5 Beste HDMI switches Test Van 2024

Laatste update: 05.03.24

HDMI switches – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wil je meerdere externe apparaten met één beeldscherm kunnen verbinden? Dat kan met behulp van een degelijke HDMI switch. Het ruime aanbod kan misschien wel voor wat keuzestress zorgen en daarom willen wij jou even op weg helpen. Wij zijn op zoek gegaan naar 3 hedendaagse topproducten binnen het segment van de HDMI switches. Zo zijn we onder andere uitgekomen bij de Hama HDMI Switch die gekenmerkt wordt door maar liefst 2 ingangen. Ben je op zoek naar een mogelijkheid om meer dan 2 apparaten te verbinden? Dan lijkt de Eminent AB7819 HDMI alvast een topproduct te zijn.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste HDMI switches (Reviews) van 2024

 

Er zijn tegenwoordig heel wat verschillende HDMI switches op de markt gebracht waardoor het niet altijd makkelijk is om er de beste HDMI switch uit te kiezen. Daarom hebben wij 5 opties geselecteerd. Producten die goed beoordeeld werden door de klant en die dan ook een plekje in de top 5 hebben gekregen. Neem rustig de tijd om deze even te bekijken en kies zelf of je op zoek bent naar een 4k HDMI switch of een automatische switcht. En kies je voor het merk Saturn of toch liever niet. Houd ook het advies van de klanten mee in het achterhoofd.

 

1.  Hama HDMI Switch 2 ingangen één HDMI poort HDCP compatibel

 

In vergelijking met sommige andere HDMI switch apparaten zou je kunnen stellen dat dit product misschien wel tot de goedkope HDMI switches behoort. Het is een bijzonder handig product waarmee je makkelijk 2 verschillende externe apparaten op 1 en dezelfde HDMI poort kunt aansluiten. De HDMI switch wordt jou bovendien aanbevolen door het bijzonder bekende merk Hama.

Je geniet van een bijzonder snelle en bovenal veilige overdracht dankzij de vergulde stekker. Die zorgt er namelijk voor dat de overgangsweerstanden net een tikkeltje lager zijn. Daarnaast blijkt deze unieke HDMI switch ook nog eens HDCP compatibel te zijn en worden hierbij bijzonder hoge resoluties zonder problemen ondersteund. Op de bovenkant van de HDMI switch zul je een schakelaartje vaststellen waarmee het signaal kan worden omgeschakeld.

Een blik op de online reviews, leert ons dat de overgrote meerderheid van de klanten duidelijk positief reageert op het product. Echter zijn er ook enkele gebruikers die niet helemaal overtuigd zijn van de kwaliteit en de duurzaamheid van deze HDMI switch.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2.  Eminent AB7819 HDMI video switch 5 HDMI ingangen

 

In vergelijking met het vorige product zul je voor deze HDMI switch net iets meer hoeven te betalen waardoor het niet meteen om een HDMI switch aanbieding lijkt te gaan. Toch is het een degelijk product dat het bekijken waard is. De HDMI switch wordt geleverd door het, al dan niet bekende merk Eminent.

Deze unieke HDMI switch is voorzien van 5 HDMI ingangen en 1 HDMI uitgang. Dat wil dus zeggen dat het mogelijk is om maar liefst 5 externe apparaten op één enkele HDMI uitgang aan te sluiten. Dankzij de meegeleverde afstandsbediening kun je makkelijk tussen de verschillende schermen of bronnen gaan schakelen. De „auto input sensing” zorgt er dan weer voor dat de HDMI switch geheel automatisch naar het eerst beschikbare apparaat schakelt.

Verder zul je merken dat de HDMI switch ook voorzien is van een interne infrarood ontvanger en dat de totale 3D resolutie maar liefst 1080 pixels bedraagt. Kopers reageren vooral bijzonder positief op de uitstekende kwaliteit en de verhouding met de prijs van het apparaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

  3.  Techtube Pro 2-Poorts HDMI splitter 2 HDMI uitgangen

 

Ook Techtube Pro behoort tot de bekende en populaire merken wanneer we op zoek moeten naar een degelijke HDMI switch. Techtube Pro biedt je hier meteen een 2-poorts HDMI switch aan zodanig dat het mogelijk wordt om zonder problemen 2 externe apparaten op de splitter aan te sluiten.

Het apparaat is voorzien van een ingebouwde versterkerfunctie en beschikt daarnaast ook nog eens over 3D ondersteuning. De HDMI switch wordt gekenmerkt door één enkele HDMI ingang en maar liefst 2 HDMI uitgangen aangeduid door „out 1” en „out 2”. Daarnaast geniet je ook nog van een DC 5V aansluiting.

Wanneer we de verschillende online beoordelingen bekijken dan stellen we vooral heel wat positieve reacties vast. Zo zijn er heel wat klanten die een positief advies hebben gegeven over de uitstekende kwaliteit. Anderen vinden ook dat de gebruiksvriendelijkheid bijzonder uitstekende is net zoals de duurzaamheid van het apparaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Merkloos HDMI Switch 4K 3-1 met afstandsbediening Ultra HD

 

Wil je liever niet zoveel geld spenderen maar toch zeker zijn van een degelijke HDMI switch? Dan kun je ook nog altijd opteren voor dit unieke apparaat. De lage prijs maakt het bijzonder toegankelijk voor heel wat kopers. Dat is altijd een pluspunt ook wanneer je bijvoorbeeld over een beperkter budget beschikt.

Het apparaat wordt gekenmerkt door slechts één enkele HDMI uitgang en maar liefst 3 HDMI ingangen. De meegeleverde afstandsbediening maakt het bovendien mogelijk om op een eenvoudige manier tussen de verschillende aangesloten apparaten te schakelen. Maak je echter gebruik van de „intelligent switchen” functie dan zul je merken dat er automatisch wordt geschakeld naar het actieve signaal.

Het is een degelijke en krachtige HDMI switch die je de mogelijkheid biedt om maximaal 3 externe apparaten aan te sluiten. Daarnaast geniet je ook van Ultra HD beeldkwaliteit. Jammer genoeg zijn niet alle kopers tevreden en zijn er enkele die het product iets te kwetsbaar vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Evertech 3 Poorts Automatisch HDMI Switch Plug & Play

 

Het rijtje wordt vervolgens afgesloten met deze unieke HDMI switch van het gewaardeerde merk Evertech. Ook hier zul je meteen kunnen vaststellen dat het prijskaartje bijzonder goed lijkt mee te vallen. Een pluspunt dus voor mensen met een beperkter budget of wanneer je gewoon niet zoveel geld wenst te betalen voor een goed werkende HDMI switch.

Het apparaat is voorzien van één enkele HDMI uitgang en maar liefst 3 verschillende HDMI ingangen. Daardoor is het dus mogelijk om maximaal 3 externe apparaten op de HDMI switch aan te sluiten. Je kunt ofwel automatisch ofwel geheel manueel tussen de verschillende apparaten schakelen. Daarnaast werkt de HDMI switch ook bijzonder goed in combinatie met een Xbox 36, Blu-Ray en PS3 of PS4.

Je geniet van een 3D ondersteuning en een videoresolutie van maximaal 1080 pixels. Een blik op de online beoordelingen leert ons dat de meningen echt wel verdeeld zijn. Zo zijn er heel wat klanten die helemaal overtuigd blijken te zijn van het product terwijl anderen toch wel wat twijfels hebben over de duurzaamheid en de kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

HDMI switches koopgids

 

Wat is een HDMI switch en waarvoor wordt het gebruikt? En hoe kun je de werking van een HDMI switch precies omschrijven? Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, bieden wij jou deze koopgids aan waarin we een antwoord trachten te vinden op deze en tal van andere vragen. Het lijkt ons alvast een goede aanbeveling om de beste HDMI switches met elkaar te vergelijken alvorens je overgaat tot een aankoop ervan. Door te letten op promoties en aanbiedingen kun je bovendien altijd nog een leuke HDMI switch aanbieding spotten.


Wat is een HDMI switch en het gebruiksgemak

Ben je van plan om een HDMI switch aan te kopen dan ga je eigenlijk op zoek naar een apparaatje dat het mogelijk maakt om verschillende HDMI mediabronnen met elkaar te verbinden. Zeg maar aansluiten op één en hetzelfde display of beeldscherm. Door gebruik te maken van bijvoorbeeld een afstandsbediening is het mogelijk om te switchen of schakelen tussen de diverse inputkanalen.

Het gebruik van een duurzame HDMI switch staat voor velen dan ook gelijk aan heel wat voordelen. Zo kun je de omgeving rond het televisietoestel ordelijk en netjes houden. Met andere woorden, je zult geen last meer hebben van een wirwar aan kabels en kastjes. Indien je bijvoorbeeld ook nog eens over een domoticasysteem beschikt dan kun je alles met elkaar verbinden dankzij deze HDMI switch, en bedienen door slechts één afstandsbediening. Kortom, wat wens je nog meer?

 

Werking van een HDMI switch

Of je nu kiest voor een HDMI switch met 2 ingangen en 1 uitgang of juist met meerdere ingangen en uitgangen, de werking ervan blijft gewoon hetzelfde. In de meeste gevallen verloopt de werking door middel van een duurzame netwerkkabel. Dat wil dus zeggen dat het signaal dat door de HDMI switch wordt uitgestuurd, met behulp van de netwerkkabel tot aan het beeldscherm geraakt.

Stel je bijvoorbeeld voor dat je een HDMI switch aankoopt met 4 ingangen en 4 uitgangen. En je beschikt daarnaast ook nog eens over maar liefst 4 televisietoestellen. Dat wil dus zeggen dat je minstens 4 netwerkkabels zult nodig hebben, eentje die naar elk televisietoestel loopt. Ter hoogte van het televisietoestel wordt een compacte lichtgewicht ontvanger gemonteerd van waaruit de HDMI kabel met het televisietoestel wordt verbonden.

 

Aantal HDMI ingangen en uitgangen

De aanschaf van een degelijke HDMI switch gebiedt ons ook even stil te staan bij de mogelijke ingangen en uitgangen van het apparaat. Hoe meer toestellen je met elkaar wilt verbinden hoe meer in- en uitgangen je nodig zult hebben. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een compacte HDMI switch die voorzien is van slechts 1 ingang en 1 uitgang.

Echter bestaan er ook apparaten met heel wat meer ingangen en uitgangen. Zo is een HDMI switch met 3 ingangen en tot wel 2 of 4 uitgangen al lang geen uitzondering meer. En mag het echt allemaal net een tikkeltje meer zijn voor jou? En staat er geen rem op je budget? Kies dan voor een HDMI switch met maar liefst 8 afzonderlijke ingangen en tot wel 16 uitgangen.


Welk type HDMI switch

Doordat er zoveel verschillende mogelijkheden zijn op het gebied van in- en uitgangen is het niet verwonderlijk dat er ook heel wat verschillende types HDMI switchen bestaan. De meest frequente combinaties zijn een 4×4 HDMI switch of een 8×8 HDMI switch. Dat zijn respectievelijk apparaten met 4 in- en uitgangen en 8 in- en uitgangen.

Een 4×4 HDMI switch is dus maximaal in staat om maar liefst 4 bronnen met elkaar te verbinden. Dat zou bijvoorbeeld een Apple televisietoestel kunnen zijn in combinatie met 2 standaard televisietoestellen en in combinatie met bijvoorbeeld een DVD-speler of misschien wel Blu-ray toestel.

Dat wil dus ook zeggen dat het bijvoorbeeld mogelijk wordt om dezelfde film op, baserend op het 4×4 HDMI switch voorbeeld, maar liefst 4 beeldschermen tegelijk af te spelen. Of die gezellige voetbalwedstrijd of leuke documentaire. Naar analogie geldt dat een 8×8 HDMI switch in staat is om 8 bronnen met elkaar te verbinden. En dat kunnen perfect 8 televisietoestellen zijn.

 

Mogelijke prijskaartje

Heb je alles goed overwogen en uiteindelijk beslist om toch te kiezen voor een duurzame HDMI switch dan zul je merken dat er verschillende prijskaartjes opduiken. Zo behoort een HDMI switch van amper 13 euro evenzeer tot de mogelijkheden als een duurder apparaat van ruim 30 euro. Je beslist dus zelf of je kiest voor één van de goedkope HDMI switch of toch bereid bent om iets meer te spenderen hieraan.

Ben je van plan om de HDMI switch regelmatig te gebruiken of eigenlijk niet echt? Indien je mocht twijfelen tussen 2 of meerdere apparaten dan kan het handig zijn om er de online reviews even bij te halen. Daarin geven klanten een positief of negatief advies over een bepaalde HDMI switch. Dergelijk advies en gebruikerservaring kan jou helpen om de knoop uiteindelijk door te hakken. Veel succes!

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES