5 beste HP Laptops Test van 2024

Laatste update: 05.03.24

 

Beste HP laptops – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het aanbod aan HP laptops vandaag de dag is bijzonder ruim. Zo bestaan er heel wat HP laptops die speciaal werden ontwikkeld om dagelijkse taken uit te voeren. Denk maar aan het gebruik van tekstverwerking, een krachtig browser en de mogelijkheid om mailverkeer te behandelen. Echter zijn er ook heel wat toestellen die zich eerder toespitsen op het gamen. Dergelijke apparaten zijn vaak voorzien van een krachtige processor inclusief videokaart en een hoge harde schijf snelheid van 5400 RPM of meer. Wij zetten 3 hedendaagse topproducten alvast even op een rijtje. Met de HP laptop 17-CA1450ND kies je voor een krachtige laptop voorzien van de bekende AMD Ryzen 5 processor inclusief AMD Radeon RX Vega 8 videokaart. Echter blijkt ook de HP EliteBook 840 G2 een schot in de roos te zijn. Zo geniet je het gebruik van het recente Windows 10 besturingssysteem inclusief bluetooth en ingebouwde wifi.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste HP laptops (Reviews) van 2024

 

Het advies van heel wat gebruikers luidt dat een HP tot één van de betere merken behoort op het gebied van laptops. Uiteraard heb je binnen het HP gamma heel wat keuze. Zo kun je kiezen voor een compact beeldscherm van 15 inch of heb je toch liever een groter scherm van ruim 17 inch? Hecht je belang aan een specifieke HP laptop zoals bijvoorbeeld de HP laptop 15-da0636nd of maakt het helemaal niet zoveel uit? En wat dan met de HP envy laptops of de HP pavilion exemplaren? Bekijk de 5 topproducten hieronder en selecteer de voor jou beste HP laptop.

 

1. HP laptop 17-CA1450ND AMD Ryzen 5 SSD

 

Ben je iemand die zo nu en dan wel eens graag gamet? Dan lijkt deze HP laptop alvast een stap in de goede richting te zijn. De HP laptop wordt gekenmerkt door een krachtige AMD Ryzen 5 processor en wordt verder aangevuld met een bijbehorende AMD Radeon RX Vega 8 videokaart. Hierbij bedraagt het interne geheugen maximaal 8 GB en de totale opslagcapaciteit, waarvoor een SSD kaart wordt gebruikt, wordt geschat op 256 GB.

Het grote beeldscherm van 17,3 inch garandeert heldere en duidelijke beelden dankzij de 1600 x 900 pixels resolutie. Houd er wel rekening mee dat het hier geen touchscreen scherm betreft, wat mogelijk voor sommigen een minpunt zou kunnen zijn. De laptop wordt verder aangevuld met het Windows 10 besturingssysteem, 2 USB poorten, wifi, speakers en een numeriek keypad.

Het mag dan misschien niet meteen één van de goedkope HP laptops in het rijtje zijn, toch krijg je echt wel waar voor je geld. Jammer genoeg zijn er tot op heden nog geen online reviews bij het product geplaatst waardoor het voor ons best wel moeilijk is om jou verdere info te verschaffen omtrent de gebruikservaringen.

Als fervent gamer kan deze HP laptop 17-CA1450ND vast en zeker als een goede aanbeveling worden beschouwd. HP staat garant voor kwaliteit, duurzaamheid en gebruiksgemak en wordt niet voor niets als veruit het beste merk beschouwd.

 

Voordelen:

Beeldscherm: je geniet een vrij groot 17,3 inch beeldscherm dat wordt aangevuld met een 1600 x 900 pixels resolutie.

Handig in gebruik: de laptop voorziet eveneens in een krachtig Windows 10 besturingssysteem evenals ingebouwde wifi en luidsprekers, een numeriek keypad en 2 afzonderlijke USB poorten.

Gebruiksgemak: de combinatie van de AMD Ryzen 5 processor en de AMD Radeon RX Vega 8 videokaart, maken deze laptop geschikt om te gamen.

 

Nadelen:

Prijzig: jammer genoeg is deze laptop niet meteen voorzien van de laagste prijs.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. HP EliteBook 840 G2 (Refurbished) Laptop 8GB 180GB SSD Windows 10

 

Wil je niet gelijk heel wat geld spenderen aan een HP laptop maar toch zeker zijn van een degelijke kwaliteit? Kies dan voor deze HP EliteBook laptop. De laptop mag dan wel niet zijn uitgerust met de krachtige hedendaagse Intel Core i7 processor, toch verzekert de Intel Core i5 processor een al even correcte reactiesnelheid.

In tegenstelling tot de vorige laptop zul je zien dat het beeldscherm van 14,1 inch duidelijk veel compacter is. Het kantelbare IPS scherm wordt aangevuld met een hoge resolutie van 1366 x 768 pixels en een verhouding van 16:09. Het DDR4 interne geheugen beschikt over een capaciteit van 8 GB die uitbreidbaar is tot 16 GB. Hierbij kun je ook gebruik maken van de 2 geheugensloten. Wat de maximale opslagcapaciteit betreft, wordt gebruik gemaakt van SSD en geniet je een capaciteit van 180 GB.

Verder is de laptop voorzien van een Intel HD Graphics 6000 videokaart, het Windows 10 besturingssysteem, bluetooth, wifi en maar liefst 3 USB poorten. Houd er wel rekening mee dat er geen HDMI aansluitingen zijn en dat zou mogelijks een verklaring kunnen zijn voor het uitblijven van reacties.

Indien je op zoek bent naar een kwalitatieve HP laptop die bovendien ook betaalbaar blijkt, dan lijkt de HP EliteBook 840 G2 een goede optie. De laptop is voorzien van de Intel Core i5 processor en wordt verder aangevuld met een Intel HD Graphics 6000 videokaart. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Aarzel dan niet en lees vooral even verder.

 

Voordelen:

Beeldscherm: het compacte IPS beeldscherm van 14,1 inch blijkt voorzien van een 1366 x 768 pixels resolutie en een 16:09 beeldverhouding.

Interne geheugen: de capaciteit van het DDR4 interne geheugen wordt geschat op 8 GB maar kun je, indien gewenst, verder uitbreiden tot 16 GB.

Opslagcapaciteit: voor de totale opslagcapaciteit maakt men gebruik van een SSD opslagtype en een maximale capaciteit van ruim 180 GB.

 

Nadelen:

Geen HDMI: indien je deze laptop in overweging neemt, besef dan dat er geen HDMI poort voorhanden is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. HP laptop 14S-DQ1610ND Full HD scherm 14 Inch Intel Core i3

 

Ben je vooral op zoek naar een HP laptop waarmee je mailverkeer in de gaten kunt houden, tekstverwerking kunt gebruiken en zo nu en dan wat op internet surfen? Dan lijkt dit exemplaar een schot in de roos. Net zoals de vorige laptop, is ook dit product voorzien van een compact Full HD IPS beeldscherm van 14 inch. Hierbij bedraagt de maximale resolutie maar liefst 1920 x 1080 pixels. Het glanzende scherm is bovendien voorzien van een anti-reflecterende coating.

In tegenstelling tot de vorige laptops, is dit exemplaar uitgerust met een Intel Core i3 processor. Geschikt en voldoende krachtig voor alledaagse taken maar minder geschikt voor de fervente gamers. Je geniet een intern geheugen van maar liefst 8 GB in combinatie met een totale opslagcapaciteit die geschat wordt op maar liefst 256 GB.

Verder wordt de laptop aangevuld met een krachtige wifi verbinding, het recente Windows 10 besturingssysteem, 3 USB poorten en 1 HDMI aansluiting. En dit alles tegen een aanvaardbaar prijskaartje waardoor het lijkt alsof je met een aanbieding te maken hebt. Wees alvast de eerste in het plaatsen van een reactie.

Indien je de laptop voornamelijk wilt gebruiken bij het uitvoeren van dagelijkse taken zoals tekstverwerking en e-mail, blijkt deze HP laptop 14S-DQ1610ND een goede optie te zijn. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zetten we de populairste kenmerken alvast even op een rijtje.

 

Voordelen:

Beeldscherm: het Full HD IPS beeldscherm biedt een compact formaat van 14 inch aan, aangevuld met een totale resolutie van wel 1920 x 1080 pixels. De anti-reflecterende coating en grote kijkhoek zijn evenzeer pluspunten.

Intern geheugen: het interne geheugen wordt geschat op ongeveer 8 GB.

Aansluitingsmogelijkheden: de laptop is niet alleen voorzien van een HDMI aansluiting maar verder ook van 3 afzonderlijke USB poorten.

Handig in gebruik: je kunt gebruik maken van het Windows 10 besturingssysteem evenals de ingebouwde wifi functie.

 

Nadelen:

Geen games: de laptop blijkt net niet krachtig genoeg te zijn om het spelen van games te verantwoorden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. HP 15-da0636nd Notebook 39,6 cm 1920 x 1080 Pixels Windows 10 Home

 

Mag het allemaal net een tikkeltje meer zijn en is budget niet meteen het grootste probleem? Dan raden wij jou aan om deze HP laptop even wat grondiger te bekijken. Het gaat hier om een HP laptop notebook met een beeldschermgrootte van 15,6 inch en een maximale resolutie van ruim 1920 x 1080 pixels. Het IPS beeldscherm is glanzend maar werd wel voorzien van een anti-reflecterende coating.

De laptop is uitgerust met de Intel Core i3 processor en is dan ook geschikt bij het uitvoeren van standaard taken zoals tekstverwerking en surfen op het internet. Als fervent gamer is dit misschien niet de beste aanbeveling echter. Verder geniet je een DDR4 interne geheugen met een capaciteit van 8 GB. Wat de maximale opslagcapaciteit betreft, wordt gebruik gemaakt van een HDD en SSD opslag en bedraagt de capaciteit ruim 1128 GB.

Verder geniet je een Intel HD Graphics 620 videokaart, het Windows 10 besturingssysteem, wifi en ingebouwde 3G modem. Daarnaast beschik je over 2 USB poorten en 1 HDMI aansluiting. We stellen vast dat ook hier nog geen reacties werden geplaatst. De hoge prijs kan daar mogelijks een verklaring voor zijn.

Je zou natuurlijk altijd nog kunnen kiezen voor de HP 15-da0636nd Notebook die gekenmerkt wordt door een 15,6 inch beeldscherm. De totale resolutie bedraagt maar liefst 1920 x 1080 pixels. Doordat het om een IPS beeldscherm gaat, geniet je een vrij grote kijkhoek die best wel handig kan zijn tijdens het gamen.

 

Voordelen:

Beeldscherm: het glanzende scherm van deze Notebook is afgewerkt met een anti-reflecterende laag.

Aansluitingsmogelijkheden: je geniet de mogelijkheid om gebruik te maken van de HDMI aansluiting evenals de 2 USB poorten.

Handig in gebruik: indien je vaak met tekstverwerking bezig bent dan is het Windows 10 besturingssysteem een welkome optie. Verder is er ook een ingebouwde wifi functie aanwezig net zoals een ingebouwde 3G modem.

 

Nadelen:

Budget: ook hier zul je jammer genoeg een iets hoger budget voorop moeten stellen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. HP Pavilion x360 14-dh1742nd 2-in-1 Laptop 14 Inch

 

In tegenstelling tot de vorige 5 producten zul je merken dat je voor deze HP laptop toch wel net iets meer budget moet voorzien. Het betreft hier dan ook een handige 2-in-1 HP Pavilion laptop die je makkelijk kunt omvormen naar een kwalitatieve tablet. Dit dankzij het unieke kantelbare touchscreen scherm.

De laptop maakt gebruik van de krachtige Intel Core i5 processor en is voorzien van een DDR4 intern geheugen van 8 GB. De totale opslagcapaciteit, waarbij men gebruik maakt van een SSD kaart, wordt geschat op ruim 512 GB. Je geniet een compact 14 inch IPS beeldscherm met een totale resolutie van maar liefst 1920 x 1080 pixels en een verhouding van wel 16:09. Het scherm is glanzend afgewerkt en 360 graden kantelbaar.

Verder kun je gebruik maken van de Intel UHD Graphics 620 videokaart, het Windows 10 besturingssysteem, bluetooth en wifi. Je beschikt over 1 HDMI aansluiting en 3 USB poorten. Klanten reageren bijzonder positief wat betreft de kwaliteit alhoewel sommigen de prijs net iets te duur vinden.

Tot slot is er altijd nog de HP Pavilion laptop die beschouwd wordt als een veelzijdig apparaat. Zo voorzie je niet alleen in een kwalitatieve laptop maar evenzeer een duurzame tablet dankzij het kantelbare touchscreen beeldscherm. Benieuwd naar meer? Bekijk het overzicht hieronder dan alvast.

 

Voordelen:

Processortype: de laptop is uitgerust met de bekende en degelijke Intel Core i5 processor en garandeert een snelle opstart- en reactietijd.

Opslagcapaciteit: het SSD opslagtype biedt een maximale opslagcapaciteit aan van maar liefst 512 GB.

Beeldscherm: het betreft hier een kantelbaar IPS beeldscherm van 14 inch groot, aangevuld met een 1920 x 1080 pixels resolutie.

 

Nadelen:

Prijskaartje: jammer genoeg zul je ook hier moeten vaststellen dat het prijskaartje toch wel wat hoger dan het gemiddelde ligt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

HP laptops Koopgids

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar één van de betere HP laptops? Dan kan het een aanbeveling zijn om, eenmaal je de doelstellingen hebt bepaald, verschillende modellen met elkaar te vergelijken. Daar het prijskaartje vaak hoger ligt dan verwacht, zijn aanbiedingen en leuke promoties altijd welkom. Bedenk welk type processor gebruikt wordt en over welk besturingssysteem de laptop beschikt. En wat dan met het RAM geheugen en de totale opslagcapaciteit?


Waarvoor wil je de laptop gebruiken

Allereerst is het belangrijk om de doelstellingen te bepalen. Daarmee bedoelen we dat je op zoek moet gaan naar de verwachtingen die je hebt. Waarvoor wil je de laptop gaan gebruiken en wat zijn je voornaamste beweegredenen. Ben je bijvoorbeeld dol op gamen, dan weet je dat je moet uitkijken naar een laptop specifiek bedoeld om te gamen. Daarbij zal niet alleen de processor maar ook de batterij en de videokaart een belangrijke rol spelen.

Gebruik je de laptop voornamelijk voor standaard doeleinden zoals het gebruik van e-mail, tekstverwerking en internet? Kijk dan vooral naar het type processor en het besturingssysteem evenals het RAM geheugen. Verder kan een laptop ook vooral bedoeld zijn om films en series te bekijken of om aan fotobewerking te doen. Of misschien wil je wel op zoek gaan naar een HP laptop die een combinatie is van meerdere doelstellingen?

 

Met welk budget hoef je rekening te houden

Gemiddeld zul je toch wel rekening moeten houden met een prijskaartje van ongeveer 445 euro. Uiteraard is het altijd mogelijk een HP laptop aan te kopen die goedkoper is, alhoewel een hoger prijskaartje net iets waarschijnlijker zal zijn. Zo kan het prijskaartje worden bepaald door het type processor, de kracht van de batterij en de extra mogelijkheden.

Bedenk daarom op voorhand waar je naar op zoek bent en waarvoor je de HP laptop voornamelijk wenst te gebruiken. Zo kan het handig zijn om voor jezelf een bepaald budget samen te stellen dat je maximaal kunt en wilt spenderen hieraan. Bij twijfel kunnen de online reviews, waarbij klanten hun ongezouten mening geven over bepaalde HP laptops, soelaas bieden. Veel succes!

 

Kenmerken en extra optiemogelijkheden

Het spreekt voor zich dat bepaalde HP laptops over net iets meer mogelijkheden en kenmerken zullen beschikken, ten opzichte van andere. Dat is ook niet meer dan normaal. Zo kan het een meerwaarde zijn indien de laptop voorzien is van toetsenbordverlichting en/ of een numeriek toetsenbord. Verder is het ook altijd een pluspunt indien zowel de opslagcapaciteit alsook het RAM geheugen verder uit te breiden zijn.

Bedenk of je op zoek bent naar een scherm dat je tot wel 360 graden kunt kantelen? Of vind je touchscreen veel belangrijker? Als fervent gamer kan het handig zijn dat je beeldscherm voorzien is van een anti-reflecterende coating. Kortom, er zijn wel degelijk heel wat optiemogelijkheden en bijgevolg ook heel wat knopen die je zult moeten doorhakken.

 

Beeldschermgrootte, het type en de beeldkwaliteit

Inzake het beeldscherm heb je de keuze tussen enerzijds een IPS beeldscherm en anderzijds een TN beeldscherm. De meeste HP laptops zijn voorzien van een helder IPS beeldscherm. Bovendien bieden dergelijke beeldschermen een veel grotere kijkhoek aan dan de TN schermen. Wat vooral handig kan zijn als fervent gamer.

Daarnaast moet je voor jezelf even uitmaken of je de voorkeur geeft aan een compact al dan niet groot beeldscherm. Zo kun je variëren van een beeldscherm van maximaal 10 inch groot tot een beeldscherm dat maar liefst 17 inch groot is. Houd daarbij ook rekening met de kwaliteit van het beeld. Een HD beeldscherm is bijzonder goed maar een Full HD of 2K of meer beeldkwaliteit, is uiteraard nóg beter!

 

Het type processor en videokaart

Bij de keuze van de HP laptop kan het handig zijn om ook even stil te staan bij het type processor en videokaart dat wordt gebruik. De processor zorgt er bijvoorbeeld voor dat tabbladen sneller kunnen geopend worden en dat je meerdere tabbladen kunt laten openstaan. Maar het zorgt er ook voor dat de laptop veel sneller kan opstarten. Processortypes zoals de Intel Core i5, Intel Core i7 en AMD Ryzen 5 zijn de meest frequente.

Wat betreft de videokaarten zul je vaker een HP laptop voorbij zien komen met de Intel HD Graphics 620 kaart. Echter zijn er ook heel wat mogelijkheden als je kiest voor de Intel UHD Graphics 600 of Intel UHD Graphics 620.

RAM geheugen in verhouding met de totale opslagcapaciteit

Het RAM geheugen, of interne werkgeheugen wordt uitgedrukt in GB en bepaald of je meerdere programma’s, al dan niet tegelijk, kunt openen en gebruiken. Het RAM geheugen kan variëren van minimaal 1 GB tot maximaal 32 GB, indien het om een uitbreidbaar intern geheugen gaat.

Totaal verschillende van het RAM geheugen, bestaat er ook zoiets als de maximale opslagcapaciteit. Ook de opslagcapaciteit kan uitbreidbaar zijn en daardoor variëren van 32 GB tot maximaal 1 TB. Bij de opslagcapaciteit heb je verschillende types zoals de SSD, HDD, de combinatie tussen HDD en SDD en natuurlijk ook het Flash geheugen.

 

Besturingssysteem, accuduur en aansluitingsmogelijkheden

De meest recente HP laptops zijn uitgerust met recente besturingssystemen zoals Windows 10, Windows 10 Pro of Chrome OS. Echter blijft ook het Window 7 Pro en Windows 10 S systeem tot de mogelijkheden behoren. Naast het besturingssysteem is het ook belangrijk om rekening te houden met de accuduur. Hoe krachtiger de batterij, hoe hoger de accuduur en hoe minder vaak je de accu moet opladen.

Bedenk daarnaast ook over welke aansluitingsmogelijkheden de laptop beschikt. Zijn er meerdere USB en/ of HDMI uitgangen. Heb je de mogelijkheid om een koptelefoon aan te sluiten en is er een mogelijkheid tot een DVI poort?

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe oud is mijn HP laptop?

De leeftijd van je HP laptop achterhalen lijkt een makkelijk gegeven maar is het in werkelijkheid vaak niet. Zo kunnen bepaalde onderdelen zoals de harde schijf of de batterij reeds vernieuwd zijn en bijgevolg een recente productiedatum aangeven. Indien je beschikt over de documenten op het moment van aankoop, dan kun je vrij snel de leeftijd van je HP laptop op die manier achterhalen.

Een andere manier zou zijn, door een kijkje te gaan nemen op de website van de fabrikant die de computer gemaakt heeft. Indien je geen aankoop documenten meer hebt en op de website geen informatie meer vindt, dan kun je de productiedatum van je HP laptop ook achterhalen door middel van de BIOS te openen.

Q2: Hoe kom ik in de bios van mijn HP laptop?

Het BIOS van je een laptop kun je beschouwen als een soort van software die is opgeslagen op een chip. Die chip bevindt zich in het moederbord van je HP laptop. In tegenstelling tot de standaard besturingssystemen, blijft de BIOS software vaak onaangeroerd.

Het bekijken van de BIOS van je HP laptop is vaak niet zo moeilijk maar wel afhankelijk van het type HP laptop. Zo zal het voor een HP notebook net iets anders gaan ten opzichte van een HP desktop. Het is belangrijk om je laptop volledig uit te schakelen en vervolgens weer in te schakelen. Op het moment dat je het HP logo krijgt, druk je op de F2 toets.

 

Q3: Hoe reset ik mijn HP laptop?

In de meeste gevallen gebeurt het resetten van een HP laptop door het besturingssysteem opnieuw te gaan installeren. Zo zul je zien dat de meeste HP laptops gebruik maken van het Windows 10 besturingssysteem. Dit systeem beschikt bovendien over een persoonlijke reset functie waarbij je dan de mogelijkheid hebt om je persoonlijke gegevens en aanpassen te bewaren of allemaal te verwijderen.

In het geval je Windows 10 besturingssysteem op een correcte manier wordt geladen dan klik je op “een Windows 10 systeem resetten vanuit Windows”. In het geval het systeem niet meteen wordt opgestart dan selecteer je “een Windows 10 systeem resetten vanuit de Windows herstelomgeving”.

 

Q4: Hoe lang garantie bij een HP laptop?

Gemiddeld wordt een HP laptop afgeschreven op ongeveer 3 jaar tijd maar HP biedt in de meeste gevallen 1 jaar garantie aan. Indien er binnen dat jaar iets fout loopt met bepaalde onderdelen van de computer, dan moet de verkoper of fabrikant die kunnen repareren.

Volgens de Europese normen en regels zou 2 jaar garantie als een wettelijke termijn moeten worden beschouwd. Sowieso is de verkoper verplicht om een gebruiksklaar apparaat af te leveren dat aan alle normen en eisen voldoet. Indien dit niet zo is, moet de verkoper of fabrikant in staat zijn om dit ook effectief te kunnen oplossen.

Q5: Welk type HP laptop heb ik?

Het type HP laptop kun je makkelijk bepalen op basis van het modelnummer. Dat is ook belangrijk met het oog op een eventuele vervanging van onderdelen zoals de batterij of harde schijf. In de meeste gevallen wordt het modelnummer inclusief het serienummer van de HP laptop vermeld op een sticker die op de onderkant van je laptop is geplakt.

Betreft het een HP Pavilion laptop dan kun je het modelnummer vaak terugvinden ter hoogte van het accuvak. Ook het bekijken van de BIOS gegevens van je HP laptop blijft een optie. En indien je het geluk hebt nog over de aankoopbon, de aankoopdocumenten en/ of de doos van je laptop te beschikken, dan kun je daar makkelijk het modelnummer op raadplegen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES