5 Beste Gaming toetsenborden Test van 2024

Laatste update: 18.05.24

 

Gaming toetsenborden – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met het beste gaming toetsenbord in huis kun jij vanaf nu zeker en vast de beste gamer worden. Uiteraard is het belangrijk dat je verschillende modellen gaat bekijken alvorens je een gaming toetsenbord aankoopt. Sommige exemplaren beschikken namelijk over iets meer functies dan andere exemplaren. Raadpleeg daarom eerst even de koopgids omtrent gaming toetsenborden of klik gewoon door naar de top 3. Zo zul je merken dat je met de Logitech G910 Orion Spectrum een zeer degelijk gaming toetsenbord in huis haalt. Het is voorzien van mechanische Romer-G toetsen waardoor je tot wel 25% sneller kunt typen. Ook met de Corsair K55 haal je een duurzaam gaming toetsenbord in huis. Dit model is zelfs voorzien van een handig afneembare polssteun. Deze polssteun biedt je de mogelijkheid om een betere houding aan te nemen en zo het gamen langer te kunnen uithouden.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Gaming toetsenborden (Reviews) van 2024

 

Als je een fervente gamer bent dan wil je natuurlijk voor jezelf het beste gaming toetsenbord in huis hebben. Dat toetsenbord maakt jouw gaming ervaring veel leuker en je hebt ook nog eens meer steun. De verlichting zorgt voor een extra dimensie en de toetsen zijn veel leuker om mee te typen. Wij vergelijken 5 verschillende gaming toetsenborden op basis van online reviews. Neem gerust een kijkje!

 

1. Logitech G910 Orion Spectrum RGB Mechanisch Gaming Toetsenbord

 

De Logitech is een gaming toetsenbord van hoog niveau! Dankzij de mechanische Romer-G toetsen kun je 25% sneller typen en met de handsteun kun je een lange tijd blijven spelen. Elke toets kan centraal worden verlicht met de beschikbare kleuren.

Voor een optimale efficiëntie beschik je over 9 macrotoetsen die je zelf kan instellen naar keuze. Dit maakt het makkelijker om sommige toepassingen met één druk op de knop te starten. Verder kun je met de Arx Control integratie via je smartphone of iPhone controle hebben over updates en mediafuncties.

De online reviews geven een positief advies over dit toetsenbord. Het typen maakt het typen veel eenvoudiger en hoewel hij mechanisch is, is hij toch stil. De software is gemakkelijk en de LED verlichting heeft een mooie extra toets aan je game-ervaringen. Bij sommige spellen kleuren de toetsen zelfs mee met de verlichting van het spel.

Is Logitech het beste merk op het vlak van gaming toetsenborden? We kunnen met zekerheid zeggen dat dit merk zich in de top drie bevindt. Je kunt de toetsen verlichten en dankzij de handsteun kun je langer blijven spelen. Je kunt verschillende macrotoetsen zelf programmeren.

 

Voordelen:

Snelle toetsen: dankzij de mechanische Romer-G toetsen kun je tot 25% sneller typen. Dit zorgt voor snellere reacties tijdens het gamen. Het zorgt ook voor een grotere duurzaamheid van het toetsenbord.

RGB-verlichting: je kunt de verlichting instellen in één van de 16 miljoen kleuren. Elke toets kan apart worden verlicht om een mooi kleurenspektakel te bekomen.

ARX Control-integratie: het toetsenbord is voorzien van een smart dock om je smartphone of tablet aan te sluiten zodat ze informatie over het spel of je computer kunnen weergeven.

 

Nadelen:

Hoge prijs: de meeste kopers vinden de prijs van het product te hoog. Kopers met een beperkt budget zullen naar een goedkopere optie op zoek gaan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Corsair K55 RGB Qwerty Membraan Gaming Toetsenbord

 

Dit gaming toetsenbord beschikt over 6 programmeerbare macrotoetsen en dynamische RGB achtergrondverlichting in drie zones. Hij heeft ook speciale volume- en multimediaknoppen om direct de audio te kunnen bedienen zonder je game te moeten pauzeren.

De toetsen zijn stil en geven een aangenaam gevoel en hij heeft een zachte rubberen polssteun voor een comfortabele houding van je polsen. Dankzij de Windows toetsblokkering wordt je game nooit onderbroken.

Kopers zijn tevreden over dit product. De verhouding prijs/kwaliteit is top! Hij is niet te duur en je krijgt er kwaliteit voor terug. Hij is eenvoudig te gebruiken en de mechanische toetsen voelen fijn aan. De lichteffecten zien er goed uit en zijn niet irritant tijdens het gamen. Sommigen vinden de polssteun wel wat te kort maar toch blijft dit een mooie gaming toetsenbord aanbieding!

Het populairste toetsenbord is de Corsair K55. Je kunt zes macrotoetsen programmeren en speciale multimediaknoppen gebruiken. De polssteun zorgt voor een goede ondersteuning van je polsen zodat je langer kunt spelen.

 

Voordelen:

Programmeerbare toetsen: aan de linkerkant van het toetsenbord beschik je over zes macrotoetsen die je zelf kunt programmeren. Zo kun je ingewikkelde acties veel vlugger uitvoeren met slechts een druk op de knop of een combinatie van toetsen.

Mediatoetsen: het toetsenbord is ook voorzien van speciale toetsen waarmee je het volume of je media kunt bedienen zonder het spel te hoeven onderbreken. Bovendien kun je ook de Windows toets blokkeren zodat het spel niet onderbroken wordt.

Polssteun: je kunt je polsen laten rusten op de polssteun waardoor je makkelijker lange sessies kunt spelen. Bovendien is de polssteun afneembaar.

 

Nadelen:

Toetsen: de toetsen van dit product zijn niet mechanisch waardoor ze minder gevoelig zijn. Het kan dus zijn dat je aanslagen niet altijd precies verwerkt worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Trust GXT 285 Gada Gaming Toetsenbord

 

De Trust is een Qwerty toetsenbord ideaal voor de fanatieke gamer. Je kan gemakkelijk je gameprofielen opslaan en dankzij de instelbare LED verlichting krijgt je game-ervaring een extra dimensie. Met de schakelaar voor gaming-modus wordt de Windows toets direct uitgeschakeld om ononderbroken te kunnen gamen.

Hij beschikt over 5 programmeerbare macrotoetsen en 3 toetsen voor aangepaste profielen. Je kan 3 profielen opslaan in het intern geheugen. Met de Anti-ghosting kun je maximaal 26 toetsen tegelijkertijd indrukken. Hij behoort ook tot de goedkope gaming toetsenborden.

De online reviews geven een goed advies. Kopers vinden het een ideaal toetsenbord voor de beginnende gamer. Hij is makkelijk in te stellen, typt lekker en is ook nog eens goedkoop! De kleuren kloppen wel niet, de paarse kleur is eerder roze. De LED verlichting kun je gemakkelijk instellen op de gewenste sterkte en de macrotoetsen werken perfect.

Het Qwerty toetsenbord van Trust beschikt over een instelbare LED verlichting en je kunt de Windows knop blokkeren zodat je game niet onderbroken wordt. Je kunt verschillende macro- en profieltoetsen programmeren.

 

Voordelen:

Programmeerbare toetsen: het product is voorzien van acht programmeerbare toetsen namelijk vijf voor macro’s en drie voor profielen. Je kunt deze zelf instellen om het gamen makkelijker te maken.

Anti-Ghosting: dankzij deze functie is het mogelijk om maximaal 26 toetsen tegelijk in te drukken. Alle toetsen worden geregistreerd zodat alle gewenste acties uitgevoerd worden.

LED-verlichting: je kunt de verlichting van het toetsenbord afstellen naar keuze om de game-ervaring voor jezelf veel leuker te maken.

 

Nadelen:

Beperkte verlichting: je kunt kiezen tussen slechts 3 verschillende kleuren voor de LED-verlichting. Voor veel kopers is de keuze te beperkt en hadden ze graag een groter aanbod aan kleuren gezien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Razer Turret Lapboard Draadloos Gaming Toetsenbord + Muis

 

Dit gaming toetsenbord is speciaal ontwikkeld voor de gamer die graag vanop de bank speelt. De Lapboard beschikt naar de toetsen van het toetsenbord ook nog eens over een speciale muispad om gemakkelijker vanuit de sofa je games te kunnen spelen.

Met de Bluetooth LE is het mogelijk om je toetsenbord op Android systemen aan te sluiten, zoals bijvoorbeeld een Android TV. Zo kun je eenvoudig je games opstarten en spelen. Dit product is al een stuk duurder en behoort daarom niet tot de goedkope gaming toetsenborden.

De online meningen van gebruikers zijn positief. Kopers vinden dit een top toetsenbord. Ze zijn vooral tevreden over de kwaliteit en het feit dat hij eenvoudig te gebruiken is. De muis is heel snel en hij is perfect voor de casual gamer. Voor een echte hardcore gamer is de muispad te klein om vlot te kunnen spelen en reageert de input van het toetsenbord soms net iets te laat.

Dit toetsenbord kun je makkelijk op je schoot zetten om vanuit de sofa te kunnen gamen. Het apparaat is voorzien van een speciale muispad en je kunt het toestel via Bluetooth verbinden met Android apparaten zoals een smart TV. Dit product kost wel iets meer dan de andere toetsenborden.

 

Voordelen:

Muis: het toetsenbord wordt geleverd met een precieze muis die je op de muispad van het product kunt gebruiken. Dit artikel is speciaal ontwikkeld om op je schoot te kunnen gebruiken.

Draadloze verbinding: je kunt het toetsenbord verbinden via Bluetooth of via de meegeleverde 2.4 GHz adapter. Het toetsenbord is geschikt voor zowel PC’s als consoles.

Batterijduur: de ingebouwde Li-Ion batterijen zorgen voor een lange levensduur tot maximaal 4 maanden. De batterij van de muis kan 40 uur lang blijven werken bij intensief gebruik.

 

Nadelen:

Muispad: de muispad van het toetsenbord is nogal klein waardoor het soms moeilijk is om efficiënt de muis te kunnen gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Sharkoon Skiller PRO Qwerty Gaming Toetsenbord U

 

De Sharkoon is het goedkoopste toetsenbord van ons lijstje. Hij is geschikt voor iedere gamer dankzij de uitgebreide functies zoals de anti-ghosting functie.

Hij beschikt over 18 multimedia toetsen en heeft 3 profielen voor macro’s.  De achtergrondverlichting kan naar wens aangepast worden in helderheid en modus.

De online reviews zijn spetterend over dit top product! Kopers zijn er heel tevreden mee. Een goede kwaliteit voor een lage prijs. Hij is stevig, heeft uitgebreide mogelijkheden en de toetsen reageren goed.

De toetsen zijn wel nogal luid en je hebt maar 1 kleur voor de toetsenverlichting. Toch zijn de meeste gebruikers er lovend over en vinden ze dat hij aan alle verwachtingen voldoet. Een mooie gaming toetsenbord aanbieding!

Ben je op zoek naar het product met de laagste prijs? Neem dan een kijkje naar de Skiller Pro van Sharkoon. Je kunt de verlichting zelf instellen en het product is uitgerust met 18 multimediatoetsen.

 

Voordelen:

Verlichting: je kunt de helderheid van de achtergrondverlichting instellen maar ook kiezen om het te laten pulseren. Natuurlijk kun je de verlichting ook uitzetten.

Goedkoop: de lage prijs van dit product zorgt dat het voor vele kopers toegankelijk is. Bovendien zijn de reviews uitzonderlijk positief dus je koopt zeker geen product van slechte kwaliteit.

Speciale toetsen: het toetsenbord is uitgerust met 18 multimediatoetsen en beschikt over 3 macrotoetsen die je kunt programmeren.

 

Nadelen:

Toetsaanslag: de toetsen zijn niet zo gevoelig waardoor de toetsaanslagen niet altijd correct geregistreerd worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Gaming toetsenborden koopgids

 

Een gaming toetsenbord is het perfecte hulpmiddel voor echte hardcore gamers. Je beschikt over verschillende instelbare functietoetsen om het gamen vloeiender te maken. Om een goed gaming toetsenbord te kopen moet je op enkele factoren letten die belangrijk zijn bij de aankoop. Factoren zoals programmeerbare gaming toetsen, anti-ghosting, profielen, connectiviteit en achtergrondverlichting spelen zeker een rol bij je keuze.

Type en formaat

Er bestaan twee types gaming toetsenborden die belangrijk zijn. Je kunt kiezen voor een niet-mechanisch toetsenbord of voor een volledig mechanisch toetsenbord. De internet mechaniek bepaalt hoe goed de toetsen reageren en aanvoelen. Een niet-mechanisch toetsenbord geeft weinig feedback tijdens gebruik en je moet de toetsen bijna helemaal indrukken om een reactie te krijgen. Deze toetsenborden zijn niet aan te raden voor gamers want het zal je reflexen niet correct registreren.

Daarom zijn er nu half-mechanische toetsenborden, deze registreren de toetsaanslag beter en zijn ook relatief goedkoop in vergelijking met volledig mechanische toetsenborden. De mechanische toetsenborden zijn het ideale product voor serieuze gamers. De toesten zijn gevoeliger en je voelt de klik bij het induwen. Je hebt ook minder kracht nodig om een toets in te drukken.

Je kunt ook kiezen uit twee verschillende formaten. Als je een full-size gaming toetsenbord koopt dan heb je veel meer knoppen tot je beschikking. Deze toetsenborden beschikken ook over het numerieke toetsenbord en extra functieknoppen. Het product is wel groter en daardoor lastiger om mee te nemen. Dan heb je nog het tournament toetsenbord. Dat zijn kleinere toetsenborden die perfect zijn om mee te nemen naar LAN parties. Ze beschikken meestal niet over een numeriek toetsenblok en zijn voorzien van afneembare kabels.

 

Anti-ghosting en gaming toetsen

Anti-ghosting betekent dat je meer toetsaanslagen tegelijk kunt registreren. De meeste gewone toetsenborden kunnen niet meer dan drie toetsaanslagen tegelijk aan. Gaming toetsenborden kunnen minimum 5 toetsen gelijktijdig registreren zodat je geen toets mist en je actie correct uitgevoerd wordt. Zo vermijd je dat je personage een verkeerde beweging maakt die jouw verlies tot gevolg kan hebben.

Het grote voordeel aan gaming toetsenborden is dat je verschillende macro’s kunt opslaan. Meestal beschik je over 5 à 15 extra toetsen die je kunt gebruiken om verschillende functies op te slaan. De plaats van deze macrotoetsen kan ook belangrijk zijn, je wilt natuurlijk je hand niet van de muis afhalen om een functie uit te voeren. Deze toetsen maken het eenvoudiger om bepaalde handelingen vlugger uit te voeren waarvoor je normaal verschillende knoppen moet indrukken.

De meeste toetsenborden worden geleverd met een plastieken polsondersteuning. Dit vinden vele mensen echter niet nuttig, het is beter om een polsondersteuning van gel aan te schaffen.

 

Profielen, connectiviteit en software

Je kunt met een gaming toetsenbord verschillende profielen opslaan zodat je per game een apart setje macro’s kunt bewaren. Dit maakt het veel makkelijker om je game opnieuw te spelen zonder terug alles te moeten instellen. Meestal beschik je over 3 tot 5 profielen die j kunt instellen maar er bestaan ook producten met 10 of meer profielen.

Een toetsenbord kan ook uitgerust zijn met verschillende aansluitingen om bijvoorbeeld een USB stick of een game muis aan te sluiten. Dit kan het gebruiksgemak vergroten van je toetsenbord want je kunt dan een hoofdtelefoon met microfoon aansluiten om rustig te gamen zonder andere mensen te storen.

Bijna alle gaming toetsenborden beschikken over hun eigen software om het toestel te kunnen programmeren en configureren. Deze software zorgt ervoor dat je toetsenbord beter werkt tijdens het gamen en het bedrijf geeft je meestal ook een goede technische ondersteuning.

Achtergrondverlichting en prijs

Vele gamers stoppen niet met gamen tijdens de avond of vinden het juist leuker om te gamen in het donker. Zo kunnen ze zich volledig concentreren op het scherm en de gameplay. Het is dus zeker nuttig om een goede backlighting in je toetsenbord te hebben zodat je makkelijk de juist knoppen kunt vinden.

Kies voor een toetsenbord waarvan de helderheid van de verlichting aanpasbaar is, bij sommigen kun je zelfs de kleur kiezen per toets. Dit maakt het makkelijker om veelgebruikte toetsen te onderscheiden van de andere toetsen.

Al deze kenmerken zullen een invloed hebben op de prijs van je gaming toetsenbord. Gelukkig kun je online vele mooie aanbiedingen vergelijken om een professioneel gaming toetsenbord te kopen die in al jouw noden voorziet. Een goede aanbeveling is dat je eerst de reviews van de producten leest zodat je weet wat andere gamers over het toetsenbord denken, dit kan je helpen bij het maken van een goede keuze.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES