13 beste HDMI Kabels Test van 2024

Laatste update: 22.07.24

 

Beste HDMI kabels – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Valueline High Speed HDMI kabel kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook degelijkheid en gebruiksgemak: Zo wordt hij gekenmerkt door een vrij groot formaat van maar liefst 15 meter wat dan weer resulteert in heel wat bewegingsvrijheid. Echter blijkt ook de Valueline 1.4 HDMI kabel een schot in de roos te zijn. Hij is dan misschien iets korter qua formaat maar garandeert een veilige en optimale beeld- en geluidsoverdracht. Met het aanbod van de volgende 3 hedendaagse topproducten, willen wij het voor jou makkelijker maken om met de beste HDMI kabel huiswaarts te keren.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

13 beste HDMI kabels (Reviews) van 2024

 

Een HDMI kabel kun je gebruiken om apparaten met elkaar te verbinden. Zo zullen heel wat toestellen zoals je laptop, tv en home cinema set voorzien zijn van 1 of meerdere HDMI aansluitingen. Bedenk of je op zoek bent naar een mini of een micro HDMI kabel en of je een korte kabel van 5 meter wenst dan wel eentje van 10 meter of zelfs 15 meter. Ben je op zoek naar een 2.0 of 2.1 HDMI kabel en vind je het belangrijk dat hij 4K ondersteunt? Bekijk de 10 topproducten hieronder, rekening houdend met de online reviews en het advies van klanten alvorens je er de voor jou beste HDMI kabel uitkiest. En misschien is het wel een aanbieding?

 

1. Valueline High Speed kabel met ethernet HDMI

 

Ben je op zoek naar een high speed vergulde HDMI kabel dan lijkt dit product van Valueline alvast een goede aanbeveling te zijn. Op het eerste zicht én in vergelijking met andere HDMI kabels uit dit lijstje, lijkt hij niet meteen voorzien te zijn van de laagste prijs. Echter is hij wel ruim 15 meter lang waardoor je heel wat bewegingsvrijheid geniet, en daar betaal je uiteindelijk ook voor.

Deze HDMI-kabel is voorzien van een ethernet HDMI-connector en is daardoor dan ook geschikt om te gebruiken tijdens het netwerken van apparaten. Hij kan probleemloos hoge videoresoluties van maar liefst 1080 pixels en meer aan waardoor je zou kunnen werken met 4K en 3D technologieën. Je zult zien dat de eerste aansluiting een 2.0 HDMI aansluiting is en de tweede een component aansluiting.

Een blik op de online reviews toont aan dat werkelijk alle klanten tevreden zijn met hun aankoop. Zo wordt niet alleen een positief advies gegeven omtrent de kwaliteit maar ook de gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid. Het product wordt unaniem beloond met een maximumscore van 5 sterren waardoor we durven vermoeden dat het veruit één van de populairste uit het rijtje zou kunnen zijn.

 

Voordelen:

Lengte: het is een degelijke high speed HDMI kabel die gekenmerkt wordt door een lengte van wel 15 meter.

Ethernet connector: dankzij de ethernet HDMI-connector blijkt deze HDMI kabel geschikt om te gebruiken bij tal van toepassingen. Het verbinden van consoles, spelers, televisietoestellen en computers blijkt allemaal mogelijk te zijn.

Aansluitingen: de HDMI kabel is voorzien van een component aansluiting in combinatie met een 2.0 HDMI aansluiting.

 

Nadelen:

Prijzig: ben je van plan om deze unieke HDMI kabel aan te kopen dan zul je echter wel rekening moeten houden met het hogere prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Valueline 1.4 HDMI kabel 1,5 m Vergulde HDMI (1.4)

 

Net zoals het vorige product wordt ook deze HDMI kabel jou aangeboden door het bekende merk Valueline. Daardoor durven wij vermoeden dat het misschien ook wel als veruit het beste merk kan worden beschouwd. Bovendien is het alvast één van de goedkope HDMI kabels uit het rijtje wat hem dan weer toegankelijk maakt voor mensen met een beperkt budget.

Deze vergulde (1.4) HDMI kabel wordt gekenmerkt door een korte snoerlengte van amper 1,5 meter, vandaar ook het lagere prijskaartje. Het betreft opnieuw een high speed HDMI kabel inclusief een ethernet connector waardoor het mogelijk is om resoluties van 1080 pixels of meer aan te gaan. Je kunt hem dus zonder problemen gebruiken in combinatie met 3D, Deep Color en 4K kwaliteit.

De buitenkant van de kabel is vervaardigd uit PVC terwijl de conductoren A en B uit koper bestaan. Hij heeft een diameter van amper 7 mm en is voorzien van een maximale resolutie van wel 3840 x 2160. Voor deze prijs krijg je dus heel wat kwaliteit en degelijkheid aangeboden en dat is ook de meeste kopers niet ontgaan.

 

Voordelen:

Kostenplaatje: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van het aanvaardbare prijskaartje van deze HDMI kabel.

Ethernet connector: ook hier is de HDMI kabel van een degelijke ethernet connector voorzien waardoor het mogelijk is om met hoge resoluties te werken.

Materialen: de kabel is vervaardigd uit bijzonder duurzame materialen zoals PVC en koper wat betreft de conductoren.

 

Nadelen:

Formaat: houd er wel rekening mee dat de kabel amper 1,5 meter lang blijkt te zijn en dat de bewegingsvrijheid dus eerder beperkt blijkt te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Valueline High Speed kabel met ethernet HDMI

 

Het zal je misschien niet gelijk verwonderen maar opnieuw hebben we te maken met een HDMI kabel van het bekende en sterk gewaardeerde merk Valueline. Het betreft ook hier een vergulde high speed HDMI kabel die voorzien is van ethernet en daardoor kan gebruikt worden voor het netwerken van apparaten met hoge resoluties.

Hij wordt gekenmerkt door een maximale lengte van 5 meter en een diameter van 7 mm. Net zoals het vorige product, is ook hier de buitenkant uit PVC materiaal vervaardigd en de connectoren uit koper. Hij is voorzien van een A en B connector en biedt een vrij hoge maximale resolutie van 3840 x 2160 pixels aan.

We zien dat dit product een vrij hoge algemene score van 4,6 sterren heeft mogen ontvangen wat erop wijst dat hij zeer geliefd is bij klanten. Zo wordt er niet alleen een positief advies gegeven over de uitstekende prijs maar ook de duurzaamheid en het prijskaartje worden als correct ervaren.

 

Voordelen:

Materiaal: ook hier zul je merken dat de buitenkant van de HDMI kabel voornamelijk uit PVC is vervaardigd. Voor de connectoren heeft men beroep gedaan op koper.

Handig in gebruik: je geniet een degelijke vergulde HDMI kabel inclusief ethernet connector waardoor een optimale overdracht van geluid en beeld worden gewaarborgd.

Kostenplaatje: het is misschien niet meteen de HDMI kabel met de laagste prijs maar toch ervaren de meeste klanten de prijs als meer dan correct.

 

Nadelen:

Lengte: tot op heden zijn er alleen maar positieve reacties bij het product geplaatst alhoewel hij voor sommige klanten misschien als net iets te kort zal worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Blueqon 1.4 High Speed HDMI Computer + Televisie

 

Door te kiezen voor de Blueqon HDMI kabel kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook voor degelijkheid en duurzaamheid. Hij is vervaardigd uit duurzame hoogwaardige materialen in combinatie met diverse individueel afgeschermde kwalitatieve binnenkabels. Op die manier wordt een optimale beeld- én geluidskwaliteit gewaarborgd.

Doordat het ook hier een vergulde HDMI kabel betreft, mag je zeker zijn van een vrij lage overgangsweerstand en bijgevolg een veilige én betrouwbare overdracht van signalen. Je hoeft je dus alvast geen zorgen meer te maken over beeld- of geluidsstoringen. Dit maakt hem ideaal om te gebruiken bij 3D, 4K, pc, laptop, beamer, PS3, PS4 en de Xbox. Verder is hij maar liefst 10 meter lang waardoor je heel wat bewegingsvrijheid geniet.

We stellen dan ook vast dat de meeste klanten duidelijk bijzonder tevreden zijn met de aankoop van deze HDMI kabel. Slechts een enkeling is niet helemaal overtuigd van de kwaliteit die wordt aangeboden en dat is uitermate jammer te noemen.

 

Voordelen:

Overgangsweerstand: de overgangsweerstand bij deze vergulde HDMI kabel is bijzonder laag te noemen wat er dan weer voor zorgt dat de signalen veilig kunnen worden overgebracht.

Formaat: het is een behoorlijk lange HDMI kabel met een lengte van ruim 10 meter wat voor heel wat bewegingsvrijheid zorgt.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een kleine minderheid van de klanten is van mening dat de kwaliteit van deze HDMI kabel toch wel net iets beter had kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Valueline HDMI DVI kabel (24+1p DVI)

 

Wil je niet gelijk heel wat geld spenderen en ben je bijgevolg op zoek naar een kwalitatieve betaalbare HDMI kabel, dan weet Valueline daar vast en zeker wel iets op te vinden. Deze unieke HDMI – DVI kabel wordt gekenmerkt door een lengte van 3 meter en biedt daarmee voldoende bewegingsvrijheid.

Doordat het een HDMI – DVI kabel betreft, is hij dus voornamelijk bedoeld om apparaten met een HDMI aansluiting te verbinden met apparaten die voorzien zijn van een DVI aansluiting. Het is belangrijk om te beseffen dat de kabel allesbehalve richtingsgevoelig is en het bijgevolg helemaal niet uitmaakt of het een HDMI of DVI in- of uitgang betreft. Zo kun je hem gebruiken voor computers, televisietoestellen en consoles.

We stellen vast dat hij beoordeeld is met een maximum score van 4,4 sterren wat op zich al behoorlijk hoog is. Zo zijn er heel veel klanten duidelijk tevreden met de aangeboden kwaliteit terwijl een kleine minderheid toch nog wat twijfels lijkt te hebben. Bekijk het even alvorens te oordelen.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: we hebben hier te maken met een HDMI naar DVI kabel waardoor het mogelijk is om een apparaat met HDMI aansluiting te verbinden met een DVI aansluiting.

Niet richtingsgevoelig: het grote pluspunt is dat de kabel helemaal niet richtingsgevoelig blijkt te zijn. Het kan dus evengoed een HDMI in- of uitgang zijn net zoals dit ook het geval mag zijn bij de DVI aansluiting.

Prijskaartje: je hoeft je alvast geen zorgen te maken want het is niet meteen één van de dure HDMI kabels uit het rijtje.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts enkele klanten zijn van mening dat de kwaliteit toch wel wat beter had mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. OTB High Speed HDMI Kabel naar Micro-HDMI met Ethernet

 

Je zou altijd nog kunnen opteren voor deze HDMI kabel die jou wordt aangeboden door het, al dan niet bekende merk, OTB. De kabel wordt gekenmerkt door een lengte van 1 meter en is voorzien van 2 HDMI 1.4 aansluitingen.

Deze degelijke high speed 1.4 HDMI kabel is vervaardigd uit duurzame materialen en blijkt bovendien volledig verguld te zijn. Daardoor kan hij een hoge snelheid aan beeldresoluties aanbieden van maar liefst 4096 x 2160 pixels. Dankzij deze hoge snelheid, wordt een optimale beeld- en geluidskwaliteit gegarandeerd en blijkt hij geschikt voor tal van toepassingen. Denk bijvoorbeeld maar aan televisie, laptop, Full HD beeld en 3D.

Ondanks de vele mogelijkheden en voordelen stellen we vast dat de meningen eerder verdeeld zijn. Dat hoeft niet negatief te zijn aangezien er op die manier ruimte voor verbetering ontstaat. Sommigen beschouwen de HDMI kabel dan ook als een topproduct terwijl hij voor anderen kwetsbaar is en niet aan de verwachtingen voldoet.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: ben je op zoek naar een HDMI kabel die hoge resoluties aan kan en die bijgevolg voor verschillende toepassingen kan worden gebruikt? Denk bijvoorbeeld maar aan 3D, 4K en Full HD beeld? Dan is dit producte een goede aanbeveling.

Materiaal: hij is vervaardigd uit hoogwaardige materialen en werd vervolgens volledig verguld afgewerkt. Daardoor kan een optimale overdracht van geluid en beeld worden gewaarborgd.

Gebruiksgemak: het is een degelijke HDMI kabel die voorzien is van 2 gelijkaardige 1.4 HDMI aansluitingen.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: jammer genoeg blijkt een beperkt aantal klanten de HDMI kabel als vrij kwetsbaar te hebben omschreven.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. HDMI naar VGA + AUX-audio kabel adapter NiSy.nl

 

Ben je op zoek naar een uitstekende combinatie tussen HDMI en VGA, dan blijkt dit product van NiSy.nl misschien wel wat voor jou te zijn. Het betreft hier een duurzame adapterkabel waarbij HDMI wordt omgezet naar VGA + AUX. De reden dat de kabel gecombineerd wordt met een AUX uitgang is omdat VGA enkel een optimale beeldkwaliteit garandeert maar geen geluidskwaliteit. Door de toevoeging van de AUX uitgang wordt meteen ook een uitstekende geluidskwaliteit gewaarborgd.

Met behulp van deze kabel is het dus mogelijk om digitaal zonder problemen om te zetten naar analoog. Hij is vervaardigd uit duurzame materialen en is bovendien volledig verguld wat uiteraard bijdraagt aan de kwaliteit van het geluid en het beeld. Houd er wel rekening mee dat de kabel niet zo lang is en dat de bewegingsvrijheid bijgevolg beperkt zal zijn.

Toch stellen we vast dat de overgrote meerderheid van de klanten positief reageert en tevreden is het met de aankoop van het product. Zo wordt niet alleen een positief advies gegeven over de aangeboden kwaliteit maar vinden de meeste gebruikers ook het prijskaartje meer dan correct.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: het betreft hier een HMDI naar VGA + AUX kabel. De aanwezigheid van de AUX aansluiting maakt het mogelijk om niet alleen beeld maar ook geluid veilig en uitstekend over te brengen.

Handig in gebruik: indien je digitale beelden wilt kunnen overzetten naar analoge beelden, dan is deze kabel alvast een schot in de roos.

 

Nadelen:

Formaat: indien er toch een klein puntje van kritiek mag worden vermeld, dan kan dit te maken hebben met de korte lengte van de kabel.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. LifeGoods HDMI Kabel 2.0 Ultra HD 4K High Speed (60hz)

 

Deze HDMI kabel van LifeGoods mocht alvast niet in het lijstje van de topproducten ontbreken. Hij heeft dan ook al heel wat reacties van klanten mogen ontvangen inclusief een uitstekende beoordeling van maar liefst 4,8 sterren. Slechts een enkeling blijkt niet overtuigd van de kwaliteit en beoordeelt de HDMI kabel als behoorlijk kwetsbaar.

Je zult zien dat de HDMI kabel gekenmerkt wordt door 2 identieke 2.0 aansluitingen en bovendien ongeveer 1,5 meter lang is. Op die manier heb je toch al een bepaalde bewegingsvrijheid waarvan je kunt genieten. Hij ondersteunt niet alleen Ultra HD resolutie maar evenzeer 3D en 4K beelden.

De kabel blijkt daarnaast vervaardigd te zijn uit kwalitatief en degelijk zuurstofvrij koper in combinatie met PE isolatie. Dit zorgt niet alleen voor een optimale beeld- maar ook geluidskwaliteit die zo goed als vrij is van enige vorm van storing. Kortom, de moeite waard om hem toch maar even van naderbij te bekijken.

 

Voordelen:

Formaat: de kabel wordt gekenmerkt door een lengte van ongeveer 1,5 meter lang.

Aansluitingen: hij maakt gebruik van 2 gelijkaardige 2.0 HDMI aansluitingen en ondersteunt bovendien ook vrij hoge resoluties.

Materialen: op het moment van productie heeft men ervoor gekozen om de kabels uit zuurstofvrij koper te vervaardigd aangevuld met een PE isolatie.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: jammer genoeg wordt de kabel als vrij kwetsbaar omschreven. Laat je niet afschrikken maar bekijk het even.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

9. MutecPower High Speed HDMIkabel met Ethernet 2.0 Full HD

 

Met de HDMI kabel van MutecPower haal je werkelijk een topproduct in huis waarbij kwaliteit moeiteloos gecombineerd wordt met design en degelijkheid. Het spreekt voor zich dat daar ook een bepaald prijskaartje zal aan vasthangen.

Je zult merken dat dit product is uitgerust met maar liefst 2 HDMI 2.0 aansluitingen alsook een extra HDMI 2.0 aansluiting. Bovendien is de kabel maar liefst 20 meter lang waardoor je toch al heel wat bewegingsvrijheid kunt genieten. Houd er wel rekening mee dat hij niet ontwikkeld is om te gebruiken in de wagen. Hij is echt wel bedoeld in combinatie met televisietoestellen, consoles en computers.

Bovendien wordt hij gekenmerkt door een ethernet verbinding waardoor je hij ook apparaten en toepassingen met hoge resoluties ondersteunt zoals 4K en 3D beelden. De kabel is vervaardigd uit duurzame materialen zoals de metalen afscherming in combinatie met de 24K vergulde connectoren. Kortom, een topproduct maar wel eentje met een bepaald prijskaartje.

 

Voordelen:

Aansluitingen: ook hier geniet je 2 gelijkaardige 2.0 HDMI aansluitingen die worden aangevuld met een bijkomende 2.0 HDMI aansluiting.

Formaat: met een maximale lengte van maar liefst 20 meter mag je zeker zijn van heel wat bewegingsvrijheid.

Handig in gebruik: je kunt hem gebruiken in combinatie met televisietoestellen, computers en consoles aangezien hij hoge resoluties ondersteunt.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: het zal je misschien niet meteen verwonderen maar het prijskaartje ligt hier duidelijk een pak hoger.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

10. Nördic HDMI-N2010 HDMI 1.4 dunne kabel Ultra HD 4k, HDR Color en ARC

 

Tot slot kunnen we het lijstje van de 10 topproducten afsluiten met deze HDMI kabel van Nördic. Hij wordt gekenmerkt door een beperkte lengte van 1 meter maar je kunt hem ook in kleiner of groter formaat aankopen. Houd er wel rekening mee dat het prijskaartje dan lichtjes kan mee variëren.

Deze high speed HDMI met ethernet kabel mag er dan wel heel dun uitzien, toch is hij vervaardigd uit bijzonder duurzame materialen. Zo is hij voor het grootste gedeelte uit duurzaam koper gemaakt en vervolgens dubbel afgeschermd met aluminium. De contacten zijn nog eens extra verguld wat resulteert in een uitstekende geluidskwaliteit overdracht met ARC ondersteuning. Met andere woorden, je hoeft alvast niet te vrezen voor eventuele storingen.

Het is een degelijke HDMI kabel die zonder problemen hoge resoluties tot 4K kan ondersteunen in combinatie met 60 Hz én een bandbreedte van maar liefst 10.2 GB per seconde. Jammer genoeg heeft er nog geen enkele klant een reactie geplaatst bij dit product. Echter durven we vermoeden dat de hoge prijs een verklaring zou kunnen zijn.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: je zult zien dat het een kwalitatieve HDMI kabel betreft die zonder problemen extreem hoge resoluties van maar liefst 4K en 3D ondersteunt.

Materialen: hij is voornamelijk uit hoogwaardig koper vervaardigd en vervolgens bedekt met een duurzame aluminium coating.

 

Nadelen:

Kostenplaatje: ook hier moeten we vermelden dat het prijskaartje duidelijk een pak hoger ligt dan wat je misschien verwacht had.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

 

11. Tubetech Pro HDMI Kabel 7.5 meter

 

Deze HDMI kabel heeft een lengte van 7,5 meter maar is ook verkrijgbaar in 4 andere lengtes. Het betreft een kabel met HDMI 1.4 die ondersteuning geeft voor een 4K x 2K resolutie. De kabel beschikt over een HDMI C en HDMI A aansluiting voor een overdracht van zowel video als audio.

De kopers geven positief advies over deze HDMI kabel aanbieding. Het is een voordelige koop en de kabel zorgt voor een helder beeld. Je kunt de kabel in verschillende lengtes kopen en het is ook een duurzaam product.

De kwaliteit van het geluid is ook top en het is beter om een langere kabel te kopen zodat je enkele meters extra hebt.

Het is niet altijd makkelijk om een degelijke en duurzame HDMI kabel te spotten. Dit Tubetech Pro exemplaar kan alvast een goede aanbeveling zijn. Je kunt deze HDMI kabel bestellen in meerdere lengtes. Bekijk hieronder alvast even het overzichtje van de voordelen en de nadelen ervan.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: dankzij de combinatie van de HDMI C en de HDMI A poorten is het mogelijk om zowel videobeelden alsook audio bestanden over te dragen.

Ondersteuning: het is een krachtige en degelijke HDMI kabel die voldoende ondersteuning biedt aan een hoge en heldere 4K x 2K resolutie.

Helder beeld: de meeste kopers zijn helemaal overtuigd van deze HDMI kabel en beoordelen het heldere beeld met een topscore.

 

Nadelen:

Prijskaartje: het is duidelijk niet het product met de laagste prijs en het is mogelijk dat sommige kopers deze HDMI kabel net iets te duur zullen vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

12. HQ 1.2 HDMI kabel 1.5 m

 

Deze HDMI kabel heeft een lengte van 1,5 meter en is het ideale product voor kopers met een beperkt budget want het behoort tot de categorie van goedkope HDMI kabels. De kabel is voorzien van een dubbele bescherming tegen interferentie en je kunt het eenvoudig op je HD televisie aansluiten voor een uitstekende overdracht van beeld en klank.

Het merendeel van de kopers is heel tevreden over de goede prijs/kwaliteitverhouding van deze HDMI kabel aanbieding. De kabel is van goede kwaliteit en is ook geschikt voor spelconsoles. De beeldkwaliteit is uitstekend en de kabel is soepel.

Toch zijn er ook enkele kopers die niet tevreden zijn. Voor sommige gebruikers is de kwaliteit van het product maar matig en bij één koper werkte de kabel na een half jaar niet meer.

Ben je toch op zoek naar een duurzame en tegelijk beter betaalbare HDMI kabel? Bekijk dan alvast even de HQ kabel. Vanwege het lage prijskaartje is deze HDMI kabel werkelijk ideaal voor mensen met een beperkt budget of wanneer je liever niet zoveel geld aan een duurzame kabel wenst uit te geven.

 

Voordelen:

Prijskaartje: je zult werkelijk meteen versteld staan van het mooie economische prijskaartje van deze HDMI kabel. Daardoor zou het zomaar tot de populairste HDMI kabels van de lijst kunnen behoren.

Bescherming: je zult merken dat deze HDMI kabel afgewerkt is met een dubbele bescherming om eventuele interferentie tegen te gaan.

Gebruiksgemak: het is een degelijke HDMI kabel waar de meeste kopers duidelijk tevreden over blijken te zijn. Bovendien kun je de kabel makkelijk en zonder veel problemen gaan aansluiten op eender welk HD televisietoestel.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: een enkele koper is van mening dat de HDMI kabel vrij snel stuk gaat en dus kwetsbaar is.

Matige kwaliteit: enkele klanten vermelden in de online review dat ze een betere kwaliteit hadden verwacht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

13. Blueqon HDMI Kabel 3 meter High Speed

 

Het product is beschikbaar in 8 verschillende lengtes maar wij zullen ons focussen op de HDMI kabel van 3 meter. De kabel is gemaakt van stevig materiaal en de binnenkabels zijn individueel afgeschermd voor meer veiligheid. De kabel zorgt voor een kwaliteitsvolle overdracht van beeld en klank op een hoge snelheid.

De kabel kan snelheden halen van meer dan 100 MB per seconde en is extra beveiligd tegen breken dankzij de flexibele materialen. De kabel ondersteunt 4K resolutie en is ook geschikt voor 3D.

Door de goedkope prijs geven de kopers positief advies over de prijs/kwaliteitverhouding van deze HDMI kabel aanbieding. De kabel is handig in gebruik maar enkele kopers schrijven dat de kabel geen 4K kwaliteit ondersteunt en zijn dus niet tevreden over de aankoop.

Je hebt uiteraard ook de optie om te kiezen voor een Blueqon HDMI kabel. Dit product heeft een maximale lengte van maar liefst 3 meter maar kun je uiteraard ook in een groter of kleiner formaat bekomen. Het lijkt ons alvast een goed idee om even een kijkje te nemen tussen de verschillende kenmerkende eigenschappen.

 

Voordelen:

Veiligheid: je hoeft je helemaal geen zorgen te maken over de veiligheid want zo heeft men de binnenkabels allemaal individueel nog eens extra afgeschermd. Verder is de kabel ook beschermd tegen de mogelijke gevaren van breken.

Snelheid: het is een krachtige en duurzame HDMI kabel die moeiteloos een topsnelheid kan bereiken van ruim 100 MB en dit bovendien per seconde.

Prijskaartje: vanwege de economische prijs zul je deze HDMI kabel vast en zeker tussen de goedkope producten kunnen spotten.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een aantal klanten vermelden dat deze HDMI kabel helemaal niet aan hun verwachtingen voldoet.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

HDMI kabels Koopgids

 

Wat is een HDMI kabel en waarvoor kun je dergelijk product zoal gebruiken? Bestaan er verschillende soorten HDMI kabels en wat dan met de lengte, de aansluitingen en het eventuele prijskaartje? Wij zoeken het alvast graag voor je uit! Op die manier kun jij de verschillende HDMI kabels makkelijk met elkaar vergelijken alvorens je de knoop doorhakt. Bedenk dat niet alle kabels even goedkoop zijn en dat het dus een goede aanbeveling kan zijn om aandachtig te zijn voor aanbiedingen en/ of promoties.

Wat is een HDMI kabel en waarvoor gebruik je hem

Met behulp van een HDMI kabel kun je op een eenvoudige manier beeld én geluid doorgeven van het ene apparaat naar het andere. Zo wordt het mogelijk om bijvoorbeeld de speler met je televisietoestel of je laptop met het televisietoestel te verbinden. Echter willen we jou aanraden om niet zomaar in het wilde weg de eerste de beste HDMI kabel aan te kopen. Er bestaan wel degelijke verschillende soorten en het is dus belangrijk om te kijken naar het type aansluiting.

Zo zul je merken dat je kunt kiezen voor een standaard HDMI aansluiting maar blijkt het ook mogelijk te zijn om te opteren voor een kabel met een mini HDMI of micro HDMI aansluiting. Kies je bovendien voor een HDMI High Speed kabel dan zul je vaststellen dat resoluties vanaf 1080 pixels en hoger probleemloos kunnen onderhouden worden. Met dergelijk type kabel kun je dan ook 4K en 3D kwaliteit ondersteunen alsook gebruik maken van je Xbox One, je PS3 en PS4.

 

De verschillende soorten HDMI kabels

Zoals reeds min of meer vermeld, zul je merken dat er wel degelijke verschillende soorten HDMI kabels op de markt gebracht zijn. Dat maakt de keuze meteen een pak moeilijker aangezien je rekening zult moeten houden met de apparaten die je wilt verbinden en hun aansluitingsmogelijkheden. Algemeen kan een onderscheid gemaakt worden op basis van 3 groepen waaronder je de standaard HDMI kabels hebt, de micro HDMI kabel en de mini HDMI kabel.

Eenmaal je het type gekozen hebt, zul je moeten rekening houden met de categorie van de HDMI kabel. Zo heb je HDMI kabels die alleen maar voorzien zijn van HDMI aansluitingen en waarbij beide apparaten dus over een HDMI aansluiting moeten beschikken indien je ze met elkaar wilt verbinden. Daarnaast heb je ook heel wat HDMI naar DVI of HDMI naar VGA kabels. Houd daarom goed rekening met de in- en uitgangen van de verschillende apparaten die je wilt verbinden.

Aansluitingen, lengte van de kabel en de prijs

Wat de aansluitingen betreft, kun je dus kiezen tussen de standaard HDMI aansluiting, de mini HDMI aansluiting en de micro HDMI aansluiting. Bedenk waarvoor je de kabel wilt gebruiken en over welke in- en uitgangen de apparaten beschikken. Wil je de kabel gebruiken in combinatie met je smartphone en/ of tablet? Of is hij bedoeld voor grotere apparaten zoals de speler, de computer of het televisietoestel?

Sta daarnaast ook even stil bij de lengte van de HDMI kabel. Een korte HDMI kabel van amper 1 meter zal netter ogen maar biedt uiteraard minder bewegingsvrijheid dan eentje van ongeveer 15 of 20 meter. Het spreekt voor zich dat dit alles ook een invloed zal hebben op het prijskaartje. Zo wordt de gemiddelde prijs geschat op 48 euro alhoewel er ook heel wat goedkope HDMI kabels van amper 10 euro of minder, te vinden zijn.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is een HDMI kabel?

Stel dat je graag de speler met je laptop wilt verbinden of misschien wel de computer wilt aansluiten op het televisietoestel. Om er zeker van te zijn dat zowel het beeld als het geluid optimaal wordt doorgegeven, kun je gebruik maken van een HDMI kabel. Uiteraard bestaan er verschillende soorten HDMI kabels en het grootste onderscheid kunnen we maken op basis van 3 groepen.

Zo kun je kiezen voor de zogenaamde traditionele standaard HDMI kabel, de mini HDMI kabel of de micro HDMI kabel. Om een goede keuze te kunnen maken, is het dus belangrijk om rekening te houden met de apparaten die je wilt verbinden en met hun aansluitingsmogelijkheden. Zo zal een HDMI naar VGA kabel best gecombineerd worden met een AUX aansluiting teneinde een optimale overdracht van beeld én geluid te garanderen.

Q2: Welke HDMI kabel moet je gebruiken voor 4K tv?

Ben je op zoek naar een geschikte HDMI kabel waarmee je 4K beeldkwaliteit kunt ondersteunen en afspelen? Dan kies je bij voorkeur voor een standaard 1.4 HDMI kabel. Echter zou een recentere variant, namelijk de 2.0 HDMI kabel ook vast en zeker soelaas kunnen bieden. Houd er wel rekening mee dat de 2.0 versie iets duurder zal zijn dan de 1.4 versie.

Beide versies zijn in staat om de bijzonder hoge 4K resoluties zonder problemen te gaan ondersteunen. Indien je ook 8K resoluties wilt ondersteunen dan kies je beter voor de 2.1 HDMI kabel. Wees er dan ook effectief zeker van dat je televisietoestel dergelijke resoluties zonder problemen ondersteunt.

 

Q3: Hoe ziet een HDMI kabel eruit?

Een HDMI kabel is vaak een dun snoer dat aan beide uiteinden voorzien is van een connector. Dit kan bijvoorbeeld 2 keer dezelfde connector zijn indien je op zoek bent naar een kabel met 2 dezelfde aansluitingsmogelijkheden. Denk bijvoorbeeld maar aan een 2.0 of 1.4 HDMI kabel. De connector kan ook verschillend zijn en bijvoorbeeld een HDMI aansluiting aan de ene kant hebben en een VGA, AUX of DVI aansluiting aan de andere kant.

In de meeste gevallen is een dergelijke HDMI kabel vervaardigd uit duurzame vergulde materialen in combinatie met een connector uit koper. Wat betreft de lengte kun je kiezen voor een korte, middelmatige of lange HDMI kabel. De lengte kan variëren van minimaal 1 meter tot maximaal zo’n 20 meter. Hoe langer de kabel hoe meer bewegingsvrijheid.

 

Q4: Wat is een HDMI kabel met ethernet?

Tegenwoordig heb je ook de mogelijkheid om een HDMI kabel met ethernet aan te kopen, maar wat houdt dat nu precies in? Een standaard HDMI kabel kan zonder problemen tot wel 1080i en ongeveer 720 pixels gaan verwerken. Dit maakt hem dan ook uitermate geschikt om te gebruiken in combinatie met een dvd-speler die over een HDMI aansluiting beschikt.

Wanneer je een dergelijke kabel aankoopt die ook nog eens voorzien is van ethernet dan komt daar gewoon een extra datakanaal bij dat kan gebruikt worden voor netwerken. Dergelijk netwerk wordt dan het “HDMI Ethernet Channel” genoemd, ook wel afgekort als HEC.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES