5 beste headsets Test van 2024

Laatste update: 22.07.24

 

Beste headsets – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het ruime aanbod aan headsets en koptelefonen maakt het niet altijd even eenvoudig om een gegronde keuze te maken. Daarom willen wij jou graag een zetje geven door enkele huidige toppertjes alvast op een rijtje te plaatsen, inclusief de nodige voor- én nadelen. Zo zou je onder andere kunnen kiezen voor de bekende Sybra Draadloze headset die gekenmerkt wordt door een uitwendige microfoon. Handig indien je bijvoorbeeld inkomende oproepen wenst te beantwoorden. Daartegenover staat de Jabra Evolve 65 UC Mono die, net zoals zijn voorganger, is uitgerust met een handige bluetooth functie. Op die manier kun je de headset makkelijk met je smartphone, pc en/ of tablet verbinden.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste headsets (Reviews) van 2024

 

Of je opteert voor een Corsair headset, een Steelseries headset of een headset van Razer is vooral een persoonlijke keuze. Meer nog dan het merk is het belangrijker om rekening te houden met de mogelijkheden van het apparaat. Zo is niet elke headset geschikt voor gebruik op de PS4 of is niet elke headset met een microfoon uitgerust. Wij selecteerden alvast 5 toppertjes, rekening houdend met de online reviews en het advies van klanten en experts. Bekijk de opties even alvorens er je de voor jou beste headset uitkiest en wie weet is wel één van de populairste exemplaren of een leuke aanbieding.

 

1. Sybra Draadloze headset met microfoon, Koptelefoon , Bluetooth 5.0 – Handsfree 

 

Ben je op zoek naar een relatief goedkope headset die draadloos functioneert dan lijkt dit exemplaar van Sybra op het eerste zicht alvast aan de verwachtingen te voldoen. Klanten reageren alvast positief en belonen deze draadloze headset inclusief microfoon met maar liefst 5 sterren. Kortom, de moeite waard om hem even van naderbij te bekijken.

Zo wordt de Sybra headset, overigens geleverd inclusief een headset laadstation, gebruiksaanwijzing én USB-kabel, gekenmerkt door een krachtige 5.0 bluetooth functie waarmee het mogelijk wordt om een verbinding aan te gaan met je laptop, smartphone en/ of tablet. Daarbij maakt het besturingssysteem niet uit wat bijdraagt aan zijn veelzijdigheid.

Dankzij de aanwezigheid van ruisonderdrukking worden eventuele vervelende en storende achtergrondgeluiden zoveel mogelijk weggefilterd wat verklaart waarom hij in tal van callcenters wordt gebruikt. De zachte oorkussentjes en universele pasvorm alsook de eenvoudige bediening dragen alvast bij aan het comfort en gebruiksgemak.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de draadloze headset wordt geleverd inclusief een bijbehorend laadstation, een USB-kabel en een informatieve gebruiksaanwijzing.

Ruisonderdrukking: de aanwezigheid van ruisonderdrukking maakt dat storende en vervelende achtergrondgeluiden vrijwel automatisch worden weggefilterd.

Batterijcapaciteit: na een oplaadtijd van ongeveer 2 uren garandeert de batterij, met een capaciteit van 180 mAh, een gebruiksduur van wel 17 uren en een stand-by tijd van ongeveer 200 uren.

Comfort: de universele pasvorm en de zachte oorkussentjes dragen alvast bij aan het gebruiksgemak en comfort.

 

Nadelen:

Geen PS5: houd er rekening mee dat het geen PS5 headset noch een headset voor je PS4 betreft.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Jabra Evolve 65 UC Mono – Bluetooth Headset, 30 meter

 

Mag het net dat tikkeltje meer zijn en is budget absoluut geen stoorzender dan kun je altijd de Jabra Evolve headset even onder de loep nemen. Zo valt meteen op dat deze verstelbare bluetooth headset voorzien is van een universele pasvorm, een zacht oorkussentje én bijbehorende microfoon wat hem uitermate geschikt maakt voor gebruik in callcenters.

Door de aanwezigheid van bluetooth, overigens met een bereik van wel 30 meter ver, kun je hem zonder problemen aan diverse andere apparaten koppelen. Denk hierbij in eerste instantie aan je smartphone, laptop, tablet of VoIP-softphone. Bovendien kan deze draadloze headset makkelijk worden opgeladen via USB.

Een blik op de online reviews toont aan dat klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit, de gebruiksvriendelijkheid en het stevige en robuuste design. Dit vertaalt zich dan ook gelijk in een mooie gemiddelde eindscore van maar liefst 5 sterren.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de draadloze headset wordt geleverd inclusief een stevige draagtas, een informatieve handleiding én een Jabra Link 360 USB-adapter.

Bluetooth: de aanwezigheid van bluetooth, overigens met een maximaal bereik van wel 30 meter, maakt het mogelijk om deze headset met andere apparaten te verbinden.

Spraakherkenning: hij biedt volgens heel wat klanten eveneens de optie tot spraakherkenning.

 

Nadelen:

Prijzig: hij mag dan wel afkomstig zijn van één van de populairste en beste merken, jammer genoeg is hij niet voorzien van de laagste prijs.

Geen VR headset: houd er rekening mee dat het geen VR headset betreft.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Professionele Headset met Microfoon, Draadloze Koptelefoon, Noise Cancelling 

 

Je kunt natuurlijk ook altijd nog kiezen voor deze professionele headset inclusief microfoon die jou wordt aangeboden door Your Essentials. In vergelijking met het vorige exemplaar, lijkt deze draadloze koptelefoon wel meteen een aanbieding te zijn, wat hem een pak toegankelijker maakt bij het grote publiek. En doordat hij eveneens voorzien is van een bluetooth 5.0 functie kan hij makkelijk met andere apparaten worden verbonden.

Verder blijkt het apparaat uitgerust met een krachtige batterij inclusief aanwezige low-energy functie. Dit betekent dat je na ongeveer 2 uren oplaadtijd makkelijk een gebruiksduur kunt bekomen van zo’n 17 uren. Wanneer je de koptelefoon voornamelijk gebruikt om muziek te beluisteren dan komt dit neer op ongeveer 15 uren.

Dit alles wordt aangevuld met een universele pasvorm, comfortabele en zachte oorkussentjes en een verstelbare hoofdband wat alles samen bijdraagt aan het comfort en gebruiksgemak. 

We stellen vast dat heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van hun aankoop en het apparaat aan iedereen willen aanbevelen. Slechts een kleine minderheid had misschien iets meer verwacht van de aangeboden kwaliteit.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: deze draadloze koptelefoon met microfoon wordt geleverd inclusief een USB-lader en bijbehorend laadstation.

Comfort: het compacte en lichtgewicht ontwerp alsook de verstelbare hoofdband, de zachte oorkussentjes en de universele pasvorm dragen bij aan het uiteindelijke comfort.

Ruisonderdrukking: vervelende en/ storende achtergrondgeluiden worden zonder problemen weggefilterd-

Voeding: de headset maakt gebruik van een krachtige ingebouwde batterij die makkelijk tot wel 17 uren lang kan meegaan.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts een beperkt aantal klanten blijkt niet helemaal overtuigd van de kwaliteit die wordt aangeboden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Headset Met Microfoon Voor PC En Telefoons – Noise Cancelling

 

Ben je niet alleen op zoek naar kwaliteit maar ook naar betaalbaarheid dan lijkt het alvast een goede aanbeveling om deze headset met microfoon van AVALUE even wat grondiger te bekijken. Zo is deze headset, inclusief USB-aansluiting en een bijbehorende kabellengte van 2,5 meter, makkelijk en snel aan je pc of smartphone te koppelen. Dankzij een ingebouwde chip is hij bovendien in staat om vervelende en storende achtergrondgeluiden zoveel mogelijk weg te filteren.

Daarnaast is het ontwerp van de headset eveneens gericht op het garanderen van comfort en gebruiksgemak. Denk daarbij maar aan de universele pasvorm, het lichte gewicht, de verstelbare band, en de zachte roteerbare oorkussentjes. Hij wordt verder aangevuld met een volume- én mut controleknop, een ruim frequentiebereik van 20-200 kHZ en een nominaal vermogen van 10 mW.

Ondanks de vele mogelijkheden en de uitstekende kwaliteit blijkt één koper niet overtuigd van deze headset. Zo zou de kabellengte helemaal niet overeenkomen met wat in de beschrijving wordt vermeld.

 

Voordelen:

Aansluitingen: de headset is standaard voorzien van een 3.5 mm audio én USB-aansluiting en blijkt daardoor compatibel te zijn met tablets, laptops, pc’s en telefoons. Zelfs de PS4 behoort tot de mogelijkheden.

Comfort: de verstelbare hoofdband, de zachte roteerbare oorkussentjes, de flexibele microfoon en het lichte gewicht dragen alvast bij aan het uiteindelijke comfort.

Frequentiebereik: je geniet een ruim frequentiebereik an 20 tot 200 KHz.

 

Nadelen:

Kabellengte: in de beschrijving wordt vermeld dat de kabellengte ruim 2,5 meter bedraagt, wat volgens één koper helemaal niet het geval zou zijn.

Niet draadloos: houd er rekening mee dat het hier geen draadloze headset betreft zoals de voorgaande producten uit de selectie.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Logitech H151  Stereo Headset  3.5MM AUX – PC & Mac

 

We sluiten het rijtje af met deze Logitech headset die, in vergelijking met de andere koptelefoons uit deze top 5, mogelijks wel eens over het laagste prijskaartje zou kunnen beschikken. Deze gebruiksvriendelijke analoge headset blijkt standaard uitgerust met een 3.5 mm Jack aansluiting waarmee je hem makkelijk aan je pc of Mac toestel kunt koppelen.

Verder blijkt de Logitech headset, inclusief een kabellengte van 1,8 meter, uitgerust met een verstelbare hoofdband, zachte oorkussentjes en een flexibele microfoon wat allemaal bijdraagt aan het uiteindelijke comfort en gebruiksgemak. 

De on-ear headset met microfoon krijgt een mooie gemiddelde eindscore van 4,5 sterren waaruit blijkt dat heel wat klanten overtuigd zijn van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding. Houd er wel rekening mee dat het geen draadloze koptelefoon betreft noch een gaming headset.

 

Voordelen:

Kabellengte: de headset wordt geleverd inclusief een standaard kabellengte van 1,8 meter.

Handig in gebruik: met de aanwezige aansluitingen kun je hem makkelijk op je pc of Mac toestel aansluiten.

Microfoon: net zoals de vorige apparaten uit deze top 5, blijkt ook de Logitech headset uitgerust met een microfoon.

 

Nadelen:

Niet draadloos: indien je op zoek bent naar een draadloze koptelefoon dan is dit exemplaar van Logitech logischerwijze niet de best mogelijke aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Headsets Koopgids

 

Ben je toe aan een nieuwe headset of ben je op zoek naar je allereerste exemplaar? Dan kan het ruime assortiment best wel eens overweldigend zijn. Het lijkt ons daarom een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even grondig door te nemen alvorens je de verschillende headsets en hun eventuele aanbiedingen met elkaar gaat vergelijken. Wij focussen ons in deze gids voornamelijk op de verschillende types, het gebruiksgemak, het prijskaartje, de aansluitingsmogelijkheden en de eventuele puntjes van aandacht. Veel succes alvast!

Wat is een headset en zijn gebruiksgemak

Een headset kan beschouwd worden als een kop- of hoofdtelefoon inclusief ingebouwde microfoon. Dat betekent dat het apparaat je in de mogelijkheid stelt om inkomende gesprekken en oproepen handsfree te beantwoorden wat handig kan zijn tijdens het rijden met de wagen of het gamen. Hoewel de microfoon in de meeste gevallen in een (inklapbare) arm verwerkt zit, bestaan er vandaag de dag ook heel wat headsets waarbij de microfoon in een minuscuul gaatje verstopt zit.

De werking van een headset inclusief microfoon kan dan ook vrij simplistisch en eenvoudig worden uitgelegd. Zo zorgen de oorschelpen van de headset of de oordopjes ervoor dat het geluid je gehoorgang bereikt terwijl de ingebouwde microfoon bedoeld is om je stem te registreren. Vervolgens zal de smartphone, tablet of laptop waarop de headset werd aangesloten, de gesproken woorden doorsturen naar de ontvanger hetzij via een draadloze dan wel bekabelde (internet)verbinding.

 

De verschillende soorten headsets op basis van de verbinding

De zoektocht naar een kwalitatieve headset toont aan dat er wel degelijk van een ruim aanbod gesproken kan worden. De keuze wordt al iets gerichter en makkelijker door een onderscheid te maken tussen de draadloze headsets enerzijds en de bekabelde exemplaren anderzijds, elkeen voorzien van de nodige voor- én nadelen. 

Zo zullen de bekabelde headsets, die overigens voorzien zijn van een USB- of 3,5 mm kabel, niet alleen goedkoper zijn maar ook een pak geschikter als gaming opties. Bovendien zullen de bekabelde koptelefonen continu voorzien worden van stroom. Echter, moet je er wel rekening mee houden dat de bewegingsvrijheid eerder beperkt is wat door sommigen toch wel als een belangrijk minpunt aanzien wordt. Daarnaast raken bekabelde headsets ook sneller in de knoop waardoor het kabeltje wel al eens durft knappen.

Draadloze headsets daarentegen zijn uitgerust met een krachtige oplaadbare accu en maken in de meeste gevallen gebruik van een bluetooth functie om een connectie te maken met de smartphone, tablet en/ of laptop. Hoewel de batterij van dergelijke headsets tegenwoordig behoorlijk lang lijkt mee te gaan, zul je ze altijd wel eens een keertje moeten opladen. Gebruik daarvoor de, in de meeste gevallen meegeleverde, USB-kabel. Een meegeleverde afneembare audiokabel met bijbehorende 3,5 mm connector kan eveneens een meerwaarde betekenen aangezien je op die manier de headsets zelfs tijdens het opladen kunt blijven gebruiken.

 

Extra kenmerken en aandachtspunten

Uiteraard zullen sommige headsets net iets meer mogelijkheden aanbieden dan andere, wat meteen het hogere prijskaartje zou kunnen verklaren. Echter kunnen sommige functies en opties wel een meerwaarde betekenen waardoor ze de moeite waard zijn om in overweging te nemen. Neem nu bijvoorbeeld de befaamde “noise cancelling” functie waarmee vervelende en storende achtergrond- én omgevingsgeluiden zoveel mogelijk weggefilterd worden. Extra handig indien je even een rustmomentje voor jezelf wilt inlassen of wanneer je tijdens het werk even niet gestoord wilt worden.

Indien je de headset regelmatig (enkele uurtjes) op hebt, houd dan eveneens rekening met de pasvorm en de zachtheid van de oorschelpen of kussentjes. De meest recente headsets zijn tegenwoordig voorzien van een verstelbare hoofdband inclusief zachte oorschelpen én bieden tevens de mogelijkheid aan om de microfoon in te klappen of te verwijderen. Houd er tevens ook rekening mee dat niet elke headset geschikt is om te gamen. Indien je dus op zoek bent naar een degelijke gaming headset bekijk dan goed de kwalificaties inzake PS4, PS5 of Nintendo.

Met welk prijskaartje hoef je rekening te houden?

Tot slot willen we het nog even kort hebben over het mogelijke prijskaartje dat, hoe kan het ook anders, in grote of mindere mate beïnvloed zal worden door tal van kenmerkende eigenschappen. Denk hierbij maar aan het draagcomfort, de pasvorm, de mogelijkheden, het type en het design. Op basis daarvan kan de prijs voor een degelijke headset makkelijk variëren van zo’n 30 à 50 euro tot maar liefst 100 euro of meer.

Bedenk daarom op voorhand waar je naar op zoek bent en wat zoal je verwachtingen zijn. Welke opties en extra’s beschouw je zelf als belangrijk en welk budget wil én kun je er maximaal aan spenderen? Door dergelijke vragen van een antwoord te voorzien kan de zoektocht net iets gerichter worden gemaakt én tevens makkelijker.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Welke headset is geschikt voor PS4 gebruik en hoe kun je hem aansluiten?

Ben je op zoek naar een geschikte headset om op je PS4 apparaat aan te sluiten, dan bestaan er vandaag de dag heel wat kwalitatieve en duurzame opties. Zo kun je in eerste instantie kiezen voor de Turtle Beach Elite 800X, afgewerkt in een robuuste en stoere zwarte kleur. Echter blijken ook de Razer Thresher 7,1, die overigens volledig draadloos kan worden aangesloten, de Audio-Technica ATH-G1 én de Kingston HyperX Cloud II hoog bovenaan het lijstje te staan van geschikte headsets.

Kortom, de keuze is wel degelijk bijzonder uitgebreid te noemen. Wat echter wel opvalt is dat er slechts weinig bluetooth headsets geschikt zijn voor gebruik met de PlayStation 4. De meeste opties zullen dus bedraad moeten worden aangesloten op je PS4 console. En indien je toch een draadloze headset spot die geschikt blijkt voor je PS4 apparaat, dan zal deze in de meeste gevallen met een extra USB-ontvanger worden geleverd die je op de PlayStation moet aansluiten.

Q2: Wat is een headset?

Zoals de naam doet vermoeden, wordt een headset beschouwd als een hoofdtelefoon die, al dan niet, voorzien is van een geïntegreerde microfoon. In de volksmond durft men ook wel eens spreken over “oortjes” waarmee men dus verwijst naar eender welk type headset of hoofdtelefoon. Geluid komt via de oortjes van de headset de gehoorgang binnen en kan, indien er sprake is van een microfoon, ook effectief worden opgenomen door in het apparaatje te praten.

Tegenwoordig is er een ruim aanbod aan diverse soorten headsets waardoor er vast en zeker voor elk wat wils te verkrijgen is. Het grootste onderscheid wordt gemaakt tussen draadloze of bedrade headsets waarbij de eerste variant via bluetooth werkt en de tweede via een USB-kabeltje aan je smartphone/ tablet of pc dient gekoppeld te worden.

 

Q3: Welke headset is geschikt voor de Nintendo Switch?

Ben je op zoek naar een geschikt headset om te gebruiken met de Nintendo Switch dan dien je uit te kijken naar een headset die bedoeld is om te gamen. Uit onderzoek is gebleken dat de Razer Kraken X, de Logitech Pro X, de EPOS GTW 270 Hybrid en de Steelseries Arctis alvast degelijke oplossingen bieden.

Houd er wel rekening mee dat de meeste gaming headset niet draadloos functioneren en bijgevolg op de console dienen aangesloten te worden. Wees daarom eveneens aandachtig voor de aansluitingsmogelijkheden van de headset én de console.

 

Q4: Hoe sluit je een bluetooth headset aan op je pc?

Heb je besloten om een bluetooth headset aan te schaffen of heb je er ondertussen al eentje in huis en wil je deze op je pc aansluiten? Dan komt het er in eerste instantie op neer om de bluetooth functie op je pc of laptop in te schakelen. 

Dit doe je door via de startpagina naar instellingen te gaan. Vervolgens klik je op het icoontje “apparaten” zodat het volgende symbool “Bluetooth & andere apparaten” zichtbaar wordt. Klik nadien op “Bluetooth- of ander apparaat toevoegen” en selecteer de headset of voeg deze toe, indien dat nog niet eerder gebeurd was.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES