Beste grafische rekenmachine

Laatste update: 05.03.24

 

Grafische rekenmachines test van 2024

 

Zodra je in het middelbaar terechtkomt of in het hoger onderwijs wiskunde gaat studeren dan kan een grafische rekenmachine misschien wel van pas komen. Maar welk toestel is nu eigenlijk het beste? Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde grafische rekenmachines van dit moment. Zo wordt de Texas Instruments TI 84 Plus CE-T grafische rekenmachine heel sterk aangeraden. Het toestel beschikt over een duidelijk afleesbaar kleurenscherm. De Texas Instruments TI84+ grafische rekenmachine is zeker een meer dan waardig alternatief. Met dit apparaat zou je bijvoorbeeld reële getallen kunnen gaan berekenen waarbij je een nauwkeurigheid zult hebben van maar liefst 14 cijfers.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Grafische rekenmachine reviews – top 5

 

 

Met een grafische rekenmachine kun je grafieken en tabellen genereren om waardes weer te geven of vergelijkingen op te lossen. Dit soort rekenmachine is ideaal voor mensen die wiskunde studeren of wetenschappers die onderzoek doen. Vergelijk de volgende vijf topproducten om de beste grafische rekenmachine te kunnen kopen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Texas Instruments TI 84 Plus CE-T

 

De TI-84 Plus CE-T is uitgerust met een kleurenscherm en heeft alle functionaliteiten van de TI-84 Plus. Het toestel heeft een oplaadbare batterij en je kunt afbeeldingen toevoegen aan grafieken. Het apparaat beschikt over een 2.8 inch scherm en heeft een resolutie van 140 DPI. Verder heeft het nog een 3 MB flash ROM geheugen en een 154 KB RAM geheugen.

Je beschikt over 15 kleuren om grafieken te maken en je kunt reële en complexe getallen berekenen met een nauwkeurigheid van 14 cijfers. Deze worden weergegeven met 10 cijfers en een exponent van 2 cijfers. Je kunt maximaal 10 grafiekfuncties tegelijk voorstellen en het beschikt over 17 interactieve zoomfuncties.

Apart van de hoge prijs zijn de gebruikers heel positief over deze grafische rekenmachine aanbieding. Ze zijn tevreden over de topkwaliteit van het apparaat en het heeft vele mogelijkheden. Het is ook geschikt om te gebruiken bij de meeste examens.

Wanneer je op zoek moet gaan naar een grafische rekenmachine om aan je studies te beginnen dan zal er in heel wat gevallen gekozen worden voor een Texas product. Deze grafische rekenmachine is afkomstig van één van de meeste bekende en misschien ook wel het beste merk Texas Instruments.

 

Voordelen:

Batterij: het apparaat is voorzien van een krachtige batterij die je bovendien ook zonder problemen even snel kunt opladen.

Scherm: deze rekenmachine beschikt over een schermgrootte van 2,8 inch en is uitgerust met een resolutie van ruim 140 pixels. Verder gaat het hier ook meteen om een kleurenscherm.

Handig in gebruik: je hebt heel wat mogelijkheden met deze grafische rekenmachine. Zo kun je eventueel afbeeldingen toevoegen aan de grafiek net zoals je ook de keuze hebt uit 15 kleuren. Deze rekenmachine biedt je ook de mogelijkheid om zowel reële alsook de complexe getallen te berekenen.

 

Nadelen:

Prijskaartje: het is niet meteen het product met de laagste prijs dus dat zou eventueel een klein struikelblok kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Texas Instruments TI84+

 

Met deze rekenmachine kun je reële getallen berekenen met een nauwkeurigheid van 14 cijfers. Je kunt breuken exact berekenen dankzij de Frac-functie en je kunt complexe getallen berekenen in rechthoekige of poolcoördinaten.

Dit apparaat is geschikt voor de analyse en opslag van maximaal 6 polaire functies, 10 reële functies, 3 recursief gedefinieerde rijen en 6 parametervergelijkingen. Je kunt ze afbeelden in 7 verschillende grafiekstijlen. Je kunt dit apparaat ook gebruiken om vergelijkingen numeriek op te lossen en het beschikt over de logische operatoren and, or, xor en not.

Het grootste deel van de kopers geeft een positief advies over de prijs/kwaliteitsverhouding van dit product, maar toch is er één persoon die de prijs te hoog vindt. Het toestel heeft vele opties en met de USB kabel kun je gegevens overzetten. Het is ook leuk dat de batterijen meegeleverd worden zodat je er meteen mee kunt werken.

Net zoals het voorgaande apparaat is ook deze grafische rekenmachine afkomstig van het sterk gewaardeerde merk Texas Instruments. Het biedt je de mogelijkheid om op een snelle en efficiënte manier reële getallen onmiddellijk te gaan berekenen. En dit tot op maar liefst 14 cijfers nauwkeurig. Bovendien behoort het tot de populairste rekenmachines in het onderwijs.

 

Voordelen:

Frac-functie: dit apparaat is voorzien van een handige Frac-functie. Je kunt dus op een snelle en handige manier ook je breukoefeningen berekenen en controleren.

Operatoren: je zult meteen merken dat de grafische rekenmachine voorzien is van een aantal operatoren zoals bijvoorbeeld “or”, “and”, “xor”, en zelfs “not”.

Handig in gebruik: je kunt dit apparaat gebruiken om polaire en reële functies op te slaan maar ook voor het analyseren van bepaalde gegevens. Daarnaast kun je kiezen uit meerdere grafiekstijlen.

 

Nadelen:

Kostenplaatje: volgens één enkele koper is het prijskaartje toch een beetje aan de hoge kant.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Casio FX-9860GII

 

Voor liefhebbers van goedkope grafische rekenmachines is deze Casio FX-9860GII de beste keuze. Het is uitgerust met een groot display om verschillende numerieke begrippen weer te geven. Het apparaat is goedgekeurd voor de wiskunde examens nieuwe stijl. Het heeft een geheugen van 61 KB RAM.

Je kunt eenheden omrekenen, cirkel- en staafdiagrammen maken, breuken omschakelen, oplossen van lineaire vergelijkingsstelsels, enzovoort. Het scherm beschikt over een achtergrondverlichting en het toestel werkt op batterijen.

De gebruikers van deze grafische rekenmachine aanbieding laten zich positief uit over de topkwaliteit van het toestel. Het staat te koop aan een scherpe prijs en wordt snel en vlot geleverd. Je moet er even aan wennen om er makkelijk mee te kunnen werken en voor één koper is het te moeilijk om te bedienen.

Indien je op zoek bent naar een degelijke grafische rekenmachine maar liever niet zoveel geld wenst uit te geven dan kun je altijd dit model eens bekijken. De Casio FX-9860GII rekenmachine is niet alleen voorzien van de laagste prijs maar je kunt er namelijk ook heel wat mee doen.

 

Voordelen:

Display: het zal meteen opvallen dat de rekenmachine voorzien is van een bijzonder groot scherm. Daarin kun je alles duidelijk ingeven en aflezen.

Gebruiksvriendelijk: doordat dit apparaat is goedgekeurd mag het in heel wat universiteiten en scholen gebruikt worden tijdens het wiskunde examen.

Geheugen: daarnaast beschikt deze grafische rekenmachine ook over een bijzonder krachtig geheugen van maar liefst 61 KB RAM.

Handig in gebruik: het is een handig toestelletje waarmee je heel wat berekeningen kunt uitvoeren. Daarnaast werkt het apparaat geheel op batterijen en is het scherm voorzien van een krachtige achtergrondverlichting.

 

Nadelen:

Moeilijk te bedienen: een enkele gebruiker vindt het toch niet zo eenvoudig om het apparaat te gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Texas Instruments Nspire CX

 

Deze rekenmachine is ontworpen om onderzoekend leren te bevorderen en zo het begrip van leerlingen te versnellen. Het toestel is uitgerust met een kleurenscherm en werkt op een oplaadbare batterij. Je kunt automatisch gegevens uitwisselen tussen dezelfde apparaten met verschillende designs.

Het toestel is geschikt voor meetkunde, calculus, algebra en goniometrie. Het heeft een ingebouwde USB aansluiting om het makkelijk op je computer aan te sluiten. Je kunt het gebruiken met Windows 7, Vista of XP en Mac OS X 10.5 of 10.6. De rekenmachine heeft een RAM geheugen van 1 GB.

Het enige minpunt van deze rekenmachine is de hoge prijs, voor de rest zijn de gebruikers heel tevreden over hun aankoop. Het apparaat is van goede kwaliteit en is geschikt om tabellen en grafieken mee te maken. Je kunt er zelfs notities op maken wat heel handig is tijdens het gebruik op school.

Net zoals een aantal van de voorgaande apparaten is ook deze grafische rekenmachine afkomstig van het merk Texas Instruments. Het toestel beschikt over heel wat opties waardoor het misschien ook niet meteen in de goedkope prijscategorie zal behoren. Laten we daarom alvast even uitzoeken wat de voor- en nadelen zijn.

 

Voordelen:

Scherm: het apparaat is voorzien van een vrij groot kleurenscherm waarop je alles duidelijk kunt ingeven en aflezen.

Batterij: deze grafische rekenmachine werkt op basis van een krachtige batterij die je bovendien ook gewoon weer kunt opladen.

Gebruiksgemak: je kunt het apparaat probleemloos gebruiken voor verschillende toepassingsvelden zoals algebra, meetkunde, calculus en zelfs goniometrie.

Handig in gebruik: door middel van de USB poort is het mogelijk om deze grafische rekenmachine zelfs gewoon aan je laptop te koppelen.

 

Nadelen:

Budget: je hoeft wel rekening te houden met de iets hogere prijs van het apparaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Casio FX-CG20

 

De Casio FX-CG20 is voorzien van een groot kleurenscherm met een hoge resolutie.

Je beschikt over 8 regels met 21 tekens en je kunt breuken, vierkantswortels en andere numerieke begrippen weergeven net zoals in het wiskundeboek. Je kunt vergelijkingen oplossen met differentiaal-, integraal- en waarschijnlijkheidsfuncties.

Gebruik dit apparaat verder nog voor matrix- en vectorberekeningen of reken er eenheden mee om. Het scherm beschikt over achtergrondverlichting en je kunt het eenvoudig aan de computer aansluiten.

Het toestel is handig in gebruik en is van goede kwaliteit, de prijs is ook redelijk. De kopers geven dus een goed advies over hun aankoop. Het werd ook heel snel geleverd.

Net zoals één van de voorgaande apparaten is deze grafische rekenmachine ook meteen afkomstig van het merk Casio. Alvorens je besluit om het toestel aan te kopen dan kun je misschien eerst even op zoek gaan naar de sterke en minder sterke punten ervan. Hieronder kun je alvast een overzicht raadplegen.

 

Voordelen:

Display: deze grafische rekenmachine beschikt over een vrij groot kleurenscherm waarbij je over een hoge resolutie kunt beschikken. Daardoor is alles duidelijk afleesbaar op het scherm.

Handig in gebruik: het apparaat biedt heel wat mogelijkheden om vergelijkingen en zelfs breuken en vierkantswortels op te lossen. Daarnaast is het ook bijzonder geschikt voor het oplossen van matrix berekeningen en vectorberekeningen.

 

Nadelen:

Op dit moment zijn er helemaal geen negatieve online beoordelingen geplaatst. Dit maakt het meteen een pak moeilijker om op zoek te gaan naar eventuele nadelen ervan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Grafische rekenmachines koopgids

 

Een grafische rekenmachine kan naast getallen ook andere gegevens weergeven zoals tabellen en grafieken. Dit type rekenmachine wordt gebruikt door studenten om wiskundige berekeningen te maken. Als je op zoek bent naar een goede grafische rekenmachine dan moet je eerste weten waarvoor je het wilt gebruiken en daarna kun je ook nog letten op de functies, de voeding en de prijs.

Gebruik van de grafische rekenmachine

Dit is vooral belangrijk voor studenten want niet elke grafische rekenmachine wordt op de examens toegelaten. Je kunt dit dus beter eerst controleren voordat je een beslissing neemt over welk toestel je wilt kopen. Deze apparaten worden elk jaar beter dankzij een snellere processor en een groter geheugen. Ze zijn ook beschikbaar met een kleurenscherm.

Als je als student een nieuwe grafische rekenmachine wilt kopen dan kun je best een nagaan bij de school welke apparaten zijn toegestaan voordat je een toestel aankoopt. Dit kan elk jaar veranderen dus het is belangrijk dat je op de hoogte blijft van de laatste nieuwtjes. Deze rekenmachine is een grote hulp tijdens een wiskunde examen dus zorg ervoor dat je jouw model zeker mag gebruiken.

Natuurlijk hoef je geen student te zijn om een grafische rekenmachine te bezitten. Mensen die dagelijks veel in contact komen met wiskundige berekeningen vanwege hun job zullen ook veel nut hebben aan een grafische rekenmachine. In dit geval hoef je zelfs geen rekening te houden met het model die je koopt, je kunt meteen kiezen voor het product met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

 

Functies van de rekenmachine

De functies van een grafische rekenmachine verschillen van apparaat tot apparaat. Je moet zelf uitmaken welke functies er voor jou onmisbaar zijn op een rekenmachine zodat je gericht op zoek kunt gaan naar het beste apparaat voor jouw situatie. De meeste rekenmachines hebben een zwart-wit scherm maar je kunt ook al modellen kopen met een kleurenscherm.

Voor studenten is het belangrijk om rekening te houden met de functies die je mag gebruiken tijdens de examens. Zorg ervoor dat deze er zeker inzitten zodat je de nodige berekeningen kunt maken. Naast studenten maken ook andere personen gebruik van een grafische rekenmachine, denk maar aan wetenschappers, technici en wiskundigen. De nuttige functies zullen voor elke persoon verschillend zijn.

Duurdere modellen beschikken meestal over een groter opslaggeheugen en een betere resolutie. Je kunt zelfs rekenmachines kopen met een USB poort zodat je het apparaat kunt aansluiten op je computer. Dit is een handige functie voor leerkrachten die grafieken willen weergeven op een groter scherm.

 

De voeding

De meeste rekenmachines worden van stroom voorzien via licht of via batterijen. Meestal zijn het enkel de gewone rekenmachines die via zonne-energie van stroom voorzien worden. Het voordeel aan zonne-energie is dat je nooit zonder stroom zit maar het nadeel is dat deze apparaten moeilijk te gebruiken zijn in slecht verlichte ruimtes.

Een grafische rekenmachine heeft meer energie nodig om de verschillende tabellen en grafieken weer te geven dus deze werken meestal op één of meerdere batterijen.

Een knoopcel batterij is de meest gebruikte vorm van batterijen voor een rekenmachine omdat ze weinig plaats innemen. Zo kunnen de fabrikanten het formaat van de rekenmachine ook compact houden. Het nadeel is dat je opeens met een lege batterij kunt zitten en je toestel niet meer kunt gebruiken.

Tenslotte zijn er nog modellen die je kunt aansluiten op netstroom maar dit komt enkel voor bij modellen die voorzien zijn van een printfunctie.

Hoeveel kost een grafische rekenmachine

De prijs van een grafische rekenmachine hangt af van het merk, de functies en de extra’s. Een apparaat met een grotere opslagcapaciteit en betere resolutie zal duurder zijn dan een toestel met basisfuncties en een scherm met een lage resolutie. Je moet natuurlijk niet de duurste rekenmachine kopen als je meer dan de helft van de functies niet zult gebruiken.

Neem de tijd om de verschillende functies te vergelijken met de noodzakelijke functies voor jouw situatie zodat je het beste model kunt uitkiezen.

Koop niet meteen de goedkoopste aanbieding zonder alle functies van het apparaat te kennen. Goedkoop is meestal duurkoop en dit is ook geval met grafische rekenmachines. Als je een apparaat koopt waar je uiteindelijk niets mee kunt doen dan zul je een nieuwe rekenmachine moeten kopen en heb je een extra kost gemaakt. Je kunt overwegen om je aankoop online te maken, zo hoef je je woning niet te verlaten want het product wordt enkele dagen later aan huis geleverd.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES