5 beste gamingmuizen Test van 2024

Laatste update: 05.03.24

 

Beste gamingmuizen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Logitech G502 Proteus Spectrum gamingmuis ben je alvast verzekerd van een uniek en kwalitatief paradepaardje dat is uitgerust met een geavanceerde ingebouwde optische sensor. Daartegenover staat de Razer DeathAdder Elite gamingmuis die zijn naam alvast niet gestolen heeft. Zo valt het stoere zwarte design met het groene adder logo meteen op. In de onderstaande tabel hebben we voor de volledigheid nog een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd, uiteraard ook voorzien van de nodige voor- én of nadelen. Bekijk de opties even en we hopen jou op die manier natuurlijk van dienst te zijn.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste gamingmuizen (Reviews) van 2024

 

Een gamingmuis van Logitech dan wel een Razer gamingmuis of een gamingmuis van Trust? Een exemplaar voor rechtshandigen of toch liever een gamingmuis voor linkshandige gamers? Wij selecteerden alvast 5 toppertjes binnen dit segment waarbij we rekening hielden met de online reviews en het advies van klanten en experts. Bekijk de opties even alvorens er de voor jou beste gamingmuis uit te kiezen en wie weet ga je wel met het populairste dan wel laagste geprijsde artikel huiswaarts of kies je voor de gamingmuis afkomstig van één van de beste merken. Veel succes!

 

1. Logitech G502 Proteus Spectrum – Met geavanceerde optische sensor 

 

Met de Logitech G502 kies je niet meteen voor één van de goedkope gamingmuizen. Toch lijken de meeste klanten zich daar niet meteen aan te storen, wat de positieve gemiddelde eindscore van maar liefst 4,8 sterren lijkt te verklaren. De moeite waard dus om – misschien wel één van de populairste hedendaagse gamingmuisen even onder de loep te leggen.

Zo wordt de Logitech G502 Proteus Spectrum optische gamingmuis alvast gekenmerkt door een maximaal formaat van 4 x 7,5 x 13,2 cm die meteen voldoende ruimte garandeert voor maar liefst 11 programmeerbare knoppen. Dit wordt verder aangevuld met een – weliswaar aanpasbare – RGB verlichting die een brede waaier aan kleuren en lichteffecten aanbiedt waardoor het uiteindelijke gebruiksgemak alleen maar toeneemt.

Bovendien blijkt dit type gamingmuis uitgerust met een krachtige ingebouwde sensor die dan weer resulteert in een optimale trackingprecisie. Kortom, met de Logitech G502 kun je tijdens het gamen probleemloos tussen verschillende dpi-modi schakelen gaande van 200 tot maar liefst 12.000 dpi.

 

Voordelen:

Gewichten: op het moment van aankoop worden er gelijk 5 gewichten van elk 3,6 gram meegeleverd zodanig dat je de muis kunt verzwaren en aanpassen naar eigen wens.

DPI: de Logitech G502 gamingmuis biedt een ruim DPI bereik aan gaande van 200 tot maar liefst 12.000 DPI waartussen je probleemloos kunt schakelen.

RGB verlichting: de computermuis is uitgerust met een krachtige RGB verlichting waarmee je niet alleen kunt kiezen uit een brede waaier aan kleuren maar eveneens de helderheid en intensiteit kunt aanpassen.

Verpakkingsinhoud: de rechtshandige gamingmuis wordt jou aangeboden inclusief de nodige aanpassingsgewichten, 2 jaar fabrieksgarantie én een informatieve handleiding.

 

Nadelen:

Geen linkshandige: houd er rekening mee dat deze gamingmuis hoofdzakelijk bedoeld is voor rechtshandigen.

Prijskaartje: hoewel het niet meteen een aanbieding betreft, lijken heel wat klanten duidelijk overtuigd van deze gamingmuis.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Razer DeathAdder Elite – Optische Gaming Muis – 16000 DPI 

 

Ben je niet alleen op zoek naar kwaliteit maar ook betaalbaarheid en gebruiksvriendelijkheid, dan lijkt deze unieke optische gamingmuis van Razer – afkomstig uit de bekende Razer Chroma serie – alvast een schot in de roos. De Razer DeathAdder Elite valt meteen op vanwege zijn robuuste design waarbij de stoere zwarte kleur gecombineerd werd met het groene logo van een adder.

De optische gamingmuis – die overigens net zoals zijn voorganger bedoeld is voor de rechtshandige gamer – kent een totaal formaat van 12,7 x 7 x 4,4 cm en garandeert een stabiele verbinding door bedrading. Dit alles wordt verder aangevuld met 7 knoppen die je geheel naar eigen wens kunt instellen én een ruim DPI bereik tot maar liefst 16.000 DPI die eveneens instelbaar blijkt.

Deze unieke gamingmuis met inwendig scrollwiel blijkt overigens geschikt voor gebruik met diverse besturingssystemen gaande van Windows tot Mac wat toch wel zijn veelzijdigheid aantoont. Klanten reageren bijzonder positief en belonen dit product met 4,8 sterren.

 

Voordelen:

Sensor: de gamingmuis werd voorzien van een krachtige ingebouwde sensor waarbij het mogelijk is om de DPI waarde eigenhandig in te stellen.

Handig in gebruik: de computermuis is uitgerust met een scrollwiel in combinatie met 7 verschillende – programmeerbare – knoppen waardoor hij een breed gebruiksgemak kent.

Verbinding: met behulp van de 2,1 meter lange kabel is het mogelijk om deze computermuis met de laptop te verbinden. Het betreft hier een soortgelijk USB-voedingstype.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: een kleine minderheid van de klanten is van mening dat deze gamingmuis bijzonder kwetsbaar is en bijgevolg matig van kwaliteit.

Niet draadloos: indien je op zoek bent naar een draadloze gamingmuis dan is dit exemplaar van Razer niet meteen geschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Trust GXT 940 Xidon – Gaming muis met instelbare RGB verlichting – 10.000 dpi

 

In vergelijking met de vorige 2 gamingmuis lijkt dit exemplaar van Trust wel meteen een aanbieding te zijn. Zijn lage prijskaartje maakt deze computermuis alvast een pak toegankelijker bij het grote publiek én zou eveneens een verklaring kunnen bieden voor de mooie gemiddelde score waarbij 4,8 sterren aan het product werden toegekend.

Zo wordt de Trust GXT 940 Xidon gamingmuis alvast gekenmerkt door een maximaal formaat van 12,45 x 7,53 x 4,15 cm én de aanwezigheid van maar liefst 8 programmeerbare game knoppen waaronder 2 duimknoppen. Dit alles wordt verder aangevuld met een instelbare RGB verlichting waarbij je overigens ook de helderheid en lichteffecten kunt regelen.

Net zoals de vorige exemplaren, blijkt ook de Trust GXT 940 Xidon gamingmuis voorzien van een krachtige optische sensor die een bijzonder hoge resolutie aanbiedt van maximaal 10.000 DPI. Hoewel hij alles aanbiedt wat je als gamer kunt verlangen, is hij jammer genoeg niet draadloos.

 

Voordelen:

Sensor: de gamingmuis blijkt uitgerust met een optische sensor die een behoorlijk hoge resolutie lijkt aan te bieden van maximaal 10.000 DPI.

Knoppen: de gamingmuis kenmerkt zich alvast door de aanwezigheid van 8 verschillende programmeerbare game knoppen waaronder 2 – mét rubberen coating afgewerkte – duimknoppen.

RGB verlichting: er is eveneens RGB verlichting voorzien waardoor je niet alleen kunt kiezen uit een breed kleurenpalet maar overigens ook de helderheid en effecten kunt instellen.

 

Nadelen:

Niet draadloos: indien je interesse mocht hebben in deze unieke gamingmuis dan is het handig om te beseffen dat het geen draadloos model betreft.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Trust GXT 133 Locx – Gaming Muis – Voor de beginnende gamer

 

Net zoals het vorige product blijkt ook deze gamingmuis afkomstig van het bekende en populaire merk Trust. Echter, zijn er wel degelijk heel wat verschillen te noteren. Zo wordt de Trust GXT 133 Locx – die overigens gekenmerkt wordt door een bijzonder laag én budgetvriendelijk prijskaartje – voornamelijk aangeboden aan de beginnende gamer.

De optische gamingmuis kent hierbij een totale afmeting van 12,9 x 6,9 x 4,2 cm en kenmerkt zich door de aanwezigheid van 6 game knoppen én ingebouwde ledverlichting ter hoogte van de zijkanten van de muis. In tegenstelling tot de vorige exemplaren, blijkt deze computermuis zowel geschikt voor de rechtshandige- als linkshandige gamer wat zijn gebruiksgemak uiteraard ten goede komt.

Dit alles wordt aangevuld met een handige snelheidsselectieknop waardoor het mogelijk wordt om het DPI bereik – gaande van 800 tot maximaal 4000 DPI – probleemloos en geheel eigenhandig te gaan instellen. Houd er wel rekening mee dat de gamingmuis niet draadloos functioneert en bijgevolg een beperkte bewegingsvrijheid aanbiedt.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: deze gamingmuis is niet alleen geschikt voor de rechtshandige gamer maar kan ook door linkshandige spelers worden gebruikt.

Ledlampjes: de gamingmuis is voorzien van meerdere ledlampjes ter hoogte van de zijkanten en op de bovenkant.

Snelheidsselectieknop: er is sprake van een zogenaamde snelheidsselectieknop waarmee het mogelijk wordt om de DPI waarde eigenhandig in te stellen.

Budgetvriendelijk: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien verschijnen van het voordelige prijskaartje.

 

Nadelen:

Nylonkabel: de gamingmuis is voorzien van een 1,8 meter lange gevlochten nylonkabel en is bijgevolg niet draadloos.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. SteelSeries Rival 600 – Optische Gaming Muis – 12000 CPI

 

We sluiten het rijtje van de gamingmuizen tenslotte af met dit unieke exemplaar van Steelseries, afkomstig uit de gelijknamige Steelseries Rival serie. Het betreft een optische gamingmuis die zowel door links- als rechtshandige spelers kan worden gebruikt en voorzien is van een zogenaamde Next level precisie bestaande uit 2 krachtige ingebouwde TrueMove 3+ sensoren.

De SteelSeries Rival 600 gamingmuis kent een maximaal formaat van 13,1 x 6,9 x 4,3 cm en is voorzien van diverse gripstijlen die bijdragen aan het gebruiksgemak én een 32-bit krachtige geïntegreerde ARM processor. Dit alles wordt aangevuld met een optische sensor die een bereik tot 12000 CPI levert én maar liefst 4 RGB-Prism zones waarmee je de gamingmuis dynamisch kunt laten verlichten. Echter is hier wel een specifieke software voor vereist.

Hoewel een kleine minderheid van de kopers niet helemaal overtuigd blijkt van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid, is de overgrote meerderheid dat wel. Zo wordt door velen een positief advies gegeven over de uitstekende combinatie tussen prijs én kwaliteit.

 

Voordelen:

Formaat: de gamingmuis kent een totale afmeting van 13,1 x 6,9 x 4,3 cm en blijkt geschikt voor rechts- én linkshandige spelers.

Voeding: hij wordt gekenmerkt door een USB-voedingstype en biedt een kabellengte van maar liefst 2 meter aan die toch heel wat bewegingsvrijheid garandeert.

Handig in gebruik: het ingebouwde scrollwiel wordt verder aangevuld met maar liefst 7 programmeerbare knoppen.

 

Nadelen:

Externe software: wil je graag eigenhandig de verlichting instellen dan is hiervoor een speciaal type externe software voor vereist.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Gamingmuizen Koopgids 

 

De zoektocht naar de meest geschikte gamingmuis kan best wel wat voeten in de aarde hebben vanwege het huidige – weliswaar bijzonder uitgebreide – assortiment. Het komt er dan ook vooral op neer om te focussen op bepaalde karakteristieke kenmerken zodanig de zoektocht net iets aangenamer te maken. Zo zou je onder meer kunnen letten op het gebruiksgemak, het formaat, de prijs en de aan- of afwezigheid van bepaalde extra kenmerken. Alvorens je de verschillende gamingmuizen en eventuele aanbiedingen met elkaar gaat vergelijken, lijkt het ons dan ook een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids eens even rustig door te nemen. 

Het nut van een gamingmuis

Als fervent gamer zul je het belang van een degelijke en functionele gamingmuis maar al te goed beseffen. Tegenwoordig is er dan ook een bijzonder uitgebreid aanbod op de markt waarbij je kunt kiezen tussen bedrade dan wel snoerloze gamingmuizen, verschillende formaten, uitvoeringen en designs wat uiteindelijk dan ook resulteert in meerdere prijsklassen.

Het is daarom aangewezen om – voor aanvang van de zoektocht – jezelf even af te vragen waar je precies naar op zoek bent en welke verwachtingen en eisen je zoal hebt. Op die manier wordt het net iets makkelijker om de voor jou beste gamingmuis binnen dit volledige assortiment te spotten. Als beginnende gamer kan het bijvoorbeeld handig zijn om voor een basis computermuis met beperkte optiemogelijkheden te kiezen terwijl je als ervaren gamer uiteraard meer mogelijkheden ziet in een gamingmuis met meerdere features en zogenaamde “special effects”.

 

Type en formaat 

Zoals hierboven reeds min of meer duidelijk wordt, begint de zoektocht vooral bij het type gamingmuis. Algemeen kunnen we een onderscheid maken tussen 2 grote groepen waaronder de bedrade én draadloze exemplaren. Het spreekt voor zich dat elk type afzonderlijk bepaalde voor- én/ of nadelen met zich meebrengt. Zo garanderen de draadloze gamingmuizen een optimale bewegingsvrijheid – wat best wel handig kan zijn tijdens het spelen van bepaalde games – maar zijn ze wel duurder in de aanschaf. Bedrade gamingmuizen dienen dan weer continu van stroom te worden voorzien door ze met je laptop of computer te verbinden.

Naast het type is het eveneens belangrijk om aandachtig te zijn voor het formaat. Op basis van het formaat kunnen we een onderscheid maken tussen maar liefst 3 gamingmuizen gaande van small tot medium en large. Terwijl de small gamingmuis een maximale lengte van 11 cm kent, wordt de startlengte van het large model geschat op zo’n 13 cm wat betekent dat de standaard medium gamingmuis een lengte van 11 à 13 cm invult. 

 

Verbinding en bediening

Daarnaast is het minstens even belangrijk om op de hoogte te zijn van de bediening en verbindingsmogelijkheden. Zo zullen sommige gamingmuizen enkel en alleen bedraad met de laptop of gameconsole verbonden kunnen worden terwijl andere modellen dan weer perfect draadloos functioneren. Terwijl de bedrade varianten over het algemeen een betere én stabiele verbinding garanderen, biedt de draadloze variant dan weer net iets meer bewegingsvrijheid.

En ook qua bediening ben je verzekerd van meerdere mogelijkheden gaande van het gebruik van een trackball tot de aanwezigheid van geïntegreerde programmeerbare knoppen of een zogenaamde touchbediening. Bedenk welke vorm van bediening jou het beste ligt en welke verwachtingen je op dit gebied graag ingevuld wilt zien.

 

Verlichting en bijkomende muisopties

Naast de bediening en verbindingsmogelijkheden vestigen we ook graag de aandacht op de aanwezigheid van verlichting en eventuele bijkomende muisopties. Zo zullen de meeste hedendaagse gamingmuizen alvast uitgerust zijn met een zogenaamde – weliswaar instelbare – RGB verlichting waarbij je niet alleen kunt kiezen uit een brede waaier van kleuren maar tevens ook de helderheid en kleurintensiteit eigenhandig kunt regelen. Daarnaast bestaan er ook gamingmuizen waarbij enkel sprake is van rode of blauwe verlichting.

Daarnaast is het eveneens aangewezen om rekening te houden met de DPI waarde van de gamingmuis. Hoe zit het met de instelbare snelheid (DPI) en hoeveel instelbare knoppen worden zoal aangeboden. Maakt de gamingmuis vrij veel lawaai of is het vrijwel een geluidsloos apparaat? Kan de gamingmuis op eender welke ondergrond functioneren of moet je echt specifiek rekening houden met bijvoorbeeld een glazen ondergrond. Kortom, heel wat bijkomstigheden die weliswaar een belangrijke – zoniet bepalende – factor kunnen zijn in de keuze voor een bepaald type gamingmuis. 

Rechts- en/ of linkshandig; extra kenmerken en budget

Tot slot willen we nog even afsluiten met enkele belangrijke aandachtspuntjes. Zo bestaan er wel degelijk gamingmuizen die geschikt blijken voor links- én rechtshandigen, hoewel de meeste exemplaren bedoeld zijn voor 1 specifieke groep. 

Daarnaast raden wij jou eveneens aan om rekening te houden met het bijbehorende platform. Waar kun je de gamingmuis zoal voor gebruiken en in combinatie met welke apparaten kan hij worden aangesloten? Zo zal niet elk type gamingmuis geschikt zijn om bijvoorbeeld op een Mac toestel te worden aangesloten.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES