5 Beste GPS Trackers Test van 2024

Laatste update: 05.03.24

 

GPS Trackers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Werd je wagen zonet gestolen, dan is deze – mits de hulp van een goed werkende GPS-tracker – mogelijk nog te seinen. Toch bestaat er vandaag de dag heel wat onderscheid tussen de verschillende GPS-trackers waarbij sommige apparaten net iets meer mogelijkheden aanreiken dan andere. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor e GPSHorlogeKids – GPS Tracker die functioneert op het 4G netwerk en onder meer voorzien is van een SOS functie. Daarnaast zou je eveneens kunnen opteren voor de Globaltrace G950 die gekenmerkt wordt door een krachtige oplaadbare accu met een ruime stand-by tijd van wel 90 dagen.

ComputerComputer
Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste GPS Trackers (Reviews) van 2024

 

Je zult je een stuk veiliger voelen als je een GPS tracker gebruikt om je auto te beveiligen. Je kunt deze apparaten echter ook kopen voor je kind of huisdier zodat je op elk moment kunt weten waar ze zijn. Dit zorgt ervoor dat je hondje of kindje niet verloren kunnen lopen en als je auto gestolen wordt kun je de positie doorgeven aan de politie. Hieronder kun je een top vijf vinden van kwaliteitsvolle GPS trackers. Je hoeft er enkel zelf nog de beste GPS tracker uit te kiezen.

 

1. GPSHorlogeKids – GPS Tracker – GPS Tracker Long Life accu SOS persoonlijk alarm ouderen

 

De GPS tracker lijkt tegenwoordig meer dan ooit tevoren aanwezig in het dagelijkse leven. Zo zijn er naast de auto GPS trackers ook heel wat kleinere GPS trackers om je koffer, hond of kat te volgen, wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt. De moeite waard dus om dit unieke en relatief kleine apparaatje eens even onder de loep te nemen.

Zo wordt de GPS tracker Long Live – oorspronkelijk ontwikkeld voor senioren maar eveneens geschikt voor gebruik als GPS tracker voor kinderen – gekenmerkt door een vrij compact en lichtgewicht design van 18 x 42 x 56 mm en 49 gram. Ondanks zijn compacte formaat, steunt hij op het gebruik van het 4G netwerk waardoor hij beter voorbereid is op de toekomst in tegenstelling tot de GPS trackers die functioneren op 2 of 3G.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want daarnaast blijkt de tracker – inclusief geïntegreerd SOS alarm – voorzien van een IP67 waterdichte behuizing. Geen paniek dus indien het plotseling begint te regenen of wanneer je de tracker vergeten bent tijdens het douchen. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een instelbaar valalarm, een navigatie SMS-functie, Geofence en een ruime accuduur. Ondanks zijn hogere prijskaartje, lijken heel wat klanten tevreden, getuige de positieve reviews.

 

Voordelen:

Batterij: de geïntegreerde 900 mAh batterij kent een ruime accuduur van 100 tot maximaal 120 uren.

Verpakkingsinhoud: de GPS tracker wordt geleverd inclusief een USB-laadkabel, een promotie simkaart Lebara en een Nederlandse GPS HorlogeKids handleiding.

Materiaal: de GPS tracker is voornamelijk uit duurzaam kunststof vervaardigd en wordt gekenmerkt door een IP67 waterdichte behuizing.

 

Nadelen:

Prijzig: het hogere prijskaartje zou voor sommige klanten misschien wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Heavy Duty Magneet GPS Tracker Globaltrace G950

 

Deze GPS tracker is geschikt voor je auto, motor of zelfs voor een boot. De accu heeft een gebruiksduur van 90 dagen en het apparaat beschikt over een ingebouwde magneet zodat je het makkelijk kunt bevestigen. De behuizing van het toestel is spatwaterdicht en kan ook gerust tegen een stootje.

Je kunt een voertuig op verschillende manieren tracken. Je kunt een SMS sturen naar het toestel en binnen 10 seconden de locatie ontvangen via google maps of je kunt kiezen voor real-time tracking door gebruik te maken van een SIM-kaart en de app. Het is ook mogelijk om een alarm in te stellen wanneer de tracker in beweging komt.

De tracker is makkelijk in gebruik en de handleiding is duidelijk. Er ontbreekt echter wel informatie over de installatie van de SIM-kaart. Voor enkele kopers is de prijs van het product te hoog maar de meesten geven positief advies. Je kunt het apparaat eenvoudig vasthangen via de magneet en de behuizing is stevig.

Je kunt natuurlijk ook nog altijd voor de GPS tracker van het bekende en misschien ook wel het beste merk Globaltrace kiezen. Je zult er misschien iets meer voor moeten betalen in vergelijking met het vorige toestel maar toch zul je deze tracker nog steeds in de categorie van de goedkope GPS trackers vinden.

 

Voordelen:

Accu: het toestel is voorzien van een krachtige accu die je zonder problemen tot wel 90 dagen lang kunt gebruiken.

Magneet: verder is deze GPS tracker ook nog eens uitgerust met een handige ingebouwde magneet. Dit maakt het dan weer net iets makkelijker om het toestel onder aan je wagen, je boot of eventueel je motor te bevestigen.

 

Nadelen:

Prijskaartje: slechts een klein aantal van de gebruikers is echter van mening dat het prijskaartje toch iets te hoog is.

Niet gebruiksvriendelijk: één enkele koper is dan weer van mening dat deze GPS tracker helemaal niet zo handig te gebruiken is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Good2Know GPS tracker – Inclusief Simkaart & Zonder Abonnement – 90 dagen – Geschikt Alle Voertuigen

 

De Good 2 Know GPS-tracker kent een vrij compacte uitvoering van 19 x 7,2 x 2,2 cm en weegt amper 168 gram waardoor hij handig in eender welk voertuig kan worden weggewerkt. Bovendien wordt het setje aangevuld met een geïntegreerde simkaart, een instructieve handleiding en een nauwkeurige locatiebepaling tot wel 5 meter ver. Let wel; voor het abonnement zul je zelf nog even de handen uit de mouwen moeten steken.

Net zoals de meeste andere auto GPS-trackers blijkt ook dit apparaatje hoofdzakelijk uit kunststof te zijn vervaardigd en voorzien van een sproei- én stofdichte behuizing. Met behulp van de krachtige ingebouwde magneet, weet je hem moeiteloos in de achterbak, de motorruimte of gewoon onder de passagiersstoel te installeren. Hij is bovendien makkelijk oplaadbaar dankzij de meegeleverde USB-kabel en weet vervolgens een stand-by tijd te garanderen van wel 90 dagen.

Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met de mogelijkheid tot full tracking, het gebruik van Google Maps, de aanwezigheid van een meeluisterfunctie en een bijbehorende gratis app. Ondanks zijn hogere prijskaartje lijken heel wat klanten overtuigd van de aangeboden kwaliteit, de duurzaamheid van de batterij, de eenvoudige installatie en de nauwkeurigheid ervan.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de Good2Know GPS-tracker wordt jou aangeboden inclusief een Lebara simkaart, een eject-simkaartpin, een USB-oplaadkabel, een opberghoesje, een micro én nano sim adapter en een Nederlandstalige handleiding.

IP65: met een IP65 certificering wordt aangetoond dat het apparaat niet alleen sproei- maar ook stofdicht blijkt te zijn.

Meeluisterfunctie: de ingebouwde microfoon maakt het mogelijk om te genieten van een gesofisticeerde meeluisterfunctie.

 

Nadelen:

Prijzig: het hogere prijskaartje zou voor sommigen misschien wel eens een domper op de feestvreugde kunnen betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Invoxia – Fiets GPS Tracker – Zonder Simkaart – Tot 1 Maand Batterijduur – Track & Trace

 

Ben je specifiek op zoek naar een geschikte fiets GPS-tracker? Dan loont het alvast de moeite om dit exemplaar van Invoxia eens even onder de loep te nemen. Zo springt deze tracker meteen in het oog vanwege zijn unieke uitvoering in de vorm van een reflector met een bijbehorend formaat en gewicht van respectievelijk 14,2 x 2,4 x 1,7 cm en amper 15 gram. Kortom, handig om te installeren en overal mee naartoe te nemen.

De reflector is – net zoals de meeste andere trackers – eenvoudig met behulp van de meegeleverde USB-kabel op te laden en blijkt daarnaast 100% dompel- én stofdicht te zijn. Bij correct gebruik weet dit apparaatje een ruime batterijduur tot wel 30 dagen te garanderen in combinatie met tal van notificatie mogelijkheden. Doordat het apparaatje weinig weegt en bovendien geen simkaart nodig heeft, zou hij eveneens kunnen doorgaan als de ideale GPS-tracker voor je kind.

Hoewel heel wat klanten overtuigd zijn van de lange batterijduur en de uitstekende kwaliteit en nauwkeurigheid, lijkt één koper dat jammer genoeg niet. Zo vindt de klant in kwestie, dat het apparaatje vrij snel stuk gaat en zijn prijs niet waardig is.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de GPS-tracker wordt jou aangeboden inclusief een reflector behuizing, een gereedschapsset, een USB-oplader en een instructieve handleiding.

Geen simkaart: in tegenstelling tot heel wat andere GPS-trackers, is een simkaart hier geheel overbodig.

Alarmfunctie: het apparaat is uitgerust met een ingebouwde alarmfunctie die in werking treedt zodra de fiets mocht omvallen, wordt aangestoten of opgetild.

 

Nadelen:

Abonnement: hoewel de Invoxia fiets GPS-tracker geleverd wordt met een startersabonnement, dien je na verloop van tijd zelf een bepaalde bedrag bij te dragen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Reptrek Minitrek GPS Tracker Voor Hond En Kat

 

Deze GPS tracker is geschikt voor een hond of een kat en werkt met een nauwkeurigheid van 5 tot 15 meter. Je kunt een digitale zone instellen voor je huisdier en ontvangt een bericht op je telefoon als je huisdier deze zone verlaat.

Je kunt via de tracker praten tegen je huisdier of luisteren naar de omgeving. Dit is handig indien iemand anders het verloren gelopen dier heeft gevonden. Het is een klein en licht artikel die je makkelijk aan de halsband van je huisdier kunt bevestigen.

De meeste kopers zijn heel tevreden. Het apparaat is eenvoudig om te installeren en makkelijk in gebruik. Je kunt de locatie van je huisdier vlug terugvinden. Het enige minpunt voor sommige kopers is de hoge prijs.

Deze top 5 wordt uiteindelijk afgesloten met de Reptrek Minitrek GPS tracker. Indien je huisdieren hebt dan is dit toestel echt wel iets voor jou. Zo weet je waar je hond of kat zich bevindt zodra ze van huis ontsnappen. Laten we alvast even op zoek gaan naar de eigenschappen van het toestel.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

GPS trackers koopgids

 

Vandaag de dag hebben steeds meer personen een GPS tracker in huis. Toch raden wij jou aan om eerst even de verschillende GPS tracker toestellen te bekijken en met elkaar te vergelijken. Verder zou je ook rekening kunnen houden met het type, het prijskaartje en of je een actieve of een passieve GPS tracker wilt. Sommige toestellen zullen meteen een pak duurder zijn en daarom kun ook maar beter letten op mogelijke aanbiedingen.

 

 

Wat is een GPS tracker

GPS staat voor Global Positioning System. Met een GPS tracker heb je dus een toestel waarmee het mogelijk is om bepaalde objecten, goederen of personen te traceren. Dit kan bijzonder handig zijn in het geval van diefstal bijvoorbeeld. Stel dat je auto wordt gestolen, dan kun je door middel van een degelijke GPS tracker achterhalen waar de wagen zich bevindt. Uiteraard moet je wagen dan wel eerst uitgerust zijn met een degelijke ingebouwde GPS tracker. Als je besluit zelf achter je wagen aan te houden, dan kun je altijd kiezen voor één van de betere multifunctionele messen als extra beveiliging.

Een GPS tracker die werkt dus hoofdzakelijk op basis van satellieten en kan je helpen om bepaalde waardevolle bezittingen eventueel sneller terug te vinden. Dat hoeft niet meteen een wagen te zijn. Het kan hierbij ook perfect over kinderen gaan, of patiënten of eventueel zelfs huisdieren. Het toestel traceert praktisch onmiddellijk waar deze personen, dieren of goederen zich bevinden en dan kun jij je meteen naar daar verplaatsen. Kortom het is een heel handig apparaatje dat al verschillende jaren geleden op de markt gebracht werd.

 

De werkwijze van een GPS tracker toestel

Zoals in het voorgaande stukje reeds min of meer werd aangehaald, zal een GPS tracker toestel vooral werken op basis van satellieten. De satellieten sturen op hun beurt een bepaald aantal radiogolven af. Deze radiogolven worden dan opgevangen door het GPS tracker toestel en worden dan vervolgens omgezet in duidelijke coördinaten. Dankzij deze coördinaten is het mogelijk om de locatie van een goed, persoon of dier te weten te komen.

Een GPS tracking toestel zal altijd uitgerust zijn met een SIM-kaart en werkt op basis van het GNSS, Global Navigation Satellite System, netwerk. En het is juist dit GNSS netwerk dat is uitgerust met een heleboel satellieten die radiogolven zullen uitzenden. Deze golven kunnen informatie bevatten omtrent de tijd, de locatie, de richting maar ook over de snelheid. Kortom met een degelijk GPS tracker toestel kun je in vele gevallen de locatie of op 2,5 m exact gaan bepalen.

 

Het type en de kostprijs

In je zoektocht naar de ideale GPS tracker zul je al vrij snel merken dat er werkelijk verschillende modellen op de markt gebracht zijn. Afhankelijk van het type zal de prijs ook lichtjes schommelen. Zo heb je heel wat goedkope GPS trackers maar je hebt ook iets duurdere exemplaren. Het is een altijd een goede aanbeveling om zoveel mogelijk de promoties in de gaten te houden. Zo kun je altijd nog een GPS tracker aanbieding tegenkomen. Het gewone standaard GPS tracker toestel is een eenvoudig losstaand toestelletje dat je dus gemakkelijk in je wagen of je boot kunt leggen. Dit losstaande model kun je ook gemakkelijk laten inbouwen. Dan is de prijs uiteraard ook iets hoger. Voor meer informatie over auto- en bootaccessoires, bezoek https://automotormagazin.de/, waar je een breed scala aan gerelateerde producten en tips kunt vinden.

Dan heb je ook de GPS tracker in de vorm van een USB stick. Dit is bijvoorbeeld werkelijk ideaal als je het traject van het voertuig wilt te weten komen. Houd er wel rekening mee dat dit de duurste modellen zijn. Verder kun je ook een speciale GPS tracker aankopen die als doel heeft personen of huisdieren te volgen. Ideaal voor jonge kinderen of eventuele demente personen. Bovendien kun je ook een afgebakend gebied instellen. Zodra die persoon of het dier er buiten komt dan zal er een alarm afgaan. En dan is er nog de mogelijkheid tot een klein toestelletje dat je in kleding kunt verbergen. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld denkt dat je partner vreemd gaat.

 

 

Een actieve of een passieve GPS tracker

Tot slot is het dan ook nog belangrijk dat je duidelijk kiest tussen een actieve of een passieve GPS tracker. Om deze keuze gemakkelijker te laten verlopen, is het uiteraard wel belangrijk dat je perfect weet wat dit inhoudt. Wanneer je te maken hebt met een passief GPS tracker toestel dan worden eigenlijk alle gegeven bijgehouden en opgeslagen in het interne geheugen of indien mogelijk op een geheugenkaart. Op een later tijdstip is het dan mogelijk om deze gegevens te downloaden en te bekijken.

Wanneer je echter kiest voor een actief GPS tracker toestel dan zit je eigenlijk in het “real-time” systeem. Hierbij zullen dus alle gegevens onmiddellijk en geheel automatisch naar een centrale computer. Denk bijvoorbeeld maar aan het feit wanneer je een opgestuurd pakketje wilt volgen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES