Beste HDMI splitter

Laatste update: 22.07.24

 

HDMI splitters test van 2024

 

Een HDMI splitter is best wel handig want het biedt je de mogelijkheid om meerdere externe toestellen op slechts één en dezelfde HDMI poort  te gaan aansluiten. Om het voor jou allemaal net iets makkelijker te laten verlopen, zijn wij al een op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde HDMI splitters. Zo is uit het onderzoek gebleken dat de Hama 75122224 HDMI splitter heel sterk aangeraden wordt door verschillende kopers. Bovendien zul je dit apparaat vast en zeker tussen de goedkope HDMI splitters kunnen terugvinden. Ook met de Marmitek Split 312 UHD HDMI splitter mag je rekenen op een meer dan waardig alternatief. Zo beschikt het toestel volgens de meeste kopers over een meer dan correcte prijs-kwaliteitverhouding.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

HDMI splitter Reviews – Top 5

 

 

Niet alle apparaten beschikken over genoeg HDMI aansluitingen nu dat deze aansluiting heel populair geworden is. Om dit op te lossen kun je een HDMI splitter kopen die het mogelijk maakt om verschillende apparaten op één HDMI poort aan te sluiten. Of net het omgekeerde, je kunt een apparaat op verschillende schermen aansluiten. Neem een kijkje naar onze top vijf en kies er zelf de beste HDMI splitter uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Hama 75122224

 

Deze 1 in 2 uit HDMI splitter kun je gebruiken om twee apparaten tegelijk op een HDMI poort aan te sluiten. De stekker van de splitter is verguld om te zorgen voor lage overgangsweerstanden. Dit zorgt ervoor dat de overdracht van de gegevens veilig verloopt.

Het product is HDCP compatibel en behoort bovendien tot de goedkope HDMI splitters. Op de bovenkant van het artikel bevindt zich een schakelaartje die je kunt gebruiken om van signaal te verwisselen. De kabel ondersteunt hoge resoluties waardoor het zeker geschikt is voor spelconsoles of Blu ray spelers.

De reviews tonen positieve commentaren van de kopers. Het product heeft een voordelige prijs-kwaliteitverhouding en is simpel in gebruik. De kabel werkt met een maximale resolutie van 1080p. Je kunt het product perfect gebruiken voor twee verschillende consoles of andere apparaten.

Ben je niet alleen op zoek naar een degelijke HDMI splitter maar ook naar een exemplaar met een betaalbare prijs? Dan is het een goede aanbeveling om dit apparaat van het bekende en misschien ook wel het beste merk Hama even te bekijken. Je zult meteen versteld staan van het mooie prijskaartje.

 

Voordelen:

Budget: in vergelijking met de andere HDMI splitter toestellen uit deze lijst, zul je merken dat dit apparaat wel degelijk over de laagste prijs beschikt. Daardoor zou het misschien ook wel tot de populairste toestellen kunnen behoren.

Overgangsweerstand: je zult merken dat de overgangsweerstand bij dit apparaat bijzonder laag ligt. Maar dit is uiteraard positief want op die manier kan de gegevensoverdracht ook op een veel makkelijkere en veiligere manier verlopen.

Hoge resoluties: het apparaat is niet alleen compatibel met HDCP maar zal ook hoge resoluties zonder problemen gaan ondersteunen. Op die manier kun je het gebruiken voor Blu ray spelers of zelfs spelconsoles.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een kleine minderheid van de gebruikers is niet helemaal tevreden over de aangeboden kwaliteit van het toestel.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Marmitek Split 312 UHD

 

Met deze splitter kun je eenvoudig een signaal naar een tweede televisie of projector afleiden zodat je twee schermen kunt gebruiken om een film te kijken. Ook voor gamers is dit makkelijk want ze kun je het spel op twee schermen waarnemen. De splitter is geschikt voor Ultra HD 4K beeldkwaliteit en kan zelfs 3D afspelen. Je zult dus zeker kunnen genieten van een uitstekende beeldkwaliteit.

Dit product heeft nog maar twee reviews ontvangen maar het advies van de kopers is overwegend positief. De kopers zijn tevreden over de voordelige verhouding tussen prijs en kwaliteit en schrijven dat het apparaat correct werkt. Voor één koper is de prijs van het artikel te hoog. Dit kan andere kopers ook afschrikken waardoor ze eerder op zoek zullen gaan naar goedkopere alternatieven.

Je kunt natuurlijk ook opteren voor de HDMI splitter van Marmitek. Het is misschien niet meteen één van de goedkope apparaten maar toch loont het de moeite om het apparaat even te bekijken. Hieronder kun je alvast een opsomming zien van de voordelen en de nadelen ervan.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: het is een handig toestel waarmee het mogelijk is om bijvoorbeeld je serie of je favoriete film op 2 verschillende schermen te gaan projecteren.

Compatibel: het is een degelijke HDMI splitter die je zonder problemen kunt gebruken voor 3D af te spelen en zelfs voor Ultra HD 4K beeldkwaliteit.

 

Nadelen:

Prijskaartje: slechts één gebruiker vindt dat het prijskaartje van dit toestel toch wel wat lager had mogen zijn.

Matige kwaliteit: een enkele koper laat weten dat deze HDMI splitter zorgt voor een uitstekende beeldkwaliteit maar dat het geluid ondermaats is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. HaverCo 277

 

Dit is geen 1 in 3 uit HDMI splitter maar net het omgekeerde. Je kunt namelijk drie verschillende apparaten aansluiten op één televisie met dit toestel. De splitter is voorzien van een knop zodat je tussen de verschillende toestellen kunt schakelen.

Het apparaat is geschikt voor een beeldkwaliteit van Full HD of 1080P. Deze splitter maakt ook deel uit van de goedkope HDMI splitters en is daardoor geschikt voor personen met een beperkt budget.

De gebruikers van dit product zijn lovend over de aankoop. Deze HDMI splitter aanbieding werkt perfect en zorgt voor een mooi en zuiver beeld. Het apparaat is van goede kwaliteit en wordt bovendien verkocht voor een goedkope prijs. Met een oude DVD speler kan het wel gebeuren dat het signaal niet correct wordt overgedragen.

Ook het merk HaverCo is heel erg bekend en wordt sterk gewaardeerd bij mensen die op zoek gaan naar een HDMI splitter. Met dit product kun je tot wel 3 externe apparaten op de splitter gaan aansluiten. Het is dan ook een goed idee om even samen naar de voordelen en nadelen van het toestel te kijken.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: zoals vermeld kun je met dit toestel zonder problemen tot wel 3 externe toestellen op je televisietoestel gaan aansluiten. Bovendien kun je ook nog eens tussen de 3 verschillende apparaten gaan wisselen en schakelen zonder problemen.

Prijskaartje: je zult dit toestel zonder twijfel tussen de goedkope apparaten kunnen spotten vanwege het mooie prijskaartje ervan.

Beeldkwaliteit: het toestel biedt een uitstekende Full HD beeldkwaliteit aan.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: we merken op dat een enkele koper toch niet helemaal tevreden blijkt te zijn wat betreft de kwaliteit van het toestel.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Digitus DS-46304

 

Met deze HDMI splitter kun je zelfs materiaal met een 4K kwaliteit bekijken. Het apparaat is geschikt om een signaal te splitsen naar twee ontvangers. Je kunt dus bijvoorbeeld het beeld van een console op twee televisies afspelen.

Het apparaat heeft een klein formaat en is licht van gewicht. Je hebt dus niet veel ruimte nodig om het apparaat ergens te plaatsen of je kunt het eventueel ook makkelijk meenemen op verplaatsing. Je kunt het bijvoorbeeld meenemen naar een vriend om te kunnen gamen op twee televisies.

Hoewel dit product nog maar één review heeft ontvangen is het advies van de koper volledig positief. De koper kan genieten van een uitstekende beeldkwaliteit en om deze reden is dit product dus een aanrader.

Ook wanneer je kiest voor de HDMI splitter van het merk Assmann zit je volgens verschillende kopers helemaal goed. Het is een degelijk en vooral gebruiksvriendelijke apparaat volgens de koper die een reactie heeft geplaatst bij deze HDMI splitter.

 

Voordelen:

4K kwaliteit: deze HDMI splitter biedt je de mogelijkheid om zelfs bestanden die over een 4K beeldkwaliteit beschikken zonder problemen te gaan bekijken.

Gebruiksgemak: het is mogelijk om met dit toestel 2 andere externe apparaten op je televisietoestel te gaan koppelen.

Comfort: je zult merken dat het toestel vrij compact is en bovendien ook nog eens weinig weegt. Daardoor is het gewoon ook veel makkelijker indien je het overal mee naartoe wilt nemen.

 

Nadelen:

Op dit moment is er nog maar één enkele online beoordeling bij het toestel geplaatst. Voor de koper blijkt het echt een topproduct te zijn. Dit maakt het voor ons wel moeilijk om op zoek te gaan naar eventuele minpunten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Techtube Pro LK312AK

 

Net als het vorige product werkt deze HDMI splitter van één ingang naar twee uitgangen. Dit wil zeggen dat je een film kunt laten afspelen op twee beeldschermen. Het product ondersteunt 3D materiaal en is voorzien van een ingebouwde versterkerfunctie.

De splitter heeft een zwarte kleur en ondersteunt ook HDCP. Het product wordt geleverd zonder HDMI kabels, je hoeft deze kabels dus zelf nog aan te kopen.

Hoewel deze splitter niet van de goedkoopste is, zijn de kopers toch heel tevreden over de gunstige prijs-kwaliteitverhouding. Het product werkt perfect en is dan ook een echte aanrader als je op zoek bent naar een manier om een HDMI signaal in twee te splitsen.

Deze top 5 wordt uiteindelijk afgesloten met de HDMI splitter van al dan niet bekende merk Techtube Pro. Het is volgens verschillende kopers een degelijk apparaat dat je vast en zeker tussen de goedkope toestellen zult kunnen vinden. Het lage prijskaartje zorgt daar wel voor.

 

Voordelen:

Kostprijs: indien je niet alleen op zoek bent naar een degelijke en gebruiksvriendelijke HDMI splitter maar bovendien ook naar een gunstig prijskaartje, dan kun je alvast dit apparaat even bekijken.

Werkwijze: in vergelijking met het vorige apparaat zul je merken dat ook deze HDMI splitter de mogelijkheid biedt om tot wel 2 externe apparaten op je televisietoestel te koppelen.

Compatibel: je zult merken dat deze HDMI splitter niet alleen 3D materiaal zal ondersteunen maar bovendien ook HDCP.

 

Nadelen:

Geen HDMI kabels: het is belangrijk om te beseffen dat je er bij de aankoop van het toestel helemaal geen HDMI kabels bij krijgt. Je moet deze dus nog apart gaan bij kopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

HDMI splitters koopgids

 

Met behulp van een degelijke HDMI splitter is het mogelijk om meerdere toestellen op één enkele HDMI poort te gaan aansluiten. We raden jou natuurlijk aan om meteen uit te kijken en te kiezen voor één van de beste HDMI splitters. Om jou te helpen, hebben wij grondig onderzocht met welke factoren je rekening zou kunnen houden. Het is dan ook een aanbeveling om te letten op de definitie, de gebruikswijze, het budget en de extra kenmerken en mogelijkheden wanneer je de verschillende apparaten en aanbiedingen gaat vergelijken met elkaar.

Wat is een HDMI splitter

Alvorens je besluit om een HDMI splitter aan te kopen dan is het belangrijk dat je eerst heel duidelijk weet wat dit precies inhoudt. Heel veel mensen hebben er misschien wel al eens van gehoord maar weten niet echt wat het apparaatje precies doet. En eigenlijk is het bijzonder eenvoudig. Een HDMI splitter is een al dan niet vrij compact apparaat, dat je de mogelijkheid zal bieden om meerdere HDMI aansluitingen te creëren. Het is namelijk zo dat niet alle apparaten zoals tv’s, laptops en dergelijke over meerdere HDMI aansluitingen beschikken.

Om dit probleem op een eenvoudige manier op te lossen dan zou je kunnen gebruik maken van een HDMI splitter. De HDMI splitter hoef je dan aan de ene kant te verbinden met het apparaat dat over slechts 1 enkele HDMI uitgang beschikt. Aan de andere kant van de HDMI splitter krijg je dan 2 of meerdere HDMI uitgangen aangeboden. Op die manier heb je dus meerdere HDMI uitgangen kunnen creëren. Zo een apparaat kan vooral bijzonder handig zijn in grotere huishoudens of op kantoor. Zo kun je bijvoorbeeld dezelfde presentatie of film op meerdere externe apparaten gaan afspelen.

 

Waarvoor dient een HDMI splitter

In het voorgaande stukje hebben we het even gehad over het apparaatje zelf en wat dit precies inhoudt. Een HDMI splitter kan ervoor zorgen dat het signaal verdubbeld of zelfs verdriedubbeld wordt. Stel je voor dat je deel uitmaakt van een bijzonder groot gezin. Dan is het mogelijk om bijvoorbeelde één en dezelfde film of serie te bekijken op de tv in de woonkamer en de tv boven in de slaapkamer. Dit alles door gebruik te maken van een eenvoudig HDMI splitter apparaat. Dit kan dus ook bijzonder handig zijn op kantoor of in bepaalde werkomgevingen.

Het biedt je de mogelijkheid om een vergadering te leiden in 2 lokalen tegelijk of een presentatie op meerdere externe apparaten af te spelen. Met behulp van een duurzame en degelijke HDMI splitter kun je dus eigenlijk heel wat verschillende kanten op. Dit wil dan ook zeggen dat er heel wat keuze op de markt is. Zo zul je een keuze hoeven te maken omtrent het formaat maar ook omtrent het design, de mogelijkheden en het uiteindelijke prijskaartje.

 

Het budget

Net zoals er verschillende HDMI splitters bestaan, is het ook logisch dat er heel wat prijsverschillen waar te nemen zijn. Zo zou je kunnen kiezen voor één van de goedkope HDMI splitters indien je liever niet zoveel geld wenst te spenderen. Uiteraard zul je dan misschien niet beschikken over 3 of meerdere HDMI uitgangen en over iets minder opties. Alvorens je op zoek gaat naar een degelijke HDMI splitter is het een aanbeveling eerst even op zoek te gaan naar het doel. Wil je de HDMI splitter vaak gaan gebruiken en hoeveel apparaten hoef je te verbinden.

Stel voor jezelf eventueel ook een soort van budget op dat je maximaal kunt en vooral wilt uitgeven. Dit kan de zoektocht naar de voor jou beste HDMI splitter alleen maar aangenamer en gemakkelijker maken. De online beoordelingen zijn ook altijd een goede aanrader omdat je daar best wel wat info omtrent de gebruikerservaring kunt lezen. Door rekening te houden met eventuele promoties of andere leuke kortingen kun je altijd een HDMI splitter aanbieding tegenkomen die helemaal is wat jij zoekt.

Extra kenmerken en opties

Sommige apparaten zullen net iets meer opties en mogelijkheden aanbieden in vergelijking met andere toestellen. Maak voor jezelf op voorhand uit welke verwachtingen jij hebt van de HDMI splitter. Zo heb je apparaten die over meer dan 2 HDMI uitgangen beschikken. Indien jij ook 3 of meerdere externe toestellen wilt verbinden dan is een grote HDMI splitter uiteraard een aanrader. Bepaalde HDMI splitters ondersteunen ook hogere resoluties die je terugvindt in spelconsoles of bijvoorbeeld duurzame in Blu-ray spelers.

Een HDMI splitter waarmee het zelfs mogelijk is om 3D elementen te kunnen afspelen zul je jammer genoeg niet meer bij de goedkope exemplaren hoeven te zoeken. Heel veel modellen vandaag de dag ondersteunen ook 4K beeldkwaliteit. Door te kiezen voor een compacte en licht wegende HDMI splitter is het ook veel gemakkelijker om deze overal mee naartoe te nemen. Kortom er zijn heel wat elementen waar je al dan niet rekening mee kunt houden.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES