding: de game pc is voorzien van een krachtige ethernetverbinding die moeiteloos een snelheid tot maximaal 1000 Mbps levert.

 

Nadelen:

Geen bluetooth: ben je van plan om deze gaming pc aan te kopen, besef dan wel dat er geen bluetooth functie aanwezig is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Bry-Technology Intel i7-10700K 10th Gen RTX 2070 Super 8GB 16GB DDR4

 

We kunnen het rijtje van topproducten uiteindelijk mooi afsluiten met deze unieke game pc van Asus. Asus is een vaste waarde binnen de computerwereld en staat garant voor kwaliteit, duurzaamheid en gebruiksgemak. Het wordt dan ook niet voor niets vaak beschouwd als veruit het beste merk. Toch moeten we even wijzen op zijn hoge prijskaartje wat mogelijks een verklaring zou kunnen zijn voor het uitblijven van online reacties.

Echter, krijg je voor dit prijskaartje duidelijk waar voor je geld. Zo is de gaming pc uitgerust met een krachtige Intel Core i7 processor die maar liefst 8 kernen telt en zonder problemen een kloksnelheid van 3,8 GHz behaalt. Dit kan worden opgevoerd tot een turbofrequentie van maar liefst 5,1 GHz. Aangevuld met een aanzienlijk DDR4 werkgeheugen van 16GB, uitbreidbaar tot 128 GB, én een totale opslagcapaciteit van maar liefst 2256 GB maken van hem een echt paradepaardje.

Het geheel wordt verder aangevuld met een NVIDIA GeForce RTX 2070 Super videokaart inclusief een geheugen van wel 8192 MB. Verder geniet je diverse aansluitingsmogelijkheden, kun je gebruik maken van het Windows 10 Pro besturingssysteem en een krachtige ethernetverbinding.

 

Voordelen:

Opslag: de gaming pc maakt gebruik van een HDD en SSD schijf met een totale opslagcapaciteit van respectievelijk 2 TB en 256 GB. Je geniet hierbij een harde schijf snelheid van wel 7200 RPM.

Aansluitingen: de gaming pc is voorzien van maar liefst 9 USB-poorten aangevuld met 3 DisplayPort uitgangen én 3 afzonderlijke HDMI aansluitingen.

Videokaart: hij is uitgerust met één van de meest krachtige videokaarten “NVIDIA GeForce RTX 2070 Super” die garant staat voor een videokaartgeheugen van maximaal 8192 MB.

 

Nadelen:

Prijzig: mocht je van plan zijn om deze gaming pc in het winkelmandje te plaatsen, voorzie dan een iets ruimer budget.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Gaming pc’s Koopgids

 

Ben je op zoek naar een buitengewone game pc en zie je door de bomen het bos niet meer? Dan willen wij jou graag even op weg helpen met behulp van deze koopgids. Daarin bespreken we een aantal factoren die van pas kunnen komen op het moment dat je de verschillende game computers en eventuele aanbiedingen met elkaar gaat vergelijken. Het is daarom een aanbeveling om zeker even stil te staan bij de processor en zijn bijbehorende snelheid, de totale opslagcapaciteit en het type videokaart waarmee de pc werd uitgerust. Verder kunnen ook de aansluitmogelijkheden, netwerkverbindingen en eventuele extra functies voor sommigen een doorslaggevende rol spelen.

De processor en gebruikte videokaart

Het grootste verschil tussen een standaard laptop en een game computer wordt voornamelijk bepaald door het type processor en videokaart. Zo zijn heel wat game pc’s uitgerust met de meest krachtige processors en bijbehorende videokaarten omdat ze uiteindelijk veel meer kracht en snellere reactietijden moeten kunnen leveren in tegenstelling tot een standaard laptop bedoeld voor dagelijks gebruik.

Op het gebied van processors wordt daarom vaak gekozen voor de zogenaamde AMD Ryzen 5 of AMD Ryzen 3 processor. Echter kan ook de Intel Core i9 en Intel Core i7 op heel wat bijval rekenen van fervente gamers. Bedenk dat niet alleen het type processor bepalend zal zijn voor de prestaties van de game pc maar ook zijn snelheid en het aantal kernen waarover hij beschikt. Hoe meer kernen een processor telt hoe beter aangezien de taken dan mooi verdeeld kunnen worden over de verschillende kernen waardoor een snellere reactietijd kan worden gegarandeerd. Deze tijd wordt overigens steevast uitgedrukt in GHz, waarbij een turbofrequentie van 5 of 5,1 GHz echt wel het summum is.

Deze processortypes kun je dan eventueel aanvullen met een NVIDIA GeForce GTX 1050 of 1650 videokaart. Kies je voor een game pc met een NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti videokaart of een exemplaar dat steunt op een versie van AMD Radeon of AMD Radeon RX Vega, dan zit je uiteraard ook nog altijd goed.

 

RAM geheugen, opslagtype en maximale opslagcapaciteit

Naast het processortype en de videokaart zijn ook het werkgeheugen en de totale opslagcapaciteit een niet mis te verstaan gegeven. Zo wordt het werkgeheugen, ook wel omschreven als intern geheugen of RAM geheugen, steevast uitgedrukt in GB variërend van 4 tot 128 GB. In de meeste game pc’s betreft het overigens een DDR3 of DDR4 werkgeheugen dat je makkelijk kunt uitbreiden.

Het RAM geheugen wordt aangevuld met een tweede vorm van opslag gaande van HDD tot SSD of een combinatie van beide. Als we kijken naar heel wat krachtige game pc’s dan zien we dat voornamelijk gebruik gemaakt wordt van het SSD opslagtype wat niet onlogisch is aangezien het de meeste snelle reactietijden garandeert. Dergelijke opslagcapaciteit kan variëren van 32GB tot makkelijk meer dan 2 TB, al dan niet verdeeld over 1 of beide opslagtypes.

 

Netwerkverbinding en aansluitingsmogelijkheden

Heb je een keuze gemaakt op het gebied van processor, videokaart en geheugen dan raden wij jou aan om ook even aandachtig te zijn voor de mogelijke aansluitingen en netwerkverbindingen. Qua netwerkverbinding heb je de keuze tussen ethernet, vaak met een snelheid tot 1000 Mbps, wifi en bluetooth. Let wel; niet elke game pc biedt alle drie de optiemogelijkheden aan. Echter is het wel handiger indien je over een game computer beschikt die meerdere netwerkverbindingen aanbiedt, hoewel dit eveneens een invloed zal hebben op het prijskaartje.

Qua aansluitingsmogelijkheden zijn de meeste gaming pc’s voorzien van meerdere USB-poorten gaande van geen tot meer dan 7. Dit kan worden aangevuld met 1 of meerdere HDMI aansluitingen, DVI aansluitingen, DisplayPort uitgangen, VGA poorten, Thunderbolt aansluitingen en/ of de mogelijkheid om er een hoofdtelefoon op aan te sluiten. Bedenk waar je nood aan hebt, wat je verwachtingen zijn en probeer op die manier de knoop door te hakken.

Besturingssysteem en eventuele extra kenmerken/ opties

De meeste game pc’s werken overigens met behulp van het recente Windows 10 Pro besturingssysteem hoewel er ook modellen zijn die gebruik maken van Windows 10, Windows 10 Home of Mac OS. Daarnaast zul je zien dat bepaalde computers worden aangevuld met extra kenmerken waarvan sommigen misschien wel een meerwaarde kunnen bieden.

Zo kan het bijvoorbeeld handig zijn indien het toetsenbord verlicht wordt. Verder kunnen ook een ingebouwde webcam en/ of microfoon, een dvd speler/ brander en afstandsbediening het lijstje verder aanvullen.

 

Welk budget heb je te spenderen

Tot slot willen we het toch nog even kort hebben over het prijskaartje. Houd in eerste instantie rekening met je eigen persoonlijke voorkeur en wensen. Waar ben je naar op zoek? Welke verwachtingen heb je? Maar vooral; welk bedrag wil én kun je aan een degelijke game pc spenderen?

Gemiddeld zul je dan ook rekening moeten houden met een prijskaartje tussen 1200 en 1500 euro voor een degelijke game pc met de belangrijkste benodigdheden. Echter kun je evengoed opteren voor een kwalitatieve budget game computer van ongeveer 500 euro die voorzien is van een krachtige AMD Radeon RX Vega 3 processor. Net zoals er heel wat duurdere exemplaren van 5000 euro of meer op de markt gebracht zijn. Zo biedt het bekende merk ScreenON bijvoorbeeld zijn paradepaardje, de Extreme Ripper, aan tegen een prijs van 9800 euro waarbij je verzekerd bent van een AMD Ryzen 9 processor, NVIDIA GeForce RTX 3090 videokaart, een werkgeheugen van 128 GB en een HDD en SSD opslagcapaciteit van 8000 GB.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe bouw je een game pc?

Op het eerste zicht lijkt het een hele klus indien je bepaalde computerdelen moet/ wilt vervangen of een eigen game pc wilt opbouwen. Echter, niets is minder waar! Zo zijn er tegenwoordig online heel wat technologische bedrijven die aanbieden om je eigen game computer te bouwen. Hierbij hoef je zelf alleen maar aan te geven welk type processor, videokaart, moederbord etc. je wenst.

Echter kun je hem ook perfect zelf bouwen. Ga daarom in eerste instantie op zoek naar de geschikte onderdelen waarmee je jouw game computer wilt bouwen. Vervolgens vind je online en op YouTube heel wat handige instructievideo’s met een duidelijk stappenplan.

 

Q2: Waar kun je een game pc kopen?

Tegenwoordig zijn er heel veel mogelijkheden om een geschikte game computer aan te kopen. Geef je de voorkeur aan een fysieke winkel dan kun je vast en zeker terecht bij grote winkelketens zoals Mediamarkt, Carrefour en tal van speciaalzaken.

Echter, worden er ook steeds vaker game pc online aangeboden. Zo heeft Mediamarkt wereldwijd zijn eigen online webpagina waarop je eventuele bestellingen kunt aangeven. Verder behoren ook webpagina’s zoals Marktplaats en bol.com tot de vele optiemogelijkheden.

Q3: Wat is de beste processor voor een game pc?

De degelijkheid en kwaliteit van een game computer staat of valt met de keuze voor een bepaald type processor, videokaart en geheugen. Game pc’s staan namelijk bekend omwille van hun kracht en uiterst hoge reactiesnelheid om allerlei lichte en zware games probleemloos aan te kopen.

Indien er geen limiet staat op je budget dan kun je opteren voor één van de beste mogelijke game processors; de AMD Ryzen 7 3700 X die gekenmerkt wordt door maar liefst 8 kernen en 16 verschillende threads. Indien je liever niet teveel budget spendeert en bij voorkeur onder de 1000 euro wenst te blijven dan zijn er natuurlijk eveneens heel wat mogelijkheden. Kies ook in dergelijke gevallen voor een AMD processor aangezien deze qua prijs-kwaliteit een betere optie blijken dan de eveneens bekende Intel Core processors.

 

Q4: Welke voeding heb je nodig voor je game pc?

Naast het juiste type processor en een krachtige videokaart, is het natuurlijk minstens even belangrijk om stil te staan bij de computervoeding, ook wel afgekort als PSU. Deze moet er namelijk voor zorgen dat alle computeronderdelen van voldoende stroom voorzien worden zodat ze de taken perfect kunnen uitvoeren.

Aangezien een game computer vaak veel krachtiger is dan een standaard laptop voor dagelijks gebruik, is het dus belangrijk om uit te kijken naar een krachtige computervoeding. De kracht van de voeding wordt bepaald door het vermogen dat deze kan leveren. Dat betekent dus dat je voor een game pc moet uitkijken naar een PSU met een aanzienlijk tot hoog vermogen. Een goede én eveneens betaalbare optie zou bijvoorbeeld de Corsair CX450M kunnen zijn.

 

Q5: Hoe lang gaat een game pc mee?

Het is jammer genoeg niet zo eenvoudig om hier een eenduidig en rechtlijnig antwoord op te geven aangezien je met verschillende factoren rekening zult moeten houden. Net zoals een standaard desktop pc kan een game pc gemiddeld beschouwd 3 tot maximaal 8 jaar oud worden . Vanaf dan zullen er bepaalde mankementen beginnen optreden totdat je op het punt komt dat je de volledige pc moet vervangen.

Echter, zoals eerder aangegeven is dit enkel een maatstaf en zijn er bepaalde elementen die de duur kunnen verlengen of verkorten. Heb je bijvoorbeeld al heel wat computeronderdelen moeten vervangen of is de pc nog volledig intact? Heb je regelmatig updates uitgevoerd of niet? Daarnaast hebben ook de kwaliteit van de computer en de zorg die jij ervoor draagt een grote invloed op de uiteindelijke duurzaamheid.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES